tppiotr 27.05.05, 10:35 Policja za mało płaci ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mangold Re: Pracownik Komendy Głównej zatrzymany na grani 27.05.05, 10:48 Może lepiej dokładnie to zweryfikujcie...żeby znowu nie było..hehe Odpowiedz Link Zgłoś
tekameka też mi biznes 15 tys -przy "zniknięciu" narkotyków 27.05.05, 11:06 też mi biznes 15 tys -przy "zniknięciu" narkotyków to łzy nie pieniądze Odpowiedz Link Zgłoś
rsrh Kolejna odsłona kadrowa MSW !! 27.05.05, 11:05 I znowu licze na "wyjaśnienia" pani Alicji Hytrek - bo niedługo w tym "organie" tylko ona juz zostanie (rym przypadkowy) Odpowiedz Link Zgłoś
onlyraven Re: Pracownik Komendy Głównej zatrzymany na grani 27.05.05, 11:39 biorac pod uwage sumy jakie wchodza w gre, nie sadze, zeby policja byla w stanie kiedykolwiek placic tyle, zeby moglo to zaspokoic potrzeby przylapanego policjanta. w opisanym przypadku chodzi o grube sumy, a nie o kilka zlotych dorobionych do pensji. mam nadzieje, ze zostanie on surowo ukarany w celu odstraszenia. ciekaw jestem komu sie ten pan narazil, ze postanowiono go poswiecic. ciekaw jest czy przypadek ten pociagnie za soba wzmozone i dokladniejsza kontrole innych pracownikow policji. Odpowiedz Link Zgłoś
bsc1 Re: Pracownik Komendy Głównej zatrzymany na grani 27.05.05, 11:49 Gazeta Wyborcza miała rację pisząc o korupcji w KGP, co potwierdza ten przemytnik. Dopóki w policji będzie zatrudniony choćby jeden łapówkarz i przemytnik, to nie mamy co liczyć na odnowę moralną.Nieuczciwość policjantów jest wynikiem braku zasad moralnych i etycznych, które powinny być testowane przed przyjęciem do policji.Tłumaczenie podatności policjantów na łapówki wskutek niskiego wynagrodzenia nie może być żadnym uzasadnieniem.Należy premiować policjantów odnoszących sukcesy i tą drogą podnosić morale policjantów. Denuncjowanie nieuczciwych policjantów powinno być traktowane jako moralny obowiązek. Jeżeli ktoś myśli, że w "drogówce" wypleniono nagminne łapówkarstwo, to się grubo myli. A może dzielnicowy policjant nawiązałby kontakt z lokalnym otoczeniem w sprawach włamań do mieszkań i kradzieży. Mało który mieszkaniec zna swego dzielnicowego. Odpowiedz Link Zgłoś
avvg Re: Pracownik Komendy Głównej zatrzymany na grani 27.05.05, 12:07 nie wierzę w nic, co gw napisze o policji. Odpowiedz Link Zgłoś
tadeuszosinski48 Chwała! dla Gazety Wyborczej i Policji! 27.05.05, 12:23 Tak powinny sie kończyć wysiłki dziennikarzy Wyborczej,by nastepnie Policja robiła swoje.I to niezależnie od prowokacji opisanej dzisiaj w GW! Odpowiedz Link Zgłoś
mrlusiek jedna baba do drugiej baby 27.05.05, 13:02 * widziała Pani ? * nieeee nie widziałam ! a widzi Pani !!! Odpowiedz Link Zgłoś
kropekus Czy"Wybiorcza"jest pewna tej informacji??:-))))) 27.05.05, 14:19 czy tez zwyczajna odgrywka? Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Czy"Wybiorcza"jest pewna tej informacji??:-)) 27.05.05, 14:59 GW teraz, zanim nawet program telewizyjny wydrukuje, dziesięć razy ( conajmniej .....hehe) sprawdzi.... Odpowiedz Link Zgłoś
makary64 Re: Czy"Wybiorcza"jest pewna tej informacji??:-)) 27.05.05, 16:18 Wyborcza jest pewna tej informacji, tak jak były pewne tamtej nasze dwa Nieustraszone Psy Gończe Prasy Codziennej z miasta Łodzi... A jaka jest prawda, okaże się (lub nie). Odpowiedz Link Zgłoś
generalf zasłona dymna 27.05.05, 16:36 teraz będziecie pisali nawet o mandatach za parkowanie... byle parkujący/a był chociaż sprzątaczką w KGP, co? Odpowiedz Link Zgłoś
yokel niech zyje nasza policja 28.05.05, 01:24 ja jestem policjantem - idę do roboty za miesiąc mojej pracy mam tysiąc złotych wcale nie narzekam, bo żona - Marta - zarabia ich pięćset ( jako pielęgniarka) jeżdżę "Polonezem" co ma lat 14 - czasami odpali a czasami gaśnie raz odpadnie koło, raz się urwie tłumik - świece mam od "Nyski", bo "Nyskę" ma brat broni nie używam - bo to zabronione - kiedy bandzior strzela, padam na podłogę gdybym go zastrzelił - to by mnie zamknęli (nawet nie chcę myśleć, co by było w celi !) kiedy dochodzenie sprawnie przeprowadzę jestem dumny, że tak sobie radzę lecz kiedy bandyte chcę za kraty włożyć mam z góry rozkazy, żeby je umorzyć Odpowiedz Link Zgłoś