prawy.pl 21.03.05, 00:05 prawy.pl/czytaj.php?id=2947&dz=nowosci Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szatek100 "Nie ma tolerancji dla nietolerancji" 21.03.05, 00:34 To haslo jest zaworem bezpieczenstwa dla wszystkich liberałów.Gdyby tolerowali ludzi o zapedach totalitarnych , to marnie by skonczyli... pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
holota_gardlujaca_w_internecie Czyli liberalowie powinni postulowac 21.03.05, 00:36 zamkniecie GW? Odpowiedz Link Zgłoś
freemason Re: Tak trzymać postępowcy z UW! 21.03.05, 00:41 prawy.pl napisał: > prawy.pl/czytaj.php?id=2947&dz=nowosci Ta impreza była tak samo żenująca, jak niektóre występy w Radiu Maryja. Dziwię się, że partia, która ma wypisaną na sztandarze promocję wolności słowa, sumienia i przekonań oraz "poszanowanie praw wszelkich mniejszości" (słuchacze RM chyba są mniejszością?) zdobywa się na tego typu akcje (bardziej na poziomie niemieckiej NPD lub polskiej MW niż umiarkowanych centrystów, za jakich się UW ma). Smutny i żałosny jest upadek UW, a pomyśleć, że jeszcze parę lat temu do tej partii należeli tacy ludzie jak Wende, Suchocka i Syryjczyk. Dziś został im już tylko "miś o bardzo małym rozumku". Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
pro.filutek1 Re: Tak trzymać postępowcy z UW! 21.03.05, 00:43 A właśnie, co z Suchocką? Odpowiedz Link Zgłoś
freemason Re: Tak trzymać postępowcy z UW! 21.03.05, 00:59 pro.filutek1 napisał: > A właśnie, co z Suchocką? Podejrzewam, że się trochę wstydzi swych aktualnych kolegów z UW (Hausner, Belka, panowie wchodzący w koalicję z Samoobroną i LPR w sejmikach samorządowych). Na mieście pojawiły się plotki o możliwym jej starcie z list Platformy w Warszawie albo Poznaniu, tudzież wciągnięciu do rządu Rokity. To pierwsze zdecydowanie odpada (nie wypada przedwcześnie kończyć kadencji w Watykanie), drugie jest niepewne wobec znanej wszystkim niechęci Kaczorów i ich Dornów wobec Pani Premier, a to w końcu PiS będzie partnerem rządowym PO. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Re: Tak trzymać postępowcy z UW! 21.03.05, 01:03 -"Kaczorów i ich Dornów" :))))))- uff -fajne:)) Dajesz się Pan "freemason" lubić:)) Odpowiedz Link Zgłoś
holota_gardlujaca_w_internecie Nie sadze aby Rokita-Tusk zaryzykowali 21.03.05, 01:27 ostry konflikt z PiSem, a tak pewnie by sie skonczylo przyjecie S. Przynajmniej w chwili obecnej. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
qwww Re: Tak trzymać postępowcy z UW! 21.03.05, 01:41 freemason napisał: > Podejrzewam, że się trochę wstydzi swych aktualnych kolegów z UW (Hausner, > Belka, jakoś w komunistycznym sejmie się nie wstydziła kolegów Odpowiedz Link Zgłoś
freemason Suchocka 21.03.05, 01:55 qwww napisał: > freemason napisał: > > Podejrzewam, że się trochę wstydzi swych aktualnych kolegów z UW (Hausner > , > > Belka, > > jakoś w komunistycznym sejmie się nie wstydziła kolegów Nie zasiadała w klubie PZPR, tylko w Stronnictwie Demokratycznym, to maleńka różnica:) Przypominam, że aż 6 posłów SD kadencji 1980/85 głosowało przeciwko likwidacji Solidarności i zatwierdzeniu stanu wojennego (m.in. prof. Janowski, Suchocka, Bodzanowska). To wiele mówi o szeregowych członkach tej partii - wśród aparatczyków PZPR i ZSL na taki krok nie zdobył sie nikt, podobnie jak wśród działaczy tzw. partii katolickich. Myślę, że w annałach PRL zapisała się Suchocka lepiej niż np. Ryszard Bender, Maciej Giertych, Edward Prus, Janusz Dobrosz albo Bogdan Pęk. Myślę też, że tak to ocenia większość społeczeństwa... Odpowiedz Link Zgłoś
qwww Re: Suchocka 21.03.05, 02:06 > > freemason napisał: > > > Podejrzewam, że się trochę wstydzi swych aktualnych kolegów z UW (H > ausner > > , > > > Belka, > > > > jakoś w komunistycznym sejmie się nie wstydziła kolegów > > Nie zasiadała w klubie PZPR, tylko w Stronnictwie Demokratycznym, to maleńka > różnica:) doskonale to wiem, różnica niewielka, wszyscy pseudo-posłowie komuszego pseudo- sejmu wspierali swą obecnością istniejący układ PRL > Przypominam, że aż 6 posłów SD kadencji 1980/85 głosowało przeciwko likwidacji > Solidarności i zatwierdzeniu stanu wojennego (m.in. prof. Janowski, Suchocka, > Bodzanowska). To wiele mówi o szeregowych członkach tej partii - wśród jeden przebłysk spóźnionej odwagi > aparatczyków PZPR i ZSL na taki krok nie zdobył sie nikt, podobnie jak wśród > działaczy tzw. partii katolickich. ? nie było w PRL partii katolickich, partie (oficjalne) to były 3: PZPR, ZSL, SD chyba, że chodzi Ci o PAX albo inny PZKS czy ChSS lub inne takie po-twory > Myślę, że w annałach PRL zapisała się Suchocka lepiej niż np. Ryszard Bender, Bender też się tłumaczy że o Katyniu cuś chciał :) tak samo zbłądził bedąc komunistycznym pseudo-posłem > Maciej Giertych, Edward Prus, Janusz Dobrosz albo Bogdan Pęk. Myślę też, że tak nikt w w/w nie był "posłem", Giertych owszem zasiadał w radzie konsult. przy tow. Jaruzelu, Prus jest mocno walnięty (ale UBolem jak prof. Garlicki czy Kłoczowski nie był), a Dobrosz i Pęk to raczej młodzi byli, za to np.Moczulski był w PPR/PZPR podobnie Geremek et consortes -możemy się licytować :) > to ocenia większość społeczeństwa... "większość społeczeństwa" to ocenia Big Brothera i kocha PRL :) Odpowiedz Link Zgłoś
freemason Re: Suchocka 21.03.05, 02:26 qwww napisał: > doskonale to wiem, różnica niewielka, wszyscy pseudo-posłowie komuszego pseudo- > sejmu wspierali swą obecnością istniejący układ PRL Stanisław Mikołajczyk, Stefan Korboński, Zygmunt Żuławski, Tadeusz Michejda, Stefan Kisielewski, Tadeusz Mazowiecki, Jerzy Zawieyski, Wanda Odolska też? Jak wszyscy to wszyscy:) > ? nie było w PRL partii katolickich, partie (oficjalne) to były 3: PZPR, ZSL, S > D > chyba, że chodzi Ci o PAX albo inny PZKS czy ChSS lub inne takie po-twory Tak dokładnie to była jedna Partia - ZSL i SD to tylko stronnictwa:) Tak jest, chodziło mi o ugrupowania chrześcijańskie (ChSS, taki potworek katolicko- prawosławny, posłował tam m.in. Eugeniusz Czykwin znany w sejmie V kadencji z rejtanowskiej wręcz obrony Aleksandra Łukaszenki) lub katolickie (PAX i PZKS). > > Maciej Giertych, Edward Prus, Janusz Dobrosz albo Bogdan Pęk. Myślę też, > że > tak > nikt w w/w nie był "posłem" Sądzę, że Pęk i Dobrosz weszli do sejmu X kadencji z list PRON jako młodzi, dobrze zapowiadający się działacze ZSL (sojuszniczki PZPR). Jeśli zastosować interpretację rozszerzającą PRL-u (trwa do dziś) to również Giertychowie załapali się na posłowanie tamże. , Giertych owszem zasiadał w radzie konsult. przy > tow. Jaruzelu, Prus jest mocno walnięty (ale UBolem jak prof. Garlicki czy > Kłoczowski nie był Kłoczowski raczej na pewno nie współpracował z SB. Co do Prusa nie wiadomo. Np. Gazeta Polska twierdzi, że pracował nie tylko dla UB, ale i NKWD. www.gazetapolska.pl/?gp=,1,050302,kr,michlis,,,kr_michlis Odpowiedz Link Zgłoś
qwww Re: Suchocka 21.03.05, 02:38 freemason napisał: > Stanisław Mikołajczyk, Stefan Korboński, :) to podobno były "wolne wybory" obiecane przez naszych aliantów, i nie był to sejm PRL :) PRL to dopiero w 50-tym chyba > Stefan Kisielewski, Tadeusz Mazowiecki, oni też byli komunist. pseudo-posłami, z tym że Mazowiecki wiadomo z jakich pobudek > Tak dokładnie to była jedna Partia - ZSL i SD to tylko stronnictwa:) partia o kierowniczej roli i 2 partie pomocnicze, a że w nazwie stronnictwa to nic nie znaczy > Sądzę, że Pęk i Dobrosz weszli do sejmu X kadencji z list PRON jako młodzi, > dobrze zapowiadający się działacze ZSL (sojuszniczki PZPR). Jeśli zastosować nie wiedziałem :) > interpretację rozszerzającą PRL-u (trwa do dziś) to również Giertychowie > załapali się na posłowanie tamże. to lekka przesada, PRLu już nie ma jest PRL_bis :) a jeśli stosową powyższą teorię to załapali się też wszyscy udecy > Kłoczowski raczej na pewno nie współpracował z SB. :) a raczej na pewno współpracował (TW "Historyk") >Co do Prusa nie wiadomo. > > Gazeta Polska twierdzi, że pracował nie tylko dla UB, ale i NKWD. Prus jest strasznie nudny [:)], ostatnio z Porębą wydali kwartalnik "Opcja Nar." czy jakoś tak, niestrawny aż do bólu Odpowiedz Link Zgłoś
freemason Re: Suchocka 21.03.05, 02:09 Przeciwko rozwiązaniu Solidarności głosowali 8 października 1982 roku: Rudolf Buchała, Janusz Zabłocki i Zbigniew Zieliński (PZKS), Maria Budzanowska, Jan Janowski, Halina Latecka, Dorota Simonides, Hanna Suchocka (SD), Edmund Osmańczyk, Anna Pławska, Ryszard Reiff i Jan Szczepański (bezp.) Wstrzymali się: Janina Banasik, Władysław Kupiec, Genowefa Rejman i Szymon Bala (ZSL), Jadwiga Giżycka-Koprowska, Zbigniew Kledecki i Szczepan Styranowski (SD), Halina Koźniewska, Witold Zakrzewski, Ryszard Bohr (bezp.) Na podstawie: Jerzy Łojek, Kalendarz Historyczny - Polemiczna Historia Polski, Warszawa 1996 Odpowiedz Link Zgłoś
polonus9 Co z Suchocka .... 21.03.05, 02:08 Ona wciaz sparalizowana na rurkach w Watykanie egzystuje. Dlatego nie moze domagac sie zrobienia porzadku przez Watykan z Rydzykiemm i z radyjem. Trzeba bedzie nareszcie odlaczyc jej te rurki, bo nie ma zadnej nadzieji,ze ozyje. Odpowiedz Link Zgłoś