Dodaj do ulubionych

"krew moja na Was i na syny Wasze"-Chrystus

26.03.05, 07:04
To słowa Chrystusa i czy Watykan chce czy nie wypowiedział je On i nikt ich
nie będzie prostował, nawet kapłani. A co owe słowa oznaczają pokaże i
pokazuje historia.
Obserwuj wątek
    • witek.bis Re: "krew moja na Was i na syny Wasze"-Chrystus 26.03.05, 08:52
      facetoface napisał:

"krew moja na Was i na syny Wasze"-Chrystus

> To słowa Chrystusa i czy Watykan chce czy nie wypowiedział je On i nikt ich
      > nie będzie prostował, nawet kapłani. A co owe słowa oznaczają pokaże i
      > pokazuje historia.

A z której to Ewangelii pochodzi Twój "cytat"? Bo u Mateusza można znaleźć
      tylko:

>>A cały lud zawołał: „Krew Jego na nas i na dzieci nasze”.<<

Mateusz 27.25

• she8 Re: "krew moja na Was i na syny Wasze"-Chrystus 26.03.05, 09:32
        Tacy to właśnie "znawcy" czegokolwiek roszczą sobie prawo do wypowiadania się
        na jakikolwiek temat. Wesołych Świąt, Witku!
        • witek.bis Re: "krew moja na Was i na syny Wasze"-Chrystus 26.03.05, 09:43
          Wzajemnie! Wszystkiego dobrego, She!
          • piotr7777 Re: "krew moja na Was i na syny Wasze"-Chrystus 26.03.05, 09:50
            Być może "facetoface" to prałat Jankowski - zdradza nieznajomość Ewangelii.
            • deserek1 [...] 26.03.05, 09:56
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
              • piotr7777 Re: Żydy zamknąć pyski bo swędzą was te nasze Świ 26.03.05, 09:58

> parzą was języki za to coście mu zrobili ? do budy!!!!!!!!!!!
                Proszę o skasowanie powyższego postu.
                • joannabarska Piotr 7777-prowokator czy wariat? 26.03.05, 10:33
                  Piotr 7777 - ja bym skasowala nie post, ale Ciebie. Takie glupoty powstają z
                  niektorych dziatek poczętych...Niestety, to widzi sie dopiero póżniej.
              • jtb Re: Żydy zamknąć pyski bo swędzą was te nasze Świ 26.03.05, 11:18
                deserek1 napisała:

> parzą was języki za to coście mu zrobili ? do budy!!!!!!!!!!!

Jezus umierający na krzyżu znacznie osłabił winę wzsystkich Żydów wypowiadając
                słowa; "Ojcze, przebacz im bo nie wiedzą co czynią"
                • terraincognita Re: Żydy zamknąć pyski bo swędzą was te nasze Świ 26.03.05, 12:34
                  Zwlaszcza,ze Jezusa zrodzila matka Zydowka...Och wy,glupole z bozej nielaski...
      • 9111961u Re: "krew moja na Was i na syny Wasze"-Chrystus 26.03.05, 10:54
        witek.bis napisał:

> facetoface napisał:
        >
        > "krew moja na Was i na syny Wasze"-Chrystus
        >
        > > To słowa Chrystusa i czy Watykan chce czy nie wypowiedział je On i nikt i
        > ch
        > > nie będzie prostował, nawet kapłani. A co owe słowa oznaczają pokaże i
        > > pokazuje historia.
        >
        > A z której to Ewangelii pochodzi Twój "cytat"? Bo u Mateusza można znaleźć
        > tylko:
        >
        > >>A cały lud zawołał: „Krew Jego na nas i na dzieci nasze”.
        > <<
        >
        > Mateusz 27.25
        >
        >

Masz inne tlumaczenie.
        • witek.bis Re: "krew moja na Was i na syny Wasze"-Chrystus 26.03.05, 10:56
          9111961u napisała:
          > Masz inne tlumaczenie.

Pewnie tak. Ja wziąłem to z Biblii Tysiąclecia, a on chyba ze Stadionu
          Dziesięciolecia.
          • 9111961u Re: "krew moja na Was i na syny Wasze"-Chrystus 26.03.05, 10:58
            witek.bis napisał:

> 9111961u napisała:
            > > Masz inne tlumaczenie.
            >
            > Pewnie tak. Ja wziąłem to z Biblii Tysiąclecia, a on chyba ze Stadionu
            > Dziesięciolecia.

Podaj jakie masz wydanie, rok i kto tlumaczyl.
            • witek.bis Re: "krew moja na Was i na syny Wasze"-Chrystus 26.03.05, 11:00
              No nie! Byłem pewien, że żartujesz pisząc o tym "innym tłumaczeniu", ale teraz
              już sam nie wiem...
      • eres2 To cytat z brunatnej "Biblii"! 26.03.05, 12:03
        Witku, jak wynika z Twojego Postu nie przyjrzałeś się polskiemu brunatnemu
        środowisku. Facetoface korzysta z własnej "Biblii" brunatnych nienawistników w
        rodzaju Bubla, Tejkowskiego i Jerzego Roberta Nowaka.
    • remik.bz Nie kłam , bo to nieładnie 26.03.05, 10:50
      facetoface napisał:

> To słowa Chrystusa i czy Watykan chce czy nie wypowiedział je On i nikt ich
      > nie będzie prostował, nawet kapłani. A co owe słowa oznaczają pokaże i
      > pokazuje historia.

Dlaczego kłamiesz? Ani w Ewangeliach , ani w innych źródłach nie ma takiego
      zapisu. Po prostu Facetoface sam to wymyśliłeś. Ciekawe w jakim celu?
      Oczywiście nie odpowiesz , bo brak Ci tej odrobiny przyzwoitości.
      • 9111961u Re: Nie kłam , bo to nieładnie 26.03.05, 10:57
        remik.bz napisał:

> facetoface napisał:
        >
        > > To słowa Chrystusa i czy Watykan chce czy nie wypowiedział je On i nikt i
        > ch
        > > nie będzie prostował, nawet kapłani. A co owe słowa oznaczają pokaże i
        > > pokazuje historia.
        >
        > Dlaczego kłamiesz? Ani w Ewangeliach , ani w innych źródłach nie ma takiego
        > zapisu. Po prostu Facetoface sam to wymyśliłeś. Ciekawe w jakim celu?
        > Oczywiście nie odpowiesz , bo brak Ci tej odrobiny przyzwoitości.

Aby kogos posadzac o klamstwo musisz siegnac do oryginalu, a nie opierac sie na
        jednym tlumaczeniu.
        • witek.bis Re: Nie kłam , bo to nieładnie 26.03.05, 11:05
          Greckim oryginałem niestety w tej chwili nie dysponuję, ale może zadowoli Cię
          łacińska Wulgata.

et respondens universus populus dixit sanguis eius super nos et super filios
          nostros
          • janbezziemi Z magnetofonem! 26.03.05, 11:22
            "Facetofate" stał z magnetofonem w ręku i te slowa Chrystusa nagral. Teraz
            przedstawi je specjalnej komisji.A swoja droga zawsze mnie zastanawia,jak to
            wzystko zostało utrwalone dla potomnosci? Nie ma rady - trzeba uwierzyć w
            działania Ducha Swiętego!
            • 9111961u Re: Z magnetofonem! 26.03.05, 11:37
              janbezziemi napisał:

> "Facetofate" stał z magnetofonem w ręku i te slowa Chrystusa nagral. Teraz
              > przedstawi je specjalnej komisji.A swoja droga zawsze mnie zastanawia,jak to
              > wzystko zostało utrwalone dla potomnosci? Nie ma rady - trzeba uwierzyć w
              > działania Ducha Swiętego!

Wczoraj Watykanczycy zrobili wlasnie taki trick, o ktorym piszesz. Pokazali
              JPII na wielkich monitorach. Tylko dlaczego pokazali go od tylu?

"Gdy rozpoczęła sie uroczystość procesji Drogi Krzyżowej, wierni zobaczyli na
              telewizyjnych ekranach Jana Pawła Drugiego, który oglądał uroczystości w swej
              prywatnej kaplicy.

Papież siedział tyłem do kamery ubrany w białe szaty. Na ekranie jego
              telewizora widać było transmisje na żywo nabożeństwa Drogi Krzyżowej".
              www.bbc.co.uk/polish/worldnews/story/2005/03/050326_pope-absent.shtml
              • b.wyborowa Re: Z magnetofonem! 26.03.05, 11:44
                9111961u napisała:

> janbezziemi napisał:
                >
                > > "Facetofate" stał z magnetofonem w ręku i te slowa Chrystusa nagral. Tera
                > z
                > > przedstawi je specjalnej komisji.A swoja droga zawsze mnie zastanawia,jak
                > to
                > > wzystko zostało utrwalone dla potomnosci? Nie ma rady - trzeba uwierzyć w
                >
                > > działania Ducha Swiętego!
                >
                > Wczoraj Watykanczycy zrobili wlasnie taki trick, o ktorym piszesz. Pokazali
                > JPII na wielkich monitorach. Tylko dlaczego pokazali go od tylu?
                >
                > "Gdy rozpoczęła sie uroczystość procesji Drogi Krzyżowej, wierni zobaczyli na
                > telewizyjnych ekranach Jana Pawła Drugiego, który oglądał uroczystości w swej
                > prywatnej kaplicy.
                >
                > Papież siedział tyłem do kamery ubrany w białe szaty. Na ekranie jego
                > telewizora widać było transmisje na żywo nabożeństwa Drogi Krzyżowej".
                > www.bbc.co.uk/polish/worldnews/story/2005/03/050326_pope-absent.shtml
                >

To raczej Meka JPII :(
                • hopp Re: Z magnetofonem! 26.03.05, 11:52
                  > To raczej Meka JPII :(

To właśnie wyraźnie stwierdziła Kolenda-Zaleska.
                  W Polsce JPII zastąpi Chrystusa?
                  • b.wyborowa Re: Z magnetofonem! 26.03.05, 12:09
                    hopp napisał:

> > To raczej Meka JPII :(
                    >
                    > To właśnie wyraźnie stwierdziła Kolenda-Zaleska.
                    > W Polsce JPII zastąpi Chrystusa?

Pokazujac go OD TYLU chca udowodnic, ze jeszcze zyje. O co tutaj chodzi? Walka
                    o stolki w Watykanie?
          • 9111961u Re: Nie kłam , bo to nieładnie 26.03.05, 11:33
            witek.bis napisał:

> Greckim oryginałem niestety w tej chwili nie dysponuję, ale może zadowoli Cię
            > łacińska Wulgata.
            >
            > et respondens universus populus dixit sanguis eius super nos et super filios
            > nostros

To lacinskie wydanie masz bez ciec, ktore KK kazal zrobic w 13W?
            • witek.bis Re: Nie kłam , bo to nieładnie 26.03.05, 12:13
              9111961u napisała:

> witek.bis napisał:
              >
              > > Greckim oryginałem niestety w tej chwili nie dysponuję, ale może zadowoli
              > Cię
              > > łacińska Wulgata.
              > >
              > > et respondens universus populus dixit sanguis eius super nos et super fil
              > ios
              > > nostros
              >
              > To lacinskie wydanie masz bez ciec, ktore KK kazal zrobic w 13W?
              >

Z żalem stwierdzam, że nie dysponuję żadnym egzemplarzem Wulgaty, który
              pochodziłby z okresu między IV a XIII wiekiem. Takim wydaniem dysponuje
              najwyraźniej "facet to facet". Spodziewałem się, że wersja św. Hieronima Cię
              nie zadowoli, ale w tej chwili nic więcej nie mogę dla Ciebie zrobić. Grecki
              manuskrypt św. Mateusza będę miał dopiero po świętach.
    • eres2 Facetofacecie, czy 26.03.05, 12:09
      wszystkie święta chrześcijańskie inspirują Cię do nienawiści i miotania
      zmyślonymi cytatami z Nowego Testamentu? Czy też wespół z Bublem i Jerzym
      Robertem Nowakiem wydaliście własną, brunatną "Biblię"?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka