galba 08.08.05, 07:19 Może zagłosować na PiS? Zrażał mnie ich udział w szopce z UE, teraz gdy wracają do korzeni (rząd Olszewskiego) można na serio rozważyć ich ofertę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
palestrina2005 Cimoszenko = PZPR 08.08.05, 07:53 Nie wiem czy to dobry ruch ? Ale zobaczymy. W każdym razie: "Cimoszenko musi odejść" Odpowiedz Link Zgłoś
krenglik Macierewicz!! 08.08.05, 08:22 Macierewicza bierzecie w swe szeregi. Człowieka który za wszelką cenę chciał dopiec podczas komisji śledczej formułując fałszywe zarzuty !!!! Ja już kurde nie oddam na was głosu. Ważniejsze dla PISu są sądaże niż uczciwość. A może chodzi poparcie Radia Maryja? Bo Radio Maryja to NIEprawość i NIEsprawiedliwość!!!! A pfu wstyd panie Kaczyński, wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
usiruf CZY GABRYIEL JANOWSKI TEZ TAM BEDZIE?!! 08.08.05, 11:26 Czy PiS ma zamiar na swoje listy wziac takze naszego sejmowego reprezentanta osob niepelnosprawnych umyslowo? Bo skoro Macierewicz i spolka to chyba z calym inwentarzem. To by w kazdym razie rozwiazywalo dylematy czy PiS czy PO. Odpowiedz Link Zgłoś
reduta_ordona Cimoszewicz=Giertych=Maciarewicz 08.08.05, 11:51 Wszystko jedno jaki ekstremista, skoro ekstremista. POlska zasuguje po stuleciach ekstremizmu z przymusu na lata umiarkowania i otuchy. Odpowiedz Link Zgłoś
sldupsztajn99 NIE CIESZCIE SIĘ ZLEWY -GIERTYCH DOŁĄCZY PÓŹNIEJ ! 08.08.05, 16:58 i jako minister sprawiedliwości postawi kwacha, jolkę i całą ich bandę przed Trybunałem !! za zdradę stanu !! Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm a poseł Głębocki??? 08.08.05, 12:36 skazany za niepłacenie alimentów na syna - teraz współtwórca RP. No i chudziutki poseł Stryjewski - przeciwnik pasożytniczych pomarańczy... Fajni ludzie w PiS :) Odpowiedz Link Zgłoś
mch1983 A coś pozatym? 08.08.05, 13:43 A ty co standardowo Cimoszenko i Cimoszenko. A może coś pozatym? Troche jakoś monotonnie i bez przekonania :( Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Cimoszenko 09.08.05, 07:30 Jak to ???? Z bardzo dużym przekonaniem jestem przeciw Cimoszence. Już mu notowania spadają, a więc Polacy obudzili się i są przeciw komuchowi. Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: PiS podbiera Macierewicza 08.08.05, 07:57 Maciarewicz w sumie nie jest taki zły. Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Macierewicz-katastrofa--Olszewski - OK 08.08.05, 09:31 Problem polega na tym, jak oddzielic Olszewskiego od Macierewicza. Szkoda, ze PiS nie dogadal sie przedtem z Olszewskim i ma teraz bardzo watpliwego faceta na swoich listach. Ale z drugiej strony, rzeczywiscie oslabia to LPR a to jest wazne. Odpowiedz Link Zgłoś
geza_jung Back to the roots 08.08.05, 11:03 I znowu mamy tak potrzebną Polsce ach wielce pożądaną, immanentną wręcz i nie do pozbycia się z naszego pięknego kraju rywalizację Biskup vs Czerwony. Stawiam w tej rundzie na zawodnika w czarnym kasku. Czerwony jest w słabej formie i utraci tytuły. Do przodu Polsko! Polska, Białoczerwoni!!! A NIE MÓWIŁEM?! "Tak mówił mu przyjaciel, długi chudy Lolo..." Odpowiedz Link Zgłoś
x-y-z Re: PiS podbiera Macierewicza 08.08.05, 07:58 Mnie zrażają do PiSu jego wyciągnięte macki na wschód Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: PiS podbiera Macierewicza 08.08.05, 09:35 x-y-z napisała: > Mnie zrażają do PiSu jego wyciągnięte macki na wschód > Cos sie okropnie pomieszalo. To nie PiS, ten jest absolutnie pro europejski i rowniez za bardzo solidna polityka w stosunku do Moskwy bez dawania tylka tak jak to robi SLD. Macki na wschod to jest LPR i Samoobrona. Na tym wlasnie polega niebezpieczenstwo wplywu polityki tych partii na bezpieczenstwo Polski. SLD nie jest macka na wschod: to jest macka Moskwy w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
krakowiak47 Oj, Fritz 08.08.05, 14:00 to Tobie się pomieszało. Wszak europejska polityka to bardzo solidne dawanie ciała Ruskim. Jałty może nie pamiętasz, ale umizgi Czyraka i Schroedera do batiuszki Putina w Królewcu były nie tak dawno. Co tylko potwierdza stabilność kursu europejskiej polityki. Dobrze wiedzieć, że Kaczki też chcą tak kwakać! Odpowiedz Link Zgłoś
amhu Re: PiS podbiera Macierewicza 08.08.05, 08:09 Tekaemowy PiS i psychopatyczny Macierewicz! Ladna zbieranina odpadkow. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: PiS podbiera Macierewicza 08.08.05, 08:09 na pewno PiS jest blizszy ideowo Twoim pogladom od postkomunistycznego LPR, choć gospodarczo też nie do przyjęcia, nie mówiąc o opowiadaniem się za UE... Masz chłopie problem. A. Odpowiedz Link Zgłoś
galba No, fakt 08.08.05, 09:02 > Masz chłopie problem. Dawno już nie było takich wyborów, żebym na kilka miesięcy przed nie był na 100 % pewnien na kogo zagłosuję. Wchodzą w grę PiS, PO i P-JKM. Nie wiem czy nie skończy się na PiSie. Może rozdzielę swoje głosy: prezydencki i sejmowy między 2 różne frakcje? Odpowiedz Link Zgłoś
9111951u Re: Jan Olszewski jedyny prawdziwy premier III RP 08.08.05, 11:08 W całej pełni popieram ! Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm jasne 08.08.05, 12:39 obok Millerowskiego najgorszy rząd w historii - składający się z ludzi nieudolnych niemających pojęcia o gospodarce (Lutkowski, Glapiński, Lipko) i działający skutecznie przeciw lustracji (Macierewicz). Odpowiedz Link Zgłoś
dr.kidler Ojciec polskiej korupcji 08.08.05, 12:41 Za jego czasów minister Glapinski wprowadzil piewsze koncesje. Odpowiedz Link Zgłoś
lux-ex-silesia O.RYDZYK "BŁOGOSŁAWI" PIS 08.08.05, 08:15 BRAWO DONALD TUSK! Platforma Obywatelska wydaje się być najmniej podatna na umizgi różnej maści Radykalińskich. Tak trzymać! Gorzej z PiS-em, który szuka popracia u Macierewicza i Co., zamiast odbierać mu wyborców. Każdy, kto zadaje się z Macierewiczem, myśląc że na tym coś wygra, w konsekwencji bardzo źle na tym wychodzi. "Błogosławieństwo" O. Rydzyka, nie tylko przeczy nauce Kościoła katolickiego, ale na dłuższą metę szkodzi samym "błogosławionym". Bracia Kaczyńscy już raz, w latach 1990/1991, zaprzepaścili gigantyczną szansę na zbudowanie centrowej formacji. Jak widać teraz zapowiadają popełnianie podobnych błędów, szczególnie w podstawowych kwestiach gospodarczych. Lech Kaczyński już teraz mówi o swoim przyszłym prezydenckim veto wobec podatku liniowego. Nie różni się tym wiele od Prezydenta Kwaśniewskiego, który swego czasu skutecznie zawetował reformę podatkową koalicji w rządzie Jerzego Buzka. Wypijmy za błędy - i uczmy się na nich! Odpowiedz Link Zgłoś
gadery Re: PiS podbiera Macierewicza 08.08.05, 08:21 Popracie RM dla PISu jest juz pewne. Sluchaczki RM z kosciola mojej babci juz teraz nawoluja do glosowania na Kaczynskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
glen_road Re: PiS podbiera Macierewicza 08.08.05, 08:23 wróg mojego wroga jest moim sojusznikiem zdaje się myśleć o. Rydzyk i Maciarewicz idąc w układ z prounijnym piSem przeciwko giertychom Odpowiedz Link Zgłoś
jarzab9 PiS daje dupy az wiory leca 08.08.05, 08:39 a wszystko to tylko by zlapac te kilka punktow procentowych.... kaczynski prezydentem... farsa... ludzie spojrzcie co in zrobil z warszawa.... powinni mu dac ambasadora w bialorusi a nie fotel prezydenta.... Niech tam pokarze swoje prawo i sprawiedliwośc.... Zobaczymy cio bedzie po wyborach i ilu sprawach zapomna polityce... jak szybko dopadnie ichtajemnicza amnezja Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_jedza Re: PiS daje dupy az wiory leca 08.08.05, 09:45 Im bliżej wyborów, tym większego obrzydzenia nabieram. I w dzień głosowania zamiast do komisji wyborczej polaze na spacer :P Żeby sobie nie psuć humoru... Bo niezależnie na kogo oddam głos, to po wyborach grozi mi moralny kac :( A od kiedy dieciezja drohiczyńska należy do Polski, że bp Dydycz tak sie udziela? Odpowiedz Link Zgłoś
doktor.1 wredna_jedza ! Kto tu daje d........ ??? 08.08.05, 12:44 Wredna_jędzo. Już dawno Ci chciałem napisać, że Twój nick jest adekwatny do postawy, jaką tu prezentujesz. Odnoszę wrażenie, że jesteś zakompleksioną kobietą, która nawet warczy na swoje odbicie w lustrze. Przypominasz mi typ kobiety, która wstając rano już myśli, komu by tu dziś dokopać. I nie jest ważne komu i za co, byle by dokopać. Domownikowi, że nie gasi światła, gdy zamyka lodówkę, sąsiadowi, bo znowu grzecznie Ci się ukłonił czy pracownikowi wodociągów za to, że puszcza w rury wodę tak rzadką i mokrą. Kobieto ! To jest objaw, który podlega leczeniu klinicznemu ! Powyższe piszę w oparciu nie tylko o ten post, ale szereg Twoich poprzednich. To tyle tytułem wstępu. A powracając do meritum sprawy, to możesz sobie „łazić” gdzie chcesz i z kim chcesz, ale wiedz, że nie głosując – zwiększasz szanse SLD-owcom, którzy robią wszystko, by zniechęcić wyborców optujących za innymi partiami, by nie poszli do wyborów. Dzięki temu, ich zwarty i zdyscyplinowany elektorat może doprowadzić do tego, że SLD osiągnie poparcie powyżej 5 % i znowu będzie „mieszał” i torpedował wszystkie projekty ustaw broniących polską rodzinę, polską gospodarkę i finanse. Czyli innymi słowy – gdy nie pójdziesz do wyborów, przyczynisz się do tego, że w następnej kadencji sejmu zasiądą ci, którzy zdążyli już wbić gwoździe w trumnę Rzeczpospolitej, a w sposób pośredni i w Twoją trumnę. Tego chcesz ? A teraz w kwestii Diecezji drohiczyńskiej. Jeśli na polityce znasz się tak, jak na geografii, to nie powinnaś zabierać publicznie głosu w absolutnie żadnej sprawie, albowiem bardzo niekorzystnie wyglądasz w oczach tych, którzy to czytają i aż się zanoszą od śmiechu. Bo jak to możliwe, by Polka (?) miała takie rozeznanie w geografii Polski ? A jednak okazuje się, że jest to możliwe, ale wówczas, gdy uczennica zamiast na lekcje geografii, - chodziła na wagary i zgłębiała geografię zakamarków, w której spokojnie mogła wypalić jonta, albo nawdychać się oparów butaprenu. Myślę, że nie o taką autoreklamę Tobie chodziło. No cóż, stało się, więc teraz czas na spóźnioną edukację. - Lepiej późno niż wcale, - rzekł góral, gdy się spóźnił na pociąg. Mam nadzieję, że wiesz, gdzie są Siedlce w woj. mazowieckim. Jeśli nie wiesz, podpowiadam : Siedlce są oddalone od Warszawy o 93 km w kierunku na wschód, a dojechać można drogą nr 2. Gdy jesteś już w Siedlcach, kierujesz się na drogę nr 63 w kierunku płn. na Sokołów Podlaski. W Sokołowie Podl. kierujesz się na wschód drogą nr 637. W sumie po ujechaniu od Warszawy około 155 km – jesteś w DROHICZYNIE w województwie podlaskim. Ależ droga Pani, to jeszcze jest Rzeczpospolita Polska !!! _______________ Pozdrawiam i życzę światłości umysłu. Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_jedza Re: wredna_jedza ! Kto tu daje d........ ??? 08.08.05, 13:46 Za to swój nick zmień na doktor-pouczacz :D Będzie bardziej adekwatnie :D I jestem mooocno zdziwiona że możesz pisać kulturalniej [w miare, hehe] bez faszystowskich bluzgów i pomówień :)))) Nie głosując zwiększam szanse SLD??? Chyba cie człowieku pokopało :))))) To raczej PiS, poparte przez RM będzie miało wtedy poparcie, jak sie patrzy. Takiej karności, jak u Moherowych Beretów w głosowaniu, to nei ma nigdzie na świecie :D O. Dyrektor kazali, to lecimy do urny :))) PS - jak ja chodziłam na katecheze, to o takim szatkowaniu naszego pięknego kraju na coraz to nowsze diecezje, to jeszcze wróbelki nie ćwierkały :))) W końcu mamy więcej diecezji niż województw, że aż sie rzeczywiście można pogubić :D Poza tym, mnie obchodzą sprawy diecezji, w której mieszkam, a nie z drugiego końca Polski :) Jedyne moje zdanie w tej sprawie jest jedno, żaden ksiądz, czy biskup nie powinien sie tak angażowac w polityke, bo narusza kodeks :D Żeby czasem nie był zaskoczony, jak dostanie po uszach... I dobrze napisałeś, Drohiczyn to jeszcze jest Rzeczpospolita Polska, hehe :))) Ale diecezja chyba nie leży w całości na terytorium RP? Ma ktoś mapę pod ręką? Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_jedza Re: wredna_jedza ! Kto tu daje d........ ??? 08.08.05, 14:00 Drohiczyn leży jeszcze w Polsce, ale moje skojarzenia historyczne były słuszne :) Z uwagi na zmiany granic tam zawsze był problem, co lezy po kórej stronie granicy i co komu podlega :D Zresztą - można poczytać na ich stronce :P A obecna diecezja drohiczyńska została utworzona 5 czerwca 1991 roku :) Odpowiedz Link Zgłoś
krakowiak47 A pamiętacie ten dowcip? 08.08.05, 14:11 Jaka jest różnica między Bolesławem Krzywoustym a Edwardem Gierkiem? Bolesław podzielił Polskę między 5 synów, a Gierek pomiędzy 49 s...synów. A teraz pytanie: Pomiędzy ilu synów podzielił Polskę JP nr 2? Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_jedza Re: A pamiętacie ten dowcip? 08.08.05, 15:08 > A teraz pytanie: > Pomiędzy ilu synów podzielił Polskę JP nr 2? Wystarczy wejść na którąkolwiek stronke serwisu "kościelnego" i sprawdzić ile jest diecezji :) Odpowiedz Link Zgłoś
wikal Re: wredna_jedza ! Kto tu daje d........ ??? 08.08.05, 21:03 Wyjątkowo paskudne i niesmaczne wystąpienie. Jesteś chamem, któremu się wydaje, że jak dużo napisze, to już zyskuje status inteligentnego. Poziom agresji - niespotykany, bo post, na który odpowiadasz, takiego nie usprawiedliwia. Nie znasz pojęcia "dyskusja poparta argumentami". Zastepują je inwektywy. Nie przyjmujesz do wiadomości, że ludzie mogą mieć poglądy inne niż twoje. Proponuję skorzystać z usług psychiatry, może trochę cię wyciszy.Inaczej grozi ci wylew krwi do mózgu. I nie martw sie o jej kompleksy, bo z twoich można chyba usypać nowy Mount Everest. Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Bledne kolo lewicy: gdzie nie ruszyc: korupcja, 08.08.05, 09:59 przestpczosc i zdrada elementarnych interesow Polski na rzecz Rosji. Korupcja na najwyzszych na szczeblach administracji panstwowej. Bledne kolo lewicy: odnowa lewicy polega na tym, ze kandydatem na prezydenta jest facet, ktory jest opowidzialny za zerwanie umowy o budowie rurociagu laczacego Polske z Norwegia; facet, ktory falszyje informacja o majatku i sprzedaje akcje NAFTy tuz przed kryzysem; facet, ktory wstepuja do partii w 1971 roku a wiec tuz po wymordowaniu robotnikow na wybrzezu, nagonkach przeciwko wybitnym intelektualistom, takim jak Kolakowski, a wiec facet, ktory jest komunistyczna kanalia pierwszej jakosci! I wlasnie ta jakosc jest sprzedawana Polakom, jako odnowa lewicy. Opis rozwoju lewicy mozna w ciagu ostatnich 35 (od 1971) mozna opisac zamknietym kolem: Od Cimoszewicza, do... Cimoszewicza. Odpowiedz Link Zgłoś
radiomaryja1 apolityczny kościół 08.08.05, 08:41 "...Negocjacje pod okiem biskupa - Z tydzień temu odbyły się rozmowy kierownictwa PiS z prawicowymi kołami, m.in. Antoniego Macierewicza i Jana Olszewskiego, które tworzą Ruch Patriotyczny. Negocjacjom przyglądał się bp drohiczyński Antoni Dydycz związany z Radiem Maryja - mówi polityk PiS..." - to nie Iran, to Klechistan Odpowiedz Link Zgłoś
yrzyk Maciarewicz to ... 08.08.05, 08:56 ... psychopata.Wszelki sojusz z kimś tego pokroju jest żenujący. Kaczyńscy w tej chwili wyznają zasadę , iż cel uświęca środki. Wg mnie nie uświęca.!!! Za wszlką cenę do władzy? Bawcie się dobrze... zwolennicy praworządności... śmieszne. Odpowiedz Link Zgłoś
an9991 pis z błgosławieństwem rydzyka groźny dla polski 08.08.05, 08:59 taki układ jest rzeczywistym zagrożeniem dla polski. dla jej europejskiości i modernizacji. obydwa te środowiska wielokrotnie dawały wyraz, że część ich poglądów ma niekoniecznie demokratyczny charakter. jestem przekonany, że ich ewentualny sojusz będzie dla polski zagrożeniem na miarę tych jakie dla swoich krajów stanowiły fpo haidera w austrii czy front narodowy le pena we francji. te wybory mogą być dla polski i polaków bardzo poważnym egzaminem z demokracji. obyśmy go zdali. Odpowiedz Link Zgłoś
lukciu [...] 08.08.05, 09:02 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
jwojnar PiS = Paranoja i Schizofrenia 08.08.05, 09:02 No proszę, oto przykład pełnej szczerości w polityce - można jednak osiągnąć jedność formy i treści! Odpowiedz Link Zgłoś
islamsekta Re: PiS = Populizm i Socjalizm 08.08.05, 11:21 jwojnar napisał: > No proszę, oto przykład pełnej szczerości w polityce - można jednak osiągnąć > jedność formy i treści! Pytanie dlaczego Wybiorcza ich atakuje ?? PRzeciez oni promuja socjalizm z twarza Leppera i Frasyniuka grupy mocno pedałujacej. Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Bojkot przestepstwem: oznacza glosowanie na SLD. 08.08.05, 09:41 Kazdy, kto namawia do bojkotu, namawia do oddania glosow na SLD! Elektorat SLD jest bardzo zdyscyplinowany: wszyscy pojda glosowac. To znaczy sie, im mniej ludzi idzie glosowac, tym wiecej glosow relatywnie dostana. Np. Elektorat SLD 15% Idzie glosowac 50%. Ilosc glosow SLD 30% !!!! A wiec: wszyscy, ktorzy nawoluja za bojkotem sa komuchami chcacymi uratowac SLD!! Trzeba ich tepic i zwracac na to wszysktim uwage. Odpowiedz Link Zgłoś
veles2 przestępstwem jest głosowanie na PiS 08.08.05, 09:51 Zrozumiałbym wasze żale gdyby miały one jakikolwiek sens. Czego wy wszyscy checie od tego SLD?? Że bezrobocie spada? Że wreszcie jako tako gospodarka ruszyła? Tylko nie piszcie mi tutaj o michnikowsko-balcerowiczowsko- komunistycznej propagandzie. Oczywiście, karygodne błędy typu reforma Łapińskiego też się zdarzały ale na miłość boską!!! Napiszcie mi w czym PiS jest lepszy od SLD bo ja jakoś tego nie widzę. Jedyne w czym są lepsi to krzykactwo, populizm i obietnice bez pokrycia. Acha! No i proponują bardziej socjalistyczną wizję państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: przestępstwem jest głosowanie na PiS 08.08.05, 10:20 > Zrozumiałbym wasze żale gdyby miały one jakikolwiek sens. Czego wy wszyscy > checie od tego SLD?? Zeby zniknela. Co do PiS: jezeli chodzi o stosunek do panstwa: naprawde nie mozna porownywac, to sa rozne jakosci. Kaczor pokazal to, kiedyb byl ministrem sprawiedliwosci. Co do obietnic: Gruszki na wierzbach sa dla ciebie z cala pewnoscia abstrakcyjnym pojeciem, nie majacym nic wspolnego z populizmem. Co do gospodarki: SLD zwiekszyl zadluzenie Polski o okolo 160 mld zlotych. Ten dlug bedziesz splacac nastepne 20 lat. Slynna dziura Bauca wynosila 40 mld, gdyby zrealizowano idiotyczne pomysly SLD na koncu poprzedniej kadencji. Bauc przedstawil budzet z deficytem wysokosci 26 mld w okresie kryzysu gospodarczego. SLD objelo wladze w okresie wzarstajacej koniunktury i kiedy inflacja zostala opanowana, a wiec po kryzysie. I co? zamiast wygospodarowac zyski zadluzyla potwornie Polske. Jak to jest mozliwe, ze tak oczywiste fakty uszly Twojej uwadze? PiS nie jest sama. POPiS jest jedyna szansa. Bez PiS, PO nie ma najmniejszej szansy. Co do programu gospodarczego, po wyborach obydwie partie zrobia rachunek sumienia. Slaboscia PO jest olbrzymia, naiwna wiara w "niewidzialna reke rynku" i w to, ze w Uni panuje "idealny kapitalizm", bez walki o gospodarcze nacjonalistyczne interesy. Nie uwzglednienie tego oznacza zdrada wlasnych interesow gospodarczych i politycznych. Polityczna slaboscia PO, nie Rokity i Tuska, jest oboz "bialej flagi", ktory jest takim samym niebezpieczenstwem dla Polski, jak LPR i Samoobrona ale w dokladnie w odwrotnym kierunku. Odpowiedz Link Zgłoś
veles2 Re: przestępstwem jest głosowanie na PiS 08.08.05, 11:01 O stary. Rozbawiłeś mnie do łez. A więc zaczynam (tekst będzie przydługawy, więc proszę o cierpliwość). > Co do PiS: jezeli chodzi o stosunek do panstwa: naprawde nie mozna porownywac, > to sa rozne jakosci. Kaczor pokazal to, kiedyb byl ministrem sprawiedliwosci. O jakich jakościach piszesz? Czym się wsławił kaczor gdy był tym ministrem? Populistycznym podwyższaniem kar, które i tak nigdy nie będą egzekwowane? Zastojem w sprawie Fozz? Pomysłami wydłuzania okresów przedawnień? Nie rozśmieszaj mnie. To jest populizm w najczystszej postaci, nie wnoszący żadnych rozwiązań zmierzających do uzdrowienia wymiaru sprawiedliwości. > Co do obietnic: Gruszki na wierzbach sa dla ciebie z cala pewnoscia > abstrakcyjnym pojeciem, nie majacym nic wspolnego z populizmem. Obietnice Pisu to nie gruszki na wierzbie, to raczej palmy na Antakrtydzie! Co obiecuje Pis? IV RP? Wzmocnienie roli prezydenta? Poparcie dla związków zawodowych walczących o socjal? Program promocji zatrudnienia przejawiający się w obniżkach Citu dla nowo zatrudniających? Po prostu żenujące... > Co do gospodarki: SLD zwiekszyl zadluzenie Polski o okolo 160 mld zlotych. Ten > dlug bedziesz splacac nastepne 20 lat. > > Slynna dziura Bauca wynosila 40 mld, gdyby zrealizowano idiotyczne pomysly SLD > > na koncu poprzedniej kadencji. > Bauc przedstawil budzet z deficytem wysokosci 26 mld w okresie kryzysu > gospodarczego. SLD objelo wladze w okresie wzarstajacej koniunktury i kiedy > inflacja zostala opanowana, a wiec po kryzysie. > > I co? zamiast wygospodarowac zyski zadluzyla potwornie Polske. > > Jak to jest mozliwe, ze tak oczywiste fakty uszly Twojej uwadze? Tyle tylko że Bauc przedstawił budżet, który miał być realizowany przez następną ekipę rządzącą. Stworzył sobie malutki wirtualny budżecik niemożliwy do zrealizowania. Dlatego też między innymi Belka musiał zadłużać państwo. Następnie, zwiększenie zadłużenia kraju o którym piszesz o niczym nie świadczy, bo pieniądze potrzebne byly na dostosowanie naszego kraju do wymogów Unii, inwestycji i td. Jeżeli masz dowody na to że zaciągnięte kredyty zostały zmarnowane to je przytocz zamiast powielać durną prawicową gadke. I na dodatek, jak Ty możesz pisać o wypracowywaniu zysków, skoro rozdymany socjal hodowany z rozkoszą przez przedpopisowców nie pozwala na żadne cięcie kosztów funkcjonowania państwa??? Zapomniało się o kretynskich pomysłach na politykę prorodzinną? Powszechne uwłaszczenie? Sld wcale nie objęło władzy w okresie wzrastającej koniunktury. Gdybyś posiadał chociaż minimum wiedzy z zakresu makroekonomii nie przytaczałbys inflacji jako argumentu. Mała inflacja wcale nie musi oznaczać dobrej koniunktury. Należy się raczej zastanowić dlaczego jest mała. Ale to temat na inną dyskusję. Ja proponuję tutaj przytoczyć argument, że jakoś w latach 94-98 za rządów SLD mieliśmy do czynienia z największym wzrostem poziomu życia polaków. W latach 98- 2002 mieliśmy natomiast do czynienia z największym wzrostem bezrobocia i największym spadkiem wzrostu gosp. Natomiast w latach 2002-2005 odnotowujemy spadek bezrobocia i wzrost gospodarczy. To sa fakty. > PiS nie jest sama. POPiS jest jedyna szansa. Bez PiS, PO nie ma najmniejszej > szansy. > Co do programu gospodarczego, po wyborach obydwie partie zrobia rachunek > sumienia. > > Slaboscia PO jest olbrzymia, naiwna wiara w "niewidzialna reke rynku" i w to, > ze w Uni panuje "idealny kapitalizm", bez walki o gospodarcze nacjonalistyczne > interesy. > Nie uwzglednienie tego oznacza zdrada wlasnych interesow gospodarczych i > politycznych. Jasne, ble, ble,ble. Popis nie przyniesie nic dobrego. Jeszcze nie zaczęli rządzić a już kłócą się o pomysły na gospodarkę, ograniczanie budżetu, kto obsadzi jaki stołek i tak dalej. Między nimi nie będzie zgody tak samo jak nigdy nie było zgody w AWS. Prawica jest za głupia na sprawne, zgodne i konsekwentne współrządzenie. Gdyby reprezentowali profesjonalne podejście do tego co robią, od dawna mieliby już wspólnego kandydata na prezydenta i wspólny program wyborczy. Jedyne co widać na razie to czajenie się, ten kto bedzie mial więcej głosów, ten będzie miał więcej do powiedzenia. Zero profesjonalizmu. > Slaboscia PO jest olbrzymia, naiwna wiara w "niewidzialna reke rynku" i w to, > ze w Uni panuje "idealny kapitalizm", bez walki o gospodarcze nacjonalistyczne > interesy. > Nie uwzglednienie tego oznacza zdrada wlasnych interesow gospodarczych i > politycznych. > > Polityczna slaboscia PO, nie Rokity i Tuska, jest oboz "bialej flagi", ktory > jest takim samym niebezpieczenstwem dla Polski, jak LPR i Samoobrona ale w > dokladnie w odwrotnym kierunku. Widzę że kolega uwielbia socjalizm. No cóż... Podsumuję krótko: wybrałes sobie dobrą partię: "Populizm i Socjalizm" Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator999 Re: przestępstwem jest głosowanie na PiS 08.08.05, 21:27 Ze niby co ruszyło gospodarka gdzie,bezrobocie na Ślasku prawdziwe to miejscami 50% zylismy ostatnio dzieki towarzyszom na kredyt zadłuzyli kraj bardziej od towarzysza Gierka,imbecyle ekonomisci,jak mozna było tak zyc na kredyt,dług publiczny to 55% w stos.do PKB!!!!!!!!!!!!!!,ozywic gospodarke to obnizyc podatki,koszty dla pracodawcy a jak to mozna zrobic jak sie ma taki duzy dług pozostawiony po pseudo ekononistach szkolonych na marksizmie- leninizmie.Oskarzam SLD o niegospodarnosc naduzycia rozrzutnosc i prywate/złodziejstwo/ Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Gazeta Wyborcza informuje: 08.08.05, 09:42 nie glosujcie na PiS, bo za nimi stoi Rydzyk. Niestety Drogo Wyborco jedymi rozsadnymi kandydatami dla Ciebie sa Cimoszewicz, PeDe i SLD. Kiedys juz byl jakis artykul, w ktorym GW oglosila szumnie sojusz PiS z LPR... niestety nikt z PiWSu o takim sojuszu nie wiedzial. Zastanawialam sie kiedy i w jaki sposob zaatakuja PiS od "rydzykowej" strony. Odpowiedz Link Zgłoś
stella82 Re: Gazeta Wyborcza informuje: 08.08.05, 09:49 już dawno się mówiło że Olszewski dogada się z Kaczorem, natomiast co do Macierewicza to myslałam, że powrót syna marnotrawnego do Ligi będzie, ja Olszewskiego cenię i nie ważne gdzie będzie stawiam na niego, może tym razem jego marzenie o zjednoczeniu prawicy się ziści, z całego serca mu tego życzę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Byc moze mowilo sie 08.08.05, 09:53 ale zauwaz, ze glownie o tym SIE MOWI na lamach Gazety. Gazety, ktora PiS i Lecha KAczynskiego uwaza za najwiekszego konkurenta politycznego /w stosunku do popieranej opcji/ a RAdio Maryja i LPR za najgorszych wrogow i jednoczesnie wdzieczne narzedzie do manipulowania emocjami czytelnikow. Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: Byc moze mowilo sie 08.08.05, 10:04 Na tym wlasnie polega anty PiSowska kampania GW: wmawiac Polakom, ze PiS to prawie to samo co LPR. Odpowiedz Link Zgłoś
qin Re: Gazeta Wyborcza informuje: 08.08.05, 10:16 JEDYNY WYBOR TO D.TUSK I PO Nie Cimoszenko i populisci Leppre.LPR.a Kaczyski jeden i drugi nie tylko za młodu ukradli ksiezyc ale jako ludzie dorosli sa falszywi i ekonomisci na poziomie Łukaszenki Odpowiedz Link Zgłoś
islamsekta Re: Wyborcza promuje socjalizm z twarza Leppera 08.08.05, 11:19 Wybiorcza popiera Leppera. Zwłaszcza jak przyznał ze lubi pedałujacych. Wybiorcza sieje nienawisc rasowa i socjalizm. Dlaczego nie popieraja kogo normalnego ??? nie maja interesu ? Moze nowy własciciel bogacz z Izraela pogodni ta swłocz. Odpowiedz Link Zgłoś
poki442003 Re: PiS podbiera Macierewicza 08.08.05, 09:44 błagam Was wyborcy, nie pozwólcie PiS wejść do rządu, czy mało Wam jeszcze powodów żeby z nich zrezygnować? Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: PiS podbiera Macierewicza 08.08.05, 10:07 Blagam was wyborco, jedyna szansa dla Polski jest POPiS. W pierwszym etapie trzeba zniszczyc raka korupcji w Polsce, a ta "robote" moze wykonac tylko PiS. Co Macierewicza: facet jest padlina. Za to Olszewski jest bardzo wartosciowym politykiem. Szkoda, ze PiS nie sciagnela go przedtem, zanim musial polaczyc sie wlasnie z Macierewiczem. Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: PiS podbiera Macierewicza 08.08.05, 12:38 fritz.fritz zaprzecza sam sobie. Jak mozna nazwac "wartosciowym politykiem" czlowieka, ktory zawsze trzymal z takim po.je.bem jak Macierewicz, a ostatnio wszedl z nim sojusz tylko po to, zeby nie zniknac ze sceny politycznej? Sa siebie warci. Polityczne scierwa. Odpowiedz Link Zgłoś
stella82 Re: PiS podbiera Macierewicza 08.08.05, 09:54 zgadza się Kaczor potrzebuje Olszewskiego, to wzmocni jego pozycję w wyborach, bo siły patriotyczne jak zobaczą jedynego prawego Premiera u jego boku zwrócą się w stronę PiS i poprą kandydaturę Kaczora na Prezydenta, tylko szkoda że tak późno... Odpowiedz Link Zgłoś
ruben7 A po co tam Dydycz? 08.08.05, 10:02 Dobrze, ze sie chlopaki dogaduja, ale dlaczego musi sie temu przyglac biskup? Czy bez niego chlpakom jezyki zamieniaja sie w kolek. Drogi Ksieze Biskupie, jak na dobrego kapucyna przystalo, prosze isc droga Biedaczyny z Asyzu, bo polityka, jak mawial Cadyk z Bielzy, mozna sie pobrudzic, co niejednemu biskupowi juz sie przydarzylo. Odpowiedz Link Zgłoś
symbolique Re: PiS podbiera Macierewicza 08.08.05, 10:02 wyglada na to, że mamy przedsmak tego do czego (moim zdaniem) bedzie parł pis. po wygranych wyborach montuja koalicję z po, ponieważ pis to oszołomy koalicja nie przetrwa 4 miesięcy.koalicja rozpada się a pis zwąchuje się z macierewiczem i tym podobnym elementem (samoobrona, lpr(?)). Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Rewelacja :-)))))))))))))) 08.08.05, 10:10 Doborowe towarzystwo. Ciekawe, kto następny? Odpowiedz Link Zgłoś
m_lex KANAPOWE OSZOŁOMY, ŁĄCZCIE SIĘ! 08.08.05, 10:11 i stwórzcie "wielka partię prawicy" która prze...nie wybory aż miło! Zamiast "debatować" w sejmie, pochlaptacie się w bajorku z kaczkami! :P Odpowiedz Link Zgłoś
islamsekta Re: KANAPOWE Socjalisci, ŁĄCZCIE SIĘ! 08.08.05, 12:10 m_lex napisał: > i stwórzcie "wielka partię prawicy" która prze...nie wybory aż miło! > Zamiast "debatować" w sejmie, pochlaptacie się w bajorku z kaczkami! :P Populizm i Socjalizm tak jest prawda o Kaczynskich i Ruchu Patriotycznym Odpowiedz Link Zgłoś