Gość: anna IP: 157.25.122.* 26.02.01, 15:55 czytalam już wiele Twoich wypowiedzi, na różne tematy, kim jesteś "radco"? a może ktoś z was to wie?... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: radca Re: kim jesteś radco IP: 134.60.10.246, 134.60.240.* 26.02.01, 16:30 Uczestcy tych grup sa nielegalnie inwigilowani. Mamy juz kilometry dowodow tasmy. Radze nie zadawac takich pytan. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaaaa Re: kim jesteś radco IP: 157.25.84.* 27.02.01, 12:00 Piszesz, że masz azyl polityczny, tzn. że legitymujesz się tzw. paszportem Nielsenowskim- bezpaństwowca, wydanym przez władze austriackie. I tym samym jak mniemam tylko dla austriaków jesteś azylantem. A dla władz polskich, czy też, bo jak mi się wydaje, to nie, chyba że zrzekłeś się obywatelsta polskiego, bo jeżeli nie, to jesteś pełną gębą obywatelem polskim. Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: kim jesteś radco 27.02.01, 21:40 Do aaaa: Oczywiscie majäc status bezpanstwowca-mialo sie taki paszport.W pierwszym okresie wolnosci,czyli po zmianie ustroju w Polsce chonorowano te sprawy.Kiedy chciano sie wybrac do jakiego-kolwiek kraju nalezalo miec wize.Nawet do tych krajöw,gdzie dla Polaköw -wizy byly zniesione.Czyli nie tak jak sugerujesz,ze tylko dla Austriaköw.To bylo uznawane w tych panstwach,ktöre mialy podpisane Konwencje Genewskä.Potocznie sie möwilo na to "paszporty konwencyjne".O ile sobie dobrze przypominam,to cos okolo 18 lub 19 panstw wtedy mialo to podpisane.Polska zrobila to w pözniejszym okresie-ze zrozumialych wzgledöw. pozdrawiam radca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roksana Re: kim jesteś radco IP: *.ilap.com 26.02.01, 17:19 Radca jest jeszce jedna ofiara tzw. "syndromu internetowego". Jesli kiedys beda placic za to odszkodowania, to on jest kandydatem w pierwszej kolejnosci do czeku. Zna sie tez na pradzie - uwaga kopie (oczywiscie prad). Jezdzi czesto na Ukraine i zna jezyki. Ponadto wszystko wie! Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: kim jesteś radco 27.02.01, 13:57 Witam Was serdecznie. Na poczätku chcialem Was poinformowac,ze ten niby "radca" -ktöry odpowiedzial w dniu 26.02. o godz 16:30 -to ktos co sie podszyl pod "radce". POzdrawiam Was serdecznie.Uwazam to za swietnä zabawe- otwarcie tego tematu przez Anne -nie mam nic przeciwko temu.Tak wiec nie przejmujcie sie tym -co ktos wczesniej napisal. Roksano.Masz wiele racji,lecz nie zgadzam sie z Tobä,ze "wszystko wiem"- to jest raczej niemozliwe. Jesli chodzi tez o UKRAINE -to " nie jezdze"-bylem tam tylko 2 razy - i to z firmy wyslany. do aaaa: nie pisalem,ze "mam Azyl polityczny".Pisalem, ze "otrzymalem Azyl polityczny".To bylo oczywiscie jeszcze za czasöw komnistycznych w Polsce.Troche czasu juz minelo-tak jak minäl dawny uströj. pozdrawiam radca Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: kim jesteś radco 27.02.01, 14:14 Drodzy przyjaciele Forumianie. Ja jako autentyczny radca w tym Forum-jestem od wczoraj wieczora -zalogowany. Ja podpisujäc sie :radca - nie bedzie figurowalo juz od dzisiejszego dnia slowo"gosc portalu" lub "gosc". Bedzie tylko podpis czysty : radca. pozdrawiam radca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roksana Re: kim jesteś radco IP: *.ilap.com 27.02.01, 14:38 To wspaniala decyzja! Postanowilam uczcic ten moment i ja, jak rowniez wszystkie dziewczyny z naszej agencji, robimy jeden numer gratis. Ale to tylko dzisiaj, a jutro juz normalka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: radca IP: 157.25.122.* 27.02.01, 15:07 od razu poznałam ten styl i piękną czcionkę z kropkami nad literkami i innymi ozdobnikami wiem że radca z 26-02 jest fałszywy czekałam na Pana odpowedź i nie zawiodłam się cieszę się że podoba się Panu ten mój temat ale ja bym chciała zebrać te wszystkie wypowiedzi z kilku kart forum i dowiedzieć się o panu czegoś więcej.... może da się Pan skusić i napisze coś o sobie od tzw. początku pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: radca 27.02.01, 17:16 Roksana.Ciesze sie,ze zostala moja decyzja zaakceptowana jako pozytywna. Anno. Gratuluje spostrzegawczosci,tak czcionki sä tu inne.To röwniez zauwazyli Forumianie w innym Forum. Zauwazyli jeszcze dwie röznice miedzy podszywajäcymi sie,ze sä tu pewne przyzwyczajenia w pisaniu u mnie, oraz w stylu pisania.Moze ja zaczne od innej troche kolejnosci-niz proponujesz.Jesli moze to w czyms pomöc to prosze zajrzec do jednego z Forum,gdzie bedzie mozna mnie bardziej poznac z ostatnich lat. www.wprost.pl nalezy wcisnäc "forum glöwne" tam oczywiscie wyszukac tematy(niektöre sä we wczesniejszych stronach) oto tematy gdzie dotyczä mnie i moich spraw: "Wojskowa mafia oficeröw polskich" "SKANDAL ! POTRZEBUJE POMOCY" "POZEGNANIE" sä to moje tematy -jako radca Jest tez temat otwarty przez Forumian-dotyczy mnie: "LIST OTWARTY do redakcji WPROST" W temacie otwartym przez "aligatora" pt."PRZEBACZENIE" -tez biore udzial w dyskusji.Oczywiscie jako :radca. Wtych tematach niewygodnych,gdzie opisuje wydarzenia oparte na FAKTACH -zobaczycie jakich metod sie dopuszczano w oczernianiu mnie.To co mnie przypisywano -to naprawde nie mozna by bylo sobie nawet wyobrazic. O tych brutalnych obelgach i "chwytach" ktöre w stosunku do mnie stosowano-pisala jedna z gazet bydgoskich. Zapoznajcie sie z tym wszystkim i wtedy bedzie latwiej wyjasnic Wam te sytuacje. pozdrawiam radca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doradca Re: radca IP: *.ilap.com 27.02.01, 18:26 Wyglada na to, ze interesujemy sie tematyka wojskowa. Czy Twoje wyjazdy na Ukraine, ktora nie nalezy jak Polska do NATO, byly z tym tematem jakos powiazane? Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: radca 27.02.01, 19:41 Doradco. Proponuje,abys sie zapoznal z tym tematem,ktöry podalem Odpowiedz nasunie Ci sie sama. Pozdrawiam radca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doradca Redca IP: *.ilap.com 27.02.01, 21:51 To zaczyna byc naprawde interesujace! Czy spotykales sie z jakimis wojskowymi w czasie Twoich "wypadow" na Wschod? Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: radca 27.02.01, 19:50 Do Doradcy. Bylem tez kilka razy w Rosji.Miedzy innymi w Moskwie, JAKUCJI oraz SYBERII. radca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: radca IP: *.inet.com.pl 27.02.01, 22:11 Cześć radco. A propo poruszanego tematu podszywania się. Wystarczy dobrze przeczytać stronę na której piszecie i wszystko jasne. Zwróćcie uwagę na wiersz Data po prawej ;-). Prawda, że miłe. Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: radca 28.02.01, 07:05 Drogi Gosciu. Zgadza sie.Dziekuje za Pomoc Do Doradcy: Nie byly to "wypady"-jak to okreslasz. Byla to praca. pozdrawiam radca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: kim jesteś radco IP: 157.25.122.* 28.02.01, 10:27 wchodzę na strony podane przez Pana i spróbuję poczytać więcej o Panu pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radca Re: kim jesteś radco IP: 134.60.10.246, 134.60.240.* 28.02.01, 10:30 Ja tez nazywam sie radca. Jest ich dwoch co latwo odczytac z tresci wypowiedzi. Tu chyba nie obowiazuje prawo patentowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: kim jesteś radco IP: 157.25.122.* 28.02.01, 11:59 fakt, w internecie nic nie obowiązuje nie doprecyzowałam odpowiedzi ale mi zależało na nawiązaniu kontaktu z tym drugim radcą - dla mnie prawdziwym nie wymagam zmiany pseudonimu, ale "swego" radcę poznam po stylu pisania i czcionce, uwierz mi jest bardzo charakterystyczny Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: kim jesteś radco 28.02.01, 15:18 Drodzy Forumianie. Widze,ze pröbuje sie mnie nasladowac.Powstal jeszcze jeden "radca". Moge to poczytac za komplement.Lecz ja osobiscie dla odröznienia bede jeszcze sie podpisywal moim prawdziwym imieniem.Chce byc odpowiedzialny za to co pisze, kieruje sie röwniez szacunkiem do osöb czytajäcych i bioräcych udzial w dyskusji.Nie chcialbym,aby byl wprowadzany chaos.Umiejmy korzystac z MEDIÖW. Tak wiec prawdziwego radce poznac mozna po: -u göry w lewej stronie pisze tylko "radca" (nie - "gosc portalu") -u göry po prawej stronie oczywiscie numer. Od tej pory podpisywal sie bede tak jak wyzej wspomnialem,czyli: " radca Andrzej " Pozdrawiam radca Andrzej ps: w tamtych tematach,ktöre podaje-podpisywalem sie imieniem Andrzej oraz nazwiskiem.Oczywiscie posty byly od " radcy". Tutaj chodzi o UCZCIWOSC. Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: kim jesteś radco 28.02.01, 15:40 Ukaze tutaj TREN -ktöry poswiecilem memu Synowi DAWIDOWI w roku 1997 TREN nr 1. POZEGNANIE DAWIDA Gdy tak nad Twojä trumnä stojäc, w glebokim zalu i beznadziejnosci, slyszäc kazanie,gleboko sie modläc doswiadcza czlowiek swej bezsilnosci. Synu,möj Synu,jak Ty nam brakujesz. Trudno jest sie wogöle pozbierac. Ty tam zapewne wszystko to czujesz; bedziemy Ciebie modlitwä wspierac. KIedy do grobu Ciebie wkladali deszczykiem drobnym Niebo plakalo. Dzwiek träbki slychac bylo w oddali. Niebo swä rozpacz nam ukazalo. Twöj Tata TREN nr 2. Synu DAWIDZIE Nieraz zadaje sobie pytanie, na ktöre do dzis niema odpowiedzi. Czy Sprawiedliwosci zadosc sie stanie ? Czy winnych osobiscie Sumienia odwiedzi? Odwoluje sie tutaj do ludzkiego Sumienia, gdzie alkohol,bezdusznosc i brak czlowieczenstwa. Kiedy to wszystko tak ludzi odmienia- Ty,Synu stales sie ofiarä meczenstwa. Ty,tak w tym lesie czekajäc Pomocy, slyszales w Nadzieji nadjezdzajäce sygnaly. Alkohol wtedy panowal tej Tej nocy. Wszelkie ratunki dlatego ustaly. Twöj Tata radca Andrzej ps: te dwa akurat Treny byly ukazane w 1998 r w GAZECIE WYBORCZEJ -Bydoszcz. W sumie powstalo 9 TRENÖW -byly to odczucia ojca ktöry stracil syna w TRAGICZNYCH OKOLICZNOSCIACH. Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: kim jesteś radco 28.02.01, 15:45 Uzupelnie jeszcze informacjä,ze : DAWID STRACIL ZYCIE w DZIEN ZMARLYCH czyli 1.11.1997 r. W Jego przypadku mozna zadac pytanie : CZY MUSIAL UMIERAC ??? radca Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roksana Re: kim jesteś radco IP: *.ilap.com 28.02.01, 19:59 Radco, przespij sie. Koniecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: radca Andrzej IP: 157.25.122.* 28.02.01, 16:34 no właśnie ........ to poruszające. widzi Pan ja nie zaczęłam tego tematu ot tak sobie, przeczytałam gdzieś tutaj na Forum jakiś fragment Pana historii i bardzo chciałam dowiedzieć się czegoś więcej, coś zrozumieć ... próbowalam wejść na podany przez Pana adres wprost, ale nie mogę, będę próbować. gdyby mi się to nie udało czy może mnie Pan odesłać do gazet, chcę poznać Pana historię. nie chodzi tu o taką zwykłą ludzką ciekawość. chcę poznać, zrozumieć i być z Panem. może nie umiem tego wyjaśnić, ale szukam Pana wypowiedzi, czuję z Panem pewną niewytłumaczalną więź. bardzo serdecznie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: radca Andrzej 28.02.01, 18:14 Pani Anno oraz Forumianie. Tez mam klopoty od okolo 2 dni wejsc na tamte Forum. Jesli chodzi o gazety ? To bylo ich niewätpliwie wiele.Przytocze moze te pierwsze : -GAZETA WYBORCZA z 4.11.1997 r -tutaj akurat z przykrosciä musze stwierdzic,ze wedlug otrzymanych informacji od dyrekcji POGOTOWIA RATUNKOWEGO w Bydgoszczy powstal artykul bardzo bolesny dla nas - gdzie pogotowie przekazalo wiele KLAMLIWYCH INFORMACJI.W tym przypadku dzialanie dyrekcji bylo nakierowane na ukrycie sprawcöw przestepstw-czyli zalogi pogotowia. Sprawe opisano w kazdej gazecie bydgoskiej np: -EXPRESS BYDGOSKI -Dziennik wieczorny -ILUSTROWANY KURIER POLSKI -najbardziej wierna gazeta. -Gazeta pomorska Informacja ktöra ukazala sie juz w TELEWIZJI BYDGOSKIEJ -" ZBLIZENIA" w dniu 2.11.1997 r - byly röwniez wypowiedzi swiadköw. Obszernie byly ukazywane okolicznosci tej SPRAWY w RZECZPOSPOLITEJ - redaktor GRAZYNA RAKOWICZ z Torunskiego odzialu. Ukazane bylo röwniez w tygodnikach-takich jak POZNANIAK,ZYCIE NA GORÄCO,FAKTY. Bylo w NOWOSCIACH TORUNSKICH. Nastepne ukaze w przyszlym poscie. Wszystkie one dotyczyly : STRZYZAWY lub jak okreslano: " TRAGEDII STRZYZAWSKIEJ " pozdrawiam radca Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: radca Andrzej 28.02.01, 19:49 Informuje,ze przed chwilä sprawdzilem i mozna sie juz poläczyc z tamtym Forum.Jak napisalem wczesniej,mozna tam sie zapoznac z calä Sprawä.Mozna tez bedzie zobaczyc do jakiego stopnia moze sie posunäc czlowiek w brudnych wymyslach-aby oczernic czlowieka dochodzäcego sprawiedliwosci.Odpowiem Wam Drodzy Forumianie na kazde pytanie i wätpliwosc. Pozdrawiam radca Andrzej ps: zobaczycie jak podszywano sie pod mojä osobe- z imienia i nazwiska,pisano jako Jerzy Urban,jako kardynal Jözef Glemp,jako rözne organizacje kombatanckie,kolejarskie,lekarskie,wojskowe,policji, jako lekarze i prawnicy.Stosowano rözne PROWOKACJE. Przypisywano mi zwiäzki z MAFIÄ,ze sluzbami SB, przypisywano mi ZABÖJSTWO brata pianego lekarza kapitana Dariusza Z. - majora Krzysztofa Z. Przypisywano mi tak wiele spraw,ze nie sposöb ich wszystkich , tu wyliczyc. Gdybym tego nie przezyl-nie mögl bym sobie tego nawet wyobrazic. pozdrawiam radca Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: radca Andrzej IP: 157.25.122.* 01.03.01, 10:22 weszłam, przeczytałam i teraz już wiem dlaczego chciałam poznać i zrozumieć.... znam Pańską historię, zwróciłam na nią uwagę przy pierwszych publikacjach... rozmawiałam z mamą - lekarzem, ja jestem młodym prawnikiem... mierzi mnie to co się stało i boli Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: radca Andrzej 01.03.01, 10:33 Napisalismy w tym samym czasie post. Nie widzialem Pani postu przedtem,z dnia dzisiejszego. Zbieglo sie ,dlatego nie odpowiedzialem. Wie Pani... Ciekawy zbieg okolicznosci. Prosze pozdrowic mame i przekazac,ze moje dzialania nie sä wymierzone przeciwko LEKARZOM.Jeszcze wczoraj analizowalem swoje poczynania-jadäc w drodze do pracy. Jestem oczywiscie pelen PODZIWU dla ludzi w kazdym zawodzie-czy to lekarz,sedzia,polityk,traktorzysta lub sprzätaczka.Lecz takie przypadki-dzie czlowiek czlowiekowi wyrzädza krzywde.. Ciesze sie röwniez,ze jest Pani PRAWNIKIEM. Widac,ze posiada Pani ZMYSL potrzebny w tym zawodzie. Podziwiam za To Paniä. pozdrawiam radca Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: radca Andrzej IP: 157.25.122.* 01.03.01, 11:03 wymiar sprawiedliwości...... na szczęście w nim nie pracuję. piszę na szczęście, bo to co się teraz dzieje w sądach i prokuraturach zakrawa na kpinę i przeraża. piszę o powszechnym wymiarze bo z wojskiem nie mam doświadczenia - oprócz tego że mój tato był żołnierzem wojskowym. sąd - niezawisły i niebojący, jak święta krowa - robi co chce... prokurator bezwolny i słuchający szefa bardzo często niewiele może... procedura - ułomna szkoda tylko że w tym wszystkim jest człowiek. a o nim nieczęsto się myśli i pamięta. Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: radca Andrzej 01.03.01, 10:23 Droga Anno i Forumianie. Ukazaly sie artykuly röwniez w SUPEREXPRESIE. miedzy innymi taki jak: " ZEBY TA SMIERC PRZYNIOSLA DOBRO" autor: Grzegorz Dudzinski pozdrawiam radca Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: kim jesteś radco IP: 157.25.122.* 01.03.01, 11:05 wymiar sprawiedliwości...... na szczęście w nim nie pracuję. piszę na szczęście, bo to co się teraz dzieje w sądach i prokuraturach zakrawa na kpinę i przeraża. piszę o powszechnym wymiarze bo z wojskiem nie mam doświadczenia - oprócz tego że mój tato był żołnierzem wojskowym. sąd - niezawisły i niebojący, jak święta krowa - robi co chce... prokurator bezwolny i słuchający szefa bardzo często niewiele może... procedura - ułomna szkoda tylko że w tym wszystkim jest człowiek. a o nim nieczęsto się myśli i pamięta. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej_rudnicki Re: kim jesteś radco Do Anny 01.03.01, 11:37 Wiem kim jest Radca. Jest obywatelem Stanów Zjednoczonych Europy, ostatnimi czasy legitymuje się paszportem blankietowym, nasze służby jeszcze nie ustaliły do jakiego kraju najczęściej jeździ na wypoczynek. Potwierdzamy, iż na niedźwiedziach go jeszcze nie było;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: kim jesteś radco Do Anny IP: 157.25.122.* 01.03.01, 12:14 to bardzo ciekawe co mówisz ale co mówią na ten temt lekarze ? ja już wiem kim jest Pan Andrzej, poznaję jego historię i nie sądzę bym potrzebowała takich pseudodowcipnych historii... możesz sobie dać spokój Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Skruszon Re: kim jesteś radco Do Anny IP: 10.10.0.30, 213.25.6.* 01.03.01, 12:55 Wybacz Anno! jeśli uraziłem Twoje uczucia religijne, Przapraszam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: kim jesteś radco Do Anny IP: 157.25.122.* 01.03.01, 13:00 nie uraziłeś moich żadnych uczuć religijnych bo nie wiesz jakie są - brak logiczności przepraszam jeśli Cię zabolało co napisałam ale ...... Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej_rudnicki Re: kim jesteś radco Do Anny 01.03.01, 13:11 Bolało i to jak. Na szczęście należę do Regionalnej Kasy Chorych, Konstytucja zapewnia mi bezpłatną opiekę medyczą. Obejrzę "Ręce które leczą" a i z logicznością może się poprawi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: radca Andrzej IP: 157.25.122.* 01.03.01, 15:34 Panie Andrzeju mam pytanie dlaczego mieszka Pan w Austrii? a może zawsze Pan tam mieszkał, a wypadki o których tu piszemy miały miejsce "przypadkowo" w Polsce? pozdrawiam i czekam na coś od Pana Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: radca Andrzej 01.03.01, 18:11 Pozdrawiam Was. Odpowiem na pytanie. Zamieszkalismy wczesniej,jeszcze za czasöw komunistycznych- w Austrii. Wiadomo jak zycie potrafi sie zmieniac,niezaleznie od czlowieka. Nastäpila WOLNOSC w Polsce.Mysle,ze w tej nagle uzyskanej wolnosci wielu ludzi sie poprostu pogubilo.Dzisiaj moge to juz przeanalizowac.Inaczej wygläda WOLNOSC uzyskana w wyniku wyzwolenia poprzez dzialania wojenne.Tutaj zapewne nastäpi pewne doswiadczenie z minionych lat i TRAGEDII.Nastäpi wtedy RADOSC WOLNOSCI I OPTYMIZMU.Nastäpi pewien tzw. DUCH W NARODZIE.Mysmy w Polsce,tak jak i w innych krajach postkomunistycznych uzyskali " WOLNOSC" tak poprostu.Myslelismy, ze kiedy ogloszono,ze POLSKA jest krajem wolnym i niezaleznym -TO JEST TO INNA POLSKA. Polska pozostala z takimi samymi ludzmi.Stare przyzwyczajenia,uklady, bezkarnosc,pijanstwo itd.Wtedy jeszcze nie zdawalismy sobie sprawy.Wielu udziom na emigracji zaczela towarzyszyc MYSL O POWROCIE DO OJCZYZNY.Do tej INNEJ POLSKI.Pytanie bylo ;tylko kiedy ? W miedzy czasie obserwowalo sie KRAJ. Nowobogaccy opowiadali-jak to wspaniale jest teraz w Polsce.Wielu przechwalalo sie ,ze majä Firmy i Spölki.Tylko mysmy nie wiedzieli,ze wielu to poprostu oszusci.Zaczelo sie odwiedzac KRAJ.Z uwagi na ograniczony czas nie zauwazalo sie biedy.Widzialo sie natomiast pelno REKLAM ,PLAKATÖW I SZYLDÖW. Czlowiek cieszyl sie i byl dumny,ze jego KRAJ sie rozwija.Slynne haslo polityköw " PANSTWO PRAWA "-dawalo poczucie SPRAWIEDLIWOSCI w Polsce ( tak sie w naiwnosci myslalo).Pamietam slowa Pana Milczanowskiego -ktöry zapewnial w telewizji,ze " w Polsce MAFII nie ma ".Wiele jeszcze mozna by bylo wymieniac. Zapadla decyzja o powrocie do KRAJU na stale.Powröt do KRAJU -calej rodziny nastäpil w Sierpniu 1997 roku.Po 2,5 miesiäcach pobytu w " NOWYM-STARYM " KRAJU -musial ODDAC SWE ZYCIE ; DAWID lat 19 . ,,, ze On musial trafic na takich ludzi w DZIEN ZMARLYCH 1997 roku.... radca Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: radca Andrzej 02.03.01, 07:54 Prosze röwniez zapoznac sie z tresciä: www.wprost.pl Lista dyskusyjna - ZYCIE temat: " Wymiar Sprawiedliwosci w Polsce " autor: Radca pozdrawiam radca Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Azylant Radca prawny IP: *.ilap.com 02.03.01, 15:35 Kazdy frajer mogl sie zglosic do Traiskirchen Polizei i zamieszkac w "Hiltonie". Tak, kiedys byly dobre czasy dla emigracji "politycznej". Kazdy kandydat ("azylant") mial inne "powody polityczne". Byli nawet specjalisci od pisania (czytaj: wymyslania) powodow, glownie "na Stany". Panowal mit, ze dobre "powody" pozwola na szybki wyjazd za ocean. Placono glownie w naturze: polowka, czasem dwie. Byli tacy, ktorzy odpadali w selekcji i musieli zostac w Europie - glownie za karalnosc w Polsce, nieplacenie alimentow, "niewinnosc", itp. Ta cala emigracja w latach 80-tych, poprzez "obozy" w Austrii, Rajchu, Wloszech, Hiszpanii, Grecji to byl niekiepski zart ... Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: radca Andrzej 02.03.01, 17:49 To co tutaj Opisujesz o tych obozach-to jest tylko czesc racji.Pragniesz ukazac,ze ci ktörzy zostali w Europie,to napewno sie nie zalapali na dalszä emigracje.Wspominasz,ze dawano pöl litra wödki lub dwie pöllitröwki ?- no wlasnie -ja nie dawalem wödki i nie staralem sie przekupic nikogo.Oczywiscie w takim obozie panowal ogromny alkoholizm wsröd wielu emigrantöw.Lecz aby wyemigrowac jak to wspominasz za ocean-nalezalo najpierw otrzymac tzw,POZYTYW. Nastepnie po POZYTYWIE otrzymywano AZYL POLITYCZNY.Napewno alkoholicy,zlodzieje i osoby lamiäce PRAWO-nie otrzymywaly POZYTYWU.Takie osoby otrzymywaly juz w obozie tzw."KOPA" -czyli otrzymaly NEGATYW.Pisanie bajek napewno nie moglo pomöc jak wspominasz.Nalezalo miec konkretne POWODY. Oczywiscie ludzie podobnie Tobie mysläcy opowiadali,ze w Austrii selekcja "polega na tym,ze urzednicy biorä dokumenty osöb rzucajäc je do göry, ktöre spadnä na biurko-otrzymajä POZYTYW " -takie byly opowiesci wielu niezadowolonych z orzeczen. Teraz mozesz sobie wyobrazic-jak szybko mozna wydac "opinie". Byli röwniez tacy -ktörzy otrzymujäc NEGATYW ; möwili o mnie "on umial po niemiecku-dlatego mu dali " lub tez tak: " napewno przeplacil,a nie mögl Nam tez powiedziec komu nalezy dac-to bysmy tez sobie zalatwili ". Prosze spöjrzcie- jacy ludzie potrafiä byc zlosliwi : " DLACZEGO ON, a NIE JA " pozdrawiam radca Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Azylant Radca prawny IP: *.ilap.com 02.03.01, 19:03 Hej, nikt mi nie musi nic tlumaczyc "z polskiego na nasze". Sam przez to przeszedlem i widzialem jak sie odbywalo "pisanie powodow" za polowke przed rozmowa w ambasadzie (np. amerykanskiej). Pracujac w tzw. organizacji charytatywnej przy tlumaczeniu tych bzdetow, widzialem jak sie kreowano dane statystyczne o "przesladowanich" w PRL. Fakty sa takie, ze warunkiem koniecznym do akceptacji w USA byly "powody". Dlategotez, najzwyklejszy fetniak stawal sie nagle "przesladowanym za poglady polityczne". Wiekszosc z nich byla zbyt tepa na to, zeby wymyslec jak skutecznie oczernic wlasna ojczyzne. Co za farsa! Ponadto, trudno mi wrecz uwierzyc zeby ktos dobrowolnie pozostal w Austrii majac mozliwosc wylotu za ocean. Sam wiesz jak tam Polakow "lubili" a teraz to nawet "kochaja". Dlatego, jesli chcesz to zasugerowac Stary, to Ty musi na umysle szwankujesz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciekawy Re: Radca prawny IP: *.pool.mediaWays.net 02.03.01, 20:36 Panie Azylancie prosze nam tu nie obrazac Pana Radcy.Czy moglbys Pan przedstawic przyczyny z powodu ktorych rezim komunistyczny Pana gnebil?Oczywiscie nie zadne wymyslone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Azylant Re: Radca prawny IP: *.ilap.com 02.03.01, 21:46 Ciekawosc to pierwszy krok do piekla! Zanim na to pytanie odpowiem, musze sie poradzic mojego radcy prawnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciekawy Re: Radca prawny IP: *.pool.mediaWays.net 03.03.01, 10:23 Ciekawosc jest takze motorem postepu i matka wynylazkow. Panie Azylancie unikasz Pan jasnej i klarownej odpowiedzi.Powod moze byc tylko jeden.Nie bylo podstaw do przyznania Panu azylu politycznego i dlatego trzeba bylo sobie wymyslic opozycyjna dzialalnosc. Kiedys, w toalecie publicznej w Warszawie,przeczytalem nastepujacy rym: Tu sie wyrabia ser Dla ZSSR Pan moglbyc autorem tej drapaniny i to bylo wszystko na co sie Pan zdobyl w walce z Komuna. Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: Radca prawny 03.03.01, 15:53 Masz racje Ciekawy. To co podales do Azylanta to zywcem pasuje do jednego z przypadköw w obozie. Byl taki jeden,ktöry mial przydomek "jaruzelski"-nie wiem dlaczego ?. Byc moze ,ze nosil przyciemnione okulary.On to dysponowal papierami z Polski,ze zostal ukarany za to,ze na scianie zakladu pracy namalowal farbä "PRECZ Z KOMUNÄ".Oczywiscie bylo cale wyjasnienie,ze najpierw wypili sobie z kolegami wödke w pracy i nastepnie zalozono sie o alkohol- "kto bedzie taki odwazny i napisze to na scianie".Takimi papierami dysponowal ten czlowiek.Uwazal sie za bohatera,pil czesto i chetnie alkohol w obozie.Poprosil mnie,abym we Wiedniu w AMNESTY przetlumaczal jego problem.Wysoki urzednik AMNESTY odpowiedzial mu,ze za takie samo postepowanie ukarano by w Austrii.Tu w Austrii tez nie mozna malowac na scianie FIRM swoich tekstöw.Nie pomogly jego tlumaczenia,ze przeciwko systemowi.Mögl wyjsc na ulice ze swoim TRANSPARENTEM.Takie osoby jak on wymyslaly pözniej rözne zeczy dla oczerniania przyznawania AZYLÖW oraz osöb otrzymujäcych je. byly oczywiscie niezadowolone i Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: Radca prawny 03.03.01, 15:54 Drogi Ciekawy przepraszam-nie podpisalem sie. radca Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Azylant Re: Radca prawny IP: *.ilap.com 05.03.01, 18:21 "Ciekawy" napisał: Ciekawosc jest takze motorem postepu i matka wynylazkow. Cos Ci sie poplatalo: potrzeba jest matka wynalazkow. Amoze po prostu tego nie wiedziales? Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: radca Andrzej 02.03.01, 20:57 Nie wiem do czego zmierzasz Azylancie.Ja nigdy sie nie staralem do Ameryki i z tego powodu nie moglem byc w Ambasadzie amerykanskiej:Twoje sgestie nie majä tuzadnego pokrycia.Prosilbym o bardziej kulturalnä dyskusje.Widac,ze ponoszä Cie nerwy.Ja zostalem w tym kraju bo takä podjeslismy decyzje.Oczywiscie byly röznego rodzaju "werbowania" -miedzy innymi do RPA.Slynny byl wtedy niejaki pan Sz. z RPA- oczywiscie Polak.Lecz ja sie na takie rzeczy nie dalem nabrac. Byli röwniez inni posrednicy.Nalezalo wplacic pewnä sume dolaröw i czekac. Otrzymywalo sie odpowiedz,ze "te sprawy dlugo trwajä i prosi sie o zrozumienie sytuacji " itd.Pomawiasz mnie o "tlumaczenie Tobie " itd.Ja do Ciebie nie pisze otych sprawach-nie Ty jestes adresatem.Lecz bedzie mi bardzo milo jesli i ty ukaesz pewne przyklady-lecz uwazam ,ze pomyliles tematy.To nie jest temat o UCHODZCACH POLITYCZNYCH lub EMIGRANTACH.Dlatego zbytecznym byloby u sie zbytnio na ten temat rozwodzic. Moge tylko Cie uspokoic,ze jesli wspominasz tu o tych "udajäcych sie za ocean np:Ameryki -to wlasnie byli w wiekszosci EMIGRANCI.Ktos kto celowo udawal sie na EMIGRACJE-wykorzystujäc przy tym obozy dla uchodzcöw ,miedzy innymi w GRECJI czy HISZPANII.Ja opuszczalem KRAJ z innego powodu i dla mnie pobyt w AUSTRII byl wystarczajäcy.Jesli chodzi o to czy Austriacy lubili wtedy Polaköw- to inna historia.Ja zaczälem pracowac legalnie zaraz na drugi dzien po otrzymaniu POZYTYWU.Syn czeszczal do szkoly podstawowej -bedäc juz w obozie. Cörka moja chodzila do PRZEDSZKOLA jeszcze w obozie.W naszym pokoju -juz w obozie mielismy telewizor.Moglismy byc na biezäco z wydarzeniami w Austrii. Byla to röwniez wspaniala okazja do utrwalania jezyka niemieckiego.Do naszego pokoju nie wpadala POLICJA w nocy na LAPANKI i nie przeszukiwala pokoju. naszym pokoju nie wolno bylo palic papierosöw i pic alkoholu,o godz.21:00 -bylo gaszenie swiatel.Po naszym odejsciu z pokoju na nowo zrobiono MELINE. To jest odpowiedz -dlaczego Ty möwisz ,ze "Austriacy nie lubili Polaköw". Mysle,ze dostatecznie Ci wyjasnilem drogi kolego i nie ma powodu,aby rozkrecac ten temat . Jesli tam przebywales to jestes dobrze zorientowany co sie dzialo z takimi pseudo-chodzcami np: " BANDA BEBNA ". pozdrawiam Cie Szanowny Azylancie i miej troche wiary w ludzi. pozdrawiam radca Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: radca Andrzej 02.03.01, 21:15 Drogi Panie Azylancie. Przepraszam,ze jeszcze sie wläczam do poprzedniego tekstu,lecz przeczytalem tekst od Pana jeszce raz.Pan ukazal tam ,ze niektörzy "oczerniali wlasnä ojczyzne".Byc moze,lecz ja nie smial bym OJCZYZNY oczernic.Zawsze mialem kontakt z Polskä i na zawsze pozostanie to MÖJ KRAJ.Moje dzieci röwniez byly wychowywane w duchu milosci do Polski.Möj zmarly Swietej Pamieci syn DAWID zawsze wyrazal sie "KRAJ".Nigdy nie möwil np.jedziemy do Polski - tylko "jedziemy do KRAJU ".Ojczyzna drogi Panie -to nie SB.-lub odwrotnie : SB- to nie OJCZYZNA . Pozdrawiam Pana radca Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bomba Re: radca Andrzej IP: *.ilap.com 02.03.01, 21:39 "... w naszym pokoju nie wolno bylo palic papierosow i pic alkoholu, o godz. 21:00 - bylo gaszenie swiatel" Kiedys na obozie harcerskim mielismy podobne reguly. Bylo tam jednak zbyt ciezka nuda, zeby teraz o tym wspominac po tylu latach. Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: radca Andrzej 03.03.01, 09:36 Zapraszam do przeczytania temat: " Przebaczenie" www.wprost.pl forum glöwne. pozdrawiam radca Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: radca Andrzej 04.03.01, 21:22 Skonczyl mi sie 2-tygodniowy urlop. Od jutra znöw bede aktywny zawodowo.Niektörzy dziwili sie dlaczego tak czesto siedze w INTERNECIE ? Urlop i nie bardzo dobra POGODA - dalo to mozliwosc czestszego uczestnictwa w Forum.Teraz kontaktowac sie bede mögl tylko po poludniu lub wieczorem. Mozna pisac do mnie caly czas,lecz ja bede odpowiadal wieczorem. POzdrawiam serdecznie radca Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: radca Andrzej IP: 157.25.122.* 05.03.01, 09:06 a na mnie po wolnym weekendzie czekało tyle ciekawego......... czekam na więcej i pozdrawiam wszystkich którzy włączyli sie do tej rozpoczętej przeze mnie dyskusja, miło wiedzieć że kilka osób myśli podobnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roksana Upierdliwy doradca IP: *.ilap.com 05.03.01, 15:26 Co za szkoda, drogi Radco! Czuje, ze teraz ocipieje z nudy przed poludniem (wiekszy ruch w agencji mamy wieczorem). PS. Slyszalam, ze w Austrii maja ladne gory i jest gdzie wypoczac w czasie urlopu, lecz to pewnie duzo kosztuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Do Roksana IP: *.pool.mediaWays.net 05.03.01, 21:02 Do Austrii nie wjedziesz z owsikami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roksana Upierdliwy doradca IP: *.ilap.com 05.03.01, 21:13 Pracuje nad tym codziennie i czekam na dzien gdy sie ich wreszcie pozbede (seks analny bardzo pomaga). Ponadto slyszalam, ze w Austrii jest to nielegalne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eve Re: Roksana IP: 157.25.122.* 06.03.01, 09:11 ale z ciebie chamstwo wypływa !!!!!!!! pracuj nad sobą dziewczyno bo aż żal cie czytać i trzeba opuszczać twoje pseudo-śmieszne kawałki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roksana Re: Roksana IP: *.ilap.com 06.03.01, 14:57 Gość portalu: eve napisała: ale z ciebie chamstwo wypływa !!!!!!!! pracuj nad sobą dziewczyno bo aż żal cie czytać i trzeba opuszczać twoje pseudo-śmieszne kawałki Milo mi Aniu, ze tak myslisz. Ja popracuje nad soba, a Ty popracuj nad swoja interpunkcja, dobrze? Ponadto na oslode radze Ci poczytac "treny" Radcy. Toc to klasyka literatury wychodzctwa polskiego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eve Re: Roksana IP: 157.25.122.* 06.03.01, 16:54 Nie wiem skąd ci przyszło do głowy, że mam na imię Ania? Nie rozumiem. A poza tym lepsza zła interpunkcja niż głupawe uwagi. Więcej Cię nie czytam, więc nie będę odpowiadać. Mam na imię Roksana, o ironio... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Ania-eve-Roksana IP: *.ilap.com 06.03.01, 17:27 Klawo Roksana. Czy juz cztalas te "treny"? Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: radca Andrzej 06.03.01, 17:53 Moim zdaniem ta zgrywajäca sie troche Roksana nie ma racji twierdzäc,aby ktos popracowal nad interpunkcjä. Ja osobiscie wole dyskutowac z czlowiekiem uczciwym w swych wypowiedziac,chosby nawet robil bledy w pisowni.Lecz jest to czlowiek naturalny,bez zgrywania sie.Ten temat nie jest tematem o "ojczyznie- polszczyznie". Wracajäc Roksano do tych "TRENÖW" -ktöre tak wyszydzasz i wysmiewasz pod wzgledem "poetyckim" - Zapewniam Ci,ze ja piszäc to w zadnym wypadku nie mialem takich intencji.Przelalem tylko mysli i odczucia OJCA KTÖRY STRACIL SYNA.Nie wysilaj sie na takie tanie dowcipy- i to z TRAGEDII. Podam dwa przyklady,ktöre bardzo pasujä do tej mentalnosci atakujäcej Roksany: 1.Jeden möj znajomy w Austrii-polak powiedzial tak: "wiesz jak sie chce odegrac na jakims austriaku-to zaraz mu zadaje pytanie; jakä ksiäzke ostatnio czytal?,i odrazu mam nad nim przewage ." Prosze spojrzec jakä ma miare,podobnie z Roksanä. 2 przyklad odnosnie charakteru : Przypominam sobie jak Jerzy Urban w 1997 r po wypadku drogowym,gdzie zginela ksiezna Diana -tak napisal: " Rozp......... a sie i zginela na wlasne zyczenie" Bylo to oczywiscie w tygodniku "NIE ". Wtedy jeszcze nie potrafilem czuc brutalnosci tego stwierdzenia.Lecz za niecale 3 miesiäce stracilem syna DAWIDA i dopiero poznalem -jak bolesne i brutalne,nawet wredne mogä byc takie stwierdzenia- osöb uwazajäcych sie za mädrych i kpiäcych z czlowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: radca Andrzej 06.03.01, 18:01 Przepraszam,nie podpisalem sie. dodam moze jeszcze do poprzedniego: Wole bardziej ludzi prostych,uczciwych i szczerych niz takich,ktörzy uwazajä sie ZA WYBITNE POSTACIE -lecz nie potrafiä poza sobä ZAUWAZYC CZLOWIEKA. pozdrawiam serdecznie radca Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Upierdliwa Roksana IP: *.ilap.com 06.03.01, 22:50 Zgadzam sie z Toba Drogi Radco. A oto kilka powodow dla ktorych preferuje (wole) prostych ludzi: 1) Prosci ludzie nie znaja interpunkcji 2) Prosci ludzie czesciej sie spowiadaja 3) Prosci ludzie lubia "treny" 4) Prosci ludzie nie znaja jezykow obcych 5) Prosci ludzie nie przechodza na czerwonym swietle 6) Prostych ludzi idzie jeszcze zrozumic Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: Upierdliwa Roksana 06.03.01, 23:19 Pozdrawiam serdecznie. Pamietam kiedys wywiady na ulicy z TVP -na temat: " Co Pan czuje przechodzäc kolo biednego czlowieka,ktöry zebrze ? " Byly rözne odpowiedzi,lecz najbardziej utkwila mi wypowiedz Pana Profesora (jest bardzo znanä postaciä) -ktöry odpowiedzial tak: " Ja nic nie czuje,poniewaz u mnie w domu nie bylo nigdy biedy.Pochodze z zamoznego domu". Ile tutaj mozna snuc analiz w tej wypowiedzi ? Teraz mozna rozumiec dlaczego ja bardziej wole ludzi "prostych",szczerych i uczciwych.Bogaty tez moze byc czlowiekiem i ZROZUMIEC DRUGIEGO CZLOWIEKA. Tego zycze w dzisiejszej Polsce. pozdrawiam radca Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roksana Re: Szlachetny Radca IP: *.ilap.com 07.03.01, 14:47 Radca: "Bogaty tez moze byc czlowiekiem i ZROZUMIEC DRUGIEGO CZLOWIEKA. Tego zycze w dzisiejszej Polsce". To bardzo szlachetne Radco, ze zyczysz Polsce tyle dobrego. A moglbys przeciez tak jak kazdy prawdziwy Austriak, ktoremu lata to 60-tka wokol rynny, byc na ta sprawe zupelnie obojetny. Pokazales juz swoja szlachetnosc nie raz jeden panie Andrzeju (np. interesujac sie na Ukrainie kosciolami zamienionymi na magazyny) i jestem pewien ze Polska tego wlasnie potrzebuje. Oby Polska rosla w sile a ludzie zyli dostatniej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mac Re: Szlachetny Radca IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.03.01, 00:16 Roksana "jest pewien" - chromosom Y dał o sobie znać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oscypek Re: Upierdliwa Ania IP: 213.6.209.213, 62.104.210.* 06.03.01, 23:54 Tak madrze ze az glupio mila Aniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: radca Andrzej IP: 157.25.122.* 07.03.01, 09:12 zaczynając ten temat nie wiedziałam, że tyle narobi się zamieszania pisząc wszystko z małych liter, oddzielając zdania przecinkami i kropkami, albo i nie. dziwne, bo na innych stronach forum ludzie piszą jeszcze gorzej, z błędami - ale ważne jest dla nich wypowiedzenie tego co myślą, a czego może nie mogą, być może, robić w swoim środowisku. a tu nagle na tych stronach, które nie są oczywiście moją własnością, ale na których mówi się - przynajmniej moim zdaniem - o ważnych, ale i bolesnych sprawach ktoś zaczyna kpić z tragedii, krytykować styl. chcę powiedzieć jedno. to co tu przeczytalam otworzyło mnie znowu na problemy innego człowieka, na ból i cierpienie... dzięki tej stronie mogłam rozmawiać z ludźmi, którzy rozumieją i czują podobnie i za to dziękuję... jeśli jednak ma się tu obrażać innych ludzi, całkiem niepotrzebnie, to proponuję zakończyć ten temat - nie chcę żeby Pan był obiektem kpin. nie w Pana sytuacji. myślę, że w Pana przypadku nie minął jeszcze okres żałoby po Synu, wszystko co zostanie tu powiedziane chamskiego, co będzie wykpiwało Pana uczucia do Dawida będzie bolało bardziej... czekam na Pana zdanie w tej sprawie. a poza tym chcę zwrócić uwagę, że tyle jest zaczętych tematów na Forum, które "wymagają" wulgarności i nie zatrzymywania się nad drugim człowiekiem, że można się w nich naprawdę odnaleźć..... pozdrawiam anna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Ania IP: 157.25.122.* 07.03.01, 09:15 Aniu nie wyśmiewaj prostych ludzi za ich mowę, biedę, myślenie. zatrzymaj się nad człowiekiem. a poza tym wśród moich znajomych najgłośniej wyśmiewali "wieśniaków-sojaków" ludzie, jak się okazało pochodzenia wiejskiego. zły to ptak co własne gniazdo kala.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JBB Re: Roksana IP: *.cvx18-bradley.dialup.earthlink.net 07.03.01, 10:35 Gość portalu: Roksana napisał(a): > Gość portalu: eve napisała: ale z ciebie chamstwo > wypływa !!!!!!!! pracuj nad sobą dziewczyno bo aż żal > cie czytać i trzeba opuszczać twoje pseudo-śmieszne > kawałki > > Milo mi Aniu, ze tak myslisz. Ja popracuje nad soba, a > Ty popracuj nad swoja interpunkcja, dobrze? Ponadto na > oslode radze Ci poczytac "treny" Radcy. Toc to klasyka > literatury wychodzctwa polskiego! Pani Roksano, Czytam Pani wypowiedzi na roznych stronach. Ja dotychczas nitkt nie dal sie Pani sprowokowac. Chcialbym odpowiedziec Pani na stwierdzenia dotyczace Ukrainy. Ma Pani racje o okupacji.Moim zdaniem Polska lamiac postanowienia miedzynarodowe podpisane przez Dmowskiego i Pilsudskiego w 1918 roku zajela Wilno ,Grodno i Lwow.Tak zaczela sie okupacja ze wszystkimi konsekwecjami ( obozy, zabronione ukrainskie szkolnictwo,nie moznosc otwierania biznesu ukrainskiego itp.).Wczesniej byl to spadek po imperialnej polityce Wielkiego Ksiestwa.Na Ukrainie czy to chlop byl polakiem czy ukraincem w czasie Rzeczypospolitej Obojga Okupantow byl tak samo gnebiony.Piewsze powstanie kozackie wywolane bylo przez osadnika z poznanskiego nazwiskiem Kosinski a stlumione przez Ukrainskiego Hetmana Wisniowieckiego ktory w tym czasie jeszce byl prawoslawny!! Co do Pani stwierdzenia jak polacy gnebili ludnosc zydowska na Ukrainie nalezy o to zapytac samych Zydow.Odsylam Pania na strone http://www.ukar.org/littma99.shtml. Szczegolnie polecam "polemike" na temat publikacji " Tryzub and Swastika".Lacze pozdrowienia JBB. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mecenas Re: JBB IP: 157.25.122.* 07.03.01, 16:03 A O CO CHODZI Z TYM KOMENTARZEM DO ROKSANY?? NIE ZROZUMIAŁEM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roksana Re: Roksana IP: *.ilap.com 07.03.01, 17:59 Radca czesto jezdzi na Ukraine, wiec moze cos o tym wie. A nawet gdyby nie wiedzial, to i tak ma na ten temat cos do powiedzenia. Wystarczy spytac ... kto pyta nie bladzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: pseudo Roksana IP: 157.25.122.* 07.03.01, 16:01 Nasza miła Roksana napisała "i jestem pewien" "że Polska tego wlasnie potrzebuje" sam się zdemaskowałeś chłopie, ciekawe czego tak się wstydzisz? płci? czy tego co piszesz? może podawaj się za Iwana? a nie za kobietę - sugerujesz tym chamstwo kobiet i ich bezuczuciowość Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wartki Re: kim jesteś radco IP: 216.223.129.* 07.03.01, 22:25 Wrocmy do tematu i skupmy sie na Radcy. Ja osobiscie jestem pod wielkim wrazeniem jego Trenow. Ciekaw jestem czy inni tez tak mysla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Wartki IP: 157.25.122.* 08.03.01, 09:17 zgadzam się z Tobą. mnie nie zachwyca kunszt, ale dramatyzm, rozpacz, PRAWDZIWE UCZUCIA. to jest najważniejsze i najpiękniejsze. cieszę się, że też tak czujesz, tak to odbierasz. ja podziwiam radcę za walkę, którą podjął. czasem tylko mnie martwi, bo lubię Pana Andrzeja, że On cały czas walczy. a taka ciągła walka niszczy, spala... wiele o tym myślałam - jest czas na ły i czas na żałobę, a potem trzeba się wyciszyć. tylko jak to zrobić gdy serce nie daje... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wartki Radca IP: *.ilap.com 08.03.01, 15:12 Anna napisała: Ja podziwiam radcę za walkę, którą podjął. Czasem tylko mnie martwi, bo lubię Pana Andrzeja, że On cały czas walczy. A taka ciągła walka niszczy, spala ... wiele o tym myślałam - jest czas na łzy i czas na żałobę, a potem trzeba się wyciszyć. Zgadzam sie i mysle, ze aby sie wyciszyc on postanowil gasic swiatlo po 21-ej. To jest tez dosc oszczedne. Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: Radca 08.03.01, 19:38 Odpowiedz do osoby "Wartki" Tak mi wygläda,ze to ta sama osoba wystepuje jako: -Azylant -Doradca -Bomba -Wartki (jest jeszcze jeden z innym numerem adresata) -"Ania" (nie mylic z Annä) Jest ten sam numer nadawcy i te podobne kpiäce ataki. Przykladem jest tutaj znowu ta sama kpina jak w poczätkowym nadaniu o tej " godz:21.00 i gaszeniu swiatla". Ja osobiscie nie widze w tym nic smiesznego.Pobyt w obozie dla uchodzcöw byl w okreie zimowym.Wiadomo,bylo bardzo wiele osöb w obozie.Ze wzgledu na dzieci nalezalo wprowadzic pewien porzädek.Wtym przypadku godz: 21.00 byla jak najbardziej akceptowan przez wiele osöb.Bylo röwniez wiele osöb starszych oraz takich,ktörzy utracili zdrowie i potrzebowali spokoju. Wreszcie byly tez osoby spokojne .Do tego,aby przeciwstawic sie takim pseudo "EMIGRANTOM"-ktörzy stali sie lub moze byli juz alkoholikami-potrzeba bylo röwniez ODWAGI.To wlasnie alkoholicy i zlodzieje ieli najwiecej pretensji,ze nie otrzymali szans na EMIGRACJE.Krew i noze,polamane krzesla oraz czeste NALOTY POLICJI KRYMINALNEJ nawet w nocy-to byl obraz "polskich emigrantöw"."POLSKA TO BRZMI DUMNIE"-te hasla z okresu komunizmu w Polsce oraz ta falszywa "DUMA NARODOWA" -w poläczeniu z alkoholem dawala " MIESZANKE PIORUNUJÄCÄ".Porzädni i uczciwi ludzie w Polsce nieraz sie dziwiä : dlaczego zachöd nie chce Nas tak szybko przyjäc do WSPÖLNOTY. Dlaczego nie chce Nam dac röwnych PRAW.Ci ludzie ,nie tylko w tym panstwie widzieli wiele,wiele slyszeli i czytali.My,Polacy powinnismy bardziej dbac o kulture osobistä,inteligencje i uczciwosc.To nie jest przyjemnie jak sie slyszy ,ze " NARODOWYM NAPOJEM W POLSCE JEST WODKA".-takie panujä Opinie. Wreszcie spöjrzmy na ciägle Ataki i oszczerstwa w stosunku do NARODU ZYDOWSKIEGO -bardzo duzo wystepuje w röznych FORUM DYSKUSYJNYM. Polacy chetnie Atakujä sie na wzajem-nie rozrözniajä KRYTYKI.Stajä do WALKI i do BICIA. Gdzie sie podzialo powiedzenie,ze "PRAWDZIWA CNOTA KRYTYKI SIE NIE BOI".Poszukiwanie wspölnych rozwiäzan,dla poprawy sytuacji materialnej i kultury spolecznej-to gdzies ucieklo. Zamiast zwalczac sie obrazac,czy ublizac- dyskutowac,spierac sie i zawsze zachowac szacunek do drugiej osoby. "TWÖRZMY DOBRO" pozdrawiam serdecznie radca Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wartki Oszczedzanie pradu IP: *.ilap.com 08.03.01, 20:07 Nie masz sie czego wstydzic Radco. Jestem pewien, ze rachunek za prad w Wiedniu moze nawet najodporniejszego z nog zwalic. Ja zupelnie rozumiem Twoje postepowanie, jednak pomysl o innych. Jak mozna sie uczyc w takich warunkach? Ja swego czasu mieszkalem w "hotelu" na Stadelheimie w Monachium. Zarcie bylo niezle, czysto i ogolnie calkiem w porzadku. Mieli jednak tez ten glupi zwyczaj gaszenia swiatel o 21-ej. Jak wiesz bez swiatla nie mozna nawet grac w warcaby, nie mowiac juz o grze w "oczko". Ciekaw jestem jakie tam "porzadki" dzis panuja? Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: radca Andrzej 08.03.01, 22:12 Czesc Wartki. Widze,ze dyskusja staje sie bardziej rzeczowa.Zgadzam sie z Tobä,ze panowaly ogromne nudy i te oczekiwanie.Kazdy dzien wlökl sie ogromnie.Przypominalo to wiezienie pölwolnosciowe.Te dlugie wieczory i ciägle oglädanie ludzi,ktörzy zyli Nadziejä.Najlepszym wyjsciem bylo poszukac zajecia.Dawalo to röwniez mozliwosci poprawy zycia.Pamietam dzien,jak wracajäc z kolegä z pracy oczekiwal na mnie przy bramie syn DAWID i dobiegajäc krzyczal z daleka: "TATA ! POZYTYW !" Nie moglem uwierzyc,w tym czasie wielu otrzymywalo NEGATYWY.Pamietam,ze mniej ludzi w obozie zaczelo z nami rozmawiac.Od tego dnia zaczely nastepowac zmiany. Wraz z POZYTYWEM otrzymywalo sie PRAWO POBYTU I PRAWO DO PRACY. pozdrawiam radca Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: dlaczego ? 09.03.01, 23:02 Dlaczego w naszym Forum jest tak malo POZYTYWNYCH INICJATYW i WSPÖLNEGO DIALOGU ? Dlaczego jest tak malo POMYSLÖW ? Czy nie stac juz Nas na cos POZYTECZNEGO ? Pozdrawiam serdecznie radca Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fuckir Re: kim jesteś radco IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.03.01, 00:16 Ten wątek to internetowy ekshibicjonizm przypominający telewizyjny talkshow. Radco, narzuć odzienie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krapso Re: kim jesteś radco IP: *.ilap.com 12.03.01, 21:30 Ja uwazam, ze jest to apel do ludzi dobrej woli, ludzi uczciwych, prostych i otwartych. To bardzo ciekawe Radco. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prostak Räjca IP: *.netcom.ca 14.03.01, 01:41 Gość portalu: Krapso napisał(a): > Ja uwazam, ze jest to apel do ludzi dobrej woli, ludzi uczciwych, prostych i > otwartych. To bardzo ciekawe Radco. W gume lecisz Rapso? Taki kit to mozesz wstawic frajerom a nie Radcy. To powazny i solidny gosc, ktory godzi prace z internetem i poezja. A gdzie jest ta Anna? Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: Radca Andrzej 14.03.01, 16:25 Pozdrawiam Was drodzy Przyjaciele. Kazdy z Was ma troche racji.Cieszy mnie,ze mozemy tak wspaniale wymieniac poglädy.Wypracowujmy jak najwiecej POZYTYWNYCH pomyslöw.Twörzmy wspaniale cele. Napewno mamy wiele mozliwosci.Tylko musimy chciec.Nie warto przegapic zycia. pozdrawiam Was serdecznie radca Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hyrzy Re: Radca Andrzej IP: *.ilap.com 14.03.01, 19:07 Czy Ty nalezales kiedys w Polsce do ZMS-u? Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: Radca Andrzej 14.03.01, 20:17 Tak nalezalem.Byl to niewätpliwie wspanialy okres.Nie mam zamiaru udawac i wypierac sie czegokolwiek. Drogi Hyrzy bardzo dobrze,ze zadales to pytanie.Moim zdaniem mozna i powinno sie röwniez na ten temat szerzej podyskutowac.Jestem odwaznym i niezaleznym w swych poglädach czlowiekiem.Bez wzgledu jakie sä reakcje-ja wspominam ten okres bardzo pozytywnie. Bylem AKTYWNYM mlodym czlowiekiem,posiadajäcym zdolnosci organizatorskie lub jak kto woli organizacyjne.Mialem zawsze to szczescie,ze bylem wybierany na zastepce Przewodniczäcego organizacji mlodziezowej.Nawet jak podjälem nauke w Technikum wieczorowym-to wybrano mnie na Przewodniczäcego klasy.Bylem znany z tego,ze organizowalem rözne formy pomocy,staralem sie ,aby dzialac w zespole- czyli kolektywnie.Na szkole podoficerskiej zostalem znowu wybrany jako wice - przewodniczäcy organizacji.Organizowalem wspölne dzialania mlodych zolnierzy z organizacjami spolecznymi z zewnätrz. Potrafilem sie wstawiac za kolegöw w wojsku u samego zastepcy Dowödcy jednostki ds politycznych.Kiedy uwazalem,ze nalezy pomöc czlowiekowi-to nie baczäc kto za tym stoi -POMAGALEM MU. Uczestniczylem w wyborach do wladz ZMS-u .Nalezalem do röznych komisji. To przedstawilem tylko po krötce. Taki czlowiek jak ja stawal sie dla wielu niewygodny.Zbyt duzo poznalem KULIS panowania tej "drugiej strony medalu".Nie umiem do dzisiaj chwalic czegos-co jest wbrew moim idealom.Nie umiem patrzec na to jak möwilo sie,ze "CZLOWIEK TO BRZMI DUMNIE"-a w takim systemie CZLOWIEK byl poprostu nikim.ALKOHOL I UKLADY poläczone z ogromnä BEZKARNOSCIÄ. Tak Drogi przyjacielu mysmy mieli NADZIEJE -lecz nie umielismy sie ZJEDNOCZYC i PRZECIWSTAWIC -prawdziwej KOMUNIE. pozdrawiam i chetnie podyskutuje na ten temat radca Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: Radca Andrzej 14.03.01, 22:39 W tamtych czasach nie myslalo sie o PROPAGANDZIE.Wtedy byl wybör,czy stac pod kioskiem z piwem i palic SPORTY czy zyc kulturalnie.DZIALALNOSC SPOLECZNA to nie jest nic hanbiäcego.Wyrabia sie wiez miedzy ludzmi.Uczulenie na sprawy ludzkie,na krzywdy.Dyskusje i wspölne PLANY.Podejmowanie röznych INICJATYW. Takie dzialalnosci sä dzisiaj bardzo rozwiniete w KRAJACH ZACHODNICH. Röwniez rzädzä SOCJALISCI-lecz sä to inni NOWOCZESNI i DEMOKRATYCZNI.W tamtych czasach w Polsce byl " SOCJALIST"-lecz bez wydania DEMOKRACJI. pozdrawiam radca Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hyrzy Re: Räjca IP: *.ilap.com 15.03.01, 14:52 Krapso: "Ja uwazam, ze jest to apel do ludzi dobrej woli, ludzi uczciwych, prostych i otwartych. To bardzo ciekawe Radco." Prostak: "W gume lecisz Rapso? Taki kit to mozesz wstawic frajerom a nie Radcy. To powazny i solidny gosc, ktory godzi prace z internetem i poezja. A gdzie jest ta Anna?" Koledzy, musimy zastosowac troche taryfy ulgowej dla naszego sanownego i kochanego Radcy. On przezyl tyle w Polsce, ze szkoda nawet gadac. Wiadomo, ze teraz od czasu do czasu zdarza mu sie napisac cos "dziwnego" ale sprobojmy na to przymknac oko. Co do Anny to sam chcialbym wiedziec. Ona jest rownie intrygujaca ... nawet eufemeryczna, bym rzekl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: gdzie jest anna IP: 157.25.122.* 15.03.01, 16:40 anna jest cały czas w tym samym miejscu, w Warszawie, przed komputerem, ciekawe dlaczego jestem intrygująca? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: gdzie jest anna 15.03.01, 18:15 Pozdrawiam Was . Dziekuje Ci Hyrzy za obrone mnie.Masz racje,przezylem w Polsce wiele.To nawet niekiedy nie wydaje sie PRAWDÄ.Gdyby nie rzeczywistosc-to pomyslal by ktos,ze to niemozliwe.Okresliles,ze "nieraz nalezy przymknäc oko" -ny to co pisze ? Tak zgadzam sie z Tobä.Nie uwazam sie za WSZECH-WIEDZÄCEGO.Nie uwazam tez,ze mam ZAWSZE RACJE.Ja tylko ukazuje SWÖJ PUNKT WIDZENIA.Ocena nalezy do innych. Ten przydaomek "radca" -nie wynika z tego,ze ja wiem wszystko i chce komus radzic.Ten przydomek "radca" otrzymalem z racji tego,ze musialem uczestniczyc w PRZEWLEKLYM PROCESIE w SÄDACH WOJSKOWYCH-gdzie oskarzonymi byli lekarze. JEDEN OFICER WOJSKA POLSKIEGO w stopniu kapitana oraz cywilny lekarz. Ja reprezentowalem mego zmarlego syna DAWIDA -jako OSKARZYCIEL POSILKOWY. Nie moglem "dostac"zadnego ADWOKATA.Kazdy sie wymawial-nikt nie chcial zapewne wystepowac przeciwko TAKIM STRUKTUROM. Czuje sie w OBOWIÄZKU SPOLECZNYM ukazywac takie SPRAWY na SWIATLO DZIENNE. Spotkalem sie nawet z takim okresleniem,ze jestem" SUMIENIEM NARODU". Nie wiem co to oznacza,nie smialem sie pytac-lecz mysle,ze nie oznacza to niczego zlego. Pozostalem wiec po tym wszystkim co przeszedlem z POLSKIM WYMIAREM NIESPRAWIEDLIWOSCI - pod pseldonimem "radca". Bede zawsze wystepowal przeciwko NIESPRAWIEDLIWOSCI. Jestem röwniez szczegölnie zainteresowany tematem:RATOWANIA ZYCIA LUDZKIEGO PRZEZ LEKARZY ORAZ SLUZBE ZDROWIA. pozdrawiam Was serdecznie radca Andrzej ps; ciesze sie röwniez,ze wröcila do Nas Anna.Pozdrawiamy Cie serdecznie i zapraszamy do dalszych dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: radca Andrzej IP: 157.25.122.* 16.03.01, 09:21 przeczytałam Pana ostatni list i pomyślałam sobie tak - nikt mi nie powie, że to jest normalne i zwykłe - odpowiedział mi Pan na pytanie, którego nawet nie zdążyłam zadać - skąd się wziął pseudonim "Radca" ? i już wiem... ratowanie życia przez lekarzy... tak powinno być i tak jest, na szczęście wypadki zdarzają się rzadko, tak myślę, bo nie mam żadnych statystyk. moja mama ratuje dzieci jest peditrą. teraz walczy ze skutkami reformy, próbuje się odnaleźć w tym zwariowanym świecie, ale jest w moim mieście dziewczynka, już panna właściwie, któta co roku od wielu lat przychodzi do mamy w dzień Lekarza i daje mamie kwiaty, żyje dzięki jej diagnozie i szybkiej operacji serca... inni lekarze czegoś nie dostrzegli, czegoś nie rozpoznali, ale tak to już jest - to jest praca na żywym organizmie.... należałoby sobie tylko życzyć, i nam wszystkim właściwie!, żebyśmy mieli to szczęście w życiu i trafiali na Lekarzy przez duże L pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: radca Andrzej 16.03.01, 17:10 "Ratowanie zycia przez lekarzy" -tak,dobrze to ujelas Anno. Dobrze zdaje sobie sprawe,ze jest to "praca na zywym organizmie".Inaczej wygläda tzw."pomylka lekarska",a inaczej IGNORANCJA LEKARSKA. Pomylke lekarskä mozna zrozumiec-jak kazdä pomylke czlowieka.Mozna jä röwniez WYBACZYC.Prowadzilismy dyskusje na temat PRZEBACZENIA w forum WPROST. Doskonale potrafie zrozumiec lekarza -jako czlowieka,ktöry popelnil "pomylke". Jest to bolesne,lecz niezamierzone. z IGNORANCJÄ jest juz inaczej.Tak jak w przypadku tego lekarza wojskowego z bydgoskiego pogotowia.Lekarz z zespolu reanimacyjnego siegajäcy po alkohol na dyzurze ??? W swym przekonaniu o bezkarnosci,upija sie dalej-do wysokosci 2,2 promila - to juz jest: SKANDAL ! IGNORANCJA ! PRZESTEPSTWO ! itd. itd. Bezkarnosc i bezdusznosc panujäce u takich "lekarzy"-NA TO NIE MOGE BYC CICHO. Stracilem syna,rodzina ktöra cierpi.Wiem jakie NIESZCZESCIA powodujä tacy PRZESTEPCY W SWEJ BEZKARNOSCI. Dlatego ukazalem te 2 TRENY -ktöre mialy ukazac obraz CIERPIEN -bardzo trudno jest zmobilizowac NARÖD POLSKI do wspölnych dzialan przeciwko takim PATOLOGIOM. Widac jak chetnie sie dyskutanci wyzywajä,jakie ublizania na ZYDÖW,KATOLIKÖW,na KOGO tylko sie da.Lecz prosze mi pokazac w jakim temacie na FORUM sä wspölne rozwiäzywania PROBLEMÖW.Wspölne AKCJE oraz IDEE.Zadnych dzialan ? Czy jest tak dobrze ? Prosze mi pokazac czy KTOS z uczestniköw FORUM rozpoczäl AKCE DOBROCZYNNÄ np: na DOM DZIECKA ? Tyle tutaj DYSKUTANTÖW-wiekszosc to EMIGRANCI.Nie wierze,ze nie stac by bylo,aby zebrac razem tzw."pare groszy" i POMÖC. Ja np. znam jeden DOM DZIECKA w miejscowosci GNIEWKOWO kolo Torunia. Jest tam biednie i skromnie.Zal mi tych dzieci.Bylem tam raz,mialem mozliwosc zapoznania sie z problemami tego OSRODKA. Pani dyrektor DOMU DZIECKA w GNIEWKOWIE-niezwykle skromna osoba-lecz bardzo szlachetna.Nie potrafi zapewne miec tego PRZEBICIA,aby prosic o POMOC-moze dlatego,ze jest SKROMNÄ,UCZCIWÄ OSOBÄ. Myslalem juz kiedys o tym,aby zarejestrowac FUNDACJE.Lecz kto na to pöjdzie? Szybciej namöwil by kogos do wypicia pöl litra wödki,niz do takiego celu. A...moglibysmy naprawde wiele ZDZIALAC. POLSKA EMIGRACJA napewno mogla by POMÖC ! Pomözmy tym biednym sierotom ! Jest röwniez wiele WSPANIALYCH LUDZI W POLSCE -wielu udalo mi sie POZNAC porzez tutejsze FORUM. DLACZEGO ??? Dlaczego wstydzimy sie "TWORZYC DOBRO" ??? Czyz nie jest to röwniez FORMA "RATOWANIA ZYCIA LUDZKIEGO" ??? Lecz wielu woli sie wysmiewac. Ktos mi kiedys powiedzial,ze " ZLY CZLOWIEK TEZ POSIADA DUSZE " Zröbmy COS ! Tak latwo i szybko potrafimy przezywac maltretowane zwierzeta,maltretowane pieski-a jak CZESTO PRZEZYWAMY BIEDNE DZIECI ? Dla Nich kazdy DZIEN jest dniem : nie damy IM moze milosci-lecz dajmy IM TROCHE RADOSCI. W radosci zycia znajdzie sie miejsce na UTRACONÄ MILOSC. pozdrawiam serdecznie radca Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: radca Andrzej 20.03.01, 15:29 Staram sie zorganizowac POMOC dla DOMU DZIECKA,lecz jakos cicho. Dlaczego ? pozdrawiam radca Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: radca Andrzej 05.04.01, 21:15 Pozdrawiam Wszystkich bardzo serdecznie. Czy mozemy podjac jakas wspaniala INICJATYWE. radca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Borys INICJATYWA IP: 207.188.79.* 05.04.01, 22:01 radca napisał: "Czy mozemy podjac jakas wspaniala INICJATYWE." Najpierw sie upijmy, a potem urzadzmy wielka orgie seksualna dla tych co juz przestana rzygac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p.Rostak Re: INICJATYWA IP: *.netcom.ca 07.04.01, 02:47 Radca napisal: "Czy mozemy podjac jakas wspaniala INICJATYWE." Borys odpisal: "Najpierw sie upijmy, a potem urzadzmy wielka orgie seksualna dla tych co juz przestana rzygac." Nie wywoluj wilka z lasu. Ten facet jest nieobliczalny jak wypije. Razem mieszkalismy w Hiltonie na Traiskirchen i wiem czym sie to skonczy: zgasi swiatlo zaraz po 9-tej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaligula Re: kim jesteś radco IP: 192.168.3.7, 213.25.86.* 05.04.01, 22:13 Radca to asinus (ze względu na poprawność polityczną posługuję się łaciną). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: kim jesteś radco IP: 157.25.122.* 06.04.01, 11:41 a ty jesteś monotematyczny, powtarzasz wszędzie jakąś przeczytaną myśl i od razu czujesz się modrzejszy? Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: kim jesteś radco 06.04.01, 21:51 Gość portalu: Kaligula napisał(a): > Radca to asinus (ze względu na poprawność polityczną posługuję się łaciną). Pozdrawiam Cie Kaligula. Niestety nie znam laciny.Co to oznacza-ukaz po polsku.Musiales sie napewno duzo uczyc-lecz jezyl polski wystarczy. dziekuje radca Andrzej Kaniecki Odpowiedz Link Zgłoś