talking_head Re: AGENTURA KISZCZAKA - REAKTYWACJA 07.05.05, 19:08 HOTEL "GROMADA", TO DOBRY ADRES DLA ZJAZDU PE-DECJI. DAWNIEJ W HOTELU ZBIERALI SIĘ ZWYKLE TOWARZYSZE PARTYJNI Z PZPR-U, A W KOŃCU DZISIEJSI PEDRYLE, GEREMEK CZY BELKA TO BYLI PZPR-OWCY Z BOLSZEWICKIEJ KOMPARTII. TOWARZYSZ Z UNII WOLNOŚCI ( DAWNIEJ UD, DAWNIEJ ROAD, DAWNIEJ OKP, DAWNIEJ PZPR) WRACAJĄ DO KORZENI. Odpowiedz Link Zgłoś
pandada Re: AGENTURA KISZCZAKA - REAKTYWACJA 08.05.05, 00:04 A kto się zbierał w Sali Kongresowej? Ostatnio PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
augenthaler Re: Trwa kongres założycielski Partii Demokratycz 07.05.05, 19:27 Nie jestem szczesliwy, ze srodowisko UW otworzylo sie na niektorych swoich dawnych przeciwnikow, zebym nie powiedzial, ze wrogow, ale w koncu na kogo mam glosowac? A glosowac przeciez chce! Dlaczego nie da sie na LPR czy Samoobrone to chyba nie musze tlumaczyc. PSL, SLD, UP ze sto razy juz udowodnily, ze zaufaniem ich darzyc nie nalezy. PiS i bracia Kaczynscy to zjawisko dla mnie zenujace i wprost nie wyobrazam sobie, ze premierem Polski moglby zostac Jaroslaw, prezydentem zas Lech. Jak bym swoim zagranicznym znajomym mogl spojrzec wtedy w twarz. PO z radykalizujacym sie Rokita i Tuskiem - na ktorego slowie w zadnym razie polegac nie mozna - nie, dziekuje. Wiec wybieram pierwszego niekomunistycznego premiera w Bloku Wschodnim. Ktos tu powiedzial, ze Mazowiecki jest demencyjny. W takim razie autor tej wypowiedzi wymyka sie wszelkim kryteriom i ocenom :) Bede glosowal za architektami polskich przemian demokratycznych, za ludzmi, ktorzy doprowadzili do upadku komunizmu nie tylko w Polszcze, za ludzmi dzieki ktorym mozemy teraz sie cieszyc czlonkostwem w strukturach NATO i UE. Proste, nieprawdaz? A to, ze najbardziej Mazowieckiego i to srodowisko krytykuja ludzie, ktorzy, gdy przychodzilo co do czego, za Polske walczyc nie potrafili, to jest to szczegol wlasciwie nie warty komentarza. Niech sobie zyja w swoim swiecie, w ktorym po latach uwazaja sie za jedynych prawdziwych Polakow, patriotow, obroncow polskiej demokracji, za bohaterow... Spocco... Skoro dzieki temu sie lepiej czuja. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ciekawymbardzo Re: Trwa kongres założycielski Partii Demokratycz 07.05.05, 19:38 augenthaler napisał: > Bede glosowal za architektami polskich przemian demokratycznych, za ludzmi, > ktorzy doprowadzili do upadku komunizmu nie tylko w Polszcze, za ludzmi dzieki > ktorym mozemy teraz sie cieszyc czlonkostwem w strukturach NATO i UE. > Proste, nieprawdaz? Prawdaż, proste. Proste jak budowa cepa. Ale bądżmy odważni, pójdżmy dalej. Będziesz głosował na ludzi, dzięki którym rozpadł się soviecki sojus, dzięki którym krowy jeszcze mleko dają, dzięki którym możemy cieszyć się nie tylko członkostwem ale członkiem, dzięki którym ziemia krąży wokół słońca, a planety szaleją, szaleją ...i śmieją się, smieją się, śmieją. Odpowiedz Link Zgłoś
pandada Re: Trwa kongres założycielski Partii Demokratycz 08.05.05, 00:10 ciekawymbardzo napisał: > Będziesz głosował na ludzi, dzięki którym rozpadł się soviecki sojus, dzięki > którym krowy jeszcze mleko dają, dzięki którym możemy cieszyć się nie tylko > członkostwem ale członkiem, dzięki którym ziemia krąży wokół słońca, a planety > szaleją, szaleją ...i śmieją się, smieją się, śmieją. Póki nie przyjdą kaczory, bo oni te planety i słońce skubną. Odpowiedz Link Zgłoś
wj_2000 Re: Trwa kongres założycielski Partii Demokratycz 07.05.05, 19:42 augenthaler napisał: > Nie jestem szczesliwy, ze srodowisko UW otworzylo sie na niektorych swoich > dawnych przeciwnikow, zebym nie powiedzial, ze wrogow Przez poglądy takie jak Twoje, Polska nie ma szans, zadnych szans! Strasznie mi przykro, ale muszę pwiedzieć, że moim marzeniem od około 12 lat jest, tzw. wariant węgierski. Polegał on na sojuszu tzw. "postkomunistów" i opozycjonistów. Zapowiedź stworznie PD rozumiałem jako realizację tej właśnie idei. To miało sens i to miało szansę. Zaraz zaczęło się odczinanie od tej idei. Niech was wszystkich szlag trafi. Odpowiedz Link Zgłoś
augenthaler Re: Trwa kongres założycielski Partii Demokratycz 07.05.05, 19:59 Idea sama w sobie nie jest zla. Uczciwie powiem, ze moze po prostu zbyt malo wiem by cokolwiek wyrokowac, byc moze tak naprawde nie mam pojecia jakimi w glebi duszy ludzmi sa osoby, ktore dolaczyly do nowo powstalej formacji, a ktore wczesniej udzielaly sie w SLD. Jestem tylko czlowiekim, mam dobra pamiec, szczerze mowie, ze nie potrafie wszystkiego wybaczac, nie wspominajac o zapominaniu. Premier Belka nigdy nie wzbudzal mojego entuzjazmu, jest kilka spraw, ktore moglbym mu konkretnie wytknac. Ale idea jest sluszna i mysle, ze nie mnie oceniac na razie jej zasadnosc i te poszczegolne kroki, ktore podejmuja takie osoby jak Mazowiecki. Mazowiecki to jeden z nielicznych ludzi w naszym zyciu publicznym ktorego moge spokojnie nazwac polskim mezem stanu. Wiekszosc tego typu ludzi z jakiegos powodu zwiazana byla w mniejszym lub wiekszym stopniu ze srodowiskiem UW, dawniej UD. Byc moze to o czyms swiadczy :) Jacek Kuron, Jan Nowak-Jezioranski (nigdy nie ukrywajacy swych sympatii dla UW), Wladyslaw Bartoszewski (niedawno na kongresie PO, ale zawsze z szacunkiem odnoszacy sie do srodowiska o ktorym mowa). To sa, byli ludzie, ktorzy pelnili funkcje niemal autorytetow. Szkoda, ze bylo ich tak malo i nade wszystko szkoda, ze nie widac nastepcow. Odpowiedz Link Zgłoś
agaj.agaj Re: Trwa kongres założycielski Partii Demokratycz 08.05.05, 06:38 Jezeli zadna z partii Ci nie odpowiada to moze glosuj na mniejszosc niemiecka? Odpowiedz Link Zgłoś
tesmo Nadchodzi nowa siła... siła Partii Demokratycznej 07.05.05, 19:50 siła podprogowa...:P Ostatni sondaż: 4% - Zmarnowany Głos. Odpowiedz Link Zgłoś
prinsik Re: Trwa kongres założycielski Partii Demokratycz 07.05.05, 19:57 SERDECZNIE POZDRAWIAM I ZYCZE SUKCESOW Odpowiedz Link Zgłoś
kroczak Re: Trwa kongres założycielski Partii Demokratycz 07.05.05, 20:00 panie mazowiecki frasyniuk i inni raczej zacznijcie czytac talmut to lepiej dla Polski Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm dlaczego Kataryniarz??? 07.05.05, 20:12 Kataryny fanem oczywiście jestem, co nie znaczy, że zawsze podzielam jej poglądy. Odpowiedz Link Zgłoś
ciekawymbardzo Re: dlaczego Kataryniarz??? 07.05.05, 20:25 No co ty. Tyle się o tobie "nasłuchałem", i o twojej nieprzeciętnej bystrości:) Patrz drugi wiersz od góry w tym wątku. Kataryniarz kręci, a melodia ta sama. Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm Re: dlaczego Kataryniarz??? 07.05.05, 20:35 lol admin śpi i nie wyciął błędnie wysłanych podwójnie postów Odpowiedz Link Zgłoś
polonic Frasyniuk - domokratyczny bokser... 07.05.05, 20:13 Stosuje rozwiązania siłowe w sporach ktorych nie umie wygrac. Odpowiedz Link Zgłoś
wojket Re: Frasyniuk - domokratyczny bokser... 07.05.05, 20:16 Frasyniuk to chyba największy cynik i arogant polskiej polityki. Już zapomnieliście, jak pobij posła LPR, albo w audycji u red. Olejnik do Giertych zwrócił sie ze slowami "zamknij się!". Jeżeli to ma byc ta nowa jakość, to ja dziekuję. Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm Re: Frasyniuk - domokratyczny bokser... 07.05.05, 20:37 wojket napisał: > Frasyniuk to chyba największy cynik i arogant polskiej polityki. Już > zapomnieliście, jak pobij posła LPR, albo w audycji u red. Olejnik do Giertych > zwrócił sie ze slowami "zamknij się!". > Jeżeli to ma byc ta nowa jakość, to ja dziekuję. 1. prokuratura umorzyła postępowanie, bo okazało się, że do niczego nie doszło 2. nie powiedział do Giertycha zamknij się, tylko - kiedy Giertych przerwał mu w połowie zdania - powiedział "nie powiem panu giertychowi, żeby się zamknął". Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Frasyniuk - domokratyczny bokser... 07.05.05, 20:39 Ja Tobie też nie powiem, że jesteś [...] i żebyś [...] stąd. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Frasyniuk - domokratyczny bokser... 07.05.05, 20:18 Władysław Frasyniuk, Unia Wolności: Gdybym pobił posła Stryjewskiego, to myślę, że w tę sprawę powinien być włączony rzecznik praw dziecka, bo różnica między mną a posłem Stryjewskim jest mniej więcej różnicą czterdziestu kilogramów wagi. Co oznacza, że kontakt ze mną byłby takim samym kontaktem jak z samochodem ciężarowym. Czyli mówiąc wprost - poseł Stryjewski by nie mówił, tylko byście go mogli pokazać. www.radio.com.pl/trojka/usta/mp3/frasyniuk.mp3 Odpowiedz Link Zgłoś
pandada Re: Frasyniuk - domokratyczny bokser... 08.05.05, 00:15 Może Frasyniuk zbyt głęboko westchnął, a Stryjewskiego wcisnęło w ścianę? Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk OTO I PRAWDZIWI POLACY !!! 07.05.05, 20:15 Jesli ta partyjka, zrodzona na okolicznosc wyborow taka slaba i wogole, to PO CO jej tyle uwagi poswiecac i takim bytem-niebytem az tak sie podniecac? Brytyjska "Veritas" Kilroya-Silka, ktora - choc nazistowska - powstala na podobna okolicznosc, jako zupelnie niewazna ani ludziom glow nie zaprzatala, ani nie zapewnila Silkowi miejsca w parlamencie nawet w okregu, z ktorego (wowczas w UKIP) wszedl do Parlamentu Europejskiego... Czy wy, ludzie, ciekawszych tematow i problemow nie macie? Odpowiedz Link Zgłoś
polonic Re: OTO I PRAWDZIWI POLACY !!! 07.05.05, 20:18 Jesli nie zauwazyłes tego jeszcze, to cie z checią poinformuję ze PD patronuje od samego poczatku Gazeta Wyborcza. Wali artykuł za artykułem o swoich towarzyszach to nalezy to jakos skomentować. Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk To CZEMU napedzasz tej wrazej GW REKLAMODAWCOW? 07.05.05, 20:38 Przeciez ilosc odwiedzin portalu (w tym i forum) to najwazniejszy argument dla tych, co w GW i na jej portalu za reklame slono, bardzo slono (drozej niz w UK) placa...;) Odpowiedz Link Zgłoś
polonic Boimy sie boimy ;-) 07.05.05, 20:16 ze ta partyja vel kanapa nie przekroczy 3%. Odpowiedz Link Zgłoś
pandada Re: Boimy sie boimy ;-) 08.05.05, 00:26 Kanapa z 13 tys. członków? Należy to umieścić w Księdze Rekordów Guinessa - "największa partia kanapowa powstała w Polsce. Kanapa miała powierzchnię równą połaci Placu Czerwonego, a do jej obić zużyto skóry tylu krów, ile w Anglii zlikwidowano w czasie epidemii BSE. Trzeszczenie przy jednoczesnym zasiadaniu członków PD na partyjnym meblu hałasem dorównywało wybuchowi Wezuwiusza, który pogrzebał Pompeje." Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 PARADA WIECZNYCH PRZEGRANYCH !!!!!!!!!!!! 07.05.05, 20:19 Niestety sa to ludzie,ktorzy juz kilkakrotnie udowodnili,ze nie nadaja sie do polityki !!!! Panowie ,,,, prawda jest brutalna !!!!!!!!!!!!!! Zrobcie miejsce dla mlodych !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Re: PARADA WIECZNYCH PRZEGRANYCH !!!!!!!!!!!! 07.05.05, 21:25 Nie tylko do polityki. Ci goście nie nadają się do niczego! Odpowiedz Link Zgłoś
fandango10 A ilez Ty masz lat, nieboraku? 07.05.05, 22:07 To dla Ciebie maja zrobic miejsce? Odpowiedz Link Zgłoś
szczypiorkowski www.road.ud.uw.demokraci.pl 07.05.05, 20:25 www.road.ud.uw.demokraci.pl - nowa strona internetowa pewnej mniejszości narodowej Odpowiedz Link Zgłoś
ciekawymbardzo Re: www.road.ud.uw.demokraci.pl 07.05.05, 20:38 No nie. Dajcie spokój mniejszościom narodowym. Zmądrzał by jeden z drugim i wstydu sobie na forum nie robił i przy okazji mieszkańcom Polski. Chyba, że chodzi o "cyganów" (nie mylić z Romami). No tak, o'cyganów chodzi. Chcą nas ocyganić. PD chce nas ocyganić:) Odpowiedz Link Zgłoś
me-e UW... Partiia Demokratycza... 07.05.05, 20:33 ...papier jest cierpliwy a ludzie krotka pamiec maja...frasyniuk obok belki i hausnera nowych nabytkow )))...a zolw- gruba krecha ma podobno robic za konia pociagowego czytaj; pociagnac pd do zwyciestwa wyborczego...ps. niezla taktyke obrali ... politycy uw...gdy sadarze sa bliske zeru...wystarczy zmienic nazwe ))) Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 PRAWDZIWI POLACY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 07.05.05, 20:37 Tak chcialbym zaznaczyc swoja obecnosc na forum !!! Niestety zydostwo mnie skasowalo ! Nie ma sprawy,z Putinem sie odgryziemy ! Shalom !!! Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Nie chwal sie: wiadomo tu, ze robisz dla LUBIANKI 07.05.05, 20:40 Wraz z twym Ojcem Dyrektorem...;) Odpowiedz Link Zgłoś
me-e PO SMIERCI PAPIEZA...CO TU SIE DZIEJE 07.05.05, 20:50 ...walesa w klapie zaczol wrescie nosic kwasniewskiego...kiszczak i jaruzelski nagle stali sie gwiazdami tvp...ujawniaja jakies pojedyncze teczki...sb-cy robia za swiadkow na sprawach lustracyjnych...dawno zapomniani i skapromitowani zakladaja nowa partie...ale sie znow zrobilo...bolszewicko w polsce... Odpowiedz Link Zgłoś
fandango10 Re: PO SMIERCI PAPIEZA...CO TU SIE DZIEJE 07.05.05, 21:50 Masz racje, niektore oszolomy probuja wprowadzic haslo "zlo dobrem zwyciezaj". Proponuje zastapic to haslo mickiewiczowskim; Gwalt niech sie gwaltem odciska" lub naszym ludowym: "A na drzewie zamiast lisci wisiec beda komunisci". Tak trzymac! Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: PO SMIERCI PAPIEZA...CO TU SIE DZIEJE 07.05.05, 22:06 A opozycja niech się zamknie! Odpowiedz Link Zgłoś
rsrh Mazowiecki powołujący sie na JP II to już dla mnie 07.05.05, 21:14 za wiele emocji jak na sobotni wieczór.Jeśli ktoś nie wie co mam na myśli to niech kliknie w Google to nazwisko i zobaczy stanowisko tego pana gdy był naczelnym WTK i posłem a sejmie prlu (wymawiać jak spluniecie - Herbert). Dzisiaj ci dobrodzieje od "grubej kreski" znowu chca nam "wskazywać drogę". Odpowiedz Link Zgłoś
fandango10 Re: Mazowiecki powołujący sie na JP II to już dla 07.05.05, 21:53 rsrh napisał: > za wiele emocji jak na sobotni wieczór.Jeśli ktoś nie wie co mam na myśli to > niech kliknie w Google to nazwisko i zobaczy stanowisko tego pana gdy był > naczelnym WTK i posłem a sejmie prlu (wymawiać jak spluniecie - Herbert). > Dzisiaj ci dobrodzieje od "grubej kreski" znowu chca nam "wskazywać drogę". Mazowiecki nie byl naczelnym WTK, bo byl wtedy za mlody. Natomiast od 1956 do 1980 r. byl naczelnym "Wiezi" - wychodzacego do dzus miesiecznika katolickiego, majacego pelna aprobate wladz koscielnych. W PRL byl poslem kola ZNAK, majacego poprcie prymasa Wyszynskiego i kardynala Wojtyly. Jak nie znasz hoistorii, idioto, to nie popisuj sie tu swoim nieuctwem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
chlodwig Re: Mazowiecki powołujący sie na JP II to już dla 07.05.05, 22:01 Stanowisko p. Mazowieckiego w PRL-u było niejednoznaczne (oczywiście mówie do lat '70, kiedy zaczął robić najpozytywniejsze rzeczy w swoim życiu, za co go cenię). Parę faktów: 1. Przed rokiem 1956 był w PAX-ie i pisał głupstwa w sprawie bpa Kaczmarka 2. Potem jako poseł ze ZNAK-u w latach '60 mówił rózne głupstwa i o socjalizmie i o zjeździe KPZR (na kóry czyhają worogiwe imperialistyczni etc.) 3. Stosunek prymasa do uczestnictwa posłów w kole ZNAK było raczej niechętne (w końcu lat '60). 4. W Więzi pisał różne rzeczy bardzo socjalistyczne, ale był ogólnie wierny Kościołowi, choć mocno postęowy. 4. Lata '80 to najlepszy czas Mazowieckiego i za to należy mu się uznanie. 5. Jako premier zrobił wiele dobrego, ale był zdecydownie zbyt kunktatorski wobec Kiszczaka Odpowiedz Link Zgłoś
fandango10 Mowisz rzeczy prawdziwe, ALE NIE DO KONCA 08.05.05, 08:51 chlodwig napisał: > Stanowisko p. Mazowieckiego w PRL-u było niejednoznaczne (oczywiście mówie do > lat '70, kiedy zaczął robić najpozytywniejsze rzeczy w swoim życiu, za co go > cenię). Parę faktów: > 1. Przed rokiem 1956 był w PAX-ie i pisał głupstwa w sprawie bpa Kaczmarka > 2. Potem jako poseł ze ZNAK-u w latach '60 mówił rózne głupstwa i o socjalizmie > > i o zjeździe KPZR (na kóry czyhają worogiwe imperialistyczni etc.) > 3. Stosunek prymasa do uczestnictwa posłów w kole ZNAK było raczej niechętne (w > > końcu lat '60). > 4. W Więzi pisał różne rzeczy bardzo socjalistyczne, ale był ogólnie wierny > Kościołowi, choć mocno postęowy. > 4. Lata '80 to najlepszy czas Mazowieckiego i za to należy mu się uznanie. > 5. Jako premier zrobił wiele dobrego, ale był zdecydownie zbyt kunktatorski > wobec Kiszczaka Faktycznie, Mazowiecki byl zwolennikiem tzw. mounierowskiego personalizmu i tak jak Mounier, mial pewne zludzenia co do socjalizmu. Jednakze zyl tu i teraz i jesli mu sie zdarzalo chwalic socjalizm w Sejmie, to robil to ze wzgledow taktycznych. W kazdym razie komunisci bardzo wczesnie zabronili mu kandydowac do Sejmu, co najlepiej swiadczy o jego stosunku do nich i wzajemnie. Innym (Stommie, Zawieyskiemu) takich problemow nie stwarzali. Prymas Wyszynski mial do Kola ZNAK stosunek niejednoznaczny. Po Pazdzierniku poparl wybory, wiec poparl tez i ich. Potem zaczal patrzec bardziej krytycznie, bo jego - biskupa troche zachowawczego - draznil nieco naiwny entuzjazm prosoborowy srodowisk zwiazanych z TP, poza tym on byli zapatrzeni na eliterny katolicyzm francuski, a prymas preferowal katolicyzm ludowy, masowy. Natomiast znakowcy mieli silne oparcie w biskupie, a potem kardynale Wojtyle. Sam slyszalem w czasie procesji Bozego Ciala w Krakowie, jak kard. Wojtyla publicznie bral w obrone Tygodnik Powszechny, stwierdzajac, ze to jest "dziedzictwo Kosciola". Szczerosc intencji Kola Poselskiego ZNAK mozna bylo poznac w 1968 r., kiedy - wobec bezprzykladnej nagonki bezpieki na inteligencje i mlodziez akademicka (a nie tylko na Zydow) - Zawieyski w imieniu tego kola wzial przesladowanych w obrone, za co zostal publicznie zrugany przez Cyrankiewicza i posrednio przyplacil to zyciem. Mazowiecki, wowczas juz nie posel, calkowicie solidaryzowal sie z poslami Znaku. WIEZ, jak slusznie zauwazyles, miala troche odchylenie lewicujace, zgodne z mounierowskim personalizmem. Ale lewicujace nie znaczy prokomunistyczne. To w WIEZ-i Andrzej Friszke (dzis czlonek kolegium IPN) drukowal "Kartki z najnowszej histrorii Polski", gdzie udawalo mu sie kiwac czase cenzure komunistyczna. Jako historyk czytalem te "kartki" z wypiekami na twarzy. Szlag mnie dzis trafia, gdy rozne niedouki (to w zadnym wypadku nie dotyczy Ciebie)w srodowisku ZNAK-u szukaja zdrady, podczas gdy bliska ideowo PAX-owi LPR jawi im sie jako oaza wolnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
chlodwig To rzeczywiście wszystko jest przykre 07.05.05, 21:53 Z jednej strony ze środowisk związanych z PD mówi się o lęku przed zawłaszczaniem JPII, a tutaj Mazowiecki z tym... Jasne jest że PD ma wiele punktów sprzecznych z nauczaniem papieża. Mają do tego prawo, ale po co wykorzystywać jego autorytet? Odpowiedz Link Zgłoś
19444p Re: Trwa kongres założycielski Partii Demokratycz 07.05.05, 21:23 Cos się komus pomieszało. Mazowiecki Prezydentem. Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Re: Bardzo dobrze, że się skupiają w jedną partię 07.05.05, 21:31 Mazowieccy, Frasyniukowie, Wałęsa,Belkowie, Hausnerowie,itp. Nie trzeba bedzie ich poszukiwać i wyłapywać pojedyńczo. Wszyscy w jeden pęczek ... i kopa i w szmaty i na makulaturę. Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Internetowa partia demokraci.pl .... 07.05.05, 21:26 głosowali internauci onetu i odpowiedzieli na pytanie: Czy uważasz, że Partia Demokratyczna odegra istotną rolę na polskiej scenie politycznej? Tak 22% Nie 71% Nie wiem 7% Ogółem głosów: 28082 Odpowiedz Link Zgłoś
ewa9823 Re: Internetowa partia demokraci.pl .... 07.05.05, 21:28 do wyborów będzie miała poparcie 20 procent! Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Internetowa partia demokraci.pl .... 07.05.05, 21:32 Zgubiłaś przecinek przed zerem. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ciekawymbardzo Re: Internetowa partia demokraci.pl .... 07.05.05, 21:32 > do wyborów będzie miała poparcie 20 procent! Mało. 102% i Szarika i chwacit. Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: Internetowa partia demokraci.pl .... 07.05.05, 21:53 ciekawymbardzo napisał: > > do wyborów będzie miała poparcie 20 procent! > > Mało. > 102% i Szarika i chwacit. Oczywiście! Słyszałam Frasyniuka, który ich zapewnił, że ich zaskoczy swoją skutecznością:) Odpowiedz Link Zgłoś
steffi47 Re: Internetowa partia demokraci.pl .... 08.05.05, 00:23 Z onetu juz zrezygnowalem, bo mnie cenzurowali. Tutaj mozna nie zgadzac sie z wieloma opiniami, ale przynajmiej nikt nie cenzuruje. Sondaze onetu nie sa dla mnie wiarygodne Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin A jakie ladne to zdjecie Belki i Frasyniuka. Co 07.05.05, 21:31 najmniej tak smaczne jak slynne buzi z jezyczkiem Honeckera i Brezniewa. I to bylby moj caly komentarz do tej czeredy rwacych sie do stolka przemalowancow z mumii wolnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
me-e ...ILE TO KOSZTUJE POLSKIEGO...PODATNIKA 07.05.05, 21:36 ...A ILE BEDZIE JESZCZE KOSZTOWAC ...))) Odpowiedz Link Zgłoś
me-e PO CO POLSCE POTRZEBNE TAKIE ...KANAPY 07.05.05, 21:48 ...to powinno byc ustawowo zabronione...partii w polsce jest wiele i karzdy moze znalesc cos dla siebie...czy te powstajace kanapy nie maja na celu lityko kasy podatnikow...glupio jakos byc kibicem kiczu polskiej sceny politycznej...bulac za to z wlasnej kieszeni...umiaru panowie ...wladcy...cudzych piniedzy... Odpowiedz Link Zgłoś
tadek23 Re: Trwa kongres założycielski Partii Demokratycz 07.05.05, 21:49 Przemalowali, przemianowali starą łajbe UW, kilka osób dobrali, i nową jakość chcą tworzyć...Z pustego to i Salomon nie naleje. Ale to już było... Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Re: ROAD-UD-UW-MW, a teraz Partia Demokratyczna 07.05.05, 21:59 Imponująca ilość przemalowań, tylko gęby ciągle te same. Jak ja już mam dosyć Mazowieckiego, Geremka, Frasyniuka i innych szeregowych członków profesorów z UW. Odpowiedz Link Zgłoś
fandango10 ND-ONR-Falanga-PAX-LPR 07.05.05, 22:02 Jedrzej Giertych byla przywodca faszystowskiej partii ONR ABC Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: ND-ONR-Falanga-PAX-LPR 07.05.05, 22:08 Giertych zapisał się do PD??? KONIEC ŚWIATA!!! :-DDD Odpowiedz Link Zgłoś
fandango10 A gdzie ja to napisalem? 08.05.05, 08:26 t-800 napisał: > Giertych zapisał się do PD??? KONIEC ŚWIATA!!! :-DDD ND to Narodowa Demokracja. Giertych wprost nawiazuje do przedwojennej endecji, zwlaszcza do jej faszyzujacego skrzydla - ONR, ktorego przywodca byl jego dziadek Jedrzej Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: A gdzie ja to napisalem? 08.05.05, 10:18 To Giertych jest teraz w PD? To wątek o PD, z tego wniosek, że tak. Odpowiedz Link Zgłoś
chlodwig Do PAX-u to należał nie Giertych ale Mazowiecki 07.05.05, 23:00 Do '56 roku Mazowiecki należał do PAX-u. Także fandango nie gadaj głupot. A Giertych nigdy do PAX-u nie należał. Nie popieram LPR-u, ale trzeba się hamowac. Odpowiedz Link Zgłoś
fandango10 Re: Do PAX-u to należał nie Giertych ale Mazowiec 08.05.05, 08:24 Mazowiecki odszedl po pazdzierniku 56 z PAX-u i zerwal z tym dzidzictwem. Zalozyl tez i kierowal do 80 r. miesiecznikiem "Wiez", ktory mial pelne blogoslawienstwo Kosciola. Natomiast Giertychy do PAX-u nie nalezeli cialem, ale poglady mieli identyczne Odpowiedz Link Zgłoś
chlodwig Re: Do PAX-u to należał nie Giertych ale Mazowiec 08.05.05, 16:34 Fandango, Giertych i PAX (Piasecki) nie miał identycznych! nawet przed wojną Jędrzej był mniej faszystowski od Piaseckiego. A potem Piasecki pisał (nie wiem czy tak myślał, ale taka była linia PAX-u) o tym, że można w pełni połaczyć marksizm z katolicyzmem. Identyczne poglądy to może mieli na Żydów (a i tu bym się whahał). A poza tym, wiesz, że Mazowiecki rzeczywiście był od 1952 - 1955 redaktorem naczelnym WTK? Sam się zdziwiłem, bo nigdy o tym nie czytałem, ani nie słyszałem, ale sprawdziłem w Encyklopedii PWN i rzeczywiście!. Miał wtedy 20 parę lat. Odpowiedz Link Zgłoś
18261826www Re: ROAD-UD-UW-MW, a teraz Partia Demokratyczna 08.05.05, 03:21 A Wy Dawidmoros gdzie sie znow szwedacie po lewackich kretych sciezkach i bezdrozach forum GW?Jazda z powrotem na jedyna ,prosta,sluszna,aryjska i "prawdziwie katolicka"droge ojca redaktora!!! pzdr agent MTS Odpowiedz Link Zgłoś
chlodwig Re: Duch Jana Pawla II unosi sie nad tym forum! 07.05.05, 22:02 Daj spokój i zostaw JPII w spokoju. To niesmaczne. Odpowiedz Link Zgłoś
szczypiorkowski Tak, JPII wzywał do przeciwstawieniu się złu 07.05.05, 22:25 Jan Paweł II zawsze wzywał by przeciwstawiać się złu. Ta zbieranina bankrutów, Zydów, postkomuchów i pedalskich liberałów w nowej PD jest złem, któremu należy się sprzeciwić! Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: Tak, JPII wzywał do przeciwstawieniu się złu 07.05.05, 22:28 ...nie lekajcie sie...gdy okradaja ci dom zacznij walczyc... Odpowiedz Link Zgłoś
szczypiorkowski Nowa partia zaczyna od rządzenia 07.05.05, 22:31 Dziś powstała nowa (odnowiona) partia a jutro już będzie rządzić Polską, bo wstepuje do niej premier! Polska to jednak absurdalne państwo! Odpowiedz Link Zgłoś
pazio Będę na nich głosował!!! 07.05.05, 22:35 W sumie to smutne na swój sposób, że cokolwiek nie zrobiłaby Unia Wolnośći i tak będę na nią głosował (teraz na Demokratów). Reszta parii to albo ekstrema, albo grupki rozpędzone do koryta, bez pomysłu na rządzenie. Życzę PD wszystkiego dobrego i czekam na szczegóły programu. Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: Będę na nich głosował!!!...typowy nawiedzony . 07.05.05, 22:39 ...wyborca...nie zna nawet programu nowej kanapy frasyniuka... a i tak zaglosuje ...brawo...i jak w polsce ma byc normalnie ))) Odpowiedz Link Zgłoś
pandada Re: Będę na nich głosował!!!...typowy nawiedzony 08.05.05, 00:36 Kanapą to jest PiS. no, ale tam przez rok jest się kandydatem na członka. Masońska hermetyczność środowiska kolesi. Odpowiedz Link Zgłoś
chlodwig Re: Będę na nich głosował!!! 07.05.05, 23:02 Problem polega na tym, ze trzeba się od nich emocjonalnie odkleić. Ja też długo tego nie potrafiłem. Ale warto. To daje wolność. Odpowiedz Link Zgłoś
fandango10 Re: Będę na nich głosował!!! 08.05.05, 08:55 pazio napisał: > W sumie to smutne na swój sposób, że cokolwiek nie zrobiłaby Unia Wolnośći i ta > k > będę na nią głosował (teraz na Demokratów). Reszta parii to albo ekstrema, albo > grupki rozpędzone do koryta, bez pomysłu na rządzenie. > Życzę PD wszystkiego dobrego i czekam na szczegóły programu. Czy bede na nich glosowal, jeszcze nie wiem, ale zycze im wszystkiego najlepszego!!! Odpowiedz Link Zgłoś
demokrata.antyfaszysta to bedzie chyba jedyna godna uwagi partia RP 08.05.05, 18:53 Odpowiedz Link Zgłoś