kataryna.kataryna 16.08.05, 15:04 Piekarska oświadczyła, że ma dowody na to, że kwit Jaruckiej jest sfałszowany. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
piekielny.twist Re: Cimoszewicz ma dowody, że kwit jest sfałszowa 16.08.05, 15:07 ... jeszcze się okaże, że cała ta afera jest po to aby Cimoszewicz wrócił w glorii i chwale... :/ Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Cimoszewicz ma dowody, że kwit jest sfałszowa 16.08.05, 15:09 piekielny.twist napisała: > ... jeszcze się okaże, że cała ta afera jest po to aby Cimoszewicz wrócił w > glorii i chwale... > :/ Taka też była moja pierwsza reakcja na informację o upoważnieniu. Bo to naprawdę jest zbyt różowe. Odpowiedz Link Zgłoś
liberus Re: Cimoszewicz ma dowody, że kwit jest sfałszowa 16.08.05, 15:14 kataryna.kataryna napisała: > > Taka też była moja pierwsza reakcja na informację o upoważnieniu. Bo to > naprawdę jest zbyt różowe. Poza tym podejrzane jest to, że Wyborcza trzyma to cały czas jako news dnia. Pachnie prowokacją. Kto wie, czy ta Jarucka nie jest wtyką Cimocha aby się samemu wybielić. Tylko czy gdyby się okazało, że upoważnienie jest sfałszowane, to czy zamknie to całą sprawę??? Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Cimoszewicz ma dowody, że kwit jest sfałszowa 16.08.05, 15:17 liberus napisał: > Tylko czy gdyby się okazało, że upoważnienie jest sfałszowane, to czy zamknie > to całą sprawę??? Nie zamknie bo za daleko zabrnęło. Jedno co jest pocieszające to to, że Jarucka musiałaby być szalona, żeby będąc w zagrożonej ciąży pakować się nie wiadomo w imię czego w bardzo poważne tarapaty. Preparowanie dowodów przeciwko komuś i krzywoprzysięstwo to bardzo poważne przestępstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
pandada Re: Cimoszewicz ma dowody, że kwit jest sfałszowa 16.08.05, 17:48 Ona nie była zaprzysiężona na czas "rozmowy" Odpowiedz Link Zgłoś
strajker Re: Cimoszewicz ma dowody, że kwit jest sfałszowa 16.08.05, 15:23 Może to i będzie piętrowa intryga: "Na wakacje chcieli mnie zniszczyć, ale jest wrzesień, wszystko jasne, jestem uczciwy, będę waszym prezydentem" wc Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Cimoszewicz ma dowody, że kwit jest sfałszowa 16.08.05, 15:26 strajker napisał: > Może to i będzie piętrowa intryga: > "Na wakacje chcieli mnie zniszczyć, ale jest wrzesień, wszystko jasne, jestem > uczciwy, będę waszym prezydentem" No tak, ale nawet jak się z tego wyplącze to pozostanie sprawa akcji, oświadczenia itp. Odpowiedz Link Zgłoś
pralinka.pralinka Re: Cimoszewicz ma dowody, że kwit jest sfałszowa 16.08.05, 15:08 kataryna.kataryna napisała: > Piekarska oświadczyła, że ma dowody na to, że kwit Jaruckiej jest > sfałszowany. Cimoszko zamówił już ekspertyzy? Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Cimoszewicz ma dowody, że kwit jest sfałszowa 16.08.05, 15:09 pralinka.pralinka napisała: > kataryna.kataryna napisała: > > > Piekarska oświadczyła, że ma dowody na to, że kwit Jaruckiej jest > > sfałszowany. > > Cimoszko zamówił już ekspertyzy? Nie wiadomo, Piekarska tylko powiedziała, że są niepodważalne dowody i ani słowa o tym jakie i kiedy je pokażą. Pewnie jak się zrobią. Odpowiedz Link Zgłoś
piekielny.twist Re: Cimoszewicz ma dowody, że kwit jest sfałszowa 16.08.05, 15:12 > Pewnie jak się zrobią. :)) Odpowiedz Link Zgłoś
t324911 Re: Cimoszewicz ma dowody, że kwit jest sfałszowa 16.08.05, 15:18 Nie ma sie co smiac . Ci co je robia to wybitni specjalisci w tej dziedzinie . 50 lat praktyki daje gwarancje sukcesu . :)) Odpowiedz Link Zgłoś
normalny.normals Re: Cimoszewicz ma dowody, że kwit jest sfałszowa 16.08.05, 15:20 kataryna.kataryna napisała: > pralinka.pralinka napisała: > > > kataryna.kataryna napisała: > > > > > Piekarska oświadczyła, że ma dowody na to, że kwit Jaruckiej jest > > > sfałszowany. > > > > Cimoszko zamówił już ekspertyzy? > > > > Nie wiadomo, Piekarska tylko powiedziała, że są niepodważalne dowody i ani > słowa o tym jakie i kiedy je pokażą. Pewnie jak się zrobią. ABW już nad tym pracuje. Odpowiedz Link Zgłoś
liberus 2 warianty 16.08.05, 15:22 kataryna.kataryna napisała: > Nie wiadomo, Piekarska tylko powiedziała, że są niepodważalne dowody i ani > słowa o tym jakie i kiedy je pokażą. Pewnie jak się zrobią. Warianty są 2. 1. Oświadczenie jest rzeczywiście sfałszowane, a Jarucka jest albo mitomanką (w co wątpię) albo elementem prowokacji obozu Cimoszewicza, czyli takim koniem trojańskim u Giertycha i reszty. Gdyby tak było, byłby to majstersztyk, ale bardzo ryzykowny. 2. Oświadczenie jest prawdziwe, a Piekarska blefuje. Gra na czas, aby spreparowac jakieś kwity. Czyli brnie w gnój coraz bardziej. Skłaniam się ku 2. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: 2 warianty 16.08.05, 15:25 liberus napisał: > kataryna.kataryna napisała: > > > > Nie wiadomo, Piekarska tylko powiedziała, że są niepodważalne dowody i an > i > > słowa o tym jakie i kiedy je pokażą. Pewnie jak się zrobią. > > > Warianty są 2. > > 1. Oświadczenie jest rzeczywiście sfałszowane, a Jarucka jest albo mitomanką (w > > co wątpię) albo elementem prowokacji obozu Cimoszewicza, czyli takim koniem > trojańskim u Giertycha i reszty. Gdyby tak było, byłby to majstersztyk, ale > bardzo ryzykowny. > > 2. Oświadczenie jest prawdziwe, a Piekarska blefuje. Gra na czas, aby > spreparowac jakieś kwity. Czyli brnie w gnój coraz bardziej. > > Skłaniam się ku 2. Ja chyba też bo gdyby mieli kontrdowody to by o nich powiedzieli, granie na czas jest głupie bo w obserwatorach krzepnie obraz Cimoszewicza jako krętacza. Tak się zastanawiam co może być dowodem, że kwit jest sfałszowany? Chyba tylko fałszywy podpis Cimoszewicza albo jakaś ekspertyza wieku dokumentu. Odpowiedz Link Zgłoś
liberus Re: 2 warianty 16.08.05, 15:29 kataryna.kataryna napisała: > Tak się zastanawiam co może być dowodem, że kwit jest sfałszowany? Chyba tylko > fałszywy podpis Cimoszewicza Niepodważalny dowód, że podpis na kwicie okazanym 3 godziny wczesniej jest fałszywy? Nie mogę się doczekać tego dowodu... > albo jakaś ekspertyza wieku dokumentu. Czyli mieli już ta ekspertyzę gotową w zanadrzu??? :))) Bo przecież nie zrobili jej dziś między godzinami 12 a 15? Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis Re: 2 warianty 16.08.05, 15:34 liberus napisał: > Czyli mieli już ta ekspertyzę gotową w zanadrzu??? :))) > Bo przecież nie zrobili jej dziś między godzinami 12 a 15? > :) A tym bardziej przez telefon. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: 2 warianty 16.08.05, 15:38 liberus napisał: > kataryna.kataryna napisała: > > > Tak się zastanawiam co może być dowodem, że kwit jest sfałszowany? Chyba > tylko > > fałszywy podpis Cimoszewicza > > Niepodważalny dowód, że podpis na kwicie okazanym 3 godziny wczesniej jest > fałszywy? Nie mogę się doczekać tego dowodu... > > > albo jakaś ekspertyza wieku dokumentu. > > Czyli mieli już ta ekspertyzę gotową w zanadrzu??? :))) > Bo przecież nie zrobili jej dziś między godzinami 12 a 15? Jeśli okaże się, że dowód podrzuci dzisiaj po południu na konferencji prasowej rzeczniczka ABW to Piekarska pożałuje swojej zapowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
piekielny.twist Re: 2 warianty 16.08.05, 15:34 > Tak się zastanawiam co może być dowodem, że kwit jest sfałszowany? Chyba tylko > fałszywy podpis Cimoszewicza albo jakaś ekspertyza wieku dokumentu. Za mało czasu. Jeśli podpis pod dokumentem nie jest ewidentnie różny od podpisu marszałka, to raczej pokażą nam coś nowego... Chyba, że okaże się, że ta 'papeteria MSZ' używana była tylko do roku X/ lub po roku Y... albo, że nie może to być 'prawdziwe' upoważnienie ze względów formalnych. Odpowiedz Link Zgłoś
pandada Re: 2 warianty 16.08.05, 17:59 Dowody mogą być różne. Może słowo innej asystentki. Ciekawostka z oświadczeń: Lech K. w 2001r. zarobił jako minister sprawiedliwości 7790 zł netto (do października). Nie pchajta się na ministrów. Odpowiedz Link Zgłoś
wylogowany1 Re: 2 warianty 16.08.05, 15:26 liberus napisał: > kataryna.kataryna napisała: > > > Warianty są 2. > > 1. Oświadczenie jest rzeczywiście sfałszowane, a Jarucka jest albo mitomanką (w > > co wątpię) albo elementem prowokacji obozu Cimoszewicza, czyli takim koniem > trojańskim u Giertycha i reszty. Gdyby tak było, byłby to majstersztyk, ale > bardzo ryzykowny. > > 2. Oświadczenie jest prawdziwe, a Piekarska blefuje. Gra na czas, aby > spreparowac jakieś kwity. Czyli brnie w gnój coraz bardziej. > > Skłaniam się ku 2. > Ja też. wariant I jest zbyt skomplikowany. jarucka w ciązy musiałaby być jakąś super agentką i to ryzkującą wszystkim, bo nawet powdzenie akcji nie gwarantuje Cimoszcze zwycięstwa. Zbyt ryzykowny wariant I . za chwile nikt juz nic nie będzie z tego rozumiał a pozostanie tylko nieodparte wrażenie że Włodzimierz "czyste nogi" Cimoszewicz chahmenci Odpowiedz Link Zgłoś
t324911 Re: 2 warianty 16.08.05, 15:28 Piekarska ma pewnie oswiadczenie naocznego swiadka ze Cimoszenko urzywal w tamtym zielonego dlugopisu a na kopi jest jak byk czarny . :))) Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis Re: 2 warianty 16.08.05, 15:32 Ja również obstawiam wariant drugi. Wariant pierwszy, choć niewykluczony, jest chyba mniej prawdopodobny. Za dużo elementów, za duże ryzyko wpadki. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: 2 warianty 16.08.05, 15:35 witek.bis napisał: > Ja również obstawiam wariant drugi. Wariant pierwszy, choć niewykluczony, jest > chyba mniej prawdopodobny. Za dużo elementów, za duże ryzyko wpadki. Poza tym nie wiem jaka kobieta by się zgodziła być rozgrywana w taki sposób, na dodatek będąC w zagrożonej ciąży. Przecież Cimoszewicz, jego sztab i niektóre media ją niszczą. Co byłoby warte takiego poświęcenia? Odpowiedz Link Zgłoś
t324911 Re: 2 warianty 16.08.05, 15:41 Jak to jest ??. Przesluchanie jest tajne a oni wiedza ze dokument jest sfalszowany ??. Cos tu nie gra . Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis Re: 2 warianty 16.08.05, 15:51 kataryna.kataryna napisała: > witek.bis napisał: > > > Ja również obstawiam wariant drugi. Wariant pierwszy, choć niewykluczony, > > jest > > chyba mniej prawdopodobny. Za dużo elementów, za duże ryzyko wpadki. > > > > Poza tym nie wiem jaka kobieta by się zgodziła być rozgrywana w taki sposób, na > > dodatek będąC w zagrożonej ciąży. Przecież Cimoszewicz, jego sztab i niektóre > media ją niszczą. Co byłoby warte takiego poświęcenia? Jeśli poważnie potraktowałoby się wariant prowokacji cimoludków, to można by rozwinąć skrzydła i stwierdzić, że wszystko od samego początku to tylko pic na wodę, który miał uwiarygodnić Jarucką w oczach prawicowych śledczych. Sprawa kradzieży pieniędzy w MSZ, śledztwo w sprawie depesz i przeszukanie w jej mieszkaniu, ciąża i jej utrata itp. itd. A Jarucka to po prostu wykwalifikowana profesjonalistka, która niczym nie ryzykuje, bo jutro będzie sobie dostatnio żyć zupełnie gdzie indziej i pod zupełnie innym nazwiskiem. Ale ja w to nie wierzę. Póki nie przedstawią twardych dowodów, będę uważał Jarucką za ofiarę Cimoszewicza, ABW i prokuratury. Dopiero dzisiaj dowiedziałem się, że ona po tym przeszukaniu i wielogodzinnym przesłuchaniu straciła dziecko. Jeśli to prawda, to komuś należałoby urwać to i owo. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: 2 warianty 16.08.05, 15:57 witek.bis napisał: Ale ja w to nie > wierzę. Póki nie przedstawią twardych dowodów, będę uważał Jarucką za ofiarę > Cimoszewicza, ABW i prokuratury. Na razie nie mamy żadnych dowodów na to, że Jarucka kłamała - bo słowa Cimoszewicza i jakiś "anonimowy ale wiarygodny" informator Gazety to żadna gwarancja. Dzisiaj w Newsweeku jest wersja Jaruckiej i sprawa depesz wygląda tam trochę inaczej. Dopiero dzisiaj dowiedziałem się, że ona po > tym przeszukaniu i wielogodzinnym przesłuchaniu straciła dziecko. Jeśli to > prawda, to komuś należałoby urwać to i owo. I nie dziwię się, że nie chce być lojalna jeśli podejrzewa, że Cimoch ma z tym coś wspólnego. Nalot ABW na mieszkanie Jaruckiej jest dziwny pod wieloma względami. Myślę, że sprawa jest rozwojowa. Tu nic się nie trzyma kupy. Odpowiedz Link Zgłoś
tomek6665 Re: 2 warianty 16.08.05, 15:59 ABW polowała na płód Jaruckiej? TEGO to nawet by Giertych nie wymyślił Odpowiedz Link Zgłoś
liberus tomek, przegiąłeś 16.08.05, 16:07 tomek6665 napisał: > ABW polowała na płód Jaruckiej? > TEGO to nawet by Giertych nie wymyślił Jesteś beznadziejny, tomek. Cyniczny jak stary, dobry komunista. Założę się, że masz coś wspólnego ze sztabem Cimoszewicza. Czy tak trudno pojąć twej komuszej łepetynce, że ABW, przeszukując mieszkanie, spowodowała taki stres u kobiety, że ta poroniła? Że ABW miała gdzieś jej zdrowie, bo chodziło o zabranie kwitu obciążającego Najczystszego z Czystych? Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: 2 warianty 16.08.05, 17:07 Ile razy mam pytać TOMASZU ILE BIERZESZ ZA TOINTELEKTUALNE QRESTWO. Przecież nikt tak bezinteresownie głupi w przyrodzie nie występuje. Odpowiedz Link Zgłoś
bladatwarz We ,,Wprost'' jest dzisiaj swietny artykul 16.08.05, 16:01 Pisze swietny, bo jest krotki, tresciwy, na temat i powiazal watki WuCetowo, Agorowo, Metrowe, ABW i Jarucka. Tu jest tylko tytul. www.wprost.pl/ar/?O=79707 Odpowiedz Link Zgłoś
bladatwarz Re: 2 warianty 16.08.05, 16:07 Póki nie przedstawią twardych dowodów, będę uważał Jarucką za ofiarę > Cimoszewicza, ABW i prokuratury. Dopiero dzisiaj dowiedziałem się, że ona po > tym przeszukaniu i wielogodzinnym przesłuchaniu straciła dziecko. Jeśli to > prawda, to komuś należałoby urwać to i owo. Do tego jeszcze jej mieszkanie przeszukano bez nakazu prokuratora. Ja bym bydlakow z ABW do domu nie wpuscila, ani z nimi nie rozmawiala bez pisemnego wezwania na przesluchanie. We Wprost stawiaja dodatkowo teze, ze obled Agory (ten stalinowsko brzmiacy tetkst Beylina z soboty), spowodowany jest powrotem Komisji do sprawy pisma WuCeta do Agory i mozliwoscia ponownego zadania przedstawienia reklamodawcow Agory. Ktos te gazetke sponsoruje za robienie tych wszystkich intryg. Jak mowil o tym pare miesiecy temu Giertych, to wydawalo mi sie, ze przesadza z tym podejrzewaniem Agory o wszelkie zlo. Dzis nie mam watpliwosci. Mam pewnosc, ze mial racje. Odpowiedz Link Zgłoś
liberus Re: 2 warianty 16.08.05, 16:02 kataryna.kataryna napisała: > Poza tym nie wiem jaka kobieta by się zgodziła być rozgrywana w taki sposób, na > > dodatek będąC w zagrożonej ciąży. Przecież Cimoszewicz, jego sztab i niektóre > media ją niszczą. Co byłoby warte takiego poświęcenia? Może oni ją szantażują? Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin Re: 2 warianty 16.08.05, 16:13 Sadze, ze nikt o zdrowych zmyslach chyba nie zaryzykowalby wariantu 1. Z prostego powodu. Jesli bylaby to prowokacja sztab WC musialby podsunac Jarucka z jej rewalacjami sztabowi jakiegos kandydata naprawde zagrazajacego WC, czyli Kaczynskiego, albo Tuska. Tymczasem ze wszystkim wyskoczyl Giertych, ktorego ojciec i tak nie ma szans na duzy palac. No chyba, ze sztab WC zamierzal zalatwic cala "prawice" (PO, PiS, LPR) za jednym strzalem przy okazji, robiac z WC czlowieka bez skazy i z gorskiego krysztalu i pomagajac SLD w wyborach. Jednak to teza dosc mocno naciagana. Jesli chodzi o punkt 2. To cale ABW i ludzie, ktorzy mogliby cos spreparowac juz graja na nowych panow (czytaj potencjalnych zwyciezcow wyborow) wiec nie sadze, zeby nie znalazl sie jakis "Wallenrod", ktory w by wszystkiego nie "ujawnil" w poczuciu dobrze spelnionego obowiazku i z nadzieja na awans jak przyjdzie nowa ekipa do wladzy. Kluczem jest Jarucka tylko w co ona gra ? A moze na czyje polecenie ? Moja hipoteza, ze to zemsta porzuconej kochanki padla na forum. Przed czym chyle czolo. Jesli wiec to nie to, to co ??? Wot zagwozdka .... Na te chwile sie poddaje moze dalszy przebieg tej sprawy cos wyjasni. liberus napisał: > kataryna.kataryna napisała: > > > > Nie wiadomo, Piekarska tylko powiedziała, że są niepodważalne dowody i an > i > > słowa o tym jakie i kiedy je pokażą. Pewnie jak się zrobią. > > > Warianty są 2. > > 1. Oświadczenie jest rzeczywiście sfałszowane, a Jarucka jest albo mitomanką (w > > co wątpię) albo elementem prowokacji obozu Cimoszewicza, czyli takim koniem > trojańskim u Giertycha i reszty. Gdyby tak było, byłby to majstersztyk, ale > bardzo ryzykowny. > > 2. Oświadczenie jest prawdziwe, a Piekarska blefuje. Gra na czas, aby > spreparowac jakieś kwity. Czyli brnie w gnój coraz bardziej. > > Skłaniam się ku 2. > Odpowiedz Link Zgłoś
bryt.bryt Re: Cimoszewicz ma dowody, że kwit jest sfałszowa 16.08.05, 15:17 Moze byc roznie. Jezeli dokument Jaruckiej jest sfalszowany, a Piekarska ma na to dowody, to trzeba by zapytac, skad je ma i dlaczego tak szybko. Jezeli zachodzi mozliwosc, ze miala je przed dzisiejszym przesluchaniem, to by oznaczalo, ze wiedziala o manipulacji. Nalezaloby zapytac, skad wiedziala. Nie zdziwilbym sie jednak, gdyby dowody Piekarskiej byly psu na bude. Dotychczasowa obrona (w tym dowody) Cimoszewicza bardziej go pograza niz oczyszcza. Zatem moze byc roznie. Odpowiedz Link Zgłoś
tomek6665 Re: Cimoszewicz ma dowody, że kwit jest sfałszowa 16.08.05, 15:19 i tak żle i tak niedobrze , co? JAK TU SIĘ WYWINĄĆ Z OPLUWANIA ? a zarazem kąsać Cimoszkę Odpowiedz Link Zgłoś
liberus Re: Cimoszewicz ma dowody, że kwit jest sfałszowa 16.08.05, 15:26 tomek6665 napisał: > i tak żle i tak niedobrze , co? > JAK TU SIĘ WYWINĄĆ Z OPLUWANIA ? > a zarazem kąsać Cimoszkę Ej, sztabowcy Cimoszki, zamiast lazić po internecie pokażcie te dowody zamiast pisać pierdoły na forum! Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk A moze Piekarska ma prawdziwe upowaznienie do 16.08.05, 15:31 dokonania poprawek? I stara wersje? Odpowiedz Link Zgłoś
ppppp7 Re: Cimoszewicz ma dowody, że kwit jest sfałszowa 16.08.05, 16:14 Ksero upoważnienia Jaruckiej, pisanego jej ręką z podpisem WC, nie jest żadnym dowodem. Coś takiego można dziecinnie łatwo zrobić z dwóch dokumentów. Albo znajdzie się oryginał (w co wątpię), albo zaczyna to wyglądać na zagrywkę WC, żeby skompromitować komisję. Odpowiedz Link Zgłoś
rp4 Re: Cimoszewicz ma dowody, że kwit jest sfałszowa 16.08.05, 17:01 A Lech Kaczyński posługuje się wizerunkiem brata w TV, który to wizerunek pracuje na jego kampanię :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
incognitto Re: Cimoszewicz ma dowody, że kwit jest sfałszowa 16.08.05, 17:33 ppppp7 napisał: > Ksero upoważnienia Jaruckiej, pisanego jej ręką z podpisem WC, nie jest żadnym > dowodem. Coś takiego można dziecinnie łatwo zrobić z dwóch dokumentów. Albo > znajdzie się oryginał (w co wątpię), albo zaczyna to wyglądać na zagrywkę WC, > żeby skompromitować komisję. a dlaczego to ma skompromitowac komisję??? przychodzi jarucka i mowi, że C. jej polecil to i to, sklada w tym względzie oświadczenie, komisja ją na tę okolicznośc przesłuchuje. Jesli dowod okaże sie niewystarczający to NIE KOMISJA zsotanie skompromitowana, ale sama Jarucka (jej sprawa) no i Cimoszewicz, dlatego, ze tak pokręcone i niewiarygodne osoby zatrudnial jako minister. a jak zostanie prezydentem i zatrudni do noszenia tej ważnej teczki jakąs następną porąbana i ona (jak bedzie miala zły humor podczas ZNP) 'nacisnie 'jakiś guziczek ?? :)) Odpowiedz Link Zgłoś