dzidzia14 31.03.05, 21:40 Ja pale trawe zaraz jak tylko tu przyjechalam. Aze doplat nie dostaje to niezamierzam przestac. pozdruwka z Amsterdamu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aditer Palisz trawę, stracisz dopłatę 31.03.05, 21:41 I bardzo dobrze! Należy karać za głupotę! Odpowiedz Link Zgłoś
konread Re: Palisz trawę, stracisz dopłatę 31.03.05, 22:14 Obawiam się że zaczną się tłumaczenia w stylu "że ktoś podpalił" - trudno będzie udowodnić że właściciel tego dokonał:( Odpowiedz Link Zgłoś
t324911 Palisz trawę, stracisz dopłatę 31.03.05, 21:43 Tak jest rolnicy zdecydowanie powinni walczyc z nalogiem . Nie palcie trawki , syntetyki sa mocniejsze . I UE doplaci . GW swietny tytul moje gratulacje . Odpowiedz Link Zgłoś
alkud zalegalizowac... 31.03.05, 21:46 palenie... :))) --- islam? niet raport.blox.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
t324911 Re: zalegalizowac... 31.03.05, 21:49 A doplaty ??. To przeciez podstawa bytu palacych . :))) Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Dziękujemy panom redaktorom :-)))) 31.03.05, 21:49 Za tydzień kończymy projekt kampanii antynarkotykowej:-))) Świetne hasełko nam wpadło:-)))Zespół tarza się ze śmiechu. Honorarium GW przesłać, autorom czy na cel społeczny wpłacić? :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
travel_wawa Zwalczać zabobon!!! 31.03.05, 22:36 Bardzo słusznie! Trzeba głośno nazywac rzecz po imieniu: TO PRYMITYWNY ZABOBON. Proceder zabijając mikroflorę gleby przyczynia się do jej wyjałowienia. "Odi profanum vulgus..." Odpowiedz Link Zgłoś
travel_wawa Re: Palisz trawę, stracisz dopłatę 31.03.05, 22:37 Tu o inną "trawę" chodzi...;) Odpowiedz Link Zgłoś
77qwerty Mało kontrolujących 31.03.05, 23:02 Goraco popieram te akcje !!!!! z tą uwaga ze kontrolujacych powinno byc nie 300 a 300tys i do tego 40tys policjantów stac na polach i pilnować zeby nikt nie palił najlepiej gdyby na jednego rolnika przypadało dwóch kontrolujacych to moze mielibysmy problem bezrobocia z głowy I jeszcze pytanie Gdzie mozna dostać prace kontrolujacego czy sie trawa nie pali?????? Odpowiedz Link Zgłoś
aditer Re: Palisz trawę, stracisz dopłatę 31.03.05, 23:15 Palisz trawę, stracisz dopłatę... A ja myślałem, że za palenie trawy/zielska idzie się do więzienia, a tu tylko dopłatę można stracić... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
enricobeneti Re: Palisz trawę, stracisz dopłatę 31.03.05, 23:52 kolego drogi prosze powiedz mi gdzie mozna kupic trawke oprucz "coffee Shopu". Czy sa jakies sklepy??? Odpowiedz Link Zgłoś
marych Bo ktoś im powiedział, ze palenie trawki jest cool 01.04.05, 11:21 a chłopki chca być na bierząco ze wszystkim... Odpowiedz Link Zgłoś
golcon ZAŚMIECASZ LAS, TRACISZ DOPŁATĘ UNIJNĄ 01.04.05, 13:22 Jak przerwać plagę dzikich wysypisk w lasach?. To jest największe wyzwanie naszych czasów. Kupiłem działkę w Popowie, Huta Podgórna. Dokoła lasy sosnowe. Ale cały urok szlag trafił, bo miejscowi chłopi wyrzucają wszystko do okolicznych lasów, pomimo, że pod nosem gmina Somianka wystawiła kontenery. Żeby było ciekawiej, działkowicze którzy spontanicznie sprzątają, płacą wysoki haracz za wystawione kontenery. Gdzie sens i logika, karać tych którzy są zwolennikami czystych lasów. Żadne prośby, apele kierowane do miejscowych chłopów nie pomagają. Wydaje mi się , że powinno się sięgnąć po drastyczne środki odpowiedzialności zbiorowej. Jeśli jest zaśmiecone środowisko, nie powinno się przyjmować od miejscowych chłopów ani mleka, ani wieprzowiny, ani jajek. Wszystko jest zatrute. Dodatkowo powinno pozbawiać się całą wioskę dopłat unijnych. Niestety tak jest w całej Polsce. Trzeba wreszcie podjąć zdecydowaną walkę z zaśmiecaniem środowiska i brudasami. Przecież na takich wysypiskach są akumulatory ołowiowe, zdechłe psy, tapczany, gruz, itp. Wystarczy odwiedzić takie lasy po zimie. Widok odrażający, stwarzający zagrożenie epidemiczne. Gdzie te służby leśne, gminne?. Odpowiedz Link Zgłoś
mn7 Bardzo ciekawa informacja 02.04.05, 15:22 Bardzo ciekawa informacja. Pokazująca coś bardzo ważnego, o czym opinia publiczna zazwyczaj zapomina. Wcale nie jest tak, że prawo karne jest najlepszym, superskutecznym środkiem zwalczania negatywnych zjawisk. Prawo karne musi być ultima ratio. W praktyce najskuteczniejsze bywają własnie takie środki - jak w tym przypadku. Wypalasz trawy - nie dostaniesz dopłaty. To naprawdę skuteczniejsze, niż grzywna w sądzie grodzkim. Odpowiedz Link Zgłoś