Dodaj do ulubionych

izba "trwam"

05.05.05, 16:57
wynik glosowania absolutnie nie zaskakuje. motywy sa czytelne i cyniczne.
scenariusz juz dawno zostal napisany. jutro dymisja ktora zostanie odrzucona.
bo przeciez te dodatkowe miesiace daja jeszcze cien szansy na odsuniecie
nieuchronnego krachu ukladu. jeszcze mozna poszermowac eurokonstytucja.
jeszcze mozna troche kasy wycisnac. odsuwa sie perspektywa impeachmentu. nie
moglo byc inaczej...

tylko ze skutki tego ruchu beda dla postkomunistow oplakane bo kazdy kolejny
miesiac bardziej ich obnaza i cisnienie pary w kotle rosnie
Obserwuj wątek
    • omamiony.wiedzmin Re:raczej izba upośledzonych umysłowo 05.05.05, 17:09
      Oglądałem przez 3 godziny obrady tego cyrku
      Nie wiem czy smiać się czy płakać - oprócz w miarę rozwiniętych liderów
      partyjnych,reszta to czuby jakby żywcem zabrane z planu "Lotu nad kukułczym
      gniazdem".Ci liderzy też zresztą wygladają i mówią jak świry ale już po kuracji
      lekowej.
      I dotyczy to dokładnie wszystkich koterii partyjnych.
      Całość tego zoo nadaje się do przeprowadzenia elektrowstrząsów.
      • bush_w_wodzie Re:raczej izba upośledzonych umysłowo 05.05.05, 17:13
        omamiony.wiedzmin napisał:

> Oglądałem przez 3 godziny obrady tego cyrku
        > Nie wiem czy smiać się czy płakać - oprócz w miarę rozwiniętych liderów
        > partyjnych,reszta to czuby jakby żywcem zabrane z planu "Lotu nad kukułczym
        > gniazdem".Ci liderzy też zresztą wygladają i mówią jak świry ale już po kuracji
        >
        > lekowej.
        > I dotyczy to dokładnie wszystkich koterii partyjnych.
        > Całość tego zoo nadaje się do przeprowadzenia elektrowstrząsów.

no to chyba powinno sie to cialo rozwiazac?

a co do schizofrenii to nie ma chyba watpliwosci ze przyklad idzie z gory? a
        poza tym przyznasz chyba omamiony ze glowne motywy trwania tej izby jest strach
        przed odpowiedzialnosci i milosc do apanazy? a to jest sytuacja w ktorej
        normalne funkcjonowanie kogokolwiem jest nieomal niemozliwe.
        • omamiony.wiedzmin Re:raczej izba upośledzonych umysłowo 05.05.05, 17:23
          bush_w_wodzie napisał:

> omamiony.wiedzmin napisał:
          >
          > > Oglądałem przez 3 godziny obrady tego cyrku
          > > Nie wiem czy smiać się czy płakać - oprócz w miarę rozwiniętych liderów
          > > partyjnych,reszta to czuby jakby żywcem zabrane z planu "Lotu nad kukułcz
          > ym
          > > gniazdem".Ci liderzy też zresztą wygladają i mówią jak świry ale już po k
          > uracji
          > >
          > > lekowej.
          > > I dotyczy to dokładnie wszystkich koterii partyjnych.
          > > Całość tego zoo nadaje się do przeprowadzenia elektrowstrząsów.
          >
          >
          > no to chyba powinno sie to cialo rozwiazac?
          >
          > a co do schizofrenii to nie ma chyba watpliwosci ze przyklad idzie z gory? a
          > poza tym przyznasz chyba omamiony ze glowne motywy trwania tej izby jest
          strach
          >
          > przed odpowiedzialnosci i milosc do apanazy? a to jest sytuacja w ktorej
          > normalne funkcjonowanie kogokolwiem jest nieomal niemozliwe.
          Jasne ,ze byłbym za natychmiastowym rozwiązaniem tego przybytku głupoty.
          I to jednak obywatele tak wybrali,wiec ja nie uważam,że ryba psuje sie od
          głowy.~
          Jakie społeczeństwo tacy i jego przedstawiciele!!!
          Sondaże nic dobrego (według mnie ) nie pokazują,cyrk będzie trwał,tylko klauni
          będą troszkę inni.I tak do końca świata i jeden dzień dłużej...
          • bush_w_wodzie Re:raczej izba upośledzonych umysłowo 05.05.05, 17:31

> bush_w_wodzie napisał:
            >
            > > omamiony.wiedzmin napisał:
            > >
            > > > Oglądałem przez 3 godziny obrady tego cyrku
            > > > Nie wiem czy smiać się czy płakać - oprócz w miarę rozwiniętych lid
            > erów
            > > > partyjnych,reszta to czuby jakby żywcem zabrane z planu "Lotu nad k
            > ukułcz
            > > ym
            > > > gniazdem".Ci liderzy też zresztą wygladają i mówią jak świry ale ju
            > ż po k
            > > uracji
            > > >
            > > > lekowej.
            > > > I dotyczy to dokładnie wszystkich koterii partyjnych.
            > > > Całość tego zoo nadaje się do przeprowadzenia elektrowstrząsów.
            > >
            > >
            > > no to chyba powinno sie to cialo rozwiazac?
            > >
            > > a co do schizofrenii to nie ma chyba watpliwosci ze przyklad idzie z gory
            > ? a
            > > poza tym przyznasz chyba omamiony ze glowne motywy trwania tej izby jest
            > strach
            > >
            > > przed odpowiedzialnosci i milosc do apanazy? a to jest sytuacja w ktorej
            > > normalne funkcjonowanie kogokolwiem jest nieomal niemozliwe.

> Jasne ,ze byłbym za natychmiastowym rozwiązaniem tego przybytku głupoty.

no to jednak prawica opowiedziala sie po wlasciwej stronie?

> I to jednak obywatele tak wybrali,wiec ja nie uważam,że ryba
            > psuje sie od głowy.

wybor obywateli jest mocno ograniczony. mozna wybierac miedzy trzema koteriami.
            taka jest natura systemu demokratycznego. natomiast te koterie bywaja jednak
            czasem elitami a nie koteriami. no ale jak ma przecietny obywatel kultywowac
            uczciwosc i zachowania propanstwowe skoro wladze panstwa zachowuje sie jak
            (kiepsko) zorganizowana grupa przestepcza?

> Jakie społeczeństwo tacy i jego przedstawiciele!!!

to pol prawda

> Sondaże nic dobrego (według mnie ) nie pokazują,cyrk będzie trwał,tylko klauni
            >
            > będą troszkę inni.I tak do końca świata i jeden dzień dłużej...

niestety nie. jeszcze raz tak i nic z tego panstwa nie zostanie
            • omamiony.wiedzmin Re:raczej izba upośledzonych umysłowo 05.05.05, 17:45
              bush_w_wodzie napisał:

>
              > > bush_w_wodzie napisał:
              > >
              > > > omamiony.wiedzmin napisał:
              > > >
              > > > > Oglądałem przez 3 godziny obrady tego cyrku
              > > > > Nie wiem czy smiać się czy płakać - oprócz w miarę rozwinięty
              > ch lid
              > > erów
              > > > > partyjnych,reszta to czuby jakby żywcem zabrane z planu "Lotu
              > nad k
              > > ukułcz
              > > > ym
              > > > > gniazdem".Ci liderzy też zresztą wygladają i mówią jak świry
              > ale ju
              > > ż po k
              > > > uracji
              > > > >
              > > > > lekowej.
              > > > > I dotyczy to dokładnie wszystkich koterii partyjnych.
              > > > > Całość tego zoo nadaje się do przeprowadzenia elektrowstrząsó
              > w.
              > > >
              > > >
              > > > no to chyba powinno sie to cialo rozwiazac?
              > > >
              > > > a co do schizofrenii to nie ma chyba watpliwosci ze przyklad idzie
              > z gory
              > > ? a
              > > > poza tym przyznasz chyba omamiony ze glowne motywy trwania tej izby
              > jest
              > > strach
              > > >
              > > > przed odpowiedzialnosci i milosc do apanazy? a to jest sytuacja w k
              > torej
              > > > normalne funkcjonowanie kogokolwiem jest nieomal niemozliwe.
              >
              >
              > > Jasne ,ze byłbym za natychmiastowym rozwiązaniem tego przybytku głupoty.
              >
              > no to jednak prawica opowiedziala sie po wlasciwej stronie?
              Dobrze Buszu wiesz ,że gdyby sytuacja była odwrotna czyli skompromitowanie się
              rzadów prawicy i przodownictwo w sondażach lewicy, wynik głosowania byłby
              dokładnie przeciwny.
              I ta hipokryzja właśnie zwala mnie z nóg.
              SDPL zaliczana jest juz do prawicy ?
              >
              > > I to jednak obywatele tak wybrali,wiec ja nie uważam,że ryba
              > > psuje sie od głowy.
              >
              >
              > wybor obywateli jest mocno ograniczony. mozna wybierac miedzy trzema
              koteriami.
              > taka jest natura systemu demokratycznego. natomiast te koterie bywaja jednak
              > czasem elitami a nie koteriami. no ale jak ma przecietny obywatel kultywowac
              > uczciwosc i zachowania propanstwowe skoro wladze panstwa zachowuje sie jak
              > (kiepsko) zorganizowana grupa przestepcza?
              Jak władza ma na pierwszym miejscu stawiać uczciwość i dobro państwa ,skoro
              wyborcy wybieraja bandę ćwoków, nieudaczników i złodziei ???
              Jak to jest możliwe,że te same obłudne gęby,wielokrotnie juz będące u
              żłoba ,znowu w oczach tego mądrego społeczeństwa rżną dziewice orleańskie ???
              Tak pewnie za chwilę powiesz,ze to wina systemu czy spisku okragłostołowego...
              Ja twierdzę,że mamy taką władzę na jaką zasługujemy .
              >
              > > Jakie społeczeństwo tacy i jego przedstawiciele!!!
              >
              > to pol prawda
              >
              > > Sondaże nic dobrego (według mnie ) nie pokazują,cyrk będzie trwał,tylko
              > klauni
              > >
              > > będą troszkę inni.I tak do końca świata i jeden dzień dłużej...
              >
              > niestety nie. jeszcze raz tak i nic z tego panstwa nie zostanie
              • bush_w_wodzie Re:raczej izba upośledzonych umysłowo 05.05.05, 17:56

> > > Jasne ,ze byłbym za natychmiastowym rozwiązaniem tego przybytku
                > > > głupoty.
                > >
                > > no to jednak prawica opowiedziala sie po wlasciwej stronie?

> Dobrze Buszu wiesz ,że gdyby sytuacja była odwrotna czyli
                > skompromitowanie się rzadów prawicy i przodownictwo w sondażach lewicy,
                > wynik głosowania byłby dokładnie przeciwny.

jest to co jest i nie ma co gdybac. pamietasz jak padl gabinet suchockiej i a
                zaraz potem sejm?

> I ta hipokryzja właśnie zwala mnie z nóg.

na razie to mamy bardzo konkretny problem z obecnym parlamentem wiec zachowaj
                swoje uwagi o hipokryzji na stosowny czas.

> SDPL zaliczana jest juz do prawicy ?
                > >
                > > > I to jednak obywatele tak wybrali,wiec ja nie uważam,że ryba
                > > > psuje sie od głowy.
                > >
                > >
                > > wybor obywateli jest mocno ograniczony. mozna wybierac miedzy trzema
                > koteriami.
                > > taka jest natura systemu demokratycznego. natomiast te koterie bywaja jed
                > nak
                > > czasem elitami a nie koteriami. no ale jak ma przecietny obywatel kultywo
                > wac
                > > uczciwosc i zachowania propanstwowe skoro wladze panstwa zachowuje sie ja
                > k
                > > (kiepsko) zorganizowana grupa przestepcza?

> Jak władza ma na pierwszym miejscu stawiać uczciwość i dobro państwa ,skoro
                > wyborcy wybieraja bandę ćwoków, nieudaczników i złodziei ???

nie wiem czy zauwazylas ze czesc z obecnie rzadzacej elity (a zwlaszcza
                kwasniewskiego) namascil osobiscie nie kto inny niz pan jaruzelski. i przez 15
                lat nikt nowy nie przedarl sie do tego scislego grona.

> Jak to jest możliwe,że te same obłudne gęby,wielokrotnie juz będące u
                > żłoba ,znowu w oczach tego mądrego społeczeństwa rżną dziewice orleańskie ???

juz ci napisalem. mamy elity reglamentowane. dlatego potrzebny jest system
                wyborow w jow.

> Tak pewnie za chwilę powiesz,ze to wina systemu czy
                > spisku okragłostołowego...

z pewnoscia takze. w pewien sposob trzon `elit' zostal w 1989 uzgodniony.
                na to naklada sie system wzajemnych powiazan biznesowych hakow korupcji itp.

> Ja twierdzę,że mamy taką władzę na jaką zasługujemy .

a ja nie zaslguje na taka wladze. poza tym masz pewien klopot bo twojemu
                przykladowi przeciwstawie przyklad jpii.
                • omamiony.wiedzmin Re:raczej izba upośledzonych umysłowo 05.05.05, 18:18

> nie wiem czy zauwazylas ze czesc z obecnie rzadzacej elity (a zwlaszcza
                  > kwasniewskiego) namascil osobiscie nie kto inny niz pan jaruzelski. i przez 15
                  > lat nikt nowy nie przedarl sie do tego scislego grona.
                  Co to znaczy według Ciebie "namaścił" - generał zmusił społeczeństwo by w
                  wolnych wyborach zagłosowało na Olka ???
                  Do jakiego ścisłego grona przez 15 lat nikt nowy się nie dostał ?
                  Jestem przekonany ,że Kaczyński czy Tusk bedą gorszymi prezydentami.Ty
                  wierzysz ,ze nie.
                  Ja wolałbym by nie mieli mozliwosci udowodnienia mojej tezy.
                  Jeśli udowodni któryś z nich Twoją ,posypię głowę popiołem i przyznam Wam
                  rację.
                  >
                  > > Jak to jest możliwe,że te same obłudne gęby,wielokrotnie juz będące u
                  > > żłoba ,znowu w oczach tego mądrego społeczeństwa rżną dziewice orleańskie
                  > ???
                  >
                  > juz ci napisalem. mamy elity reglamentowane. dlatego potrzebny jest system
                  > wyborow w jow.
                  Kolejne słowo-klucz!!!!!!
                  Nie rozumiem skąd Wasza wiara w jowy. Na poziomie wyborów miejskich,znajomość
                  poszczególnych "polityków" jest większa,różnic w klasie sprawowania rządów
                  żadnych.
                  Mieszkam w mieście rządzonym obecnie przez postkomuchów ,wcześniej przez
                  prawicę (bliską obecnie PISowi).Nie ma żadnych różnic !!!
                  >
                  >
                  > > Tak pewnie za chwilę powiesz,ze to wina systemu czy
                  > > spisku okragłostołowego...
                  >
                  >
                  > z pewnoscia takze. w pewien sposob trzon `elit' zostal w 1989 uzgodniony.
                  > na to naklada sie system wzajemnych powiazan biznesowych hakow korupcji itp.
                  >
                  >
                  > > Ja twierdzę,że mamy taką władzę na jaką zasługujemy .
                  >
                  >
                  > a ja nie zaslguje na taka wladze. poza tym masz pewien klopot bo twojemu
                  > przykladowi przeciwstawie przyklad jpii.
                  JP2 to nie polityk.
                  Daję sobie głowę uciąć,ze gdyby człowiek o takich walorach moralnych i
                  intelektualnych został prezydentem Polski,to po krótkim czasie zostałby
                  sprowadzony do parteru,zmieszany z błotem,wyzwany od złodziei czy agentów.
                  To takiej właśnie Polski się boję,tego wiecznego polskiego piekiełka...
                  I za to właśnie MY (Ty ,ja i wszyscy inni)niestety też jestesmy odpowiedzialni
                  jako składowa część tego społeczeństwa.
                  • bush_w_wodzie Re:raczej izba upośledzonych umysłowo 05.05.05, 18:45

>
                    > > nie wiem czy zauwazylas ze czesc z obecnie rzadzacej elity (a zwlaszcza
                    > > kwasniewskiego) namascil osobiscie nie kto inny niz pan jaruzelski. i prz
                    > ez 15
                    > > lat nikt nowy nie przedarl sie do tego scislego grona.

> Co to znaczy według Ciebie "namaścił" - generał zmusił społeczeństwo by w
                    > wolnych wyborach zagłosowało na Olka ???

namascil - to znaczy usytuowal go na pozycji lidera post-pzpr. pilotowal jego
                    kariere juz sadzajac przy okraglym stole. do dzisiaj kwasniewskim sie tamten
                    uklad opiekuje w osobie cioska.

no a poza tym polecil go chlopakom ze sluzb. teczki do wgladu dal. zaplecze
                    finansowo-analityczne.

dzieki temu alek mogl sie nie wdawac w biezace przepychanki tylko unosic sie
                    nieco nad rzeczywistoscia. przyznaje - wybor specow jaruzelskiego byl dobry.
                    alek jest lojalny gietki wygadany i nie strzela sobie w stope. a wybory 1995
                    wygral dla niego walesa - ktorym wtedy zreszta manipulowali dwaj zaufani ludzie
                    wachowski i cybula - ktorych powiazania sa tajemnica poliszynela

> Do jakiego ścisłego grona przez 15 lat nikt nowy się nie dostał ?

do gorna liderow postkomuny np.

> Jestem przekonany ,że Kaczyński czy Tusk bedą gorszymi prezydentami.Ty
                    > wierzysz ,ze nie.

z pewnoscia parasol sluzb nad nimi nie bedzie tak scisly - a nawet bedzie
                    przeciwnie - stad beda mieli bez porownania trudniejsze zadanie w kwestii pr i w
                    wielu innych kwestiach.

mimo wszystko nie spodziewam sie zeby tak duzo klamali i zeby spotykali sie z
                    ludzmi pokroju wiatra mazura kuny zagla czy zarycznego. no i nie beda chronic
                    chlopakow z sb/wsw

kwasniewski jest bardzo zreczny ale to wcale nie oznacza ze dziala dla dobra kraju

> Ja wolałbym by nie mieli mozliwosci udowodnienia mojej tezy.
                    > Jeśli udowodni któryś z nich Twoją ,posypię głowę popiołem i przyznam Wam
                    > rację.

coz. pozostaje poczekac...

> >
                    > > > Jak to jest możliwe,że te same obłudne gęby,wielokrotnie juz będąc
                    > e u
                    > > > żłoba ,znowu w oczach tego mądrego społeczeństwa rżną dziewice orle
                    > ańskie
                    > > ???
                    > >
                    > > juz ci napisalem. mamy elity reglamentowane. dlatego potrzebny jest syste
                    > m
                    > > wyborow w jow.

> Kolejne słowo-klucz!!!!!!
                    > Nie rozumiem skąd Wasza wiara w jowy. Na poziomie wyborów miejskich,znajomość
                    > poszczególnych "polityków" jest większa,różnic w klasie sprawowania rządów
                    > żadnych.
                    > Mieszkam w mieście rządzonym obecnie przez postkomuchów ,wcześniej przez
                    > prawicę (bliską obecnie PISowi).Nie ma żadnych różnic !!!

majchrowski rzeczywsicie daje popalic. co do jow to jednak prog jest nieco wyzej
                    i ma inny charakter niz przy wyborac list partyjnych. jow nie sa cudowna recepta
                    ale utrudniaja stosowanie czystego partyjniactwa - bo trzeba wysuwac kandydatow
                    ktorzy maja choc odrobine klasy

> >
                    > >
                    > > > Tak pewnie za chwilę powiesz,ze to wina systemu czy
                    > > > spisku okragłostołowego...
                    > >
                    > >
                    > > z pewnoscia takze. w pewien sposob trzon `elit' zostal w 1989 uzgodniony.
                    >
                    > > na to naklada sie system wzajemnych powiazan biznesowych hakow korupcji i
                    > tp.
                    > >
                    > >
                    > > > Ja twierdzę,że mamy taką władzę na jaką zasługujemy .
                    > >
                    > >
                    > > a ja nie zaslguje na taka wladze. poza tym masz pewien klopot bo twojemu
                    > > przykladowi przeciwstawie przyklad jpii.

> JP2 to nie polityk.

ale mial rzad dusz... i potrafil pociagnac ludzi ku dobru.
                    nie dlatego ze nie probowano go zniszczyc - tylko dlatego ze byl calkowicie
                    prawdziwy i zintegrowany.

> Daję sobie głowę uciąć,ze gdyby człowiek o takich walorach moralnych i
                    > intelektualnych został prezydentem Polski,to po krótkim czasie zostałby
                    > sprowadzony do parteru,zmieszany z błotem,wyzwany od złodziei czy agentów.

to bardzo bezpieczny zaklad - nie sadzisz?

> To takiej właśnie Polski się boję,tego wiecznego polskiego piekiełka...
                    > I za to właśnie MY (Ty ,ja i wszyscy inni)niestety też jestesmy
                    > odpowiedzialni jako składowa część tego społeczeństwa.

calkowice sie nie zgadzam. nie bede szukal w sobie winy za wielka korupcje za
                    przekupnych sedziow za dyspozycyjnych prokuratorow za klamiacych politykow za
                    lapowkarzy i mordercow.

nie wiem czy pamietasz taki post iviarynata - o tym ze nieprawda jest ze grupa
                    trzymajaca w danej spolecznosci - wcale nie musi byc dla tej spolecznosci
                    reprezentatywna. wielokrotnie w historii zdarzalo sie tak ze agresywna i
                    bezwzgledna mniejszosc narzuca ton rozbitej i zbyt pasywnej wiekszosci.
                    wystarczy miec jakies wazne atuty a potem umiejetnie dzielic i rzadzic. w iii rp
                    te atuty to sa teczki (kwity) i kasa. dzieki tym atutom establishment
                    postkomunistyczny rozdaje karty - nawet jesli chwilowo nie ma wiekszosci w
                    parlamecnie. i to nie jest `zasluga' naszego spoleczenstwa tylko skutek tego ze
                    60 lat temu `wyzwolila' nas armia czerwona ktora nastepnie wymordowala ludzi
                    ktorzy mieli odwage stawic opor. a potem wyszkolili sobie wspolpracownikow
                    ktorych ideowi (i nie tylko) spadkobiercy ciagle wspolrzadza krajem. niestety -
                    jest ciaglosc od bieruta i bermana do kwasniewskiego i oleksego

• bush_w_wodzie korekta 05.05.05, 18:49
                      bush_w_wodzie napisał:
                      >
                      > nie wiem czy pamietasz taki post iviarynata - o tym ze grupa
                      ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
                      > trzymajaca w danej spolecznosci - wcale nie musi byc dla tej spolecznosci
                      > reprezentatywna. wielokrotnie w historii zdarzalo sie tak ze agresywna i
                      > bezwzgledna mniejszosc narzuca ton rozbitej i zbyt pasywnej wiekszosci.
                      > wystarczy miec jakies wazne atuty a potem umiejetnie dzielic i rzadzic.
                      > w iii rp te atuty to sa teczki (kwity) i kasa. dzieki tym atutom
                      > establishment postkomunistyczny rozdaje karty - nawet jesli chwilowo nie
                      > ma wiekszosci w parlamecnie. i to nie jest `zasluga' naszego
                      > spoleczenstwa tylko skutek tego ze
                      > 60 lat temu `wyzwolila' nas armia czerwona ktora nastepnie wymordowala ludzi
                      > ktorzy mieli odwage stawic opor. a potem wyszkolili sobie wspolpracownikow
                      > ktorych ideowi (i nie tylko) spadkobiercy ciagle wspolrzadza krajem.
                      > niestety -jest ciaglosc od bieruta i bermana do kwasniewskiego i oleksego
                      >

acha. i jeszcze od brystygierowej do cioska. a personifikacja tej ciaglosci
                      jest wlasnie jaruzelski.
                    • omamiony.wiedzmin Re:raczej izba upośledzonych umysłowo 05.05.05, 19:20
                      bush_w_wodzie napisał:

>
                      > >
                      > > > nie wiem czy zauwazylas ze czesc z obecnie rzadzacej elity (a zwlas
                      > zcza
                      > > > kwasniewskiego) namascil osobiscie nie kto inny niz pan jaruzelski.
                      > i prz
                      > > ez 15
                      > > > lat nikt nowy nie przedarl sie do tego scislego grona.
                      >
                      > > Co to znaczy według Ciebie "namaścił" - generał zmusił społeczeństwo by
                      > w
                      > > wolnych wyborach zagłosowało na Olka ???
                      >
                      >
                      > namascil - to znaczy usytuowal go na pozycji lidera post-pzpr. pilotowal jego
                      > kariere juz sadzajac przy okraglym stole. do dzisiaj kwasniewskim sie tamten
                      > uklad opiekuje w osobie cioska.
                      >
                      > no a poza tym polecil go chlopakom ze sluzb. teczki do wgladu dal. zaplecze
                      > finansowo-analityczne.
                      >
                      > dzieki temu alek mogl sie nie wdawac w biezace przepychanki tylko unosic sie
                      > nieco nad rzeczywistoscia. przyznaje - wybor specow jaruzelskiego byl dobry.
                      > alek jest lojalny gietki wygadany i nie strzela sobie w stope. a wybory 1995
                      > wygral dla niego walesa - ktorym wtedy zreszta manipulowali dwaj zaufani
                      ludzie
                      >
                      > wachowski i cybula - ktorych powiazania sa tajemnica poliszynela
                      Czyli długoletnia sympatia Polaków do Kwacha rzędu 70 % ,to wynik manipulacji
                      mendiów i służb??? Nie wierzę w spiskowe teorie.
                      Na tle politycji polskiej Kwasniewski to gigant intelektu i kultury. I wcale
                      bym się nie dziwił,ze dla Jaruzelskiego i całej lewicy był szansą na
                      nowe,nieskompromitowane oblicze.
                      I swą szansę wykorzystał.
                      >
                      > > Do jakiego ścisłego grona przez 15 lat nikt nowy się nie dostał ?
                      >
                      > do gorna liderow postkomuny np.
                      Cimoszewicz, Belka i w sumie także Borowski to były tuzy lewicy przed 1989 ???
                      >
                      > > Jestem przekonany ,że Kaczyński czy Tusk bedą gorszymi prezydentami.Ty
                      > > wierzysz ,ze nie.
                      >
                      > z pewnoscia parasol sluzb nad nimi nie bedzie tak scisly - a nawet bedzie
                      > przeciwnie - stad beda mieli bez porownania trudniejsze zadanie w kwestii pr
                      i
                      > w
                      > wielu innych kwestiach.
                      >
                      > mimo wszystko nie spodziewam sie zeby tak duzo klamali i zeby spotykali sie z
                      > ludzmi pokroju wiatra mazura kuny zagla czy zarycznego. no i nie beda chronic
                      > chlopakow z sb/wsw
                      >
                      > kwasniewski jest bardzo zreczny ale to wcale nie oznacza ze dziala dla dobra
                      kr
                      > aju
                      Działa dla dobra kraju i dziwi mnie ,że tego nie widzisz.
                      Moze nie chcesz zobaczyć?
                      >
                      > > Ja wolałbym by nie mieli mozliwosci udowodnienia mojej tezy.
                      > > Jeśli udowodni któryś z nich Twoją ,posypię głowę popiołem i przyznam Wam
                      >
                      > > rację.
                      >
                      > coz. pozostaje poczekac...
                      Nie ma wyjścia,obysmy z ręką w nocniku....
                      Jesli to Ty będziesz mieć rację,obiecuje inicjować codziennie na fk
                      wątek "Kocham Lecha K." :)
                      > > >
                      > > > > Jak to jest możliwe,że te same obłudne gęby,wielokrotnie juz
                      > będąc
                      > > e u
                      > > > > żłoba ,znowu w oczach tego mądrego społeczeństwa rżną dziewic
                      > e orle
                      > > ańskie
                      > > > ???
                      > > >
                      > > > juz ci napisalem. mamy elity reglamentowane. dlatego potrzebny jest
                      > syste
                      > > m
                      > > > wyborow w jow.
                      >
                      >
                      > > Kolejne słowo-klucz!!!!!!
                      > > Nie rozumiem skąd Wasza wiara w jowy. Na poziomie wyborów miejskich,znaj
                      > omość
                      > > poszczególnych "polityków" jest większa,różnic w klasie sprawowania rządó
                      > w
                      > > żadnych.
                      > > Mieszkam w mieście rządzonym obecnie przez postkomuchów ,wcześniej przez
                      >
                      > > prawicę (bliską obecnie PISowi).Nie ma żadnych różnic !!!
                      >
                      >
                      > majchrowski rzeczywsicie daje popalic.
                      Nie jestem krakusem !!!
                      co do jow to jednak prog jest nieco wyze
                      > j
                      > i ma inny charakter niz przy wyborac list partyjnych. jow nie sa cudowna
                      recept
                      > a
                      > ale utrudniaja stosowanie czystego partyjniactwa - bo trzeba wysuwac
                      kandydatow
                      > ktorzy maja choc odrobine klasy
                      To nie jakis chorobliwy pesymizm,ja po prostu nie wierze w cudowne i proste
                      recepty.
                      >
                      > > >
                      > > >
                      > > > > Tak pewnie za chwilę powiesz,ze to wina systemu czy
                      > > > > spisku okragłostołowego...
                      > > >
                      > > >
                      > > > z pewnoscia takze. w pewien sposob trzon `elit' zostal w 1989 uzgod
                      > niony.
                      > >
                      > > > na to naklada sie system wzajemnych powiazan biznesowych hakow koru
                      > pcji i
                      > > tp.
                      > > >
                      > > >
                      > > > > Ja twierdzę,że mamy taką władzę na jaką zasługujemy .
                      > > >
                      > > >
                      > > > a ja nie zaslguje na taka wladze. poza tym masz pewien klopot bo tw
                      > ojemu
                      > > > przykladowi przeciwstawie przyklad jpii.
                      >
                      > > JP2 to nie polityk.
                      >
                      > ale mial rzad dusz... i potrafil pociagnac ludzi ku dobru.
                      > nie dlatego ze nie probowano go zniszczyc - tylko dlatego ze byl calkowicie
                      > prawdziwy i zintegrowany.
                      >
                      >
                      > > Daję sobie głowę uciąć,ze gdyby człowiek o takich walorach moralnych i
                      > > intelektualnych został prezydentem Polski,to po krótkim czasie zostałby
                      > > sprowadzony do parteru,zmieszany z błotem,wyzwany od złodziei czy agentów
                      > .
                      >
                      >
                      > to bardzo bezpieczny zaklad - nie sadzisz?
                      Nie ma żadnego ryzyka bo to Polska właśnie,podtrzymuję !
                      >
                      > > To takiej właśnie Polski się boję,tego wiecznego polskiego piekiełka...
                      > > I za to właśnie MY (Ty ,ja i wszyscy inni)niestety też jestesmy
                      > > odpowiedzialni jako składowa część tego społeczeństwa.
                      >
                      >
                      > calkowice sie nie zgadzam. nie bede szukal w sobie winy za wielka korupcje za
                      > przekupnych sedziow za dyspozycyjnych prokuratorow za klamiacych politykow za
                      > lapowkarzy i mordercow.
                      Ja mówię o NAS jako społeczeństwie,chyba że nie czujesz się obywatelem tego
                      kraju.
                      > nie wiem czy pamietasz taki post iviarynata - o tym ze nieprawda jest ze grupa
                      > trzymajaca w danej spolecznosci - wcale nie musi byc dla tej spolecznosci
                      > reprezentatywna. wielokrotnie w historii zdarzalo sie tak ze agresywna i
                      > bezwzgledna mniejszosc narzuca ton rozbitej i zbyt pasywnej wiekszosci.
                      > wystarczy miec jakies wazne atuty a potem umiejetnie dzielic i rzadzic. w iii
                      r
                      > p
                      > te atuty to sa teczki (kwity) i kasa. dzieki tym atutom establishment
                      > postkomunistyczny rozdaje karty - nawet jesli chwilowo nie ma wiekszosci w
                      > parlamecnie. i to nie jest `zasluga' naszego spoleczenstwa tylko skutek tego
                      ze
                      > 60 lat temu `wyzwolila' nas armia czerwona ktora nastepnie wymordowala ludzi
                      > ktorzy mieli odwage stawic opor. a potem wyszkolili sobie wspolpracownikow
                      > ktorych ideowi (i nie tylko) spadkobiercy ciagle wspolrzadza krajem.
                      niestety -
                      > jest ciaglosc od bieruta i bermana do kwasniewskiego i oleksego
                      Czy za 50 lat jako stetryczałe żywe trupy gadające na forum dlaczego w Polsce
                      jest źle,dalej bedziesz twierdził,ze komuchy są wszystkiemu winne ?
                      Az taka niewiara w mądrość polskiego społeczeństwa,że trzeba sobie kozła
                      ofiarnego zawsze znaleźć?
                      Kojarzę post Marynata,nie zgadzam się z Jego tezą. To wina większości dającej
                      jakiejkolwiek mniejszości możliwość wymuszania na niej takich czy innych
                      zachowań.
                      Chyba nie chcesz powiedzieć,że mądre społeczeństwo było i jest omamiane?
                      Skoro daje się omamiać to już nie jest mądre społeczeństwo....
                      muszę spadac,nara :)
                      >
                      • goniacy.pielegniarz Co do uwielbienia, jakim pałają Polacy do Kwasa 05.05.05, 19:30
                        Moim zdaniem Kwaśniewski był lekiem na polskie kompleksy i niczym więcej.
                        Zwłaszcza w zderzeniu z Wałęsą i później, gdy wyglądał na równorzędnego partnera
                        dla zagranicy, wykazując luz przed kamerami w obecności zachodnich przywódców.
                      • bush_w_wodzie Re:raczej izba upośledzonych umysłowo 05.05.05, 20:04
                        > Czyli długoletnia sympatia Polaków do Kwacha rzędu 70 % ,to wynik manipulacji
                        > mendiów i służb??? Nie wierzę w spiskowe teorie.

to nie jest spiskowa teoria. media potrafia wplywac na interpretacje wydarzen a
                        sluzby umiejetnie gasza wszystkie afery. oczywiscie - juz wczesniej przyznalem
                        ze kwasniewski jest sprytny i swietnie wdraza zalecenia fachowcow od pir.
                        tylko ze moje oczekiwania w/s do prezydenta sa zupelnie inne.

kw: oportunizm ogromna gietkosc pierwszenstwo formy nad trescia bieglosc w grach
                        zakulisowych lojalnosc wobec cioska/jaruzelskiego

idealny prezydent: prawda jawnosc i przjerzystosc dzialan odwaga dbalosc _tylko_
                        o interes polski

jak widac to niemal przeciwienstwa

> Na tle politycji polskiej Kwasniewski to gigant intelektu i kultury.

szkoda dyskutowac na ten temat bo nasze stanowiska sa tu zbyt odlegle a w sumie
                        to detal. bo istotniejsze sa motywy i sposoby dzialania

> I wcalebym się nie dziwił,ze dla Jaruzelskiego i całej lewicy był szansą na
                        > nowe,nieskompromitowane oblicze.
                        > I swą szansę wykorzystał.

tak jest. byl dla jaruzelskiego i całej lewicy byl znakomita fasada. ale
                        niestety tynk zaczal odpadac...
      • czur-czur-ra Monty Python nie musiałby nic dodawać 05.05.05, 17:20
        Widziałem fragmenty wystąpień trzech posłów: Łużnego z Samoobory (szkoda
        gadać), jakiegoś prostaka od Jagiellińskiego, który gestykulował i perorował
        jak panowie spod budki z piwem oraz posranki Czyrak z SdKPiL (niestety, z
        Białegostoku), która krzyczała na Kaczyńskiego, że jakaś posłanka z PiS miała
        trepanację czaszki. Plus jakiś uśmiechnięty debil, który trzymał karton z
        napisem: "www.jestem debilem/głoduję" czy jakoś tak.
        Zgroza.
    • taki.sobie.znikad w sumie niezle,bo bedzie mozna wprowadzic JOWy 05.05.05, 17:11
      i pozbyc sie nareszcie obecnej sejmowej bandy glupcow i awanturnikow.
    • piotr7777 Re: izba "trwam" 05.05.05, 17:25
      A o czymś takim jak konstytucja nie słyszeliście?
      • bush_w_wodzie Re: izba "trwam" 05.05.05, 17:35
        piotr7777 napisał:

> A o czymś takim jak konstytucja nie słyszeliście?

nie wiem co mas zna mysli. izba trwa zgodnie z konstytucja ale niezgodnie z
        interesem panstwa i zasadami logiki i przyzwoitosi. o tym byl moj post i o
        przewidywanych konsekwencjach tego stanu rzeczy
        • piotr7777 Re: izba "trwam" 05.05.05, 17:36
          > nie wiem co mas zna mysli. izba trwa zgodnie z konstytucja ale niezgodnie z
          > interesem panstwa i zasadami logiki i przyzwoitosi. o tym byl moj post i o
          > przewidywanych konsekwencjach tego stanu rzeczy
          Dokładnie tak samo mówiło się pod koniec poprzedniej kadencji a dziś wiele osób
          z nostalgią wspomina tamten okres.
          • bush_w_wodzie Re: izba "trwam" 05.05.05, 17:40
            piotr7777 napisał:

> > nie wiem co mas zna mysli. izba trwa zgodnie z konstytucja ale niezgodnie
            > z
            > > interesem panstwa i zasadami logiki i przyzwoitosi. o tym byl moj post i
            > o
            > > przewidywanych konsekwencjach tego stanu rzeczy

> Dokładnie tak samo mówiło się pod koniec poprzedniej kadencji a dziś
            > wiele osób z nostalgią wspomina tamten okres.

nie zmienia to faktu ze ostatni rok urzedowania rzadu aws byl katastrofalny. to
            samo ma miejsce teraz choc dzisiaj odszczepienie wladzy od spoleczenstwa i
            realiow jest jeszcze wyrazniejsze
      • goniacy.pielegniarz Re: izba "trwam" 05.05.05, 18:49
        piotr7777 napisał:

> A o czymś takim jak konstytucja nie słyszeliście?

Słyszałem. Podobnie jak o uczciwości, przyzwoitości i zdrowym rozsądku.
        Zasłanianie się prawem, wokół którego nic innego nie istnieje, kończy się źle.
        Przykładem może być zachowanie SLD, które stosowało zasadę, według której tak
        długo jak nie będzie prawomocnego wyroku, tak długo nie ma sprawy wokół panów
        posłów. Z punktu widzenia prawa, wszystko jest oczywiście w porządku, ale
        powtarzam, że samo nie jest wszystkim.
    • goniacy.pielegniarz nie ma się co dziwić 05.05.05, 19:03
      Śmierć w oczy zagląda. O ile porównuje się sytuację końca tej kadencji do
      końcówki poprzedniej, to trzeba jednak przyznać, że upadek układu, do którego
      zaliczyć można mały pałac, duży pałac i bardzo szeroki drugi szereg, jest czymś
      nieporównywalnym z upadkiem AWSu.
    • goniacy.pielegniarz Obraz rozkładu tego Sejmu 05.05.05, 19:18
      Doskonałym obrazem rozkładu tego Sejmu może być choćby dzisiejsze zachowanie
      posła Nowaka. Nie mówię o zapuszczaniu korzeni w mównicy parlamentarnej, ale o
      wywieszeniu wielkiego transparentu z reklamą swojej strony internetowej na
      ścianie sali sejmowej. Ja rozumiem, że można mieć opory przed robieniem scen i
      wyprowadzaniem posła siłą, ale przyzwalanie na prywatną reklamę w takim miejscu
      to już gruba przesada. Tam już nikt nie panuje nad niczym.
    • gregsmile01 Re: izba "trwam" 06.05.05, 11:21
      kilka miesięcy razy 10 tyś netto zł miesięcznie ... dlaczego się ludzie
      dziwicie? a gdzie tyle można za nic zarobić???
      • abprall Re: izba "trwam" - już niedlugo 06.05.05, 11:27
        najpierw tak :
        eur.news1.yimg.com/eur.yimg.com/xp/ddpnews2/20050505/08/2482636557.jpg
        a potem tak :
        eur.news1.yimg.com/eur.yimg.com/xp/ddpnews2/20050505/08/2316079273.jpg

-------------------
        pieprzone cywile

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka