dezerter2 27.04.05, 15:11 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maksimum Re: Lobbysta Marek D. pozostanie w areszcie 27.04.05, 15:19 Jemu za sam wyglad sie nalezy. Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm Wymiar sprawiedliwości nie uległ (p)osłom :))))))) 27.04.05, 17:33 aż żal patrzeć na kabaret w wykonaniu 11 ufoludków. Słuszne idee dojścia do prawdy zostały po raz kolejny skutecznie ośmieszone przez ludzi maluczkich, dla których celem działania jest pokazywanie swych paszcz w telewizji. Odpowiedz Link Zgłoś
don.giovanni Marek Dochnal vs. Marek D. 27.04.05, 15:22 Przesłodkie! Na tej samej stronie "lobbysta Marek D." a w ramce na górze "protokoły z przesłuchania Dochnala". Pomieszanie czasów, wymiarów, rzeczywistości czy po prostu zmysłów? Odpowiedz Link Zgłoś
wujaszek_joe Re: Lobbysta Marek D. pozostanie w areszcie 27.04.05, 15:26 jak to w areszcie!? przecież powiedziałęm co kazali Romuś!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kazuto Re: Lobbysta Marek D. pozostanie w areszcie 27.04.05, 15:32 ja wiedzialem, ze tak bedzie... :) dlugi romek wydymal dochnala i teraz pewnie sie szczerzy do siebie w lustrze. cos mi sie jednak wydaje, ze na tym nie koniec. dochnal rozsadniej by zrobil gdyby jednak powiedzial prawde, a nie 'prawde' pod dyktando dlugiego romka. a dlugi romek, to w tym szale nawet nie wie jaki bicz na siebie kreci. zaczynam powoli watpic w jego inteligencje. Odpowiedz Link Zgłoś
rsrh Znowu używacie terminu LOBBYSTA | 27.04.05, 15:46 Nie ma w Polsce takiego zawodu !! Podajcie akt prawny kt ory taki zawód sankcjonuje.To zwykli lapówkarze i złodzieje!!!!!!! Czy "lobbysta" brzmi bardziej elegancko sympatyczna GW ????? Odpowiedz Link Zgłoś
mn7 Re: Znowu używacie terminu LOBBYSTA | 27.04.05, 15:48 rsrh napisał: > Nie ma w Polsce takiego zawodu !! W każdym kraju wspóczesnym jest. Może mieć szczegółowa regulację prawną jak w USA, gdzie lobbystów jest wiele tysięcy i nieuregulowany jeszcze (jak w Polsce, ale bez wątpienia jest. Odpowiedz Link Zgłoś
fletniapana Re: Znowu używacie terminu LOBBYSTA | 27.04.05, 17:27 Naprawdę potrzebujesz ustawy aby uznać, że coś istnieje ? Jeżeli tak to np. staczy kolejkowych nie było. Krasnoludków zresztą też.... Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Lobbysta Marek D. pozostanie w areszcie 27.04.05, 17:08 Teraz się zatnie w sobie i będzie milczał....nareszcie Odpowiedz Link Zgłoś
rsrh Do mn7!To znaczy że III RP nie jest wspólczesnym 27.04.05, 17:15 krajem.Twierdzę nadal że w Polsce działalność lobbystów jest nielegalna ponieważ nie ma aktu prawnego który ja sankcjonuje.Gdyby był to jakis prawnik by mi go wskazał. Odpowiedz Link Zgłoś
mn7 Re: Do mn7!To znaczy że III RP nie jest wspólczes 27.04.05, 17:23 rsrh napisał: > krajem.Twierdzę nadal że w Polsce działalność lobbystów jest nielegalna > ponieważ nie ma aktu prawnego który ja sankcjonuje. Przy przyjęciu takiego kryterium nielegalne jest rózniez amatorskie obserwowanie gwiazd, wróżenie z ręki bez odpłatności, dłubanie w nosie oraz pisanie listów do posłów. O prowadzeniu dyskusji na forum nie wspominając, bo o tym też nie ma żadnej ustawy. A tak serio: działalność lobbingowa jako taka nie jest nielegalna. Nielegalne (i przestępne) mogą być natomiast poszczególne zachowania, na przykład przekupstwo, fałszerstwo itd). Odpowiedz Link Zgłoś
rsrh Nie mn7! Prowadzący lobbing musi byc zarejestrowan 27.04.05, 19:59 jako prowadzący działalność gospodarczą i uzyskać tzw Regon.Otóż w wykazie zawodów umożliwiających działalność - nie ma lobbingu.Oczywiście nie ma także zawodowego-podkreślam zawodowego - dłubania w nosie,który to argument prawie mnie przekonał. Oczywiście że a m a t o r s k i e wrózenie z ręki i obserwowanie gwiazd odbieram jako Pana poczucie dowcipu-twierdze jednak że Dochnal i inni NIE SA AMATORAMI tylko ludzmi prowadzącymi działalność korupcjogenna! Odpowiedz Link Zgłoś
mn7 Re: Nie mn7! Prowadzący lobbing musi byc zarejest 27.04.05, 20:21 rsrh napisał: > jako prowadzący działalność gospodarczą i uzyskać tzw Regon.Otóż w wykazie > zawodów umożliwiających działalność - nie ma lobbingu.Oczywiście nie ma także > zawodowego-podkreślam zawodowego - dłubania w nosie,który to argument prawie > mnie przekonał. Oczywiście że a m a t o r s k i e wrózenie z ręki i > obserwowanie gwiazd odbieram jako Pana poczucie dowcipu-twierdze jednak że > Dochnal i inni NIE SA AMATORAMI tylko ludzmi prowadzącymi działalność > korupcjogenna! Zależy co rozumieć przez "zawód". Ja jako przedstawiciel nauk społecznych zawodem nazywam czyjeś zajęcie, niezależnie od tego, czy występuje w klasyfikacji zawodów. Ty rozumiesz zawód formalnie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
rsrh Re: Nie mn7! Tak rozumiem pojęcie zawodu 27.04.05, 20:39 "formalnie" bo jako np tłumacza przysiegłego - zawod określa Ustawa. Odpowiedz Link Zgłoś
mn7 Re: Nie mn7! Tak rozumiem pojęcie zawodu 27.04.05, 21:48 rsrh napisał: > "formalnie" bo jako np tłumacza przysiegłego - zawod określa Ustawa. A widzisz. Tłumacza przysięgłego. A tłumacza w ogóle ("zwykłego")? Trzeba być do tego członkiem jakiejś organizacji? Miec wpis na jakąś listę? Nie. To nie jest tak, że istnieje tylko to, co przewidziane w przepisach. Życie jest znacznie bogatsze. Odpowiedz Link Zgłoś
czysta.malta porażka Giertycha... 27.04.05, 17:46 No i przeliczył się piękny Roman; był przekonany, że jak tylko zmarszczy brew, to już sądy uwolnią Marka D., który wszak powiedział wszystko, czego sobie Roman życzył... I niech to będzie przestrogą dla innych krętaczy, którzy uwierzą w zapewnienia komisji, że mogą wszystkich opluć, a dzięki wstawiennictwu członków komisji nic im za to nie grozi, a nawet szybciej wyjdą z paki :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
zib11 Re: Lobbysta Marek D. pozostanie w areszcie 27.04.05, 18:38 "lobbysta" niczym sie nie różni od całej bandy zlodzieji z kluczykiem na czele,właściwie jest mała różnica-brak zaplecza na Krakowskim Przedmieściu. Odpowiedz Link Zgłoś
puuchatek Re: Lobbysta Marek D. pozostanie w areszcie 27.04.05, 18:44 ANo, panie Dochnal, właśnie odebrał pan bardzo ważną lekcję w życiu: Tak się kończy wiara w obietnice Romana Giertycha. I miejmy nadzieję, że wyborcy też tę lekcję przyzwoją i przez jej pryzmat będą oceniali przedwyborcze obietnice LPRu... Odpowiedz Link Zgłoś
mn7 Co Was tak dziwi? Czego się spodziewaliście??? 27.04.05, 19:35 Skąd tu tylu zdziwionych? Przecież o uchyleniu aresztu decyduje sąd, na podstawie materiału śledzta a nie jakichś "uchwał" Giertycha i jego kolesi. Przecież było jasne, że o uchyleniu aresztu nie może tu być mowy. Gdyby sąd jednak areszt uchylił - to by było co komentować. Odpowiedz Link Zgłoś
rsrh do mn7 27.04.05, 20:09 Nawiązując do naszej pasjonujacej wymiany zdań na temat legalności lobbingu,znajomy prawnik poinformował mnie że odpowiedni projekt ustawy w tej sprawie został z listopadzie 2004r skierowany do sejmu.Myśle że to zamyka sprawę. Odpowiedz Link Zgłoś
mn7 Re: do mn7 27.04.05, 20:19 rsrh napisał: > Nawiązując do naszej pasjonujacej wymiany zdań na temat legalności > lobbingu,znajomy prawnik poinformował mnie że odpowiedni projekt ustawy w tej > sprawie został z listopadzie 2004r skierowany do sejmu.Myśle że to zamyka > sprawę. Oczywiście wiem. Możesz go sobie przejrzeć na stronie sejmu - www.sejm.gov.pl Nie bardzo wiem, w jaki sposób miałoby to zamykac sprawę. Odpowiedz Link Zgłoś
rsrh Re: do mn7Ano zamyka sprawę w taki sposób 27.04.05, 20:30 że dopiero przyjęcie przez sejm tej ustawy uczyni legalnym działalność lobbingu! Słowa "zamyka sprawę" odnosza się do niepotrzebnej dalszej wymiany zdań na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
battosai Re: Lobbysta Marek D. pozostanie w areszcie 27.04.05, 20:42 Nie D. tylko Dochnal i nie lobbysta, tylko łapówkarz! Co to za moda, nie nazywanie rzeczy po imieniu!?!? Odpowiedz Link Zgłoś