Dodaj do ulubionych

M. Giertych vs. H. Bochniarz

04.06.05, 17:02
W tym samym czasie zostały ogłoszone te dwie kandydatury - jedna partii z ok.
10-procentowym poparciem, druga - partii o poparciu na granicy błędu
statystycznego. W najbliższych dniach będziemy mogli porównać i ocenić, ile
miejsca "GW" (i w jakim kontekście) poświęci jednej kandydaturze, a ile drugiej.
Obserwuj wątek
    • yano75 myślę że... 04.06.05, 17:23
      Myślę że prasa skupi się raczej na poważnych merytorycznych kandydatach (takich
      jak Bochniarz i inni) a nie na oszołomach (takich jak Giertych i inni).
      • iza.bella.iza Re: myślę że... 04.06.05, 17:50
        yano75 napisał:

> Myślę że prasa skupi się raczej na poważnych merytorycznych kandydatach
        (takich
        > jak Bochniarz i inni) a nie na oszołomach (takich jak Giertych i inni).

Myślę, że ta opinia została wygłoszona przez wiernego i bezkrytycznego
        czytelnika opiniotwórczej Gazety Wyborczej.
      • przemek1975 Re: myślę że... 04.06.05, 17:52
        ROTLF
        Bochniarz to ma byc powazny kandydat? Docelowe poparcie 1 %
      • bladatwarz Re: myślę że... 04.06.05, 18:17
        yano75 napisał:

> Myślę że prasa skupi się raczej na poważnych merytorycznych kandydatach
        (takich
        > jak Bochniarz i inni) a nie na oszołomach (takich jak Giertych i inni).

NIe ma to jak dobre samopoczucie w gloszeniu absurdalnych twierdzen.
    • iza.bella.iza Re: M. Giertych vs. H. Bochniarz 04.06.05, 17:52
      t-800 napisał:

> W tym samym czasie zostały ogłoszone te dwie kandydatury - jedna partii z ok.
      > 10-procentowym poparciem, druga - partii o poparciu na granicy błędu
      > statystycznego. W najbliższych dniach będziemy mogli porównać i ocenić, ile
      > miejsca "GW" (i w jakim kontekście) poświęci jednej kandydaturze, a ile
      drugiej.

Będą proporcje odpowiadające gustom takim jakie prezentuje yano rocznik(?)75:)
      • humbak Re: M. Giertych vs. H. Bochniarz 04.06.05, 17:55
        Może i p. Bochniarz nie powinna być tak obszernie omawiana, ale spójrz ile o niej na FK. Dobry temat jak widać. A o Giertychu i tak jest sporo. Może nawet za dużo.
        • iza.bella.iza Re: M. Giertych vs. H. Bochniarz 04.06.05, 18:02
          humbak napisał:

> Może i p. Bochniarz nie powinna być tak obszernie omawiana, ale spójrz ile o
          ni
          > ej na FK. Dobry temat jak widać. A o Giertychu i tak jest sporo. Może nawet
          za
          > dużo.

Na FK tylko dlatego pojawiło się dużo wątków o pani Heni, bo ogłoszenie jej
          kandydatury to taka jednodniowa sensacja. Już z resztą te wątki zamierają. O
          kandydaturze Macieja było wiadomo od dawna i na jego temat napisano tutaj już
          bardzo wiele. Wrzuć jego imię i nazwisko do wyszukiwarki forum, a zobaczysz, że
          pisano o nim o wiele więcej niż o pani Heni.
          • humbak Re: M. Giertych vs. H. Bochniarz 04.06.05, 18:12
            No właśnie. Więc w czym problem? A GW to GW. Nie ma co histeryzować że o PD piszą dużo, bo taka już ich uroda. Lepiej się chyba zająć czymś bardzije życiowym. Ja np. idę jeść:)
            PS
            Maciej G. jak się zdaje nie jest kandydatem dużo znaczniejszym niż Bochniarz. Lepsze byłoby porównanie do jakiego Tuska czy innego Kaczora bądź Lisa... znowu same zwierzęta:P
            • t-800 Re: M. Giertych vs. H. Bochniarz 04.06.05, 18:23
              humbak napisał:

> Maciej G. jak się zdaje nie jest kandydatem dużo znaczniejszym niż Bochniarz.

Mi się zdaje odwrotnie. Partia Giertycha ma ok. 10 proc. poparcia, PD - ~3 proc.
              • humbak Re: M. Giertych vs. H. Bochniarz 04.06.05, 18:32
                Partia tak, ale to za mało. Maciej G. nie jest raczej osobą która może zgromadzić taki odsetek głosów. Mogę się mylić, ale jest na to postacią za malo medialną.
                • t-800 Re: M. Giertych vs. H. Bochniarz 04.06.05, 18:35
                  Nie wydaje mi się by Giertych był mniej znany niż Bochniarz, może nawet więcej,
                  aczkolwiek nie musi to się przekładać bezpośrednio na poparcie. Sam jestem
                  ciekawe, kto kogo przegoni. ;-)
                  • humbak Re: M. Giertych vs. H. Bochniarz 04.06.05, 18:41
                    Znany jest bardziej, ale myślę że obie te postacie odegrają raczej marginalną rolę. Szanse zwyciężenia sprawią jak sądzę, że część LPR-owego elektoratu skieruje się jednak ku Kaczyńskiemu.
                    Swoją drogą ciekawe jaki wpływ na poparcie Giertycha seniora będą miały ciągle wyciągane inf. na temat jego poparcia dla porzedniego systemu.
                    • t-800 Re: M. Giertych vs. H. Bochniarz 04.06.05, 18:47
                      Bardzo prawdopodobne, że nie odegrają żadnej roli.

Jak wpływ będą miały wyciągane informacje o przeszłości Giertycha? Ano
                      zobaczymy. W ostatnim sondażu Giertych, jako nieformalny kandydat LPR, zdobył 4
                      proc., a Frasyniuk (też nieformalny kandydat PD) - 2 proc.

bi.gazeta.pl/im/6/2732/m2732416.jpg
                      • humbak Re: M. Giertych vs. H. Bochniarz 04.06.05, 18:49
                        No proszę... nadal pamiętają o Korwinie. Niespodzianka.
                        Myślę że tego rzędu wilekości poparcia należy się spodziewać.
                        • t-800 Re: M. Giertych vs. H. Bochniarz 04.06.05, 18:51
                          Mam nadzieję, że p. Korwin-Mikke prześcignie p. Bochniarz. :-)
                          • humbak Re: M. Giertych vs. H. Bochniarz 04.06.05, 18:52
                            Z poparcia dla KMa, czy niechęci dla Bochniarz?
                            • t-800 Re: M. Giertych vs. H. Bochniarz 04.06.05, 18:59
                              Z poparcia. P. Bochniarz mnie ni ziębi ni grzeje. ;-)
            • iza.bella.iza Re: M. Giertych vs. H. Bochniarz 04.06.05, 18:23
              humbak napisał:

> No właśnie. Więc w czym problem? A GW to GW. Nie ma co histeryzować że o PD
              piszą dużo, bo taka już ich uroda.

Jak na razie nikt nie histeryzuje - założyciel wątku napisał jedynie:
              "W najbliższych dniach będziemy mogli porównać i ocenić, ile miejsca "GW" (i w
              jakim kontekście) poświęci jednej kandydaturze, a ile drugiej." A co do GW, to
              niech sobie pisze ile chce i o kim chce, tylko niech się nie nazywa niezależną
              gazetą, bo od jakiej opcji jest uzależniona to widać, słychać i czuć.

p.s. smacznego:) ja już po:)
              • humbak Re: M. Giertych vs. H. Bochniarz 04.06.05, 18:38
                Nie wiem czy jest uzależniona (choć może hest to właściwe ujęcie sprawy), ale zdecydowanie PD i GW są w większości przypadków jedogłośni.
                Ja bym to jednak nazwał histerią. Może i temat jest jednodniowy ale jest zdecydowanie za bardzo nagłośniony przez użytkowników. Naprawde nie wiem czemu autor wątku uważa tą kwestię za wartą rozpoczęcia dyskusji. Mogę w tym miejscu prosić T-800 o odpowiedź?

Dziękuję ślicznie:)
                • iza.bella.iza Re: M. Giertych vs. H. Bochniarz 04.06.05, 18:47
                  humbak napisał:

> Ja bym to jednak nazwał histerią.
                  > Może i temat jest jednodniowy ale jest zdecydowanie za bardzo nagłośniony
                  > przez użytkowników.

Bez przesady. Nic ciekawe się dzisiaj nie dziej, to i o pani Heni się trochę
                  popisało. Może za chwilę portal zacznie pękać z powodu trenera azerskiej
                  reprezentacji w piłce nożnej, bo facet właśnie wywłał skandal ( przy okazji -
                  prowadzimy 3:0!)

> Naprawde nie wiem czemu autor wątku uważa tą kwestię za wartą rozpoczęcia
                  > dyskusji. Mogę w tym miejscu prosić
                  > T-800 o odpowiedź?

Mnie się wydaje, że T-800 postawił kwestię raczej retorycznie:)

> Dziękuję ślicznie:)

Nie ma za co:)))
                  • humbak Re: M. Giertych vs. H. Bochniarz 04.06.05, 18:54
                    I myślę że przepowiednia odnośnie zainteresowania meczem jest bardziej prawdopodobna od wyników sondaży tu rozważanych;)
                • t-800 Re: M. Giertych vs. H. Bochniarz 04.06.05, 18:49
                  humbak napisał:

> Naprawde nie wiem czemu autor
                  > wątku uważa tą kwestię za wartą rozpoczęcia dyskusji. Mogę w tym miejscu prosić
                  > T-800 o odpowiedź?

Po to właśnie jest forum. To jest moja odpowiedź. :-)

Pozdrawiam.
                  • humbak Re: M. Giertych vs. H. Bochniarz 04.06.05, 18:51
                    No dobra:)
                  • humbak Re: M. Giertych vs. H. Bochniarz 04.06.05, 18:51
                    Matko, jakie te humbaki niewychowane!
                    Pozdrawiam oczywiście również.
                    • iza.bella.iza Re: M. Giertych vs. H. Bochniarz 04.06.05, 18:54
                      humbak napisał:

> Matko, jakie te humbaki niewychowane!

Nie histeryzuj;-) Nie jest tak źle:)

> Pozdrawiam oczywiście również.

Ja też pozdrawiam i idę na spacer:D
    • bladatwarz Sluchalam w TRojce 04.06.05, 18:20
      wypowiedzi obydwojga.
      Pomijam inne kwestie, a Giertych mowil do rzeczy, a p.Bochniarz to plotla to co
      wszyscy, ze musimy sie skoncentrowac na sprawach najwazniejszych (oczywiscie
      niczego nie wymienila).
      • humbak Re: Sluchalam w TRojce 04.06.05, 18:44
        Możesz jakieś konkrety podać?
    • dr.kidler Re: M. Giertych vs. H. Bochniarz 04.06.05, 18:43

Wystarczy spojrzec na te fora GW, aby sobie uswiadomic kto jest ciekawszym
      kadydatem i o kim sie wiecej pisze.
      Giertych nawet nie ma swojej falszywej strony www, co znaczy ze nie wzbudza
      zadnego zainteresowania.
      • iza.bella.iza Re: M. Giertych vs. H. Bochniarz 04.06.05, 18:49
        dr.kidler napisał:

>
        > Wystarczy spojrzec na te fora GW, aby sobie uswiadomic kto jest ciekawszym
        > kadydatem i o kim sie wiecej pisze.

O Bochniarz pisze się więcje TYLKO dzisiaj.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=24766998&a=24769275
        • dr.kidler Re: M. Giertych vs. H. Bochniarz 04.06.05, 20:17
          iza.bella.iza napisała:

> dr.kidler napisał:
          >
          > >
          > > Wystarczy spojrzec na te fora GW, aby sobie uswiadomic kto jest ciekawszy
          > m
          > > kadydatem i o kim sie wiecej pisze.
          >
          > O Bochniarz pisze się więcje TYLKO dzisiaj.

Wyczuwam cos w rodzaju zazdrosci.
          Zwykla babska, czy dlatego bo glosujesz na Giertycha?
          • t-800 Re: M. Giertych vs. H. Bochniarz 04.06.05, 20:20
            Według Ciebie każdy kto nie sympatyzuje z PD od razu popiera Giertycha?
            • dr.kidler Re: M. Giertych vs. H. Bochniarz 04.06.05, 20:38
              t-800 napisał:

> Według Ciebie każdy kto nie sympatyzuje z PD od razu popiera Giertycha?

Nie wiem skad ci to przyslo do glowy, czyzbys usylyszal w w Radio Maryja?

- Otoz moim zdaniem, ani nie od razu, ani byc moze nawet wogole.
              Ale za to kazdy kto popiera Giertycha, raczej nie sympatyzuje z PD.

• t-800 Re: M. Giertych vs. H. Bochniarz 04.06.05, 20:54
                dr.kidler napisał:

> Nie wiem skad ci to przyslo do glowy, czyzbys usylyszal w w Radio Maryja?

To w Radiu Maryja mówią o takich rzeczach?

> - Otoz moim zdaniem, ani nie od razu, ani byc moze nawet wogole.
                > Ale za to kazdy kto popiera Giertycha, raczej nie sympatyzuje z PD.

Tak piszą w "GW"?
                • dr.kidler Re: M. Giertych vs. H. Bochniarz 04.06.05, 21:24
                  t-800 napisał:

> dr.kidler napisał:
                  >
                  > > Nie wiem skad ci to przyslo do glowy, czyzbys usylyszal w w Radio Maryja?
                  >
                  > To w Radiu Maryja mówią o takich rzeczach?

Nie wiem, to ja sie zapytalem Ciebie, bo ty to powiedziales a nie ja.
                  Jestes niegrzeczny odpowiadajac pytaniem na pytanie, a wiesz ze iza.bella.iza
                  nie rozmawia z niegrzecznmi!

> > - Otoz moim zdaniem, ani nie od razu, ani byc moze nawet wogole.
                  > > Ale za to kazdy kto popiera Giertycha, raczej nie sympatyzuje z PD.
                  >
                  > Tak piszą w "GW"?

Sprobuj pomyslec jeszcze raz.
                  Dla ulatwienia podaje ze ze napisalem "moim zdaniem", a nie zadniem "GW".
          • iza.bella.iza Re: M. Giertych vs. H. Bochniarz 04.06.05, 20:37
            dr.kidler napisał:

>
            > Wyczuwam cos w rodzaju zazdrosci.

O co mam być zazdrosna? Że dziś nie piszą o mnie na FK? Wolę sama pisać niż być
            tu opisywaną.

> Zwykla babska, czy dlatego bo glosujesz na Giertycha?

A to jest rodzaj wypowiedzi, który świadczy o braku argumentów u jej autora.
            Więc nie mam zamiaru się do niej odnosić.
            • dr.kidler Re: M. Giertych vs. H. Bochniarz 04.06.05, 20:44
              iza.bella.iza napisała:

> dr.kidler napisał:
              >
              > >
              > > Wyczuwam cos w rodzaju zazdrosci.
              >
              > O co mam być zazdrosna?

To ja pytam sie Ciebie - dlaczego jestes zazdrosna ze dzis pisza mniej o
              Giertychu, a wiecej o Bochniarz - ze zwyklej babskiej zazdrosci, czy ci przykro
              z powodu Giertycha?
              • iza.bella.iza Re: M. Giertych vs. H. Bochniarz 04.06.05, 20:50
                dr.kidler napisał:

> To ja pytam sie Ciebie - dlaczego jestes zazdrosna ze dzis pisza mniej o
                > Giertychu, a wiecej o Bochniarz - ze zwyklej babskiej zazdrosci, czy ci
                przykro
                >
                > z powodu Giertycha?

Ty się nie pytasz - Ty mi wmawiasz to, co już sobie na mój temat wymyśliłeś. Ja
                nie mam zamiaru dyskutować z Twoją wyobraźnią, bo wydaje mi się mało ciekawa.
                Poza tym w ogóle mnie nie interesuje, co sobie o mnie myślisz.
                • dr.kidler Re: M. Giertych vs. H. Bochniarz 04.06.05, 20:59
                  iza.bella.iza napisała:

> dr.kidler napisał:
                  >
                  > > To ja pytam sie Ciebie - dlaczego jestes zazdrosna ze dzis pisza mniej o
                  > > Giertychu, a wiecej o Bochniarz - ze zwyklej babskiej zazdrosci, czy ci
                  > przykro
                  > >
                  > > z powodu Giertycha?
                  >
                  > Ty się nie pytasz - Ty mi wmawiasz to, co już sobie na mój temat wymyśliłeś.

Nieprawda, nic ci nie wmawiam, przecie masz prawo odrzucic obie moje wersje i
                  podac trzecia - wlasciwa, bo przeciez Ty najlepiej wiesz o co jestes zazdrosna.
                  Dziwi mi tylko dlaczego tego nie robisz.
                  • iza.bella.iza Re: M. Giertych vs. H. Bochniarz 04.06.05, 21:02
                    dr.kidler napisał:

> Nieprawda, nic ci nie wmawiam, przecie masz prawo odrzucic obie moje wersje i
                    > podac trzecia - wlasciwa, bo przeciez Ty najlepiej wiesz o co jestes
                    zazdrosna.
                    > Dziwi mi tylko dlaczego tego nie robisz.

Nic mi nie wmawaisz poza tym, że jestem zazdrosna.

I nie mam zamiaru dalej prowadzić tej pogawędki z niegrzecznym i upartym
                    człowieczekim. Są ciekawsze rzeczy na tym świecie.
                    • dr.kidler Re: M. Giertych vs. H. Bochniarz 04.06.05, 21:06
                      iza.bella.iza napisała:

> dr.kidler napisał:
                      >
                      > > Nieprawda, nic ci nie wmawiam, przecie masz prawo odrzucic obie moje wers
                      > je i
                      > > podac trzecia - wlasciwa, bo przeciez Ty najlepiej wiesz o co jestes
                      > zazdrosna.
                      > > Dziwi mi tylko dlaczego tego nie robisz.
                      >
                      > Nic mi nie wmawaisz poza tym, że jestem zazdrosna.

Nic podobnego.
                      To ty napisalas z widoczna emfaza:
                      "O Bochniarz pisze się więcje TYLKO dzisiaj."
    • luci-c Re: M. Giertych vs. H. Bochniarz 04.06.05, 19:00

t-800 napisał:

> W tym samym czasie zostały ogłoszone te dwie kandydatury - jedna partii z ok.
      > 10-procentowym poparciem, druga - partii o poparciu na granicy błędu
      > statystycznego. W najbliższych dniach będziemy mogli porównać i ocenić, ile
      > miejsca "GW" (i w jakim kontekście) poświęci jednej kandydaturze, a iledrugiej

"Gazeta Wyborcza" jest pismem prywatnym i ma prawo mieć swoje poglądy i
      sympatie,dziwiłbym sie gdyby promowała Giertycha.To tak jakby "Trybuna" zajęła
      sie poromocją Kaczorów.
      Załóż gościu gazetę i promuj za friko Tymuńskiego.

• t-800 Re: M. Giertych vs. H. Bochniarz 04.06.05, 19:01
        luci-c napisał:

> "Gazeta Wyborcza" jest pismem prywatnym i ma prawo mieć swoje poglądy i
        > sympatie,dziwiłbym sie gdyby promowała Giertycha.

Oczywiście, że tak. Tylko potem niech nikt nie mówi, że "GW" jest niezależna i
        obiektywna.
        • luci-c Re: M. Giertych vs. H. Bochniarz 04.06.05, 21:11
          Nie ma niezależnych i obiektywnych gazet,każda gazeta jest wyrazicielem
          określonego środowiska na sprawy publiczne.I to jest wartość.
          Na tym polega demokracja,że może istnieć gazeta o odmiennych preferencjach.
          Jeżeli znasz w Polsce niezależną i obiektywną gazetę to podaj mi jej tytuł.
      • iza.bella.iza Re: M. Giertych vs. H. Bochniarz 04.06.05, 20:39
        luci-c napisał:

> "Gazeta Wyborcza" jest pismem prywatnym i ma prawo mieć swoje poglądy

Oczywiście, że ma prawo. Tylko niech nie próbuje udawać, że jest niezależna i
        bezstronna, a niestety to robi.
    • kataryna.kataryna Re: M. Giertych vs. H. Bochniarz 04.06.05, 19:05
      Na razie zarówno polsatowskie Wydarzenia, jak i TVN-owskie Fakty zgodnie
      przemilczały partyjną przeszłość Bochniarzowej i równie zgodnie wypomniały
      Giertychowi Radę Konsultacyjną :) Na dodatek w Polsacie Bochniarz została
      nazwana nową twarzą w polskiej polityce.
      • kataryna.kataryna Re: M. Giertych vs. H. Bochniarz 04.06.05, 19:13
        kataryna.kataryna napisała:

> Na razie zarówno polsatowskie Wydarzenia, jak i TVN-owskie Fakty zgodnie
        > przemilczały partyjną przeszłość Bochniarzowej i równie zgodnie wypomniały
        > Giertychowi Radę Konsultacyjną :) Na dodatek w Polsacie Bochniarz została
        > nazwana nową twarzą w polskiej polityce.

Za to ani Polst, ani TVN nie wspomniał o firmie Nicam i tym czym się zajmuje
        ani o dotychczasowych osiągnięciach Bochniarzowej. Zupełnie jakby była tylko
        prezydentką Lewiatana.
        • iza.bella.iza Re: M. Giertych vs. H. Bochniarz 04.06.05, 20:43

> kataryna.kataryna napisała:
          >
          > > Na razie zarówno polsatowskie Wydarzenia, jak i TVN-owskie Fakty zgodnie
          > > przemilczały partyjną przeszłość Bochniarzowej i równie zgodnie wypomniał
          > y
          > > Giertychowi Radę Konsultacyjną :) Na dodatek w Polsacie Bochniarz została
          >
          > > nazwana nową twarzą w polskiej polityce.
          >
          >
          > Za to ani Polst, ani TVN nie wspomniał o firmie Nicam i tym czym się zajmuje
          > ani o dotychczasowych osiągnięciach Bochniarzowej. Zupełnie jakby była tylko
          > prezydentką Lewiatana.
          >

W Wiadomościach na jedynce początek kampanii pani Heni pokazono dopiero jako
          trzeci news! :)
      • polonic Typowe w Polsce... 04.06.05, 20:11
        Ciekawe ile jeszcze czasu będą mu wypominać tą radę... pewnie do końca wyborów
        prezydenckich.
        • iza.bella.iza Re: Typowe w Polsce... 04.06.05, 20:40
          polonic napisał:

> Ciekawe ile jeszcze czasu będą mu wypominać tą radę... pewnie do końca wyborów
          > prezydenckich.

I o jeden dzień dłużej:)
      • dr.kidler Re: M. Giertych vs. H. Bochniarz 04.06.05, 20:33

> Na razie zarówno polsatowskie Wydarzenia, jak i TVN-owskie Fakty zgodnie
        > przemilczały partyjną przeszłość Bochniarzowej i równie zgodnie wypomniały
        > Giertychowi Radę Konsultacyjną :)

To przeciez naturalne.
        Przeszlosc partyjna ma przeiez istotne znaczenie tylko dla wyborcow LPR-
        owskich, dla PD-ckich nie ma.

A tak by the way, rozumiem ze uzywajac zwrotu "partyjna przeszlosc
        Bochniarzowej", potwierdzasz tym samym, ze Giertch łże, gdy tlumaczy ze mowiac
        o Michniku "aparatczyk partyjny", mial na mysli Michnika w ROAD-ie.
        • kataryna.kataryna Re: M. Giertych vs. H. Bochniarz 04.06.05, 20:45
          dr.kidler napisał:

>
          > > Na razie zarówno polsatowskie Wydarzenia, jak i TVN-owskie Fakty zgodnie
          > > przemilczały partyjną przeszłość Bochniarzowej i równie zgodnie wypomniał
          > y
          > > Giertychowi Radę Konsultacyjną :)
          >
          > To przeciez naturalne.
          > Przeszlosc partyjna ma przeiez istotne znaczenie tylko dla wyborcow LPR-
          > owskich, dla PD-ckich nie ma.

Gdyby nie miała znaczenia to by nie było powodu jej wstydliwie ukrywać.
          Bochniarzowa ją całkowicie wymazała ze swojego oficjalnego życiorysu.

> A tak by the way, rozumiem ze uzywajac zwrotu "partyjna przeszlosc
          > Bochniarzowej", potwierdzasz tym samym, ze Giertch łże, gdy tlumaczy ze
          mowiac
          > o Michniku "aparatczyk partyjny", mial na mysli Michnika w ROAD-ie.

Nie widzę związku między moją wypowiedzią a wypowiedzią Giertycha, a już
          zupełnie nie rozumiem dlaczego moja wypowiedź ma potwierdzać co miał lub nie
          miał na myśli Giertych.
          • dr.kidler Re: M. Giertych vs. H. Bochniarz 04.06.05, 20:53

> Nie widzę związku między moją wypowiedzią a wypowiedzią Giertycha, a już
            > zupełnie nie rozumiem dlaczego moja wypowiedź ma potwierdzać co miał lub nie
            > miał na myśli Giertych.

Widz Ci ten zwiazek uswiadomie.

Giertych powiedzial o Michniku "aparatczyk partyjny", Ty powidzialas o
            Bochniarz ze miala "partyjna przeszlosc".

• kataryna.kataryna Re: M. Giertych vs. H. Bochniarz 04.06.05, 20:55
              dr.kidler napisał:

>
              >
              > > Nie widzę związku między moją wypowiedzią a wypowiedzią Giertycha, a już
              > > zupełnie nie rozumiem dlaczego moja wypowiedź ma potwierdzać co miał lub
              > nie
              > > miał na myśli Giertych.
              >
              > Widz Ci ten zwiazek uswiadomie.
              >
              > Giertych powiedzial o Michniku "aparatczyk partyjny", Ty powidzialas o
              > Bochniarz ze miala "partyjna przeszlosc".

Rzeczywiście, ścisły i logiczny związek. Prawdopodobnie przy kilku innych
              okazjach zdarzyło mi się użyć tego samego słowa co Giertych.
              • dr.kidler Re: M. Giertych vs. H. Bochniarz 04.06.05, 21:03

> dr.kidler napisał:
                >
                > > kataryna.kataryna napisała:
                > >
                > >
                > > > Nie widzę związku między moją wypowiedzią a wypowiedzią Giertycha,
                > a już
                > > > zupełnie nie rozumiem dlaczego moja wypowiedź ma potwierdzać co mia
                > ł lub
                > > nie
                > > > miał na myśli Giertych.
                > >
                > > Widz Ci ten zwiazek uswiadomie.
                > >
                > > Giertych powiedzial o Michniku "aparatczyk partyjny", Ty powidzialas o
                > > Bochniarz ze miala "partyjna przeszlosc".
                >
                >
                >
                > Rzeczywiście, ścisły i logiczny związek. Prawdopodobnie przy kilku innych
                > okazjach zdarzyło mi się użyć tego samego słowa co Giertych.

Tym bardziej potwierdzasz ze zwrot "partyjny", w potocznym rozumienieu odnosi
                sie do Polskiej Zjednoczonej Partii Robotniczej, a nie jak twierdzi łgarz
                Giertych do ROAD-u (Ruch Obywatelski - Akcja Demokratyczna )
        • loquin.phd Re: M. Giertych vs. H. Bochniarz 04.06.05, 20:48
          Jeśli ma klasę, to go formalnie przeprosi.
          • loquin.phd Re: M. Giertych vs. H. Bochniarz 04.06.05, 20:53
            Przeprosiny, and that's it. Kochać to Giertych z Michnikiem nie będą się nigdy.
            Ce sont des frères ennemis classiques.
            • ksenos Re: M. Giertych vs. H. Bochniarz 04.06.05, 21:14
              70 do 30 na bochniarz
              • loquin.phd Re: M. Giertych vs. H. Bochniarz 04.06.05, 21:28
                Masz na myśli zakłady w box office? Nigdy w życiu, vide cała kariera UW.
                • loquin.phd Re: M. Giertych vs. H. Bochniarz 04.06.05, 21:30
                  Co najwyżej tatusia Giertycha zdeklasuje, tu się zgadzam. No i dobrze.
            • dr.kidler Re: M. Giertych vs. H. Bochniarz 04.06.05, 21:18
              loquin.phd napisał:

> Przeprosiny, and that's it. Kochać to Giertych z Michnikiem nie będą się
              nigdy.

Na razie Giertych nie ma zamiaru przepraszac, przeciwnie - jak zwykly tchorz
              wycofuje sie i twierdzi ze mial na mysli zupelnie co innego.
              Ale odnosze wrazenie ze Michnik w koncu sie wkurzyl na tych kalumniarzy ktorzy
              na jego oczernianiu usiluja wyrobic sobie pozycje polityczna oraz pieniadze, i
              przestal ich olewac.
              Najwyzszy czas, bo nawet nie chodzi o to ze go oczerniaja jego samego, ale ze
              liczac na bezkarnosc, s..syny pomawiaja juz cale pokolenie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka