ksiundz 18.07.05, 23:46 entów polecam Marka Twaina: Jak kandydowałem na gubernatora - troszkę dystansu jeszcze nikomu nie zaszkodziło :))) www.dziecionline.pl/Biblioteka/Twain/jak_kandydowalem.htm Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mmkkll Re: W wolnych chwilach od wdeptywania w ziemię pr 18.07.05, 23:48 Świetne opowiadanie :). Ci, co nie znają powinni przeczytać. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiundz To może coś dla Giwi - niech wie co ją wcześniej 18.07.05, 23:50 czy później czeka :)))) dziecionline.pl/Biblioteka/Twain/jak_redagowalem.htm Odpowiedz Link Zgłoś
mmkkll To jest też świetne :) 19.07.05, 00:06 dziecionline.pl/Biblioteka/Twain/groteskowa.htm Chyba sobie przypomnę opowiadania Twaina. Szkoda, że na stronie, której adres podałeś nie ma opowiadania o rewolucji w Pitcairn. Też by tu pasowało :). Odpowiedz Link Zgłoś
ksiundz Nie ma też historii o "asystenturze politycznej" u 19.07.05, 00:12 senatora :))))))))))))))) ani o służbie państwowej w bodaj departamencie konchologii :))) I pomyśleć że Amerykanie przechodzili 150 lat temu to czego my się musimy na nowo, po 50 latach uczyć, szkoda straconego czasu i dlatego nie cierpię komuchów Odpowiedz Link Zgłoś
jestemzewsi Re: Nie ma też historii o "asystenturze polityczn 20.07.05, 06:28 Lubie Twaina - wyciągam ten wątek - może więcej osób tu zajrzy i przeczyta choćby to jedno opowiadanie;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
ksiundz Ciekawe czy w necie "chodzi" Zoszczenko - sprawdzę 20.07.05, 07:56 :) > Lubie Twaina - wyciągam ten wątek - może więcej osób tu zajrzy i przeczyta > choćby to jedno opowiadanie;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly33 Re: Ciekawe czy w necie "chodzi" Zoszczenko - spr 20.07.05, 23:59 przeciez ten pierwszy tekst to nic innego jak wyborcza traktuje pralata, rydzyka i tego tam milionera z Am. Poludniowej. Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk A ja poleczam to. Polakom... 21.07.05, 00:08 www.dziecionline.pl/Biblioteka/Twain/czlowiek_ktory/1.htm Odpowiedz Link Zgłoś
mmkkll Re: A ja poleczam to. Polakom... 21.07.05, 00:09 Znane i lubiane, ale to o rewolucji w Picairn IMHO nieco lepsze ;). Gdzieś poza tym miałem w domu "Listy z Ziemii". Muszę poszukać. Odpowiedz Link Zgłoś
jestemzewsi Re: korekta - mocne 21.07.05, 09:48 Prosżę ksiundza - "mcone" też ładnie było;-)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
lolek1313 Re: Święte słowa, proszę... ksiundza! 21.07.05, 09:17 To te, te święte: troszkę dystansu jeszcze nikomu nie zaszkodziło :))) Odpowiedz Link Zgłoś
jestemzewsi Re: Bo ten ksiundz... 21.07.05, 09:20 ...to on mądry niesłychanie, choć kaczkofan! Odpowiedz Link Zgłoś
ksiundz Dziękuję :)))) ale to zasługa Marka: jego przypowi 21.07.05, 09:57 eść o rurze odegrała w moim życiu pewną rolę. A brzmiała mniej więcej tak: Gdzieś w USA pewien cwaniak wkopał rurę do ziemi na jej dnie umieszczając lusterko. Przy rurze wywiesił kartkę: wyjątkowa okazja, zaglądając do rury obejrzysz Chiny za jedyne 10 centów. Naturalnie ustawiła się kolejka chętnych, ludzie płacili, zaglądali i odchodzili uszczęśliwieni. Oczywiście nie zwiedzili Chin, przeczytali tylko na lusterku umieszczonym w rurze następujący tekst: Popatrz w lusterko i zobacz jak wygląda idiota, masz jednak szansę zrobić z innych idiotów, uwierz mi to cię uszczęśliwi, odejdź więc bez słowa i bądź szczęśliwy :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
jestemzewsi Re: No, co też ksiundz opowiada;-))))))))) 21.07.05, 10:53 Bez fałszywej skromnosci, upraszam. Zasługą tego Tłejna jest tylko to, że się wcześniej od ksiundza urodził i dlatego ksiundza ubiegł, kapitalista jeden! Gdyby nie to, ksiundz by to jeszcze lepiej wymyślił. Proszę spytać Maużonki, czy nie mam racji;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ksiundz Wizjoner :))) 21.07.05, 12:08 Kobietom zdołał wmówić, że w zbiorowych modlitwach przypada im nie dość wybitne miejsce, co powołało do życia drugą grupę malkontentów. Odpowiedz Link Zgłoś
mmkkll Re: Wizjoner :))) 21.07.05, 12:31 Nie rozumiem... Przecież chyba dobrze uzasadniłem potrzebę niekasowania. Miejsca na dysku im żal??? Odpowiedz Link Zgłoś
ksiundz Hmm, niezbadane są wyroki nożyczek cenzora 21.07.05, 13:11 a poza tym co w tym wartościowego jeśli nie ma odniesień do myśli Pacewicza, Pawełka czy Kurskiego na temat życia społecznego ? :)))) Odpowiedz Link Zgłoś