Dodaj do ulubionych

Pamiętacie bandytów z Ligi Republikańskiej ?

06.08.05, 14:20
To oni zapoczątkowali w III RP napady polityczne.Fuhrerek Kamiński bohatersko wysyłał w bój bandytów przeciwko pochodom pierwszomajowym . I nie tylko .Aż dzięki Krzaklewskiemu dostał się do elity władzy i teraz doradza Kaczyńkiemu.Na społecznym wikcie przytył i już mu nie w głowie bijatyki.Taki los czeka zapewne i Młodzież Wszechpolską.Bezkarność prawicowych bandytów jest przykładem na opanowanie wymiaru sprawiedliwości przez sympatyków jednej opcji politycznej.Uczciwie przyznaję ,że ligusy były łagodniejsze od MW.Ale podobno jako trzecia zmiana idzie Narodowe Odrodzenie Polski.Oni dopiero pokażą ! A policja i sądy bedą odwracać głowę...
Obserwuj wątek
    • o90 Re: Pamiętacie bandytów z Ligi Republikańskiej ? 06.08.05, 17:42
      mam nadzieje ze pokaza!!! osobiscie mierzi mnie widok ciotopochodow,
      klikozwiazkowych pikiet, czy tez obchodow stalinowskich przez rozne komuszo-
      lewackie gangi, antyglobalisci i wszelkiej masci czerwoni-zieloni powinni isc
      na krakersy i kawe a nie szwedac sie po ulicach miast i przeszkadzac ludziom w
      zyciu. a jak juz musza demolowac mi kraj to zapraszam na stadion ( ktory
      wczesniej sobie wynajmijcie , grupa trzymajaca wladze da kase ) a z drugiej
      strony wpuscimy 10 kiboli cracovi czy innej arki i porozmawiacie sobie w ciszy
      i spokoju. a w miastach bedzie spokoj i cisza.
      jakby bylo pieknie bez lewactwa na swiecie....tylko ktora fabryka dostarczy
      tyle amunicjiii? wot question....
      • mr_perfekt Pamietamy... 06.08.05, 17:47
        1. Pamietam jak stalem kiedys przed swietami 8 godzin w kolejce bo poszla fama
        ze "rzuca karpia". Ludzie slabli na mrozie, padali w snieg, bo zeby nie
        utrudniac sprzedawczyniom krzatania sie przy pustych polkach stalismy na
        dworze. Bylo na pewno kilkaset osob. Bylo tyle ludzi ze parada gejow to przy
        tej kolejce zebranie podworkowego kolka filatelistycznego. Oczywiscie jak to
        wtedy bywalo nic nie rzucili. Pamietam ze nigdy w zyciu juz tak nie zmarzlem.
        Chociaz chodze po gorach i nie raz biwakowalem w sniegu. Mama plakala bo swieta
        byly bez karpia.
        2. Pamietam jak moi rodzice stali na zmiane ok. 1 tygodnia dzien i noc w
        kolejce spolecznej zeby nas z bratem zapisac na j. angielski w EMPIKu. Pamietam
        ze prosilem ich zeby nas nie zapisywali bo sie o nich balem jak widzialem
        wracajacych zeby chwile sie przespac i cos zjesc do domu. Brat plakal.
        3. Pamietam jak z ojcem jezdzilismy po wsi od domu do domu i pytalismy czy
        mozna tu kupic swinie. Z jednym z chlopow ubililismy targu i w jego stodole z
        jego zona na warcie, rolnik zabijal swinie siekiera, trwalo to okolo pol
        godziny bo nie umial jej trafic. Pamietam ze jak ta swinia wtedy ryczala to
        jego dzieci wybiegly przed dom i plakaly.
        4. Pamietam wojsko w stanie wojennym pod naszym blokiem grzejace sie przy
        piecyku i pociagajace flaszke z gwinta. Oglosili wolne w szkole i patrzylismy
        zza firanki czy mozna wyjsc, czy tez beda do ludzi strzelac. Pamietam jak
        pozniej to "wolne" trzeba bylo odrabiac i zapieprzalismy do szkoly w soboty
        przez pol roku jak nie dluzej. Pamietam jak na to chodzenie do budy w soboty
        krew mnie zalewala.
        6. Pamietam ze pani z historii klamala i tato mi tlumaczyl zebym nikomu nie
        mowil ale to nieprawda co ona mowi i zebym mimo wszystko sie tego uczyl i
        udawal ze w to wierze.
        7. Pamietam jak rodzice sluchali radia calymi nocami zamknieci w kuchni. Co sie
        czlowiek przebudzil to bylo slychac te piski i trzaski.
        8. Pamietam jak sasiad byl sadzony za pobicie strazaka. Sasiad wracajac pijany
        do domu zobaczyl strazaka w mundurze. Pomyslal ze to milicjant i rzucil sie na
        niego.

Te sytuacje sa byc moze i troche smieszne dzis, ale sa takie rzeczy ktore
        pamietam, o ktorych wstyd opowiadac bo byl to szczyt upodlenia ludzi przez
        komune.

Najlatwiej o tym zapomniec i wmawiac sobie ze bylo "wszystkim dobrze". A ja jak
        to tak sobie przypominam to stwierdzam ze jak bede mial okazje jakiegos komucha
        dorwac na osobnosci to mu za swoje zmarnowane lata i moich rodzicow i dziadkow
        spuszcze wpi....l. To juz demokracja i takich rzeczy sie nie robi, trzeba
        szanowac komuszkow i fru i bzdziu, ale jak to mowil Brudny Harry: "na komuchu
        czapka gore" i "dobry komuch to martwy komuch".
        • imagistyk Re: Pamietamy... 06.08.05, 18:25
          Gdybyś miał lepszą pamięć to byś pamiętał ,że ligusy atakowali spokojnych ludzi,a nie zomowców.Przez PZPR i stronnictwa satelickie przewinęło się kilkanaście milionów Polek i Polaków.Zacznij więc bicie od członków swojej rodziny.Przypominasz mi kolegę z pracy(członka ZSMP),który nie mógł się doczekać momentu krwawej rozprawy z komuchami.
          • mr_perfekt Sumienie nieczyste gryzie? 06.08.05, 18:35
            Dla twojej wiadomosci moja rodzina nie z "tych"...
            Zes sam umoczyl w gownie nozki, to nie mierz wszystkich swoja miarka...

"...kilkanascie milionow..." - dobre sobie. Skad ta statystyka? Ja bylem w
            trojce klasowej. Czy to stronnictwo satelickie PZPR?
    • michal00 Ligi Republikanska najbardziej lubila Kwacha 06.08.05, 18:52
      Jezdzili za nim po calym swiecie i robili mu obciach. Kiedys we Wroclawiu w
      dniu zapowiadanej wizyty Kwasnego przywiezli wczesniej limuzyna jego sobowtora,
      byla obstawa - wszystko jak nalezy. Niektorzy sie na to nabrali, zaczeli
      klaskac. Tymczasem falszywemu Kwachowi podano flaszke na tacy, a on zaczal
      golic "gorzalke" i ladowac sie do bagaznika, tak jak autentyczny Kwach na
      Bialorusi. To bylo zabawne. Taki to byl "bandytyzm".
      • mr_perfekt Dobre... ha ha ha... 06.08.05, 18:53
      • imagistyk Re: Ligi Republikanska najbardziej lubila Kwacha 06.08.05, 22:02
        Pomyliłeś chyba z Inicjatywą 3/4 Jana Marii Władysława Papkina.Kamienie i petardy rzucane przez ligusów nie były tworem wirtualnym.A gdybyś był chrześcijaninem to nawet takie czyny byś odrzucał.
        • hercule_poirot Re: Ligi Republikanska najbardziej lubila Kwacha 06.08.05, 22:19
          asbsolutnie, nie pomylił takie własnie happening'i organizowała Liga
          Republikańska , a , że ktos lewacki kiep i wszystko mu sie kojarzy z z
          poczynaniami" lewicowych młodzieżówek", które poza inwektywami i zaczepkami
          niczym oryginalnym sie nie wykazują , to niestety na to sie nie poradzi ...
          • imagistyk Re: Ligi Republikanska najbardziej lubila Kwacha 06.08.05, 22:28
            Jak na herculesa poirota masz bardzo selektywną pamięć.A Twoja akceptacja bandytyzmu dobrze wróży następcom ligusów.
            • dupekzoledny Re: Ligi Republikanska najbardziej lubila Kwacha 06.08.05, 22:32
              tynperfekt faktycznie okrutnie był prześladowany.
              a co do prawiczków KArTOfLI-czego od głupoli oczekiwać??
            • hercule_poirot Re: Ligi Republikanska najbardziej lubila Kwacha 06.08.05, 22:34
              selectywny w osadach to jesteś Ty i trudno się dziwić , po takim "brain
              washed" na Rozbrat ....
              • imagistyk Re: Ligi Republikanska najbardziej lubila Kwacha 06.08.05, 23:55
                Tak się składa,że jedyną organizacją polityczną do której należałem była pierwsza "Solidarność". Po prostu nie jestem miłośnikiem bandytyzmu.A tylko ślepi nie dostrzegali bandytyzmu Ligi Republikańskiej i obecnie zamykają oczy na poczynania Młodzieży Wszechpolskiej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka