sylver55 14.10.05, 18:50 Ciasto super!!:) Zrobiłam z ananasami i cała rodzinka sie zajadała:) Mam pytanie:czy można na wierzch zamiast jabłek dać mus jabłkowy? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: anja Re: Ciasto jogurtowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.05, 08:14 Zrobiłam. Jabłka opadły,ciasto jest za ciężkie, za dużo tłuszczu!!!! Nie było puszyste jak się tego spodziewałam, tylko ciężkie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bodzia11 Re: Ciasto jogurtowe 04.11.05, 21:02 Ciasto jogurtowe /sprawdzone/ Miarka do odmierzania produktow jest kubek po jogurcie 4 jajka 3 kubki maki 2 kubki cukru /ja daje 1 kubek/ 1 kubek jogurtu naturalnego 1/2 kubka oleju 1 cukier waniliowy 1 lyzeczka proszku do pieczenia Jajka, jogurt, cukier i cukier wanilowy ubijamy mikserem lub trzepaczka. Make mieszamy z proszkiem do pieczenia. Do ubitej masy wsypujemy make i lekko mieszamy; Dodajemy olej i mieszamy do polaczenia sie skladnikow. Mozna dodac rozne bakalie, owoce, czy wylac ciasto na ulozone owoce lub ulozyc owoce na wierzchu ciasta. Jest to naprawde dobre ciasto, duzo tez zalezy od jakosci jogurtu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Ciasto jogurtowe IP: *.gdynia.mm.pl 04.09.07, 16:27 też robilam i nie wyszło... owoce opadły na doł pomimo ze byly posypane dosyc sporo maka.. ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wanda Ciasto jogurtowe IP: *.adsl.inetia.pl 06.09.07, 07:51 Ja wczoraj upieklam, z jezynami, pyszne!, dzieki za przepis Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wieslawa Ciasto jogurtowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.07, 16:21 Ciasto jest naprawde wysmienite :)polecam przepis :D Odpowiedz Link Zgłoś