kaszub11 Prowokacja służb 09.03.05, 15:02 Jest oczywiste, że sytuacja jest prowokacją służb specjalnych. Jeżeli same go Gruszce nie podstawiły, to powinny dużo wcześniej zareagować. Dziś tylko potwierdzają tezę, że konieczna jest całkowita przebudowa czerwonych służb. Gruszka musi pozostać, i wszelkie próby jego usunięcia i likwidacji Komisji zaskutkują dużo poważniejszymi sankcjami dla tych różnych kanalii po wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś
chilum Re: Prowokacja służb 09.03.05, 17:47 Asystent był zatrzymany już w zeszłą sobotę. Teraz to ujawniono. Teraz... Odpowiedz Link Zgłoś
kizioryk Giertych przyłapany.... 09.03.05, 15:06 Na onanizmie też zapewne krzyczałby, że to świadoma dywersja ABW, UOP i okrągłostołowego "różowego" układu.Cisną się słowa, która nie przejdą przez forumową cenzurę, więc sobie daruję, ale wszyscy w miarę domyślni wiedzą o co chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
as31 Dla Gruszki dobry pretekst,żeby się z tego bagna w 09.03.05, 15:20 ycofać w miarę honorowo, w komisji i tak nie ma nic do powiedzenia, Giertych mu wszystko dyktuje, a sprawa od początku go przerasta Odpowiedz Link Zgłoś
w.a.lonka Co za nietakt-przecież to komisja mianuje agentów: 09.03.05, 15:31 panowie z ABW wchodzą z buciorami w kompetencje PiS i posła Giertycha. Trzeba będzie paru nowych agentów aby przelicytować stawkę. Zapowiada się ekscytujące rozdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
brynk a ja lubię gruszkę , najlepiej odmiany -"klapsy" 09.03.05, 15:33 zostawcie gruszke , nie wykopujcie jej , jest bardzo smaczna , taka soczysta i słodka , lepiej " wykopcie " ABW i kancelarie pałacykowa Odpowiedz Link Zgłoś
every2 gruszka nic to 09.03.05, 15:33 Dzis w radiu tolk jakis porazony dziennikaz wraz z wassermanem lub innym pogietym wpadli na swietny plan ze to spec sluzby na polecenie kwasniewskiego wkrecily rozpracowanego szpiega do komisji aby dzis go zlapac przez co skompromitowac komisje (ciekawe czy to trzeba jeszcze robic ???) Nalezy powolac nowa komisje pod kieronictwem giertycha a w niej zera z poprzedniej kmisji oraz z obecnej i cale towarzstwo zamknac i otoczyc opieka psychatryczna Odpowiedz Link Zgłoś
jamizu dot.komisji śledczej 09.03.05, 15:43 Żenujący język członków komisji"działanie wywrotowe i antyustrojowe" ocenił pos Miodowicz nie przybycie Prezydenta na przesłuchanie. Dywersją nazwał pos Gertych fakt aresztowania asystentów pos Gruszki. Język tych panów jest absurdalny,jest to język oszołomów którzy za wszelką cenę chcą udowodnić swoje tezy. Odpowiedz Link Zgłoś
ela_kw Gruszka nadal przewodniczącym komisji. 09.03.05, 15:53 Komisja hołduje filozofii Kalego, kiedy to źle jest jak "Kalemu ukraść krowę", ale dobrze jest jak "Kali ukraść krowę". Taka postawa niepiśmiennego, książkowego Afrykanina budzić może uśmieszek, ale w odniesieniu do komisji złożonej z "wybrańców narodu" jest już nie śmieszne tylko żałosne. Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Mazowiecki za Gruszkę! 09.03.05, 17:20 Mazowiecki za Gruszkę na przewodniczącego komisji! od razu ucichłyby ataki i może prezio zdecydowałby się jednak zeznawać? Odpowiedz Link Zgłoś
rododendron Re: Mazowiecki za Gruszkę z wierzby! 09.03.05, 17:38 a kto zastapi faszyste giertycha Odpowiedz Link Zgłoś
brynk Re: Mazowiecki za Gruszkę! 09.03.05, 18:22 czys ty zwariowal ? mazowiecki pod trybunał stanu , za GRUBA KRESKĘ a nie do komisji , zastanów sie chłopie co gadasz Odpowiedz Link Zgłoś
olalk Komisja Orwellowska 09.03.05, 17:33 To co wyprawia w komisji poseł Gertych i do jakich niecnych celów jej używa nie przyszłoby nawet do głowy tak genialnemu futuryście, jakim był Orwell. Gdyby wcześniej poseł Gertych dostał się do komisji w sprawie Rywina, to by pewnie już rozwalił tę naszą wątła demokrację i za pomocą Młodzieży Wszechpolskiej wprowadził w Polsce zamordyzm. Taką młodzieżówkę to Orwell przewidział i opisał w Animal Farm. Odpowiedz Link Zgłoś
brynk wy tu "pie...".....a sprawie Gruszki , ... 09.03.05, 18:08 a karawana idzie dalej . I BARDZO DOBRZE , ZE IDZIE DALEJ .OBY DOSZŁA DO KOŃCA I ŁACHYDRÓW KRYMINALNYCH WYKRYŁA Odpowiedz Link Zgłoś
brynk POSLE GRUSZKA -POZDRAWIAM PANA .... 09.03.05, 18:16 ... rozumiem ,ze gó.. sobie pan robi z tych niektórych głupich opini ,I BARDZO DOBRZE . Jest demokracja i kazdy moze powiedziec , co myśli na dany temat , oby tylko wszystko w komisji odbywało sie w zgodzie z zasadami demokratycznego państwa .Czasem i ja równiez mam zastrzeżenia do niektórych spraw , ale musze to znieść , skoro jest demokracja Odpowiedz Link Zgłoś
cyklista Gruszka do dymisji, natychmiast! 09.03.05, 18:21 Historia zna wiele przypadków gdy w otoczeniu wybitnego lub ważnego polityka znajdowano szpiega - asystenta, kochankę albo współpracownika. Najgłośniejszy był przypadek kanclerza Willego Brandta i jego sekretarza. I zasada jest jedna - natychmiastowa dymisja. Takie postępowanie ma swoją logikę, nawet jeżeli polityk jest poza wszelkimi podejrzeniami, nie wiadomo co szpieg zmontował w jego otoczeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
2berber Re: Gruszka do dymisji, natychmiast! 09.03.05, 18:36 cyklista napisała: > Historia zna wiele przypadków gdy w otoczeniu wybitnego lub ważnego polityka > znajdowano szpiega - asystenta, kochankę albo współpracownika. Hm, Gruszka wybitnym lub ważnym politykiem :-). Wiedza i rozum wśród uczestników wymieniających poglądy polityczne w Internecie nie jest w cenie :-(. Jednak twierdzę tak w ciemno że 3/4 tych ludzi może kiedyś spełnić kryteria by być wybitniejszym albo ważniejszym politykiem od Gruszki. Oczywiście często będziecie się wstydzić tego co tutaj wypisywaliście :-)). Odpowiedz Link Zgłoś
cyklista Re: Gruszka do dymisji, natychmiast! 09.03.05, 18:45 2berber napisał: > cyklista napisała: > > Historia zna wiele przypadków gdy w otoczeniu wybitnego lub ważnego polit > > Hm, Gruszka wybitnym lub ważnym politykiem :-). > Wiedza i rozum wśród uczestników wymieniających poglądy polityczne > w Internecie nie jest w cenie :-(. Czepiasz się. To był skrót myślowy. Chodzi o to że NAWET wybityni politycy podają się w takim przypadku do dymisji. Tym bardziej p.Gruszka. Liczyłem na inteligencjie czytelnika, i przeliczyłem się, wybacz. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
foresta DLACZEGO gruszka zostanie? 09.03.05, 18:45 Bo panownie prawico oszolomieni maja swietnego pionka, ktorym mozna do woli manipulowac. Odpowiedz Link Zgłoś
tesmo Tak być nie powinno 09.03.05, 19:55 Zbieżność czasowa między działaniami Prezydenta (w sensie niestawinnictwa przed Komisją i wyrażeniem woli zeznawania w Pokuraturze) jest zastanawiająca, jednak żaden poseł nie powinien wyciągać z tego zbyt pochopnych wniosków. Fakt współpracy asystenta Pana Gruszki z obcym wywiadem (lub wyrażenia gotowości na taką współpracę) musiał być znany już wcześniej, gdyż metodologia pracy kontrwydiwadu polega nie na natychmiastowym "odstrzeleniu agenta", ale rzopracowywaniu jego środowiska, łączników i innych. Powstaje więc pytanie: dlaczego zrobiono to akurat teraz? Natomiast postawa Pana Gruszki, który poddał swoje dalsze przewodniczenie w Komisji pod orzeczenie samej Komisji jest godna szacunku. Nie rozumiem jednak zachowania Posła Celinskiego - wstrzymał się on od głosu, a jednocześnie jego partia chce ustąpienia Gruszki w ogóle jako członka Komisji. To stanowisko nie wydaje się uzasadnione. Usunięcie Gruszki w ogóle z Komisji spowolni jej pracę, gdyż powstanie sprawa wyboru nowego członka. W dodatku powstanie kwestia ponownego wyboru przewodniczącego, nowy członek będzie potrzebował czasu na zapoznanie się z materiałami, to w systemach demokratycznych nazywa się obstrukcją parlamentarną. Jednak z reguły posłowie nie decydują się jej stosować na czas tak niedługi przed wyborami i w sprawie Komisji śledczych. Widać wystarczy jedna sensacja, aby posłowie nie rezygnowali z kampanii wyborczej, ponownie nabili karabiny i strzelali. Tym samym SdPL daje przykład partii siedzącej okrakiem na trampolinie - Różański powiedział, że nie chce Gruszki za przewodniczącego, reszta, że chce, a SdPL to na stanowisku przewodniczącego Gruszka może być, ale nie powinno go w ogóle być. Jak już nie powinien być członkiem, to chyba również przewodniczącym - tak mi się wydaje. Również uważam, ze Olejniczak nie powinien się tak angażować w sprawę, bo przecież fakt asystowania agenta koło posła Gruszki jest po prostu porażką Prokuratury i ABW, której system prewencji i ochrony posłów i urzędników wyraźnie zawiódł. Przecież sprawą interesu państwa jest skuteczna ochrona posłów przed agentami, a skuteczna znaczy przede wszystkim w zarodku - gdy tylko powstanie podejrzenie, zamiast w sytuacji, kiedy agent obcego wywiadu nie ma już żadnego wpływu na Gruszkę (jako że ostatni raz widział się z nim prawie rok temu). Odpowiedz Link Zgłoś
jm19 Beznadziejna Monika Olejnik! 09.03.05, 20:52 Właśnie przed chwilą obejrzałem sobie spotkanie pani Olejnik z panami Gruszką, Wassermanem i Macierewiczem. Tyle agresji, prowokacji i zwykłej bezczelności i to ze strony kobiety dawno nie widziałem i nie słyszałem. Podziwiam panów posłów, że tak spokojnie przyjmowali jej prowokacje. Pierwsze, to jej wątpliwości w to, co mówi Marek Dochnal, zwłaszcza to, co dotyczy Putina. Jeżeli pani Olejnik chce o czymś dyskutować, to niech się dobrze przygotuje. Tymczasem dysponując wyrywkową i niespójną wiedzą, próbuje mieszać w głowach przyzwoitym posłom. Ponieważ M. Dochnal w roku 1990 zajmował się doradztwem prywatyzacyjnym również w Rosji, a Putin miał wtedy 35 lat i był podrzędnym urzędnikiem administracji np. w Petersburgu, to jest oczywiste, że pan Dochnal mógł go poznać (np. szkoląc tych urzędników!). Jeżeli pani Olejnik jest taka ciekawska, to niech zapyta o szczegóły pana Dochnala, a nie zadaje głupkowatych pytań posłom, typu: czy wierzą w to czy nie! I jeszcze doddatkowo nie pozwalając im na udzielenie odpowiedzi (posłowie są natychniast "zagadywani" następnym pytaniem). To jest właśnie ta prymitywna socjotechnika Moniki Olejnik, która ma doprowadzić do tego, że jej racja zawsze będzie na wierzchu! Tymczasem pani Olejnik dorabia sobie prymitywną ideologię do swojej niewiedzy. Dla mnie pani Olejnik, to taka nieudolna podróbka Oriany Falaci, świetnej włoskiej dziennikarki, specjalistyki od rozmów z politykami. Tyle tylko, że od Oriany Falaci panią Olejnik dzielą lata świetlne. Pani Olejnik ma taką brzydka manierę wekslowania istotnych wątków dyskusji na niesprawdzone plotki, co powoduje, że dyskutanci muszą zbaczać z głównego wątku dyskusji i nie są w stanie sensownie się wypowiedzieć. Jest to zatem taka rwąca się, nierwowa dyskusja, w której na pozór "brylować" może tylko pani Olejnik. Pragnę zapytać, kto podsunął telewizji pomysł, by wymyślić taki program z Moniką Olejnik, jako główną zaciemniającą programów informacyjnych telewizji? Mam jej osobiście szczerze dość w Radiu ZET, i gdzie indziej. Zróbcie coś szefowie telewizji, bym nie musiał wysłuchiwać tej okropnej kobiety tuż po dziennniku, gdyż zmuszony będę wyłączać telewizor. Nie wiem w czyim interesie są te jej prowokacje. Na pewno nie w interesie widza TV. Wystarczy, że w niedzielę pozwala sobie ekshumować publicznie ten zabytek polityczny SLD, jakim jest pan Oleksy. Odpowiedz Link Zgłoś
az_mir Re: Beznadziejna Monika Olejnik! 09.03.05, 21:23 Putin nie był podrzędnym urzędnikiem ,był on oficerem KGB i kontakt Dochnala z Putinem w tym okresie ,jasno wskazuje na zainteresowanie służb specjalnych Rosji takimi osobnikami jak Dochnal.Teraz widac efekty tych "kontaktów" i wcale bym się nie zdziwł gdyby ten kontak był ciągle aktywny Jeżeli jm19 nie masz ochoty oglądać M.Olejnik i słuchac Radia ZET -jedyne wyjście przełącz na inny kanał lub poszukaj innej stacji.Ale czy ty będziesz potrafił wykonać te czynności , po przeczytaniu twojego postu mam wielkie wątpliwośći . Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Mówi Gruszka ... 09.03.05, 21:59 www.rmf.pl/wiadomosci/index.html?temat=31 Fragment: Konrad Piasecki: Czyli nie odejdzie pan z komisji, mimo fatalnego wyczucia do wybieranych asystentów? Józef Gruszka: Nie, nie odejdę. Podjąłem dziś decyzję, że zwalniam pozostałych ośmiu społecznych asystentów, ponieważ nie chcę ich narażać na przykre skutki współpracy ze mną. Konrad Piasecki: Uważa pan, że oni trafiają do aresztu, ponieważ współpracują z panem? Józef Gruszka: Dwóch moich byłych asystentów, z którymi nie współpracuję od dłuższego czasu, zostało postawionych przed organami sprawiedliwości. Jeżeli zrobili coś złego, to oczywiście należy ich ścigać. Ja sobie jednak zadaję inne pytanie. Od siedmiu lat jestem członkiem, bywało że i przewodniczącym, komisji ds. służb specjalnych. Chcę publicznie zapytać, gdzie jest ochrona kontrwywiadowcza takiego człowieka jak ja? Konrad Piasecki: Ale czy uważa pan, że standardem demokratycznym jest, że osoba zasiadająca w dwóch komisjach, posiadających dostęp do tajnych dokumentów, ma tak złe wyczucie jeśli chodzi o dobór asystentów? Józef Gruszka: Ja tego nie umiem powiedzieć, ale moja decyzja jest jednoznaczna – są z dniem dzisiejszym zwolnieni. Odpowiedz Link Zgłoś