Dodaj do ulubionych

Czy wywiad izraelski wiedział ......

07.07.05, 20:14
Czy Mosad wiedział o planowanym ataku na Londyn? /pytają Włosi/
Obserwuj wątek
    • gargamel.z.rm [...] 07.07.05, 20:16
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • malaszaramysz Ponoć coś wiedział i ponoć informował 07.07.05, 20:18
      o możliwym zagrożeniu.Tak słyszałam ale nie wiem czy to prawda.Być może kolejna
      legenda o genialnym Mosadzie.
      • giwi Re: Ponoć coś wiedział i ponoć informował 07.07.05, 20:19
        Czy Kropek jest na forum, bo cos go nie widzę?
        • malaszaramysz Re: Ponoć coś wiedział i ponoć informował 07.07.05, 20:20
          Widziałam na Świat koło 16.00
          • giwi Re: Ponoć coś wiedział i ponoć informował 07.07.05, 20:22
            Aha, szczęsliwie przetrwał. Dzięki. :-)
            • malaszaramysz Re: Ponoć coś wiedział i ponoć informował 07.07.05, 20:25
              Też się zastanawiałam co z Kropkiem bo pół dnia w amoku swoich pracowników
              własnoręcznie na szkolenie wysłanych szukałam. Chłopcy na swoje szczęście
              zapili i do metra nie wsiedli:-))))))))))
              • jestemzewsi Re: Ponoć coś wiedział i ponoć informował 07.07.05, 20:27
                A w którym pubie szczęśliwie się szkolili?
                • malaszaramysz Re: Ponoć coś wiedział i ponoć informował 07.07.05, 20:32
                  Nie zapytałam:-))) Pierwszy raz gratulowałam pomysłu upicia się i olania
                  roboty.Wczoraj świętowali olimpiadę z angielskimi kolegami i kac zmógł. Całe
                  szczęście bo gdyby coś im się stało do końca życia bym sobie nie wybaczyła.Jak
                  wrócą to im jeszcze dobrą "łychę" postawię:-)))))))))))
                  • jestemzewsi Re: Ponoć coś wiedział i ponoć informował 07.07.05, 20:36
                    Moja matka też jest w L. u znajomych. I, choć nie zpiła (albo nie chce się
                    przyznać...), też jej się nic nie stało.:-)))
                    • malaszaramysz Re: Ponoć coś wiedział i ponoć informował 07.07.05, 20:37
                      To super!!!!!!!!! Pewnie też miałeś rano " ciepło".Lubię dobre wiadomości:-)))
        • yossarian18 Re: Ponoć coś wiedział i ponoć informował 07.07.05, 20:36
          Kropek robi za tłumacza na miejscu tragedii.
      • gargamel.z.rm Re: Ponoć coś wiedział i ponoć informował 07.07.05, 20:26
        Sami Anglicy wiedzieli,ze cos sie szykuje od poczatku kwietnia. Wiedza tez,ze
        na teren Europy Zachodniej zostalo wyslanych ok 200 terrorystow gotowych na
        wszystko. Poza tym terrorysci maja doskonale zaplecze w samym Londynie,ktore
        Anglicy dotad dziwnie lekcewazyli.
    • yossarian18 W RM Waldemar Maszewski z Hamburga 07.07.05, 20:35
      mówił, że Izrael wiedział i poinformował Brytyjczyków.
      • ligorta Re: W RM Waldemar Maszewski z Hamburga 07.07.05, 20:38
        yossarian18 napisał:

> mówił, że Izrael wiedział i poinformował Brytyjczyków.

> no właśnie jeśli poinformował to reszta jest niezrozumiała!
        • malaszaramysz Re: W RM Waldemar Maszewski z Hamburga 07.07.05, 20:40
          Zrozumiała.Jak zwykle ktoś stwierdził,że Żydzi panikują.Tak mi się wydaje.Ale
          nie wiem ile prawdy w "wiedzeniu i informowaniu"
          • kahlil Re: W RM Waldemar Maszewski z Hamburga 07.07.05, 20:46
            malaszaramysz napisała:

> Zrozumiała.Jak zwykle ktoś stwierdził,że Żydzi panikują.Tak mi się wydaje.Ale
            > nie wiem ile prawdy w "wiedzeniu i informowaniu"

> tysz powiedziała mysz do jeża polując na ostrego zwierza,ukłony:>))))))))
    • ponury.zniwiarz Re: Czy wywiad izraelski wiedział ...... 07.07.05, 21:45
      ligorta napisał:

> Czy Mosad wiedział o planowanym ataku na Londyn? /pytają Włosi/

wiedzial od 17 lipca 1957 roku. serio.
    • michal00 angielska policja podobno wiedziala 07.07.05, 22:42

"- Brytyjskie służby największy wysiłek skupiły na ochronie szczytu G-8, który
      odbywa się w Szkocji, a więc daleko od Londynu. Scotland Yard już wczoraj rano
      wiedział jednak, że coś się w Londynie dzieje. O świcie Brytyjczycy ostrzegli
      izraelskiego wicepremiera Beniamina Netanjahu, który jest teraz w Londynie, aby
      nie ruszał się z ambasady, bo "coś wisi w powietrzu". "

serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34265,2809202.html
    • ligorta Re: Czy wywiad izraelski wiedział ...... 08.07.05, 11:07
      ligorta napisał:

> Czy Mosad wiedział o planowanym ataku na Londyn? /pytają Włosi/

> Więc dlaczego?
      • karol113 Re: Czy wywiad izraelski wiedział ...... 08.07.05, 11:23
        news.yahoo.com/s/ap/20050707/ap_on_re_mi_ea/israel_britain_explosions_1
        JERUSALEM - British police told the Israeli Embassy in London minutes before
        Thursday's explosions that they had received warnings of possible terror attacks
        in the city, a senior Israeli official said.
        Benjamin Netanyahu had planned to attend an economic conference in a hotel over
        the subway stop where one of the blasts occurred, and the warning prompted him
        to stay in his hotel room instead, government officials said.

________________________________________________________________________________

Szkoda, że nie ostrzegli tych w metrze...
    • karol113 Re: Czy wywiad izraelski wiedział ...... 08.07.05, 11:37
      www.israelnationalnews.com/news.php3?id=85346
      IsraelNN.com) Army Radio quoting unconfirmed reliable sources reported a short
      time ago that Scotland Yard had intelligence warnings of the attacks a short
      time before they occurred.

The Israeli Embassy in London was notified in advance, resulting in Finance
      Minister Binyamin Netanyahu remaining in his hotel room rather than make his way
      to the hotel adjacent to the site of the first explosion, a Liverpool Street
      train station, where he was to address an economic summit.
      ________________________________________________________________________________

A skąd Mosad wiedział wcześniej o zamachu w Londynie? Bardzo bardzo dziwne, prawda?
      • ligorta Re: Czy wywiad izraelski wiedział ...... 08.07.05, 21:31
        karol113 napisał:

> www.israelnationalnews.com/news.php3?id=85346
        > IsraelNN.com) Army Radio quoting unconfirmed reliable sources reported a short
        > time ago that Scotland Yard had intelligence warnings of the attacks a short
        > time before they occurred.
        >
        > The Israeli Embassy in London was notified in advance, resulting in Finance
        > Minister Binyamin Netanyahu remaining in his hotel room rather than make his
        wa
        > y
        > to the hotel adjacent to the site of the first explosion, a Liverpool Street
        > train station, where he was to address an economic summit.
        >
        _______________________________________________________________________________
        > _
        >
        > A skąd Mosad wiedział wcześniej o zamachu w Londynie? Bardzo bardzo dziwne,
        pra
        > wda?
        > po tym widać,że wiedział jak uprzedzał swoich jednakże chyba nie do końca.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka