wielki_komuch 31.05.05, 07:02 To juz jest koniec.Narody Europy-zwykli ludzie jej nie chca.To DEMOKRACJA:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wielbiciel_kanady Re: Co z polskim referendum w sprawie konstytucji 31.05.05, 07:19 a jak moga jej chciec jesli Europa ma byc tylko dla homoseksualistow, Turkow i innych islamistow. Odpowiedz Link Zgłoś
tekameka zaplanowano wydanie pieniędzy - należy je wydać ! 31.05.05, 08:17 oczywiście żartuję - te pieniązki przeznaczyć na inne równie szczytne cele np. dla biednych. Ale prawdopodobnie referendum się odbędzie, bo plan komunistów i PD musi być zrealizowany do końca (bój to ich ostatni) Odpowiedz Link Zgłoś
the.bill1 Re: zaplanowano wydanie pieniędzy - należy je wyd 31.05.05, 11:11 Nie, myślę, ze to nie żart. Ktoś przeciez zarobi na druku, drukach, papierze etc... Ciekawe kto. To jest dopiero dbanie o lud. Trzeba dać ludowi zarobić... Tak mniej więcej widzę całą logike funkcjonowania Unii Euriopejskiej. Pomoc żywnościowa dla Polski? Proszę bardzo UE daje pieniądze. Kumu? Kolegom z Włoch, bo musza swe magazyny z mąka, makaronem etc opróznić. Co z tego ,że w Polsce mozna za te same pieniądze kupic 2 razy taniej.... Unia jest the best.... Odpowiedz Link Zgłoś
wicurpix Re: Co z polskim referendum w sprawie konstytucji 31.05.05, 08:56 Trupy rozkładaja sie a jeszcze chcą o czymkolwiek decydowac. Od Sejmu RP naród oczekiwał samorozwiązania się. Co Belka ma na myśli mówiąc, że to Sejm powinien zadecydowac o referendum? Nie ma na myśli tego Sejmu?! Odpowiedz Link Zgłoś
augu Co z polskim referendum w sprawie konstytucji 31.05.05, 07:36 Ustosukowując się do pytania: w tej sytuacji nie ma sensu. Jeżeli chcemy powaznie traktować prawo i nasze pieniądze. Z tą względnością prawa to jest zdumiewająca rzecz. Gdyby było na tak - grzmianoby "naród wybrał". Jeżeli naród opowiedział sie na "nie" kombinuje się jak obejść tę wolę. Wczorajszy dzień pokazał stosunek eurokratów (i euroentuzjastów) do demokracji. A argumenty typu "nie patrzmy na Francuzów, Polacy nie gęsi" jest śmieszne w ustach tych, którzy jeszcze miesiąc temu mówili zupełnie inaczej. No i oczywiście aspekt ekonomiczny - jest to zwykłe wyrzucanie pieniędzy w błoto - na cel, który niczemu nie służy. Bo cóż to da? wiedzę o nastrojach Polaków. Dać szansę PENTORowi lub CBOSowi. Dużo taniej a efekt ten sam. Odpowiedz Link Zgłoś
master_in_lunacy w tej sytuacji referendum to jałowy euroonanizm 31.05.05, 07:52 augu napisał: > opowiedział sie na "nie" kombinuje się jak obejść tę wolę. Wczorajszy dzień > pokazał stosunek eurokratów (i euroentuzjastów) do demokracji. A argumenty > typu "nie patrzmy na Francuzów, Polacy nie gęsi" jest śmieszne w ustach tych, > którzy jeszcze miesiąc temu mówili zupełnie inaczej. No i oczywiście aspekt > ekonomiczny - jest to zwykłe wyrzucanie pieniędzy w błoto - na cel, który > niczemu nie służy. Bo cóż to da? wiedzę o nastrojach Polaków. Dać szansę > PENTORowi lub CBOSowi. Dużo taniej a efekt ten sam. w tej sytuacji referendum to jałowy euroonanizm, lepiej jak mają za dużo pieniędzy na referendum dla eurooszołomów, niech lepiej wydadzą te pieniadze na becikowe na pewno będzie to z większym pożytkiem;) Odpowiedz Link Zgłoś
zdrowy_dystans Zenujacy POPiS. Polska polit-elita... 31.05.05, 17:25 Zenujacy POPiS. Polska polit-elita... Byli za, a nawet przeciw ! Odpowiedz Link Zgłoś
1960r5 Re: Zenujacy POPiS. Polska polit-elita... 07.01.06, 18:01 zdrowy_dystans napisała: > Zenujacy POPiS. Polska polit-elita... > > Byli za, a nawet przeciw ! Lepiej że nie doszło do tej koalicji bo pis przy po jest jak ormo przy policji Grzegorz Rymopis Odpowiedz Link Zgłoś
48matrix Te popłuczyny po AWS-ie, zawsze wiedzą najlepiej. 31.05.05, 07:50 Tusk niech sobie odpuści - i niech dalej walczy o państwo kaszubskie. Natomiast L. Kaczyński to brak słów. Jego propozycje rozliczania Niemców, Rosjan i to jego całe awanturnictwo polityczne bardzo źle wróży. To co proponują ci panowie to trudno nazwać igrzyskami. Ich działanie jest zaprzeczeniem demokracji. Odpowiedz Link Zgłoś
dizionario "Warto bredzić"? 31.05.05, 09:06 Jak czytam te brednie niektórych osób na forum to mam wrażenie, że w tym kraju nie tylko nie "warto rozmawiać", nawet nie "szkoda gadać", ale wręcz "warto bredzić". Tak jak we wczorajszym programie "warto rozmawiać" bredziła prawa strona sali. A ja poprę konstytucję europejską bez względu na to czy ktoś będzie nią manifestacyjnie rzucał o ziemię, próbował konstruować pozorne logiczne tezy, czy nawet krzyczał i wyrażał lęk przed ludźmi innej wiary czy upodobań seksualnych. Jestem za bo chcę silnej europy, działającej dynamicznie, jednym głosem dla dobra ludzie zamieszkujących obszar świata zwany Europą. Polska jest dziś, na szczęście, pełnoprawną częścią tej Europy. Ludzie nie dajcie się ogłupić tak jak nie daliście się ogłupić wtedy gdy głosowaliście nad przystąpieniem do U.E. Łatwiej jest oczywiście powiedzieć: nie wiem, to jest za trudne, mnie to nie interesuje, nie jestem w stanie tego zrozumieć i dlatego nie zagłosuję. Nie oszukujmy się, nikt nas nie zna na wylot konstrukcji samolotu, nie znamy też wszystkich procesów rządzących pracą samochodu, czy też pracą komputera. Co nie oznacza, że samolot nie lata, samochód nie jedzie a komputer nie pozwala nam przeczytać forum gazety wyborczej. Nikt z nas nie wchodzi w to czy teraz magistralą płyty głównej biegnie jedynka czy też zero. I tak samo jest z naszą konstytucją europejską. Nie musimy jej rozumieć całej by w przyszłości Europa czyli My odczuła jej efekty. . Żaden szary obywatel nie musi jej czytać i zrozumieć w całości. Słuchajmy to co wiedzą na ten temat od nas mądrzejsi. Osoby powszechnie uważane (tak jak pan Bartoszewski czy Giermek), a nie wytwory chorego przemysłu polskiej rozrywki typu Pan Cejrowski. Dla mnie ważny jest efekt końcowy. Czyli rzutka w działaniu Europa tym właśnie celu będę głosował na TAK. P.S. Błagam nie bredźcie już na forum. A porównania w stylu... Bo w Ameryce jest tak a tak proszę zostawić na inną okazję. Ameryka to nie Europa. Europa to zbitka wielu kultur, mówiąca w różnych językach, często mających sprzeczne interesy. Więc porównania tego typu są z góry obarczone błędem na który nie możemy sobie pozwolić. Podsadny K. P.S. Błagam nie bredźcie już na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer W pełni się z Tobą zgadzam. TAK 31.05.05, 09:13 Ja również jestem za Tak, choć stare konstytucje pisane w czasach analfabetów były znacznie krótsze. Pamiętajmy o oszołomach i o akcji "cukier". Cukier nie podrożał, dlatego, żeśmy weszli do UE ale dlatego, że oszołomy tak zmanipulowały ludzi, że zaczęli na gwałt wykupywać, windując ceny i zyski oszołomom. Odpowiedz Link Zgłoś
zib11 Re: "Warto bredzić"? 31.05.05, 09:23 Nie warto,więc po co te brednie,które tu wypisujesz.Szkoda czasu na polemikę,odnise się tylko do paru świadczacych o głebokim intelekcie przedmowcy. 1."dynamiczna Eurpa"pod rzadami socjalnych niemiec i francji(?),ktore uprawiają politykę "kalego"-przykładow wiele,ale przywołam tylko przepisy o deficycie budzetowym. 2.Europa "zbitkiem wielu kultur",a Usa ponad dwieście lat temu i nawet dziś nie ,to "odkrywczew". Szkoda jednak czasu na polemikę z euroholizmem.Europa wspólna Tak,Jewrokołchoz z zarzadem francuzko/niemiecko/rosyjskim i tragicznym przerostem biurokratycznej formy nad treścią na szczęście NIE. Odpowiedz Link Zgłoś
dizionario Re: "Warto bredzić" 31.05.05, 09:33 Po pierwsze napisałem żebyś nie bredził na forum. Po drugie, żebyś słuchał mądrzejszych. Po trzecie napisałem żebyś nie bredził na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: "Warto bredzić" 31.05.05, 10:09 To TY BREDZISZ. KONSTYTUCJA ZOSTAŁA ODRZUCONA. KONIEC, FINISZ Teraz czas na napisanie nowej konstytucji, a nie Twoje brednie nad rozlanym mlekiem Odpowiedz Link Zgłoś
werter-6 jeśli ktoś tu bredzi to Ty!!! Panie -nikt!!! 31.05.05, 15:29 Zresztą jak zwykle, na każdy temat,w jednym masz rację!!!finisz!!!! Polska nie dotanie ani grosza!!!!!!!!!A Panowie- nikt będą musieli sobie poszukać nowych sojuszników,najlepiej za oceanem!!!!!!lub w Obwodzie kaliningradzkim!!!!! > Teraz czas na napisanie nowej konstytucji, a nie Twoje brednie nad rozlanym > mlekiem"" Nie będzie zadnej konstytucji , być moze nie będzie Unii, ale może powstanie nowe państwo???? księstwo Warszawskie!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zib11 Majaczenia mlodego(???) wertera-epizod 12345. 31.05.05, 15:42 Sypie "argumentami" jak z rękawa.Biurwokratyczna junia dawno by przestała istnieć,a przynajmniej mieć jakiekolwiek gospodarcze i polityczne znaczenie gdyby nie "ucieczka do przodu" zafajdanych "elit",plan ratowania juni poprzez rozszerzenie i tworzenie w europie enklaw-wspólczesnych kolonii.Wysyła sie trochę "paciorków",kupuje posadami paru "polityczków",a w zamian dostaje sie ogromny rynek,tanią silę roboczą i kadrę(choćby lekarze) tam gdzie brakuje własnej. Odpowiedz Link Zgłoś
werter-6 zibisty belkot!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 31.05.05, 20:05 Majaczenie!!!!!!!!!!!!! > Sypie "argumentami" jak z rękawa.Biurwokratyczna junia dawno by przestała > istnieć,a przynajmniej mieć jakiekolwiek gospodarcze i polityczne znaczenie > gdyby nie "ucieczka do przodu" zafajdanych "elit",plan ratowania juni poprzez > rozszerzenie i tworzenie w europie enklaw-wspólczesnych kolonii.Wysyła sie > trochę "paciorków",kupuje posadami paru "polityczków",a w zamian dostaje sie > ogromny rynek,tanią silę roboczą i kadrę(choćby lekarze) tam gdzie brakuje > własnej. Copyright © Agora SA˙•˙O nas˙•˙Reklama˙•˙Ochrona prywatności˙•˙Mapa serwisuPoleć stronę znajomym | Zgłoś problem lub błąd Odpowiedz Link Zgłoś
zib11 Re: zibisty belkot!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 31.05.05, 20:45 CZuć tę potegę intelektu,jeszcze trzydziesci lat nauki i osiągnie szczyt- 100 wykrzykników,czy przy takim geniuszu ważne są argumenty? Odpowiedz Link Zgłoś
zirby Re: "Warto bredzić" 31.05.05, 10:10 No wiec czemu nie stosujesz sie do własnych próśb i Po pierwsze bredzisz na forum Po drugie nie słuchasz mądrzejszych Po trzecie bredzisz na forum? Odpowiedz Link Zgłoś
master_in_lunacy Re: "Warto bredzić"? twój euroraj jest iluzją 31.05.05, 09:23 przekrętem, i Francuzi i Holendrzy o tym się ostatnio dowiewiedzieli dlatego głosują przeciw, jak jeszcze przyjmą do UE Rumunię i Bułgarię i heheh Turcję to będą o tym wiedzieć jeszcze bardziej, to już koniec i żadne szachrajstwa tu nie pomogą;) Odpowiedz Link Zgłoś
mrws Konstytucja jest martwa 31.05.05, 12:38 Nawet jeśli będzie referendum, nawet jeśli większość zagłosuje tak, nawet jeśli wszyskie inne kraje powiedzą tak- to co dalej? Francja będzie w Unii na innych regułach? To niedorzeczne. Pan Wolski ma racje. Ten traktat jest martwy. Francuzi go odrzucili i kropka. To ostateczna decyzja. Albo inna konstytucja, albo pozostanie przy starych zasadach, albo stworzenie nowych bez ustawy zasadniczej. To chyba jedyne wyjście. Odpowiedz Link Zgłoś
rnrr THUN wczoraj przez godzinę zmieniła zdanie o 360% 31.05.05, 15:17 Wczoraj w Pulsie wystepowala pani Thun i gdy Komorowski mówił o tym, ze lepiej czekać z referndum na pózniej i sie nie śpieszyć ta pani z furią wrecz twierdziła ze trzeba robic referendum bo mamy prawo się wypowiedzieć (pomijam to ze komorowski nie mówił by nie robić, tylko że pózniej), ona uporczywie to powtarzała jakby to referendum było jedynym problemem Polski. I co godznię pózniej w "Warto rozmawiać" ta sama Róza Thun mówiła cytat nie dokładny: wcale nei jestem przekonana, ze trzeba robić referendum". No myslałem, ze zle słyszę. Cóż za chwiejność. Nie wiem za co tą Panią lubiłem. Po prostu rozczarowała mnie jak dawno już nikt. Jak tak można sie zachowywac. Gorzej niż chorągiewka na wietrze. WSTYD PANI RÓŻO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 Odpowiedz Link Zgłoś
karol.vensky Ochłoń boś podniecony i zastanów się kto tu bredzi 31.05.05, 16:39 1. W samolocie nie głosujesz jak lecieć; 2. Wielu wyborców jest w stanie zrozumieć o co chodzi w konstytucji, czego nie może zrozumieć (docenić) salonowa lewica; 3. W polityce potrzebny jest pragmatyzm a nie puste gesty. Ratyfikowanie nieratyfikowanej umowy nie ma sensu. W świetle prawa międzynarodowego ta umowa (konstytucja) już nie istnieje. Wszelkie głosowanie dotyczyłoby dokumentu, który nie może nabrać mocy prawnej. Byłoby z prawnie zbędne i mogłoby być traktowane wyłącznie jako polityczna manifestacja. Żeby manifestować nie trzeba organizować referendum na koszt wszystkich podatników. Po prostu skrzyknij grupkę lewaków i zorganizujcie jakąś manifę. Trzeba napisać nową, po prostu lepszą a nie obrażać się na demokrację. 4. Jako brednię to można zakwalifikować całą tą histerię mediów i "ekspertów" twierdzących, że Europa cofa się o 30 lat. Nic się nie cofa. Traktaty obowiązują. Wózek jedzie. Nie ma żadnych przeciwskazać, żeby nową, lepszą konstytucję przyjąć za 2,3 lata. Cóż to zmieni? Najwyżej opóźni akcesję Turcji, Ukrainy itd. To nie jest zasadnicza sprawa dla naszych interesów. 5. Rzutka Europa w 448 artykułach - koń by się uśmiał, autorom tego gniota przydałyby się korepetycje z prawa konstytucyjnego. Mam nadzieję, że następnego projetu nie będą już pisać Francuzi bo skończy się na 600 art. Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Dokładnie! 31.05.05, 10:08 Że wiedzą najlepiej można wyczytać z poniższego akapitu: "Z kolei prezes PiS Jarosław Kaczyński mówi, że decyzję o formie ratyfikacji traktatu powinien podjąć przyszły Sejm, w którym zapewne to antytraktatowa opozycja zdobędzie większość. Zaraz jednak dopowiada, że referendum w tej sprawie jest niepotrzebne." Jak widać wola narodu bliska jest kaczemu sercu, ale tylko wtedy, gdy wola owa zbieżna jest z kaczym pędem. Tymczasem może się okazać, że Polacy konstytucję przyjmą, bo w powszechnym odczuciu jest to po prostu powtórka z głosowania nad wejściem do UE, a zdecydowanej większości jednak się to spodobało. Oszołomskie bredzenie o niepotrzebności referendum jest niepowazne. Wręcz przeciwnie - trzeba je przeprowadzić, by poznać skalę rzeczywistej akceptacji obecności Polski w UE. Zresztą, komu ta obecność odpowiada, juz dawno z sarmackiego grajdoła wyjechał, albo rozgląda się, jakby tu wyjechać... Odpowiedz Link Zgłoś
koalanw Kicia jak tam spodki. 31.05.05, 12:29 Bo jeśli w twoim wierszyku, zwierzęta to kosmici, to by znaczyło, że w Uni jest już wszystko przesądzone. Polacy nie głosowali na Unię bo mieli obiecany system głosowania w parlamencie Uni oparty na traktacie z Nicei? Nikt im nie mówił, że nie mamy innego wyjścia bo nie wejście oznacza uwstecznianie państwa? O ile wejście do Uni był strategicznym posunięciem, nie jest pewne i w pełni przekładalne na rzeczywistość, ze konstytucja ruszy Unie gospodarczo do przodu. Jesteśmy w Uni i powinniśmy świadomie decydować, a nie poddawać się i głosować za czymś co sprawy rozwoju Uni raczej bedzie hamować, a dodatkowo wprowadzi niepotrzebne zobowiązania naszego kraju w stosunku do Brukseli. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Tylko kasa 31.05.05, 08:25 PD i SLD chcą KASY!! Już podzielili kasę z kampanii referendalnej, a tu taki bigos. i będziemy mieli pierwsze w Polsce referendum "O KASĘ". Q.A SZKODA GADAĆ. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Tylko kasa 31.05.05, 08:27 OCZYWIŚCIE EUROPA ZOSTAJE. Za dwa, tzry lata, powinna głosować nad nową prostą, logiczną i jasną konstytucją. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper21 A może lepiel nakarmić głodne dzieci. 31.05.05, 08:36 Przecież gniot w postaci KE i tak nie przejdzie.W szkole mojej córki w Warszawie niektóre dzieci jako jedyny posiłek mają darmową zupę.To co jedzą dzieci na biedniejszych terenach?Ale komuchów nie bardzo to interesuje.Ludzie zapłacili podatki i jest kasa do roztrwonienia. Odpowiedz Link Zgłoś
brynk ustosunkujcie sie do tego zdarzenia .... 31.05.05, 08:39 miasta.gazeta.pl/poznan/1,36001,2737976.html Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: ustosunkujcie sie do tego zdarzenia .... 31.05.05, 08:45 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=67&w=24546718 Korupcja, gdzie nie spojrzy. GW, inne media powinny nagłośnić tą wypowiedź, a reklamodawcy i sponsorzy zrobić to co powinni. A powinni olać takiego palanta. Odpowiedz Link Zgłoś
t324911 Re: przy okazji 31.05.05, 08:53 A jaka to okazja ??. Mozna bedzie wypic ??. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt [...] 31.05.05, 09:09 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
sawa.com Re: ustosunkujcie sie do tego zdarzenia .... 31.05.05, 08:56 Nie spieszyć się z decyzją. Zająć się sprawami krajowymi. Broń Boże to referendum łączyć z innymi wyborami jesiennymi. Jeśli je (referendum) robić to pod sam koniec całej procedury ratyfikacyjnej konstytucji. Tak, żeby mieć ostatnie słowo w tej kwestii. Nasz stosunek do tego dokumentu został wyartykułowany jeszcze przed jego podpisaniu przez przewódców państw unijnych. Nawet część naszych intelektualistów wysmarzyła list w obronie tego eleboratu. Pewnie się teraz mają z pyszna! W każdym bądź razie zwołanie referendum w jesieni i połączenie go z wyborami prezydenckimi, jak chce lewice, narusza w sposób bardzo dotkliwy naszą rację stanu. Nigdy nie powinniśmy wybaczyć politykom, którym udałoby się taki scenariusz przeforsować. Ale mam nadzieję że do tego nie dojdzie. pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
obaryb Ale głupi ci Francuzi... 31.05.05, 08:53 Przecież oni nie głosowali przeciwko korzystnemu dla nich traktatowi (błędnie nazywanemu konstytucją), ale preciwko "plombier polonais". To dowód, że o niektórych sprawach nie powinny decydować sterowane populizmem masy. Tym bardziej szkoda kasy na referendum. Odpowiedz Link Zgłoś
himax ZAKUPY F-16 i LIZANIE D..PY AMERYKANSKIEJ NIC NIE 31.05.05, 09:02 dalo. Europejjczycy do nie frajerzy. Teraz szukajcie pracy w USA bo Francuzi was zatrzymaja nastepne 6 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: ZAKUPY F-16 i LIZANIE D..PY AMERYKANSKIEJ NIC 31.05.05, 10:22 himax napisał: > dalo. > Europejjczycy do nie frajerzy. > Teraz szukajcie pracy w USA bo Francuzi was zatrzymaja nastepne 6 lat. wybierales sie do francji jako hydraulik? Odpowiedz Link Zgłoś
skipper_ Re: ZAKUPY F-16 i LIZANIE D..PY AMERYKANSKIEJ NIC 31.05.05, 11:05 niby na jakiej zadadzie?? pomysl zamin cos napiszesz... za to gdyby "konstytucja" przeszla, to faktycznie - nikt nie znalby dnia, ani godziny gdy nowe zakazy moglbyby sie pojawic... Odpowiedz Link Zgłoś
koalanw Do obaryb. 31.05.05, 12:46 To jednak jest konstytucja, jak wszyscy przyznają także jej entuzjaści. Tylko z nazwą mieszają od początku, aby traktat konstytucyjny (czytaj konstytucja) przeszła. Francuzi pomimo wielu wad, aż takimi idiotami nie są i powtarzanie propagandy, że głosowali nie za konstytucją, a przeciw prezydentowi to naiwność (to był tylko dodatkowy argument i nic więcej). Odpowiedz Link Zgłoś
zib11 Zmowa złodzieji? 31.05.05, 08:59 Spójrzmy kto jest za wyrzucaniem kasy na igrzyska dla mas,może lepiej wydać na chleb, tym bardziej że igrzyska będą miały mniejsze znaczenie niż pamietne "dobrej woli" w Moskwie.Argumenty za są nie tyle demagogiczne,co idiotyczne,np. jak pan Berman(vel Borowski)wyobraża sobie "pokazanie francuzom jak my sobie wyobrazamy zjednoczenie Europy"gdy w plebiscycie możemy odpowiedzieć tak lub nie na temat najwiekszego GNIOTA jakiego wydano w historii ludzkości. Odpowiedz Link Zgłoś
michal_p11 Re: Co z polskim referendum w sprawie konstytucji 31.05.05, 09:17 Brawo. Czy ktos jest w stanie powiedziec cos o nowej konstytucji? -- Wygraj www.fajnekonkursy.pl Odpowiedz Link Zgłoś
master_in_lunacy Re: Co z polskim referendum w sprawie konstytucji 31.05.05, 09:27 michal_p11 napisał: > Brawo. Czy ktos jest w stanie powiedziec cos o nowej konstytucji? > Tak jest już eurostertą makulatury ;) ale polscy euroonaniści nie chcą przyjąć tego do wiadomości ;( Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek.08 Re: Co z polskim referendum w sprawie konstytucji 31.05.05, 09:54 Żeby być przeciwko silnej Europie, trzeba być frustratem, ponieważ jesteśmy jej częścią i Jej siła, to nasza siła. Z drugiiej strony, zadałem sobie trud i spróbowałem przeczytać tę "naszą Konstytucję Europejską". Udało mi się przebrnąć przez kilkanaście (z 488) artykułów, a wątek traciłem mniej więcej w połowie każdego z nich. Żeby to przeczytać i zrozumieć (myślę, że nawet ci, którzy to pisali, nie do końca kumają o co im chodziło), trzeba być pasjonatem prawa. Przypomina mi się pytanie polonistki, dotyczące jakiegoś wiekopomnego dzieła: Co poeta w danym ustępie miał na myśli? - i odpowiedź: Poeta w danym ustępie miał kupę racji. Problem, w moim odczuciu, nie polega na tym, cczy jestem ZA, czy PRZECIW, ale na tym, że po raz kolejny każe mi się wybierać między jednym złem, a drugim. I cały czas nie wiem, które zło jest mniejsze. A wracając do pytania, to Francuzi właśnie za nas zadecydowali... Odpowiedz Link Zgłoś
rsrh Nie należy robic referendum !! 31.05.05, 10:01 Uzasadnenie jest proste : tylko nielicznym uda sie przeczytać a jeszcze mniejszemu gronu zrozumieć,dokument który ma blisko 500 stron! Przysłuchiwałem się wczoraj w TVP 2 dyskusji zwolenników (Najder i Thun) i przeciwników( własciwie wszyscy pozostali) tego "dzeła",stworzonego przez byłego prezydenta Francji i jego ogromna ekipę,pamietam także jego apele o pieniądze dla twórców tego bubla. Jesli płacono im od słowa - to zrozumiała jest objetość, jesli za tekst merytoryczny-to powinni oddać pieniądze. Na marginesie dodam że miny jakie robiła pani Thun zamiast argumentów wykluczaja ja z grona osób powaznych!! Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: Nie należy robic referendum !! 31.05.05, 10:20 pania thun wyklucza z grona osób powaznych fakt ze bierze od uni pieniadze za promowanie owej,jej glupkowate miny to sprawa malo istotna,tak wiec moi mili kasa decyduje o milosci do uni a nie wzgledy marytoryczne ,na marginesie dodam iz jestem zwolennikiem integracji calkowicie za darmo,co do eurokonstytucji to dobrze iz w takim ksztalcie nie wejdzie w zycie Odpowiedz Link Zgłoś
antykretyn IDIOTYZMY NOWEJ KONSTYTUCJI EUROPEJSKIEJ 31.05.05, 10:20 Dla wszystkich entuzjastow nowej konstytucji podaje tylko pare przykladow idiotyzmow dla ktorych my francuzi odrzucilismy ta konstytucje PREAMBULA "Natchnieni dziedzictwem kulturalnym,religijnym i humanistycznym Europy ,z ktorego rozwinely sie wartosci uniwersalne" itd Co to za dziedzictwo religijne?Europa zostala ucywilizowana i rozwinela sie na bazie moralnosci CHRZESCIJANSKIEJ i tak powinno brzmiec to zdanie. ART II-63 PUNKT 2 "Nikt nie moze byc skazany na kare smierci i stracony" Skoro tak zamartwiaja sie o zycie mordercow i bandytow to dlaczego ci kretyni nie wpisali 3 punktu - Nikt nie moze byc zamordowany ART II-69 "Prawo do ozenienia sie i zalozenia rodziny sont gwarantowane..itd" Nastepny gniot dajacy furtke do zadania slubu przez pederastow i innych zboczencow a wystarczylo dorzucic kilka slow,ze dotyczy to tylko osob plci przeciwnej. ART II-79 PUNKT 1. "Wydalenia grupowe sa zabronione". Nastepny idiotyzm nie pozwalajacy wydalic lub odpedzic z granicy nielegalnych imigrantow usilujacych wjechac bez wizy do Europy. Wyobrazcie sobie ilu byloby w Warszawie cyganskich rumunskich barakowisk gdyby Policja nie wyrzucila ich w calosci do Rumunii. Wg konstytucji UE takie zalatwianie sprawy jest zabronione.Zolci,Araby i murzyni moga wjezdzac calymi stadami ale nie wolno wyrzucac ich grupowo- co za logika To tylko niektore kwiatki .Na kazdej stronie po kilka takich. Wypisywanie i komentowanie zajeloby mi tu ze dwa dni. Dziwic sie tylko nalezy co za kretynow wyslano z Polski ,ze nie przeczytali wnikliwie tego tekstu i nie zlozyli zadnych zastrzezen do proponowanej konstytucji w skrajnych przypadkach braku logiki i spojnosci tekstu. Wytrwalym proponuje przeczytanie calego tekstu a sa tam takie stwierdzenia,ze prawo konstytucji goroje nad prawami krajowymi co oznacza,ze polskie dotychczasowe prawa sa niewazne jezeli konstytucja mowi inaczej. Niewazne jest rowniez poskie prawo zabraniajace osiedlania sie na stale w Polsce obcokrajowcom bez naszej zgody bo konstytucja przyznaje wszystkim wolne prawo do wyboru miejsca osiedlenia bez zadnych ograniczen. Nic tylko druga Palestyna w Polsce za najdalej 20 lat. Najpierw wykupujemy w Polsce tereny i ziemie uprawna ,potem budujemy osiedla i sprowadzamy osadnikow niemieckich a jak ich bedzie wiekszosc to przylaczmy te tereny do Niemiec. Tak wiec moi mili entuzjasci Konstytucji i UE zastanowcie sie dobrze co wam gotuja nasi rzadziciele i zebyscie nie obudzilisie pewnego dnia z reka w nocniku Z braku czasu nie zajalem sie paragrafami ,ktore daja nieograniczone wrecz mozliwosci finansistom i wszelkiej masci spekulantom gieldowym oraz tzw. przedsiebiorcom,ktorzy w imie zysku gotowi sa sprzedac wlasny Narod,matke,ojca i dzieci wywozac przedsiebiorstw na Dziki Wschod i zaprzepaszczajac tym samym wielowiekowy dorobek techniczny calej cywilizowanej Europy. Odpowiedz Link Zgłoś
bubliczka Re: Interes do zrobienia jest 31.05.05, 10:47 Referendum musi byc aby dac szanse przekazania forsy organizacyjnej dycydentom, bliskim(rodzince) i poplecznikom. Odpowiedz Link Zgłoś
the.bill1 Re: IDIOTYZMY NOWEJ KONSTYTUCJI EUROPEJSKIEJ 31.05.05, 11:13 DObry traktat na rozpałkę Odpowiedz Link Zgłoś
fallouteu Re: IDIOTYZMY NOWEJ KONSTYTUCJI EUROPEJSKIEJ 03.06.05, 09:18 "Co to za dziedzictwo religijne?Europa zostala ucywilizowana i rozwinela sie na bazie moralnosci CHRZESCIJANSKIEJ i tak powinno brzmiec to zdanie." Gó.. prawda, Europa została ucywilizowana i rozwinęła się na bazie filozofii starożytnej grecji i na legionach rzymskich.To tylko nasze prawicowe oszołomy jak zwykle piszą na nowo historię i do upadłego będą bronić interesów państwa watykan zamiast polskich (nasza walka o odwolanie do korzeni chrzescijanskich,nie było ważniejszych spraw do negocjowania niż włażenie w d... kościołowi i wojtyle?) Odpowiedz Link Zgłoś
skipper_ Re: Co z polskim referendum w sprawie konstytucji 31.05.05, 11:03 mieszkam w UK i tutejsza "rezimowa" tv (bbc) pierdzieli, ze "nie" dla konstytucji to "nie" dla rozwoju, inne lewackie stacje tv tez rozpaczaja, a zwykli ludzie ciesza sie :-) z reszta tutaj w referendum "nie" bylo pewne... swoja droga tez bardzo ciesze sie, ze ten lewacki "potworek" sluzacy tylko socialistycznej biurokracji poszedl do kosza... moze najwyzsza pora na likwidacje "brukseli", ktora tak na prawde jest tylko wielkim hamulcowym rozwoju Europy, wprowadzajac tysiace regulacji, nakazow, zakazow itd... dla mnie Wspolnota Europejska powinna oznaczac tylko i wylacznie swobodny przeplyw ludzi i kapitalu... Odpowiedz Link Zgłoś
fallouteu Re: Co z polskim referendum w sprawie konstytucji 03.06.05, 09:29 "mieszkam w UK i tutejsza "rezimowa" tv (bbc) " BBC wygrywa rankingi jeżeli chodzi o niezależność i obiektywizm Odpowiedz Link Zgłoś
neceser Znow silni decyduja o losie Polski i Polakow 31.05.05, 11:15 wlaczajac w to "polskich hydraulikow." Cieszycie sie z kolejnego dowodu jak malo sie liczycie i jak malo macie glosu o swoim losie. Nic o was bez Francuzow. Moze czas zmienic polski hymn? Co takiego sie nauczyliscie od Francuza? Jaki to przyklad wam dal? Odpowiedz Link Zgłoś
polonic A kto o tobie marzycielko? 31.05.05, 16:32 jestes tak żałosna z tymi swoimi prowokacjami ze az czasem nie moge sobie odpuścić by czegoś nie odpisać... naprawdę, niezłe z ciebie głupie ciele. Odpowiedz Link Zgłoś
maciej48 FRANCJO BYŁO SIEDIEĆ CICHO 31.05.05, 12:12 A nie pchać wszystkim to eurogó.., a następnie samemu się na nie wypinać. Niech żyje francuska lekkość, wdzięk i kosekwencja!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aditer Re: Co z polskim referendum w sprawie konstytucji 31.05.05, 12:28 wielki_komuch napisał: > To juz jest koniec.Narody Europy-zwykli ludzie jej nie chca.To DEMOKRACJA:) Chyba Cię porąbało! Kto nie chce referendum? Kto chce, aby o losach Polski decydowali Fracuzi? A co z sondażami - większość obywateli Polski, a także UE popiera, więc skąd te bzdurne haseło, że zwykli ludzie nie chcę konstytucji? Fakt jest tylko taki, że Francuzi odrzucili konstytucję, bo nie podobał im się ich rząd prawicowy! I tylko tyle... Odpowiedz Link Zgłoś
koalanw Oj oszukujemy, nieładnie! 31.05.05, 13:01 "> A co z sondażami - większość obywateli Polski, a także UE popiera, więc skąd te > bzdurne haseło, że zwykli ludzie nie chcę konstytucji?" Jeśli chodzi o Europę "starą" to wśród obywateli przeważają sceptycy wobec konstytucji, a to co wypisujesz świadczy o twojej niewiedzy. W Polsce nikt nie zna traktatu konstytucyjnego, a osoby będące za ratyfikacją, nie wypowiadają się tak naprawdę o traktacie, a jest to tylko odwzorowanie ich stosunku do Uni, ktory jest dzisiaj pozytywny. --- Statystyka to największe kłamstwo, a dokładnie źle zadane pytanie w sondażu. Odpowiedz Link Zgłoś
rs_gazeta_forum [...] 31.05.05, 14:32 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
koalanw He, he. 31.05.05, 15:04 Co to kur.. jest las? Pokaż mnie to palcem bo chyba śnię. Gdzie napisałem o co mnie oskarżasz? Odpowiedz Link Zgłoś
rs_gazeta_forum Re: He, he. 31.05.05, 15:19 Mam drugi raz zacytować? Jak nie wiesz, co piszesz, to nie pisz. Odpowiedz Link Zgłoś
koalanw Kaczunia fajny zwierz. 31.05.05, 15:41 Jak mniemam czepiasz się szczegółów, w tym miejscu nie za bardzo istotnych. Może chodzi ci to, że nie napisałem, że wielu osób nie zna t. konstytucyjnego, lecz z mojej wypowiedzi mogłoby wynikać, że wszyscy. Więc założe, że należysz do elity tych, którzy przeczytali od deski do deski. Odpowiedz Link Zgłoś
rs_gazeta_forum Re: Kaczunia fajny zwierz. 31.05.05, 16:20 Oj, chyba użycie w inwektywie słowa "komunistyczny" było nie do strawienia, bo widzę, że mój post został wycięty. Ale rzeczywiście inwektywy są niepotrzebne, popełniłem ten błąd, więc przepraszam. Natomiast skoro post został wycięty, jestem zmuszony ponownie zamieścić cytat i opinię, by jasne było o co chodzi w mojej obecnej odpowiedzi. > W Polsce nikt nie zna traktatu konstytucyjnego, a osoby będące za > ratyfikacją, nie wypowiadają się tak naprawdę o traktacie, a jest to tylko > odwzorowanie ich stosunku do Uni, ktory jest dzisiaj pozytywny. I stwierdziłem, że znów ktoś (ty konkretnie) wie lepiej ode mnie, co ja myślę. Teraz piszesz, że czepiam się szczegółów, mianowicie tego, że nie napisałeś "wiele". Otóż ja nie czepiam się tego, czego nie napisałeś, tylko tego, co napisałeś. A napisałeś "nikt". Odpowiedz Link Zgłoś
rs_gazeta_forum Re: Kaczunia fajny zwierz. 31.05.05, 16:24 Dołożę jeszcze, że nie twierdzę, że znam ten traktat ze szczegółami, natomiast jestem za traktatem niezależnie od mego obecnego (średnio pozytywnego) stosunku do UE. Odpowiedz Link Zgłoś
vitriolic Francuskie i holenderskie NIE nie jest skierowane 31.05.05, 14:08 przeciwko konstytucji UE. Jest skierowane przeciwko nowym członkom. Gdyby to referendum odbyło się przed rozszerzeniem, usłyszelibyśmy gromkie TAK. Z przewidywanej europejskiej kolonii, staliśmy się kolonizatorem. PO i PiS chce abyśmy się tego wstydzili i dali spokój z referendum. W referendum bez ryzyka możemy powiedzieć TAK(lub NIE, bez ryzyka...)Po naszym NIE nic się nie zmieni, po naszym TAK,wiele. To Polska zajmie miejsce(może tylko częściowo) Francji w UE. Nasza dyplomacja ma o czym myśleć.... Odpowiedz Link Zgłoś
werter-6 Tak masz rację !!!!! vitriolic 31.05.05, 15:34 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wilczysko1 Będzie i Konstytucja U E wygra zdecydowanie, a 31.05.05, 14:41 siły Ciemnogrodu i reakcji skupione przy wrogiej Rozgłośni zostaną raz na zawsze pokonane. Odpowiedz Link Zgłoś
ladnyzdzichu [...] 31.05.05, 14:51 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
rnrr Dajcie wy chodź raz tym biedakom spokój 31.05.05, 15:19 ciągle tylko te Kaczory i Kaczory tak jakby nic innego na świecie nie działo. To już czasem pod obsesje mozna podciagnąć. Jak czytam posty na rózne tematy to ciągle Kaczor i Kaczor. Smieszne przez załosne, ale pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: Dajcie wy chodź raz tym biedakom spokój 31.05.05, 15:31 pozdrowienia byly dla kaczora czy tych czerwonych popapranców którzy wszystkimi swoimi klopotami ,nawet ewidentnym debilizmem obarczaja diedne male kaczuszki Odpowiedz Link Zgłoś
rnrr Re: Dajcie wy chodź raz tym biedakom spokój 31.05.05, 15:34 Były dla uczestników forum, którzy nieustanie mnie czymś rozbawiają tudzież zadziwiają. Co do kaczuszek to są tacy którzy je lubią karmić nie koniecznie suchym chlebem. Odpowiedz Link Zgłoś
chris12 Eurokonstytucja jest przeszłością a Kaczyński nie? 31.05.05, 16:11 Kandydat na prezydenta - Kaczyński gada raz jak Hitler raz jak frajer i pomyśleć, że przypadkiem wmieszany do wielkiej polityki chce nas przekonać, że ma kwalifikacje męża stanu. Dosięgneliśmy już dna czy jeszcze spadamy? Odpowiedz Link Zgłoś
gniewek.113 Sondaże mają jedynie analityczną moc(czyli żadną) 31.05.05, 16:20 Mimo to uważam, że rząd z tak śladowym poparciem nie powienien zajmować sie tak ważnymi sprawami jak KE. To, że obecny układ władzy utrzymujue się nadal (oberwie się Borowskiemu za to..) jest prawdziwym nieszczęściem dla najbliższego budżetu i kolejną stratą czasu. To, że Belka firmuje swoją osobą SLD-owską machinę (przy której czarna dziura wydaje się być trądzikiem) jest pierwszym gwoździem do trumny odprysku SLD, jakim jest niewątpliwie SDPL. O referendum powinien decydować nowy Sejm. Chciałoby sie powiedzieć, że w wyborach prezydenckich i parlamentarnych powienien podejmować decyzję nowy naród.. ale niestety, naród mamy taki, jaki mamy. W większości nieuki i festynowi parówkożercy. Odpowiedz Link Zgłoś
olabed Chcę referendum 31.05.05, 17:44 Brawo dizonario!sensownykomentarz. Faktycznie większość z was wypisuje tak totalne brednie, że głowa boli od czytania. Ja też jeztem na TAK, poprę tę konstytucję, choćby nie wiem co! Francuzi wykazali się niezrozumieniem Europy i jej problemów, ich nie to wyraz braku zaufania do rządzących. CHCĘ ŻEBY BYŁO REFERENDUM, jeśli mamy demokrację to nie chcę by odbierano mi prawo głosu! Odpowiedz Link Zgłoś
paki82 Re: Co z polskim referendum w sprawie konstytucji 31.05.05, 19:49 Jestem młodym 22 letnim obywatelem Naszego pięknego Kraju. Wszyscy politycy pytają czy będę głosował na TAK czy na NIE. Ale jeszcze nikt mi nie powiedział co jest w tej konstytucji dobrego dla Mnie a co złego. Każdy patrzy tylko czy ja chcę tą konstytucję czy jej nie chce. Skąd mam wiedzieć jeśli nie wiem co w niej jest ?? To tak jakby wybierać MISS nie widząc jej :) Odpowiedz Link Zgłoś