t-800 Cimoszewicz musi stanąć przed komisją 15.07.05, 18:56 Wygląda na to, że nawet prezydium opanowali faszystowscy rydzkowcy i giertychowcy. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
wartownik9 Re: Cimoszewicz musi stanąć przed komisją 15.07.05, 19:01 t-800 napisał: > Wygląda na to, że nawet prezydium opanowali faszystowscy rydzkowcy i > giertychowcy. ;-) Jak ktoś stosuje kruczki prawne, to często pada ich ofiarą i w dodatku traci honor. Dobrze mu tak. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Cimoszewicz musi stanąć przed komisją 15.07.05, 19:09 O czym Ty mówisz? Czy zdajesz sobie sprawę w jakie szambo wpędziło siebie i wszystkie komisje przeydium sejmu? To dopiero będzie cyrk. Odpowiedz Link Zgłoś
gabbriell Re: Cimoszewicz musi stanąć przed komisją 15.07.05, 19:43 zapewniam cię że utrata honoru Mu nie grozi.Być pokonanym przez tłuszczę to żaden wstyd.Szpada przeciwko widłom???? Odpowiedz Link Zgłoś
gabbriell Re: Cimoszewicz musi stanąć przed komisją 15.07.05, 19:41 a czego się spodziewałeś:SLD jest jedno a tych kanapowych partyjek jest co niemiara. Odpowiedz Link Zgłoś
pizd0liz synek NKWDziora fika bo k.karny w PRL to nie ruski 15.07.05, 19:12 kandydat na prezydenta w panstwie prawa tworzy prawo jako swiadek. Oczywiscie ten post wysylam na forum w NIEcenzurowanej i wolnej "gazecie wybiorczej" - hahah... kraj jak wies potiomkinowska :) Odpowiedz Link Zgłoś
gabbriell Re: synek NKWDziora fika bo k.karny w PRL to nie 15.07.05, 19:45 pizd0liz napisał: > kandydat na prezydenta w panstwie prawa tworzy prawo jako swiadek. Oczywiscie > ten post wysylam na forum w NIEcenzurowanej i wolnej "gazecie wybiorczej" - > hahah... kraj jak wies potiomkinowska :) nie jestem zwolennikiem cenzury,ale w twoim przypadku by się przydała.Po to zeby przetłumaczyc te brednie na polski Odpowiedz Link Zgłoś
john_wayne Re: synek NKWDziora fika bo k.karny w PRL to nie 16.07.05, 05:26 gabbriell napisał: > nie jestem zwolennikiem cenzury,ale w twoim przypadku by się przydała.Po to > zeby przetłumaczyc te brednie na polski Nigdy nie myl cenzora z tłumaczem. Odpowiedz Link Zgłoś
andriu12 Jeżeli nie ma nic do ukrycia, to niech zeznaje 15.07.05, 19:18 No jasne że tak. "Ilicz" może chciał wykręcić taki numer jak Miller przed komisją Rywina. Może chciał temu jedynemu sprawiedliwemu przed przesłuchaniem dać scenariusz przesłuchania. A teraz do rzeczy. Komisja jest organem wybranym przez demoktatycznie wybrany sejm przez nas wszystkich. Czyli "Ilicz" nie chciał olać komisji, chciał olać nas, wszystkich wyborców. Na całym świecie są komisje śledcze i zasiadają tam przedstawiciele różnych partii. Na tym polega demokracja panie "Ilicz". Ale ludzie z tamtego systemu widać nie przywykli do demokracji. Jeżeli nie ma nic do ukrycia, to niech zeznaje. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Jeżeli nie ma nic do ukrycia, to niech zeznaj 15.07.05, 19:47 Będzie zeznawał, będzie.Na widok slinotoku Giertycha przyzna się do wywołania wojny trzydziestoletniej. A promienne spojrzenie A. Maciarewicza skłoni go do opisania grzesznego romansu z kaczką. Będzie tak jak sobie wymarzysz. Tylko juz się nie podniecaj, bo to dopiero 26/07/05. Odpowiedz Link Zgłoś
gabbriell Re: Jeżeli nie ma nic do ukrycia, to niech zeznaj 15.07.05, 19:52 A teraz do rzeczy. Komisja jest organem wybranym > przez demoktatycznie wybrany sejm przez nas wszystkich. Czyli "Ilicz" nie > chciał olać komisji, chciał olać nas, wszystkich wyborców. Na całym świecie są > komisje śledcze i zasiadają tam przedstawiciele różnych partii Problem polega na tym ze teraz ta,,komisja" reprezentuje mniej niż połowe sejmu,bo wywalili resztę.Teraz to nie komisja tylko ,,towarzystwo wzajemnej adoracji". Wiem że się natniesz na swoich czarnych idoli jak ja się zawiodłem na AWS-ie,a wcześniej na solidarności do której należałem jeszce pewnie przed twoim urodzeniem.Boli mnie jedynie to ze ja znowu będę to przeżywał i znowu bedę słuchał narzekań kretynów którzy nie mają pamięci ale za to idą na lep słówek.Jak ja kiedyś. Odpowiedz Link Zgłoś
rnrr Re: Jeżeli nie ma nic do ukrycia, to niech zeznaj 15.07.05, 21:21 Widze ze ciągle żal serce ściska. Z chęcią się natnę na pociąg który nie jedzie i wtedy przynajmniej pod niego nie wpadne. Co do reprezentatywności komisji to SLD zrobiło wszystko by użyć tego argumentu, a Cimoszewicz zrobił wszystko by komisja sobie mogła robić co chciała. Taka komisja jaki marszałek. Odpowiedz Link Zgłoś
asz70 Komisja prawnie nie istnieje. 15.07.05, 20:00 Panie MARSZAŁKU ta komisja prawnie nie istnieje. Nie jest spełniony poniższy przepis. Zachęcamy Pana do powiedzenia następnego - NIE !!!. U S T A W A Sejmu Rzeczypospolitej Polskiej O SEJMOWEJ KOMISJI ŚLEDCZEJ Art. 2.1. Komisję powołuje Sejm w drodze uchwały bezwzględną większością głosów. 2. W skład komisji może wchodzić do 11 członków. Skład komisji powinien odzwierciedlać reprezentację w Sejmie klubów i kół poselskich mających swoich przedstawicieli w Konwencie Seniorów, odpowiednio do jej liczebności. 3. Uchwała o powołaniu komisji określa zakres jej działania; może ona również określać szczegółowe zasady działania komisji oraz termin złożenia przez nią sprawozdania. Odpowiedz Link Zgłoś
wartownik9 Re: Komisja prawnie nie istnieje. 15.07.05, 20:07 asz70 napisał: > Panie MARSZAŁKU ta komisja prawnie nie istnieje. Nie jest spełniony poniższy > przepis. Zachęcamy Pana do powiedzenia następnego - NIE !!!. > > U S T A W A > Sejmu Rzeczypospolitej Polskiej > O SEJMOWEJ KOMISJI ŚLEDCZEJ Art. 2.1. Komisję powołuje Sejm w drodze uchwały > bezwzględną większością głosów. > 2. W skład komisji może wchodzić do 11 członków. Skład komisji powinien > odzwierciedlać reprezentację w Sejmie klubów i kół poselskich mających swoich > przedstawicieli w Konwencie Seniorów, odpowiednio do jej liczebności. > 3. Uchwała o powołaniu komisji określa zakres jej działania; może ona również > określać szczegółowe zasady działania komisji oraz termin złożenia przez nią > sprawozdania. Napisz jeszcze, który przepis został naruszony, żebym mógł powiedzieć NIE!!! Dziękuję Wam moje Dzieci. Marszałek. Odpowiedz Link Zgłoś
asz70 Re: Komisja prawnie nie istnieje. 15.07.05, 20:12 wartownik9 napisał: > Napisz jeszcze, który przepis został naruszony, żebym mógł powiedzieć NIE!!! > Dziękuję Wam moje Dzieci. Marszałek. 2. W skład komisji może wchodzić do 11 członków. Skład komisji powinien odzwierciedlać reprezentację w Sejmie klubów i kół poselskich mających swoich przedstawicieli w Konwencie Seniorów, odpowiednio do jej liczebności. Ta komisja nie spełnia tego warunku. Odpowiedz Link Zgłoś
wartownik9 Re: Komisja prawnie nie istnieje. 15.07.05, 20:21 asz70 napisał: > wartownik9 napisał: > > > Napisz jeszcze, który przepis został naruszony, żebym mógł powiedzieć NIE > !!! > > Dziękuję Wam moje Dzieci. Marszałek. > > 2. W skład komisji może wchodzić do 11 członków. Skład komisji powinien > odzwierciedlać reprezentację w Sejmie klubów i kół poselskich mających swoich > przedstawicieli w Konwencie Seniorów, odpowiednio do jej liczebności. > > Ta komisja nie spełnia tego warunku. Komisja może ale nie musi mieć 11 członków. Nadto lewica sama się wykluczyła, może w nadzei na obstrukcję prac komisji. W tym schemacie można sparaliżować każdą komisję, najpierw rezygnując a później zarzucając brak reprezentatywności. Bez urazy. Widzę wpływ logiki Mistrza na jego wyznawców. Spokojnie, komuna jest jak hydra, nigdy się nie da do końca wyplenić.Tymczasem jjednak przepadną synekury dworu pana prezydenta i to mnie cieszy! Odpowiedz Link Zgłoś
asz70 Re: Komisja prawnie nie istnieje. 15.07.05, 20:31 > Komisja może ale nie musi mieć 11 członków. Nadto lewica sama się wykluczyła, > może w nadzei na obstrukcję prac komisji. W tym schemacie można sparaliżować > każdą komisję, najpierw rezygnując a później zarzucając brak > reprezentatywności. Bez urazy. Widzę wpływ logiki Mistrza na jego wyznawców. > Spokojnie, komuna jest jak hydra, nigdy się nie da do końca wyplenić.Tymczasem > jjednak przepadną synekury dworu pana prezydenta i to mnie cieszy! Różański sam nie zrezygnował tylko wywaliła go ekipa GGMW. Przepis jest jasny - Skład komisji powinien odzwierciedlać reprezentację w Sejmie klubów i kół poselskich mających swoich przedstawicieli w Konwencie Seniorów, odpowiednio do jej liczebności. Komisja reprezentuje dziś zaledwie 184 z 460 posłów na Sejm, a ustawa o komisji śledczej podkreśla konieczność reprezentatywności składu komisji. Tutaj nie chodzi o prawde ale li tylko na spektakl pod tytułem BIĆ FAWORYTA w wyborach rezydenckich Odpowiedz Link Zgłoś
wartownik9 Re: Komisja prawnie nie istnieje. 15.07.05, 20:35 Nie popadajcie w histerię na wzór Waszego idola. Jak lewica wezwała Kaczora (bez sensu) to się wam podobało. Odpowiedz Link Zgłoś
asz70 Re: Komisja prawnie nie istnieje. 15.07.05, 20:38 wartownik9 napisał: > Nie popadajcie w histerię na wzór Waszego idola. Jak lewica wezwała Kaczora > (bez sensu) to się wam podobało. No i zaczyna się polityka. Sam widzisz. Odpowiedz Link Zgłoś
wartownik9 Re: Komisja prawnie nie istnieje. 15.07.05, 20:42 asz70 napisał: > wartownik9 napisał: > > Nie popadajcie w histerię na wzór Waszego idola. Jak lewica wezwała Kaczo > ra > > (bez sensu) to się wam podobało. > > No i zaczyna się polityka. Sam widzisz. Przecież w komisji są politycy i Cimoszewicz to zawodowy polityk! Choć bardzo chciałby to ukryć. Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
tesmo Re: Komisja prawnie nie istnieje. 15.07.05, 21:26 Istnieje różnica międzi słowem musi, który jest funktorem nakazującym Onxc - c jest obowiązany do czynienia (czy posiadania cechy) x na podstawie normy n. Natomiast funktor poiwinien, nie jest wypowiedzią normatywną. Komisja istnieje ponieważ powstała na podstawie uchwały Sejmu podjętej bezwzględną większością głosów. Jej skład odzwierciedlający skład polityczny Sejmu nie jest cechą konstytutywną komisji śledczych (bo użyto słówka powinien, zamiast musi:)) Pozdraiwam Panią i wyrażam nadzieję, że CImoszewicz pójdzie tokiem Pani rozumowania. I już się cieszę na kolejnego lidera sondaży, potem jak CImoszewicz sie całkowicie skompromituje jako prawny osioł. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
asz70 Bedzie jazda. 15.07.05, 20:06 Być może w kolejnym kroku na drodze sporu z orlenowską komisją Cimoszewicz posłuży się argumentem dość nietypowym, a mianowicie będzie dowodził, że komisja nie istnieje. Wspominał już, że w trakcie obrad poprzedniej komisji jeden z ekspertów zapytany o tego typu hipotetyczną sytuację przedstawił właśnie taką diagnoze Sejm konczy ostatnie obrady dnia 29 lipca 2005r. Wtedy ma być ewentualnie przyjete sprawozdanie komisji. Mysle , ze Pan Marszalek skutecznie oleje Panów GGMW. Odpowiedz Link Zgłoś
rms7 CENZURA NA ONECIE. GW GÓRĄ ! 15.07.05, 20:06 Spróbujcie coś napisać "nie po myśli" moderatora,czytaj cenzora Onet.pl.Jeśli jest to opinia popierająca bezprawie Cimoszewicza, to jak najbardziej jest publikowana.Biada tym, którzy uważają inaczej.Nic zatem dziwnego, że na onecie zdecydowana większość opinii jest przychylna Cimoszewiczowi. Zupełnie inny ton dyskusji przeważa na forum Gazety.Za brak kneblowania dyskusji należą się Gazecie brawa! Odpowiedz Link Zgłoś
john_wayne Podzielam Twoje zdanie w tej sprawie 16.07.05, 05:29 ONET jest żałośnie CENZUROWANY Odpowiedz Link Zgłoś
jakarta Cimoszewicz musi stanąć przed komisją 15.07.05, 20:18 Ale wnioski innych świadków przed komisjami o wyłącznie niektórych członków komisji były procedowane także po zaprzysiężeniu świadka - to jak to jest zasmarkani panowie "eksperci", którzy odrzuciliście wnioski Cimoszewicza? Czyżbyście "kończyli" prawo na Uniwersytecie Gdańskim pod kierunkiem sławetnego rektora Ceynowy & Spółki, znanych z ofcjalnej protekcji swoich wybrańców? Odpowiedz Link Zgłoś
wartownik9 Re: Cimoszewicz musi stanąć przed komisją 15.07.05, 20:29 jakarta napisał: > Ale wnioski innych świadków przed komisjami o wyłącznie niektórych członków > komisji były procedowane także po zaprzysiężeniu świadka - to jak to jest > zasmarkani panowie "eksperci", którzy odrzuciliście wnioski Cimoszewicza? > Czyżbyście "kończyli" prawo na Uniwersytecie Gdańskim pod kierunkiem sławetnego > rektora Ceynowy & Spółki, znanych z ofcjalnej protekcji swoich wybrańców? Proszę nie krytykować Uniwersytetu Gdańskiego, gdzie luminarze lewicy, w tym chyba i Pierwszy, kończyli albo i nie dokończyli swoje studia. Wołodia. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: ...zatańczy , zaspiewa czy zawyje ? - URAAAA 15.07.05, 20:25 Jak staniesz przed salą i Cię zobaczy, zawyje ze zgrozy napewno. Odpowiedz Link Zgłoś
kubison Prawo, to praw 15.07.05, 20:56 prawo to prawo... jesli ze wzgledow formalnych to coz... tak musi byc... jest tylko jedna sprwa.... jak On mial wczesniej zlozyc to oswiadczenie? Wczesniej nikt z komisji nie dalby mu glosu :/ Zreszta... zawsze bylo tak, ze najpierw skladalo sie przysiege, a dopiero potem byly wnioski, oswiadczenia i inne. Odpowiedz Link Zgłoś
wartownik9 Re: Prawo, to praw 15.07.05, 21:06 Słusznie, inteligentny Cimosz nie ma się przecież czego obawiać. Powinien zakasować komisję i pokazać swoje walory. I po co lewica robi wokół swojego Wielkiego Prawodawcy takie Bizancjum? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IrMa Re: Prawo, to praw IP: *.elartnet.pl / 62.233.208.* 16.07.05, 07:41 Prawo a`la "Sami Swoi". Bizancjum to się robi wokół fiurerków Romusiów. Od razu poznać pazur wszechpolaczków. Zapamiętaj : komisja ""jednostronna" z prawem czy demokracją nie ma nic wspólnego. Jest to po prostu ordynarna dyktatura, w rodzaju Pinocheta, któremu wasi ryngraf z Matką Bożą na piersi zawiesili. Sam Miodowicz przyznał, że nie chodzi o odpowiedzi na pytania, tylko o ich zadawanie. Festiwal oszołomów i przedwyborczej paranoi. Wartownik na posterunku tego przykładem. Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 Re: WWW.CIMOSZEWICZ.NEOSTRADA.PL 15.07.05, 21:08 xxxr napisał: > Stronę redagują: Auleytner Julian > > Baszkiewicz Jan > > Bień January > > Brzeziński Jerzy > > Chwedczuk Mariusz > > Czapiński Janusz > > Czykwin Eugeniusz > > Dębski Wiesław > > Domański Jerzy > > Dutkiewicz Piotr > > Ferenc Kazimierz > > Gąsowski Wojciech > > Giełżyński Wojciech > > Hen Józef > > Hoffman Jerzy > > Janowicz Sokrat > > Jaruga Nowacka Izabela > > Jurczak Stefan > > Kalisz Ryszard > > Kempka Dorota > > Kowalik Tadeusz > > Kotarbiński Adam > > Kotarbiński Jan Zbigniew > > Krzywicki Zbigniew > > Kutz Kazimierz > > Kwaśniewska Jolanta > > Lato Grzegorz > > Lipińska Olga > > Łagowski Bronisław > > Łazuka Bogdan > > Łyko Zachariasz > > Majchrowski Jacek > > Markiewicz Władysław > > Meyer Zygmunt > > Misztal Bronisław > > Modzelewski Karol > > Mołdawa Tadeusz > > Nicieja Stanisław > > Nieciuński Witold > > Olejniczak Wojciech > > Osiatyński Wiktor > > Pastusiak Longin > > Piechota Jacek > > Rajkiewicz Antoni > > Rakowski Mieczysław > > Rawik Joanna > > Reykowski Janusz > > Ryński Andrzej > > Sadowski Zdzisław > > Siwiec Marek > > Skarżyński Henryk > > Skąpski Rafał > > Stanny Janusz > > Strumiłło Andrzej > > Szamatowicz Marian > > Szmajdziński Jerzy > > Toeplitz Krzysztof Teodor > > Wawrzkiewicz Marek > > Wolska Zofia > > Wódz Jacek > > Zaniewska Xymena Czy to lista pensjonariuszy z ośrodka chorych na czerwonkę? Odpowiedz Link Zgłoś
1966p Mówiłem...:)))))) 15.07.05, 21:17 Różne zarzuty, powinny być głosowane osobno- nie blokiem. Pisałem Wam wykładnie prawną. ;))) i co??.Miałem racje. Oddalenie sie z Komisji bez zezwolenia- art 177 Kpk- też pisałem - czekamy na imieniny Anny??? Dr praw ma problem. Odpowiedz Link Zgłoś
rnrr Re: Mówiłem...:)))))) 15.07.05, 21:23 Witam i przyznaję racje. Byłem zadziwiony twoimi niusami kilka dni temu, a tu sie okazuje, ze...... No własnie. Co teraz będzie nowe ekspertyzy, kontestowanie ustalenia prezydium. Użycie piesków trzymanych na smyczy??? Czy przyjdzie wreszcie na komisje, parę ggodzin sie po męczy i wszyscy o sprawie zapomną???? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
1966p Re: Mówiłem...:)))))) 15.07.05, 21:50 rnrr napisał: > Witam i przyznaję racje. Byłem zadziwiony twoimi niusami kilka dni temu, a tu > sie okazuje, ze...... No własnie. Co teraz będzie nowe ekspertyzy, > kontestowanie ustalenia prezydium. Użycie piesków trzymanych na smyczy??? Czy > przyjdzie wreszcie na komisje, parę ggodzin sie po męczy i wszyscy o sprawie > zapomną???? > Pozdrawiam Witam Cię. Nic złego się nie stanie. Ustawa o komisji śledczej miała błędy- i to Pan Marszałek próbował wykorzystać. Ale najważniejsze jest Kpk. Nowela ustawy o komisji- i tak wkrótce. ( z moich info) . Teraz musi sie stawić. Inaczej bedzie karany wprost z 177 Kpk.Sędzia ne ma wyboru, choćby chciał, bo nie uzasadni oddalenia wniosku. Powtarzam,że świadek nie ma prawa do wniosku, o zmianę składu orzekajacego. To prawo Strony. Dzis nawet Zych ( zawsze asekurancki) potwierdził,że uzasadnienia dot wykluczenia różnych posłów były różne. W takich przypadkach głosowania blokiem sie nie stosuje. Dr praw- zagrał ostrego pokera, ale nie miał karty wygrywajacej- choćby Karety:)))pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
smok5 Re: Mówiłem...:)))))) 16.07.05, 06:55 Jaśnie pan komuch przyjdzie na komisję. Na niej będziemy ogladać aroganckie, chamskie wypowiedzi włodka.prl pod adresem przesłuchujących. A na niewygodne pytania będzie odpowiadał zgodnie z nowelizacja ustawy o komisjach "odmawiam odpowiedzi". Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjeden TRAGEDIA SPUŚCIZNY PO PZPR 15.07.05, 21:14 Mamy do czynienia z bardzo smutnym spektaklem, który rozwija sie na zwolnionym klatkażu, jeśli idzie o kalendarium posiedzeń komisji i termin wyborów prezydenckich. Pan Cimoszewicz zachował się potwornie, zgodnie ze swoją proweniencją polityczną opartą na kulturze reletywizacji przywilejów i równości obywateli wobec zasad prawa - czyli wypisz wymaluj zachowanie zgodne z wyższymi rangą aparatczykami PZPR-u. (Podobny casus to sprawa pana ministra Ungiera i ciche, z tą sprawą związane, przyzwolenie na bezprawie w jego Kancelarii przez Pana Prezydenta Aleksandra Kwaśniewskiego.) Ja sądzę, że Pan Cimoszewicz nie rozumie do końca powinności obyczajowych, prawnych i moralnych, które jego urząd obowiązują. To samo dotyczy Pana Prezydenta Kwaśniewskiego. To, że obaj Panowie mają pewne rozeznanie o szerszym świecie nic nie znaczy. Pan Cimoszewicz po takim "zagraniu" byłby zupełnie spalony jako kandydat na prezydenta w demokracjach zachodnich. Ale Pan Cimoszewicz dobrze wie, że elektorat polski jest tak mało obeznany z podstawowymi wymogami przyzwoitości i z dobrym obyczajem politycznym, że może on sobie szarżować po "bolszewicku", czyli lekceważyć kulturę państwa prawa. A kultury państwa prawa w Polsce nie ma. Ponad 40 lat rządów partii Pana Cimoszewicza doprowadziło do tego, że dzisiejszy polski elektorat jest niezdolny do użycia tych kryteriów, które na Zachodzie są normą, jeśli idzie o ocenę kandydatów na prezydenta. Pan Cimoszewicz ma niezłe szanse na zostanie następnym Prezydentem RP. Czyli na ewentualną wygraną prymitywnego myślenia autorytarnego, i tragedii dla kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obywatel piszczyk Re: TRAGEDIA SPUŚCIZNY PO PZPR IP: 194.63.132.* 16.07.05, 08:24 masz rację Odpowiedz Link Zgłoś
amrra Re: TRAGEDIA SPUŚCIZNY PO PRL 16.07.05, 10:59 to brak przyzwitości, bezstonności, erozja prawa i dotyczy w równym stopniu lewicy i prawicy Dalczego Komisja PZU przeciez tak samo różnorodna politycznie potrafi w spokoju prowadzić sprawę , też przesłuchuje, porusza temet niewygodne i Brawo dla tej Komisji, bo przebieg jej prac napawa optymizmem,że Polacy nie zapomnieli o przyzwitości, potrafią współpracować Komisja orlenu i jej ostatni występ (cimiszewicz przed k.PZU by stanął) Jeśli urząd jakiś X przyjmuje mój ( polaka- szaraka)wniosek i błędnie go rozpatruje, a sprawa idzie wyżej to dlaczego ten wyżej Y twierdzi,że wniosek źle został złożony?? Wniosek już został przyjęty przez (Komisję), ba został błędnie, ale rozpatrzony-to Komisja RÓWIEŻ popełniła błąd i to klolejny CZY Szanowne Prezydium Sejum powinno więc rozpatryać czy wniosek został złożony 5 min. wcześniej czy później???? ( bo p."ekspert" wniosek przyjmuje do rozpatrzenia) i rzucenie błotem na wniskodawce nie zmienia obrazu tej Komisji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gogo Re: TRAGEDIA SPUŚCIZNY PO PZPR IP: 80.55.199.* 16.07.05, 16:43 a kto się ze mną założy że czerwony nawet do drugiej rundy nie przejdzie. Stawiam karton czarnego Jasia Wędrowniczka, że w drugiej turze Kaczyński wygra z Lepperem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rodak zza oceanu Cimoszewicz wcale nie musi IP: *.115.41.80.res-cmts.hdt.ptd.net 15.07.05, 21:53 Jedyne co każdy z nas musi to umrzeć, a przed komisję śmieszną, bo przecież nie śledczą można się stawić, tyle, że nie na pewno. Myślę, że Marszałek Sejmu znajdzie jakieś rozsądne wyjście z tej sytuacji. A tak na marginesie, to współczuję rodakom takich vice pyszałków, przepraszam marszałków jak Ujazdowski, Tusk a nawet Zych; zgroza co was czeka jeśsli faktycznie POPiS przejmie władzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robol każdy czerwony powinien stanąć przed katem IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 15.07.05, 22:03 Odpowiedz Link Zgłoś
asz70 Oszołomy religijno-prawicowe 15.07.05, 22:13 Oszołomy religijno-prawicowe możecie marszałkowi nagwizdać... Duchowny. /dzisiaj 18:32/ ...końskie łby, przyróżone oczka i inne waser wagi rydzykowe mogą autetycznie Cimoszewicza pocałować w d....ale wcześniej gęby powycierać z piany nienawiści. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zupi Co to za tytuł??? Musi to na Rusi. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 22:21 Ma obowiązek, powinien, ale nie musi. Jedyne co człowiek musi - to umrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joasia ja to nie rozumiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.05, 22:34 dla czego ciągle słyszę w mediach że np. pan talone ma na myśli. Ale przecież, gdy mamy już na myśli publiczne opowieści o bieliźnie to powinno się mówić "pantalony mają na myśli", czy nie tak? Odpowiedz Link Zgłoś
wartownik9 do lasu 15.07.05, 22:55 Przepraszam za nieobecność przez ostatnie dwie godziny ale miałem coś bardzo ważnego. Trzeba było pójść do lasu. Wołodia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Do następnej szansy IP: 85.219.150.* 15.07.05, 23:29 To straszne co tu w Gazecie wyrabiacie. Z czarnego robicie białe. Wolno nie lubić tej komisji. Wolno chcieć Cimoszewicza na prezydenta. Macie do tego prawo. Szanujcie jednak inteligencję czytelników. Czasami tutaj zaglądam i potem na długo mam dość. Tak niestety było i tym razem. No i gdzie się podziały te kontrowersyjne kometnarze, których pod o wiele bardziej błachymi informacjami jest pełno? Odpowiedz Link Zgłoś
marburg54 Komuszewicz się nie stawi 26.07!!! 16.07.05, 00:20 Albo wymyśli jakiś kolejny kruczek prawny(mam nadzieje,że z równym skutkiem,jak poprzednio:))Wszyscy siedzicie przed kompami,i może nie słyszeliście,ale w lewackim TOK FM była rozmowa z J.Rolickim,który powiedział,że Cimoszewicz może mieć kolosalne problemy z powodu nie zapłacenia podatku od sprzedanych akcji Orlenu!To jest poważna sprawa bo chodzi o kandydata na prezydenta!!Jestem przekonany,że ten wiejski bufon,białostocki arogant,i "doktor prawa" zrobi wszystko żeby się komisji wywinąć!!I nie mam też złudzeń,że po 26.07 sondaże pokażą wzrost jego notowań.Naród jest skażony PRL-em i nie ma w tym nic dziwnego.Trucizna sączyła się przez długie lata.Czytałem niedawno,jak Norwegowie uporali się ze swoimi zdrajcami(Quislling) po wojnie.Ale faszystowska władza i indoktrynacja trwały raptem kilka lat.Potrafili się oczyścić ale gdyby byli zniewoleni,oraz zdeprawowani przez 50 lat,to oni też by ulegli. Na koniec taka uwaga do sympatyków lewicy.Zwróćcie uwagę gdzie znajduje się jedyny uczciwy lewicowy polityk-Ryszard Bugaj.W głębokim cieniu,na politycznym aucie.Czasem coś powie w "Warto rozmawiać" lub w TV Puls.I tyle.Jakaż piękna byłaby Polska, gdyby po lewej stronie zamiast postpezetpeerowskich szumowin byli tacy ludzie.Zaryzykuje twierdzenie,że i moja prawa strona byłaby wtedy mniej radykalna.Akcja bowiem zawsze wyzwala reakcje. Może się kiedyś doczekamy takiej Polski!Wszystkim tego życze!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia cimoszewicz..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 00:32 CIMOSZ SZANS NIMOSZ,,,,,, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łosie-w-nosie "szakal cimoszko" pokaze sie jako hiena cimoszenko IP: 62.121.136.* 16.07.05, 01:52 Odpowiedz Link Zgłoś
3gr Cimoszewicz do ZAJEZDNI. KoniecZabawyWtwardziela 16.07.05, 01:53 Ladnie chlop sie prezentowal w tej kamizelce, no ale pora juz przestac udawac blazna. Niech wyrzuci ten neseser, bo w lesie nie bedzie mu potrzebny! Cimo, pa! Odpowiedz Link Zgłoś
3gr Cimoszewicz na ZLOM: najwyzszy czas! 16.07.05, 02:10 Aparatczyk-arogant Udawal twardziela, zobaczymy co bedzie dalej. On powinien sobie w ogole odpuscic polityke i udac sie na zasluzona partyjna emerture. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 3gr Cimoszewicz nie bedzie prezydentem IP: *.tnt12.nyc9.da.uu.net 16.07.05, 06:32 jesli juz to Borowski, bo madrzejszy. Odpowiedz Link Zgłoś