kumpel_wielkiego_komucha 04.06.05, 12:56 To juz naprawde bylo nikogo nie wystawiac albo dac Tadzia Mazowieckiego :// Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
forresty Re: Henryka Bochniarz kandydatką Partii Demokraty 04.06.05, 13:00 Po prostu ręce i szczęka opadają. Jak można sobie strzelić samobója na własne życzenie i to jeszcze zanim mecz sie w ogóle zaczął? Nie pojmuję tego. Kandydat więcej niż fatalny. To kandydat ze środowiska klanowo-oligarchicznego. Ten klan to pałac prezydencki, wszelkiej maści Kulczyki i NIemczyckie. Po prostu palnij ty się w łeb Frasyniuk i to gołą pięścią a nie boksreską szmacianką. Odpowiedz Link Zgłoś
m635 Ha,ha,ha! Sami się likwidują!Tak trzymać! Wynik 3% 04.06.05, 13:08 Bochniarz :-))) No to mamy z głowy wirtualną partyjkę .peel. Już nic im nie pomoże. Nerwowy szofer, aparatczyk PZPR i poczciwy dement wreszcie wykończyli formację UD-UW- PD! Wreszcie. Należy im się za to wdzięczność. Odpowiedz Link Zgłoś
wmaker Story , to tej kobitki słabe , tajemnicza kobita 04.06.05, 13:16 Czym ona ,tak naprawdę się zajmuje :) Odpowiedz Link Zgłoś
podrzegacz SOCJOTECHNIKA PD w TVN24 = MONOPOL NA PRAWDĘ 04.06.05, 14:33 Słuchałem dziś rano TVN24 i dzisiaj także był zjazd LPR gdzie też wybrano kandydata na prezydenta, i było to też wspomniane w njusach, tylko że... 1.) LPR - 3 minuty - ujęcie kamery jakieś ponure, krótka relacja, nie mająca wiele wspólnego z rzetelneścią dziennikarską, z ust reporterki która, z ponurą miną pełną grozy, użyła parę sformułowań bardzo subiektywnych (delikatnei mówiąc) typu (cytuję): "kłamliwe hasła o roli Polski w UE" 2.) PD - 5 minut i pólgodzinna transmisja - słoneczna atmosfera, uśmiechnięci reporterzy wieszczący "przełomowe wydarzenie", ACHy I OCHy !!! RZYGAĆ SIĘ CHCE!! Nie jestem zwolennikiem ani jednej partii ani drugiej ale to pranie mózgu przepełnia mnie tyleż obrzydzeniem co smutkiem - DLACZEGO PD MAJĄCA 3% POPARCIA DOSTAJE PONAD PÓŁ GODZINY A LPR MAJĄCA 11% TYLKO 3 MINUTY? Przecież relacjonowane wydarzenie miało DOKŁADNIE TEN SAM CHARAKTER! Kto w Polsce zawłaszczył "demokrację"? Odpowiedz Link Zgłoś
m635 Jaka partia,taka kandydatka www.bochniarz.com 04.06.05, 14:37 Baardzo ciekawa lektura - www.bochniarz.com Odpowiedz Link Zgłoś
kubajaw a skad pomysl ze telwizja powinna byc obiektywna? 04.06.05, 15:34 Media nie musza byc obiektywne i nie ma to nic wspolnego z demokracja. Wolnosc i demokracja polegaja na tym, ze kazdy ma mozliwosc przedstawiania rzeczywistosci wedlug wlasnego punktu widzenia. Jesli czyni to uczciwie nie naginajac faktow, a tylko prezentujac je tak jak sam je interpretuje to wszystko jest w porzadku. Ktokolwiek komu nie podobaja sie poglady wydawcow tvn24 moze zalozyc wlasna stacje i w niej lansowac inna wizje wydarzen. Skonczmy z tymi bzdurami, ze media maja byc obiektywne! NIE MAJA BYC! Odpowiedz Link Zgłoś
podrzegacz tia... Rywin, Czarzasty, Kwiatkowski "wciąz żywi" 04.06.05, 16:07 MUSI BYĆ RÓWNOWAGA I PLURALIZM, także w mediach - inaczej wracaj do Łukaszenki i Putina! Cały czas grupa oligarchów TYLKO dzięki wsparciu przez kolesi polityków (KRRiT) (i może mafię) budowali "JEDYNIE SŁUSZNE" media i stacje "prywatne" typu TVN mające de facto PRYWATNY MONOPOL w Polsce - NA DEMOKRACJĘ NIE MA SZANS! Odpowiedz Link Zgłoś
synziemi o co chodz? 05.06.05, 22:52 TVN24 to stacja prywatna i moze sobie robic co jej sie podoba. Zreszta wiecej ludzi jest zainteresowanych PD niz LPR. LPR to partia protestu a PD to ugrupowanie z przyszloscia. Odpowiedz Link Zgłoś
pafcio.gazeta Re: SOCJOTECHNIKA PD w TVN24 = MONOPOL NA PRAWDĘ 04.06.05, 19:54 bo widzisz prawda jest jedna, bez wzgledu na Twoje relatywizujace zapedy. LPR klamie i manipuluje, PD nie. Odpowiedz Link Zgłoś
janlol Re: SOCJOTECHNIKA PD w TVN24 = MONOPOL NA PRAWDĘ 04.06.05, 21:22 Mam takie same obserwacje po obejrzeniu tej całej "demokratycznej" szopki w TVN 24. Dodałbym jeszcze, że przez długi, naprawdę długi czas leciał czerwony pasek z tymi informacjami o szopce demokratów jakby to była informacja dnia. Zaczynam powątpiewać w obiektywizm i rzetelność TVN 24. Odpowiedz Link Zgłoś
x-y-z Re: SOCJOTECHNIKA PD w TVN24 = MONOPOL NA PRAWDĘ 05.06.05, 00:25 janiol, dopiero teraz zaczynasz wątpić w prawdę głoszoną przez TVN? Odpowiedz Link Zgłoś
mikamin Bochniarz to profesjonalistka 04.06.05, 19:33 Bochniarz to rewelacyjna kandydatura. Story to ona ma właśnie fantastyczne! Sama doszła do wszystkiego w życiu i zawsze była nakierowana nie tylko na swój sukces ale też i innych, na przykład Lewiatan więcej zrobił dla biznesu niż wszyskie inne organizacje z BCC nawet włącznie! Ja popieram Bochniarz z całej siły!!! Odpowiedz Link Zgłoś
olias Al Capone też doszedł sam 04.06.05, 21:55 może i sama doszła do majątku, ale gdzieś tam jest kawałek mojej pensji. Premia, albo podwyżka której nie dostałem. Z innymi. Gdy Mazowiecki złożył dymisję pani minister zrobiła oblot państwowych firm. A po tym oblocie szły rachunki biura konsultingowego. I to takie rachunki że przy nich taki Rywin to malusi kotuś. Odpowiedz Link Zgłoś
polonus3 Re: Ha,ha,ha! Sami się likwidują!Tak trzymać! Wyn 05.06.05, 15:04 Dajcie sobie spokoj z wybieraniem kobiety na prezydenta. Kobieta mysli dupa! Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great Kandydatka bogaczy, a nie Kowalskiego i Nowaka 04.06.05, 13:13 Kandydatka bogaczy, a nie Kowalskiego i Nowaka Co ta pani zrobiła aby zlikwidować choć trochę bezrobocie? Zapisała się do BCC? Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis Re: Kandydatka bogaczy, a nie Kowalskiego i Nowak 04.06.05, 13:20 mike-great napisał: > Kandydatka bogaczy, a nie Kowalskiego i Nowaka No, niezupełnie. TW Nowak jest koleżanką Bochniarzowej w Klubie 22. Odpowiedz Link Zgłoś
niezapowiedziany Re: Kandydatka bogaczy, a nie Kowalskiego i Nowak 04.06.05, 15:42 ciekawe czy bedac I sekretazem OOZ PZPR w Instytucie w latach 1981-1985 Bochniarzowa kontaktowala sie z Giertychem przy Radzie Konsultacyjnej? :D Odpowiedz Link Zgłoś
meylec No, to III-cia Dominikana będzie szybciej budowana 04.06.05, 15:52 Na szczęście kandydatka ma małe szanse. Tak że III- Dominikana w dotychczasowym tempie będzie budowana. Odpowiedz Link Zgłoś
niezapowiedziany o III Dominikanie z Bochniarz i Dochnalem mowisz? 04.06.05, 15:58 serwisy.gazeta.pl/kraj/1,60345,2391968.html Marek Dochnal. 43 lata Prawnik i filozof, lobbysta, milioner, gwiazda kolorowych pisemek. "Pierwszy raz zrobiło się o nim głośno na początku lat 90. - jego firma Proxy zdobyła od ówczesnej minister przemysłu Henryki Bochniarz lukratywny (1,5 mld starych złotych) kontrakt na przygotowanie planu restrukturyzacji przemysłu zbrojeniowego. Potem NIK stwierdziła, że opracowanie było bezwartościowe." Swoja droga GW nieswiadomie chyba pograzyla kandydatke swojej partii :). Odpowiedz Link Zgłoś
meylec Mówię o Dominikanie, którą Polakom wyrzeźbiono 04.06.05, 16:57 z poniedziałku na wtorek w miejsce PRL-u. Wielu tego nie przeżyło. Na szczęście na p. Bochniarz będą głosować tylko ludzie z jej kasty. Odpowiedz Link Zgłoś
stranger.pl "Złote" myśli p. Bochniarz o Polakach. 05.06.05, 14:00 Pani Bochniarz w jednym z wywiadów powiedziała, że: "nie warto dawać podwyżki pracownikom bo i tak wszystko przepiją." Inny "złoty" cytat p. Bochniarz: "Ludzie z inicjatywą, przedsiębiorcy są wrogiem klasowym tej robotniczo- chłopskiej szumowiny, której jest w Polsce 95%. Ta szumowina przechlana, zwyrodniała to przecież ich wyborcy. I dlatego 5% narodu musi ich utrzymywać.” Idealny kandydat dla partii (UWecji teraz PeDecji mającej zawsze o sobie mniemanie - oni mądrzy (chyba... inaczej) reszta to... głupki, którymi można sterować i.... jak powiedział p. Geremek: "Nie dorosły do demokracji" (słowa padły kiedy Polacy odrzucili p. Mazowieckiego wybierają Tymińskiego do drugiej tury wyborów prezydenckich). Odpowiedz Link Zgłoś
sawa.com Re: Henryka Bochniarz kandydatką Partii Demokraty 04.06.05, 15:45 forresty napisał: > Po prostu ręce i szczęka opadają. Jak można sobie strzelić samobója na własne > życzenie i to jeszcze zanim mecz sie w ogóle zaczął? Nie pojmuję tego. Kandydat > więcej niż fatalny. To kandydat ze środowiska klanowo-oligarchicznego. Ten klan > to pałac prezydencki, wszelkiej maści Kulczyki i NIemczyckie. Po prostu palnij > ty się w łeb Frasyniuk i to gołą pięścią a nie boksreską szmacianką. Bardzo trafny komentarz! Myślę podobnie! Więc nie będę sie powtarzać. A tylko podpisuję się pod nim - komentarzem forresty Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great Re: Henryka Bochniarz kandydatką Partii Demokraty 04.06.05, 20:53 Dziękujemy za kandydatkę - bo z tą panią to pewna PRZEGRANA! I dobrze !!! Odpowiedz Link Zgłoś
szarak54 Re: Henryka Bochniarz kandydatką Partii Demokraty 04.06.05, 13:02 Hi HI tak trzymać 0,5 % poparcia to będzie i tak za dużo .hi ih hi!@!! Odpowiedz Link Zgłoś
karol113 Re: Henryka Bochniarz kandydatką Partii Demokraty 04.06.05, 13:04 www.agora.pl/agora_pl/1,26115,679163.html Jako była przewodnicząca RN AGORY będzie nachalnie promowana przez należące do niej radio TOK-FM, Gazetę Wyborczą czy Metro. Patrzcie i podziwiajcie zręczność propagandzistów vel "dziennikarzy". Odpowiedz Link Zgłoś
slovas "Polowanie" zakończone 04.06.05, 13:05 Polowanie na kandydata zakończone i upolowano... kandydatkę. Bardzo mi przykro, ale pani H. Bochniarz nie kojarzy mi się z niczym szczególnym, z samą Partią Demokratyczną też nie bardzo. O co zatem tu chodzi? Przy całej sympatii do PD, mam wraźenie, że twórcy tej partii mieli tylko jeden pomysł, którym udało im się zrealizować: stworzyć partię. Reszta idzie im jak po grudzie, i wydaję się to e dużej mierze dzięki brakowi innych pomysłów... Pytanie: czy warto oddawać swój głos na panią Henrykę? Mam poważne wątpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
bac1 Re: "Polowanie" zakończone 04.06.05, 13:08 Wydawało mi się na poczatku, że może cos z tych demokartów.pl bedzie. Ale to było dawno i nieprawda... Odpowiedz Link Zgłoś
slovas Re: "Polowanie" zakończone 04.06.05, 13:14 Takie to wszystko niemrawe. Pani Bochniarz w swym pierwszym przemówieniu sprawiała wraźnenie, jakby jej było wstyd, że tam stoi i mówi do ludzi. Pozostali co stali za nią i obok też nie wyglądali na przekonanych. Cóż, zawsze można powiedzieć, że naród jest niedojrzały i nie potrafi przełamać stereotypów i zagłosować na kobietę. Tyle, że to przecież nie o to chodzi. Tak na marginesie: podzielam uczucia pani Bochniarz - mnie też jest wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Gdzie diabeł nie może... 04.06.05, 13:37 bac1 napisała: > Wydawało mi się na poczatku, że może cos z tych demokartów.pl bedzie. Ale to > było dawno i nieprawda... *************************************** Zgadzam się z Tobą i slovasem. Decyzja równie bezsensowna jak kandydatura Onyszkiewicza swego czasu. Bochniarz jest postacią niewyraźną, zbyt związana z gospodarką, a zbyt mało z problemami związanymi z szeroko pojętą racją stanu oraz interesem społecznym. W konfrontacji z wizerunkiem Andrzeja Zolla, namawianego przez PD, wizerunek Henryki Bochniarz jest beznadziejny. Prognozuję wzrost notowań Marka Borowskiego, jako bezpośrednie następstwo tej decyzji. To są moje spostrzeżenia na gorąco. Są jednak pewne plusy tej kandydatury: Henryka Bochniarz to kobieta sukcesu, której niewraźna postawa społeczna może być odczytywana jako laicka (liberalna). Nie zdziwiłbym się gdyby pani Henryka wygrała wybory dzięki kobiecemu elektoratowi, znudzonemu jałowymi zabiegami naszych plitycznych macho. Odpowiedz Link Zgłoś
ciekawymbardzo Re: Gdzie diabeł nie może... 04.06.05, 13:46 Nie zdziwiłbym się gdyby pani Henryka > wygrała wybory dzięki kobiecemu elektoratowi, znudzonemu jałowymi zabiegami > naszych plitycznych macho. Twój kontakt z realnym światem ogranicza się chyba do monitora i klawiatury. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Gdzie diabeł nie może... 04.06.05, 15:24 ciekawymbardzo napisał: > Nie zdziwiłbym się gdyby pani Henryka > > wygrała wybory dzięki kobiecemu elektoratowi, znudzonemu jałowymi zabiega > mi > > naszych plitycznych macho. > > Twój kontakt z realnym światem ogranicza się chyba do monitora i klawiatury. *********************************** Wycinasz jedno zdanie z postu i tylko je komentujesz, abstrahując od reszty. Zacznij myslec samodzielnie. To nie boli. Odpowiedz Link Zgłoś
ciekawymbardzo Re: Gdzie diabeł nie może... 04.06.05, 15:36 > Wycinasz jedno zdanie z postu i tylko je komentujesz, abstrahując od reszty. > Zacznij myslec samodzielnie. To nie boli. Pisanie banałów nie boli? Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Gdzie diabeł nie może... 04.06.05, 19:33 oo, nie tylko nie umiesz myśleć, ale i czytać z powrotem na drzewo! Odpowiedz Link Zgłoś
olias ostrożnie z życzeniami 04.06.05, 22:00 bo się mogą spełnić. Przy tej pani 3/4 ludzi w Polsce zdechnie z głodu. Ona ma apetyt smoczycy. Odpowiedz Link Zgłoś
karolalilya Re: Gdzie diabeł nie może... 05.06.05, 14:47 czy gospogarka to nieinteres spoleczny? Jak nie ma rozwoju gospodarki to jest recesja i bezrobocie a poza tym prezydent ma wokól siebie sztab doradcow z ktorych pomocy korzysta tak wiec jego decyzje nie sa w pelni samodzielne a i jego rola jestbardzo ograniczona - z czym chce walczyć Lech Kaczyński. Ja tam sie cieszę że kobiety siegaja po polityczne stanowiska bo to jest potrzbne i bede najprawdopodobniej na nia glosować chociazby dlatego żeby procenty w tym wyscigu stracili np. Lepper ( jeszcze sie chyba nie zglosil albo dojrzal że to nie dlaniego lub ten krzykacz i ignorant Kaczyński)I tak beda sie w tej walce liczyli silniejsi i z wiekszym zapleczem politycznym aleczemu niedac jej szansy? Odpowiedz Link Zgłoś
dorsai Re: Bochniarz?? Ło Jezusicku!!! 04.06.05, 13:14 Że też zawsze tak samo... walka między "wrocławkiem" a "lyberałamy" spod znaku "łapiem kasę i w nogi" (tyle mają wspólnego z prawdziwym liberalizmem ile krzesło elektryczne ze zwykłym... to po prostu przekrętowicze)...najpierw w ten sposób sparaliżowana została UD, teraz PD...Te różne Goliszewskie i Bochniarzowe myślą, że coś im sie należy bo kiedyś daaali i pooopieraaali. Otóż g*** im się należy i póki Mazowiecki i Frasyniuk nie odetną ich od siebie, to bedą mieli przez tych d**pków 0,5% albo i mniej. Bochniarz wsławiła się wypowiedziami przy których myśli Forresta Gumpa to filozofia i symbol rozsądku...W ten sposób PD przegrała już teraz na własne życzenie. Moze i lepiej, bo widząc takiego kandydata wiecej zagłosuje na Tuska... Odpowiedz Link Zgłoś
konread Re: Henryka Bochniarz kandydatką Partii Demokraty 04.06.05, 13:08 Szkoda, już istotnie Mazowiecki by się bardziej nadawał, pomimo swej "niemedialności". A wydawało się że po powstaniu PD i weryfikacji poprzednich niepowodzeń UW będzie to poważna i rozsądna siła:-( Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great Najgłupsza kandydatura pod słońcem 04.06.05, 13:10 Najgłupsza kandydatura pod słońcem. I tak życzę tej partii jak najgorzej, bo to partia PRZEFARBOWANYCH oszustów!!! Odpowiedz Link Zgłoś
niezapowiedziany Re: Henryka Bochniarz kandydatką Partii Demokraty 04.06.05, 13:12 pamietam: "niedlugo na stanowisku sprzataczki bedzie trzeba znac co najmniej dwa jezyki obce" (H. Bochniarz). Pani Bochniarz nie slyszala chyba o czyms takim jak dopasowanie wymagan do wykonywanych obowiazkow i przewartosciowaniu stanowiska. w sumie PD jest juz bez szans. a o Lewiatanie takim prorozwojowym zmienilem swoja opinie po pewnym kontakcie z nimi. zwrocilem sie z prosba o pomoc w ankietowaniu przedsiebiorstw do pracy nad innowacyjnoscia organizacji. po pierwszym liscie odpowiedzi w ogole nie otrzymalem, po drugim zadzwonili z odmowa z zaznaczeniem, ze w ogole powinienem sie cieszyc, ze mi odpowiedzieli, bo to ich nie interesuje, a odpowiedzili poniewaz ponowilem pytanie. gratulacje. choc przyznaje, ze z niektorymi postulatami Lewiatana sie zgadzam, ale nie oni jedyni o tym mowia. no i jesli Pani Bochniarz przyklaskuje Haunerowi (za NPR, ktory po uwazniejszym i analitycznym czytaniu jest po prostu zbiorem poboznych zyczen, w stylu: chcemy zeby bylo lepiej) i premierowi Belce z ostanimi dezycjami chocby dotyczacymi akcyzy na paliwo to "gratuluje" (no chyba, ze ma to byc tak, ze sposobem zeby cos przeforsowac czy odwolac jest bezposredni wplyw na premiera bo z jednej my partii i kto blizej wladzy ten ma korzysci i swoje przepchnie, wiec martwic sie nie musi). Odpowiedz Link Zgłoś
forresty Re: Henryka Bochniarz kandydatką Partii Demokraty 04.06.05, 13:15 a ja pamiętam : Uniwersytety produkują nikomu nie potrzebych bibliotekarzy i archiwistów. Należy to zmienić" Pani Henryko - uniwersytety nie są kuźnią kadr tylko miejscem badań naukowych Odpowiedz Link Zgłoś
niezapowiedziany Re: Henryka Bochniarz kandydatką Partii Demokraty 04.06.05, 14:13 zgadza sie. choc nie tylko miejscem badan. powinny takze ksztalcic ludzi zdolnych do podejmowania wyzwac i zdolnych do dalszego ksztalcenia (co chyba robia z nienajgorszym skutkiem jak sie okazuje. wszyscy moi znajomi, ktorym zalezy, znalezli fajne miejsca pracy, zaczeli cos na swoja reke itd, polscy studenci sa naprawde bardzo chwaleni takze na zachodnich uczelniach czy w firmach na Zachodzie, bo sie blyskawicznie ucza, bo maja otwarte glowy itd). ale chodzi o to, ze ta instytucja opowiadajaca sie za budowaniem "most" pomiedzy biznesem a szkolnictwem, tak naprawde tylko o tym mowi. Odpowiedz Link Zgłoś
pafcio.gazeta Badan naukowych w bibliotekarstwie??? 04.06.05, 19:57 pierwsze slysze. Odpowiedz Link Zgłoś
teufel Re: Henryka Bochniarz kandydatką Partii Demokraty 04.06.05, 13:14 Odpowiedni kandydat na odpowiednie stanowisko. Odpowiedz Link Zgłoś
marekpiosik Re: Henryka Bochniarz kandydatką Partii Demokraty 04.06.05, 13:23 Przed chwila na konferencji Partii Demokratycznej przedstawiono jej kandydatke na prezydenta - jest nia Henryka Bochniarz - prezydent PKPP Lewiatan. Jak na razie jest to jedyna osoba co do ktorej szczerych checi nie mam watpliwosci, darze ja zaufaniem tak samo jak Donalda Tuska - sa to jedyne osoby, ktore kontrastuja na tle innych kandydatow. LPR - kandydat Maciej Giertych oraz panowie Kaczyńscy nie sa wogole wiarygodni dla mnie i tu moglbym wiecej narzekac, a samoobrona to moim zdaniem wielkie nieporozumienie. Tym postem chce tylko wyrazic moja radosc wywolana podbudowaniem nadziei na lepsza przyszlosc mojej i naszej ojczyzny, pora zaczac cos robic...dlatego wstepujcie do Partii Demokratycznej, Platformy Obywatelskiej i do SdPl zgodnie ze swoimi pogladami, a bojkot sie nalezy LPR i PiS za wejscie na sciezke demagogii i kpin ze spoleczenstwa. Tak narzekac na Bochniarz, a ja sadze ze ona przestala narzekac i chce zaczac cos robic,a w polityce nie przekonania sa najwazniejsze ale dobra postawa i sumienie, czego nie maja ani Kaczyńscy ani Giertychy! Odpowiedz Link Zgłoś
karol113 Re: Henryka Bochniarz kandydatką Partii Demokraty 04.06.05, 13:16 Na pewno była czy jest też w RN ITI czyli reklama w TVN i TVN 24 nonstop- o rany ale będą smęcić :(((( Jej nie pomoże, ale ludzi wymęczą dziennikarzyny... bochniarz.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin Bardzo dobrze PeDely sami sie pograzaja. 04.06.05, 13:18 A swoja droga Frasyniuk cos tam gledzil, ze ich kandydat ma byc nie umoczony w polityke. Cytat z oficjalnej strony p. Bochniarz "W rządzie Jana Krzysztofa Bieleckiego w 1991 r. była Ministrem Przemysłu i Handlu." No ona taka politycznie czysta jak z Mazowieckiego mistrz refleksu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Henryka Bochniarz kandydatką Partii Demokraty 04.06.05, 13:20 > To juz naprawde bylo nikogo nie wystawiac albo dac Tadzia Mazowieckiego :// Mogli wystawic Bigosową. Odpowiedz Link Zgłoś
ajatochrzanie Re: Henryka Bochniarz kandydatką Partii Demokraty 04.06.05, 13:20 .. a potem wszyscy się dziwią, że Stan T. wygrywa w cuglach wybory.... Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm sympatyczna kandydatura, myślę, że z szansami... 04.06.05, 13:22 komentarze "znafcuf" przekonują mnie, że jest to dobry wybór. Bochniarzowa nie jest uwikłana w żadną aferę, a spośród przedstawicieli przedsiębiorców jest w tym środowisku najlepiej odbierana. Pedekom taki kandydat też na rękę z kilku innych powodów - zaplecze finansowe Lewiatana, jedyna kobieta (pomijam Szyszkowskie i im podobne), poparcie biznesu, kobiet, NgOsów. Niewątpliwie lepsza od obecnych partyjniackich lub egzotycznych kandydatów, co się nam dotąd objawili. Wolałbym oczywiście Zolla, ale i na kandydaturę Bochniarzowej byłbym w stanie zagłosować. Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm no i oczywiście będzie miała poparcie mediów 04.06.05, 13:25 obstawiam co najmniej: tvn, GW z satelitami, Przekrój, Politykę Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: no i oczywiście będzie miała poparcie mediów 04.06.05, 13:29 elfhelm napisał: > obstawiam co najmniej: tvn, GW z satelitami, Przekrój, Politykę Te media miałby każdy kandydat PeDe. No ale oczywiście Bochniarzowej będzie łatwiej jako członkowi rady nadzorczej Agory (do 2002) i ITI. Odpowiedz Link Zgłoś
slovas Re: no i oczywiście będzie miała poparcie mediów 04.06.05, 13:34 kataryna.kataryna napisała: > elfhelm napisał: > > > obstawiam co najmniej: tvn, GW z satelitami, Przekrój, Politykę > > > Te media miałby każdy kandydat PeDe. No ale oczywiście Bochniarzowej będzie > łatwiej jako członkowi rady nadzorczej Agory (do 2002) i ITI. Co wy wygadujecie? Przecież to ludzie głosują a nie media. Kadydat jaki jest każdy widzi i żadne mniej lub bardziej inteligenckie media tego nie zmienią. Przypominam że w wyborach głowsuje masa a nie inteligencja i dziennikarze. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: sympatyczna kandydatura, myślę, że z szansami 04.06.05, 13:26 Bochniarzowa nie > jest uwikłana w żadną aferę To jest wystarczająca rekomendacja dla kandydata na prezydenta. O tempora, o mores. Odpowiedz Link Zgłoś
miesozerca ale retoryka...jak za prl 04.06.05, 13:29 "komentarze "znafcuf" przekonują mnie, że jest to dobry wybór. Bochniarzowa nie jest uwikłana w żadną aferę," - takie rozumowanie mi przypomina absurdy PRLu typu: - "wiesz, on jest w partii ale nie donosi na mnie sb wiec jest ok." Czyzby? Odpowiedz Link Zgłoś
forresty Re: ale retoryka...jak za prl 04.06.05, 13:31 "komentarze "znafcuf" przekonują mnie, że jest to dobry wybór. Bochniarzowa nie jest uwikłana w żadną aferę," klopot w tym że ci znafcy to raczej potencjalni zwolennicy PD którzy jak widać bardzo rozczarowali się kandydatem którego im zaproponowano Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: sympatyczna kandydatura, myślę, że z szansami 04.06.05, 13:33 elfhelm napisał: > komentarze "znafcuf" przekonują mnie, że jest to dobry wybór. Bochniarzowa nie > jest uwikłana w żadną aferę, Może będzie okazja wyjaśnić aferę Proxy: prawo.uni.wroc.pl/~kwasnicki/EkonLit/040710publicystyka_a_2.html Pedekom taki kandydat też na rękę z kilku > innych powodów - zaplecze finansowe Lewiatana, jedyna kobieta (pomijam > Szyszkowskie i im podobne), poparcie biznesu, kobiet, NgOsów. A jakie związki ma Bochniarzowa z NGO-sami? Niewątpliwie > lepsza od obecnych partyjniackich lub egzotycznych kandydatów, co się nam dotąd > > objawili. Oj wątpliwie, wątpliwie. Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm Re: sympatyczna kandydatura, myślę, że z szansami 04.06.05, 13:52 kataryna.kataryna napisała: > Może będzie okazja wyjaśnić aferę Proxy: Może. Szukałem informacji o aferze Proxy. I udział w niej Bochniarz można porównać do udziału Kaczorów w aferze Telegrafu czy Fozzu albo rzekomych przekrętów Janusza Lewandowskiego (chyba zresztą już uniewinnionego przez sąd). > A jakie związki ma Bochniarzowa z NGO-sami? Finansowe oczywiście. Prywatni sponsorują sporo NgOsów. A ponadto dostanie ich wsparcie, bo te i tak wspierają Pedecję m. in. Forum Inicjatyw Pozarządowych, Batory, Schuman, Fundacja rozwoju demokracji lokalnej. > > lepsza od obecnych partyjniackich lub egzotycznych kandydatów, co się nam > > dotąd objawili. > > Oj wątpliwie, wątpliwie. od Giertycha, Leppera, Borowskiego, Religi, Kaczyńskiego, Tymińskiego, Szyszkowskiej lepsza od Tuska w sumie też Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: sympatyczna kandydatura, myślę, że z szansami 04.06.05, 13:58 od Giertycha, Leppera, Borowskiego, Religi, Kaczyńskiego, Tymińskiego, > Szyszkowskiej lepsza > od Tuska w sumie też Podaj jeden dobry powód. Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm Re: sympatyczna kandydatura, myślę, że z szansami 04.06.05, 14:10 od Giertycha, Leppera, Tymińskiego - nie będę uzasadniał (chyba nie trzeba) od Kaczyńskiego - bo ma normalne poglądy na gospodarkę, niższe i prostsze podatki, wpsarcie dla małych i srednich przedsiębiorstw, promocję reguł wolnorynkowych i prywatnego kapitału, a nie jak PiS wspieranie 50% podatku czy umów społecznych, od Religi - bo w przeciwieństwie do tego niepartyjnego działacza kilku partii Bochniarzowa partii nie zmieniała i czynnie w życiu partyjnym od lat nie uczestniczyła, od Szyszkowskiej - bo jest zadbaną i (jak na swoje lata) atrakcyjną kobietą, od Borowskiego - jak u Kaczora, a także bo nie wspierała złodziejskiego rządu Millera, od Tuska - bo w przeciwieństwie do lidera PO jest dość skuteczna i jest osobą rozpoznawalną poza krajem. Poza tym PKPP w przeciwieństwie do Platformy nieraz prezentowała bardziej szczegółowe projekty, a nie tylko hasła (3 razy 15 i już). Odpowiedz Link Zgłoś
abaddon_696 Re: sympatyczna kandydatura, myślę, że z szansami 04.06.05, 14:27 > od Giertycha, Leppera, Tymińskiego - nie będę uzasadniał (chyba nie trzeba) W tym przypadku trzeba. > od Kaczyńskiego - bo ma normalne poglądy na gospodarkę Czyli wyższe bezrobocie + wyższe podatki dla nie-bogaczy + pogorszenie standardów życia dla 70% obywateli - i udowodnij, że jest inaczej > Bochniarzowa partii nie zmieniała i czynnie w życiu partyjnym od lat nie > uczestniczyła, To samo można powiedzieć o Jaruzelskim czy Kiszczaku. > od Szyszkowskiej - bo jest zadbaną i (jak na swoje lata) atrakcyjną kobietą, Żałosny argument. > od Borowskiego - jak u Kaczora, a także bo nie wspierała złodziejskiego rządu > Millera, Tylko wspierała jego program gospodarczy poprzez Hausnera. > od Tuska - bo w przeciwieństwie do lidera PO jest dość skuteczna i jest osobą > rozpoznawalną poza krajem. Wałęsa pod tymi względami jest jeszcze lepszy. Tzn. w psuciu. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: sympatyczna kandydatura, myślę, że z szansami 04.06.05, 14:27 Dziękuję. Sorki ale z uwagi na brak czasu nie podejmę polemiki. Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin Re: Nie myślałem , że Frasymiuk jest taki głupi. 04.06.05, 13:50 Przepraszam, a czego Ty oczekujesz od Frasyniuka ? Pompuje mu inteligencje GW i sam w to uwierzyl ;) Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Nie myślałem , że Frasymiuk jest taki głupi. 04.06.05, 13:55 Inteligencja dzieli się na: wrodzona i katolicką. A tej drugiej jest znaczznie więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
molica Brawo! 04.06.05, 13:24 Wybrać takiego kandydata to trzeba mieć zmysł polityczny! Członek PZPR w stanie wojennym i przez lata 80. A może by tak Frasyniuk był łaskaw spytać byłą panią minister o udział w Aferze Proxy - zlecenie Dochnalowi za gigantyczne pieniądze ekspertyzy przemysłu zbrojeniowego, którą potem NIK ocenił jako nic nie wartą??? Za co tak naprawdę mu wtedy zapłaciła??? Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Brawo! 04.06.05, 13:28 A może by tak Frasyniuk był łaskaw spytać byłą panią minister o udział w Aferze > > Proxy - zlecenie Dochnalowi za gigantyczne pieniądze ekspertyzy przemysłu > zbrojeniowego, którą potem NIK ocenił jako nic nie wartą??? Za co tak naprawdę > mu wtedy zapłaciła??? Czy zdajesz sobie sprawę, ze takie pytania nie są poprawne politycznie? :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Brawo! 04.06.05, 13:51 Kiedy to nawet nie jest partia. To towarzystwo wzajemnej adoracji gostków, którzy nie załapali się w nowych rozdaniach. Odpowiedz Link Zgłoś
karol113 Re: Brawo! 04.06.05, 13:59 www.wprost.pl/ar/?O=69482&C=57 Ona jak i Jolka nie zna Dochnala! Odpowiedz Link Zgłoś
puhyes Re: Henryka Bochniarz kandydatką Partii Demokraty 04.06.05, 13:41 Jaka partia, taki kandydat / taka kandydatka. Biedny ten kraj. W dodatku przyjdzie go opuścić, bo żyć w nim coraz trudniej, a jakoś życie trzeba sobie ułożyć sensownie i z perspektywą. Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: Henryka Bochniarz kandydatką Partii Demokraty 04.06.05, 13:43 jedyny,który ma szanse wygrac wybory,to prof.M.Filar. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Henryka Bochniarz kandydatką Partii Demokraty 04.06.05, 13:49 Albo p. Karol Modzelewski. Ale On nie będzie kandydatem gnojków. Odpowiedz Link Zgłoś
sawa.com Re: Henryka Bochniarz kandydatką Partii Demokraty 04.06.05, 16:22 uu1 napisała: > Albo p. Karol Modzelewski. Ale On nie będzie kandydatem gnojków. Ależ to brzmi. Co najmniej jak Karol Marks! Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Henryka Bochniarz kandydatką Partii Demokraty 04.06.05, 16:52 Sorki. Słyszałeś o prof. Karolu Modzelewskim? Odpowiedz Link Zgłoś
sawa.com Re: Henryka Bochniarz kandydatką Partii Demokraty 04.06.05, 17:01 uu1 napisała: > Sorki. Słyszałeś o prof. Karolu Modzelewskim? Kogo pytasz? Bo jeśli mnie, to słyszałam. Jest profesorem i specjalistą od średniowiecza. O którym machnął grubachną książkę. Zdaje się, że miała pozytywne recenzję. Biegli w temacie twierdzą jednak, że napisał ją patrząc na zagadnienia które opisuje, z pozycji swojego lewicowego oglądu świata. Nie komentuję. Nie czytałam. Nie wiem czy tak jest naprawdę. Nie przepadam nawet za wybitnymi naukowcami, którym zdarzyło się, że ukąsił ich Hegel a potem Marks. Odpowiedz Link Zgłoś
twprezydent Krótka ławka rezerwowych. Koniec lewactwa! 04.06.05, 13:52 maureen2 napisała: > jedyny,który ma szanse wygrac wybory,to prof.M.Filar. Filar? Wygrać? Chyba na fujarce. Odpowiedz Link Zgłoś
jolojo Re: Henryka Bochniarz kandydatką Partii Demokraty 04.06.05, 13:52 Gratuluję. Nie jestem doktrynerem, ale ta kandydatura określa skrajnie liberalną opcję partii. wydawało mi się wcześniej, że będzie ona skierowana bardziej "na lewo" prosocjalnie. Teraz chyba wszystko jasne. Odpowiedz Link Zgłoś
janbacz Marnotrawstwo pieniędzy abonentów i podatników 04.06.05, 13:54 Wiadomo że p. Bochniarz nie ma najmniejszych szans, ale dostanie bezpłatny (to znaczy na koszt abonentów) czas w publicznej telewizji i radiu i będzie mogła chwalić w tym czasie swoją partię, co zapewne da jej więcej głosów w wyborach parlamentarnych. Należy zlikwidować ten prezent dla kandydatów-statystów. Niech telewizje i radia publiczne owszem robią jakieś relacje z kampanii, ale czas audycji poświęconych poszczególnym kandydatom powinien zależeć od pozycji w sondażach. Dwaj pierwsi prowadzący w sondażach powini dostać po 40% czasu, trzeci 10%, czwarty i dalsi pozostałe 10% równo podzielone. Rodacy! Wszyscy widzimy w jak kiepskim stanie jest budżet państwa, brakuje na najpotrzebniejsze rzeczy ale oczywiście dla polityków ważniejsze jest żeby byli w centrum zainteresowania jak najdłużej więc ustalili, że wybory prezydenckie będą w dwóch turach. Dlatego apeluję do Was: zadbajmy o finanse naszego państwa ponad głowami polityków, zapobiegnijmy zbędnemu wydaniu wielu milionów złotych na organizowanie drugiej tury wyborów kiedy możemy dobry dla Polski i dla nas Polaków wynik otrzymać już w pierwszej turze. Rodacy! Aby dobry dla Polski i Polaków wynik otrzymać nie głosujcie w pierwszej turze na kandydatów, którzy według sondaży zajmują trzecią pozycję lub dalszą. Wybierajcie tylko pomiędzy pierwszym i drugim. Ryzyko, że coś stracicie jest znikome, musiał by taki trzeci czy dalszy kandydat przejść rzutem na taśmę do drugiej tury i jeszcze potem wygrać z pierwszym - to jest bardzo mało prawdopodobne. Najbardziej prawdopodobne jest, że jeśli będzie druga tura to przejdą do niej właśnie dwaj pierwsi i zostanie nam i tak wybór między pierwszym i drugim. Zaoszczędźmy sobie powtórnego chodzenia do lokalu wyborczego, a państwu wydatków na organizowanie drugiej tury: wybierzmy jednego z dwóch od razu! Jeśli wszyscy skoncentrujemy się aby dobrze wybrać pomiędzy pierwszym a drugim to będziemy mieć i dobrego prezydenta z ponad pięćdziesięcioma procentami poparcia i zaoszczędzimy na kosztach drugiej tury. Dodatkowo apeluję. W wyborach parlamentarnych domagajcie się od kandydatów aby następne wybory Prezydenta RP odbyły się już w jednej turze - tanio i sprawnie. W jednej turze odbywają się wybory we wzorcowej demokracji świata: USA. Jeśli deklarujesz, że w pierwszej turze wyborów swój głos oddasz na jednego z dwóch prowadzących w sondażach kandydatów proszę złóż swój podpis. Janusz Baczyński Podpis można złożyć na stronie: www.petycje.pl/petycjePodglad.php?petycjeid=689 Odpowiedz Link Zgłoś
slovas Re: Marnotrawstwo pieniędzy abonentów i podatnikó 04.06.05, 14:03 janbacz napisał: > Należy zlikwidować ten > prezent dla kandydatów-statystów. Niech telewizje > i radia publiczne owszem robią jakieś > relacje z kampanii, ale czas audycji poświęconych > poszczególnym kandydatom powinien zależeć od > pozycji w sondażach. A w sondażach której firmy? A może wszystkich? A jeśli się różnią to co-średnia? A z którego miesiąca? A czy to się będzie zmieniać wraz ze zmianą pozycji w sondażach? A może powierzchnię plakatów też reglamentować? I ilość baloników z nazwiskami kandydatów, etc, etc. Różne szanse w wyborach to równe szanse. Temu też ma służyć odpowiedni czas antenowy. Jeśli zdobyli 100 000 podpisów to niech mają okazją pokazać co też mają do pokazania. A że akurat kandydat bez partii to żadem kandydat, to chyba jest pozytywna cecha, wszak mamy demokrację przedstawicielską, a nie inną jakąś. Odpowiedz Link Zgłoś
janbacz Re: Marnotrawstwo pieniędzy abonentów i podatnikó 05.06.05, 10:58 > A w sondażach której firmy? A może wszystkich? A jeśli się różnią to co- średnia > ? > A z którego miesiąca? A czy to się będzie zmieniać wraz ze zmianą pozycji w > sondażach? Państwowa Komisja Wyborcza powinna zostać zinformatyzowana. Rejestr wyborców powinien być stworzony w formie bazy danych. Każdy obywatel ma unikalny nr PESEL i nie będzie problemów z podwójnymi wpisami. Do tego rejestru każdy obywatel, jeśli chce może wpisać jakiej partii jest zwolennikiem, co go jednak nie zobowiązuje do niczego. Zmiany preferowanej partii w rejestrze wyborca nie może zmienić częściej niż raz na rok. Jesli wyborca chce zmieniać swoje preferencje zdalnie (przez internet lub telefon) to powinien się zgłosić do swojej gminy po PIN, ale zawsze może tę czynność wykonac osobiście w gminie. Na trzy tygodnie przed wyborami zaczyna się okres zgłaszania kandydatów. Do zgłoszenia wystarczy posiadać podpisy 1000 osób, kandydat wpłaca też 50 tys. zł kaucji, która jest mu zwracana gdy przejdzie do tury zasadniczej i otrzyma w wyborach co najmniej 5% głosów. Kandydat może, ale nie musi przedstawić oświadczenie partii lub oświadczenia partyj, które go popierają. Na dwa tygodnie przed wyborami zaczyna się okres prawyborów, trwających tygodzień. Wstępnie zakłada się, że wyborcy w prawyborach głosują na kandydata partii której są sympatykami. Jeśli wyborca chce głosować na innego kandydata niż popieranego przez partię której jest sympatykiem, może w okresie od momentu zarejstrowania się tego kandydata do końca prawyborów zgłosić się do swojej gminy lub zdalnie przez internet lub telefon podać swój wstępny wybór. Decyzji o wstępnym wyborze nie wolno zmieniać, ale też ten wstępny wybór nie jest dla wyborcy zobowiązujący. W okresie prawyborów media publiczne dają czas kandydatom proporcjonalnie do stanu rejestru wyborczego na koniec poprzedniego dnia. Na tydzień przed zaczyna wyborami zaczyna się zasadnicza kampania do której przechodzi tylko 3 kandydatów. Czas wyborczy w mediach publicznych kandydaci dostają proporcjonalnie do stanu swoich rejestrów na koniec prawyborów. Głosowanie zasadnicze odbywa się albo podczas wizyty w lokalu wyborczym, albo zdalnie przez internet lub telefon. Odpowiedz Link Zgłoś
slovas Re: Marnotrawstwo pieniędzy abonentów i podatnikó 05.06.05, 12:41 Bardzo to skomplikowane, i coś mi się wydaje, że mnogość tego "może, ale go to do niczego nie zobowiązuje" spowoduje, że owe poparcie zawarte w rejestrach będzie odbiegało (czy dalece, nie wiem) od rzeczywistych postaw wobec kandydatów, biorąc pod uwagę porażającą płynność polskiego elektoratu. Poza tym te rozwiązania dysktyminują tych, którym się nie chce iść do gminy, nie chce się nigdzie zadzwonić ani wysłać maila. Podoba mi się propozyjca kaucji. Wciąż jednak nie podoba mi się pomysł reglamentowania możliwości zaprezentowania swych poglądów na wszystko przez kandydatów. Zadzam się, że wielu jest tutaj niepoważnych kandydatów, ale od tego, by się ich nie było jest prób wyborczy i być może odpowiednie zasady finansowania (na których się nie znam, więc nie wiem). Odpowiedz Link Zgłoś
smok5 Ale wymyślili. 04.06.05, 14:02 Już widzę te 2% poparcie dla tej baby. Ale ta oświecona partia ma kandydata na jaką ją stać Odpowiedz Link Zgłoś
an9991 ciekawe kto podejmie wyzwanie merytorycznej 04.06.05, 14:04 kampanii wyborczej? kandydaci prawicy niekoniecznie potrafią dyskutować o programie raczej wolą teczki albo wspomnienia z prl-u czy obrad okrągłego stołu; pani bochniarz jest świetnie do tego urzędu przygotowana i mam nadzieję że odegra znaczącą rolę w tych wyborach Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: ciekawe kto podejmie wyzwanie merytorycznej 04.06.05, 14:08 pani bochniarz jest świetnie do tego urzędu przygotowana Fakt. Nie gorzej niż obecny prezio. i mam nadzieję > że odegra znaczącą rolę w tych wyborach Nie mniejszą niż A. Gołota w ostatnich walkach. Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin Re: ciekawe kto podejmie wyzwanie merytorycznej 04.06.05, 14:18 Hmm poczatek kampanii bochniarz ? w koncu net to tez miejsce do promowania kogos a twoj post brzmi jakbys byl/a z jej sztabu wyborczego ... Odpowiedz Link Zgłoś
an9991 Re: ciekawe kto podejmie wyzwanie merytorycznej 04.06.05, 14:28 nie jestem ale popieram i liczę na to że poprą ją wszyscy ci dla których umiar i rozsądek w polityce to liczące się wartości Odpowiedz Link Zgłoś
niezapowiedziany Re: ciekawe kto podejmie wyzwanie merytorycznej 04.06.05, 14:39 licza sie tez postawy. a to co mozna sie dowiedziec o Pani Bochniarz. przykre to i zenujace. co najmniej koniunkturalistka, ale dla mnie taki koniunkutralizm w stanie wojennym i z PZPR wtedy to cos wiecej. "wstapila do PZPR w 1978. w 1980 byla II sekretarzem OOP PZPR w Instytucie Kontroli Cen i Handlu Zagranicznego. we wrzesniu 1980 wstapila do zwiazku, ktorego struktury zostaly pozniej wlaczone do Solidarnosci, co przedstawia jako budowanie Solidarnosci, a w rzeczywistosci byla zwyklym czlonkiem. po 13 grudnia 1981 zadeklarowala wystapienie ze zwiazku. w 1981 byla juz I sekretarzem OOP PZPR w Insytucie. byla nim do 1985 kiedy to wyjechala na stypendium do Stanow (w prasie na temat jej pobytu tam, mozna bylo przeczytac, ze przez dwa lata prowadzila wyklady na uniwerystecie Minesota. polprawda. pojechala tam i jako zwykla stypendystka)." ja o Pani Bochniarz zdanie zmienilem jakis czas temu (po jej kilku wypowiedziach - gdzies z rok temu bylo jej sporo w mediach i prasie). teraz po prostu nie mam dla niej za grosz szacunku i uwazam, ze to co zrobil Frasyniuk (Hausner???) jest po prostu zenujace. Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin Re: ciekawe kto podejmie wyzwanie merytorycznej 04.06.05, 14:50 No to juz wiem ze jestes cytuje: "liczę na to że poprą ją wszyscy ci dla których umiar i rozsądek w polityce to liczące się wartości" Zywcem wyjete z ostatnich przemowien Frasyniuka na forum partyjnym PeDelow. Na drugi raz niech was lepiej szkola ... Net ma to do siebie, ze niczego nie lubi tak jak falszywosci. Trafilas/les zle mam doswiadczenie netowe akurat falsz i sciemnianie czuje na kilometr ............ Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: ciekawe kto podejmie wyzwanie merytorycznej 04.06.05, 17:13 an9991 napisał: > nie jestem ale popieram i liczę na to że poprą ją wszyscy ci dla których umiar > i rozsądek w polityce to liczące się wartości Opozycja niech się zamknie, w razie czego można jeszcze pociągnąć z dyńki (jakiegoś skrajnego radykała z PO albo PiS-u). Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: ciekawe kto podejmie wyzwanie merytorycznej 04.06.05, 17:14 an9991 napisał: > kampanii wyborczej? kandydaci prawicy niekoniecznie potrafią dyskutować o > programie raczej wolą teczki albo wspomnienia z prl-u czy obrad okrągłego > stołu; Boisz się, że będzie tak jak w "GW" o M. Giertychu? Odpowiedz Link Zgłoś
an9991 Re: ciekawe kto podejmie wyzwanie merytorycznej 04.06.05, 17:50 no właśnie boję się że nie będzie tak jak w gw (zgodnie z prawdą z szacunkiem dla rzeczywistości i troską o polskę) a wręcz przeciwnie byle przeciwnikowi dokopać i go oczernić bo władza jest przecież najważniejsza Odpowiedz Link Zgłoś
szczypiorkowski Nie mogli wyciągnąć Sochacką z Watykanu? 04.06.05, 14:07 Pani Hania byłaby lepsza. Taką babę jak Bochniarz mogliby wystawiać na prezydenta w takim kraju jak Dania czy Islandia, ale nie u nas, gdzie jest tyle problemów gospodarczych i socjalnych. To już będzie koniec PD. Ciekawe, jaką nazwę teraz wymyslą "polskojęzyczni" dla swojej nowej partii? Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Nie mogli wyciągnąć Sochacką z Watykanu? 04.06.05, 14:10 Ale problem. Np. "Piaskiem w oczy". Odpowiedz Link Zgłoś
buffalo_bill Pokona M. Giertycha i S. Tymińskiego... 04.06.05, 14:13 moim zdaniem w takich proporcjach: H. Bochniarz - 0,9 % M. Giertych - 0,8 % S. Tymiński - 0,7 % Więcej "planktonu kandydackiego"! :-) W tv same nudy :-) Odpowiedz Link Zgłoś
loquin.phd Henryka? A co z Heniem Kissingerem? 04.06.05, 14:15 Przecież po nadaniu obywatelstwa RP w trybie przyspieszonym Heniu mógłby startować. Nudno mu pewnie w NYC, a w Niemczech go nie chcą. Niewątpliwie poparcie dla PD wzrosłoby przez to z 1% do 3%. Cóż, w następnym Sejmie PD niestety nie będzie. Albo i stety. Dobić to UWowskie widmo raz na zawsze, upiory rodem z przeszłości nie mają racji bytu! Tego wymaga higiena polityczna. Dwa duże obozy: lewica (1. SLD, 2. PSL), prawica (1. LPR, 2. PiS), i po środku liberałowie (PO). Odpowiedz Link Zgłoś
loquin.phd Re: zapomniałeś o samoobronie... 04.06.05, 14:27 Oh my God, rzeczywiście. Czasami zapominam, że nadal istnieje. Dobić i koniec, nie wiem skąd te świńskie mordy się wzięły. PiS, będąc w przyszłości drugorzędną partią prawicową, ma za zadanie rozbić Samoobronę. Ludzie, nie wierzcie grubym Kaczorom – nie warto igrać z Polską. Ich miejsce zawsze powinno być na tylnych ławkach, do wielkiej polityki się nie nadają. Wstydu oszczędźcie, Europa to doceni. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: zapomniałeś o samoobronie... 04.06.05, 14:33 Nie lubisz kaczki nadziewanej jabłkami? Albo czerniny? Odpowiedz Link Zgłoś
loquin.phd Re: zapomniałeś o samoobronie... 04.06.05, 14:36 No właśnie, kaczki mają być z buraczkami, a nie w ratuszach czy pałacach. Znać proporcje! Odpowiedz Link Zgłoś