Dodaj do ulubionych

ODRZUĆMY BEZBOŻNĄ KONSTYTUCJĘ UE !!!!!!!!

01.05.05, 20:59
Ciekaw jestem, co te uniofile wymyślą żeby agitować za Konstytucją UE w której
brak jest invocatio Dei - na czym zależało Janowi Pawłowi II. Co spece od
unioprpagandy wymyślą by tego śmiecia normatywnego wcisnąć.............
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!?
Obserwuj wątek
    • dupekzoledny Re: ODRZUĆMY BEZBOŻNĄ KONSTYTUCJĘ UE !!!!!!!! 01.05.05, 21:06
      a co ma wojtyła do ue.przecież watykan nie jest członkiem ue. jak bedzie
      przyjęty bedzie można dyskutować.
      • j007james.blond Re: ODRZUĆMY BEZBOŻNĄ KONSTYTUCJĘ UE !!!!!!!! 01.05.05, 21:42
        Drogi Dupkużołędny. Jak widzę mylisz sprawy: Papierza jako głowy państwa
        Watykan i roli Papierza jako głowy Kościoła.Otóż Europa ma korzenie
        chrześciujańskie o czym co podkreślał Jan Paweł II,a o czym chcą zapomnieć
        twórcy eurosajuzu.Związek Sowiecki też usiłował dechrysianizować narody, które
        stały się częścią federacji.
        • nelsonek Re: ODRZUĆMY BEZBOŻNĄ KONSTYTUCJĘ UE !!!!!!!! 02.05.05, 08:59
          j007james.blond: Związek Sowiecki też usiłował dechrysianizować narody(...)

nelsonek: teraz Watykan probuje na sile chrystianizowac Europe. Miejmy nadzeje, ze mu sie nie uda.
          • dox1 Re: ODRZUĆMY BEZBOŻNĄ KONSTYTUCJĘ UE !!!!!!!! 02.05.05, 20:47
            Wszystkie religje musza byc zniszczone !
    • snajper55 Re: ODRZUĆMY BEZBOŻNĄ KONSTYTUCJĘ UE !!!!!!!! 01.05.05, 21:16
      j007james.blond napisał:

> Ciekaw jestem, co te uniofile wymyślą żeby agitować za Konstytucją UE w której
      > brak jest invocatio Dei - na czym zależało Janowi Pawłowi II. Co spece od
      > unioprpagandy wymyślą by tego śmiecia normatywnego wcisnąć.............
      > !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!?

A po co jej invocatio dei ? Nasza też nie ma, ani kodeks karny nie ma, ani
      elementarz nie ma. To dlaczego ma mieć konstytucja UE ???

S.
    • yossarian18 Prof. Kieżun 01.05.05, 21:16
      "Teraz mamy głosować za konstytucją liczącą 262 strony (z protokołami i
      deklaracjami 474 strony - PAP). Nikt z moich znajomych profesorów tego jeszcze
      nie przeczytał" - powiedział Kieżun.

W jego ocenie, Francuzi w swym referendum 29 maja odrzucą konstytucję
      UE. "Wówczas będzie potrzeba opracowania porządnej konstytucji. Obecna nie była
      dobrze przygotowana - opracowała ją mała grupa ludzi, praktycznie bez porządnej
      dyskusji" - powiedział. Najwyraźniej nie uważa on za taką dyskusję
      półtorarocznych obrad Konwentu Europejskiego, a następnie kilku miesięcy targów
      na forum Konferencji Międzyrządowej.

Zdaniem Kieżuna, konstytucja UE jest "jednym wielkim bełkotem". Jak dodał, taki
      dokument powinien móc przeczytać i zrozumieć każdy obywatel i powinna ona
      obejmować maksymalnie 40 stron.
      • dupekzoledny Re: Prof. Kieżun 01.05.05, 21:22
        profesor kleryków i tańców koscielnych.
    • pewien_student chrzanic invocatio, sa powazniejsze problemy z KUE 01.05.05, 21:21
      konstytucja UE to jeden wielki bubel prawny. a wszystko przez to, ze do
      podstawowych artykulow doczepiano coraz to nowe przepisy prawne. i ze zwiezlego
      dokumentu powstal wielki moloch, ktory zaraz po uchwaleniu bedzie mozna wyrzucic
      do smietnika, z racji na niepraktycznosc.

poza tym cala ta konstytucja jest pomyslem zbyt wczesnym, tak o wiek mniej
      wiecej. w Europie za duzo jest roznic kulturowych, spolecznych i politycznych,
      zeby taki dokument mogl spelniac swoja nadrzedna funkcje nad prawem wewnetrznym
      poszczegolnych panstw. jesli teraz zostanie uchwalony, to zawsze ktos bedzie
      mial pretensje o naruszanie interesow tego czy tamtego czlonka, i tak Europa
      bedzie sie babrala w politycznym burdelu, zamiast zajac sie rozwojem i
      konkurencja z USA. a nie mozna tez zdjac owej nadrzednosci nad prawem wew. - bo
      po cholere by byla w ogole potrzebna? nie bylo by warte wtedy papieru na ktorym
      wydrukowano.

i tak jestem zdecydowanym przeciwnikiem KUE, choc uwazam ze czlonkostwo Polski
      samo w sobie jest posunieciem, jesli nie dobrym, to pozadanym.

--
      To ze kogos nie popieram, tudziez nie naleze do jakiejs grupy, nie oznacza ze
      ich racji nie bede bronil, jesli sie z nimi zgadzam.
    • tdkot Re: ODRZUĆMY BEZBOŻNĄ KONSTYTUCJĘ UE !!!!!!!! 01.05.05, 21:30
      odrzucamuy ue oraz tych co polske oddali w niewole a narod w poniewierke
      • dox1 Re: ODRZUĆMY BEZBOŻNĄ KONSTYTUCJĘ UE !!!!!!!! 02.05.05, 20:50
        Biedna Polska
    • polonus7 w czym pomogl Polsce Bog w Konstytucjach ? 01.05.05, 21:34
      Bozia byla we wszystkich polskich Konstytucjach od XVII wieku. Do czego to sie
      Polsce przydalo ? Moze podasz jakies przyklady ?
      • pewien_student Re: w czym pomogl Polsce Bog w Konstytucjach ? 01.05.05, 21:35
        do dobrego samopoczucia :)). morale narodu przeciez podwyzszalo :))))
        • dupekzoledny Re: w czym pomogl Polsce Bog w Konstytucjach ? 01.05.05, 21:38
          tylko za burdel nikt nie odpowiadał.
          • polonus7 Bog to dobra przykrywka dla dranstwa i burdelu 01.05.05, 21:43
            Konstytucja z Bozia, a pod Konstytucja g.. Tak to w Polsce bylo i jest do
            dzisiaj.
            • dupekzoledny Re: Bog to dobra przykrywka dla dranstwa i burdel 01.05.05, 21:45
              ooosiódemko. jedno nie ma znaczenia dla drugiego.ue ma być dlaludazi a nie dla
              bozi.
              • dox1 Re: Bog to dobra przykrywka dla dranstwa i burdel 02.05.05, 20:52
                Bozia co to jest ???
                • j007james.blond Re: DOX potrzebujesz modlitwy - ja Ci ją obiecuję. 02.05.05, 22:52
                  ...
                  • dox1 Re: DOX potrzebujesz modlitwy - ja Ci ją obiecuję 02.05.05, 23:49
                    Nie chce tego, modl sie dla ciebie jesli ci to pomaga. Zostaw mnie po za ta choroba.
      • j007james.blond Re: w czym pomogl Polsce Bog w Konstytucjach ? 01.05.05, 21:48
        Prawdopodobnie Polonusie7 byłbyś Germanusem7 i pisał po Niemiecku!
        Trochę szacunku znajomości do historii wystarczy by docenić sens tych zapisów !!!
        • j007james.blond Re: Invocatio Dei na TYM UE-ŚMIECIU macie rację! 01.05.05, 21:57
          No cóż ... po głębszym przeanalizowaniu wypowiedzi dochodzę do wniosku ,że
          Konstytucję UE należy odrzucić wyłącznie ze względu najej merytoryczną treść, a
          nie na brak w niej odniesienia do Boga,a nawet myślę, że na tego typu śmieciach
          nie należy zamieszczać żadnych odniesień do Stwórcy.
          • polonus7 oszolomy moga ja odrzucic. To nie ma znaczenia. 01.05.05, 22:04
          • dox1 Re: Invocatio Dei na TYM UE-ŚMIECIU macie rację! 02.05.05, 20:54
            Ty wiezysz jeszcze w te bajki ? bog, bozia, jezusek ...
        • polonus7 daj jakis przyklad "znawco" historii Polski 01.05.05, 22:03
          Wg mnie KK zawsze szkodzil i szkodzi do dzisiaj temu krajowi.Produkuje bowiem
          ciemne owce nie potrafiace zyc razem w spoleczenstwie,pelne egoizmu,falszywej
          moralnosci i bierne intelektualnie. KK poza tym zawsze hamowal,jak hamuje do
          dzisiaj rozwoj intelektualny indoktrynujac od niemowlecia Polakow mitami o Panu
          Bozi oraz przeszkadzajac za pomoca swoich oszolomskich pacholkow w rozwoju
          kultury. Byc moze z powodu tego nieszczesnego urzedowego katolicyzmu Polska ma
          tak nedzne osiagniecia w dziedzinie literatury,sztuk pieknych i nauki.
          • abaddon_696 Re: daj jakis przyklad "znawco" historii Polski 01.05.05, 22:07
            Nie przesadzaj. KK może robić ze swoim owieczkami, to, co się jemu podoba.
            Wystarczy, że się odetnie to badziewie od państwa i będzie lepiej.
          • j007james.blond Re: daj jakis przyklad "znawco" ...... 01.05.05, 23:10
            Polonus skąd ten tekst wziołeś, ze skryptu Wieczorowego Studium Marksizmu
            Leninizmu,a może nie doceniłem klimatu Twojego rodzinnego domu z bacią
            opowiadajacą ci bajki o Dzierżyńskim. Proszę opowiedz nam wszystkim skąd w tobie
            tak piękna trockistowska duchowość.
            • kropekuk A wskaz mi CO z polskiej literatury i sztuki LICZY 01.05.05, 23:45
              sie w swiecie? Chocby w takim samych stopniu jak Tolstoj, Czechow czy
              Dostojewski...
              • pewien_student Re: A wskaz mi CO z polskiej literatury i sztuki 02.05.05, 20:27
                no coz... Kossaki ida po niezlych cenach :P
                • kropekuk Na Zachodzie? Nie rozsmieszaj... 02.05.05, 22:53
                  Chyba ze mowisz o niejakim Kobylanskim;)
              • pewien_student zapomnialem 02.05.05, 20:30
                no i polskobrzmiace nazwiska... wiesz ze w kulturze zachodniej koncowka -sky
                -ski przy nazwisku jest wyrazem niezaleznego myslenia i nowatorskosci? :PPP

a z kultury polskiej to co nieco by sie jeszcze znalazlo (filmy zwlaszcza, i nie
                tylko o Polanskim mowa), choc pod katolicki rodowod to raczej rzadko podpada :P.
                • kropekuk Pod warunkiem, ze to "Potocky" albo "Czartorysky" 02.05.05, 22:54

• abaddon_696 A ja ciekaw jestem 01.05.05, 22:02
      kiedy katolstwo przestanie się wp******** do polityki.
      • j007james.blond Re: A ja ciekaw jestem 01.05.05, 23:12
        A co to "katolstwo" ?- jak byś mi mógł to wytłumaczyć, może bym Ci udzielił
        odpowiedzi.
        • abaddon_696 Re: A ja ciekaw jestem 01.05.05, 23:23
          Dla mnie "katol" to mniej więcej to samo, co "Talib". Cechuje go fanatyzm
          religijny oraz pragnienie narzucania swojej "ścieżki życia" innym. Bo ci
          oczywiście błądzą - w jego mniemaniu.
          • j007james.blond Re: A ja ciekaw jestem 01.05.05, 23:32
            Nie spotkałem się w Polsce z czymś takim, Przykro mi nie odpowiem Ci.
            • abaddon_696 Look in the mirror:) 01.05.05, 23:38
            • nelsonek Re: A ja ciekaw jestem 02.05.05, 09:02
              Slabo sie rozgladasz, albo nie chcesz widziec pewnych rzeczy.
            • dox1 Re: A ja ciekaw jestem 02.05.05, 20:59
              A wiec jestes klamca!!! KK Polski jest tak samo fanatyczny jak muzlmanscy
              extremisci.
    • warka_strong Po diabła Bóg w Konstytucji UE? 01.05.05, 23:31
      Czy pomysłodawcy [wraz z JPII] pomyśleli może o innych niż katolickie wyznaniach? Dlaczego tylko odwołanie do Boga chrześcijan miałoby się w niej znaleźć? W UE są także przedstawiciele innych wyznań, jednak oni jakoś nie uzurpują sobie konieczności odwołania się w Eurokonstytucji do Boga, w którego wiarę oni wyznają.
      • j007james.blond Re: Po diabła Bóg w Konstytucji UE? 01.05.05, 23:36
        Drogi Warka Strong.Już doszedłem do wniosku, że na takim śmieciu jakim jest
        projekt Konstytucji UE nie należy się odwoływać do Stwórcy.Należy odrzucić ten
        projekt za jego treść, a nie za brak Invocatio Dei.
      • humbak Re: Po diabła Bóg w Konstytucji UE? 02.05.05, 20:53
        Po co? Powód ten sam, dla którego znajdziesz tam odwołanie do tradycji
        renesansu. UE wyrasta chcąc, nie chcąc z tradycji chrześcijańskiej. Boga być
        moze nie powinno się wspominać, bo faktycznie nie tylko chrześcijan ma ta
        konstytucja dotyczyć, ale wspomnienie chrześcijaństwa powinno być.
      • dox1 Re: Po diabła Bóg w Konstytucji UE? 02.05.05, 21:02
        Zadnej religji w UE.
        • humbak Re: Po diabła Bóg w Konstytucji UE? 02.05.05, 21:03
          No t bedziesz musial calkiem sporo ludzi z niej wygnac;)
          • dox1 Re: Po diabła Bóg w Konstytucji UE? 02.05.05, 23:51
            To to jest problem, dotego z poludnia pchaja sie muzulmanie.
    • kropekuk A co protestantow i anglikanow obchodzi, co 01.05.05, 23:41
      zyczyl sobie papiez? To nie jest przeciez konstytucja katolicka!
      • j007james.blond Re: A co protestantow..... 01.05.05, 23:47
        Pewnie że nie Katolicka - Katolicy by takiego normatywnego bubla nie napisali.
        • abaddon_696 Katolicy potrafią pisać? 01.05.05, 23:51
          Jestem pod wrażeniem:)
          • j007james.blond Re: Katolicy potrafią pisać? 02.05.05, 00:02
            Być może wielu książek w życiu jeszcze nie przeczytałeś, ale nie martw się, do
            tych katolickich jeszcze dorośniesz i zdążysz je poczytać. A tym czasem ćwicz
            dzielnie skałdanie liter i uważaj, byś się nie stał przewrażliwiony.
            • dox1 Re: Katolicy potrafią pisać? 02.05.05, 21:04
              Tylko dobre do pieca te twoje pisma, tak samo jak muzulmanskie.
              • j007james.blond Re: Katolicy potrafią pisać? 02.05.05, 22:38
                DoX1! No cóż Ci którzy mają problemy z czytaniem widzą w książkach jedynie
                materiał na podpałkę.A tak na marginesie, jeśli zobaczysz kiedyś muszlę
                klozetową to nie myj w niej głowy - kreatywność powinna mieć swoje granice.
                • dox1 Re: Katolicy potrafią pisać? 02.05.05, 23:54
                  Moj boze jak ty myslisz o mnie, to ze ja myje glowe w ........ mylisz sie.
              • dox1 Re: Katolicy potrafią pisać? 02.05.05, 22:49
                Jesli chodzi o moje pismo, WIEM! o tym, moj polski jezyk jest slaby, ale to
                niewazne nieprzejmuj sie tym. A co do twoich wspanialych pism swietych, fakt
                bledow gramatycznych niema tylko ta cala teoria jest wielkim bledem dla nas
                wszystkich.
                • j007james.blond Re: Do DOXA1 ! 02.05.05, 23:07
                  Wiesz Dox co Ci powiem. Czytałem twoje teksty , i w jednym z nich zapytałeś mnie
                  czy wierzę w Boga. Tak, mam to szczęście, czego i tobie życzę.
                  Pamiętaj że choć Ty w Niego nie wierzysz, On wierzy w ciebie.
                  - pozdrawiam.
                  PS. Nie będę odpisywać na twoje teksty, bo po co?
                  • dox1 Re: Do DOXA1 ! 02.05.05, 23:55
                    Hmmm zmiana tonu.
                  • dox1 Re: Do DOXA1 ! 02.05.05, 23:59
                    Tej bozulki mi niepotrzeba.
                    Odpowiedz mi, kilka lat temu uslyszalem spiew koscielny dla dzieci, zaczyna sie
                    tak: Bojcie sie boga... slyszales to??? (to jest cos w stylu BOJCIE SIE BOGA
                    TO WTEDY BEDZIE WAS BARDZIEJ KOCHAL)
        • kropekuk To dzielo katolickiej niegdys Francji.Nie wmawiaj, 02.05.05, 22:56
          ze ta z protestantyzmem ma wiele wspolnego...Dolozyli sie tez znacznie
          katoliccy Irlandczycy w czasie ich pojednawczegi pol roku...:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka