Dodaj do ulubionych

Mocny atak na prezydenta Kwaśniewskiego

07.03.05, 07:09
Polityczni spadkobiercy, tych co mordowali w Katyniu doczekaja sie rachunku
za rozkradanie kraju. A ze pan Kwasniewski wraz z malzonka oraz jego kolesie
z PZPR-owskiej mafii traktuja Polske jako sklep samoobslugowy wiadomo nie od
dzis.
Obserwuj wątek
    • slon2002 Mocny atak na prezydenta Kwaśniewskiego 07.03.05, 07:11
      Po jąli kolej na Prezia.
      Wszystkie mafie prowadza do Prezia, ale to czysty przypadek i złe języki
      zawistników.
      Kuna, Żagiel, Kulczyk, Ałganow to wszystko to czyste przypadki.
      Prezio jest cool.
      • elefantino1 Olek jest czysty jak łza a Jąla cnotliwa 07.03.05, 07:22
        i nie są zamieszani w żadne afery.
        A Żagle, kuny i Kulczyki to przyjaciele z dzieciństwa.
        • mick1294 Re: michnik bedzie bronil kwacha do konca :) 07.03.05, 08:13
          taka spóła, która pokazuje who was who w solidarnosci i przy okraglym stole,
          pozdrowienia dla bolka ;)
          • sevho Dziennikarz napisał co wiedział... 07.03.05, 08:43
            Zupełny brak logiki i wiedzy dziennikarza:
            Napisał:
            "Jest to istotne w ocenie wiarygodności ich zeznań. Wieczerzakowi i Dochnalowi
            musi bowiem zależeć na tym, by sąd i prokuratura potraktowały ich łagodnie, co
            może nastąpić, jeśli będą z tymi organami współpracowali. np. sypiąc innych.
            Jeśli przy tym kłamią, ryzykują niewiele, bo obaj stoją pod cięższymi zarzutami
            karnymi, a oskarżonemu wolno się bronić, nawet kłamiąc."

Raz pisze,że mają cięższe zarzuty i składanie fałszywych zeznań to dla nich
            drobiazg, drugi raz, że wolno im kłamać. To się niech zdecyduje co pisze.
            Ale co najśmieszniejsze podał nieprawdę, gdyż przynakmniej Wieczerzak złożył
            przysięgę i odpowiada za składane zeznania - co oznacza, że nie wolno mu
            się "bronić, nawet kłamiąc"

• jedrzejtrabalski Re: Dziennikarz napisał co wiedział... 07.03.05, 09:09
              Braku logiki raczej nie ma. Trzeba zrozumieć czasownik 'ryzykują' i miec na uwadze, co mogą zyskać, mało ryzykując. Jak im sie nie uda, to nie będzie to miało znaczenia, czy skłamali, bo efekt ten sam, a mogłoby sie im udać kłamiąc, przynajmniej tak mogą myslec. Weź lepiej korepetycje z logiki albo zastanów się, czy czasem określone przekonania nie przeszkadzają Ci w mysleniu.
              • twprezydent GW:Prezia i jego geszeftów będziemy bronić dokońca 07.03.05, 09:53
                • tyggg Mocny atak na Komisję śledczą 07.03.05, 10:25
                  GAZETY WYBORCZEJ. Wieczerzak od początku jest "kozłem ofiarnym" na którego zwala
                  się winę za wszystko, a on robił tylko "drobniejsze" przekręty. Chciał sprzedać
                  akcje BIG'a Niemcom w normalnej emisji (po cenie giełdowej) a nie EUREKO oddać
                  za darmo tak jak zrobiono. Może i nawet dostał za to jakąś kasę, ale jego
                  dążenia nie były sprzeczne z dobrze rozumianym interesem Polski. Ciekawe jest
                  też, że wszystkie jego doniesienia do prokuratury są umarzane, albo nic się z
                  nimi nie dzieje (o próbach przejęcia kilku NFI słychać było już od dawna, zginął
                  człowiek, a i tak nic się nie dzieje). To naturalne, że komisja szuka dowody
                  winy pałacu prezydenckiego (a czyje ma szukać).
                  • astesa Re: Dziennikarz napisał co wiedział... 07.03.05, 12:19
                    > Braku logiki raczej nie ma. Trzeba zrozumieć czasownik
                    > 'ryzykują' i miec na uwadze, co mogą zyskać, mało ryzykując.
                    > Jak im sie nie uda, to nie będzie to miało znaczenia, czy
                    > skłamali, bo efekt ten sam, a mogłoby sie im udać
                    > kłamiąc, przynajmniej tak mogą myslec.

Kolega coś niekumaty, w artykule napisano że niewiele ryzykuja gdy kłamią - i
                    to kolega jeszcze raz napisał zużywając nadmiar literek.
                    I jest drugie stwierdzenie autora, że mogą kłamać bo są oskarżonymi...
                    W tym artykule jest paplanina bez ładu i składu, podobnie jak niektóre
                    commentsy.

• uniaeuropejska1 Re: Mocny atak na Komisję śledczą 07.03.05, 14:24
                    "To naturalne,że komisja szuka dowody{poprawnie winno być dowodów} winy pałacu
                    prezydenckiego".Pytanie:tylko jakiego prezydenta?czy nie powinien być tak
                    przesłuchany Putin? Otóż jak czytałem na Onecie zna Dochnal i Putina i
                    Ałganowa! A skąd ,ja się pytam?Bo chyba nie z telewizji?Taką znajomość to ma
                    każdy.A może mister D.jest tajnym współpracownikiem wywiadu rosyjskiego?!
              • sevho Nie bądź trąba ... :) 07.03.05, 11:46
                Trąbalski nie bądź trąba. Jak nie widzisz braku logiki w poniższym zdaniu to ci
                nie pomogę.

"Jeśli przy tym kłamią, ryzykują niewiele, bo obaj stoją pod cięższymi
                zarzutami karnymi, a oskarżonemu wolno się bronić, nawet kłamiąc."

Najpierw masz, że ryzykują jeśli kłamią; później że mogą kłamać bo oskarżonym
                wolno kłamać. NAWET nie ma co komentować.

Natomiast dla scisłości trzeba dodać, że ów autor artykułu wykazała sie brakiem
                wiedzu na temat wydarzenia októrym pisze. Gdyż jak by sprawdziłto Wieczerzak
                składał przysięgę i nie miał uprawnień wynikających ze statusu oskarżonego w
                postępowaniu przed komisją śledczą - występował jako swiadek. Co najwyżej mógł
                zasłaniać sie brakiem odpowiedzi,czego jednak nie czynił.

• mbishop Niestety, ale Jędrzej ma rację 07.03.05, 16:46
                  Jeszcze raz uważnie przeczytaj artykuł, swój post i jego post.
                  • sevho Trąbalski ma tyle racji co post poparcia :) 07.03.05, 17:18
                    kolego nie masz racji i jeszcze raz przeczytaj swój post :) który nic nie
                    potwierdza... Ale jeżeli waści kolega zechciałby łaskawie wyłuskać swoje
                    poglądy nieco szerzej to prosimy... :)))

ciekawostka z ostatniej chwili:
                    prezio ma się usadowić tyłem do kamer :) widać że klubowi KP rozum odbiera jak
                    i jego trybunie - czytaj gazecie wyborczej
            • the.bill.europy Re: Dziennikarz napisał co wiedział... 07.03.05, 11:31
              NIE NAZYWAJ KŁAMCÓW I MANIPULANTÓW Z WYBORCZEJ DZIENNIKARZAMI. TO SA INDOKTRYNERZY Z PAŁKI WYBORCZEJ
              • sevho Co wiemy, czego nie wiemy? 07.03.05, 11:55

co wiemy ?

to że Eureko nie ma żadnej umowy gwarantującej zakup 21% akcji PZU - parz link
                www.polandsecurities.com/pzu
                czego nie wiemy ?

za czyje pieniądze w ostatnich latach w polskojęzycznych mediach pojawiło się
                dzisiątki artykułów, o tym że umowa z 2001 zawiera takie zapisy

nie wiemy też co czują i myślą judasze, którzy za garść srebrników piszą na
                rzecz sb-ecji z BIG-u i ich popleczników.

• mbishop Re: Co wiemy, czego nie wiemy? 07.03.05, 16:49
                  sevho napisał:

>
                  > za czyje pieniądze w ostatnich latach w polskojęzycznych mediach

Żałosne jest to wasze powtarzanie o "polskojęzycznych" mediach.
                  To są polskie media, nawet jeśli nie podoba ci się, co piszą.
                  Mnie się nie podoba co mówi Rydzyk, ale nie twierdzę, że nie jest Polakiem (i co
                  więce, że jest przez to gorszy).
                  Czy sianie nienawiści rasowej i budowanie murów między ludźmi to wasze hobby?
                  • sevho Re: Co wiemy, czego nie wiemy? 07.03.05, 17:28
                    > >
                    > > za czyje pieniądze w ostatnich latach w polskojęzycznych mediach
                    >
                    > Żałosne jest to wasze powtarzanie o "polskojęzycznych" mediach.
                    > To są polskie media, nawet jeśli nie podoba ci się, co piszą.
                    > Mnie się nie podoba co mówi Rydzyk, ale nie twierdzę, że nie jest Polakiem (i
                    co więce, że jest przez to gorszy).
                    > Czy sianie nienawiści rasowej i budowanie murów między ludźmi to wasze hobby?

Kolego ale o co chodzi, kto tu pisze o jakiejś nienawiści rasowej. Kolega albo
                    tak myśli dzień za dniem albo dzisiaj za dużo wypił. Najzwyczajniej dostał pan
                    informację o tym, że w polskojęzycznej prasie ukazuje się wiele artykułów
                    popierających eureko I że wysnuł pan stąd nienawiść rasową i wyciągnął Rydzyka
                    z koszyka to rzeczywiście niepolska logika :))))

Zeby nie było niedomówień, też logika nieeuropejska, nieżydowska, niearabska,
                    etc :)
              • amrra Re: Dziennikarz napisał co wiedział... 07.03.05, 12:29
                the.bill.europy- wschodniej?
          • aleks.sander Re: michnik bedzie bronil kwacha do konca :) 07.03.05, 14:49
            dziekuję za pozdrowienia - Bolek
        • genefski Re: Olek jest czysty jak ?za a Ja˛la cnotliwa 07.03.05, 08:15
          A tego Huszczy to nawet nie chce znac, taki jest nieuczciwy (ten Huszcza)!
      • amrra Re: Mocny atak na prezydenta Kwaśniewskiego 07.03.05, 11:54
        slon2002 napisała:

> Po jąli kolej na Prezia.

slon hahha..co Ci się marzy i po jakiej Joli?,
        Kwaśniewskiej? oj, nie prowokuj, bo wystartuje
        w wyborach..i po kandydatch z prawicy nie zostanie NIC
        poza Twoimi (dość monotonnymi) postami...
        • pamin1 Re: Mocny atak na prezydenta Kwaśniewskiego 07.03.05, 11:59
          Jola w wyborach? A co, jest jeszcze cos, co mozna ukrasc?
          • amrra Re: Mocny atak na prezydenta Kwaśniewskiego 07.03.05, 12:40
            pamin1 napisał:

> Jola w wyborach? A co, jest jeszcze cos, co mozna ukrasc?

Możesz byc pewny, że taK
            dlatego prawica tak się pcha do władzy
            Gorzej było po rządach AWS
            • pamin1 Re: Mocny atak na prezydenta Kwaśniewskiego 07.03.05, 12:50
              amrra napisała:
              > pamin1 napisał:
              >
              > > Jola w wyborach? A co, jest jeszcze cos, co mozna ukrasc?
              >
              > Możesz byc pewny, że taK
              > dlatego prawica tak się pcha do władzy
              > Gorzej było po rządach AWS
              • amrra Re: Mocny atak na prezydenta Kwaśniewskiego 07.03.05, 13:08
                pamin1 napisał:

A jesli prawica bedzie krasc, to bede pisal posobne posty na temat
                > prawicy.

trzymam za słowo :)

i jescze jedno- użyłeś słowa "będzie"
                sądze,że już dziś jest o czym pisać
                na forum padło dobre pytanie w sprawie Orlenu
                która faktyczne próbuje za wszelką cenę udowodnić,
                że sprawa prowizji i innych "kontraktów zaczęła się od 2001r
                KTO Przed odwołaniem Modrzejewskiego
                brał prowizje, dlaczego waserman umorzł śledztwo ,a papiery zginęły...
                i gdzie szły te pieniądze... i cała masa innych pytań ,których ta
                komisja Orwellowska nie zada...
        • pepperoni_prawdziwy Co mnie najbardziej zastanawia w Kwaśniewskim? 07.03.05, 13:53
          Co mnie najbardziej zastanawia w Kwaśniewskim? Jego początki. Zwróćcie uwagę:
          nigdy nie publikowano w mediach zdjęć jego rodziców. Żaden dziennikarz nie
          wybrał się do Białogardu, żeby znaleźć ludzi, którzy pamiętają małego Olka
          biegacjącego w krótkich spodenkach po podwórku. Nie pokazano kolegów ze
          szkolnej ławy. Nie wiadomo nic o jego ojcu, mamie, dziadkach. Ojca Edyty
          Górniak widziała na ekranach cała Polska, matka tego czerwonego z Ich Troje
          była w każdym brukowcu. Kolegów ze szkoły Karola Wojtyły jest więcej, niż
          Wadowice miały przed wojną mieszkańców. A młodość Kwaśniewskiego? Wielka czarna
          (a raczej czerwona) dziura.
          • pepperoni_prawdziwy NIE MAM RACJI? 07.03.05, 13:55
          • amrra Re: Co mnie najbardziej zastanawia w Kwaśniewskim 07.03.05, 14:07
            pepperoni_prawdziwy napisał:

>Co mnie najbardziej zastanawia w Kwaśniewskim? Jego początki.

toś się OBUDZIŁ.. kwaśniewski własnie kończy II KADENCJĘ
          • amrra Re: Co mnie najbardziej zastanawia w Kwaśniewskim 07.03.05, 14:07
            pepperoni_prawdziwy napisał:

>Co mnie najbardziej zastanawia w Kwaśniewskim? Jego początki.

toś się OBUDZIŁ.. kwaśniewski własnie kończy II KADENCJĘ
          • uniaeuropejska1 Re: Co mnie najbardziej zastanawia w Kwaśniewskim 07.03.05, 14:33
            No to wybierz się ty tropicielu.Białogard nie leży przecież na Księżycu.
            • pepperoni_prawdziwy A od czego są wolne media? 07.03.05, 15:06
              Chyba od tego, żeby "tropić" - o ile jest coś do tropienia. Widać skoro przez
              15 lat żaden z tysięcy polskich dziennikarzy nie wpadł na pomysł reportazu z
              Biołogardu, to widać nie ma tam nic ciekawego ;)))))))
          • jeleniogorski Re: Co mnie najbardziej zastanawia w Kwaśniewskim 07.03.05, 15:53
            Bierz rower i gnaj do Białogardu i badaj.
            Jestem pewien że jakieś założenia już masz.
            Może coś wykryjesz zrobisz karierę jak Dzierżynśki.
            Powodzenia.
            • pepperoni_prawdziwy Czy to ja mam coś z głową, czy wszyscy dookoła? 07.03.05, 16:04
              Pięknie, wszyscy plują na mój post ;(( I to w kraju, w którym zaledwie trzy dni
              po zgłoszeniu przez Partię Demokratyczną kandydatury Kerry'ego na prezydenta
              USA wszystkie media (łącznie z GW) odkryły z zachwytem, że pradziadek kandydata
              był niemieckim Żydem z Głogówka.
    • graad Re: Mocny atak na prezydenta Kwaśniewskiego 07.03.05, 07:16
      a jeśli się okaże że mówili choć w części prawdę to ja chcę przyjść do
      wybiórczej i mieć prawo tych manipulatorów kopnąc w dupę :aż z kości spadną i
      na żyłach będą chodzić "nie wiem kto ma rację ale wybiórcza po prostu manipuluję
    • flam1966 Re: Mocny atak na prezydenta Kwaśniewskiego 07.03.05, 07:24
      Ale do Klubu Prezydenta nalezy tez Generał Sławoj Leszek Głodz.
      zapytajcie o to Marka Ungiera jakie imprezki.....nie tylko w Wiśle
    • graad Re: Mocny atak na prezydenta Kwaśniewskiego 07.03.05, 07:46
      a wogóle to pocałujcie mnie tam gdzie któl chodzi sam ....za cholerę nie
      zapłacę nawet zela podatku ..prędzej na kuronia pójdę ...a banda micchników i
      innych belków niech mnie w nerkę cmoknie
      • kamilar Re: Mocny atak na prezydenta Kwaśniewskiego 07.03.05, 10:33
        A po co ci kuroń i tak skoro nie chcesz płacić podatków to znzczy że zakupów też
        nie będziesz robić bo VAT. No chyba że papierosy i wódka u ruskich
    • mrlusiek Muszą się obawiać Kwaśniewskiego 07.03.05, 07:47
      atakują już poniżej pasa. Walka trwa o moje przekonania ? a ja jestem
      przewrotny :-)
    • wujaszek_joe Re: Mocny atak na prezydenta Kwaśniewskiego 07.03.05, 08:07
      dziwne, pzu prywatyzowano za czasów buzka, a chcą umoczyć prezydenta?
      najgłupszy zarzut od najpodlejszych ludzi to smaczny kąsek dla obiektywnego
      giertycha
      • szamoni Re: Mocny atak na prezydenta Kwaśniewskiego 07.03.05, 10:20
        za Buzka tzn. za Kwaśniewsk. no właśnie, kim był Kwaśn. za Buzka?
      • amrra Re: Mocny atak na prezydenta Kwaśniewskiego 07.03.05, 12:07
        wujaszek_joe napisał:

> dziwne, pzu prywatyzowano za czasów buzka, a chcą umoczyć prezydenta?

oj, chcą i to barrodzo, ciekawe czy i kiedy miały miejsce
        kolejne "rozmowy w jasnogóskie" na temat:
        zapewnimy Panu bezpieczeństwo jak dostarczy( doniesie) Pan na prezydenta....
        • uniaeuropejska1 Re: Mocny atak na prezydenta Kwaśniewskiego 07.03.05, 14:41
          Popieram!Może nie jasnogórskie ,może to teraz pałac Glempa?Jakie
          to "rewelacje"podał ten Dochnal "dywersyfikować chciał dostawy".A ja chciałem
          ropę aż z Marsa ściągać,a tu mi nie pozwolił np Jan Paweł 123-ci.
    • zenek2011 Re: Mocny atak na prezydenta Kwaśniewskiego 07.03.05, 08:13
      Gosc o ksywie "pamin1"to jakis prostak, chyba pod kopuła nie ma fałdow...taka
      wypowiedzxia ubliza sobie jako burakowi i glowie panstwa jednoczesnie.
      • elco Re: Mocny atak na prezydenta Kwaśniewskiego 07.03.05, 08:20
        Ośmieszamy się na arenie międzynarodowej takimi zachowaniami. Ludzie zamiast być
        za prezydentem są przeciwko, jeden pod drugim dołki kopie... po co? jeśli
        którykolwiek jest święty....
        • aron2004 Re: Mocny atak na prezydenta Kwaśniewskiego 07.03.05, 13:06
          > Ośmieszamy się na arenie międzynarodowej takimi zachowaniami. Ludzie zamiast
          by
          > ć
          > za prezydentem są przeciwko, jeden pod drugim dołki kopie... po co? jeśli
          > którykolwiek jest święty....

tak samo ośmieszyli się Amerykanie bo połowa była za Bushem a połowa przeciwko
          Bushowi

człowieku ty jesteś normalny? Różnica zdań na temat rządzących to jest właśnie
          demokracja.
      • pamin1 do zeka2011 07.03.05, 08:44
        nie pluj synku, bo sie udlawisz. poziom twojej "wypowiedzi" pozwala wnioskowac,
        ze niedawno zszedles z drzewa.
    • gimas Re: Mocny atak na prezydenta Kwaśniewskiego 07.03.05, 08:25
      Im zacieklej Panowie z prawicy będą atakować Prezydenta, iż mniejsze efekty
      będą uzyskiwać. Już próbowali kilka razy i nic z tego nie wyszło.
    • signal Jaki mocny ? 07.03.05, 08:36
      mocno to będzie jak te fakty się potwierdzą.
    • turbogenerator Nareszcie sie do Kwacha dorwali... 07.03.05, 08:44
      Upada mit czystego prezydenta...
      • amrra Re: Nareszcie sie do Kwacha dorwali... 07.03.05, 11:58
        urbogenerator napisał:

> Upada mit czystego prezydenta...

upada mit myślącego człowieka,
        jak się czyta te posty
    • rockwood1 Re: Mocny atak na prezydenta Kwaśniewskiego 07.03.05, 08:47
      Taki "kruk"jak Kwasniewski i jego zona i tak wyjdzie z tego czysty i bedzie
      dalej okradal panstwo i spoleczenstwo polskie.Bo tylko tacy jak on potrafia sie
      utrzymac na stolku.
      • uniaeuropejska1 Re: Mocny atak na prezydenta Kwaśniewskiego 07.03.05, 14:49
        A coś to taki prorok kolego.Masz wtyki w komisji,byś wiedział co się okaże:kto
        wyjdzie czysty,a kto nie?
    • as75 G"TW" (b.GW) tym artykulem zaczyna obrone Kwacha!! 07.03.05, 08:50
    • beatus7 Re: Mocny atak na prezydenta Kwaśniewskiego 07.03.05, 08:53
      wreszcie gazeta odsłoniła swoje zapatrywania polityczne zapisując sie do fan
      klubu Olka.
    • hauron PRECZ Z ŁAPAMI OD OLKA! 07.03.05, 08:57
      To jest jedyny uczciwy czlowiek w tym bagnie. Tak naprawde to za całe afery SLD
      i Pałacu odpowiadaja politycy LPRu PiSu i PO. Pozamykać ich. Niech przestana
      falszywie oczerniac naszego wybitnego rodaka, za którego niewinnosc własnym
      słowem niedawno ręczył A. Michnik. Ja wie(ż)e Michnikowi.
      • demokratus Ja też wierzę Michnikowi, jak wszyscy uczciwi 07.03.05, 10:30
        Polacy!
      • the.bill.europy Re: PRECZ Z ŁAPAMI OD OLKA! 07.03.05, 11:28
        Hauron, miarka się przebrała. Z tej sytuacji nie ma już co żartować! Ani z kawacha ani z Michnika!
      • uniaeuropejska1 Re: PRECZ Z ŁAPAMI OD OLKA! 07.03.05, 14:54
        Znów jakiś piep..... znawca Olka. Poznaj Krzaka i Rydzyka.A na dodatek
        analfabeta ortograficzny.
    • tabed a nauka i tak pójdzie w las 07.03.05, 09:01
      Pan Prezydent, tak bardzo sprzyjał prawicy, tak starał sie zyskać jej
      przychylność, że teraz zbiera tego owoce. Czy nauka nie pójdzie w las? To juz
      mało istotna sprawa z uwagi na koniec kadencji. W zasadzie to jest mi wszystko
      jedno, bo tak naprawdę to zdradzil ideały lewicy, zapomniał, kto go popierał i
      dzięki jakim siłom sprawował tę funkcję. Dlatego z giertychowymi oszołomami
      niech sobie radzi sam. Powodzenia.
    • mishak rany,ale ta Wyborcza od paru miesiecy pisze bzdury 07.03.05, 09:05
      "atak na prezydenta", "polowanie","dochodzenie do prawdy bedzie
      zmudne","wieczerzak i dochnal licza na koniunkture"...
      Boze, przestancie bronic kwacha, zamknijcie sie do czasu az wszystko zostanie
      wyjasnione; kiedys gazete wyborcza czytalem z przyjemnoscia, teraz rzygac mi
      sie chce jak czytam te brednie, "obiektywne" moralizatorskie artykuliki
      beznadziejnych dziennikarzyn..przepraszam,ale naprawde to jest dno dna...nie
      broncie typa, ktory, wyglada na to, jest po porstu bandyta..trzeba bylo nie
      wybierac sobie takiego PREZIA
      • the.bill.europy rany,ale ta Wyborcza indoktrynuje 07.03.05, 11:26
        Wyborcza zawsze miała "kłopoty" z oddzielniem faktów od ocen.
        Faktem jest to co mówi Wieczerzak i Dochnal a ja czytam o tym, że to
        "atak na prezydenta",
        "polowanie",
        "dochodzenie do prawdy bedzie
        zmudne",
        "wieczerzak i dochnal licza na koniunkture"...

Ale wiesz mishak GW jest skarbnicą przykładów manipulacji. Idealnie wpisuje się w w to co pisze o indoktrynacji Mira Czarnawska w "Jak sie bronić przed indoktrynacją. Polecam. Książka plus Wyborcza - idealne połaczenie.
        • pepperoni_prawdziwy Ja szmaty nie kupuję 07.03.05, 16:22
    • jm19 Dlaczego nie wierzyć Dochnalowi i Wieczerzakowi? 07.03.05, 09:10
      1.
      Dlaczego Wieczerzak i Dochnal mają być mniej wiarygodni niż pan Aleksander
      Kwaśniewski, który prezydentem RP został dzięki kłamstwu na temat swojego
      wykształcenia?

2.
      Dochnal był tzw. lobbystą i winni są raczej ci, którzy go "ochraniali" oraz
      korzystali z jego usług! (wiadomo, że jest to człowiek wylansowany przez
      środowisko UD i UW).

3.
      Dochnal, to był ten, który potrafił perfekcyjnie przeprowadzać
      legalne "spekulacje finansowe" (w kapitalizmie jest to wręcz zaleta, nie
      podlegająca żadnym sankcjom prawym!). Na spekulacjach tych korzystali politycy
      oraz różne fundacje (w tym fundacje pani Jolanty Kwaśniewskiej). To jest
      właśnie istota "turbokapitalizmu", którego głównym promotorem w Polsce jest i
      był pan Aleksander Kwaśniewski!
      Wielki Językoznawca J.W. Stalin kiedyś powiedział:
      ukraść kromkę chleba - to groźne przestępstwo; ukraść 5 milionów - to
      statystyka!
      Tak jest właśnie w przypadku Dochnala - czysty postmodernizm: KRADZIEŻ W
      MAJESTACIE PRAWA!
      Winny nie jest zatem Dochnal, a ci, którzy go promowali oraz korzystali z jego
      usług (np. szeroko rozumiany "pałac prezydencki"). Czyli, że winni są ci
      politycy, którzy mają wypisane na czole niewidzialne hasło:
      WYBIERAJCIE NAS, MY WIEMY JAK WAS OKRADAĆ!

4.
      Nieszczęściem dla Polski, jest pan Aleksander Kwaśniewski, który złamał
      wszelkie reguły etyczno-moralne w polityce i sprawowaniu urzędu prezydenta.
      Naprzód był stronniczy, potem zaczął niszczyć SLD a zwłaszcza pana Leszka
      Millera (Kwaśniewski ma legitymację nr 1 SLD, a flirtuje z UW i popiera nową
      partię, która programowo niszczy to SLD!). Jeżeli nie jest to schizofrenia lub
      polityczne samobójstwo, to co to jest?

5.
      Naczelnym symbolem polskich patologii, a więc: dworskości, upajania się
      administrowaniem, celebrowania władzy dla samej władzy, mnożenia
      biurokratycznych struktur i atrybutów tej władzy (groteskowe "oddawanie"
      kolejnych pałacyków-rezydencji!) oraz wtrącania się w wyłączne kompetencje
      rządu i parlamentu - jest patologiczna instytucja o nazwie "pałac prezydencki".

6.
      Konieczna jest pilna reforma tej koszmarnej instytucji nadużywania władzy
      państwowej, której symbolem jest niestety prezydent RP. Należy jak najszybciej
      ograniczyć jego obowiązki, kompetencje oraz odpowiedzialność - na rzecz
      parlamentu oraz rządu!

7.
      Pomysł IV RP, którego Frasyniuk i spółka boją się jak diabeł święconej wody, to
      jedyny pomysł, który pozwoli przeprowadzić niezbędne zmiany konstytucyjne!
      Konstytucja III RP po prostu się wyczerpała a wręcz petryfikuje szkodliwe
      patologie urzędu prezydenckiego.

8.
      Zarówno Wieczerzak jak i Dochnal mają świętą rację mówiąc o Klubie Krakowskiego
      Przedmieścia. To nie jest żadna fikcja a ponura rzeczywistość. Jak gdzieć
      pracuje (nie wiem po co?) aż 300 chorobliwie ambitnych ludzi (np. Labuda), to
      efektem są takie właśnie patologie. Marek Siwiec, jest jaskrawym przykładem
      tych patologii.

9.
      Bardzo fałszywie brzmią w tym kontekście głosy pani Szymanek-Deresz i pana
      Szymczychy (miałkość intelektualna tego ostatniego jest porażająca!), którzy za
      wyjątkiem własnych impertynencji, zupełnie nie odnoszą się do meritum sprawy.
      Każe to traktować rewelacje Dochnala i Wieczerzaka dużą dozą prawdopodobieństwa
      a nawet wiarygodności. Są to wykształceni i kulturalni ludzie i z pewnością
      wiedzą co mówią!
      • jedrzejtrabalski Re: Dlaczego nie wierzyć Dochnalowi i Wieczerzako 07.03.05, 09:52
        1. "Wielki Językoznawca J.W. Stalin kiedyś powiedział:
        ukraść kromkę chleba - to groźne przestępstwo; ukraść 5 milionów - to
        statystyka!
        Tak jest właśnie w przypadku Dochnala - czysty postmodernizm: KRADZIEŻ W
        MAJESTACIE PRAWA!
        Winny nie jest zatem Dochnal, a ci, którzy go promowali oraz korzystali z jego
        usług (np. szeroko rozumiany "pałac prezydencki"). Czyli, że winni są ci
        politycy, którzy mają wypisane na czole niewidzialne hasło:
        WYBIERAJCIE NAS, MY WIEMY JAK WAS OKRADAĆ!"
        czysty postmodernizm = kradzież w majestacie prawa?!
        wypisane na czole niewidzialne hasło?!
        Chyba zaprezentował nam sie własnie jeszcze wiekszy jezykoznawca od Stalina.

2. Dochnal i Wieczerzak mają byc od razu bardziej wiarygodni, bo Prezydent skłamał w kwestii swojego wykształcenia?! Bo są wykształceni?! Kulturalni?!
        IV RP ma być jeszcze bardziej gabinetowa?! Ograniczyć kompetencje Prezydenta?! To za duże są?! Może przestanie REPREZENTOWAĆ nasze państwo, bo tłuszcza jesteśmy i nie potrafimy wybierac?!
        "Konstytucja III RP po prostu się wyczerpała a wręcz petryfikuje szkodliwe
        > patologie urzędu prezydenckiego."?! Jesteś pewien, że będziesz wierny swoim przekonaniom, nawet jak sie zmieni tzw. "Prezio"? To może jakies konkretne propozycje jej zmian? Chętnie poczytam.
        3. Nauczaj dalej o swoich "świętych racjach" językoznawco. Powodzenia w IV RP, nie prezydenckiej, rzecz jasna.
        >
        • jm19 Re: Dlaczego nie wierzyć Dochnalowi i Wieczerzako 07.03.05, 11:53
          Dzięki ci "jedrzejtrabalski",
          niechcący przyznałeś mi rację a nawet utwierdziłeś w poglądach, które zresztą
          wynikają z badań analitycznych prowadzonych od 3. lat.

W Polsce mamy fundamentalną sprzeczność pomiędzy kanclerskim systemem rządów
          (aktualne kompetencje premiera) a wyznaczoną konstytucyjnie i zawłaszczoną na
          zasadzie rozszerzeń i nadinterpretacji Konstytucji - pozycją prezydenta.
          W ogóle, to możliwe są następujące rozwiązania:
          a)
          albo mamy premiera takiego jak Niemcy lub Brytyjczycy, ale prezydent musi być
          wtedy też taki jak w Niemczech (chodzi o kompetencje),
          b)
          albo będziemy mieć takiego premiera jak Rosja i takiego prezydenta jak Rosja.

Nie jest możliwe współistnienie takiego premiera jak kanclerz Niemiec i takiego
          prezydenta jak Putin w Rosji (kompetencje wzajemnie się kłócą!). A taka
          sytuacja jest u nas. "Kanclerski" premier jest ubezwłasnowolniany przez
          prezydenta, któremu konstytucja dała nadmierne uprawnienia oraz możliwości
          zawłaszczania uprawnień i kompetencji premiera! Dlatego własnie "poległ" bardzo
          dobrze zapowiadający się premier Leszek Miller!
          To musi się zmienić!
          Oczywiście, że jestem za kanclerskim systemem rządów, gdyż on daje więcej
          możliwości i swobody województwom samorządowym (regionom).
          Dlatego każda godzina utrzymywania naszej patologii konstytucyjnej, to straty
          dla państwa - JAK NAJSZYBCIEJ NALEŻY ZMIENIĆ KONSTYTUCJĘ!!!
          Dlatego bardzo szkodliwe są w tej materii poglądy Frasyniuka: utrzymywanie na
          siłę III RP w interesie nie tylko esbeków ale też w interesie autorów tej
          konstytucji, którzy są z niej dumni a naprawdę nie ma z czego. Rozumiem, że
          Mazowiecki chce umrzeć w chwale wielkiego intelektualisty i "genialnego twórcy
          konstytucji III RP", ale niestety chyba się nie da, bo nasza konstytucja, to
          jeden z lepszych knotów legislacyjnych! A już rekordy bije słynny art. 20 o
          tzw. społecznej gospodarce rynkowej (nikt nie wie co to jest ani o co chodzi -
          martwy zapis konstytucyjny, poprawiający tylko dobre samopoczucie twórcom tego
          knota). Zapis ten pozwala jedynie na coraz większe ograniczanie praw
          pracowniczych!!!

Przyczyną tych nieszczęść, jest i był ten okropny Wałęsa, któremu - na skutek
          niewyobrażalnej megalomanii - ciągle było za mało władzy i bredził coś (i
          niestety dalej bredzi) o jakichś ... dekretach!?
          Niestety, te jego brednie są zaraźliwe i nawet tak rozsądni ludzie, jak bracia
          Kaczyńscy, opowiadają jakieś (za przeproszeniem) głupstwa o ... wzmacnianiu
          władzy prezydenckiej!?!?!? - wierutna bzdura, do której nie można dopuścić.
          Paradoksalnie najsensowniej o potrzebie zmian konstytucyjnych i ograniczeniu
          władzy prezydenta wypowiada się ... Samoobrona!

Konkluzja:
          PREMIER - jak kanclerz Niemiec,
          PREZYDENT - jak prezydent Niemiec,
          PARLAMENT - jak parlament Niemiec (Sejm oraz Izba Samorządowa).

Sprawa zatem jest bardzo prosta i aż do bólu logiczna! Żeby jednak to się
          stało, to muszą nastąpić zmiany konstytucyjne, a to oznacza powstanie IV RP (we
          Francji, kolejne republiki powstawały w wyniku zmian konstytucji!!!).

Pozdrawiam jm19, Kraków.
      • amrra Re: Dlaczego nie wierzyć Dochnalowi i Wieczerzako 07.03.05, 12:53
        jm19 napisał:
        > Dlaczego Wieczerzak i Dochnal mają być mniej wiarygodni niż pan Aleksander
        > Kwaśniewski,

Jeśli dla Ciebie są tak somo wiarygodni
        Prezydent Polski
        i dwóch kombinatorów zeznających jako oskarżeni
        to nie tylko masz problemy z moralną oceną ludzi,
        ( pytanie o Twój system wartości???)
        ale niestety, także z logicznym wnioskowaniem..
        • pamin1 Re: Dlaczego nie wierzyć Dochnalowi i Wieczerzako 07.03.05, 13:08
          Wyobraz sobie, ze sa na swiecie kraje, gdzie wielu tzw. "politykow",
          zasiadajacych w polskim "parlamencie" nie mialo by zadnego prawa bytu. Ani na
          scenie politycznej, ani na jakiejkolwiek innej. Pan Kwasniewski z cala
          pewnoscia by do nich nalezal. Ale to wlasnie jeszcze nie jest nad Wisla
          logiczne. Rezultatem tego jest wlasnie taki a nie inny system wartosci (a
          raczej jego brak).
          • amrra Re: Dlaczego nie wierzyć Dochnalowi i Wieczerzako 07.03.05, 13:46
            pamin1 napisał:

> Wyobraz sobie, ze sa na swiecie kraje, gdzie wielu tzw. "politykow",
            > zasiadajacych w polskim "parlamencie" nie mialo by zadnego prawa bytu.

tego nie musze sobie wyobrażac i zgadzam się az Tobą

> Pan Kwasniewski z cala pewnoscia by do nich nalezal.

własnie w tych krajch ponosi się odpowiedzialność za słowa i
            oskarżenia. Jeśli nazywasz kogoś złodziejem, czy zarzucasz jemu/ jej
            niemoralne postępowanie to wraz z tym musisz przedstawić DOWODY
            I to nie zeznania oskarżonyc kombinatorów, czy uzyskane drogą "Rozmów jasnogórskich" Sądze,że gdyby w Stanach przewodniczący partii opozycyjnej
            wezwał najbogatszego amerykaniana i odbył z Nim taką rozmowę - ze ma dostarczyć coś na prezydenta, bo jak nie to będzie miał kłopoty.. to na następny dzień miałby kwalifikację polityczną ( o ile nie karną)i jak napisałeś

> zadnego prawa bytu. Ani na
            > scenie politycznej, ani na jakiejkolwiek innej.
            no cóż jak napisałeś:
            > Ale to wlasnie jeszcze nie jest nad Wisla
            > logiczne.
        • jm19 Re: Dlaczego nie wierzyć Dochnalowi i Wieczerzako 07.03.05, 17:38
          Nie wiem, co się w tym kraju dzieje.
          Wieczerzaka a może i Dochnala być może, że po prostu wrobiono. Akt oskarżenia
          perzeciwko /Wieczerzakowi praktycznie trafił do kosza (skandaliczne ekspertyzy)
          a wy szanowni internauci jak sępy już wydajecie wyrok! To naprawdę nie są czasy
          inkwizycji.
          Z drugiej strony, jak widzę skrajną tendencyjnośc sędziego prowadzącego sprawę
          FOZZ, to robi mi się niedobrze (mówię to jako wieloletni ławnik sądowy). Sędzia
          zachowuje się skandalicznie, zarówno w stosunku do Żemka, jak też w stosunku do
          tej kobiety, która oczywiście dawno powinna odpowiadać z wolnej stopy. To, co
          robi sędzia, to jest wielki skandal i bezprawie w majestacie prawa!
          Dotyczy to również niedopuszczalnych ataków na adwokatów (próby zastraszania!).
          jak tak dalej pójdzie, to polski wymiar sprawiedliwości kompletnie się
          skompromituje. Sędzia nie może łamać praw człowieka, zwłaszcza gdy dotyczy to
          oskarżonych.
          Dlatego jeszcze raz proszę, nie forujmy wyroków w stosunku do nieosądzonych
          ludzi, bo sami kiedyś też możemy się znaleźć w takiej sytuacji i na przykład
          okazać się niewinnymi. Przykładem dowolności stosowania prawa może być pan
          Bagsik, który tak na dobrą sprawę w swoim oscylatorze nie naruszył prawa, gdyż
          wtedy prawo odnośnie oscylatora niczego nie zakazywało. A jednak został
          osądzony i skazany.
          Ponieważ sądy w Polsce rzeczywiście są niezawisłe oraz kosztowne, to takie
          przykłady po prostu mnie przerażają, gdyż sądy mogą zniszczyć każdego, kto nie
          ma pieniędzy na dobrego adwokata (niezależnie od ewentualnej winy).
      • uniaeuropejska1 Re: Dlaczego nie wierzyć Dochnalowi i Wieczerzako 07.03.05, 15:07
        Co za brednie!A szczytem bełkotu jest,"że Dochnal i Wieczerzak są kulturalni i
        wykształceni!!!I dlatego wiarygodni!!A drMengele nie był kulturalny i
        wykształcony? Skończył przeciez uniwersytet i to niemiecki.Pewnie byłby
        wiarygodnym świadkiem w sprawie Orlenu,gdyby żył do dzisiaj.
        • jm19 Re: Dlaczego nie wierzyć Dochnalowi i Wieczerzako 07.03.05, 17:18
          Po co takie nerwy.
          Kwaśniewski naprawdę nie zasługuje na takie emocje.
          Wystarczy spojrzeć na wWeczerzaka i Dochnala, żeby w mig stwierdzić, że oni po
          prostu mówią prawdę!
          Czyny Mengele nie mają nic do rzeczy w temacie: kto mówi prawdę a kto kłamie!

Z Dochnalem miałem okazję przez rok współpracować (w roku 1990 wykonywałem dla
          spółki PROXY LTD analizy ekonomiczno-finansowe). Jest to wysoce inteligentny
          prawnik, o biegłej znajomosci języka angielskiego i znakomitej intuicji
          biznesowej. Nie wiem czy i w jaki sposób złamał prawo (na razie jest tylko
          podejrzanym a oskarżenie dopiero się przygotowuje).
          Mniej zacietrzewienia a więcej zdrowego rozsądku. Mnie Dochnal przez rok
          współpracy ani nie oszukał ani nie okłamał, choć jego "spryt biznesowy" mi nie
          odpowiadał.
    • maximillian2 Re: Mocny atak na prezydenta Kwaśniewskiego 07.03.05, 09:16
      Chciałem zauważyć dwie rzeczy drogi autorze tego artykułu - po pierwsze:
      oskarżony w sprawie nie składa zeznań tylko wyjaśnienia. Po drugie - owszem
      wolno mu kłamać, ale nie wolno mu kierować zarzutów o popełnienie przestępstwa
      przeciwko innej osobie - grozi za to odpowiedzialność karna. Proszę na
      przyszłość zapoznać się z odpowiednimi postanowieniami Kodeksu karnego i
      Kodeksu postępowania karnego. Delikatnie mówiąc - stwierdzenia autora nie są
      zgodne z prawdą.
      • piotr7777 Re: Mocny atak na prezydenta Kwaśniewskiego 07.03.05, 10:06
        > Chciałem zauważyć dwie rzeczy drogi autorze tego artykułu - po pierwsze:
        > oskarżony w sprawie nie składa zeznań tylko wyjaśnienia. Po drugie - owszem
        > wolno mu kłamać, ale nie wolno mu kierować zarzutów o popełnienie
        przestępstwa
        > przeciwko innej osobie - grozi za to odpowiedzialność karna. Proszę na
        > przyszłość zapoznać się z odpowiednimi postanowieniami Kodeksu karnego i
        > Kodeksu postępowania karnego. Delikatnie mówiąc - stwierdzenia autora nie są
        > zgodne z prawdą.
        Od razu widać prawnika - amatora.
        Nie wystarczy czytać przepisów kodeksu, dobrze zapoznać się z doktryną i
        orzecznictwem Sądu Najwyższego tudzież zapytać ludzi pracujących w wymiarze
        sprawiedliwości.
        Oskarżanie innych osób mieści się w ramach prawa do obrony - gdyby było inaczej
        obrona oskarżonego byłaby fikcją.
        • nielubiegazety2 Re: Mocny atak na prezydenta Kwaśniewskiego 07.03.05, 11:04
          Pan natomiast, na przyszość powinien zapoznać się z zarówno z obowiązującymi
          przepisami prawa oraz wynikającymi z nich faktami.
          Przed komisjami, zarówno Wieczerzak, jak i Dochnal zeznawali jako świadkowie
          (pouczeni o odpowiedzialności karnej za skadanie faszywych zeznań), nie jako
          oskarżeni.
          Od razu widać .....

• milo_1 Krucjata klanu Giertychów .................... 07.03.05, 11:19
            Wybory,wybory ,wybory -jedyny cel Romana Giertycha .Efekty komisji Orlenu i PZU
            są i będa odpadami ubocznymi przed wyborami prezydenckimi,są jedynie sprytnie
            wykorzystywanym narzędziem w walce o fotel dla tatusia -Macieja. Duch endecki
            istniał w XIX ,XX i istnieje w XXI w. oby tylko nie "spłodził" następcy
            Eligiusza Niewiadomskiego .Z tego forum widać ,że jest to całkiem możliwe.
        • amrra Re: Mocny atak na prezydenta Kwaśniewskiego 07.03.05, 14:02
          piotr7777 napisał:
          Po drugie - owsz
          > em
          > > wolno mu kłamać, ale nie wolno mu kierować zarzutów o popełnienie
          > przestępstwa
          > > przeciwko innej osobie - grozi za to odpowiedzialność karna.

dlatego właśnie padają tam ogólniki -
          otoczenie przezydenta, urząd, kancelaria,
          jakies mityczne stowarzyszenia - widocznie poswięcenie
          oskarzonych ma swoje garnice, a wyjaśnienia
          nie mają nic wyjasnić tyko wręcz przeciwnie
          posłużyc do brudnej polityczno- gospodarczej rozgrywki
          gdzie Kwaśniewski, ze swoją kadencją, która kończy sie
          za ok.6 m-cy jest tylko celem posrednim...
    • ursynowiak Jeśli Kwaśniewski kręci, to PIS dobierze mu się do 07.03.05, 09:28
      d..y po następnych wyborach. I tak trzymać
    • 7uop Wieczerzak i Dochnal to czcigodni obywatele RP 07.03.05, 09:29
      ....trzeba im więc wierzyć bo na pewno mówią prawdę.
      • alkud Re: Wieczerzak i Dochnal to czcigodni obywatele R 07.03.05, 09:33
        kto ma sie znac na korupcji lepiej,
        niz ci ktorzy sami korumpowali?

poza oczywiscie wiadomym srodowiskiem ktore bylo korumpowane
        a teraz lezy i kwiczy
        • wicek.wacek Swiadczyl sie Cygan swoimi dziecmi 07.03.05, 11:53
    • alkud Mocny atak na Ojca Chrzestnego PeDecji 07.03.05, 09:31
      :-)
      • bella.pupa Re: Mocny atak na Ojca Chrzestnego PeDecji 07.03.05, 10:23
        czemu to prezio skorzystal, gdy prywatyzowala prawica. Cholera wiem, ale jakos ich ogral, przeciez tu nie o eureko chodzili, ale zeby BIG-owi zrobic dobrze i to o BIG ta wojna byla. Mozna sie tylko domyslac, ze BIG-owi sprzyjala Alicja hihi "Korbankiewicz" przyjaciolka UW, ktore juz wtedy flirtowalo z preziem
        • bella.pupa Re: Mocny atak na Ojca Chrzestnego PeDecji 07.03.05, 11:26
          hehe, wlasnie przytalem w rzepie, ze Wieczerzak zeznal jakoby Talone z Eureko calowal po rekach Alicje z Krainy Czarow
    • bljadzia Re: Mocny atak na prezydenta Kwaśniewskiego 07.03.05, 09:37
      Jeśli nikt do Kwacha nie strzelał to jaki to tam atak?
      Zwykła pyskówka i tyle.
    • fnoll rywin-gate: dobra to była komisja? 07.03.05, 09:38
      "Dochodzenie do prawdy będzie niezwykle żmudne. Mógłby tego dokonać
      profesjonalny i niespolityzowany wymiar sprawiedliwości. W komisjach śledczych
      trudno pokładać wielkie nadzieje. Łase są na rewelacje, a średnio zainteresowane
      ich skrupulatną weryfikacją. Bo komisje te są dziś głównie terenem walki
      politycznej."

ciekawe, że w podobnym tonie GW nie wypowiadała się o komisji badającej
      "rywin-gate", choć i ona była "głównie terenem walki politycznej" ...

trudno, żeby komisje takim terenem nie były, skoro siedzą w nich politycy, czyli
      jak rozumieć powyższy artykuł? że sejmowe komisje śledcze są be i nie ma sensu
      brać na poważnie wyników ich prac?
      • puljan "gazetka gazetka - bez napletka" jest przwidywaln 07.03.05, 09:47
        Już mi się nudzi.
        W sobotę słyszę że prezydent Kwaśniewski to
        zwykły cwaniak i zlodziej i już wiem
        że w poniedziałek gazetka napisze
        że sprawa polityczna i że komisja jest BE
        oraz coś nowego o Dochnalu i Wieczerzaku.
        Prosto z teczek. Na to jeszcze czekam
        Panowie z GW: Zmieńcie taśmę.
        Może na "zaplute karły prawicy ..." albo jakoś tak.

• horsefish Re: rywin-gate: dobra to była komisja? 07.03.05, 14:44
        KOmisja tym sie charakteryzuje, ze zasiadają tam przedstawiciele różnych opcji
        w naszym Sejmie. Słabo starają się członkowie komisji z lewej strony
        skoro "wszyscy kradną" a komisja zawędrowała do Pałacu Prezydenckiego na
        Krakowskie Przedmieście.
    • warka_strong Zeznających gra "pod publiczkę". 07.03.05, 09:43
      "Obaj mają za to dobre powody, by liczyć na koniunkturę polityczną. Sprzyja im
      ona, bo komisje śledcze, zwłaszcza orlenowska, wysuwają ostre zarzuty przeciw
      osobom bliskim ośrodkowi prezydenckiemu lub samemu prezydentowi. W komisjach
      pierwsze skrzypce grają posłowie LPR: Giertych i Dobrosz. A polowanie na
      prezydenta jest politycznym programem tej partii."

To jest ciekawe. Zaoewne obaj zdają sobie sprawę z tego, że niebawem nastąpi
      zmiana rządzących. Czy może być coś lepszego dla nich niż zapewnienie sobie już
      teraz przychylności na następne cztery lata? Oczywiście, że lepszej okazji mieć
      już nie będą, tym bardziej, że:

"Atak Wieczerzaka na Pałac Prezydencki, który nazwał klubem Krakowskiego
      Przedmieścia, i twierdzenie, że klub ten jest sprawcą wszystkich jego
      nieszczęść, są o tyle wątpliwe, że o najważniejszych sprawach dotyczących
      prywatyzacji PZU i kariery Wieczerzaka decydował poprzedni rząd prawicowy. Za
      czasów tamtego rządu Wieczerzaka aresztowano. Trzeba by mieć zatem dowody, że
      transakcje wokół PZU aranżował naprawdę ów klub - i to zza pleców rządu Buzka."

Niebawem do władzy dojdą następcy [a może nawet spadkobiercy] AWS. Wiadomo, kto
      będzie rządzić przez następne cztery lata. O swój własny tyłek wypada zadbać już
      teraz. Co zaś jest najciekawsze:

"Z kolei Dochnal oferuje opowieść dziwnie zbieżną z tzw. raportem Giertycha - że
      sprzedać Rosjanom polski sektor paliwowy próbowali niemal wszyscy: prezydent,
      Kulczyk, Miller z przyległościami, a także pokłócony z nimi Kaczmarek, który
      wziął za to parę milionów dolarów łapówki."

Wiadomo, że Giertych spotkał się potajemnie z Kulczykiem, czy ta zbieżność nie
      wydaje się w świetle powyższego przynajmniej zastanawiająca?
      • wicek.wacek Re: Zeznających gra "pod publiczkę". 07.03.05, 10:03
        warka_strong napisał:
        > Wiadomo, że Giertych spotkał się potajemnie z Kulczykiem, czy ta zbieżność nie
        > wydaje się w świetle powyższego przynajmniej zastanawiająca?
        >
        Mnie tez to sie wydaje dziwne. W ogole w naszym zyciu publicznym widze kilka
        zastanawiajacych rzeczy.
        1. Lista Wildsteina jest namocniej eksponowana przez "Wprost", przyjaciol
        Kulczyka, byc moze przez niego sponsorowanych. Czy nie zauwazyliscie, ze
        nazwisko najbogatszego Polaka jaby zeszlo ze szpalt i wizji, odkad sie mowi o
        teczkach?
        2. Znane sa prorosyjskie ciagoty polskie endecji, w tym zwlaszcza Macieja
        Giertycha (por. jego wystapienie w Brukseli po wolnych wyborach na Ukrainie).
        Nie wiem, czy syn mysli inaczej, w kazdym razie klub europoslow LPR publicznie
        zlekcewazyl Juszczenke. Przegladajac fora GW w czasie "awantury" ukrainskiej
        widzialem wiele postow, ktore ewidentnie uwazalem za pisane przez propagandystow
        kremlowskich, m.in. wzywajace do przylaczenia zachodniej Ukrainy do Polski,
        przypominajace znane zbrodnie na Wolyniu itp. Teraz nie jestem pewien, czy to
        tylko agenci FSB, czy moze tez LPR-y.
        3. Dochnal to dobry znajomy Putina. Putin grozil Kwachowi w zwiazku z Ukraina.
        Czy aby zeznania Dochnala nie zostaly podyktowane z Kremla? Co szkodzi
        zdestabilizowac sytuacje w Polsce? Przyjaciol mamy w LPR, inna polska prawica to
        kupi, bo nie lubi Kwacha - tak moze myslec Putin. Dlatego ucieszyla mnie wczoraj
        powsciagliwosc Rokity, Dorna, Komorowskiego i Jurka w ocenie zeznan Dochnala i
        Wieczerzaka.
        Nie jestem, nie bylem i nie bede entuzjasta Kwasniewskiego. Nie glosowalem na
        niego, w odroznieniu od wielu tych, ktorzy go dzis mieszaja z blotem. Ale wydaje
        mi sie, ze do wszelkich rewelacji, takze na jego temat, trzeba podchodzic z
        najwyzsza ostroznoscia i zdrowym sceptycyzmem. Zwlaszcza, ze Giertych nie jest w
        najmniejszej mierze politykiem godnym zaufania. Macierewicz takze.
        • warka_strong Re: Zeznających gra "pod publiczkę". 07.03.05, 10:50
          wicek.wacek napisał:

> 3. Dochnal to dobry znajomy Putina. Putin grozil Kwachowi w zwiazku z Ukraina.
          > Czy aby zeznania Dochnala nie zostaly podyktowane z Kremla? Co szkodzi
          > zdestabilizowac sytuacje w Polsce? Przyjaciol mamy w LPR, inna polska prawica
          > to kupi, bo nie lubi Kwacha - tak moze myslec Putin.
          ===
          Nie jest to pozbawione sensu. Tym bardziej, że Moskwa nigdy nie była zadowolona
          z tego, że Polska stała się proamerykańska. Wiadomo zaś kim był Putin.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka