leszekm 18.04.05, 10:35 Stawiam stówkę, że będzie siedział. Prawdopodobnie nie dłużej niż rok. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
normalnyfacet Re: Sąd właśnie decyduje, czy Rywin pójdzie siedz 18.04.05, 11:13 z 50 sposobow na wymiganie sie pozostalo jeszcze 15 wiec nie podniecajmy sie, ze Rywin bedzie siedzial Odpowiedz Link Zgłoś
mathylda Re: a kiedy Miller, Kwaśniewski i Kulczyk???? 18.04.05, 15:33 a kiedy ty za głupotę?! Odpowiedz Link Zgłoś
michmal5 a kiedy Miller, Michnik, Kwaśniewski i Kulczyk???? 18.04.05, 19:06 4-ta RP z pewnoscia i te postkomunistyczne kreatury poprosi do pierdla ! Odpowiedz Link Zgłoś
slon2002 mamusia mówiła mi, że lwy trzyma się w klatkach 19.04.05, 11:48 w Zoologu a nie w więzieniach. Odpowiedz Link Zgłoś
rechott Re: a kiedy Miller, Kwaśniewski i Kulczyk???? 18.04.05, 19:18 chyba jednak nigdy:( Odpowiedz Link Zgłoś
dzioobas układu niet 18.04.05, 18:28 bo układu nie ma. Jedyny to ten co zasiada w komisji Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: KACZYŃSCY NA KSIĘŻYC! 18.04.05, 13:24 A czerwone oszolomy na Madagaskar. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: KACZYŃSCY NA KSIĘŻYC! 18.04.05, 13:27 KACZYŃSCY NA KSIĘŻYC! Ale Saturna...byle dalej... Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: KACZYŃSCY NA KSIĘŻYC! 18.04.05, 13:51 Kaczynscy to jedni z najuczciwszych polityków odktórych komuchy moga sie uczyc co to znaczy sluzba publiczna.Koniec z dzialaniami typu mercedes full wypas. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: KACZYŃSCY NA KSIĘŻYC! 18.04.05, 13:53 Nie mów hop ! Możliwe, że w lepsze bryki pójda i będą się bardziej maskować...Jak było na grillu? Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: KACZYŃSCY NA KSIĘŻYC! 18.04.05, 13:57 Gril oczywiscie udany, tylko jak zwykle za duzo polityki Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: KACZYŃSCY NA KSIĘŻYC! 18.04.05, 14:06 Może czas towarzystwo zmienić...U mnie przy piwie nie ma gadek o polityce ( rozmowy o PiS naprawdę psują cały smak ) Zapraszam... Odpowiedz Link Zgłoś
gregman77 Re: KACZYŃSCY NA KSIĘŻYC! 18.04.05, 14:29 to piwko to oczywiscie u urbana w konstancinie? Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Ciebie nie znam, Ciebie nie zapraszam 18.04.05, 14:30 Ciebie nie znam, Ciebie nie zapraszam Odpowiedz Link Zgłoś
gregman77 Re: Ciebie nie znam, Ciebie nie zapraszam 18.04.05, 14:40 spoko, i tak nie bawilbym sie dobrze w towarzystwie czerwonoskorych...a wolodia alganow bedzie? Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Ciebie nie znam, Ciebie nie zapraszam 18.04.05, 14:42 Bez komentarza...wszędzie widzicie Ałganowów... Odpowiedz Link Zgłoś
gregman77 Re: Ciebie nie znam, Ciebie nie zapraszam 18.04.05, 14:50 tak tak...albo wszedzie doszukujemy sie afer sld-owcow...a przeciez oni sa niewinni, te afery to czysto polityczne prowokacje...swoja droga czy oleksowie skonczyli juz budowac ten kompleks na ktory wyludzili gruby szmal??? Odpowiedz Link Zgłoś
mangold haha 18.04.05, 14:57 Twoja opcja też swego czasu sporo nakradła...Pamiętasz jeszcze taki twór o nazwie Porozumienie Centrum, bo ja bardzo dobrze...i oczywiście zaraz zaczniesz krzyczeć żebyśmy ciągle afery Telegrafu nie przypominali...hahaha Odpowiedz Link Zgłoś
gregman77 Re: haha 18.04.05, 15:00 no coz...jak sie kradlo z gorka 40 lat to trudno sie przyznac ze to cos zlego, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
rafal_koko Re: haha 18.04.05, 15:42 Skończyłbyś z tym buhaha po każdym poście, bo to nudne i żenujące. Odpowiedz Link Zgłoś
dzioobas to jest jak mecz piłki nożnej 18.04.05, 18:49 Jak się drużyna bierze do ataku i próbuje wreszcie przejąć kontrolę i zaprowadzić porządek na boisku to zawsze słabnie obrona. Wtedy druzyna przeciwna zostawia najlepszych dryblerów na połowie przeciwnika i rozpoczyna się bezlitosna kontra okraszona nierzadko chamskimi faulami. Dlaczego mam wrazenie, ze ci pierwsi wybrali lewą stronę boiska i zachciało się im zdobyć "Puchar Stabilnej i Bogatej Polski" Tak już zupełnie niepoetycko, uważam, że jak już prawica nie miała się do czego przy....bać to się starym sposobem wzięła za rozliczanie przeszłości. A w kraju wskaźniki rosną juz tylko z rozpędu, bo jakoś nie widzę tych tłumów poparcia dla dekomunizacji i tych upojnych nocy wiwatów. Jak atk dalej pójdzie to znowu będziemy musieli ratować gospodarkę i tak w kółko... Odpowiedz Link Zgłoś
konread Re: KACZYŃSCY NA KSIĘŻYC! 19.04.05, 09:10 Nie da rady, Twardowski ich nie wpuści;-) Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: KACZYŃSCY NA KSIĘŻYC! 18.04.05, 14:34 Towarzystwo jak zwykle mieszane paru liberalów, jeden komuszek ,paru czarnych ,kilku od frasyniuka,ktos lubiacy leppera .Dyskusja zywa bo o PiSie mozna duzo dobrego powiedziec a o planach na przyszlosc ,wspólnej z wczorajszymi wrogami budowie nowej Polski jeszcze wiecej .Zapraszam do wspólnej pracy dla dobra Najjasniejszej.Czas skonczyc z PRLem,Jakubowskimi ,Czazastymi ,Kwiatkowskimi,Peczakami,Sobotkami,Rywinami,Jagil lami,Millerami itd. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: KACZYŃSCY NA KSIĘŻYC! 18.04.05, 14:37 Szczerze życzę Ci takiej wiary i optymizmu za kilka lat....ale to już beze mnie, bo na szczęscie paszport mam jeszcze ważny. Odpowiedz Link Zgłoś
gregman77 Re: KACZYŃSCY NA KSIĘŻYC! 18.04.05, 14:49 to super ze wyjezdzasz...jeszcze jakbys zabral ze soba do tych swoich Chin cale sld... Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: KACZYŃSCY NA KSIĘŻYC! 18.04.05, 14:51 Tam gdzie jadę też jest internet...tak więc jeszcze nieraz moje posty tu poczytasz...ale już przynajmniej nie będę się wqrwiał w jakim chorym kraju żyję... Odpowiedz Link Zgłoś
gregman77 Re: KACZYŃSCY NA KSIĘŻYC! 18.04.05, 14:53 my tez nie bedziemy sie denerwowac ze to chory kraj, jak wyjedziecie...w koncu wirusa zabierzecie ze soba... Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: KACZYŃSCY NA KSIĘŻYC! 18.04.05, 14:56 Czy chcesz przez to powiedziec ze wzorem czerwonej wierchuszki tez narozrabiales i wraz z nimi na emigracje musisz sie udac .Zostan ,odcierpisz winy i zrozumiesz ,gdzie prawda,gdzie godnosc ,gdzie dobro umilowanej ojczyzny i bedziesz mógl zostac jednym z gorliwszych budowniczych IV RP.Czlowiek moze bladzic byle do bledu umial sie przyznac. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: KACZYŃSCY NA KSIĘŻYC! 18.04.05, 15:01 Ja chłopie ciężko pracuje i nic mi zarzucić nie można, qrczę, nawet TW nie byłem....Ale wracam dopiero jak V RP powstanie, bo się Waszej odnowy moralnej boję...obawiam się żeby duch senatora Mc'Cathy'ego nie wrócił, bo wszystko podąża właśnie w tym kierunku... Odpowiedz Link Zgłoś
gregman77 Re: KACZYŃSCY NA KSIĘŻYC! 18.04.05, 15:03 lepszy McCarthy niz Kicia Chruszczow Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: KACZYŃSCY NA KSIĘŻYC! 18.04.05, 15:07 O tak, bo gnębił komuchów, a że przy okazji paru niewinnym się dostało to pikuś.... Odpowiedz Link Zgłoś
gregman77 Re: KACZYŃSCY NA KSIĘŻYC! 18.04.05, 15:09 no coz...lepiej jak sie gnebilo niewinnych... Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: KACZYŃSCY NA KSIĘŻYC! 18.04.05, 15:14 Pinochet też był the best?Bo tak coś mówił PiSklatko Kamiński? Takie rządy by Wam pasowały , co? Odpowiedz Link Zgłoś
gregman77 Re: KACZYŃSCY NA KSIĘŻYC! 18.04.05, 15:19 takie w ktorych za wyludzenie byloby wiezienie, a nie panstwowe urzedy Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: KACZYŃSCY NA KSIĘŻYC! 18.04.05, 15:24 O właśnie, i takie gdzie postanowienia sądów byłyby respektowane przez wszystkich !!! To kto miał przeprosić Wachowskiego ?? Odpowiedz Link Zgłoś
gregman77 Re: KACZYŃSCY NA KSIĘŻYC! 18.04.05, 15:26 co ty porownujesz spor cywilny o dobre imie z wyprowadzaniem milionow z panstwowej kiesy? Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: KACZYŃSCY NA KSIĘŻYC! 18.04.05, 15:28 Prawo musi być prawem dla wszystkich....o sprawiedliwości nie wspomnę.. Odpowiedz Link Zgłoś
gregman77 Re: KACZYŃSCY NA KSIĘŻYC! 18.04.05, 15:30 wachowski dostal wyrok...a oleksy z millerem? Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: KACZYŃSCY NA KSIĘŻYC! 18.04.05, 15:33 A udowodniono im coś? Mieli jakąś sprawę? Odpowiedz Link Zgłoś
gregman77 Re: KACZYŃSCY NA KSIĘŻYC! 18.04.05, 15:34 no wlasnie o tym mowie! nareszcie rozumiesz ze to jedna polityczno- pseudobiznesowa mafia?? Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Gregman77 ,skończmy już, bo ta dyskusja do niczego 18.04.05, 15:37 .. nie prowadzi. Czuje, że moglibyśmy tak żonglować argumentami cały dzień i i tak nic by to nire dało. Żegnam, nie zabierajmy miejsca innym na forum Odpowiedz Link Zgłoś
gregman77 Re: Gregman77 ,skończmy już, bo ta dyskusja do ni 18.04.05, 15:38 na koniec-o 1400 rywin poszedl siedziec Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Gregman77 ,skończmy już, bo ta dyskusja do ni 18.04.05, 15:41 Widzę, że zawsze musisz mieć ostatnie zdanie...ja też:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
gregman77 Re: Gregman77 ,skończmy już, bo ta dyskusja do ni 18.04.05, 15:43 wydaje mi sie ze ostatnie zdanie nalezalo bedzie do historii...ona was/nas osadzi... (ostatnio pokazali wypowiedz jaruzela z 196 roku: "historia nas osadzi":) Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: KACZYŃSCY NA KSIĘŻYC! 18.04.05, 15:12 McCarthy tepil czerwonych za fakt bycia czerwonym ,my proponujemy tepic przestepców.Polska podniesie sie z kolan gdy nomenklatura, czytaj mafia powiazana politycznie i kapitalowo zostanie rozbita,gdy w wyniku lustracji skompromitowani politycy odejda w niebyt ,gdy sluzby straca mozliwosc wplywania na nich,dlugo mozna by o tym pisac .Polska musi stac sie panstwem praworzadnym. Odpowiedz Link Zgłoś
gregman77 Re: KACZYŃSCY NA KSIĘŻYC! 18.04.05, 15:14 gegeralnie najlepiej by bylo gdyby mangold wzial ich ze soba tam, dokad wyjezdza... Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: KACZYŃSCY NA KSIĘŻYC! 18.04.05, 15:15 m15 napisał: > McCarthy tepil czerwonych za fakt bycia czerwonym ,my proponujemy tepic > przestepców. onie ! Większośc z Was doskoczyłaby mi do gardła tylko za sam fakt popierania SLD.... Odpowiedz Link Zgłoś
gregman77 Re: KACZYŃSCY NA KSIĘŻYC! 18.04.05, 15:17 gdybys popieral np frakcje martensa, to ok...ale ty popierajac cale sld bronisz przestepcow! Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: KACZYŃSCY NA KSIĘŻYC! 18.04.05, 15:19 Martens próbuje tylko ugrać swoje...to gra na pokaz Odpowiedz Link Zgłoś
gregman77 Re: KACZYŃSCY NA KSIĘŻYC! 18.04.05, 15:20 ale przynajmniej nie ma na sumieniu paru milionow w szwajcarii... Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: KACZYŃSCY NA KSIĘŻYC! 18.04.05, 15:21 Już dochodziliśmy do jako takiego porozumienia, a Ty znowu swoje...Naprawdę wierzysz w te mityczne konta? Odpowiedz Link Zgłoś
superszczur Jest zbyt znany, żeby nie siedział. Choc lepiej 18.04.05, 11:14 byłoby złapać tych prawdziwych. Moim zdaniem, obrońcy nie docenili linii obrony w oparciu o "bluff biznesowy". Odpowiedz Link Zgłoś
fehu1 Re: Jest zbyt znany, żeby nie siedział. Choc lepi 18.04.05, 11:29 Chlop zawinil, cygana powiesili... Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Rywin w jednej celi z pedofilami 18.04.05, 12:38 Z tymi w sutannach?? Oni raczej młodsze dupeczki lubią..... Odpowiedz Link Zgłoś
panatha Re: Rywin w jednej celi z pedofilami 18.04.05, 12:59 mangold napisał: > Z tymi w sutannach?? Oni raczej młodsze dupeczki lubią..... Razem z Andrzejem Samsonem , dyrygentem Wojciechem K i z biskupem Paetzem Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Rywin w jednej celi z pedofilami 18.04.05, 13:00 Paetz nie siedzi, a w dodatku nie jest pedofilem tylko efebofobem jak pewien znany proboszcz z Gdańska.... Odpowiedz Link Zgłoś
ppppp7 Re: Rywin w jednej celi z pedofilami 18.04.05, 13:12 Chyba efebofilem (?) Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Rywin w jednej celi z pedofilami 18.04.05, 13:18 ppppp7 napisał: > Chyba efebofilem (?) Tak, sorry...jakoś mi sie tak napisało :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
panatha Re: Rywin w jednej celi z pedofilami 18.04.05, 13:20 Niech siedzi na Łubiance w jednej celi razem z Marc'kiem Dutroux Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Rywin w jednej celi z pedofilami 18.04.05, 13:23 A może z salezjanami z Fundacji im. św. Jana Bosco...dopiero sie nauczy wałków robić!!! Odpowiedz Link Zgłoś
panatha Re: Rywin w jednej celi z pedofilami 18.04.05, 13:48 wystarczy ze sie skumał z millerem jakubowska czarzastym i kwiatkowskim - najlepsze praktyki złodziejskie u największych złodzieji Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Rywin w jednej celi z pedofilami 18.04.05, 13:54 powiedz to zrobionym w ciula parafianom... Zobaczymy kto będzie dla nich większym złodziejem? Odpowiedz Link Zgłoś
panatha Re: Rywin w jednej celi z pedofilami 18.04.05, 14:17 mangold napisał: > powiedz to zrobionym w ciula parafianom... Zobaczymy kto będzie dla nich > większym złodziejem? a Ty to mowisz w imieniu 95% Polaków nie mających zaufania do Millera i jego ekipy? czy w imieniu 73% majacych zaufanie do Koscioła Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Rywin w jednej celi z pedofilami 18.04.05, 14:20 Ja nie wierzę sondażom....procentami można dowolnie żonglować ... Odpowiedz Link Zgłoś
panatha Re: Rywin w jednej celi z pedofilami 18.04.05, 14:25 taa spiskowa teoria dziejów i ladowanie talibów w klewkach proponuje sie zgłosic do samoobrony im trzeba takich ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Rywin w jednej celi z pedofilami 18.04.05, 14:28 Za cztery lata też inaczej będziesz patrzył na sondaże...ja nigdy im nie ufam, a wiec nie wysyłaj mnie do Samejbrony... Odpowiedz Link Zgłoś
panatha Re: Rywin w jednej celi z pedofilami 18.04.05, 14:51 nie patrze na sondaze tylko na poglady a Twoje nie wróza Polsce nic dobrego Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Rywin w jednej celi z pedofilami 18.04.05, 14:53 A Twoje...? Ok kończę już, bo za daleko od komentowanego artykułu zaszliśmy w tej rozmowie, a rzekłbym nawet pyskówce... Odpowiedz Link Zgłoś
gregman77 Re: Rywin w jednej celi z pedofilami 18.04.05, 15:02 i ten twoj dopisek...dobrze wiesz co piszesz-przeciez nigdy nie dopuscicie do tego zeby Polska byla uczciwa, zeby byl silny prezydent itd... no chyba zeby to byl lesio miller... Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Rywin w jednej celi z pedofilami 18.04.05, 15:06 W moim dopisku chodzi o coś innego ...Wiesz jak wyglada Kaczyńki? To teraz wyobraź sobie jak mówi: Silny prezydent!! ale to w pryszcz w porównoniu z tym : Uczciwa Polska!! Hahaha i kto to mówi? Prawo dla wszystkich a sprawiedliwość dla swoich !!! Odpowiedz Link Zgłoś
gregman77 Re: Rywin w jednej celi z pedofilami 18.04.05, 15:12 no coz...faktycznie, za Kaczorek nie wyglada tak powaznie jak Oleksy czy Kalisz...taki nawet zabiedzony w porownaniu z nimi...a mi sie marzy Polska wzorowana na dzialaniach Giulianiego...wtedy nikt nie bedzie sie bal wyjsc po 22 z domu... Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Rywin w jednej celi z pedofilami 18.04.05, 15:17 gregman77 napisał: > i...a mi sie marzy Polska > wzorowana na dzialaniach Giulianiego...wtedy nikt nie bedzie sie bal wyjsc po > 22 z domu... To tak jak mi, ale to nie polega na odmawianiu komuś prawa do poglądów tylko na tepieniu bandytów Odpowiedz Link Zgłoś
gregman77 Re: Rywin w jednej celi z pedofilami 18.04.05, 15:21 nie odmawiam pogladow...odmawiam przestepcom rzadzenia krajem! Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: Rywin w jednej celi z pedofilami 18.04.05, 13:59 Masz szeroka wiedze ,czyzby z autopsji. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Rywin w jednej celi z pedofilami 18.04.05, 14:02 Ja na szczęście atrakcyjny dla sukienkowych już nie jestem (ufff...), ale gazety czytam.... Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: Rywin w jednej celi z pedofilami 18.04.05, 14:05 Kiedys byles? ,stad to, ufff Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Rywin w jednej celi z pedofilami 18.04.05, 14:15 Nie sądze żeby pedofilstwo gustowało w tak brzydkich dzieciach jak ja...:-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
gregman77 Re: Rywin w jednej celi z pedofilami 18.04.05, 14:57 dobrze ze ujawniasz zes dziecko...tak wlasnie myslalem...zero swojego swiatopogladu, tylko przyjmowanie w 100% tego co w "nie" sie przeczytalo... Odpowiedz Link Zgłoś
mangold "NIE" jest super..polecam 18.04.05, 15:08 Nie jestem już dzieckiem, dokładnie czytaj posty, a "NIE" jest super..polecam Odpowiedz Link Zgłoś
gregman77 Re: "NIE" jest super..polecam 18.04.05, 15:10 powiedzialbym nawet ze hiper...mega...PRYMITYWNE! Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: "NIE" jest super..polecam 18.04.05, 15:18 To poczytaj sobie "Głos" Macierewicza, "Nasz Dziennik"...tam dopiero jest jazda.. Odpowiedz Link Zgłoś
gregman77 Re: "NIE" jest super..polecam 18.04.05, 15:22 no...i to radio MaTwarz...no i "glos samoobrony"...na szczescie ja nie jestem skrajny... Odpowiedz Link Zgłoś
pandada Re: "NIE" jest super..polecam 18.04.05, 15:22 Zależy w jakim sensie prymitywne. Może pod względem obyczajowej rozwiązłości. Natomiast pod względem intelektualnym czy humorystycznym jest to czołówka. do tego nie boją się nikogo i myślą niezależnie. W tej dziedzinie to już rodzynek. Natomaiast prasa prawicowa jest intelektualnie upośledzona i bez poczucia humoru. bazuje na biciu w wielki dzwon, nienawiści i oszczerstwach. Jest zatem generalnie dużo bardziej prymitywna niż "NIE". Odpowiedz Link Zgłoś
gregman77 Re: "NIE" jest super..polecam 18.04.05, 15:25 mysla niezaleznie???a ja myslalem ze pisanie o "sedziwym bozku" to typowa komercha nastawiona na czerwonych poplecznikow... Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: "NIE" jest super..polecam 18.04.05, 15:27 I tu Cię boli...Czy obowiązkowa miłość do papieża jest może wpisana do konstytucji? Odpowiedz Link Zgłoś
gregman77 Re: "NIE" jest super..polecam 18.04.05, 15:29 nie...ale obrazanie uczuc religijnych tak...a co najlepsze ze pisze to czlowiek ktory sam mowi o sobie ze nie ma zadnej moralnosci i glebszych uczuc... Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: "NIE" jest super..polecam 18.04.05, 15:32 Czy Urban nawet jeśli obraził papieża( co jest faktem) obraził uczucia religijne? Od kiedy papież jest Bogiem? W Polsce jest katolizycm czy coś innego.... Odpowiedz Link Zgłoś
gregman77 Re: "NIE" jest super..polecam 18.04.05, 15:36 Papiez jest: po 1 zwierzchnikiem Kosciola-stad obraza np moich uczuc religijnych. po 2-jest przywódcą panstwa Watykanskiego. po 3-obrazanie Papieza jest najnizszym i najpodlejszym sposobem zwrocenia na siebie uwagi Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: "NIE" jest super..polecam 18.04.05, 15:38 lepiej kopać "czerwonych". Za to zbawienie jest pewne?? Odpowiedz Link Zgłoś
gregman77 Re: "NIE" jest super..polecam 18.04.05, 15:42 nie kopac czerwonych! sadzic tych, ktorzy kradna!! a nie dawac im przywileje... Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: "NIE" jest super..polecam 18.04.05, 15:43 I tych wszystkich czarnych od przekrętów też !! Amen Odpowiedz Link Zgłoś
gregman77 Re: "NIE" jest super..polecam 18.04.05, 15:44 wszystkich! zapewniam-tych czarnych jest duzo mniej niz czerwonych Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: "NIE" jest super..polecam 18.04.05, 15:48 gregman77 napisał: > wszystkich! zapewniam-tych czarnych jest duzo mniej niz czerwonych Polemizowałbym, ale nie chcę znowu zaczynać dyskusji.... Odpowiedz Link Zgłoś
gregman77 Re: "NIE" jest super..polecam 18.04.05, 15:50 mowie o tych, ktorych powinno sie sadzic... Odpowiedz Link Zgłoś
gregman77 Re: "NIE" jest super..polecam 18.04.05, 15:53 no to tych jest najwiecej wsrod czerwonych...spojrz prawdzie w oczy Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: "NIE" jest super..polecam 18.04.05, 15:54 Znowu zaczynasz...pół na pół... Odpowiedz Link Zgłoś
rarko ale z was łosie 18.04.05, 21:10 Ale z Was łosie im o to chodzi żeby sobie skakać do gardeł,przecież później razem chlają.I zalewają z takich łosi. Odpowiedz Link Zgłoś
obywatelgkar Czy gazeta nie przegina paly informujac o tym ... 18.04.05, 12:36 przestepcy w osobnej ramce jak wydarzenie co najmniej o znaczeniu panstwowym. Idzie cwaniak do pierdla to dobrze. Szkoda czasu na zastanawianie sie nad takim odpadem spolecznym. Czy nie ma ciekawszych tematow? A moze zaczniecie dla biedaczka zbierac paczki do pierdla? Odpowiedz Link Zgłoś
fletniapana Bo to jest wydarzenie wagi państwowej! 18.04.05, 12:41 Być może Lew w pudle dojdzie do wniosku, że nie chce w ten sposób spędzić co najmniej 1 roku i zdecyduje się zeznawać (ale wtedy może mu się stac jakaś krzywda, np strzeli sobie w plecy z dubeltówki - ma chłop dylemat). Odpowiedz Link Zgłoś
xxxxyyyyzzzz NIE MA ZNACZENIA, CZY ZACZNIE SYPAC 18.04.05, 12:44 Nie zmniejszy to jemu kary, a tylko pogorszy jego sytuacje. Skruche i pomoc sadowi mozna okazac w trakcie procesu, po uprawomocnieniu sie wyroku juz jest za pozno na zlagodzenie kary. fletniapana napisał: > Być może Lew w pudle dojdzie do wniosku, że nie chce w ten sposób spędzić co > najmniej 1 roku i zdecyduje się zeznawać (ale wtedy może mu się stac jakaś > krzywda, np strzeli sobie w plecy z dubeltówki - ma chłop dylemat). Odpowiedz Link Zgłoś
borrus Re: NIE MA ZNACZENIA, CZY ZACZNIE SYPAC 18.04.05, 12:59 xxxxyyyyzzzz napisała: > Nie zmniejszy to jemu kary, a tylko pogorszy jego sytuacje. Skruche i pomoc > sadowi mozna okazac w trakcie procesu, po uprawomocnieniu sie wyroku juz jest > za pozno na zlagodzenie kary. > > fletniapana napisał: > > > Być może Lew w pudle dojdzie do wniosku, że nie chce w ten sposób spędzić > co > > najmniej 1 roku i zdecyduje się zeznawać (ale wtedy może mu się stac jaka > ś > > krzywda, np strzeli sobie w plecy z dubeltówki Słyszałeś o światku koronnym? Odpowiedz Link Zgłoś
sabinka707 Re: NIE MA ZNACZENIA, CZY ZACZNIE SYPAC 18.04.05, 13:27 Ano tak: w Wielkiej Brytanii - rodzina królewska......Poza tym wyrok ma powagę rzeczy osądzonej. Odpowiedz Link Zgłoś
fletniapana Re: NIE MA ZNACZENIA, CZY ZACZNIE SYPAC 18.04.05, 13:12 Jest chyba cos takiego jak nadzwyczajne złagodzenie kary .... Odpowiedz Link Zgłoś
xr67 LWIE zacznij mówić, a darujemy Ci karę! RODACY 18.04.05, 12:51 Powiedz jak to było naprawdę: jaką rolę grał Michnik, Miller, Oleńka, Włodek ... Nie czekaj aż Ci się Kaczyńscy dobiorą do majątku, bo wtedy naprawdę pójdziesz w skarpetkach. Odpowiedz Link Zgłoś
zsa-zsa Re: Czy gazeta nie przegina paly informujac o tym 18.04.05, 17:23 >> Udało mu się zwieźć zgromadzonych dziennikarzy i fotoreporterów Gdzie Rywinowi udalo sie "zwieźć" dziennikarzy? Do wiezienia? Czy oznaka napomykanych tu i owdzie przemian w GW jest zatrudnienie "wklepywaczy tekstow" bez znajomosci ortografii? Nie ma dnia zeby nie wylapac jakiegos rodzynka. Wam jest wszystko jedno, Gazeto? Odpowiedz Link Zgłoś
wykluczony Re: Czy gazeta nie przegina paly informujac o tym 18.04.05, 18:25 Bracie moj. Gdzie Twoje chrzescijanskie milosierdzie. A moze jestes zwolniony z niego do nastepnej niedzieli? Uwazam ze ten czlowiek popelnil blad i ponosi konsekwencje swojego czynu. Moge sie tylko domyslac co przezywa. Swoja droga to chcialbym sie tez dowiedziec co w tej chwili mysli Pan Michnik. Odpowiedz Link Zgłoś
trug Re: Sąd właśnie decyduje, czy Rywin pójdzie siedz 18.04.05, 12:38 Zadziorny ten Rywin i nie zamierza sypać. Żal jednak, że posiedzi za darmochę, za innych. Odpowiedz Link Zgłoś
jerry.uk dlaczego znani ludzie nie maja honoru? 18.04.05, 12:39 Dlaczego znani ludzie maja zawsze wymowki typu: "pomrocznosc jasna" "niedyspozycja goleni" "zly stan zdrowia". A co z poczuciem honoru? Odwaga cywilna? Odpowiedz Link Zgłoś
chilum Re: dlaczego znani ludzie nie maja honoru? 18.04.05, 12:44 To,że ktoś zyskał poularność,jest rozpoznawany,zanany z tego czy tamtego nie determinuje takich cech jak honor,odwaga cywilna ;-> IMO Mając szerokie kręgi znajomych i powiązań będą liczyli do końca,ze jakoś się upiecze. A ,że honoru nie maja?? Takie wychowanie otrzymali,widocznie IMO Odpowiedz Link Zgłoś
g_rock Re: dlaczego znani ludzie nie maja honoru? 18.04.05, 13:30 Dlaczego przypisujesz poczucie honoru lub jego brak wyłącznie ludziom "znanym?. Przyzwoitość nie jest dana z urodzenia ani z wykształcenia. Nie jest również załącznikiem do portfela Odpowiedz Link Zgłoś
lukaszmaniek Re: Sąd właśnie decyduje, czy Rywin pójdzie siedz 18.04.05, 12:40 za dużo ma kasy żeby siedział Odpowiedz Link Zgłoś
asp420 Re: Sąd właśnie decyduje, czy Rywin pójdzie siedz 18.04.05, 12:44 Proponuje aby Rywin zaczal uzywac mydla w plynie, tak bedzie chyba dla niego lepiej ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
xxxxyyyyzzzz Re: Sąd właśnie decyduje, czy Rywin pójdzie siedz 18.04.05, 12:46 asp420 napisał: > Proponuje aby Rywin zaczal uzywac mydla w plynie, tak bedzie chyba dla niego lepiej ;-) Nie rozumiem. Podziel sie z nami swoimi doswiadczeniami w tej materii. Odpowiedz Link Zgłoś
gm Re: Sąd właśnie decyduje, czy Rywin pójdzie siedz 18.04.05, 12:47 tam na niego czekaja juz z mydlem.... Odpowiedz Link Zgłoś
anka9910 Kompromitacja sądu! 18.04.05, 12:51 Czy to że ktoś jest znany jest powodem że by iśc do więzienia. Decyzja sądu była z góry wiadoma i nie ma nic wspólnego ze sprawiedliwościa. Za o wiele większe przestępstwa ludzie dostają kary w zawieszeniu.Dostał taka karę bo sąd chciał się popisać i niby dac przykład jaki to jest sprawiedliwy tylko że to jest niesprawiedliwe, bo skrzywdził człoweka. Odpowiedz Link Zgłoś
xr67 Tak, Anka wszystko dobrze wie :-) 18.04.05, 13:00 A czy Anka wie dlaczego Rywin jest znany? Znał dawnych kolegów sprzed 1989 to raz, fjny kumpel był i można było się z nim dogadać, a że lubił film, to TVP dotowała produkcję jego filmów, tak, tak, firmy Rywina dostawały największe dotacje z TVP. No stąd Rywin jest znany... A skoro koledzy mu tak pomogli to poprosili go żeby pogadał z Michnikiem, a że cena była niekorzystna i Michnik sie wkurzył, to taki jest finał. Taka jest moja teoria i w skrócie pasuje ona do zdania dużej części obywateli, którzy tylką patrzą jak inni trzepią szmal. Odpowiedz Link Zgłoś
krzszy1 Re: Tak, Anka wszystko dobrze wie :-) 18.04.05, 15:41 MOże się powtarzam -ale skazywanie na kare więzienia osoby która ma kase i potrafi robić kase to marnotrastwo. Teraz musimy go utrzymywać w więzieniu . Jest super upodlono Rywina -ale gdzie jest rachunek ekonomiczny -gdyby skonfiskowano trochę majątku -można by parę szkół lub szpitali wybudować. Odpowiedz Link Zgłoś
g_rock Re: Kompromitacja sądu! 18.04.05, 13:10 W którym momencie wedłud Ciebie sąd się skompromotował? Nie zssyłając na Sybir prokuratora który miał czelność porwać się na świętą zasadę,żę sprawiedliwość jest dla maluczkich? Czy teraz nie ulegając wątpliwej sławie nazwiska które mnie kojaży się z w pierwszej kolejności z kupczeniem, a potem dopiero z produkcją filmów. Odpowiedz Link Zgłoś
anka9910 Do g_rock 18.04.05, 13:24 Gdyby to ciebie dotyczyło daje głowę że wyrok byłby dużo łagodniejszy i to jest niesprawiedliwe / nie ma nic wsólnego z rzeczywistościa a wyłącznie z konkretną osoba/i wcale nie staram się bronić Rywina tylko gołym okiem widac że coś jest nie tak Odpowiedz Link Zgłoś
g_rock Re: Do anki 18.04.05, 14:13 Bardzo się mylisz. Nie jest to forum do zwierzeń, ale zapewniam Cie że na własnej skórze odczułem co oznacza sprawiedliwość dla maluczkich. Pomimo takich doświadczeń potrafię wypowiadać się obiektywnie. Według mnie i według orzeczenia sądu Rywin popełnił przestępstwo. Nie nazwisko Rywin tylko Pan Rywin. :) Odpowiedz Link Zgłoś
pandada Re: Do anki 18.04.05, 15:33 Ale co to za przestępstwo? pomoc w płatnej protekcji, która nie została zrealizowana? Za zabicie człowieka dwóch meneli dostało po sześć lat. Ile dostaliby za propozycję,że zrobią to za forsę dla kogoś, albo, że poszukają odpowiednich ludzi i to załatwią? Kara dla Rywina jest nieadekwatna w naszym systemie karnym, ale jak najbardziej dobrze się wkomponowuje w klimat polityczny. Na miejscu Rywina odwołałbym się do Helsinek albo Strassburga. Odpowiedz Link Zgłoś
g_rock Re: Do pandata 19.04.05, 16:22 Nie tylko samo zrealizowanie zamysłu karalnego jest karane. Usiłowanie również.Np.udowodnione usiłowanie zabójstwa. Karalna jest nie tylko pomoc, ale czasem też samo planowanie. Chyba zgodzisz się z tym że Rywin zrobił co zrobił. Niestety z faktami nie można dyskutować. Odpowiedz Link Zgłoś
zebrusia Re: Sąd właśnie decyduje, czy Rywin pójdzie siedz 18.04.05, 12:59 Ludzie a po co ona ma siedzieć - to dla mnie największa bzdura pod slońcem!!! Czy to wiezienie coś tu zmieni!!Dajcie spokój ten kto widzial więzienie ( nawet szkoleniowo) chyba wie o czym ja mowie. Ci ktorzy nie widzieli niech się upierają przy tym żeby w nim siedzial. Bzdura kompletna!! Odpowiedz Link Zgłoś
4xl Re: Sąd właśnie decyduje, czy Rywin pójdzie siedz 18.04.05, 14:20 Masz rację. W więzieniu jest łatwiej niż w wojscku. Oto przykładowy dzień skazanego (zgodny z regulaminem): 6.00 pobudka, 6.30 apel w celi, 7.00 śniadanie (przynoszą do celi). 7.30 -11.00 leżenie na posłanych łózkach w ubraniu,11.00 - 12.00 spacer. 12.00 - 14.00 leżenie jak uprzednio 14.00 obiad z dwóch dań, a czasami jest i deser (przynoszą do celi), 14.30-17.00 leżenie na posłanych łózkach i w odzieży cd.,17.00 kolacja (podawana do celi), 18.00 apel wieczorny (w celi) 18.30 - 22.00 leżenie jak wcześniej. 22.00-6.00 cisza nocna (gaszą światło) można rozścielić łóżko i rozebrać się. Proszę powiedzieć na czym polega ta resocjalizacja. Pracy w więzieniach oczywiście prawie nie ma. Czy po przeżyciu w takich warunkach nawet 1 roku jest człowiek po wyjściu zresocjalizowany czyli gotowy do życia w społeczeństwie? Po co ta farsa? Odpowiedz Link Zgłoś
buszek2 jak sie czuje Michnik ?- nagral przyjaciela.... 18.04.05, 13:00 zapraszajac go domu (metody SB?). W ramach spektaklu dla mas wsadzaja Rywina do wiezienia a zleceniodawcy smieja sie w kulak na wolnosci...Sprawiedliwosc?! Odpowiedz Link Zgłoś
signal No to miłego pbytu Panie Rywin 18.04.05, 13:00 Czy było warto nic nie mówić ?. Grupa trzymająca władzę chicha na całego. Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: No to miłego pbytu Panie Rywin 18.04.05, 13:56 Chlopaki z pod celi tez beda mieli ubaw ,taka gruba ryba ,w przenosni i doslownie,tylko Rywinowi nie bedzie do smiechu. Odpowiedz Link Zgłoś
clk Uwierze jak zobacze 18.04.05, 13:04 Go w wiezieniu,.,.... az mi sie wierzyc ni9e chce.... a jesli jednak... :DDDD Odpowiedz Link Zgłoś
kobusowaty Re: Sąd właśnie decyduje, czy Rywin pójdzie siedz 18.04.05, 13:07 Obrońca Rywina, mec. Wojciech Tomczyk, pytany czy Rywin stawi się do więzienia, odpowiedział, że "jego klient nigdy nie utrudniał postępowania". --- Ciekawe czy takie pytanie byłoby wogóle możliwe w przypadku kogoś, kto ukradł w markecie bułkę,bo był głodny. Coś mi się zdaje,że w każdym tego typu przypadku,"przestępca" z sali sądowej od razu trafiłby do klatki. A jeżeli Rywin zdecyduje się jednak "utrudnić postępowanie" to co, będzie go ścigać policja? Czy może najpierw seria zaproszeń. Odpowiedz Link Zgłoś
el_bigos jestem ciekaw jaki będzie następny film Rywina:) 18.04.05, 13:09 pewnie tematyka rodem z życia:) Odpowiedz Link Zgłoś
wolfgang87 Re: Sąd właśnie decyduje, czy Rywin pójdzie siedz 18.04.05, 13:10 Tacy ludzie nie powinni siedzieć. Powinni wpłacić grzywnę, ewentualnie odpracować winy i być wolnymi i pracować dla naszego kraju. Pewnie gdzieś z 70% ludzi, którzy siedzą w więzieniach nigdy tam nie powinno trafić - grzywny, prace społeczne bolą równie mocno a nie obciążają budżetu państwa i nie niszczą ludzi. Karać ? tak ! Niszczyć ludzi? Nie! Odpowiedz Link Zgłoś
mariasz77 Re: Sąd właśnie decyduje, czy Rywin pójdzie siedz 18.04.05, 13:11 Następne pieniądze z naszych kieszeni na utrzymanie więźnia. Czy nie ma innych sposobów na ukaranie takich panów. Może areszt domowy, zakaz wyjazdu itp., a nie obciążanie budżetu. Chuba, że takie działanie ma doprowadzić do "złamania" oskarżonego, który wreszcie powie, kto go wysłał do Agory Odpowiedz Link Zgłoś
anka9910 Pójdzie , nie pójdzie ? 18.04.05, 13:19 Ta licytacja jeśli chodzi o Rywina naprawdę mnie wkurza, zwłaszcza że nie jestem przekonana co do jego winy , a jeśli już to minimalnej i nie tylko jego/ dlaczego nie siedzi gtw i michnik , im też się należy . A Rywin to całkiem sympatyczny człowiek.I mam wrażenie że ta decyzja sądu zapadła głównie pod wpływem nacisku właśnie takich ludzi/ sąd musiał pokazać ze jeszcze coś znaczy w tym kraju bo tak naprawdę to już nic nie znaczy/i mediów, które szukają taniej sensacji. Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: Pójdzie , nie pójdzie ? 18.04.05, 13:47 Czy ty jestes z jego rodziny,ze tak go bronisz .Moim skromnym zdaniem powinien odsiedziec wyzszy wyrok .Dawno temu mówiono na swiecie ze w polskim Sejmie mozna kupic ustawe ,Rywin wraz z GTW udowodnil ze mówiono prawde,a to jest wielka szkoda wyzadzona Polsce i zasluguja na szczególne potepienie i wysoka kare Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Pójdzie , nie pójdzie ? 18.04.05, 14:22 Jak mawiał pewien znany ideolog: Kto jest bez winy niech pierwszy rzuci kamieniem... Odpowiedz Link Zgłoś
pandada Re: Pójdzie , nie pójdzie ? 18.04.05, 15:42 Za 44 lata komuny, za Żydów, za wyzysk kapitalistyczny... prawda? Wielką szkodę Polsce wyrządza Rydzyk - okłamując naród - i cała dzisiejsza opozycja - nie chcąca odpolitycznienia służby cywilnej. PO i PiS już szepczą tkm, tkm, tkm, a Rokita zrobił już chyba zapisy na szefów różnych instytucji. Odpowiedz Link Zgłoś
obcy444 Re: Sąd właśnie decyduje, czy Rywin pójdzie siedz 18.04.05, 13:21 Czy Michnik jest z siebie dumny i zadowolony? Odpowiedz Link Zgłoś
t.o.m.e.k Re: Sąd właśnie decyduje, czy Rywin pójdzie siedz 18.04.05, 13:40 Z pewnością - już się uaktywnił i zaczął wypisywać nowe porcje andronów... To mi trochę przypomina sytuację z niedawnego meczu Amica - Lech, gdy grupa debilowatych karków odebrała flagę paru dzieciakom. I pewnie starsznie byli wtedy z siebie zadowoleni. Więc pewnie Michnik też jest zadowolony, bo pomógł wpakować Rywina do paki, choć ten tak naprawdę nic nie zrobił. SB-ckie metody i nagrywanie gościa... To fakt - też kolejny powód do dumy naszego Sumienia Narodu... A potem spotkania z Jakubowską, Urbanem, Millerem... Rywin budzi we mnie teraz politowanie - mógł ratować dupsko, chlapnąć, powiedzieć coś o GTW, siedział cicho no i teraz idzie biedak do pierdla na własne życzenie. A Michnik budzi we mnie odrazę - w poczuciu swej wyjątkowości i nieomylności "stłukł termometr pokazujący gorączkę" natomiast objawy gorączki wcale przez to nie ustąpiły. Osobny kamyczek należy się też sądom, które ewidentnie rzuciły Rywina na pożarcie opinii publicznej, szczególnie tej czerpiącej wiedzę o rzeczywistości z Gazety W. No ale przez to nie naraziły się na późniejszy ewentualny stek artykułów w GW, piętnujący "niewydolny i stronniczy system wymiaru sprawiedliwości". A to, że - jak wyżej ktoś wspomniał - za znacznie większe przestępstwa ludzie dostają wyroki "w zawiasach", to już inna bajka. Ale potwierdza to tezę o pokazowym charakterze procesu. No i nie uchyla to tezy o tym, że Rywin idzie do pierdla na własne życzenie i dobrze mu tak. A może właśnie za karę że nie chciał mówić??? Odpowiedz Link Zgłoś
matt100 to tylko "cyngiel" - zleceniodawcy sa uchachani 18.04.05, 13:35 ... bo czuja sie bezkarni. A to Polska własnie... Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: to tylko "cyngiel" - zleceniodawcy sa uchacha 18.04.05, 13:53 PiS zrobi z nimi porzadek.IV RP .Tuz ,tuz,moze prokuratura bedzie szybsza? Odpowiedz Link Zgłoś
pandada Re: to tylko "cyngiel" - zleceniodawcy sa uchacha 18.04.05, 15:47 A jak Lechu Kaczyński był ministrem od sprawiedliwości, to aż furczało jak aferzystów przez drzwi gmachów sądowych skutych wyprowadzali??!! Wtedy się kupa afer dokonywała, a Kaczor tylko o karze śmierci fanzolił, a jedynym pozytywem była praca B. Piwnik. Odpowiedz Link Zgłoś
g_rock Re: to tylko "cyngiel" - zleceniodawcy sa uchacha 18.04.05, 14:43 uchachani byliby gdyby Rywin się wywinął o co usilnie zabiegali.Ale skoro im sie to nie udało to pewnie już tacy uchachani nie są.Ten sie chacha kto sie chacha ostatni......... Odpowiedz Link Zgłoś
matt100 Re: to tylko "cyngiel" - zleceniodawcy sa uchacha 18.04.05, 15:27 czy ja wiem, to wcale nie jest pewne w Tym kraju, ze im tez sie dostanie :( Odpowiedz Link Zgłoś
g_rock Re: do matt 100 19.04.05, 16:32 Trudno powiedzieć.Ale nie ma się co tym dołować.Jedyne co możemy zrobić to max to umożliwić np.kartką wyborczą.Myślę również że naprawdę grunt im się pod nogami mocno pali.Zawsze byli doskonale zorganizowani i pewni siebie.Tak pewni że aż oślepli.Prędzej czy póżniej sami się utopią we wlasnym gó..e. Odpowiedz Link Zgłoś
pazio Wszystko mi jedno ile będzie siedział... 18.04.05, 13:48 A nechby to był tylko tydzień. Dla niego to już jest totalne dno, z którego prawdopodobnie się nie podniesie. Cieszę się, że trafi do więzienia, bo naród zobaczy, że prawo jest nie tylko dla maluczkich. Ale po ludzku życzę mu dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
aaronbund Re: Dziekuje A. Michnikowi po raz kolejny 18.04.05, 13:55 Dziekuje A. Michnikowi po raz kolejny. Pokazał w czasach PRL, jak się walczy za prawdę i wolność. Pokazał teraz, w wolnej Polsce, jak można być wiernym tej postawie. Wtedy i teraz miał wielu wrogów. Ale tylko ludzie mali ich nie mają. Odpowiedz Link Zgłoś
elwin73 Re: Dziekuje A. Michnikowi po raz kolejny 18.04.05, 16:59 no wspanialy zart, naprawde wysmienity:) usmialem sie do lez Odpowiedz Link Zgłoś
mrlusiek wyrok medialny zapadł -szopka ma się uwiarygodnić! 18.04.05, 14:03 media "przegieły". To wyszło tak: W związku z sondażem przeprowadzonym przez niezależną "ble, ble, ble" Rywin musi siedzieć, zgodnie z "opiniją" publiczną. Odpowiedz Link Zgłoś
jm19 Szkoda człowieka! 18.04.05, 14:06 Tak to się kończy, gdy zadajesz się z ludźmi pokroju Kwasniewski i Spółka oraz niestety Redaktor Michnik. Zwróćcie uwagę na to, że Kwąśniewski wszystkich dołuje. Chodzienie do niego na salony kończy się albo niesławą albo politycznym bankructwem albo ... więzieniem. Przekonał się o tym Dochnal, który teraz "sypie" na potęgę i choćby mówił prawdę, samą prawdę i świętą prawdę, to i tak nikt mu nie uwierzy. Niestety w majestacie prawa znowu może "wyjść na Kwacha". Sympatyczny Rywin nie jest tutaj bez winy, gdyż zamiast brać wszystko na siebie, powinien był sypać ile wlezie tych drani (byłby gotowy świetny scenariusz gangsterskiego filmu i Rywin jeszcze by na tym zarobił - jako właściciel praw autorskich). Niestety honor mu na to nie pozwalał. Szkoda tego sympatycznego chłopa, ale sam sobie winien. Na koniec przestroga dla wszystkich poczciwych ludzi (Rywin, to taka "poczciwinka"): Z KWAŚNIEWSKIM I Z MICHNIKIEM NIE CHODŹ DO LASU NA GRZYBY, BO NIE TYLKO, ŻE GRZYBÓW NIE NAZBIERASZ, ALE I KOSZYK STRACISZ, A MOŻE NAWET TRAFISZ DO WIĘZIENIA! Odpowiedz Link Zgłoś
pandada Re: Szkoda człowieka! 18.04.05, 15:53 mi się wydaje, że dużo bardziej feralną postacią od kwaśniewskiego był Wojtyła. Gierek go witał i wkrótce oddał władzę. To samo z Pinochetem i kilkoma innymi dyktatorami z krajów latynoskich. A Rydzyka Wojtyła olał podczas ostatniej wizyty i Tadeuszowi słuchaczy przybywa. Odpowiedz Link Zgłoś