plaplu 11.06.05, 15:18 Odnoszę wrażenie, że panowie z komisji, nie kupują w Media Markt Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
holyboy_666 Re: wygląda na kolejną kompromitację 11.06.05, 15:30 "ekspertów" i komisji Odpowiedz Link Zgłoś
milo_1 Kaziu trzymaj się !!!!!, potrafisz rozwalać mafie, 11.06.05, 16:13 to dasz radę z układem Wasserman -Macierewicz-Miodowicz .Żenada w wykonaniu "ekspertów komisyjnych" -presja wielkiej trójcy jest zbyt wielka aby eksperci byli bezstronni i niezależni w swoich opiniach.Niezły PO-PiS czeka kraj pod rządami INKWIZYCJI .Ciekawe w jakich czasach Wasserman zdobywał szlify prokuratorskie-czy niezależnosć i samodzielnośc w podejmowaniu decyzji była jego mocną stroną. Odpowiedz Link Zgłoś
fehu1 Re: Kaziu trzymaj się !!!!!, potrafisz rozwalać m 11.06.05, 16:36 Oczywiscie jezeli gnani strachem przed nimi na nich zaglosujemy.Bo tak naprawde, rzadza nami tylko za naszym przyzwoleniem Odpowiedz Link Zgłoś
tekameka żenujące przedstawienie Olejnika - 11.06.05, 16:40 lepsze niż Millera, Boże jeżeli mamy takich prokuratorów, to jedyna pociecha że wybory blisko Odpowiedz Link Zgłoś
workpipeline Spotkanie Olejnik, Monika I Tylicki prosto w oczy 11.06.05, 18:06 starczy odwagi Pani Monice zeby zrobic? Odpowiedz Link Zgłoś
zzzyziu Re: Pokurator Olejnik ostrzega komisję orlenowską 11.06.05, 16:34 Gazeta - jak zwykle "obiektywna", slowem sie nie zajaknela o tym, ze eksperci wyjasnili, ze seznawanie w sprawie w ktorej Olejnik zostal wezwany nie wylacza go z innych spraw. Pozatym, Olejnik, po tym zenujacym przedstawieniu sam sie powinien zwolnic z pracy, bo najwyrazniej sie do niej nie nadaje. Odpowiedz Link Zgłoś
finish1 Re: Pokurator Olejnik ostrzega komisję orlenowską 11.06.05, 16:40 i zaszyć się ze wstydu w mysią dziurę taki "prokurator" chyba by się zmieścił Odpowiedz Link Zgłoś
konstantyna11 Re: Pokurator Olejnik ostrzega komisję orlenowską 11.06.05, 17:23 zzzyziu przestan plesc banialuki pocztaj kpk to sie dowiesz ze ci eksperci to chyba sa eksperci od jednej ustawy i ze traktuja ustawe o komisji jak traktat UE (dla twojej wiadomosci i obrazowo mówiac stoi on w hierarchii nawet nieco wyzej od naszej konstytucji - patrz orzeczenia Solange I i II ETS.) Nie chce mi sie nawet tego komentowac ale pocztaj 44 kpk w zw. z 47 kpk a potem mów ze eksperci to lub tamto. Sugeruje zastanawiac sie nie nad obiektywizmem gazety ale nad jakoscia ekspertów - a jak sie nie rozumie niuansów to nie zastanawiac sie nad niczym tylko nie zabierac glosu dotad az sie zrozumie. Nie chce byc niegrzeczna ale krew mnie zalewa jak grupa ludzi stawia sie ponad prawem i wydaje jej sie ze inni to kupia a dodatkowo wzywa w sobote na przesluchanie czlowieka ktory w odroznieniu od nich nie ma czasu na prozne dywagacje w temacie kto wie lepiej i kto komu wyklad robi !!!!! na Boga ci ludzie tam prezentuja zenujcy poziom !!!! nie rozumieja odpowiedzi na pytania które zadaja . przesluchuja po sto razy wtej samej kwestii - to jest jakis teatrzyk a nie prace Komisji - Niewysokiej w tym perzypadku. Na marginasie nie wiem z czego wywodzisz ze Olejnik sie nie nadaje - posiadasz tajemna wiedze o tym co on dokladnie na co dzien robi ? czy moze twoim zdaniem prokurator powinien przede wszystkim spiewajaco odpowiadac na pytania bez sensu ? Moim zdaniem prokurator Olejnik byl przede wszystkim zazenowany "kompetencja" komisji i ja razem z nim jak to ogladalam Odpowiedz Link Zgłoś
ksiundz Uhm, prokurator z Ordynackiej 12.06.05, 05:44 musi być zażenowany, taki styl widzieliśmy już nie raz: jestem zdolny do wszystkiego, a w razie czego ja idę w zaparte a koledzy mnie wybronią :) Odpowiedz Link Zgłoś
zzzyziu Re: Pokurator Olejnik ostrzega komisję orlenowską 12.06.05, 12:35 > zzzyziu przestan plesc banialuki To nie sa banialuki tylko fakty i zaraz to udowodnie. Ale nie tak demagogicznie jak ty, tylko opre sie na konkretnych faktach. > ze ci eksperci to chyba sa eksperci od jednej ustawy To sa eksperci sejmowej komisji, osoby o lacznym doswiadczeniu prawniczym z pewnoscia przekraczajacycm doswiadczenie Olejnika ponadto poslugiwali sie opiniami napisanymi przez ekspertow w tej dziedzinie. Jesli to kwestionujesz to powolaj sie na swoj autorytet, jesli jakis masz. Czytelnicy forum ocenia wage argumentow. > i ze traktuja ustawe o komisji jak traktat UE (dla twojej wiadomosci i > obrazowo mówiac stoi on w hierarchii nawet nieco wyzej od naszej konstytucji - Piszesz rozwlekle i nie na temat. > pocztaj 44 kpk w zw. z 47 kpk a potem mów ze eksperci to lub tamto. Sugeruje Dwa akapity wyzej sie do tego odnosilem, ale gdyby to nie bylo wystarczajace, to na wszelki wypadek wyjasniam, ze nawet gdyby tak bylo (ale nie jest), ze Olejnik musialby sie wylaczyc z prowadzonych spraw, to: - zastanow sie na ile on jest obiektywny, niezalezny, niepodlegajacy naciskom, - komisja ma prawo wezwac KAZDEGO bez wyjatku rowniez kazdego prokuratora, - Olejnik zaslaniajac sie nieudolnie i emocjonalnie (sznatazowal komisje, ze pojdzie sobie jak natychmiast nie przerwa przesluchania Tylickiego) swoimi opiniami nt. jego wezwania podwaza autorytet swojego urzedu, - skoro juz zeznawal to dlaczego uchylal sie od odpowiedzi? Czy nie mogl wnioskowac o tajne przesluchanie? On poprostu NIE CHCIAL odpowiadac na pytania komisji!!! Dlaczego? To temat do osobnego rozwiniecia... > sie nie rozumie niuansów to nie zastanawiac sie nad niczym tylko nie zabierac > glosu dotad az sie zrozumie. Bardzo sluszna uwaga, ale chyba od kogos spisalas, bo sama raczej bys na to nie wpadla... > Nie chce byc niegrzeczna ale krew mnie zalewa jak > grupa ludzi stawia sie ponad prawem i wydaje jej sie ze inni to kupia a O rany! Naprawde? A nie zauwazylas wlasnie tego w wykonaniu Olenika? :-) I krew Cie nie zalewala? Czyzbys pracowala w Wyborczej? > nie ma czasu na prozne dywagacje w temacie kto wie lepiej i kto komu wyklad > robi !!!!! na Boga ci ludzie tam prezentuja zenujcy poziom !!!! nie rozumieja > odpowiedzi na pytania które zadaja . przesluchuja po sto razy wtej samej > kwestii - to jest jakis teatrzyk a nie prace Komisji - Niewysokiej w tym > perzypadku. Ogladalem to przesluchanie i doszedlem do zupelnie innych wnioskow. Olejnik nie chcial odniesc sie do meritum sprawy, kluczyl i popelnial niekonsekwencje, ktore nawet mnie wprawialy w konsternacje. Np. raz twierdzil, ze sprawa jest super tajna i nie moze o niej mowic nawet komisji a potem uzasadnial swoja wypowiedz dla radia art. 61 konstytucji. Jesli nie zauwazylas shizofrenii w tych momentach to nie zauwazylabys slonia jadacego razem z toba w tramwaju. > nie wiem z czego wywodzisz ze Olejnik sie nie nadaje - posiadasz tajemna Chodzi o zdolnosc do racjonalnego rozumowania, konstrukcji argumentacji i powsciagania emocji, ten czlowiek albo nie ma odpowiednich predyspozycji do pelnienia tej funkcji albo (co mam nadzieje nie jest prawda) ma powazne powody, zeby rznac glupa... > czy moze twoim zdaniem prokurator powinien przede wszystkim spiewajaco > odpowiadac na pytania bez sensu ? Jesli Ty nie zauwazylas sensu w tych pytaniach, to po pierwsze wspolczuje, po drugie moge Ci ten sens wyjasnic nieco: - ABW prowadzi bezprawna akcje przeciwko obywatelowi RP polegajaca na aresztowaniu bez zachowania procedury, bezprawnym przesluchaniu i wymuszeniu zeznan, oraz zlamaniu w wielu punktach kpk, - na podstawie tak przygotowanych materialow dochodzi do akcji medialnej, ktora ma odwrocic uwage od waznego przesluchania przed komisja, - niewinny czlowiek siedzi w areszcie, a odpowiednie organy Panstwa nie odpowiadaja nawet na pisma procesowe w tej sprawie (porownaj to do akcji wokol Rywina - wujeli go z pudla po wyroku szybciej niz Tylicki sedzil w areszcie bez wyroku) - prokuratura odmawia wspolpracy z organiem sejmowym w sprawie, w ktorej ewidentnie przekroczyla swoje uprawnienia. Dotarlo? > Moim zdaniem prokurator Olejnik byl przede wszystkim zazenowany "kompetencja" > komisji i ja razem z nim jak to ogladalam Jesli byl zazenowany to tym, ze musial bronic sprawy nie do obrony. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.kidler Re: Pokurator Olejnik ostrzega komisję orlenowską 12.06.05, 09:39 zzzyziu napisał: > Gazeta - jak zwykle "obiektywna", slowem sie nie zajaknela o tym, Stukniej sie w czolo nienawistnku, ale nie za mocno bo sie zapadnie. To nie jest artykul Wyborczej, tyla PAP-a. Co za kretyni w tej LPR! Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Pokurator Olejnik ostrzega komisję orlenowską 12.06.05, 12:15 Po czym poznałeś, że Zzzyziu jest akurat z LPR? Odpowiedz Link Zgłoś
zzzyziu Re: Pokurator Olejnik ostrzega komisję orlenowską 12.06.05, 12:42 > Co za kretyni w tej LPR! Fanem LPR nigdy nie bylem, a Wyborczej i UD/UW kiedys i owszem. Dzisiaj sie tego bardzo wstydze. Na swoja obrone mam tylko tyle, ze bylem mlody i glupi. Jak sadze i ty nie jestes zupelnie stracony. Troche doswiadczen zyciowych i wlasnych przemyslen i sam sie zorientujesz jak sie sprawy maja. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
brynk prokurator kłamie - to widać z gęby, aresztować go 11.06.05, 18:23 hihihihihihihihihihihihahahahahaiahai Odpowiedz Link Zgłoś
agtom11 RE: Wasserman przy Olejniku to :kmiotek: 11.06.05, 21:05 Niech sie Wasserman nie wyśila bo do Olejnika to mu brakuje kilkaset lat świetlnych. Choć nie lubię prokuratorów to ten polskojęzyczny prokurator Wasserman to klakier i męciarz,a Olejnik to chociaż nazwisko posiada. Odpowiedz Link Zgłoś
milo_1 Wasserman -prokurator rodem z PRL-u 11.06.05, 23:06 agtom11: napisał Niech sie Wasserman nie wyśila bo do Olejnika to mu brakuje kilkaset lat świetlnych. Choć nie lubię prokuratorów to ten polskojęzyczny prokurator Wasserman to klakier i męciarz,a Olejnik to chociaż nazwisko posiada. ---------------------------------------- Wasserman koniecznie usiłował wmówić opinii publicznej że zatrzymanie szpiega (asystenta Gruszki) miało bezpośredni wpływ na chorobę posła i w dodatku starał sie obarczyć za tą całą sytuację prok.Olejnika.Nie tylko Wassermanowi brakuje do Olejnika kilkuset lat świetlnych bo Macierewicz i Miodowicz zatrzymali się w rozwoju na etapie epoki dinozaurów.Panowie Inkwizytorzy SOCMUZEUM czeka na wasze figury woskowe. Odpowiedz Link Zgłoś
amrra Re: Dlaczego te oszolomy wciaz czepiaja sie komuc 12.06.05, 11:56 bo są emanacją tamych czasów.. i jedni i drudzy związani nienawiścią tańczą od 15 lat w swoim zklętym kręgu teraz próbują wciągną nowych w tancerzy, ale to chocholi taniec Odpowiedz Link Zgłoś
zzzyziu Re: Wasserman -prokurator rodem z PRL-u 12.06.05, 12:49 > Wasserman koniecznie usiłował wmówić opinii publicznej że zatrzymanie szpiega > (asystenta Gruszki) miało bezpośredni wpływ na chorobę posła i Obawiam sie ze to Ty i to nieudolnie usilujesz wmowic wszystkim, ze Tylicki byl szpiegiem. Dlaczego nawet sie nie zajaknales o tym, ze 2 kolejnych prokuratorow nie chcialo podpisac wniosku o aresztowanie Tylickiego po tym jak zapoznali sie z dowodami przeciwko niemu zgromadzonymi? Jak to mozliwe, ze 2 prokuratorow mialo watpliwosci, a ty wiesz z pewnoscia, ze Tylicki byl szpiegiem? Jasnowidz? > Olejnika kilkuset lat świetlnych bo Macierewicz i Miodowicz zatrzymali się w Ty chyba sie zatrzymales na dluzej w ktorejs z klas gimnazjalnych, skoro nie stac Cie na lepszy argument. Boze co za ludzie... Onet przestal Ci sie ladowac, ze musisz przychodzic na forum gazeta.pl? Odpowiedz Link Zgłoś
sam_sob Re: Pokurator Olejnik ostrzega komisję orlenowską 12.06.05, 07:38 plaplu napisał: > Odnoszę wrażenie, że panowie z komisji, nie kupują w Media Markt To może być prawda, ale prawdą jest i to, że w tym tygodniu komisja miała wyjątkowe szczęście do przesłuchiwania rekordowej liczby bufonów od Balcerowicza do Olejnika. Ten przegląd całkowicie usprawiedliwia opłakany stan państwa i nie zachodzi konieczność wzywania kolejnych bufonów - przedstawicieli tak zwanego aparatu władzy. Odpowiedz Link Zgłoś
borrus Re: Pokurator Olejnik ostrzega komisję orlenowską 12.06.05, 08:24 "Aż chadko słyszać" tych waszych wypocin, wy, obrońcy krakowskiego przedmieścia.... Gdyby służby specjalne, prokuratura i sądy spełniały to do czego zostały powołane, już dawno winni rozkładu państwa zostali by zatrzymani, osądzeni i ukarani. Wielokrotnie mieliśmy dowody na to po której stronie stoją te podstawowe dla funkcjonowania kraju- instytucje. I napewno nie jest to prawo i demokracja. Odpowiedz Link Zgłoś
wanda43 Re: Pokurator Olejnik ostrzega komisję orlenowską 12.06.05, 08:33 Wszystkie te komisje psu na bude.Niczego nie wyjasnią,jak w przypadku Rywina.A to dlatego,ze wszyscy oni sa uwiklani w jakies interesy i uklady,jak nie paryjne to biznesowe.Wczorajsze posiedzenie komisji ujawnilo tylko jedno,prawo w Polsce jest wykorzystywane do brudnych interesow.Organa panstwa też.Przesluchanie Tylickiego ewidentnie pokazalo,jak lamane sa podstawowe prawa czlowieka przez policje i prokurature.Zarzuty przedstawia i kalifikacji prawnej czynu dokonuje jakis plutonowy,a nie prokurator.W prokuraturze,dla rozmycia odpowiedzialnosci,kto inny przesluchuje,kto inny wnioskuje o areszt,a jeszcze kto inny prowadzi sledztwo i sporzadza akt oskarzenia.Potem przed sadem na kazdej na kazdej rozprawie jest tez inny prokurator i sprawy ciągną się latami,bo zaden nie zna dokladnie sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
zzzyziu Re: Pokurator Olejnik ostrzega komisję orlenowską 12.06.05, 12:55 Wando! Spojrz jak sama sobie przeczysz: > Wszystkie te komisje psu na bude. > Wczorajsze posiedzenie komisji ujawnilo tylko jedno,prawo w Polsce > jest wykorzystywane do brudnych interesow.Organa panstwa też.Przesluchanie > Tylickiego ewidentnie pokazalo,jak lamane sa podstawowe prawa czlowieka przez > policje i prokurature. Ta komisja mimo tego ze jest niedoskonala i scieraja sie w niej rozne antagonistyczne sily polityczne ma ogromne znaczenie poniewaz ujawnia mechanizmy wladzy o ktorych nic bysmy nie wiedzieli, ale nawet jabysmy sie czegos domyslali, to nie moglibysmy z tym nic zrobic. Ta i pozostale komisje poruszaja drobne kamyczki, ktore byc moze porusza lawine ktora zmiecie ten bajzel. Inaczej zadem czlowiek nie moze byc pewien, ze pewnego dnia nie zainteresuja sie nim kolesie z jakiegos klubu, grupy czy urzedu! Odpowiedz Link Zgłoś
wanda43 Re: Pokurator Olejnik ostrzega komisję orlenowską 12.06.05, 14:42 zzzyziu! Ujawnienie kulisow bagna zwanego polityką,to jedyny pozytyw dzialalnosci tych komisji.Tyle,ze w przypadku Rywina,skazano listonosza,a nie nadawcow.Taki sam final bedzie po zakonczeniu prac pozostalych komisji.Wczorajsze przesluchanie Tylickiego ukazalo,jak dziala policja,ABW i prokuratura.Dla mnie to nic nowego.Znam to az za dobrze. Zobaczysz teraz,co sie bedzie dzialo z czlowiekiem aresztowanym pod zarzutem podlozenia bomby.Wyslal meila,to fakt.Idiota.Tyle,ze juz w czwartek zostal zatrzymany i przesluchany.Wszyscy wiedzieli,ze to lipa.Tym niemniej w piątek zafundowano nam panike i przedstawienie z udzialem sluzb miejskich.Koszty ogromne.I kto za to zaplaci?Napewno nie organizatorzy,tylko biedny,bezrobotny łosiu,ktory wyslal meila.Gry i zabawy rządzących kosztem maluczkich. Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Pokurator Olejnik ostrzega komisję orlenowską 12.06.05, 13:42 > Wszystkie te komisje psu na bude.Niczego nie wyjasnią,jak w przypadku Rywina chwila chwila, Ola J. już ma uchylony immunitet. To właśnie miało iść w tą stronę Odpowiedz Link Zgłoś
ugarit Znaleźli sobie szpiega Tylickiego 12.06.05, 09:27 Ci którzy starają się wrobic tego biednego smarkacza powinni za to odpowiedzieć. Też sobie szpiega znaleźli!!. Takich szpionów w całym kraju są setki tysięcy. Każdy kto ma zagranicznego pracodawcę i pisze raporty ze swojej działalności może czuć się zagrożony. Bo jeśli przypadkiem znajdzie się na orbicie interesów którymi zainteresuje się ta czy inna komisja??? Ja np. co tydzień donoszę amerykanom o sytuacji w krajowej opiece zdrowotnej. Ba mało - co kwartał robię dodatkowe zestawienia i też za ocean wysyłam. Czy mam się już bać gnojków z ABW czy innej agencji darmozjadów??? Odpowiedz Link Zgłoś
pralinka.pralinka Re: Znaleźli sobie szpiega Tylickiego 12.06.05, 09:47 No to szykuj sobie ugaricie szczoteczkę do zębów, bo może wkrótce być zapotrzebowanie na znalezienie afery szpiegowskiej, która tak zbulwersuje opinię, że preziowa nie będzie musiała się tłumaczyc przed komisją śledczą. Odpowiedz Link Zgłoś
borrus Re: Znaleźli sobie szpiega Tylickiego 12.06.05, 10:00 Nie rób wiochy Pralinka, w szczotecze od zębów to Ugarcie trzyma mikrocipa do łączności z centralą. Odpowiedz Link Zgłoś
ugarit Re: Znaleźli sobie szpiega Tylickiego 12.06.05, 10:59 Borrus nie mam żadnej cipy!!! I to zarówno w wersji mikro- jak i maxi-. Jedyne cipy jakie mam są w wersji dochodzącej od czasu do czasu. Zg z potrzebami :D A Ty Pralinka nie bądź taka pewna, że nie zawiśniemy na sąsiednich hakach. W swietle zdarzeń wystarczy, że robisz cokolwiek.... Ale nie przejmuj się - jeśli nas "posadzą" będziesz miała dobre towarzystwo :D A swoją drogą to na jakieś szaleństwo zakrawa fakt; że płacę ze swoich podatków komuś kto później mnie szykanuje. To po cholerę ja utrzymuję te wszystkie struktury bezpieczeństwa państwa skoro jedyne co potrafią to "wkręcić" jakiegoś dzieciaka?? Ja to zrobię za darmo. Powtórzę za Mistrzem Dzierżyńskim " wskażcie mi tylko człowieka..... " Odpowiedz Link Zgłoś
zzzyziu Re: Znaleźli sobie szpiega Tylickiego 12.06.05, 13:04 > A Ty Pralinka nie bądź taka pewna, że nie zawiśniemy na sąsiednich hakach. W > swietle zdarzeń wystarczy, że robisz cokolwiek.... Ale nie przejmuj się - jeśli > > nas "posadzą" będziesz miała dobre towarzystwo :D Nie badzcie naiwni. Posadza Was tylko wtedy gdy bedzie to uzyteczne, dla zabawy przeciez nie wsadzaja. Tylicki mial poprostu pecha, ze byl asystentem Gruszki. Przeciez to golym okiem widac, ze chodzilo o udupienie Gruszki. Tamtym razem mu sie upieklo, to trzeba bylo zastosowac mocniejsze srodki... > To po cholerę ja utrzymuję te wszystkie struktury bezpieczeństwa > państwa skoro jedyne co potrafią to "wkręcić" jakiegoś dzieciaka?? Naiwny po raz 2. Utrzymujesz bo musisz. Jak bedzie trzeba to uzasadnia, ze to robia dla Twojego dobra. Nie czytale na tym forum, ze Olejnik jest super a komisja suxx? Tak wlasnie uzasadniaja... Odpowiedz Link Zgłoś
ugarit Re: Znaleźli sobie szpiega Tylickiego 12.06.05, 13:47 Nikt tu nie jest naiwny. Pisałem przecież, że "jak znajdę się na orbicie interesów... ". Branża medyczna to duże pieniądze; sprzęt medyczny, leki, przetargi, mnóstwo nieprawidłowości, gry interesów etc. Jest tylko kwestią czasu kiedy ktoś się za to weżmie i spróbuje zrobić porządek. Wyjdą wtedy różne "smaczki". A zrobić ze mnie szpiega w sytuacji gdy; - opisuję w raportach różne sytuacje - niekoniecznie dostępne publicznie. Po to mnie w końcu amerykanie zatrudnili. - płacą mi za to - robię to jak najbardziej świadomie - zdarza się, że "posunę" czasem jakąś wyuzdaną pigułę. W moim przekonaniu daje mi bo też lubi ale jeśli okaże się kiedyś, że ktoś za to jednak zapłacił??:D Okolicznością łagodzącą jest fakt, że "donoszę" za ocean (czyli w tej chwili w "dobrą" stronę) ale gdybym pracował dla jakiejś rosyjskiej firmy i np. z szefem czasem chodził na piwo lub panienki ?? No to wtedy pies pogrzebany po sam ogon. Przecież tylko kwestią interpretacji jest czy ktoś w tym chce dostrzec standardowe obowiązki "repa" czy zawodową działalność szpiegowską. Qrwa Mrożek by się nie powstydził!!! Aż dziwne, że ABW nie wystąpi o przyznanie jej Nobla w dziedzinie literatury.... Odpowiedz Link Zgłoś
borrus Re: Znaleźli sobie szpiega Tylickiego 12.06.05, 14:30 Więc uważaj Ugarit na te dochodzące czipy. One mogą być z branży, a to co potrafią robić najlepiej to może być w ramach nadgodzin. A tak na marginesie- opłacasz im ZUS i Kasę Ćhorych ?- (w przeciwnym razie popełniasz przestępstwo z art ...kk, więc i tak Cie kiedyś zapuszkujemy.).. plutonowy W. Odpowiedz Link Zgłoś
milo_1 Re: Znaleźli sobie szpiega Tylickiego 12.06.05, 11:26 ugarit napisał: > Ci którzy starają się wrobic tego biednego smarkacza powinni za to odpowiedzieć > . > Też sobie szpiega znaleźli!!. Takich szpionów w całym kraju są setki tysięcy. > Każdy kto ma zagranicznego pracodawcę i pisze raporty ze swojej działalności > może czuć się zagrożony. Bo jeśli przypadkiem znajdzie się na orbicie interesów > > którymi zainteresuje się ta czy inna komisja??? > Ja np. co tydzień donoszę amerykanom o sytuacji w krajowej opiece zdrowotnej. > Ba mało - co kwartał robię dodatkowe zestawienia i też za ocean wysyłam. > Czy mam się już bać gnojków z ABW czy innej agencji darmozjadów??? ------------------- biedny chłopczyk,zagubiony w tym podłym świecie szpiegów i służb specjalnych.Szkoda że nie siedział na kolankach mamusi ,wzbudziłby jeszcze większą litość .Ciekawe czy mamusia wie o panienkach chłopczyka za które płacił rezydent służb rosyjskich zarzucając zanętę na nowe żródło informacji.Tutaj nie litość należy jemu okazać, ale politowanie dla inkwizytorów komisji za naiwność -piękna historia stworzona na ich potrzeby zgodnie z oczekiwaniami no i "lekarstwo" które mu podali -scenariusz rodem z powieści szpiegowskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
master_in_lunacy Re: Znaleźli sobie szpiega Tylickiego 12.06.05, 12:11 Nie wiem po co Olejnik się wypowiadał wyszedł na arognta jak Balcerowicz, a mógł powidzedzieć odmawiam składania wyjaśnień;))) Bo teraz podejrzany to on jest;) a może jest już od dawna;))) Odpowiedz Link Zgłoś
zzzyziu Re: Znaleźli sobie szpiega Tylickiego 12.06.05, 13:14 > większą litość .Ciekawe czy mamusia wie o panienkach chłopczyka za > które płacił rezydent służb rosyjskich zarzucając zanętę na nowe > żródło informacji. To nie ma nic do rzeczy. Aby spelnic kwalifikacje przestepstwa musza zostac spelnione okreslone warunki: swiadomosc popelniania czynu zabronionego, chec, mozliwosc i podjecie w tym kierunku dzialan. Tylicki broniac sie twierdzi, ze: - nie wiedzial ze rusek jest agentem - nigdy nie mial zamiaru wspolpracowac z obcym wywiadem - nigdy nie dostarczyl zadnej informacji, ktora nie bylaby publicznie dostepna w internecie O ile prokuratura nie przedstawi dowodow, ze jest inaczej to mozna mowic o Tylickim, najwyzej ze jest naiwny albo glupi. Ale w zasadzie mozna to samo powiedziec o Kwasniewskim, Oleksym, Kunie, Zaglu, ktorzy utrzymywali kontakty z Alganowem. > -piękna historia stworzona na ich potrzeby zgodnie z oczekiwaniami no i > "lekarstwo" które mu podali -scenariusz rodem z powieści szpiegowskiej. Coz na to poradzic, ze ABW nie jest bardziej oryginalna... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
milo_1 zzzyziu napisał: 12.06.05, 15:29 zzzyziu napisał: > Na swoja obrone mam tylko tyle, ze bylem mlody i glupi. ----------------------------- młodość minęła a głupota pozostała zzzyziu napisał: > Jak to mozliwe, ze 2 prokuratorow mialo watpliwosci, a ty wiesz z pewnoscia, ze Tylicki byl szpiegiem? > - nie wiedzial ze rusek jest agentem > - nigdy nie mial zamiaru wspolpracowac z obcym wywiadem > - nigdy nie dostarczyl zadnej informacji, ktora nie bylaby publicznie dostepna > w > internecie Jasnowidz? ---------------------------- nie! naiwny (oczywiście zzzyziu) --------------------------- zzzyziu napisał: > To nie ma nic do rzeczy. Aby spelnic kwalifikacje przestepstwa musza zostac > spelnione okreslone warunki: swiadomosc popelniania czynu zabronionego, chec, > mozliwosc i podjecie w tym kierunku dzialan. Tylicki broniac sie twierdzi, ze: > - nie wiedzial ze rusek jest agentem ------------------------------------------ zamiar bezpośredni lub ewentualny popełnienia p-stwa jest podstawą do oceny czy zostało ono popełnione.Nieświadomośc nie wyłącza odpowiedzialności karnej a w przypadku tego "poszkodowanego" przez życie inteligentnego człowieka -studenta stosunków międzynarodowych trudno sobie wyobrazic że nie miał takiej świadomości.Miał po prostu pecha na samym początku swojej kariery dyplomatycznej,w pracy operacyjnej dyplomatów nie ma mowy o "solówkach" . Lipa na kółkach którą wcisnął niedoszły "dyplomata" INKWIZYTOROM KOMISJI była im na rękę bo chcieli potwierdzenia tezy spisku na przew.Gruszkę .Jeszcze raz powtórzĘ -szukanie winnych choroby Gruszki przez byłego prokuratora PRL-u Wassermana jest chwytem wyjętym z metod stosowanych w tamtym okresie. Odpowiedz Link Zgłoś
ugarit Re: zzzyziu napisał: 12.06.05, 17:34 Milo czy Ty wierzysz w to co piszesz czy też tak sobie pierdykasz bez sensu większego by zaistnieć?? No bo jeśli wierzysz w to, że rosjanie mają tak kiepskich agentów?.Myślisz, że zaczepiają gó..arzy prosząc ich o zrobienie analiz z materiałów dostępnych w necie? Tylkicki został wykorzystany bo takie było zapotrzebowanie z "góry". Znalazł się akurat w nie odpowiednim miejscu i czasie. Każdy z nas mógłby być takim szpionem. Włąśnie dlatego powinni wyjaśnić tą sprawę do końca. Bo na razie jest śmieszna ale przy połączeniu z poczuciem bezkarności pomysłodawców i organizatorów może przekształcić się w bardzo ponurą. Krótko mówiąc - obszczymur z niego zwykły a nie żaden szpieg. Przy okazji - często powołujesz się na czasy "minionej epoki" A zwróciłeś uwagę, że jak się Ciebie czyta to ma się wrażenie, że cały czas patrzysz na taki plakat " Pssst - wróg czuwa!!!" Odpowiedz Link Zgłoś
milo_1 Re: zzzyziu napisał: 12.06.05, 21:03 ugarit napisał: Ci którzy starają się wrobic tego biednego smarkacza powinni za to odpowiedzieć. Też sobie szpiega znaleźli!!. Takich szpionów w całym kraju są setki tysięcy. Każdy kto ma zagranicznego pracodawcę i pisze raporty ze swojej działalności może czuć się zagrożony. Bo jeśli przypadkiem znajdzie się na orbicie interesów którymi zainteresuje się ta czy inna komisja??? Ja np. co tydzień donoszę amerykanom o sytuacji w krajowej opiece zdrowotnej. Ba mało - co kwartał robię dodatkowe zestawienia i też za ocean wysyłam. Czy mam się już bać gnojków z ABW czy innej agencji darmozjadów??? ---------------------------------- widze jakąś analogię- czyżby Ciebie ???? 15 -letniego smarkacza też chcieli wrobić! forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=20186624&a=20215812 a może to "wrabianie" trwa do dzisiaj ?????? Odpowiedz Link Zgłoś
feliks-50 Re: Znaleźli sobie szpiega Tylickiego 12.06.05, 14:46 A bierzesz od nich "pożyczki" ????? Jaśli tak to jesteś szpion ! Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Pokurator Olejnik ostrzega komisję orlenowską 12.06.05, 12:12 plaplu napisał: > Odnoszę wrażenie, że panowie z komisji, nie kupują w Media Markt He, he! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
nemi13 waserman prokurator czy dyktator 12.06.05, 13:16 uwazam ze jest 3 :0 dla prokuratury . cala prawa strona sie osmieszyla . jezeli ma sie pretensje do prokuratury za delikatne prowadzenie sledctwa to za pare miesiecy pan wasserman stworzy cale obozy aresztowanych jego metody wyraznie wskazuja na na nauke jaka pewno przeszedl w moskwie choc pewno stara sie to ukryc . czlowieka ma za nic . i tak jestem zdziwiony ze pan prokurator ( choc ich nie lubie ) dal pokaz duzej kultury , bo ja napewno bym zaplacil kare za obraze komisji . stawiam jeden wniosek kazdy czlonek komisji musi koniecZnie przejsc badania psychitryczne i testy . Odpowiedz Link Zgłoś
malinka112 Re: KLAMCA KLAMCA 12.06.05, 18:26 Jak poseł Gertych może wogole słuchać pana Olejnika?Taki nos, takie uszy, takie włosy i jeszcze z Łodzi? Odpowiedz Link Zgłoś