IP: *.nyc.rr.com 27.02.01, 18:39
Jestem uzytkownikiem narkotykow psychodelicznych jak LSD, grzyby halucynnogenne, ketamina, DMT, Ayahuasca i wielu innych. Wiedza jaka mozna wyniesc z zazywania tych narkotykow jest dla mnie nieoceniona. Dodatkowo sa one praktycznie nieszkodliwe dla ludzkiego organizmu(nikt nigdy nie umarl z przedawkowania psychodelika). Ludzie chca jednak zakazywac i karac za uzywanie ich. Smieszy mnie to zwlaszcza w kraju gloryfikujacym picie alkoholu najniebezpieczniejszego i najglupszego narkotyku na swiecie(po nikotynie)
Obserwuj wątek
    • Gość: Max Re: narkotyki IP: *.access.nacamar.de 28.02.01, 00:56
      Jest późno i nie będę dużo pisał. Z alkocholu i papierosów państwo czerpie duże korzyści, z tych narkotyków nie. W tym wszystkim chodzi tylko o pieniądze i sianie propagandy jak państwo się o nas troszczy(tak jest w całej Europie i morze na świecie).

podtematy: Benzyna, Zakazy, i wiele innych opłat dla

NASZEGO WSPóLNEGO DOBRA
    • Gość: ikar Re: narkotyki IP: *.bellatlantic.net 04.03.01, 02:38
      Nie jestem uzytkownikiem "narkotykow" jak DiMiTri
      ale, mam duza wiedze na ich temat.
      Mam podobne zdanie, iz karanie za uzytkowanie
      narkotykow jest glupota. Trzeba przeciez spojrzec na
      ten aspekt z tej strony, iz jest to wylacznie sprawa
      i decyzja uzytkownika. Wszystcy wiedza, ze narkotyka
      maja ujemny wplyw na organizm czlowieka (w duzych
      ilosciach), jednak nie przeszkadza to ludziom, a
      szczegolnie mlodziezy szkolnej w ich zazywaniu.
      Najmlodsza warstwa spoleczna jest najlepszym rynkiem
      zbytu, a ilosc narkotykow sprzedawanych w skolach
      srednich jest ogromna (szczegolnie Marihuana, Haszysz
      i LSD). Czemu niektore z nich nie zostana w jakims
      stopniu zalegalizowane. Badania przeciez wykazuja, ze
      w Holandii gdzie "miekkie" narkotyki sa legalne,
      uczniowie rzadziej po nie siegaja niz w amerykanskich
      High Schools.
      • Gość: splk Re: narkotyki IP: 10.17.54.4, 212.76.33.* 06.03.01, 12:10
        Nie bede przytaczal przykladow dotyczacych legalizacji narkotykow w innych
        panstwach, poniewaz kazdy je zna. Chce tylko przypomniec, ze legalizacja
        marihuany z jednoczesnym podwyzszeniem kar za nielegalna dystrybucje innych
        narkotykow (amfetamina, heroina, kokaina itp.) przynioslyby o wiele wiecej
        pozytku dla panstwa i dla spoleczenstwa. Obecna sytuacja jest calkowice
        pozbawiona sensu. Policja zatrzymuje osoby, ktore lubia sobie zapali jointa i
        traktuje ich jak przestepcow. Nie jest prawda, ze kto zapali marihuane uzalezni
        sie od innych, gorszych substancji. Marihuana uzaleznia tak samo jak papierosy.
        Czy picie piwa prowadzi w pozniejszym okresie do alkoholizmu? Co z wodka? A
        skrajne przypadki w postaci spozywania denaturatu??? Tak samo jest z
        narkotykami. Jezeli marihuana bylaby legalna, nikt nie mialby mozliwosci
        mieszania jej z jakimis "wzmacniaczami". Pojawilyby sie licencje na sprzedaz i
        legalne punkty prowadzace taka dzialalnosc (Holandia).
        Coz, stanowiska w panstwie zajmowane sa przez osoby innego pokolenia, tego
        nieswiadomego w tej kwestii. Smiesza mnie rowniez roznego rodzaju programy
        telewizyjne zwiazane z tematem narkotykow. "Trawa" jest stawiana na rowni z
        heroina!!!! Absurd!!!!
        Znam wiele osob palacych ziolo. Obecnie musza ukrywac sie, zeby sobie zapalic.
        Nie sa to ludzie z marginesu czy tez zwyczajni narkomani. Niektorzy z nich
        pracuja na odpowiedzialny stanowiskach w powaznych firmach, czesc z nich
        studiuje. Znam takze kilku mgr renomowanej, panstwowej uczelni ekonomicznej.
        Zdawali egzaminy z wyroznieniem. Wszyscy oni pala marihuane. Podejsc trzeba do
        tego z glowa. Jak ich policja zatrzyma i znajdzie ziolo to pojda do wiezienia???
        Nadal zyjemy w kraju dosyc zacofanym. Najlepiej wszystkiego zakazac i wszystko
        kontrolowac. Rozbudowac aparat wzajemnego donosicielstwa:). Czy to czegos nie
        przypomina???
        Sam pale od czasu do czasu. Alkoholu nie pije i papierosow nie kopce.
        • Gość: gruby Re: narkotyki IP: 195.117.150.129, 195.117.150.* 06.03.01, 18:03
          Wyobraźmy sobie 2 obrazki :
          1. Facet (powiedzmy Jan) mąż, pracuje, akocholik pijący nałogowo tzn 1/2 litra
          dziennie (znam takiego)policzmy ok 21zł x 30 dni = 630 zł

2. Ten sam Jan palący HASZ (gram wystarcza mu na ok tydzień (mocne stany
          radości)cena ok 30 zł) policzmy 30 zł x 4 = 120zł

Wnioski ww Jan posiada miesięcznie 510 złocisków więcej (510 bochenków chleba
          lub jaranie na kilka miechów lub 50 kg wafelków dla dzieci a może miesięczna
          rata za kredyt mieszkaniowy (tak tak sam spłacam to wiem))więc jak to jest do
          ku.. nęd.. że państwo pozwala pić wódę takim ludziom i czerpie z tego zyski.
          Czy nie taniej będzie zalegalizować towar czy może leczyć z zawału serca
          takiego człowieka (1 dzień w szpitalu kosztuje majątek) a może ilu pracowników
          znalazło by pracę w domu w którym mieszkanie kupił by nasz Jan.

Denerwuje mnie ta sytuacja.....

Maciek
    • Gość: :) Re: narkotyki IP: *.bellatlantic.net 08.03.01, 00:48
      ||
      ||
      \. || ./
      '\. || ./'
      '._ '\. || ./' _.'
      '-._'\.||./'_.-'
      /'||'\
      ||||

--Poke smOT--