kupsztajn CO TO JEST ANUS 29.06.05, 23:54 i dla czego stare puzony powinny się w niego całować?!?! Odpowiedz Link Zgłoś
kupsztajn Moja była żona jolanta 29.06.05, 23:56 to mnie zdradzała chyba z jakimiś łysymi skinami!! Odpowiedz Link Zgłoś
me-e skansen bolszewikow ...POLSKA , SIE KONCZY ))) 29.06.05, 23:58 ...Od pewnego czasu było to już pewne, a wczoraj stało się faktem: Włodzimierz Cimoszewicz uzupełnił poczet kandydatów do urzędu prezydenta RP. Wiele wskazuje na to, że na czele jego komitetu wyborczego stanie niedoszły kandydat - Jolanta Kwaśniewska. Choć po raz pierwszy w III RP kandydaci za swoją najwyższą cechę zdają się uznawać apolityczność, brzmi to śmiesznie w ustach ludzi zmierzających do zdobycia władzy. Cimoszewicz ma chyba tych samych doradców co premier Marek Belka. Wpisał się w modę ogłaszania decyzji czysto politycznych w miejscach od polityki się odcinających. Słowa: "Tak, będę kandydował", marszałek Sejmu wypowiedział w ogrodach Uniwersytetu Warszawskiego. Natychmiast dodał, że nie reprezentuje w tej kampanii żadnej partii oraz że nie będzie zabiegał o interesy żadnego ugrupowania politycznego. W te zdawałoby się piękne słowa ubrał całkiem zrozumiałą postawę, bo reprezentować mógłby interesy tylko SLD, a to w dzisiejszej sytuacji politycznej jest z góry dyskwalifikujące. Nie będzie też zabiegał o interesy SLD, bo to również kiepska inwestycja, nawet po zmianach pokoleniowych polegających na zmianie starego "Ole" (Józefa Oleksego) na młode (Wojciecha Olejniczaka). Cimoszewicz ma jednak reprezentować interesy szeroko rozumianego środowiska lewicy, stając się jednym z ośrodków realizowania "wizji Kwaśniewskiego", czyli tworzenia (który to już raz?) nowoczesnej lewicy, i z postkomunistów, i z "Solidarności". Na jakich wyborców może liczyć Cimoszewicz? Który z kandydatów najwięcej straci na tej decyzji? Na pewno Donald Tusk, reprezentujący Platformę Obywatelską, bo jego wyborcy to najczęściej zwolennicy integracji europejskiej. Pamiętajmy, że jeszcze niedawno Cimoszewicz był szefem dyplomacji, podpisywał traktat akcesyjny, a obecnie popiera traktat konstytucyjny. Straci też Marek Borowski, który długo się łudził, że jego kontrkandydatem na lewicy będzie Jerzy Szmajdziński. Wówczas wygrałby z nim, przesądzając o dominacji Socjaldemokracji Polskiej nad SLD. Bardzo prawdopodobny wydaje się jednak scenariusz, w którym Borowski będzie kandydatem do wyborów parlamentarnych, a następnie - bez względu na wynik SdPl - zachęci do poparcia Cimoszewicza. Do walki o najwyższy urząd w państwie zgłosili już swój udział Lech Kaczyński (Prawo i Sprawiedliwość), Donald Tusk (Platforma Obywatelska), Jarosław Kalinowski (Polskie Stronnictwo Ludowe), Marek Borowski (SDPl), Maciej Giertych (Liga Polskich Rodzin), Andrzej Lepper (Samoobrona RP), Włodzimierz Cimoszewicz i Zbigniew Religa (Partia Centrum). Poza nimi są jeszcze tacy kandydaci, jak: Zbigniew Roliński, Jan Pyszko, Stanisław Tymiński czy Leszek Bubel - walczący chyba jednak bardziej o przekroczenie bariery 1 proc. poparcia w wyborach niż na wygraną. Jest też Henryka Bochniarz, kandydatka Partii Demokratycznej - demokraci.pl, ale skoro najwybitniejsi politycy tej formacji głośno mówili, że najlepszy jest Cimoszewicz, to trudno się spodziewać "wybitnego" wyniku tej bizneswoman. Można zaryzykować stwierdzenie, że żaden z kandydatów nie ma szans na wygraną w I rundzie. W drugiej turze, jeśli wierzyć sondażom przedwyborczym, największe byłyby szanse na starcie Kaczyński - Religa czy Kaczyński - Cimoszewicz. To jednak w tej chwili wróżenie z fusów. Do wyborów zostało blisko 15 tygodni. Wiele się może w tym czasie zdarzyć, a bez wątpienia duży wpływ na wynik będzie miał przebieg i wynik wyborów parlamentarnych. Mikołaj Wójcik Odpowiedz Link Zgłoś
chris12 Popieram Kaczyńskiego na prezydenta Konga 30.06.05, 00:14 Skoro tak bardzo mu śpieszno do tego stanowiska a jednocześnie planuje wszystko odwrócic do góry nogami Kongo nadaje się na eksperymenty. Zrównoważonym i z klasą kandydatem jest Cimoszewicz. Odpowiedz Link Zgłoś
zaba68 Re: Popieram Cimoszewicza na prezydenta Kutanga 30.06.05, 03:14 chris12 napisał: > Skoro tak bardzo mu śpieszno do tego stanowiska a jednocześnie planuje wszystko > > odwrócic do góry nogami Kongo nadaje się na eksperymenty. > Zrównoważonym i z klasą kandydatem jest Cimoszewicz Jasne, wszystkie pedryle popieraja komuchów. Odpowiedz Link Zgłoś
kupsztajn TRUDNO MÓWIĆ 30.06.05, 00:32 że pani jola to jakaś tam komunistka. A znacie golenia i goleniową?! Odpowiedz Link Zgłoś
ratatatam a czemuż to twarzą jedynie ... 30.06.05, 00:37 pani jola chce firmować???? to przeciez nie jedyny jej walor??? a dobre, kochajace chore i kalekie dzieci serduszko to ptok ? pozatym protestuje przeciwko nieobecnosci jurka owsiaka w komitecie wyborczym pana wlodzia !!!! ( jak to jurek tam mial na "liscie wildsteina" na drugie imie?? mikolaj???? czy jakos tak...) Odpowiedz Link Zgłoś
wicurpix Re: Kwaśniewska: razem z mężem popieramy Cimoszew 30.06.05, 01:23 To sa drwiny z narodu:..."Dlaczego się zgodziła? - Chcę żyć w przewidywalnej Polsce - odpowiedziała." Co robiliscie przez ostatnie 10 lat s.k.u.r.w.y.s.y.n.y?! Co zrobiliście z Polski?! Impertynencja tych bydlakow nie zna granic!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kupsztajn Ja to se lubie ziutke 30.06.05, 01:28 wytymadolić. A ona nie daje się temu..... Odpowiedz Link Zgłoś
wasylzly Obudzenie z letargu 30.06.05, 01:41 pan Ciemoszewiz, obudzil sie z letargu, ziewnal, spojrzal ile kasy z Ordynackiej czyli bylego Zwiazku Socjalistycznych Studentow Polskich, wplynelo na licznik, powiedzial, niech bedzie, nie ma nikogo gorszego, to tera Jola i JA. Oczywiscie jak to bylo do przewidzenia, tandem Kwasniewska i Ciemuszko, wskoczyli na pierwsze miejsca rankingow, tak, jakby Polacy czekali z niesamowitym uteskininiem, na pojawienie sie nowej pary krolewskiej. Stray prezio, wkrotce bezrobotny, nie ma nic do gadania, Kwasniewska stwierdza za mezy, juz niie pierwszy raz, ze popieramy Wlodzia. Wlodzio, ostatnia nadzieja Kwasnieskich, ma byc gwarancja na przyszle zycie tej mocno arystokratycznej prezydeckiej rodziny. Mysle, ze ta znajomosc Comoszki, z Kwasnieskimi, pomniejsza i to znacznie jego i tak mizerne szanse w wyborych, bo trudno o nim powiedziec, ze poza checia kandydowania ma jeszcze jakies znacza ce predyspozycje do rzadzenia niekomunistyczna Polska. Tak, ze to ludzie, ostatni dziejowy skosk na Polske, pomiotow komunizmu, czy dac im szanse? Prawdziwy Polak i cala Polonia mowi:NEVER!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek2784 Re: Kwaśniewska z mężem, to 20 % bezrobocie 30.06.05, 02:39 Przez dwie kadencje absolutna kleska. Wszystko sprzedane, brak suwerennosci i wielkie bezrobocie. To sukcesy tego duetu. Odpowiedz Link Zgłoś
loquin.phd Re: Kwaśniewska z mężem, to 20 % bezrobocie 30.06.05, 03:00 Trzeba się jakoś pogodzić z faktem, że Kwaśniewskiemu udało się zaistnieć. Coś takiego już się nie powtórzy. Dla Jolki sztab wyborczy jest ostatnią możliwością do odegrania jakiejś roli na scenie towarzysko-politycznej. A kobiety jej pokroju potrzebują tego najbardziej. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
zaba68 Re: Kwaśniewska z mężem, to 20 % bezrobocie 30.06.05, 03:18 loquin.phd napisał: > A kobiety jej pokroju potrzebują tego najbardziej. :-) Najbardziej kobiety jej pokroju to potrzebują zdrowego dojechania. Odpowiedz Link Zgłoś
zaba68 Kwaśniewska z mężem, to 20 % bezrobocie 30.06.05, 03:20 A najbardziej mnie wzięło jak ta kmiotka mówiła o sobie " moja osoba"!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
fxvi "z dzika prosię" i "szakal" - po Lwie Królu: OK 30.06.05, 02:59 prawidlowo.. Odpowiedz Link Zgłoś
unleashed A Włodek, ze sciśniętą ze szczęścia szczęką, 30.06.05, 03:50 zgodził się na kandydowanie. Pajac, teraz już na sznurku u Aaaaaadama. Odpowiedz Link Zgłoś
cezaryga A mialem Cimoszewicza za porzadnego goscia... 30.06.05, 06:38 Szkoda glosow na czerwonych, rozowych i innych farbowanych lisow. Nie chcem ale musze glosowac na Kaczynskiego. Nie chce Aleksandra bis. Odpowiedz Link Zgłoś
jg19411 Nie wyjdzie mu to na dobre 30.06.05, 07:02 Nie wyjdzie mu to na dobre.Ale mnie to właśnie cieszy,towarzyszu Cimoszewicz. Odpowiedz Link Zgłoś
jaro_ss Jolusia i Banda..... 30.06.05, 07:04 Mam już dość Komuchów przechodzących na bezpartyjność i gadających tak, żeby nic nie powiedzieć i Komuszek zgrywających się na święte.... Taki sobie pałacyk i taki sobie leśny dworek ze służbą..... Nuda..... Odpowiedz Link Zgłoś
kagan78 Re: Kwaśniewska: razem z mężem popieramy Cimoszew 30.06.05, 07:25 A co to bedzie za prezydent??! Calkowicie zalezny od Kwasniewskiego i innych czerwonych popaprancow!!! Kwasniewski juz swoje pokazal i chyba juz wystarczy burdelu w kraju. Teraz wszystkie lewicowe "szychy" beda pana popierac bo czuja ze jak pan nie zostanie pierwszym to trzeba bedzie sie wynosic albo pakowac do mamra! Nawet sliczna Jola nie bedzie pewna swojego jutra - wystarczy juz przekretow w fundacji! Mam nadzieje ze pan odpadnie w pierwszej rundzie. Wszystkie czerwone swinie dostana laksy czego im zycze Odpowiedz Link Zgłoś
stagaz Za co Kwaśniewska popiera Cimoszewicza ? 30.06.05, 09:43 Popieram go za to, że jest spokojny i rozważny jak Szmajdziński, wrażliwy jak ja, inteligentny jak mój mąż, doświadczony jak Oleksy, skuteczny jak Miller, i słowny jak całe SLD. Oto Jego Kwintesencja Włodzimierz Cimoszewicz. Odpowiedz Link Zgłoś