Dodaj do ulubionych

Konwencja PiS: Dorn ostro o Cimoszewiczu

16.07.05, 14:44
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • rnrr Re:Cimoszewicz jest atakowany bronią którą daje 16.07.05, 14:53
      A czego się mozna było spodziewać jak nie ataku Cimoszewicza. Widać totalną
      glupote po tej stronie. Cimoszewicz nić nie mówi i nic nie bedzie mowił, za to
      jego pieski zaszczekają i zasiusiają resztę w stylu swego Pana na komisji
      śledczej. Wiec Dorn nie chce być gorszy od SLD piesków. zresztą co niby ma
      komentować u tego Cimoszewicza jak ten pan ogłosił start i nic więcej nie
      wydukał na razie. Reszta przynajmniej jakieś tam wizje prezydentury przestawiła
      a ten człowiek nic, wiec co w tym dziwnego, ze Dorn atakuje w stylu pieskowym.
      Tylko tego od niego przeciwnik oczekuje i na inny atak mu nie pozwala
      • orcheystra Re:Cimoszewicz jest atakowany bronią którą daje 16.07.05, 14:58
        Przestań pieprzyć, panie Dorn - zajmij się rozwojem gospodarczym kraju.
        Miernoty nie mają nic do powiedzenia w sprawach naprawdę istotnych, więc
        usiłują to zamaskować napaściami personalnymi.
        • tekameka Cimoszewicz - laleczka Barbie ubrana w nowe szatki 16.07.05, 15:02
          dobrze powiedziane Panie Dorn hehehe
          • navaira Porównanie Kaczki i Cimoszewicza 16.07.05, 15:09
            Lech K.
            • rnrr Re: Porównanie Kaczki i Cimoszewicza 16.07.05, 15:15
              Ja nie wolę ani C. ani K. i nie rozumiem czemu tak łatwo wszyscy ulegają temu
              podziałowi na C. i K. Ich obecnośc w drugiej turze to moja nieobecnosc. Bardzo
              chciałbym by tam sie znalazł kosztem którego kolwiek z nich człowiek centrum.
              Podział który jest tak dla Cimoszewicza jak dla Kaczora wygodny jest najgorszym
              dla tego kraju. Dość czarnych i czerwonych. Czas na środek. Pzdr
              • studioturos Re: Porównanie Kaczki i Cimoszewicza 16.07.05, 15:24
                A posrodku jest co?
                • rnrr Re: Porównanie Kaczki i Cimoszewicza 16.07.05, 15:29
                  Centrum
                  • legiaking4 WYOBRAŻCIE SOBIE PREZIA CIMOSZENKĘ W MOSKWIE !!!!! 17.07.05, 11:52
                    prezio IV RP wladimir cimoszenko
                    wezwany przez putinokio
                    jedzie na kreml

na obchody rewolucji pażdziernikowej
                    a tam sadzają
                    go w 7 mym rzędzie !!!!!!!!!!!!

a on przemawia i zapewnia o
                    wiecznej przyjaźni
                    z wielkim bratem !!!!!
                    • lolek884 WYOBRAŻCIE SOBIE PREZIA CIMOSZENKĘ W MOSKWIE ! 17.07.05, 12:59
                      legiaking4 napisał:

> prezio IV RP wladimir cimoszenko
                      > wezwany przez putinokio
                      > jedzie na kreml
                      >
                      > na obchody rewolucji pażdziernikowej
                      > a tam sadzają
                      > go w 7 mym rzędzie !!!!!!!!!!!!
                      >
                      > a on przemawia i zapewnia o
                      > wiecznej przyjaźni
                      > z wielkim bratem !!!!!

hi hi hi hi hi !!!!
                      pewnie by też
                      od razu sprzedał
                      Orlen i Rafinerie Gdanska z Portem
                      ruskim albo niemcom

a propos co on robi w ameryce !
                      czyżby zabezpieczał konta numeryczne
                      tak jak to zrobił mafiozo miler !
                      • robertk43 Re: WYOBRAŻCIE SOBIE PREZIA CIMOSZENKĘ W MOSKWIE 18.07.05, 11:54
                        Bardzo prawdopodobne
                        przedsiewziecia
                        przyszlego prezia cimoszenki:

1. Polska dofinansuje budowę bałtyckiego ropociagu pomiedzy rosja a niemcami
                        2. Polska zablokuje budowe połączenia z rurociagiem jamalskim
                        3. Polska wprowadzi dodatkowe języki urzędowe niemiecki i rosyjski
                        4. Polska sprzeda Port Gdanski i Szczecinski niemcom
                        5. Orlen i Rafineria Gdanska beda sprzedane rosji
                        6. Polska dofinansuje budowe autostrady ze szwecji poprzez rostock do czech
                        7. Polska jako pierwsza podpisze konstytucję unijną
                        8. Mniejszości otrzymają większe prawa wyborcze niż Polacy
                        9. Historia Polski w szkołach tylko jako przedmiot nieobowiązkowy
                        10. Renty sbckie, ubeckie i pzpeerowskie będą rewaloryzowane co 2 miesiące
                        • mietek410 Re: WYOBRAŻCIE SOBIE PREZIA CIMOSZENKĘ W MOSKWIE 18.07.05, 19:08
                          > Bardzo prawdopodobne
                          > przedsiewziecia
                          > przyszlego prezia cimoszenki:
                          >
                          > 1. Polska dofinansuje budowę bałtyckiego ropociagu pomiedzy rosja a niemcami
                          > 2. Polska zablokuje budowe połączenia z rurociagiem jamalskim
                          > 3. Polska wprowadzi dodatkowe języki urzędowe niemiecki i rosyjski
                          > 4. Polska sprzeda Port Gdanski i Szczecinski niemcom
                          > 5. Orlen i Rafineria Gdanska beda sprzedane rosji
                          > 6. Polska dofinansuje budowe autostrady ze szwecji poprzez rostock do czech
                          > 7. Polska jako pierwsza podpisze konstytucję unijną
                          > 8. Mniejszości otrzymają większe prawa wyborcze niż Polacy
                          > 9. Historia Polski w szkołach tylko jako przedmiot nieobowiązkowy
                          > 10. Renty sbckie, ubeckie i pzpeerowskie będą rewaloryzowane co 2 miesiące

11. kiszczak, jaruzel, kwachostwo, michnik, miller,
                          jakubowska, rywin, oleksy itp.
                          zostaną odznaczeni Orderem Virtuti Militari I Klasy
                          pzez Prezia Cimoszenkę
                    • lobo13 Ja sobie wyobraziłem i widzę dobre tego strony 18.07.05, 10:57
                      Cimoszewicz przynajmniej jest na tyle inteligentny aby widzieć i rozumieć
                      potencjalne korzyści dobrych stosunków z Rosją. A tak, dzięki Kaczorom,
                      Giertychom i innym Dornom, czy też reszcie prawicowych krzykaczy, nasze
                      stosunki z najważniejszym sąsiadem (ważniejszym niż Niemcy) leżą na pełnej
                      linii. Napawajcie się nadal antyruskim populizmem. Tylko uświadomcie sobie że
                      już zbieramy chwasty takiej polityki. I tak na przykład: będzie rurociąg z
                      Rosji do Niemiec na dnie bałtyku a nie w Polsce. Rosja zadeklarowała zwrot
                      skradzionych dzieł sztuki wszystkim tylko nie Polsce. Krajom sąsiadującym z
                      Rosją handel płodami rolnymi udaje się bez bezsensowynych walk celnych
                      (tudzież certyfikujących), tylko nie Polsce.
                      Nie chodzi mi wcale o włażenie Putinowi do tyłka. Ja osobiście zauważam dobre
                      strony trzymania układów z Rosją, na czym dobrze moznaby było zarobić. Ale
                      skoro wy wolicie machanie szabelką przeciwko potężnemu gigantowi, to machajcie
                      sobie dalej. Putin się tylko śmieje i czeka tylko na kolejną okazję pokazania
                      Polaczkom gdzie ich miejsce w szeregu.
              • www.twojenazwisko.pl Re: Porównanie Kaczki i Cimoszewicza 16.07.05, 16:54
                rnrr napisał:

> Ja nie wolę ani C. ani K. i nie rozumiem czemu tak łatwo wszyscy ulegają temu
                > podziałowi na C. i K. Ich obecnośc w drugiej turze to moja nieobecnosc.

Powiedziałem to samo dzisiaj mojej Ukochanej Żonie.

Nie mam ochoty po raz kolejny wybierać "mniejszego zła" (i nie piszę tego w
                kontekście mizernego wzrostu jednego z tych dwóch panów).

Jeżeli do drugiej tury przejdą Ci dwaj - nie będę brał udziału w głosowaniu.
                • rnrr Re: Porównanie Kaczki i Cimoszewicza 16.07.05, 17:20
                  To miłe, ze jeszcze ktoś tak sądzi. Myślałem, ze wojna polko-polska uprawiana
                  przez C. i K.(której notabene koniec wieści jednen z tych panów wbrew reszcie
                  swoje zaplecza i swoich fanatyków) ogarnęła juz wszystkich czego
                  potwierdzeniem jest niniejsze forum. W II turze będą mówili o mniejszym zle i
                  bedzie pieknie i cudownie itd i znowu za pięc lat ten sam podział.
                  • slovas Re: Porównanie Kaczki i Cimoszewicza 16.07.05, 18:46
                    ten podział póki co wyjaskrawia Kaczyński i jego otoczenie. Cimoszewicz o tym
                    milczy i chyba na tym milczeniu wyjdzie najlepiej.
                    • rnrr Re: Porównanie Kaczki i Cimoszewicza 16.07.05, 18:50
                      Jasne a SLD jest swiete mówiąc o radykalizmie prawicy itd itp. Cimoszewicz
                      wyszedł z zalożenie, ze siedzi w dworze a pieski sikaja i szczekaja i swietnie
                      im to wychdozi. On jest czysty.
                      • slovas Re: Porównanie Kaczki i Cimoszewicza 16.07.05, 19:17
                        SLD nie musi mówić o radykalizmie prawicy, bo ją doskonale widać i o dziwo
                        zwykli wyborcy też ją widzą. To krzepiące.
                        • sluczyn WC dla klonów petrobaronów, aGiertych fika w imię 16.07.05, 19:34
                          WC dla klonów petrobaronów, wychyla się głupota i pycha biokalifa, a Giertych
                          fika w imię Rydzyka.

Tańczymy labada, labada, wesołego walczyka, piłki już były, aborcja już była,
                          konkordat już był, złodzieje już byli, matoły byli, uuuuuu!, to teraz czas
                          zwiewać przed Prawem i Sprawiedliwością w wydaniu ZChN Kaczyńskich!

slovas napisał:

> SLD nie musi mówić o radykalizmie prawicy, bo ją doskonale widać i o dziwo
                          > zwykli wyborcy też ją widzą. To krzepiące.
                          • werrka Re: jeeeeejku! 17.07.05, 00:57
                            Lech Kaczyński oświadczył na sobotniej konwencji Prawa i Sprawiedliwości, że "zna Polskę i czuje jej potrzeby". No trzeba zaczac sie bac, bardzo zle znosze jak ktos czuje, odczuwa, przeczuwa... potrzeby kraju. Wolalabym, ze wreszcie niektorzy rozumieli, wiedzieli, znali... potrzeby tego kraju.
                            • sluczyn Re: jeeeeejku! nie wybiją żadnej szyby,szyby są SL 17.07.05, 19:24
                              jeeeeejku! nie wybiją żadnej szyby,szyby są SLD frakcja Orlen!
                • tim7 Re: Porównanie Kaczki i Cimoszewicza 16.07.05, 18:58
                  Nieobecni głosu nie mają, więc po wyborach nie miej pretensji do nikogo, że
                  jest źle...
                  • www.twojenazwisko.pl Re: Porównanie Kaczki i Cimoszewicza 16.07.05, 19:09
                    tim7 napisał:

> Nieobecni głosu nie mają, więc po wyborach nie miej pretensji do nikogo, że
                    > jest źle...

Nie będę miał pretensji do nikogo. Najważniejsze, że nie będę miał pretensji do
                    siebie - bo w przypadku mojej absencji na wyborach to po prostu nie
                    będzie "mój" prezydent.
                    • tim7 Re: Porównanie Kaczki i Cimoszewicza 16.07.05, 19:23
                      Oj, nie, nie... Branie udziału w życiu kraju w postaci głosowania w
                      powszechnych wyborach, jest, jak sądzę nie tylko prawem, ale i obywatelskim
                      obowiązkiem obywatela. Wiec bierny udział (czyli brak udziaału) nie powoduje
                      automatycznie, że przyszły prezydent nie będzie też i Twoim prezydentem. Tak,
                      wiem, że to tylko teoria. Ale, cóż, w praktyce, gdy wyjedziesz za granicę
                      Polski, i ktoś Cię spyta kto jest Twoim prezydentem w Ojczyźnie, to co, powiesz
                      że Ty prezydenta nie masz...?

;)
                      • www.twojenazwisko.pl Re: Porównanie Kaczki i Cimoszewicza 16.07.05, 19:41
                        tim7 napisał:

> Oj, nie, nie... Branie udziału w życiu kraju w postaci głosowania w
                        > powszechnych wyborach, jest, jak sądzę nie tylko prawem, ale i obywatelskim
                        > obowiązkiem obywatela.

Więc mam zamiar wykazać się obywatleksim nieposłuszeństwem w obronie słusznej,
                        w moim przekonaniu sprawy. A sprawa jest wielka, choć prosta; nie chcę wybierać
                        mniejszego zła, chcę wybierać między dwoma najlepszymi!
                        • slovas Re: Porównanie Kaczki i Cimoszewicza 16.07.05, 19:48
                          A ja gdybym był w podobnej sytuacji, to i tak bym poszedł, ale najwyżej
                          skreśliłbym obu, albo żadnego.
                          • www.twojenazwisko.pl Re: Porównanie Kaczki i Cimoszewicza 16.07.05, 19:50
                            slovas napisał:

> A ja gdybym był w podobnej sytuacji, to i tak bym poszedł, ale najwyżej
                            > skreśliłbym obu, albo żadnego.

Ale w ten sposób podwyższam frekwencję. Ja na swoim miejscu będę namawiał
                            znajomych i nieznajomych, aby w takiej sytuacji nie głosowali; jeśli do drugiej
                            tury wyborów pójdzie jak najmniej osób, to prezydent w niej wybrany (jeśli
                            wybory uznane zostaną za ważne) nie będzie mógł mówić, że jest "prezydentem
                            wszystkich Polaków".
                            • slovas Re: Porównanie Kaczki i Cimoszewicza 16.07.05, 19:52
                              Prezydent czy chcesz czy nie chcesz jest najwyższym przedstawicielem RP, a
                              Twoja postawa coraz bardziej zaczyna mi pachnieć zwykłą niedojrzałością.
                              • www.twojenazwisko.pl Re: Porównanie Kaczki i Cimoszewicza 16.07.05, 19:56
                                slovas napisał:

> Prezydent czy chcesz czy nie chcesz jest najwyższym przedstawicielem RP, a
                                > Twoja postawa coraz bardziej zaczyna mi pachnieć zwykłą niedojrzałością.

I tu się akurat mylisz; jestem raczej starszym człowiekiem i uważam siebie za
                                dość dojrzałego. I przez ostatnie szesnaście lat ZAWSZE brałem udział w każdych
                                demokratycznych wyborach.

To nie moja wina, że obecne "elity polityczne" są tak mizerne, że nawet nie ma
                                kogo wybierać. To raczej wina tych "elit"...

Wierz mi - jeśli do polityki wróca porządni ludzie, ja wrócę do wyborów. A na
                                razie chciałbym mieć ten komfort psychiczny, że TYM RAZEM prezydent nie jest z
                                mojego, że się tak wyrażę, "namaszczenia"...
                                • slovas Re: Porównanie Kaczki i Cimoszewicza 16.07.05, 20:02
                                  No ale aktywne nieposłuszeństwo jest wg mnie lepsze niż bierne niepójście.
                                  Przecież skreślenie obu nazwisk też jest odnotowywane i coś oznacza.
                                  Ale faktycznie niska frekwencja też jest jakąś informacją, jednakże w wyborach
                                  prezydenckich jest ona wysoka, toteż Twoja absencja nic nie będzie oznaczać.
                                  Ja bym sobie nie odmówił przyjemności skreślenia obu kandydatów.
                                  • www.twojenazwisko.pl Re: Porównanie Kaczki i Cimoszewicza 16.07.05, 20:05
                                    slovas napisał:

> No ale aktywne nieposłuszeństwo jest wg mnie lepsze niż bierne niepójście.
                                    > Przecież skreślenie obu nazwisk też jest odnotowywane i coś oznacza.

Może masz rację...

> Ja bym sobie nie odmówił przyjemności skreślenia obu kandydatów.

Zastanowię się, czy nie wybrać tej opcji :-)))
                                    • rnrr Re: Porównanie Kaczki i Cimoszewicza 16.07.05, 21:33
                                      Ja wole absensję a nie słuchanie ze frekwencja na wojnie wyniosła 70% i była
                                      najwyższa w historii. Pozdrawiam serdecznie
                                      • tim7 Re: Porównanie Kaczki i Cimoszewicza 16.07.05, 21:43
                                        No właśnie chodzi też o to, że absencja na wyborach, a wzięcie udziału w
                                        głosowaniu, chocby nawet z oddaniem niewaznego glosu, maja swoje różne, bardzo
                                        wymierne skutki. Ja tez, prawde mowiac waham sie nad oddaniem glosu na jednego
                                        kandydata, a oddaniem glosu pustego (badz zlego), jako formy zamanifestowania
                                        nieposluszenstwa. Ale zdecyduje sie glosowac, bo w ten sposob mam wplyw na to
                                        co sie dzieje. Moj glos, choc glos protestu, jest liczony i ma znaczenia. A nie
                                        ma znaczenia zadnego glos nieoddany...
                                        • rnrr Re: Porównanie Kaczki i Cimoszewicza 16.07.05, 21:47
                                          Dlatego wbrew pierwotnym planom pójdę na pierwszą turę i wówczas oddam głos na
                                          najmniej groźnego kandydata, a w drugiej powolę reszcie sie pobawić w wojnę.
                                          Mogę zmienić zdanie ale tylko w przypadku, gdy Cimoszewicz zrobi coś całkowicie
                                          strasznego, ale sie nie zanosi. W innym razieem wolałbym by mój nieoddany głos
                                          nie miał znaczenia. Kogo obchodzą głosy nie ważne. Frekwencja wiel mówi o
                                          politykach jak np. 20% w Europoarlamencie.
                            • joea Re: Porównanie Kaczki i Cimoszewicza 16.07.05, 23:00
                              Facet Ty piszesz o ludziach honoru i o takich ktorzy min. w 5% znaja co to
                              znaczy ... To w duzej wiekszosci NIE obecni kandydaci na Prezydenta - to
                              jedynie kolejka do koryta... ktorym kompletnie jest i bedzie obojetnie co mowi
                              narod - TO JUZ PRZECIEZ NIE RAZ UDOWODNILI...
                            • pedrolot Re: Porównanie Kaczki i Cimoszewicza 17.07.05, 12:43
                              >jeśli do drugiej
                              >
                              > tury wyborów pójdzie jak najmniej osób, to prezydent w niej wybrany (jeśli
                              > wybory uznane zostaną za ważne) nie będzie mógł mówić, że jest "prezydentem
                              > wszystkich Polaków".

Zwycięzców nikt nie sądzi...
                        • www.twojenazwisko.pl Re: Porównanie Kaczki i Cimoszewicza 16.07.05, 19:48
                          Chodziło mi, rzecz jasna, o nieposłuszeństwo "obywatelskie" :-)))
                        • kawaj1 Re: Porównanie Kaczki i Cimoszewicza 17.07.05, 08:36
                          Chcesz glosowac na najleprzego nieglosujac ?!
                    • joea Re: Porównanie Kaczki i Cimoszewicza 16.07.05, 22:55
                      > Nie będę miał pretensji do nikogo. Najważniejsze, że nie będę miał pretensji
                      do
                      > siebie - bo w przypadku mojej absencji na wyborach to po prostu nie
                      > będzie "mój" prezydent.

Niestety ale bedzie no chyba ze sie z Polski wyprowadzisz - swoj glos oddajesz
                      poprostu komus, kto za Ciebie Tobie wybierze ... Jakis pusto mozg ktoremu
                      ksiadz lub radio powiedzialo - albo poprostu spodabal sie w telewizji... Taka
                      jak Twoja wlasnie te oszolomy pragna - bo jak nie na nich to lepiej jak wcale
                      nie zaglosuje - moim zdananiem kazdy glos sie liczy ... Nikt tego nie zrozumie
                      dlaczego ktos nie glosowal - liczyc sie bedzie wygrana - i ten kto przejdzie -
                      Teraz jest juz bardzo zle ale wiez mi moze byc OWIELE BARDZIEJ ZLE z kims kto
                      nie tyle ze nic nie zrobi - ale ze zrobi to bardzo zle i z wielkim
                      przekonaniem. KOSZTEM? tez Twoim...
              • emeryt21 Re: Porównanie Kaczki i Cimoszewicza 16.07.05, 20:22
                Zgadzam sie ze zdaniem rrnr.Niestety,tego srodka nie znajdziemy,on nie istnieje
                w naszym kochanym,wolnym itp kraju.Mamy do wyboru,albo glosowac,albo nie
                glosowac.Jesli juz musimy glosowac to trzeba wybrac tak,zeby odebrac glos
                oszolomom,zbawcom ojczyzny itd.Wniosek stad,ze nalezy glosowac na takiego,ktory
                najmniej obiecuje,albo ma najmniejsze szanse i wowczas glos przepadnie,nie
                dostanie sie oszolomowi.
              • ryszard.ostrowski Re: Porównanie Kaczki i Cimoszewicza 17.07.05, 10:59
                OKI!!!,bo jak sie was czyta ,to wlasnie przekonaliscie mnie,ze trzeba isc na te
                wybory!!!!,bo wole prezydenta Polski L.Kaczynskiego,jak p.Cimoszewicza,co to
                kury szczac mu prowadzac i zubry na wybieg...:)OSTRY 107.
            • studioturos Re: Porównanie Kaczki i Cimoszewicza 16.07.05, 15:15
              navaira napisał:

> Lech K.
              • ryszard.ostrowski Re: Porównanie Kaczki i Cimoszewicza 17.07.05, 11:26
                Masz absolutna racje!!!"lewica"zawsze chodzi na wybory i potem mamy takich jak
                J.Kuron,albo A.Michnik...!!!,osobiscie mam zal do >L.Walesy!!!,ale gdyby
                nie "przekret"w II turze /bo wg ustawy zagranica nie byla liczona!!!/,no to
                mielismy 10 lat!!!p.Kwasniewskiego,a teraz na kolejne 10!!!p.Cimmoszewicz!!!
                OSTRY 107.p.s.Lech Walesa jaki byl taki byl,ale moze Polska,w swiecie,bylaby
                lepiej odbierana!!!,niz wobec takich panow jak Kwasniewski,a teraz Cimoszewicz!!
            • abba15 [...] 16.07.05, 15:25
            • fritz.fritz Cimoszewicz wstapil do partii PZPR w 1971 roku 16.07.05, 16:04
              po nastepujacych wydazeniach:

Rok 1968:
              Komunistyczny Uklad Warszawski okupuje Czechoslowacja niszczac Praska Wiosne
              Dubczeka.

Rok 1968:
              Komunistyczni faszysci w Polsce w walce o wladze rozpetuja faszystowska nagonke
              antysemityczna jako pretekst do wykonczania miedzy innym Gomulki, ktoreg zona
              byla zydowka. Na Uniwerstycie Warszawskim, bedacym jednym z centrow oporu
              odbywaja sie masowo czystki. Studenci sa brani do oddzialow karnych. Niektore
              wydzialu zostaja zamkniete.

Cimoszewicz jest studentem Uniwersytetu Warszawskiego.

Bardzo duzo uczciwych ludzi wystepuje z partii.

Rok 1970:
              Polska faszystowska partia komunistyczna daje rozkaz mordowania robotnikow na
              wybrzezu. Ponad stu robotnikow (to klasa robotnicza rzadzi w Polsce, a partia
              jest jej przedluzonym ramieniem.) zostaje zamordowanych a setki rannych.

Mlodzi uciekaja z partii. Nikt nie ma najmniejszych watpliwosci co da
              faszystowskiego charakteru dyktatury komunistycznej.

Rok 1971:

Kanalie bez charakteru szukajace mozliwosci zrobienia kariery po trupach
              wstepuja do partii wlasnie w tym okresie, zdajac sobie dokladnie sprawe z
              politycznego profilu partii: czysty czerwony faszyzm.

Przystepujac w tym czasie partia daje i zapewnia im wszystko.

Prawdopodobnie okolo 10% przystepuje do partii, bo zostali "uwiedzeni". Tych
              ludzi latwo rozpoznac: oni sa po prostu malo inteligentni. To nie jest ich
              wina, tak samo jak sa ludzie malo muzykalni.

Cimoszewicz wstapil do partii w 1971 roku.
              Cimoszewicz nie jest idiota.

Ergo: Cimoszewicz jest kanalia.

I to kanalia zabiegajaca o urzad prezydenta Polski.

Kaczynski byl w opozycji i byl gnojony przez komuchow. To sa te drobne roznice
              w zyciorysach obydwu kandydatow na prezydenta.

Oczywiscie ludzie, ktorzy chca aby Cimoszewicz byl prezydentem, nie maja nic na
              przeciwko temu, zeby Ribbentrop ( to ten hitlerowski minister spraw
              zagranicznych, jak Cimoszewicz) zostal kanlerzem Niemiec.
              • derby6 Re: Cimoszewicz wstapil do partii PZPR w 1971 rok 16.07.05, 18:21
                Zapewne pisał te słowa k a t o l i k i narodowiec.Tylko tyle może zmieścić się
                w tym durnym czerepie.Jad nienawiści zamuluł twoje resztki rozumu.
                • fritz.fritz Re: Cimoszewicz wstapil do partii PZPR w 1971 rok 16.07.05, 19:32
                  derby6 napisał:

> Zapewne pisał te słowa k a t o l i k i narodowiec.Tylko tyle może zmieścić się
                  > w tym durnym czerepie.Jad nienawiści zamuluł twoje resztki rozumu.

Przypomnialem oczywiste fakty. O tym co ten facet robil przez cale zycie
                  naprawde nie wolno zapominac.

Zreszta tak samo jestem przeciwko adopcji dzieci przez pedofile.

• kroczak Re: Cimoszewicz wstapil do partii PZPR w 1971 rok 16.07.05, 19:00
                Chlopcze co ty opowiadasz za bajeczki gdyby byl takim opozyc to by dzisiaj byl
                lopaciarzem i grzebalby po smietnikach. Co do CZechoslowacji niemarz zadnej
                wiedzy ,bylem komandosem zajelismy tylko lotniska i zato dziekowali nam Czesi
                bo uratowalismy im samoloty bo Rosjanie zniszczyliby wszystkie.Byl to trening
                dla nas nikomu krzywdy niezrobilismy.
                • fritz.fritz Re: Cimoszewicz wstapil do partii PZPR w 1971 rok 16.07.05, 19:35
                  kroczak napisał:

> Chlopcze co ty opowiadasz za bajeczki gdyby byl takim opozyc to by dzisiaj
                  byl
                  > lopaciarzem i grzebalby po smietnikach. Co do CZechoslowacji niemarz zadnej
                  > wiedzy ,bylem komandosem zajelismy tylko lotniska i zato dziekowali nam Czesi
                  > bo uratowalismy im samoloty bo Rosjanie zniszczyliby wszystkie.Byl to trening
                  > dla nas nikomu krzywdy niezrobilismy.

Ciekawe, spotkalem setki Czechow, ktorzy uciekli, a w sumie bylo ich prawie
                  milion. Zaden z nich nie byl szczesliwy, ze polscy komandasi ratowali samoloty
                  przed rosyjskim okupantem.

Czy ty naprawde jestes tak glupi czy tylko udajesz?

Przeprasza, ze tak sie pytam, ale to sie naprawde w pale nie miesci.

>
                  • kroczak Re: Cimoszewicz wstapil do partii PZPR w 1971 rok 16.07.05, 22:23

Dokad uciekali pomylilo Ci sie z Wegrami.
                    • fritz.fritz Re: Cimoszewicz wstapil do partii PZPR w 1971 rok 17.07.05, 16:06
                      > Dokad uciekali pomylilo Ci sie z Wegrami.

Europa zachodnia. Tyle z nimi piwa wypilem, ze po czesku i slowacku zaczalem
                      mowic. :)
                      • cimcipek321 Cimoszenko to sbcka kanalia o moralnosci alfonsa ! 18.07.05, 13:12
                        TO BOLSZEWICKA KANALIA BEZ HONORU !
          • werter-6 Panie Kaczyński dośc ! wstydu oszczędż zejdż 16.07.05, 20:37
            ze sceny, oto kim jestes Czlowieku!!Niech tekst pewnego forumowicza posluży
            za pointę."Ani w tej, ani w następnej kadencji Sejmu nie powstanie czwarta komisja
            śledcza – tym razem ds. braci Kaczyńskich. A szkoda. Zajęłaby się ona
            gigantycznymi przekrętami bliźniaków. I wcale nie chodzi o FOZZ czy
            Telegraf...
            Skąd się wzięli bracia Kaczyńscy? Z filmidła „O dwóch takich...”?
            Owszem, ale
            nie tylko, a nawet nie przede wszystkim. Początki prawdziwej kariery
            rodzeństwa sięgają Komitetu Obrony Robotników (lata 1977–1980),
            jednak bez
            jakiś oszałamiających sukcesów. Tak naprawdę narodziny politycznych
            Kaczorów
            można datować dopiero na rok 1989, kiedy to obaj panowie stają się
            promotorami rządu Tadeusza Mazowieckiego. Jednak bardzo szybko swoją
            miłość
            do premiera zamieniają w nienawiść. Czas pokaże, że podobnie będzie
            z ich
            kolejnymi namiętnościami.
            Wiosna roku 1990. Kaczyńscy zacierają ręce na wieść o konflikcie między
            Mazowieckim a Wałęsą i zakładają partię rozłamu Solidarności, czyli
            Porozumienie Centrum. Tak naprawdę nie chodzi jednak o PC – ma ono
            stanowić
            przykrywkę przekrętu na miarę kradzieży księżyca. Prawdziwego.
            Jarek i Lech zakładają oto Fundację Prasową Solidarność. Kogóż jeszcze
            widzimy w tej firmie? Jest arcybiskup Gocłowski, jest Maciej Zalewski
            (obecnie w więzieniu za pomoc Gąsiorowskiemu i Bagsikowi w ucieczce z
            Polski), a także Sławomir Siwek (milioner), Krzysztof Czabański
            (powiernik
            Kaczorów) i Maria Stolzman – później wiceminister rolnictwa, obecnie
            polityk
            Unii Wolności. Zarządza Fundacją Rolniczą. To taka firemka, która
            kieruje
            częścią interesów Kościoła na wsi.
            Fundacja Prasowa Solidarność z Kaczorami na czele, dysponując kapitałem
            założycielskim w kwocie – UWAGA! – 180 zł, nabywa „Express
            Wieczorny” – jeden
            z największych wówczas dzienników w Polsce o nakładzie przewyższającym
            ówczesny nakład „Wyborczej” i „Życia Warszawy”.
            Powiedzmy to jeszcze raz: dwaj braciszkowie dostają za 180 złotych (tak
            działo się wówczas, podczas podziału RSW) największą polską gazetę!
            I co z
            nią robią? Od razu mianują naczelnym Krzysztofa Czabańskiego –
            człeka bez
            reszty im oddanego.
            Jednak aby wydawać dziennik, trzeba po pierwsze – mieć o tym
            pojęcie, a po
            drugie (i najważniejsze) – należy posiadać jakąś kasę. Bracia nie
            mają ani
            jednego, ani drugiego. Ale od czego mamy służebną rolę państwa wobec
            grupy
            trzymającej władzę! Bank Przemysłowo-Handlowy (wówczas jeszcze
            własność RP)
            przekazuje Fundacji pieniądze (jako darowiznę!) w kwocie równej kosztom
            trzymiesięcznej pracy redakcji, prawie 2 mld starych zł. Ale to
            wszystko mało
            i mało. I tu właśnie ujawniają się nieodkryte dotąd talenty
            bliźniąt. Otóż
            wynajmują oni bankowi BPH budynek przy Alejach Jerozolimskich 125/127,
            pobierając czynsz... za 10 lat z góry! To są ogromne pieniądze. Dziś
            za taką
            kasę można by utworzyć nowy ogólnopolski dziennik. Żeby było jeszcze
            ciekawiej, Lech i Jarosław Kaczyńscy wynajęli tę nieruchomość i...
            wzięli za
            wynajem pieniądze, chociaż ona nigdy do nich nie należała.
            Lecz i to wciąż za mało. Kolejna państwowa firma, która wysupłała
            darowiznę
            na rzecz Fundacji braciszków, to Budimex. Ten sam, który wybudował
            Licheń i
            miał Tuderka za szefa. Ile dał? Nie wiadomo dokładnie ile, ale mozna
            przypuszczać, że nie było to mało ...
            Czytelnik w tym momencie jest przekonany, iż Kaczory potężną kasę z
            pieniędzy
            podatników pakowały w „Express Wieczorny” – w jego rozwój. Nic
            bardziej
            mylnego. Forsa szła na finansowanie działalności PC oraz na wydawanie
            tygodnika „Polska Dzisiaj”. Ów tygodnik w ciągu dwóch lat trafił
            cztery razy
            do kiosków! Reszta kasy trafiała do „Tygodnika Centrum”, Stowarzyszenia
            Dziennikarzy Katolickich, „Tygodnika Solidarność” oraz „Ziemi
            Garwolińskiej” –
            pisemka o nakładzie 2000 sztuk. A dlaczego? A dlatego, że „Ziemią
            Garwolińską” zarządzał wówczas Marek Suski, zaufany braci, a dziś
            czołowy
            działacz i poseł Prawa i Sprawiedliwości.
            No i na to właśnie poszła cała forsa, a tu raptem zbliża się kampania
            wyborcza. Skąd wziąć na nią środki?! – biedzą się bliźniacy. I
            wpadają na
            pomysł: opylimy „Express Wieczorny”; wyssaliśmy z niego wszystko,
            więc teraz
            trup pójdzie pod młotek.
            Pojawiają się Szwajcarzy (ot, głupki jedne) chętni do zakupu.
            Dochodzi do
            transakcji na kwotę... no i tu są różne dane. Według najczęstszych
            ustaleń,
            Kaczory spuszczają „Express” za mniej więcej 25 miliardów starych
            złotych. Z
            tych pieniędzy PC finansuje swoją kampanię wyborczą w roku 1993 i...
            przegrywa na całej linii. Na otarcie łez tylko Lech Kaczyński zostaje
            prezesem Najwyższej Izby Kontroli.
            A tymczasem Fundacja Prasowa Solidarność już ledwo zipie. Wszystkie
            wszak
            środki władowała w elekcję Kaczorów i w kasie pojawiło się dno. Ale
            braciszkowie mają główki na miejscu. Nigdy wszak nie ma tak, żeby
            nie można
            było jeszcze czegoś chapnąć. Są przecież nieruchomości Skarbu Państwa
            zarządzane przez Fundację. No to trzeba je sprzedać. Ale jak
            sprzedać nie
            swoje? Jak spieniężyć dla siebie coś, co jest własnością podatników?
            Otóż
            bardzo prosto – wystarczy tylko bezczelny pomysł!
            W lutym 1994 roku Lech i Jarosław upoważniają zarząd Fundacji do
            założenia
            trzech spółek: „Srebrna”, „Interpoligrafia” i
            „Celsa”. Po co one? A
            po to, że
            mają sprzedać z majątku Fundacji, co się tylko da. A da się sprzedać np.
            biurowce przy Alejach Jerozolimskich i ulicy Srebrnej, drukarnie
            przy ul.
            Nowogrodzkiej, a także mały obiekt przy Ordona 3.
            Sąd Gospodarczy jakoś nie ma czasu na sprawdzenie, czy nieruchomości są
            własnością firmy Kaczorów. Jest to co prawda jego obowiązek, ale kto to
            wysokiemu sądowi wytknie? Bezczelność Kaczyńskich osiąga już taki
            pułap, że
            jeden jedyny budynek (ten przy Alejach Jerozolimskich plus dwa
            samochody)
            wnoszą aportem do ww. trzech spółek. Do każdej oddzielnie. Ślepa Temida
            klepie bez niczego to jawne oszustwo.
            Stan więc mamy taki: są trzy spółki – wszystkie pod kontrolą
            braciszków –
            i... przestępstwo (wniesienie aportem nie swojej własności) zostaje
            zalegalizowane. Otóż 29 grudnia 1994 r. w gabinecie kierownika Urzędu
            Rejonowego w Warszawie zostaje podpisany akt notarialny, na mocy którego
            Skarb Państwa (czyli my wszyscy) przekazuje wspomniane wcześniej
            budynki i
            działki, na których stoją, Fundacji Kaczorów. Niesamowite? A jednak
            prawdziwe!
            Bracia mają poza umiejętnością trzepania kasy jeszcze jedną właściwość –
            talent do skłócania przyjaciół. Tak się stało nie tylko z Wałęsą,
            ale np. ze
            Sławomirem Siwkiem. Poszło o pieniądze oczywiście.
            Było tak: Siwek znacznie poniżej kosztów własnych drukował
            braciszkom „Nowe
            Państwo”, a w zamian miał dostać na własność spółkę
            „Interpoligrafia” – razem
            z jej maszynami poligraficznymi. Miał i dostał, ale nie do końca.
            Dostał też
            bowiem anioła stróża, czyli nowego akcjonariusza – biskupa
            Andrzejewskiego.
            Co na to niezawisły sąd? Nic! Klepie kolejne sprawozdania finansowe
            spółki i
            udaje, że nie widzi, iż całkiem zmienili się jej akcjonariusze.
            Kaczyńscy zabrali się też do zarządzania nieruchomościami przy Alejach
            Jerozolimskich i ul. Srebrnej.
            W tym celu tworzą kolejną spółkę – „Srebrna Media” to klon spółki
            „Srebrna”.
            Powstaje też kolejna fundacja – „Nowe Państwo” – którą
            zakładają:
            arcybiskup
            Gocłowski, Jarosław Kaczyński i Ludwik Dorn. Jak by tego było
            jeszcze mało,
            szeregi fundacji zasilają spółki „Srebrna” i „Srebrna
            Media”. Dostałeś
            Czytelniku zeza? Ja też, ale o to właśnie Kaczorom chodziło – żeby jak
            najbardziej wszystko zagmatwać.
            Jak już wszystko jest „cacy”, to nieruchomości kaczorowe z
            • fritz.fritz Re: Panie Kaczyński dośc ! wstydu oszczędż zejdż 16.07.05, 21:53
              Kaczory byly na tyle odwazne, ze zaczely walczyc przeciwko komuchom wtedy,kiedy
              chodzilo o wszystko albo nic. Kiedy komuchy decydowaly o kazdym pierdnieciu,
              kiedy byles calkowicie im wydany.

Chyba jestes tak mlody, ze nie masz pojecia o tamtych czasach. I to
              najmniejszego.

A program polityczny Cimoszewicza i dlaczego jest ostatnia nadzieja czerwonych
              zlodziej, znajdziesz tutaj:

www.rzeczpospolita.pl/teksty/wydanie_050716/publicystyka_a_7-1.F.jpg
              Pomysl nad tym.
            • ryszard.ostrowski Re: Panie Kaczyński dośc ! wstydu oszczędż zejdż 17.07.05, 11:42
              "ciekawie"sie to czyta....,hm a panu zelazo "zapomniales"?!,a dalej
              p.Sekula,p.Urban,p.Jaruzelski,p.Kiszczak......:))))OSTRY 107.
        • rnrr Re:Cimoszewicz jest atakowany bronią którą daje 16.07.05, 15:03
          "> Miernoty nie mają nic do powiedzenia w sprawach naprawdę istotnych, więc
          > usiłują to zamaskować napaściami personalnymi." świetny komentarz do postawy
          Włodzimierza Cimoszewicza w ostatnim tygodniu. Proszę mnie poprawic jeśli ten
          pan cokolwiek powiedział w sprawach istotnych i jakie to za spawy te istnotne?
          Bo jeśli jest to zwrócenie komisji parlamentarnej uwagi na beznadzieję w jakiej
          tkwi to gratuluje Marszałkowi Sejmu refleksu!!!! Ps. zdaje sie ze przyokazji
          świetnie swoju brak wypowiedzi na tematy wszelakie ubarwil napaścią personalną.
        • dzioobas "Nie doceniliśmy pewnej tradycji 17.07.05, 13:53
          komunistyczno-postkomunistycznej. Nie doceniliśmy tego, że to jest powtarzany
          manewr. Po raz pierwszy zastosowano go w Polsce w 1956 roku, kiedy byłego
          pierwszego sekretarza KC PZPR Władysława Gomułkę mianowano odnowicielem Polski,
          nieomalże liderem walki o prawa człowieka, o demokrację i o suwerenność"

Jakoś nasza prawica nie chce przyznać, że zestawianie całych 60 lat jako pewnej
          ciągłości przeczy idei nas wyzwolenia przez nich.
          O ilę się nie mylę to przewrót w 1989 roku opierał się na racji, że za PRL nie
          było demokratycznych wyborów, więc jak można mówić o stałej taktyce SLD (PZPR)
          jeżeli odbywa się ona teraz z mandatem społeczeństwa

P.S. A jakby pokusić się o ryzykowne stwierdzenie, że mając na uwadze słowa
          Ludwiczka Dorna - w Polsce zawsze komuniści mieli poparcie od samego początku??
        • siekiera77 Re:Siostro!!! 17.07.05, 23:48
          kaczkę!!!!!
        • siekiera77 Re:zna potrzeby? 17.07.05, 23:57
      • kroczak Re:Cimoszewicz jest atakowany bronią którą daje 16.07.05, 18:37

Dzisiaj zobaczylem wiec z roku 1948 jak tacy prawdziwi Polacy jak Dorn robili
        mityngi i wykrzykiwali do Polakow,precz z kulakami z wrogami ludu glosojcie
        nanas 3 razy tak itd. Dobra nauke Dorn otrzymal od swojego tatusia te gesty
        modulacja glosu mala przerwa, klakiery nastepnie pomorzecie taaaaaak Kaczynski
        doprowadzi do dobrobytu Taaaak.Podrapal sie jak by mial zawsze parchy i oddal
        pole drugiemu idiocie zdaje sie ze to Kurski tylko tyle zobaczylem,Ten facet to
        ma zdrowie nawet Rokita nie zaliczyl tyle partyiek co ten fagas.
      • timoszyk Re:Cimoszewicz jest atakowany bronią którą daje 16.07.05, 18:58
        I znow kolejna dyskusja na forum w rytmie partyjnych ujadan, gdzie jeden
        drugiego nazywa oszolomem, ubekiem, czerwonym, czarnym itp. O jakimkolwiem
        meritum spraw jakie gnebia kraj cicho jest i cicho bedzie. I wcale winy nie
        ponosza uczestnicy dysksji. Taka jest bowiem logika systemu partyjnego, gdzie
        najwazniejsza sprawa jest, ktora partia ktora przechytrzy i ktora dorwie sie do
        zloba. Na cztery lata. Bo przez te cztery lata nie tylko opozycja bedzie
        bezsilna, ale i caly narod. Rzadzi nami rzad cieszacy sie popraciem 10%
        wyborcow! To jest zupelnie chory system, ktory trudno nazwac nawet
        cwiercdemokracja.
        Od kogo zalezy posel, a wiec i Sejm, od wyborcy? Nie zartujmy. Istnieje co
        najwyzej kilka partii politycznych, a kazda rzadzi grupka co najwyzej
        kilkudziesieciu ludzi. To oni ukladaja listy wyborcze i tylko oni decyduja o
        skladzie przyszlego Sejmu. Wyborcy co najwyzej moga dokonac tylko pewnych
        korekt.
        Rada? Wykreslic slowo "partia polityczna" z politycznego slownictwa. W kazdym
        okregu wybieramy JEDNEGO posla reprezentujacego NAS, a nie zadna partie
        polityczna. Tak utworzony Sejm wybiera nie RZAD, ale ADMINISTRACJE kierujaca
        centralnymi resortami zghodnie z prawem ustalanym przez Sejm. Wybierze
        fachowcow, a nie dzialaczy partyjnych, bo nie partie polityczne tych poslow
        mianowaly. Posel odpowiada jedynie przed wyborcami swego okregu. Inicjatywy
        ustawodawcze wychodza od poslow w porozumieniu z wyborcami, a nie od partyjnych
        klik nieustannie walczacych o wladze. Posel glosujacy wbrew woli swych wyborcow
        moze byc w kazdej chwili przez nich odwolany. Tylko wyborcy maja nad nimi
        wladze. W ten sposob pozbedziemy sie partyjnych mafii i zdobedziemy wladze nad
        Sejmem, a wiec i krajem. Dopiero wtedy bedziemy mogli mowic o demokracji.
        Obecnie mamy partiokracje, a rzadza nami ci, co najbadziej w bojach partyjnych
        zahartowani, a wiec ci co boje partyjne rozpoczeli jeszcze w PZPR, czy tez ich
        przybudowkach.

Wac
      • listek86 Re:Cimoszewicz jest atakowany bronią którą daje 17.07.05, 00:45
        Zna Pan moje potrzeby? I co Pan z nimi zrobi...?
      • marcin120 Re:Cimoszewicz jest atakowany bronią którą daje 17.07.05, 03:44
        Ladne zdjecie tylko ktory jest ktory?
      • and-j1 CZUJ! CZUJ! CZUWAJ - KORYTKO KACZYŃSKIEGO 17.07.05, 13:49
        CIMOSZEWICZ TO WIADOMO CO ZROBIŁ ALE KACZYŃSKIE I DORNY TO CO ZROBIŁY. DORN ZA
        NASZE PINIADZE SIE ROZBIJAŁ POSELSKIM SŁUZBOWYM SAMOCHODEM NA WCZASACH PO
        CHORWACJI. TO JAK MU WIERZYĆ.
      • jolkakur ...to wszystko to nic..... 17.07.05, 19:36
        To wszystko to nic , ale jak Pan Kaczynski ma zamiar tak rzadzic Polska jak
        Warszawa to bardzo dziekuje, Ludzie , chorzy, inwalidzi, Pan Kaczynski
        zafundowal nam tramwaje ale w y s o k o p o d l o g o w e dla kogo one sie
        pytam Pan Kaczynski i jego brat oraz ich rodziny jezdza sluzbowymi lub wlasnymi
        samochodami wiec ten problem ich niedotyczy. Ja na Pana Panie Kaczynski
        glosowac nie bede .
    • rsrh "Leśny ludek" sam sie "obsikał" wykazując 16.07.05, 14:59
      kompletna nieznajomość prawa którego ponoć jest absolwentem! Pozostawmy go w
      spokoju a zobaczymy 26 lipca w kolejnej odsłonie chamstwa i nieuctwa "kandydata".
      • rnrr Re: "Leśny ludek" sam sie "obsikał" wykazując 16.07.05, 15:05
        no obsikać się obsikał co jest ostatnio popularne. Wzór dał taki jeden kandydat
        jak trzeba sikac. Jednak jedna uwaga. Niestety Dorn skończył socjologię a nie
        prawo. Prawo skończył Cimoszewicz i nawet doktorat zrobił.
        • rsrh A jeszcze nie dał się "zwerbować " FBI Czytaj 16.07.05, 15:08
          "PRZEWERBOWAĆ" To zasłużona "postać" !!!
          • rnrr Re: A jeszcze nie dał się "zwerbować " FBI Czytaj 16.07.05, 15:18
            a w jakim sensie zasłużona????
            • rsrh W prostym sensie zasłuzona ! Jak każdy komuch 16.07.05, 15:21
              który wykazał wierność doktrynie!!
              • rnrr Re: W prostym sensie zasłuzona ! Jak każdy komuch 16.07.05, 15:23
                Znaczy sie teraz jest takim "prefektem doktryny kongregacji i wiary"
                • rsrh Coś w tym sensie o ile rozumie słowo "prefekt" 16.07.05, 15:28
                  • rnrr Re: Coś w tym sensie o ile rozumie słowo "prefekt 16.07.05, 15:30
                    to moze "strażnik doktryny kongregacji i wiary"???? Strażnik brzmi chyba
                    najlepiej
                    • rsrh Tak! Srażnik w "Zonie" to bardziej do niego pasuje 16.07.05, 16:32
        • fritz.fritz Prawo skończył Cimoszewicz i nawet doktorat zrobił 16.07.05, 16:12
          No wlasnie: przyciagnal do expertyzy nawet wlasnych wybitnych expertow.

I jak widac, te komunistyczne nieuki popelnili elementarne bledy, ktorych by
          uniknal teraz student prawa 5. semestru.

Wszystkie te expertyzy okazaly sie jednym wielkim idiotyzmem.

Cimoszewicz jest dokladnie takim samym nieukiem i dzieki Bogu, pokazal wlasnie
          publicznie swoja glupote i niekompetencje tak dobitnie, jak zadne wrog nie
          potrafilby tego zrobic lepiej.

P.S.
          To zreszta widac po jakosci prawa ustalanego w Polsce.
          90% gownych ustaw, ktore wprowadzili sa sprzeczne z konstytucja, jak ciagle
          slyszymy od TK
        • bushman_wertigo Re: "Leśny ludek" sam sie "obsikał" wykazując 17.07.05, 17:35
          Na Uniwersytecie przy KC PZPR ?
    • studioturos [...] 16.07.05, 15:00
    • japolak Bez seksualnych manifestacji! 16.07.05, 15:00
      Mimo mojej generalnie tolerancji, jestem przeciw jaskrawym manifestacjom
      nietypowych form seksualizmu. Tymczasem w clipie wyborczym pewnego kandydata
      słyszę - i cytuję z pamięci - iż Matka-Ojczyzna odwróciła się tyłem od
      obywatela. A ten ciągle czeka, co ona na niego zrobi…
      Kiedyś w drugoligowych magazynach znalezionych w pociągu coś czytałem o
      podniecaniu się „złocistym deszczem”. Ale by i matkę, i Polskę, i widzów
      mieszać w nader osobiste fascynacje kazirodczymi ekskrementami?
      Panie Lechu K. – to są takie mniejszości, iż nawet promila nowych głosów nie
      zyska pan na swych manifestacjach! Nawet, jeśli ktoś, gdzieś na świecie, w
      jakimś Lechistanie, gustuje w tym prywatnie, to publicznie nie ujawnia się!
      Od tylu już lat słyszę od Kaczyńskich, iż jako polityczne dziewice, zupełnie
      nowe twarze, mają znowu „kupę do zrobienia dla Polaków”. Teraz poszli „o jeden
      most za daleko”.
      To już nawet na konwentyklu pisuaru Dorn, jako wicekaczor ostrzegał, iż „WIDMO
      KACZYŃSKIEGO KRĄŻY NAD EUROPĄ”
      Nie pytaj, co zrobiłeś dla matki, pytaj co matka ma zrobić na ciebie?

• doktorhabilitowany.1 Bo w Polsce wszystko jest bez sexu :( 16.07.05, 23:48
        8(
    • kamilius10 Re: Konwencja PiS: Dorn ostro o Cimoszewiczu 16.07.05, 15:04
      PiSuarowcom nie przeszkadza bark szacunku dla prawa, pomstowanie na Sąd przez
      Kaczyńskiego, podważaniem wyroków sądu lustracyjnego przez Wassermana,
      budowanie ciągle spiskowych teorii dziejów, itd. Ale tak bardzo ich ubodło
      zachowanie Cimoszewicza...
      Czy PiS chce powiedzieć ludziom że afery znikną jak oni będa bezkarni ? Czy
      ludziom się poprawi finansowo, bo ze sceny polit. zniknie SLD ?
      Gdyby większość społeczeństwa więcej się interesowała życiem społecznym, więcej
      czytała i po prostu myślałaa, takich populistów jak PiS byłoby znacznie mniej.
    • tomekjeden Re: Konwencja PiS: Dorn ostro o Cimoszewiczu 16.07.05, 15:04
      Pan Dorn ma oczywistą rację. Pan Cimoszewicz niewątpliwie reprezentuje agresywne
      działania postPZPR-u w moim kraju. Pan Dorn, mimo słuszne intencje i słowa, mówi
      jak półgłowek. Bo mówi z opóźnieniem. Polityk uczciwy ma obowiązek moralny
      reagować natychmiast na zagrożenia dla Rzeczypospolitej. Pan Cimoszewicz jest
      zagrożeniem znacznym dla naszego kraju. Pan Dorn jest posłem do Sejmu RP.
      Obowiązkiem Pana posła Dorna było przedstawienie swoich opinii natychmiast po
      aroganckim wyjściu z posiedzenia komisji Pana marszałka Cimoszewicza.
      • studioturos Re: Konwencja PiS: Dorn ostro o Cimoszewiczu 16.07.05, 15:07
        Przeciez to wlasnie zrobil! Jego wypowiedz zacytowala tylko jedna telewizja,
        reszta wolala "piac z zachwytu" jak to dokopal K
    • smok5 Wybieram Kaczyńskiego. 16.07.05, 15:06
      Nie ma obaw. Głosuję na Kaczora. Dość mam relatywizmu w polityce. Dość
      komunistów i ich obrońców. Kaczyński spełnia wszystkie moje warunki.
      Kandydatura komuszewicza tylko pomogła mi w tej decyzji.
      • studioturos Re: Wybieram Kaczyńskiego. 16.07.05, 15:10
        smok5 napisał:

> Nie ma obaw. Głosuję na Kaczora. Dość mam relatywizmu w polityce. Dość
        > komunistów i ich obrońców. Kaczyński spełnia wszystkie moje warunki.
        > Kandydatura komuszewicza tylko pomogła mi w tej decyzji.

Widzisz, jak spadaja z forum jak sie im ktos przeciwstawi. Mysleli, ze beda
        mogli obsikac, a tu masz, niespodziewanka!
        • smok5 Jestem Ślązakiem. 16.07.05, 15:28
          Komuniści z tego landu zrobili pustynię. Intelektualną i gospodarczą. Do
          dzisiaj takie decyzje jak zamykanie kopalń w sierpniu i grożenie wyrzuceniem na
          bruk tysięcy górników z kopalń węgla, po to by w grudniu przebąkiwac o
          potrzebie szkolenia młodych do tych kopalń. Piechota, szarawarski belka to
          przykład "fachowców" od siedmiu boleści. Karierowicze i złodzieje, bez
          pomysłów za to pełni arogancji. Jeśli mamy zyć w biednym kraju to pod
          warunkiem,że biedą dzielimy się wszyscy. Tutaj na Sląsku nie ma nawet XIX
          kapitalizmu. Wtedy właściciele budowali swoim robotnikom mieszkania. Dzisiaj
          uwłaszczona nomenklatura komunistyczna traktuje ludzi jak niewolników. Oczekuję
          od Kaczyńskiego nie socjalizmu, ale zwykłej uczciwosci i pomysłów.
      • jestemzewsi Re: Wybieram Kaczyńskiego. 16.07.05, 15:12
        Kaczyński czuje potrzebę wolności...
      • rnrr Re: Wybieram Kaczyńskiego. 16.07.05, 15:12
        Ja nie wybieram nie mogę. Jego wybór to wybór Cimoszewicza wiec w drugiej turze
        zostanę w domu mimo, ze planowałem sie wypowiedzieć tylko w drugiej turze. W
        pojedynku Cimoszewicz Kaczyński musze przyznać racje kaczyńskiemu a to dlatego,
        ze Cimoszewicz zieję obłudą, obłudą SLD i to jest najgorsze. Nie ma nie było
        niczego gorszego w historii III RP jak SOJUSZ LEWICY DEMOKRATYCZNEJ i nie
        będzie zapewne jeszcze długo. Jednakże nie widzę jakichkolwiek możliwosci na to
        by Kaczyński go w drugiej turze pokonał. Nie widzę ponieważ Kaczor ma swoje
        liczne wady, które także mi przeszkadzają. Pozdrawiam.
        • studioturos Re: Wybieram Kaczyńskiego. 16.07.05, 15:21
          rnrr napisał:

> Ja nie wybieram nie mogę. Jego wybór to wybór Cimoszewicza wiec w drugiej
          turze
          >
          > zostanę w domu mimo, ze planowałem sie wypowiedzieć tylko w drugiej turze. W
          > pojedynku Cimoszewicz Kaczyński musze przyznać racje kaczyńskiemu a to
          dlatego,
          >
          > ze Cimoszewicz zieję obłudą, obłudą SLD i to jest najgorsze. Nie ma nie było
          > niczego gorszego w historii III RP jak SOJUSZ LEWICY DEMOKRATYCZNEJ i nie
          > będzie zapewne jeszcze długo. Jednakże nie widzę jakichkolwiek możliwosci na
          to
          >
          > by Kaczyński go w drugiej turze pokonał. Nie widzę ponieważ Kaczor ma swoje
          > liczne wady, które także mi przeszkadzają. Pozdrawiam.

Przyznaje, te pokretne argumenty moga trafic do "masowego odbiorcy". Napisz do
          Trybuny, moze cie wydrukuja jako "glos przeciwny". Sek w tym ze coraz wiecej
          ludzi rozumie, ze to wojna, pokazanie czegos czerwonym i mam nadzieje ze bedzie
          tak jak w 1989 roku - pokazemy gest Kozakiewicza czerwonym, rozowym i
          demokratom.pl na czym polega demokracja!
          • rnrr Re: Wybieram Kaczyńskiego. 16.07.05, 15:27
            No własnie widze ze lewica ruszyła na wybory jak na wojne o niepodległość a
            prawica jest nie lepsza. Mam dość wojny i bijcie sie dalej. Oby wam było
            przyjemnie. Wynik z góry jest prawdopodobny wiec nei warto angażować, aż tyle
            sił jak się ma tak fatalnych stategów. Trzeba siegać po wzory zapodane prze
            lewice. Janik i reszta głupotą w manipulacjach sie wykazuje a taktyka. Dlatego
            oni wygrają wiec nie ma co tu sie podniecać wojną. Co do mojej argumentacji to
            niby czemu pokrętna??? Myslałem, ze dosyć klarowna, a co do Trybuny to poczułem
            sie urażony i dotknięty wrecz. Gorszej gazety juz sie chyba nie dało polecić.
            • studioturos Re: Wybieram Kaczyńskiego. 16.07.05, 15:39
              rnrr napisał:

>>Gorszej gazety juz sie chyba nie dało polecić.
              Pewnie tak, ale resztki sympatii dla rzepy, GW, czy Życia (tego z Warszawą) nie
              pozwolilo mi na polecanie ich by umiescili taki apel o niewybieranie... Wlasnie
              o to chodzi by pojsc! I niewazne w tym momencie jest, czy jestes czerwony czy
              czarny, wazne bys byl obecny. Granie reytana, albo inteliktualisty Celinskiego
              zniesmaczonego - to nie dla mnie.
              A wiec zachecam, jesli uwazacie, ze kandydaci nie spelniaja waszych oczekiwan -
              yez glosujcie - na mniejsze zlo tym razem.
              • www.twojenazwisko.pl Re: Wybieram Kaczyńskiego. 16.07.05, 21:02
                studioturos napisał:

> A wiec zachecam, jesli uwazacie, ze kandydaci nie spelniaja waszych
                oczekiwan -
                >
                > yez glosujcie - na mniejsze zlo tym razem.

A dlaczego nie możemy wybierać lepszego z dwójki, tylko musimy głosować
                przeciwko najgorszemu z nich???

Uważam, że całe to gadanie o "wybieraniu mniejszego zła" - to jest dopiero
                demagogia. Jak można żyć normalnie w kraju, w którym wybory prezydenckie
                odbywają się na zasadzie wyboru "mniejszego zła"???
                • rnrr Re: Precz z "mniejszym złem" 16.07.05, 21:35
                  Dosyć mam powtórki z 95 roku i wiecznego gadania o mniejszym złu. Co z tego
                  wynikło każdy widzi. Zło jest złem a że jedno drugiemu nierówne to juz nie moja
                  wina
                  • joea Re: Precz z "mniejszym złem" 16.07.05, 23:12
                    To jaka jest inna opcja jak nie mniejsze zlo? ODDAC glos komus innemu ktory sie
                    kieruje reklama w telewizji??? Bo jak nie na kogos kto zrobi mniej problemow
                    dla Polski i narodu to Co ...

Tak dla uscislenia to uwazam ze Cimosz i Lechu sa wiekszym zlem - wiec Ci
                    odrazu odpadaja i na nich nie powinno sie nawet myslec aby glosowac...
                    • www.twojenazwisko.pl Re: Precz z "mniejszym złem" 17.07.05, 01:11
                      joea napisał:

> To jaka jest inna opcja jak nie mniejsze zlo?

Już pisałem - wybierać najlepszego z dwóch dobrych.

Problem w tym, że Ci najlepsi nie chcą startować :-(

Więc sytuacja jest raczej patowa...
                      • joea Re: Precz z "mniejszym złem" 17.07.05, 21:16
                        > Problem w tym, że Ci najlepsi nie chcą startować :-(

No wlasnie - wiec trzeba glosowac na to co jest zeby kompletny IDIOTA oszolom
                        sie nie dorwal czym wlasnie grozi... bo KTOS zostanie wybrany ... A na kretyna
                        juz Polske i narod nie stac.

Wybor jest bardzo trudny bo naprawde nie ma z czego wybierac - wiec trzeba
                        niestety przylaczyc sie do wyboru mniejsze go zla / czy tez najlepszego z
                        odpadow.
                        • rsrh Stawianie nas przed dylematem "mniejszego zła" 17.07.05, 21:36
                          to stay dowcip komuny gdzie mniejszym złem sa zawsze oni !!! Patrz stan
                          wojenny-uzasadnienie!
    • xxxr [...] 16.07.05, 15:14
      • 2berber Kto tu jest pewny że Kaczyński będzie w II turze? 16.07.05, 15:36
        Czy naprawdę jesteście przekonani o wejściu Kaczyńskiego do II tury ?
        Przy tym frontalnym ataku na Cimoszewicza społeczeństwo z przekory
        będzie go chciało wybrać w pierwszej turze. Jeżeli tak się nie stanie
        to w drugiej turze raczej zobaczymy Cimoszewicza i Leppera ale nie
        Kaczyńskiego bo większość społeczeństwa naprawdę daży go i jego otoczenie
        nieufnością.
        • studioturos Re: Kto tu jest pewny że Kaczyński będzie w II tu 16.07.05, 15:41
          2berber napisał:

> Czy naprawdę jesteście przekonani o wejściu Kaczyńskiego do II tury ?
          > Przy tym frontalnym ataku na Cimoszewicza społeczeństwo z przekory
          > będzie go chciało wybrać w pierwszej turze. Jeżeli tak się nie stanie
          > to w drugiej turze raczej zobaczymy Cimoszewicza i Leppera ale nie
          > Kaczyńskiego bo większość społeczeństwa naprawdę daży go i jego otoczenie
          > nieufnością.
          Moze i DARZY, ale potrafi takze MYSLEC! MYSLENIE zabronione nie jest poki co!
          • 2berber Re: Kto tu jest pewny że Kaczyński będzie w II tu 16.07.05, 16:26
            Rzeczywiście błąd :-( Przepraszam. Powinno być darzy.
            Jednak co do treści wypowiedzi nie zmieniam zdania :-).
        • rnrr Re: SLD zrobi wszystko by w II turze był Lepper 16.07.05, 15:54
          Ja jestem przekonany, ze SLD zrobi wszystko by przepchąć Leppera do drugiej
          tury. Sondaze juz umie robić na 500 osobowej próbie telefonicznej. Kampanie też
          umie robić. Podpuszczać prawice i ją skłócać wkaładajac kij w mrowisko SLD
          opanował od lat do perfektu. Dlatego teraz tylko cierpliwie czekają na Leppera
          i kłótnie między tymi prawicowymi. To jest ich oczywisty i naturalny interes.
          Wówczas można byłoby uchronić mniej pieniedzy na kampanie Cimoszewicza. Gdyby
          tak Kaczka lub ktoś inny wszedł to jednak biznesmeni z Ordynackiej musieliby
          wiecej wydać. Wszedzie tylko te pieniadz
    • abba15 [...] 16.07.05, 15:21
    • cheetah15 Re:Czy L. Kaczyński jest członkiem PiS-u? 16.07.05, 15:29
      Statut PiS
      ROZDZIAŁ II
      CZŁONKOWIE - PRAWA I OBOWIĄZKI
      Art. 13
      2.Członkiem PiS nie może być osoba, która:
      4.popełniła przestępstwo z niskich pobudek…

"Działanie z niskich pobudek występuje z reguły w sytuacji, w której sprawca
      dopuszcza się przestępstwa w zamiarze bezpośrednim, przejawiając nienawiść lub
      chęć poniżenia drugiego człowieka”
      www.prawo.lex.pl/czasopisma/prokurator/glos9801.html
      ZASADY ETYCZNE PiS
      Art. 14
      Członkowie PiS w wypowiedziach i sporach publicznych zawsze kierują się prawdą,
      nie rzucają fałszywych lub bezpodstawnych oskarżeń, propagują prawdziwe
      i sprawdzone informacje o istotnym ze względów publicznym znaczeniu.
      • studioturos Re:Czy L. Kaczyński jest członkiem PiS-u? 16.07.05, 15:34
        Nie trzeba byc "czlonkiem" SLD, by byc zlodziejem. Przyklady: Dochnal, Kluczyk,
        Żgiel, Kuna, wymieniac dalej. W partii czy bez partii panowie z LSD sobie
        radzili...
        • rnrr Re:Czy L. Kaczyński jest członkiem PiS-u? 16.07.05, 15:37
          No i wszystko jasne. :)
        • rnrr Re:Czy L. Kaczyński jest członkiem PiS-u? 16.07.05, 15:37
          No i wszystko jasne. :)
        • www.twojenazwisko.pl Re:Czy L. Kaczyński jest członkiem PiS-u? 16.07.05, 17:03
          studioturos napisał:

> Nie trzeba byc "czlonkiem" SLD, by byc zlodziejem. Przyklady: Dochnal,
          Kluczyk,

Wydaje mi się, że robisz dokładnie to, za co Sąd skazał Kaczyńskiego; nazywasz
          złodziejem kogoś, kto nie był nigdy ani skazany, ani nawet oskarżony o
          popełnienie sugerowanych mu czynów. I pewnie ze strachu przeinaczyłeś Jego
          nazwisko... I pewnie ze strachu się nie podpisałeś...
      • kamilius10 Re:Czy L. Kaczyński jest członkiem PiS-u? 16.07.05, 15:43
        No właśnie jak się ma Art. 14 Statuu PiS do zachowania Wassermana w Komisji ?
        Przecież ten facet wybierał dowolne pasujące mu fragmenty z teczki premiera
        Belki i do mediów z tym. Przecież to podwazanie wyroku niezawisłego Sądu, który
        oczywśicł Belkę i stwierdził, że nie było kłamstwa lustracyjnego

Art. 14
        Członkowie PiS w wypowiedziach i sporach publicznych zawsze kierują się prawdą,
        nie rzucają fałszywych lub bezpodstawnych oskarżeń, propagują prawdziwe
        i sprawdzone informacje o istotnym ze względów publicznym znaczeniu.
    • prokurator7 Re: Konwencja PiS: Dorn ostro o Cimoszewiczu 16.07.05, 15:48
      DORN, farbowany lis, który ukrywa swoje prawdziwe nazwisko.
      Gdy prezydentem był Wałęsa, Kaczory z Zaleskim z Biura Bezpieczeństwa
      Narodowego też węszyli wszędzie spiski. A sami kręcili brudne interesy m.in. w
      spółce Telegraf. Teraz gdy Zaleski, po kilkunastoletnim zresztą procesie,
      trafił wreszcie za to do więzienia, głos daje Dorn. Ale dlaczego nie napisze,
      jakie jest jego prawdziwe nazwisko i w jakich spółkach kręci interesy?
    • adam.2x Moj apel do PiS-u i innych z prawa i lewa 16.07.05, 15:50
      Zacznijcie propagowac wzajemne zrozumienie zamiast nienawisci. Zalaczam
      przyklad:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=631&w=24588945&a=26529466
    • jakarta Re: Konwencja PiS: Dorn ostro o Cimoszewiczu 16.07.05, 15:58
      Tysiąc razy wolę bardziej uczciwego postkomunistę Cimoszewicza niż Kaczora,
      któremu sekunduje taki "inetelektualista" i "moralista" jak Dorn.
      Renatka Beger przy Dornie to niedościgniony wzór wszystkich cnót.
      • rnrr Re: Konwencja PiS: Dorn ostro o Cimoszewiczu 16.07.05, 16:10
        jakarta napisał:

> Tysiąc razy wolę bardziej uczciwego postkomunistę Cimoszewicza niż Kaczora,
        > któremu sekunduje taki "inetelektualista" i "moralista" jak Dorn.
        > Renatka Beger przy Dornie to niedościgniony wzór wszystkich cnót.

Dzisiaj możemy porozmawiać o szczekaniu. Rozróżnia się dwa rodzaje szczekania.
        Szczekanie złamane (czyli powyższe - zwane też uprawnionym) oraz szczeganie
        połączone z siusaniem czyli takie jak uprawia każdy kto napisze lub powie
        cokolwiek o Włodzimierzu Cimoszewiczu.
        • olo1033 Re: Konwencja PiS: Dorn ostro o Cimoszewiczu 17.07.05, 10:08
          Ten nadęty Dorm pokazał klasę chamstwa i jak nie powinien zachowywać się poseł
          na wiecu wyborczym. Jeszcze mało brakowało a już podnosił rękę jak Kaczyński
          miesiąc temu a w latach 1933 pewien pan z wąsikiem i uczesaniem na bok .. a
          mnie coś się przypomina ..
    • me-e NIEZMIENNI KACZYNSCY... 16.07.05, 16:06
      ...zawsze tacy sami...i gdy pozucali walese z wachowskim...i podczas puczu
      bolszewikow i kolesi na premiera olszewskiego...i obecnie ciagle tacy sami...za
      to ich cenie...)))
    • t.dragon Re: Konwencja PiS: Dorn ostro o Cimoszewiczu 16.07.05, 16:14
      Sądząc po Twoim języku, zaliczas się do elektoratu czerwonych. To prawda, PiS
      na TAKI elektoart nie liczy. Bo chamy głosuja na chamów.
      • derby6 Re: Konwencja PiS: Dorn ostro o Cimoszewiczu 16.07.05, 18:15
        a durnie głosują na durniów.O chamach nie wspomnę każdy widzi!!!!!
        • uu1 Re: Konwencja PiS: Dorn ostro o Cimoszewiczu 16.07.05, 18:22
          On jest smok latający. Wystarczy nasypać mu soli pod ogon.
    • worgules Re: Konwencja PiS: Dorn ostro o Cimoszewiczu 16.07.05, 16:26
      Cimoszewicz wygra w I turze.Dlaczego? Bo przeciwnicy z prawicy to infantylne
      chłystki.Rozum dwunastolatka, a pchają się na prezydenta,senatorów,posłow...I
      tak widzi sprawę większość Polaków.
    • yurek.wieczorek Re: CIMOSZENKO TO NADYMANY SŁABEUSZ !!!!!!!!!!!! 16.07.05, 16:41
      tango z satyro to będzie zabawa parlamentarna gratuluje Pruszkowskiemu.
      • mirwlady CIMOSZENKO TO NADYMANY SŁABEUSZ !!!!!!!!!!!! 16.07.05, 23:44
        niestety cimoszenko wszystko robi
        aby go takim widzieć !
        • legiaking4 Re: CIMOSZENKO TO NADYMANY SŁABEUSZ !!!!!!!!!!!! 17.07.05, 11:59
          cimoszenko do słaby bubek
          ukrywający swoją słabość
          po maską aroganckiego kowboja

za komuny mógł okazywać swoją
          arogancję reszcie świata
          bo lizanie dup czerwonych bosów
          gwarantowało mu nietykalnośc
          • lolek884 Re: CIMOSZENKO TO NADYMANY SŁABEUSZ !!!!!!!!!!!! 17.07.05, 13:07
            egiaking4 napisał:

> cimoszenko do słaby bubek
            > ukrywający swoją słabość
            > po maską aroganckiego kowboja
            >
            > za komuny mógł okazywać swoją
            > arogancję reszcie świata
            > bo lizanie dup czerwonych bosów
            > gwarantowało mu nietykalnośc

mysle ze tym
            jego nadymaniem
            steruje jolka
            ktora jest calym
            mozgiem tego
            wyborczego malpiego cyrku
            • wislaking33 Re: CIMOSZENKO TO NADYMANY SŁABEUSZ !!!!!!!!!!!! 17.07.05, 21:33
              lolek884 napisał:

> egiaking4 napisał:
              >
              > > cimoszenko do słaby bubek
              > > ukrywający swoją słabość
              > > po maską aroganckiego kowboja
              > >
              > > za komuny mógł okazywać swoją
              > > arogancję reszcie świata
              > > bo lizanie dup czerwonych bosów
              > > gwarantowało mu nietykalnośc
              >
              > mysle ze tym
              > jego nadymaniem
              > steruje jolka
              > ktora jest calym
              > mozgiem tego
              > wyborczego malpiego cyrku

no a jolka steruje prezio olo
              a w ogole chodzi o to
              by tych dwoje nie skonczylo
              przed trybunalem jak caucescowie
    • babariba666 Lutek moze sobie gadać, tyle jego, ile... 16.07.05, 16:44
      nagada pismakom.
    • www.twojenazwisko.pl JAKI LUDWIG DORN??? 16.07.05, 16:50
      Cytat z nagłówka: "Szef klubu Prawa i Sprawiedliwość Ludwig Dorn..."

Był taki kolarz Olaf Ludwig, ale o Ludwigu Dornie nie słyszałem do tej pory :-
      )))
      • uu1 Re: JAKI LUDWIG DORN??? 16.07.05, 17:57
        Bo on się nazywa Ludwik DORNowaty.
    • wojec kaczka 16.07.05, 17:13
      ,,spieprzaj dziadu''
      • redmad Re: kaczka 16.07.05, 18:16
        Oświećcie mnie, do kogo Kaczyński powiedział "spieprzaj dziadu"? Wiem że czuje
        on potrzeby Polski ale to wydarzenie mi jakoś umknęło.
        • uu1 Re: kaczka 16.07.05, 18:21
          Na warszawskiej Pradze, podczas kampanii wyborczej na prezydenta Warszawy, tym
          wytwornym zwrotem BONAPARsTEk skwitował pytanie potencjalnego wyborcy. Jak
          ustalili dziennikarze śledczy, obydwaj byli trzeźwi.
          • doktorhabilitowany.1 łech: kaczka 16.07.05, 20:57
            to lepsze niz taczka?
            • uu1 Re: łech: kaczka 16.07.05, 21:29
              Dobre :D
              • doktorhabilitowany.1 Re: łech: kaczka 16.07.05, 22:34
                łech kaczynski
                • uu1 Re:łach man 16.07.05, 22:40

• doktorhabilitowany.1 Re:łach man 16.07.05, 23:09
                    łach kaczyński?
                    • uu1 Re:łach man iarz 16.07.05, 23:51
    • hernandez Jak zwykle temat przewodni WALKA Z KOMUNA 16.07.05, 17:16
      KURFFFFA tylko ze komuny juz dawno nie ma!
      • katonazizm-stop o programie gospodarczym ani slowa 16.07.05, 17:51
        Bo te tluki go nie maja.
        • uu1 Re: o programie gospodarczym ani slowa 16.07.05, 17:58
          Jest taki dokument. Trzeci Oddech Kaczuchy.
    • kabu12 [...] 16.07.05, 17:36
      • m.rycho Re: Icek Drn. 16.07.05, 18:06
        Cimoszewicz nic nie mówi,dokonania ma jednoznacznie negatywne,gra rolę
        bezpartyjnego zbawcy narodu a zakochani w nim ślepo ,bez względu na
        rzeczywistość pójdą za nim.Dokładnie tak samo jest z Rydzykiem,czy czasami nie
        pobierali nauk w jednej szkole,a może i mocodawcy ci sami.
        Zobaczymy co radio maryja mówi o Cimoszewiczu a wszystko będzie jasne.
        Moim zdaniem kampania będzie prosta,doprowadzić do drugiej tury Leppera z
        Cimoszewiczem.
        • fritz.fritz Re: Icek Drn. 16.07.05, 21:36
          m.rycho napisał:

> Cimoszewicz nic nie mówi,dokonania ma jednoznacznie negatywne,gra rolę
          > bezpartyjnego zbawcy narodu

www.rzeczpospolita.pl/teksty/wydanie_050706/publicystyka_a_6-1.F.jpg

a zakochani w nim ślepo ,bez względu na
          > rzeczywistość pójdą za nim

Tych wszystkich nie ma az tak duzo.

.Dokładnie tak samo jest z Rydzykiem,czy czasami nie
          > pobierali nauk w jednej szkole,a może i mocodawcy ci sami.
          > Zobaczymy co radio maryja mówi o Cimoszewiczu a wszystko będzie jasne.

A to jest dobre przypuszczenie. Naprawde jestem ciekawy.

> Moim zdaniem kampania będzie prosta,doprowadzić do drugiej tury Leppera z
          > Cimoszewiczem.

Uf, az takim pesymista nie mozna byc. To bylby naprawde horror.

Zwlaszcza, ze ludzie naprawde powinni zwrocic troche wieksza uwage na zyciorys
          Cimoszewicza. Na koncu nie bedzie glosowalo na niego wiecej niz 35%,tzn. sie
          przy frekwencji okolo 75% prawica moze wygrac.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=26539725&a=26541754
    • szukacz_waw Prezydent Warszawy... hehehehe 16.07.05, 17:56
      Jesli ten facet tak samo dobrze rozumie potrzeby kraju i jego obywateli jak
      rozumie potrzeby miasta i jego mieszkancow to... chron nas Boze od takiego
      prezydenta...
      • uu1 Re: Prezydent Warszawy... hehehehe 16.07.05, 17:59
        Jaki problem. Sezon polowania na kaczki uważam za otwarty.
      • orcheystra Re: Prezydent Warszawy... hehehehe 16.07.05, 18:00
        zamiast złośliwie obrabiać dupę innym, zabierzcie się Dorn i Kaczyński za
        sformułowanie kliku KONKRETNYCH i kompetentnych projektów prowadzących do
        rozwoju gospodarczego kraju.
    • derby6 L.Kaczyński: Znam Polskę i czuję jej potrzeby 16.07.05, 18:01
      Załosny był Ludwik Dorn podczas dzisiejszego wiecu poparcia dla Kaczyńskiego.On
      jest mniej więcej w moim wieku/jestem starszy/więc mogę powiedzieć,że
      przypominał mi czasy Wł.Gomułki i Gierka jeżeli chodzi scenariusz tego wiecu.
      Tylko tak dalej Towarzyszu Dorn a drugiej rundy zapewne nie będzie.Good luck.
      • uu1 Re: L.Kaczyński: Znam Polskę i czuję jej potrzeby 16.07.05, 18:04
        Widziałem kiedyś starą kronikę. Był tam Gierek, Jaroszewicz i niejaki Grudzień.
        To chyba stryj Dorna.
        • lukasito Re.Kaczyński: Znam Polskę i czuję jej potrzeby 16.07.05, 20:09
          "Nie doceniliśmy pewnej tradycji komunistyczno-postkomunistycznej. Nie
          doceniliśmy tego, że to jest powtarzany manewr. Po raz pierwszy zastosowano go
          w Polsce w 1956 roku, kiedy byłego pierwszego sekretarza KC PZPR Władysława
          Gomułkę mianowano odnowicielem Polski, nieomalże liderem walki o prawa
          człowieka, o demokrację i o suwerenność" - argumentował Dorn.

"Znam Polskę, czuję Polskę, czuję jej potrzebę wolności, sprawiedliwości, jej
          wielki głód sukcesu" - oświadczył Kaczyński. "Jestem przekonany, że będę
          prezydentem Polski sprawiedliwej - jestem przekonany, że zwyciężymy" - dodał.

To faktycznie stary numer o Zbawco Sprawiedliwy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka