Dodaj do ulubionych

antysemityzm w Polszcze jest

IP: *.chello.pl 17.07.02, 23:26
Jeszcze kilka lat temu oburzalem sie, slyszac glosy z Zachodu, ze Polacy to
narod antysemitow. Wszystkie tego typu wypowiedzi wydawaly mi sie byc
antypolskie, tendencyjne, niemal rasistowskie. Z biegiem jednak czasu
zaczalem utwierdzac sie w przekonaniu, ze sa jednak sluszne. Wystarczy nawet
wejsc na to forum, by sie o tym przekonac, wystarczy posluchac niektorych
naszych parlamentarzystow, wystarczy zorientowac sie w temacie, oglednie
mowiac, Jedwabnego. Coraz czesciej mnoza sie wypowiedzi, wystapienia, postawy
mnie wrecz przerazajace. W kraju, w ktorym dokonal sie Holocaust, mozna
byloby z nieco wieksza godnosci, uczciwoscia, sprawiedliwosci i zwykla ludzka
przyzwoitoscia do tego podchodzic. Ja wiem, ze moralnosc nie jest teraz w
cenie, ze ludzie lubia obrzucac sie blotem, ze z zawiscia patrza na tych,
ktorym sie ciut lepiej powodzi, ze nie sa w stanie wziac odpowiedzialnosci za
swoje slowa i czyny, ze nie potrafia spogladac prawdzie w oczy... W takim
razie jednak, my, Polacy, nie powinnismy sie wiecej obruszac, kiedy nazwa nas
ludzkimi smieciami, kiedy nazwa nas narodem antysemitow, narodem glabow,
prymitywow i wsiorow. Powinnismy do tych opinii podejsc z nalezyta pokora,
gdyz sami swoim zachowaniem dajemy powody, by tak nas traktowac.
Obserwuj wątek
    • Gość: Ania Re: antysemityzm w Polszcze jest IP: *.upc.chello.be 17.07.02, 23:39
      A wiesz co ja mam dosyc pokory i wlasnie wysluchiwania tego typu reprymend.Zyje
      od kilku lat w Belgii i nie widze zadnej roznicy miedzy nami nimi czy innymi
      Europejczykami.Wmawia sie nam ksenofobie i antysemityzm.Ludzie tutaj sa tacy
      sami jak my.Czy myslisz,ze oni kochaja te tabuny imigrantow?A czyuwazasz,ze
      czarni czy Arabowie kochaja bialych?To,ze jest kilka osob na forum ,ktore Zydow
      nie lubia to tego nie da sie ukryc ale przeciez nie sa nimi wszyscy.Ilu masz
      tych politykow w sejmie,ktorzy sa zacieklymi antysemitami?
      A to,ze IPN calkiem niedawno oglosil koncowy raport z wynikow sledztwa i
      delikatnie mowiac jest on kontrowersyjny to co w tym dziwnego,ze sie o nim
      dyskutuje.
      Tyle,ze tu przeginaja obroncy IPN,ktorzy czasami kazda watpliwosc oceniaja z
      gory jako antysemityzm czy oszolomstwo.
      Wyluzujcie troche z tymi kompleksami ludzie.Najwiekszymi krytykami Polakow sa
      Polacy.
      • Gość: zyx do Ani. IP: *.rdu.bellsouth.net 18.07.02, 05:50
        Podbudowany twoimi argumentami, przypominam ci ze nazwalem cie antysemitka.
        Dpdam, ze masz szczegolnie polska forme relatywizmu (nie)moralnego. Lagodzisz
        chamskie i rasistowskie wypowiedzi, jakimi ozdobili krytycy IPN. A czy jeden
        antysemita w sejmie RP to nic takiego? Smierdzisz tym mlekiem rasistowskim. A
        teraz "Wyluzuj ie troche z tymi kompleksami".
        Gość portalu: Ania napisał(a):

> A wiesz co ja mam dosyc pokory i wlasnie wysluchiwania tego typu
        reprymend.Zyje
        >
        > od kilku lat w Belgii i nie widze zadnej roznicy miedzy nami nimi czy innymi
        > Europejczykami.Wmawia sie nam ksenofobie i antysemityzm.Ludzie tutaj sa tacy
        > sami jak my.Czy myslisz,ze oni kochaja te tabuny imigrantow?A czyuwazasz,ze
        > czarni czy Arabowie kochaja bialych?To,ze jest kilka osob na forum ,ktore
        Zydow
        >
        > nie lubia to tego nie da sie ukryc ale przeciez nie sa nimi wszyscy.Ilu masz
        > tych politykow w sejmie,ktorzy sa zacieklymi antysemitami?
        > A to,ze IPN calkiem niedawno oglosil koncowy raport z wynikow sledztwa i
        > delikatnie mowiac jest on kontrowersyjny to co w tym dziwnego,ze sie o nim
        > dyskutuje.
        > Tyle,ze tu przeginaja obroncy IPN,ktorzy czasami kazda watpliwosc oceniaja z
        > gory jako antysemityzm czy oszolomstwo.
        > Wyluzujcie troche z tymi kompleksami ludzie.Najwiekszymi krytykami Polakow sa
        > Polacy.
        • Gość: Ania Re: do Ani. IP: *.upc.chello.be 18.07.02, 08:14
          Gość portalu: zyx napisał(a):

> Podbudowany twoimi argumentami, przypominam ci ze nazwalem cie antysemitka.
          >
          Tyle to ja wiem.

Dpdam, ze masz szczegolnie polska forme relatywizmu (nie)moralnego. Lagodzisz
          > chamskie i rasistowskie wypowiedzi, jakimi ozdobili krytycy IPN. A czy jeden
          >
          A gdzie ja lagodze?Bo narazie to ja ten raport krytykowalam sama i mam do tego
          prawo.

antysemita w sejmie RP to nic takiego? Smierdzisz tym mlekiem rasistowskim. A
          >
          W kazdym parlamencie na swiecie znajdzie sie jakis jeden posel rasista czy
          antysemita .I co z tego ?Jaki wniosek?Caly swiat sklada sie tylko z antysemitow?
          Swiatowy spisek antyzydowski?

teraz "Wyluzuj ie troche z tymi kompleksami".
          >

I ile ja smierdze mlekiem rasistowskim to ty cuchniesz rasizmem z daleka.
          Wystarczy poczytac twoje wypowiedzi na tym forum.Nawet po wypadkach polskich
          autobusow ,ktore byly tragedia dla polskich rodzin ,twoj komentarz to:"polska
          nedza siedziec w domu i rabotac"
          Ty nas nienawidzisz panie ZYX wiec i o co masz pretensje z tym relatywizem
          (nie) moralnym?Walke z rasizmem zacznij od siebie.

Zycze ci wygranej..

Gość portalu: Ania napisał(a):
          >
          > > A wiesz co ja mam dosyc pokory i wlasnie wysluchiwania tego typu
          > reprymend.Zyje
          > >
          > > od kilku lat w Belgii i nie widze zadnej roznicy miedzy nami nimi czy inny
          > mi
          > > Europejczykami.Wmawia sie nam ksenofobie i antysemityzm.Ludzie tutaj sa ta
          > cy
          > > sami jak my.Czy myslisz,ze oni kochaja te tabuny imigrantow?A czyuwazasz,z
          > e
          > > czarni czy Arabowie kochaja bialych?To,ze jest kilka osob na forum ,ktore
          > Zydow
          > >
          > > nie lubia to tego nie da sie ukryc ale przeciez nie sa nimi wszyscy.Ilu ma
          > sz
          > > tych politykow w sejmie,ktorzy sa zacieklymi antysemitami?
          > > A to,ze IPN calkiem niedawno oglosil koncowy raport z wynikow sledztwa i
          > > delikatnie mowiac jest on kontrowersyjny to co w tym dziwnego,ze sie o nim
          >
          > > dyskutuje.
          > > Tyle,ze tu przeginaja obroncy IPN,ktorzy czasami kazda watpliwosc oceniaja
          > z
          > > gory jako antysemityzm czy oszolomstwo.
          > > Wyluzujcie troche z tymi kompleksami ludzie.Najwiekszymi krytykami Polakow
          > sa
          > > Polacy.
    • Gość: PER Re: antysemityzm w Polszcze jest IP: *.chello.pl 17.07.02, 23:57
      Musze, w takim razie, cos wyjasnic. Oczywiscie jestem przeciwny jakiemukolwiek
      antysemityzmowi, rasizmowi, czy ksenofobii. Nie uznaje podciagania wszystkiego
      pod odpowidzialnosc zbiorowa. Zdaje sobie sprawe, ze kazdy czlowiek ma prawo do
      wlasnego zdania jak i do krytyki wyrazanej na jakikolwiek temat. Zdaje sobie
      sprawe, ze w Belgii, czy gdziekolwiek indziej w Europie, zdarzaja sie tendencje
      ksenofobiczne, nawet rasistowskie, co nie znaczy od razu, ze bede sie z nimi
      zgadzal, czy w jakis sposob je rozgrzeszal. Nawet jezeli ZLO jest wszedzie,
      nawet jezeli jest powszechne, nawet jezeli zaczyna dominowac, staje sie
      "wiekszoscia" i tak bede mu przeciwny, zawsze konsekwentnie skurwysynstwo bede
      tepil, zawsze bede sie mu przeciwstawial. Zeby to bylo jasne.
      Wiem, ze w Belgii wiekszosc mieszkancow nieprzychylnie patrzy na imigrantow.
      Ale wiem tez, ze nie ma w Europie drugiego takiego miejsca jak Polska, w ktorym
      tak czesto wraca sie do watku zydowskiego. Na forum internetowym, na czacie, w
      szkole, w pracy, na ulicy, w sklepie, podczas roznych imprez towarzyskich
      slysze, ze Zydzi sa tacy i owacy, a my jestesmy tylko ofiarami ich propagandy,
      a poza tym, ze w ogole jestesmy biedni i strasznie przez wszystkich
      pokrzywdzeni.
      W Polsce w ciagu ostanich kilku lat ogolnie pogorszyla sie sytuacja materialna.
      I co sie nagle stalo? Zaczynamy szukac winnych. Nie chodzi juz o racjonalizm,
      chodzi o jakis rodzaj frustracji, ktora trzeba koniecznie rozladowac, zwalajac
      na innych choc czesciowa odpowiedzialnosc. Czesto jest to zupelnie podswiadome,
      rodza sie tematy zastepcze, podczas ktorych mozna sie wykrzyczec, ponarzekac,
      popsioczyc. W tych tematach jednak, niepokojaco czesto pojawia sie watek
      zydowski. Przy jakiejkolwiek okazji, podczas najabardziej banalnego wydarzenia.
      I tutaj mowie: NIE. Nie zdarza sie cos takiego na taka skale w Belgii, Holandii
      czy nawet Francji.
      Kazdy ma prawo do wlasnego zdania i oto jest moje.

• Gość: Ania Re: antysemityzm w Polszcze jest IP: *.upc.chello.be 18.07.02, 00:50
        Nie zapominaj,ze u nas byla najwieksza diaspora zydowska.Nie zapominaj,ze na
        terenie naszego kraju byly usytuowane obozy koncentracyjne i co i raz jak nie
        przy tej to przy innej okazji temat zydowski wraca.A zapomnialam u nas bylo
        Jedwabne i w Izraelu oprocz tego toczy sie wojna.Takze od czasu do czasu to
        calkiem normalne,ze te tematy wracaja.
        nie zapominaj ,ze Europa zachodnia caly czas placi cene za swoje otwarte
        granice i nie placa jej politycy tylko zwykli obywatele.A jak to sie dalej
        skonczy to tez nie wiadomo .

Byl tu dzis watek o wizach do USA dlaczego Usa nikt nie krytykuje za ksenofobie?
        Takze nie przesadzajcie z tym rasizmem an tysemitzmem i ksenofobia.Nie
        odbiegamy od normy.Francja ma swojego Le Pena my mamy Giertycha .Nie odbiegamy
        od normy.
      • Gość: kuba Re: wywołwany nachalnością żydów IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.07.02, 00:52
        PER- stein ty ludziom ciemnoty nie wciskaj. Pók co w Polsce synagog się nie
        pali. Ty chyba w d..ie byłeś i g..no widziałeś.Ostatnio byłem w Italii i
        widziałem napisy antysemickie takie , że z daleka widać. W Szwajcarii po
        wyłudzeniu od nich niesłusznie około 1,5 mld dolarów przez żydów
        amerykańskich, ludzie spluwają na widok żyda z wypowiadaniem obraźliwych słów.
        Zyd mi jest obojetny, ale jak zaczyna szarzogęsić się w moim kraju, obrzucać
        mnie błotem by wyłudzic terrorem międzynarodowym pieniądze to mam prawo
        powiedzieć co myślę. PER-STEIN nie myśl , że jak mnie oplujesz to ja będę się
        bał ci oddać , żeby mnie nie posądzono o antysemityzm. Dostaniesz mośku w gębę,
        a jak będziedz ruskim to iwanie walnę cię równiez.
        Jeteś w Polsce to pracuj dla nie w pocie czoła i ciesz się , że SSzaron nie
        weźmie cię w "kamasze " dekowniku. ŹLE CI? TO WON!! jak nie umiesz uszanować
        czyjeś gościnności.
        • Gość: Dr.KrisK Gumiaki.. IP: *.eng.fsu.edu 18.07.02, 01:08
          Gość portalu: kuba napisał(a):

> PER- stein ty ludziom ciemnoty nie wciskaj. Pók co w Polsce synagog się
          nie
          > pali. Ty chyba w d..ie byłeś i g..no widziałeś.Ostatnio byłem w Italii i
          > widziałem napisy antysemickie takie , że z daleka widać. W Szwajcarii po
          > wyłudzeniu od nich niesłusznie około 1,5 mld dolarów przez żydów
          > amerykańskich, ludzie spluwają na widok żyda z wypowiadaniem obraźliwych słów.
          > Zyd mi jest obojetny, ale jak zaczyna szarzogęsić się w moim kraju, obrzucać
          > mnie błotem by wyłudzic terrorem międzynarodowym pieniądze to mam prawo
          > powiedzieć co myślę. PER-STEIN nie myśl , że jak mnie oplujesz to ja będę się
          > bał ci oddać , żeby mnie nie posądzono o antysemityzm. Dostaniesz mośku w
          gębę,

Piękna odpowiedź. Wręcz kwintesencja polskiej wersji antysemityzmu. I ta
          elegancja! Nie żeby przekleństwa, a skąd! Wykropkowane... "Ty chyba w d..ie
          byłeś i g..no widziałeś".
          No i to kapitalne "Dostaniesz mośku w gębę"! A nie bierzesz, poczciwy kubo w
          gumiakach słomą wyściełanych, że to ty możesz dostać po owej gębie? Choćby
          wirtualnie?
          Zastanawia mnie ilość takich popaprańców na tym forum: nic nie rozumieją z tego
          co czytają, ale wrzeszczą i zaraz "po gębie". Gumiaki.

KrisK
          • Gość: vinc Re: Gumiaki.. IP: 199.35.110.* 18.07.02, 04:09
            Gość portalu: Dr.KrisK napisał(a):

> Piękna odpowiedź. Wręcz kwintesencja polskiej wersji antysemityzmu. I ta
            > elegancja! Nie żeby przekleństwa, a skąd! Wykropkowane... "Ty chyba w d..ie
            > byłeś i g..no widziałeś".
            > No i to kapitalne "Dostaniesz mośku w gębę"! A nie bierzesz, poczciwy kubo w
            > gumiakach słomą wyściełanych, że to ty możesz dostać po owej gębie? Choćby
            > wirtualnie?
            > Zastanawia mnie ilość takich popaprańców na tym forum: nic nie rozumieją z
            tego
            >
            > co czytają, ale wrzeszczą i zaraz "po gębie". Gumiaki.
            >
            > KrisK

Doktorku, jak juz wiele razy to powtarzalem, nie pij wiecej, a jak musisz to
            juz nie w towarzystwie zyx-a.
            Twoja nadgorliwosc w tematach ZYDOWSKICH(pisze duzymi literami, ale to nie z
            szacunku do ciebie), ma sie tak , jak na SWINI SIODLO.
            Wiec daj juz sobie , tej wspomnianej SLOMY, i nie popisy glupota sie tu licza,
            lecz zdrowy rozsadek, jakiego ci brak doktorkuk kRISk.
            Czy potrafisz odruznic SMONDAKA od ZYDA, jesli nie , to ci podpowiem, tym
            pierwszym jestes TYYYYYYYYYY doktorku.
            Nie musisz odpisywac, oszczedz sobie wysilku, antysemita nie jestem, ale
            ANTYSMONDAKIE taaaaaaaaaaaaaaaaak.

vinc

• Gość: Dr.KrisK Re: Gumiaki.. IP: *.eng.fsu.edu 18.07.02, 04:19
              Gość portalu: vinc napisał(a):

> ..odruznic

Po polsku pisze się "odróżnić".
              KrisK
          • Gość: flisak6 Ar Re: Gumiaki.. IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 25.07.02, 20:56
            A tu jesteś szumowino!Do terrorysty Zyda KIRSKA -troszeczke prawdy !!!!!!
            1920 -Powstanie w Palestynie żydowskiej organizacji militarnej HAGANA.
            2 05.1942- posiedzeniu Swiatowej Organizacji Syjonistycznej w hotelu BALTIMORE
            w Nowym Jorku,zostaje przyjęty program utworzenia państwa zydowskiego na
            obszarze CALEJ Palestyny.
            1944 -żydowscy terroryści mordują lorda Myone w Kairze.
            22.07.1946-terroryści żydowscy wysadzaja hotel KING David w Jerozolimie-
            91 zabitych 45 rannych
            9.04.1948-bojówki Irgun i grupy Sterna atakują wieś Dajr Jasin-ofiarą masakry
            pada 250 osób
            2.12.1975-naloty zydowskie a siedziby palestyńske (obozy) w Libanie-104 osoby
            zabite-160 rannych.
            1.08 1981 Warszawa-próba zamachu na palestyńczyka Abu Dauda
            23.07.-Paryż zamordowany zastępca OWP-we Francji Fadi Dani
            16-18.09.1082 masakra uchodzców palestyńskich Sabra i Szatila -zamordowano 1800
            ludzi w tym kobietyi dzieci Raport komisji sędziego Kahane odpowiedzialny za
            bestilastwo rząd Izraela i SSharon
            1.10.1985-lotnictwo żydowskie zbombardowało siedzibę OWP w Hammam asz-Szatt w
            TUNISIE -70 zabitych 100 osób rannych.
            To tylko niektóre morderstwa państwa Izrael
            Podając je nazwiesz mnie kmiotkiem czy nie umiejącym pisać po polsku antsemitą?

• Gość: Dr.KrisK Re: Gumiaki.. IP: *.eng.fsu.edu 25.07.02, 21:04
              Gość portalu: flisak6 Ar napisał(a):

> A tu jesteś szumowino!Do terrorysty Zyda KIRSKA -troszeczke prawdy !!!!!!

> Podając je nazwiesz mnie kmiotkiem czy nie umiejącym pisać po polsku
              antsemitą?
              >
              >
              Tak, jesteś kmiotkiem, bo nie umiesz dobrze czytać (mój nick np.). Ostatnie
              twoje zdanie nie ma sensu w języku polskim. Przecież to nie ja podaję owe
              fakty, tylko ty! Logika z Ulanowa.
              Antysemitą jesteś: według ciebie nazwanie kogoś Żydem jest obraźliwe. To
              wystacza.
              KrisK
              • Gość: flisak6 Ar Re: Gumiaki.. IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 25.07.02, 21:31
                Oficjanie antysemita jest każdy człowiek,którego nie lubią Zydzi !
                Nieprawdaż doktorku za 20 szekli jakigoś tam pseudo-uniewersytetu ......
    • Gość: M Re: antysemityzm w Polszcze jest-ZGADZA SIE IP: *.marketscore.com / 10.100.2.* 18.07.02, 07:07
      Gość portalu: PER napisał(a):

> Jeszcze kilka lat temu oburzalem sie, slyszac glosy z Zachodu, ze Polacy to
      > narod antysemitow. Wszystkie tego typu wypowiedzi wydawaly mi sie byc
      > antypolskie, tendencyjne, niemal rasistowskie. Z biegiem jednak czasu
      > zaczalem utwierdzac sie w przekonaniu, ze sa jednak sluszne. Wystarczy nawet
      > wejsc na to forum, by sie o tym przekonac, wystarczy posluchac niektorych
      > naszych parlamentarzystow, wystarczy zorientowac sie w temacie, oglednie
      > mowiac, Jedwabnego. Coraz czesciej mnoza sie wypowiedzi, wystapienia, postawy
      > mnie wrecz przerazajace. W kraju, w ktorym dokonal sie Holocaust, mozna
      > byloby z nieco wieksza godnosci, uczciwoscia, sprawiedliwosci i zwykla ludzka
      > przyzwoitoscia do tego podchodzic. Ja wiem, ze moralnosc nie jest teraz w
      > cenie, ze ludzie lubia obrzucac sie blotem, ze z zawiscia patrza na tych,
      > ktorym sie ciut lepiej powodzi, ze nie sa w stanie wziac odpowiedzialnosci za
      > swoje slowa i czyny, ze nie potrafia spogladac prawdzie w oczy... W takim
      > razie jednak, my, Polacy, nie powinnismy sie wiecej obruszac, kiedy nazwa nas
      > ludzkimi smieciami, kiedy nazwa nas narodem antysemitow, narodem glabow,
      > prymitywow i wsiorow. Powinnismy do tych opinii podejsc z nalezyta pokora,
      > gdyz sami swoim zachowaniem dajemy powody, by tak nas traktowac.
    • Gość: anioł antysemityzm na Księżycu też jest IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 18.07.02, 08:14

> antypolskie, tendencyjne, niemal rasistowskie.

WYPOWIEDZI ANTYPOLSKICH W USA JEST B.DUZO, SLAWNE KAWALY O POLAKACH, KTORE SIE
      OPOWIADA W ZWYKLYCH FILMACH. A KAWALOW O ZYDACH JAKOS NIE SLYSZALEM.

Z biegiem jednak czasu
      > wejsc na to forum,

JESLI POTRAFI PAN UZYWAC PRZEGLADARKI TO Z LATWOSCIA ZNAJDZIE PAN ZWLASZCZA
      MNOSTWO AMERYKANSKICH STRON O CHARAKTERZE RASISTOWSKIM. ZRESZTA Z NIEMIECKIM I
      FRANCUSKIMI TEZ NIE MA PROBLEMU.

by sie o tym przekonac, wystarczy posluchac niektorych
      > naszych parlamentarzystow,
      PARLAMENTARZYSCI ZNACZNIE GLUPSZE RZECZY ROBIA NIZ KRYTYKOWANIE ZYDOW.

wystarczy zorientowac sie w temacie, oglednie
      > mowiac, Jedwabnego.
      CO BY PAN CHCIAL? MOZE , ZEBY !) MILIONOW POLAKOW OBOWIAZKOWO ZAPEDZIC DO
      JEDWABNEGO ZEBY SIE KALALI ZA SWOJE ZBRODNIE ?
      OCO PANU CHODZI? PROSZE JASNIEJ.

Coraz czesciej mnoza sie wypowiedzi, wystapienia, postawy
      > mnie wrecz przerazajace. W kraju, w ktorym dokonal sie Holocaust,

HOLOCAUST MIAL MIEJSCE W OKUPOWANEJ PRZEZ HITLEROWCOW POLSCE I ZADNE WLADZE
      POLSKIE NIGDY GO NIE PLANOWALY I NIE WSPOLPRACOWALY Z NIEMCAMI W JEGO
      REALIZACJI. JAK PAN CHCE ZROBIC Z POLAKOW WSPOLAUTOROW HOLOCAUSTU TO
      ZWROC SIE PAN PO FUNDUSZE DO INSTYTUTU YAD VASZEM. NAPEWNO WSPOMOGA.

mozna
      > przyzwoitoscia do tego podchodzic.

BISKUPI PRZEPROSILI, PREZYDENT PRZEPROSIL ETC ETC, CZEGO PAN JESZCZE
      CHCE????????? W WOLNYM KRAJU GDZIE DODATKOWO PANUJE WOLNOSC SLOWA
      KAZDY MA PRAWO MIEC INNE ZDANIE JESLI NIE PODPADA TO POD KODEKS KARNY.
      PAN BY CHCIAL REZIM, CENZURE, i ZAMIAST OBOWIAZKOWEGO ROSYJSKIEGO jak KIEDYS,
      10 godzin HISTORII HOLOCAUSTU tygodniowo w kazdej szkole, poczawszy od
      podstawowej.

Ja wiem, ze moralnosc nie jest teraz w

WADY KTORE PAN WYMIENIA WYSTEPUJA WE WSZYSTKICH NACJACH. JESLI PAN UWAZA, ZE
      TYLKO NP. U POLAKOW, TO JEST PAN ZWYKLYM RASISTA.

• Gość: Dusigrosz Polacy mordowali Zydow tak strasznie jak Niemcy... IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 18.07.02, 09:08
        ......i po wpisach na tym forum widac,ze robili by tak dalej. Nic wiec
        dziwnego,ze Polakow uwaza sie na Zachodzie za glukow,antysemitow ,imbecyli i
        prymitywow nadajacych sie tylko i wylacznie do ciezkiej roboty ( vide Polonia w
        USA .....)
        • Gość: Ania Re: Polacy mordowali Zydow tak strasznie jak Niem IP: *.upc.chello.be 18.07.02, 09:18
          Gość portalu: Dusigrosz napisał(a):

> ......i po wpisach na tym forum widac,ze robili by tak dalej. Nic wiec
          > dziwnego,ze Polakow uwaza sie na Zachodzie za glukow,antysemitow ,imbecyli i
          > prymitywow nadajacych sie tylko i wylacznie do ciezkiej roboty ( vide Polonia
          w
          >
          > USA .....)

Hahahahahaha

Ty facet ty z ta antypolska obsesja to idz do lekarza.
          Piszesz ciagle jedno i to samo .Nie wiem czy wiesz,ze sie osmieszasz.

• Gość: Dusigrosz do Ani IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 18.07.02, 09:25
            To dlaczego tak uwazaja o Polakach na Zachodzie ( np. w USA ) ? .
            I dlaczego np. we Wloszech Polka znaczy tyle samo co kurwa ?
            ps. i ponawiam pytanie Aniu,dlaczego wyjechalas do Belgii ? Pewnie sama wiesz z
            doswiadczenia,ze Twoj Narodek nic sensownego nie wybuduje w Polsce.....a
            chcialas przeciez dostatnio zyc ? Nieprawdaz ?
            Polak na Zachodzie to Bialy Murzyn,Bialy Arab od brudnej roboty,a nawet gorszy
            bo zapijaczony......w Belgii tez uwazaja Polakow za gorszych bialych.
        • Gość: POLONICA.net Re: Polacy mordowali Zydow tak strasznie jak Niem IP: *.tnt27.chi15.da.uu.net 24.07.02, 13:21
          Gość portalu: Dusigrosz napisał(a):

> ......i po wpisach na tym forum widac,ze robili by tak dalej. Nic wiec
          > dziwnego,ze Polakow uwaza sie na Zachodzie za glukow,antysemitow ,imbecyli i
          > prymitywow nadajacych sie tylko i wylacznie do ciezkiej roboty ( vide Polonia
          w
          >
          > USA .....)

NIE! to jest gowno prawda.

Polakow zachod uwaza za imbecyli, glupkow, dupkow i debili - bo tacy wlasnie
          sa, i wcale nie chca byc inni, wystarczy popatrzec na Polske co za SYF !, i na
          to forum - antypolskiej gazety-szmatlawca szowinistow syjonistycznych.

Jestescie szczegolnym przypadkiem skrajnej glupoty, wszystkie kraje bylej
          zydobolszewji dawno to zrozumialy, tylko nie wy, ...jak zwykle, i tak sie
          dzieje przez ostatnie kilkaset lat - dekadencja, degeneracja i samozniszczenie -
          powodzenia. <p> <h3>www.POLONICA.net</H3>
    • Gość: PER Re: antysemityzm w Polszcze jest IP: *.chello.pl 18.07.02, 17:13
      Wydaje mi sie, ze system wartosci wielu ludzi na tym forum odbiega od norm, do
      ktorych ja sie przyzwyczailem. Nieumiejetnosc, niemoznosc odrozniania dobra od
      zla jest nie tylko zjawiskiem psychopatycznym w swej naturze, ale zwyklym,
      najnormalniejszym prymitywizmem.
      Owszem, nie wszyscy Polacy to antysemici, ale i tak jest ich stanowczo zbyt
      wielu.
      • Gość: anioł Re: antysemityzm w Polszcze jest IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 18.07.02, 22:51

> Wydaje mi sie, ze system wartosci wielu ludzi na tym forum odbiega od norm,
        do
        > ktorych ja sie przyzwyczailem. Nieumiejetnosc, niemoznosc odrozniania dobra
        od
        > zla jest nie tylko zjawiskiem psychopatycznym w swej naturze, ale zwyklym,
        > najnormalniejszym prymitywizmem.
        > Owszem, nie wszyscy Polacy to antysemici, ale i tak jest ich stanowczo zbyt
        > wielu.

Nie przestaje mnie Pan zadziwiac swija idealistyczna naiwnoscia.
        Otoz prosze Pana czlowiek w istocie nie jest w stanie odroznic dobra od zla.
        Gdyby mial takie zdolnosci nie byloby trzeba tworzyc SADOW roznego stopnia
        co zreszta wcale nadaj nie skutkuje mozliwoscia uzyskania sprawiedliwego
        odroznienia prawdy od klamstwa, dobra od zla i sprawiedliwosci od oszustwa.
        Jest wiec Pan tak samo prymitywny jak reszta ludzi.
      • Gość: Ania Re: antysemityzm w Polszcze jest IP: *.upc.chello.be 18.07.02, 23:32

do
        > ktorych ja sie przyzwyczailem. Nieumiejetnosc, niemoznosc odrozniania dobra
        od
        > wielu.

A jaki jest twoj system wartosci?Kto upowazanil ciebie do napisania w pierwszym
        poscie tego zdania:

"W takim razie my Polacy nie powinnismy sie obruszac,kirdy nazwa nas ludzkimi
        smieciami,kiedy nazwa nas narodem glabow prymitywow wsiurow"

Sluchaj moj panie.Z tego narodu wywodze sie ja i moi bliscy.Jezeli masz
        poczucie winy to mow w swoim omieniu.Ani ja ani moi bliscy antysemitami nie
        sa.A jak narazie w tym watku wiecej jest wypowiedzi opluwajacych Polakow niz
        Zydow.

Poniewaz nie raczyles tego dostrzec i dalej piszesz o antysemityzmie to ja ci
        odpisze.

Otoz dla mnie ty i tobie podobni to ludzkie smiecie,polakozercy glaby prymitywy
        i wsiury.
      • Gość: diabeł EGZEKUCJA ANTYSEMITÓW IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 21.07.02, 12:27

do
        > ktorych ja sie przyzwyczailem.

Takie sa realia. Na ulicy musi byc znacznie gorzej.
        Ale w probowce zyc sie nie da.

Nieumiejetnosc, niemoznosc odrozniania dobra od

Prymitywizm to charakterystyczna cecha czlowieka bez wzfledu na narodowosc .
        Oczywiscie wystepuje w roznym natezeniu u roznych osobnikow.

> wielu.

Trzeba tak jak z wilkami. Przekroczy populacja okreslona liczbe : EGZEKUCJA.
    • Gość: mirmat Polakozerstwo i antysemityzm to blizniaki IP: *.dialup.eol.ca 18.07.02, 17:21
      Spojzmy co wypisuje polakozerca Dusigrosz:"......i po wpisach na tym forum
      widac,ze robili by tak dalej. Nic wiec dziwnego,ze Polakow uwaza sie na
      Zachodzie za glukow,antysemitow ,imbecyli i prymitywow nadajacych sie tylko i
      wylacznie do ciezkiej roboty ( vide Polonia w USA .....)"

Polonii w USA mozna wiele zazucic ale nie "antysemityzm". To wlasnie polonusi
      (prawdziwy Polish Joke) glosowali na ta sama "demokracka" gangrene ktora
      opluwala nas jako "antysemitow, imbecyli i prymitywow". w tym samym czasie ta
      PRAWDZIWA AMERYKA -Republikanow nie mogla zrozumiec dlaczego Polacy popieraja
      swoich wrogow. Mysle , ze jest pewna ilosc imbecylow ale to ci co regularnie
      glosuja na polakozerczych "demokratow".

• Gość: emigrant Re: Polakozerstwo i antysemityzm to blizniaki IP: 155.139.68.* 18.07.02, 17:47
        Polacy w Ameryce glosuja na demokratow, poniewaz w ich mniemaniu ( co zreszta
        swiadczy o glupocie) jest ta partia ludzi pracy (zwiazki zawodowe)i biednych i
        broni ich przed strasznymi krwiopijcami republikanami.No i jak widac KOngres
        Poloni Amerykanskiej z P. Moskalem na czele zamienil sie ostatnio na
        KOnfederacje Polonijnych Antysemitow i cieszy sie powazaniem obecnej
        administracji. Byle tak dalej.
        • Gość: jedwabnik A Re: Polakozerstwo i antysemityzm to blizniaki!!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.07.02, 22:43
          Jak tu dyskutować z młotami inelektualnymi PER-steinem, Dusigrosz-goldem, kris-
          fingerem, etc?. Merytorycznej dyskusji nie warto podejmować, ponieważ całe to
          załgane towarzystwo samodzielnie nie myśli. Oszołomstwo, zła wola, ciemnogród
          "podtępu lewackiego" wychodzi z każdego skleconego z trudem zdania. Co by
          oponent nie napisał gawiedź tłumoków obrzuci cię BŁOTEM atysemityzmu.
          Gorzej taki prostak podszywa się po Polaka i przeprasza w imieniu Polaków za
          zbrodnie popełnione przez Niemców. Niedomyty P....u nie czyń tego w moim
          imieniu, wypraszam sobie .
          • Gość: PER Re: Polakozerstwo i antysemityzm to blizniaki!!!! IP: *.chello.pl 19.07.02, 15:50
            Zwykle nie reaguje na takie posty, ale ten mnie bardzo, ale to bardzo rozbawil
            wysokim poziomem merytorycznym... hehe
            • Gość: Ania Re: Polakozerstwo i antysemityzm to blizniaki!!!! IP: *.upc.chello.be 19.07.02, 16:01

> Zwykle nie reaguje na takie posty, ale ten mnie bardzo, ale to bardzo
              rozbawil
              > wysokim poziomem merytorycznym... hehe

A jaki poziom merytoryczny przedstawiaja twoje posty?Ja tez sobie nie zycze bys
              wystepowal w imieniu Polakow nikt cie do tego nie upowaznil.Czego oczekiwales
              po swoim poscie,w ktorym pierwszy wylewasz pomyje na Polakow?

• Gość: Anotak Racja IP: *.proxy.aol.com 18.07.02, 22:49
      Moglbym sie tylko podpisac pod tym co napisales. Polacy nie zdaja sobie zsprawy
      ile zla wyrzadzaja sami sobie tymi nienawistnymi, dzikimi wypowiedziami. We
      wspolczesnym swiecie mozna i ch porownac tylko z arabskimi integrystami. Takich
      smieci nikt na swiecie nie szanuje.
      • Gość: anioł RAsisci ! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 19.07.02, 19:13
        Gość portalu: Anotak napisał(a):

> Moglbym sie tylko podpisac pod tym co napisales. Polacy nie zdaja sobie
        zsprawy
        >
        > ile zla wyrzadzaja sami sobie tymi nienawistnymi, dzikimi wypowiedziami. We
        > wspolczesnym swiecie mozna i ch porownac tylko z arabskimi integrystami.
        Takich
        >
        > smieci nikt na swiecie nie szanuje.

No i prosze kolejni rasisci na forum. Nie ma nic glupszego niz zwalczanie
        rasizmu rasizmem.
    • Gość: pollak Re: antysemityzm w Polszcze jest IP: *.strefa.forumowej.wojny 21.07.02, 15:37

> mnie wrecz przerazajace. W kraju, w ktorym dokonal sie
      Holocaust,

Holocaust? A co to jest za ustrojstwo? A, pewnie masz na
      myśli tylko Żydów? W XX wieku wydarzyło się wiele
      holokaustów, a religię zrobili tylko z jednego, mięszając
      w dodatku ofiary z oprawcami.

> mozna
      > byloby z nieco wieksza godnosci, uczciwoscia,
      sprawiedliwosci i zwykla ludzka
      > przyzwoitoscia do tego podchodzic.

Do czego? Do kłamstw? A pójdziesz obłudniku w cholerę!

> Ja wiem, ze moralnosc nie jest teraz w
      > cenie, ze ludzie lubia obrzucac sie blotem, ze z
      zawiscia patrza na tych,
      > ktorym sie ciut lepiej powodzi, ze nie sa w stanie
      wziac odpowiedzialnosci za
      > swoje slowa i czyny, ze nie potrafia spogladac prawdzie
      w oczy...

O tak, Ty potrafisz.

W takim
      > razie jednak, my, Polacy, nie powinnismy sie wiecej
      obruszac, kiedy nazwa nas
      > ludzkimi smieciami, kiedy nazwa nas narodem
      antysemitow, narodem glabow,
      > prymitywow i wsiorow.

Tak się cenisz nisko, ludzki śmieciu?

> Powinnismy do tych opinii podejsc z nalezyta pokora,
      > gdyz sami swoim zachowaniem dajemy powody, by tak nas
      traktowac.

Głupi!
    • Gość: Jude Re: antysemityzm w Polszcze jest IP: *.tnt34.chi15.da.uu.net 21.07.02, 16:01

Wypierdalaj mosku do Israela.Smieciem to sobie mozesz nazwac swoja matke kurwe-
      dobrze?.Za Polaka robisz jak w Polsce a jak w Rosji to za Rosjanina i.t.d.
      A twoje miejsce jest kutasie prymitywny w kraju raju gdzie zydy dokonuja
      holokaustu na palestynczykach.Idz tam i sobie postrzelasz z najlepszej broni
      kunsztu wojennego do Arabow.
      Ty mi tu o holokauscie nie kituj bo zydy musza swe zbrodnie jeszcze odkupic.
      • Gość: pollak Re: antysemityzm w Polszcze jest IP: *.strefa.forumowej.wojny 21.07.02, 16:04
        Gość portalu: Jude napisał(a):

> Ty mi tu o holokauscie nie kituj bo zydy musza swe
        zbrodnie jeszcze odkupic.

Takie podejście nie jest dobre.
        • orionek Komu potrzebny jest antysemityzm 24.07.02, 12:45
          Cytuję:
          "my, Polacy, nie powinnismy sie wiecej obruszac, kiedy nazwa nas ludzkimi
          smieciami, kiedy nazwa nas narodem antysemitow, narodem glabow, prymitywow i
          wsiorow. Powinnismy do tych opinii podejsc z nalezyta pokora, gdyz sami swoim
          zachowaniem dajemy powody, by tak nas traktowac."

1.
          Uf!!!
          Antysemitą można zostać od samego czytania takiego zestawu wyzwisk.
          Niezależnie od tego, czy autor tych słów jest Polakiem cierpiącym na paranoję
          objawianą potrzebą samobiczowania, czy prowokatorem (nieważne jakiej nacji),
          czy po prostu głupkiem, nie rozumiejącym elementarnych spraw.

2.
          Zwracam uwagę forumowiczów, że każdy kto bredzi o antysemityźmie, obojętnie:
          profesor czy głupek, rynsztokowy lump czy prezydent... popełnia grzech
          uogólnienia: "Polacy", "Zydzi"
          Uogólnić cokolwiek w sprawie antysemityzmu i nie zrobić błędu się nie da, bo
          jak można do jednego wora rzucać bandytę i profesora, których w żadnym narodzie
          nie brak? Stąd dowód na antysemityzm bądź jego brak, z wyjątkiem przypadków
          patologiczny jest niemożliwy.

3.
          Rzecz niemożliwa do udowodnienia bądź zaprzeczenia stanowi świetny temat aby
          drażnić. Dlatego rzeczywistym i godnym uwagi problemem jest pytanie, kto
          potrzebuje antysemityzmu?
          Odpowiedź jest prosta, aż trywialna:
          Możni wśród Żydów. Bo bez straszenia rodaków antysemityzmem, prowokowaniem
          pogromów, nie było by Żydów tylko żydowskiego pochodzenia Polacy, Rosjanie,
          Amerykanie...

Pozdrowienia
          ORION

• Gość: POLONICA.net Re: antypolonizm polski jest niebezpieczniejszy ! IP: *.tnt27.chi15.da.uu.net 24.07.02, 13:07
      Oddajmy glos zydowskiemu poecie Antoniemu Slonimskiemu, jego chyba nikt nie
      moze posadzic o antysemityzm.
      W roku 1924 tak pisal o szowinizmie zydow na lamach filosemickiego pisma"
      Wiadomosci Literackie":

„Prócz wstrętu budzi jeszcze we mnie gniew, falszywy i nikczemy stosunek zydów
      do zagadnien narodowych. Naród ten, narzekajacy na szowinizm innych ludów,
      jest sam najbardziej szowinistycznym narodem swiata. Zydzi, którzy skarza sie
      na brak tolerancji u innych, sa najmniej tolerancyjni. Naród, który krzyczy o
      nienawisci, jaka budzi, sam potrafi najsilniej nienawidziec".
      • orionek Re: antypolonizm polski jest niebezpieczniejszy ! 25.07.02, 16:07
        No właśnie!
        Przecież ci co nas wyzywają od antysemitów próbują uchodzić za Polaków!
      • Gość: anioł Zydowscy poeci ? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 25.07.02, 23:19
        Gość portalu: POLONICA.net napisał(a):

> Oddajmy glos zydowskiemu poecie Antoniemu Slonimskiemu, jego chyba nikt nie
        > moze posadzic o antysemityzm.

ANTONI SŁONIMSKI TO POLSKI POETA, WEŻ SOBIE DURNIU PODRECZNIK LITERATURY
        POLSKIEJ DO REKI. RASIZM !!!!!!!!!!

> W roku 1924 tak pisal o szowinizmie zydow na lamach filosemickiego pisma"
        > Wiadomosci Literackie":
        >
        > „Prócz wstrętu budzi jeszcze we mnie gniew, falszywy i nikczemy stosunek
        > zydów
        > do zagadnien narodowych. Naród ten, narzekajacy na szowinizm innych ludów,
        > jest sam najbardziej szowinistycznym narodem swiata. Zydzi, którzy skarza
        sie
        > na brak tolerancji u innych, sa najmniej tolerancyjni. Naród, który krzyczy
        o
        > nienawisci, jaka budzi, sam potrafi najsilniej nienawidziec".
    • Gość: mariuszb Re: antysemityzm w Polszcze jest IP: *.mpsz.pl / *.gdynia.mpsz.pl 25.07.02, 16:16
      wiele się mówi o tym, że Polacy to antysemici. Oczywiście jest sporo takich,
      którzy do antysemityzmu się przyznają, Żydami gardzą i wymyślają różne
      zabawne historie (np. że to Żydzi dokonali zamachu na WTC, aby wymusić na USA
      zgodę na radykalną rozprawę z Palestyńczykami, a naiwne USA nic o tym nie
      wie :-)). Ludzie Ci są napiętnowane (co dodaje im jakiegoś rozgłosu, jeśli
      są "osobami publicznymi") , a to ze względu na wszechobecną polityczną
      poprawność, która takie wypowiedzi nakazuje potępiać. Ale nie w tym rzecz.
      Sądze że teza że Polacy są antysemitami to zwykły stereotyp, całkowicie
      nieprawdziwy. Bo gdyby nasz Polak antysemita dominował w społeczeństwie to :
      1. Aleksander Kawaśniewski niebyłby prezydentem (bo Żyd)
      2. Gazeta Wyborcza nie miała by takiego udziału w rynku (bo to "żydy") (tylko
      np Nasz Dziennik)
      3. Unia Wolności nigdy by nie zaistniała tak wyraźnie na polskiej scenie
      politycznej (bo nimi "żydy kierują") (a jej aktualny kryzys nie jest związany
      z przypinanym żydowskim charakterze partii)
      4. Większe znaczenie miałby w polityce np Leszek Bubel czy Świtoń, a prawda
      jest taka że polityk uważający się za antysemitę popełnia polityczne
      samobójstwo, ale nie dlatego że go "wykończą żydy", ale dlatego że nie
      wybiorą go ludzie

Przyznaję że w Polsce znajdziesz wielu antysemitów (nie licząc tych którzy
      nie przepadają za państwem żydowskim) ale zdecydowana większość nic do Żydów
      nie ma, może żadziej darzymy ich sympatią, ale to jeszcze nie jest
      antysemityzm. A oszołomy nienawidzące Żydów za to że są Żydami to egzotyka w
      rodzaju subkultur młodzieżowych - widoczni, ale nieliczni (w porównaniu z
      całym społeczeństwem). Tyle tylko że z subkultury się wyrasta, a z
      antysemityzmu... żadko :-(

• Gość: OzRM Jaki tam antysemityzm. Ja nienawidze tylko ZYDOW. IP: *.rdu.bellsouth.net 25.07.02, 17:09

Oszolom

• Gość: OzRM Jaki tam antysemityzm. Ja nienawidze tylko ZYDOW. IP: *.rdu.bellsouth.net 25.07.02, 17:10
      Oszolom

• Gość: ZYX Jaki antypolonizm?Ja tylko nienawidze Polakow n/t IP: *.upc.chello.be 25.07.02, 17:14
        • Gość: zyksior ... Ja tylko nienawidze Polakow - i to jak bardzo IP: *.rdu.bellsouth.net 25.07.02, 20:10
          • Gość: anioł Re: ... Ja tylko nienawidze Polakow - i to jak ba IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 25.07.02, 23:21
            ZA CO ?
        • Gość: diabeł Re: Jaki antypolonizm?Ja tylko nienawidze Polakow IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 25.07.02, 23:20
          ZA CO ?
    • Gość: polishAM Re: antysemityzm w Polszcze jest IP: *.nas32.philadelphia1.pa.us.da.qwest.net 25.07.02, 20:13
      Wyborcza ostatnio przeprowadzila ankiete z ktorej wynika, ze 44% Polakow
      przejawia antysemityzm. Zydzi rowniez sa najmniej lubiana grupa narodowosciowa.
      Ja uwazam, ze ci oprawcy zasluguja na to. Ten trend bedzie kontynuowany do
      momentu kiedy zejda oni na zawsze ze sceny politycznej. Zydowskie srodki
      masowego przekazu musza byc ujawniane jako zbrodnicze w swoim charakterze.
      • Gość: obiektywny Re: antysemityzm w Polszcze jest IP: *.client.attbi.com 25.07.02, 21:19
        Polacy to genetyczne niedoroby umyslowe. Pokolenia alkocholikow i separacja od
        reszty swiata zrobila swoje. Za to mamy piekny kraj, wspaniale gory, lasy,
        wybrzeze. Wyjechalem z Polski bo ludzie sa pojebani. Wracam tylko by odwiedzic
        przyrode.
        • Gość: anioł WYRŻNĄĆ TYCH WSZYSTKICH POLAKÓW IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 25.07.02, 23:23
          Gość portalu: obiektywny napisał(a):

> Polacy to genetyczne niedoroby umyslowe. Pokolenia alkocholikow i separacja
          od
          > reszty swiata zrobila swoje. Za to mamy piekny kraj, wspaniale gory, lasy,
          > wybrzeze. Wyjechalem z Polski bo ludzie sa pojebani. Wracam tylko by
          odwiedzic
          > przyrode.

NALEZY WRESZCIE WYRŻNĄĆ TYCH WSZYSTKICH POLAKÓW.
          NAPISZ GDZIE SA DOBRZY LUDZIE !!!
          MAM NADZIEJE , ZE NIE NA TAMTYM SWIECIE....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka