Dodaj do ulubionych

Bunt w LPR

29.08.05, 07:09
Znam Wszechpolaków.
Są inteligentni, wykształceni, grzeczni.
Kochają Polskę. Nigdy nie słyszałem od nich
obraźliwych słów o innych.
będę głosować na LPR
Zbyszek
Obserwuj wątek
    • stankot [...] 29.08.05, 07:17
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • pavle nie święta prawda, i nie tyż prawda... 29.08.05, 07:36
        jacy oni są grzeczni, inteligentni i wykształceni, to można było zobaczyć na ostatniej Paradzie Równości.

ktoś kto głosi hasła narodowe, a na swoim transparencie popełnia oczywisty błąd ortograficzny ("precz z be_szcz_elną..."), sam wystawia sobie cenzurkę. no po prostu sami inteligentni studenci, psia mać.
        • freelancer44 A CO JEST ZLEGO W HASLACH NARODOWYCH? 29.08.05, 07:42
          Spuscizna Romana Dmowskiego stanowi wazny nurt w dziejach polskiej mysli
          politycznej, czy tego chcesz, czy nie. Mozna sie z nia nie zgadzac, ale
          ignoranctwem jest uwazac wyznawanie takich pogladow za cos wstydliwego. Ja
          wiem, ze ponadnarodowi zamordysci z Brukseli najlepiej zabroniliby dzialalnosci
          ruchow postendeckich, ale nie dajmy sie oglupic - tu jest jeszcze Polska.
          • pantanal Re: A CO JEST ZLEGO W HASLACH NARODOWYCH? 29.08.05, 07:50
            reelancer44 napisał:

>Ja
            > wiem, ze ponadnarodowi zamordysci z Brukseli najlepiej zabroniliby dzialalnosci
            >
            > ruchow postendeckich, ale nie dajmy sie oglupic - tu jest jeszcze Polska.

Postendeckich, czy postoenerowskich? Ideały nedencji w jej najlepszej postaci
            reprezentuje dla mnie prof. Wiesław Chrznowski, a nie wnuk polskiego faszysty
            Giertych (sam faszysta, jak widać). Przedwojenny ONR to były manowce, na które
            zszedł ruch narodowy, niestety pod patronatem Dmowskiego, który zgłupiał na starość
            • freelancer44 Re: A CO JEST ZLEGO W HASLACH NARODOWYCH? 29.08.05, 08:15
              Bzdurzysz. Giertych nigdy do ONR nie wchodzil, a z SN zostal dopiero usuniety
              dlugo po wojnie. MW to ruch postendecki, sukcesorzy ONR maja osobna
              organizacje. Twierdzenie, ze Dmowski zglupial na starosc to takze bzdura.
              Epitety z faszystami sobie daruj, bo prawdopodobnie nie wiesz co to znaczy byc
              faszysta, a nawyk nazywania wszystkiego jak leci faszyzmem wlasnie to efekt
              zbyt dlugiego spedzania czasu w towarzystwie lewicowych gazetek typu GW czy
              Trybuna.
              • davidmors Potrzeba nam haseł narodowych po latach internacjo 29.08.05, 09:22
                Po latach szerzenia haseł internacjonalizmu, potrzeba nam haseł narodowych.
                I przypominania o narodowych interesach, po latach pasożytowania obcych na Polsce.
                Pozdrawiam szlachetną Młodzież Wszechpolską.
                • makalon a miałem cię za poważnego forumowicza... 29.08.05, 09:54
                • mcsat Re: Potrzeba nam haseł narodowych po latach inter 29.08.05, 10:27
                  Oczywiście w zadnej dyskusji nie brakuje kretyna davidmorsa. Stary daruj sobie
                  z tym bełkotem .
                  • uniaeuropejska1 Re: Potrzeba nam haseł narodowych po latach inter 29.08.05, 13:23
                    Kretyna? Ja podejrzewam,ze on jest "prawdziwym fasz..." pardon patriotą.
                • holyboy_666 Re: Potrzeba nam haseł na miarę naszych czasów 29.08.05, 10:56
                  ... takich jak te na zdjęciu z mojej sygnaturki:-)
              • bydgoskacd To nie hasła narodowe tylko szowinistyczne 29.08.05, 09:44
                Sytuaca w LPR zaczyna przypominać to co co działo się z endecją w II RP. PO 1926 roku Dmowski też doszedł do wniosku, że musi oprzeć się na młodych, zdyscyplinowanych działaczach. Starsi byli dla niego za bardzo przywiązani do ideałów demokracji parlamentarnej.

> Epitety z faszystami sobie daruj, bo prawdopodobnie nie wiesz co to znaczy byc
                > faszysta.
                Czyżby? Przecież młodzi endecy wyraźnie fascynowali się Mussolinim. Nadużyciem byłoby dopiero mówienie o nazizimie. Jak widać, za dużo czasu spędzasz na czytaniu prawicowych gazetek typu "Nasz Dziennik" czy "Najwyższy Czas".
                • davidmors Re: Nie szowinistyczne, tylko.. NIE syjonistyczne! 29.08.05, 10:01
              • jasiuf Re: A CO JEST ZLEGO W HASLACH NARODOWYCH? 29.08.05, 10:45
                Wikipedia: "Nacjonalizm - postawa społeczno-polityczna uznająca interes własnego
                narodu za najważniejszy"

Nie bardzo wiem, dlaczego ineters mojego narodu miałby być najważniejszy, a
                pozatym w czym nacjonalista polski jest lepszy od nacjonalisty niemieckiego czy
                żydowskiego ? To po pierwsze głupie, a po drugie z definicji prowadzi do
                konfliktów. Nacjonalista jest jak pies, który nie toleruje innych psów na swoim
                podwórku. I na wszelki wypadek szczeka już z daleka.

A pozatym czemu ma służyć nacjonalizm ? "Ideologia ta [nacjonalizm] uznaje
                państwo narodowe za najwłaściwszą formę organizacji społeczności złączonej
                wspólnotą pochodzenia, języka, historii i kultury." Tylko po co ? W jaki sposób
                państwo nacjonalistyczne przyczynia się do rozwoju języka lub kultury ? O ile
                mnie pamięc nie myli większość pereł polskiej kultury powstało z wymieszania
                różnych tradycji (polsko-żydowskiej, polsko-litewskiej, etc...). Możecie
                wymienić jakichkolwiek artystów-nacjonalistów, bo ja jakoś żadnego sobie nie
                przypominam.

Co nacjonalizm oferuje poza ksenofobicznymi i z gruntu fałszywymi hasłami
                głoszącymi, że za wszystkie niedole polaków odpowiadają żydzi, masoni, kolorowi,
                homoseksualiści, etc... Jak to sobie wyobrażacie ? Wyłapiecie wszystkich żydów,
                arabów, homoseksualistów, rudych, mańkutów, etc... I co ? Rozstrzelacie ich ?
                Deportujecie ? Pozamykacie w gettach ? I to wystarczy zeby wszystko było OK ?
                • swoboda_t Re: A CO JEST ZLEGO W HASLACH NARODOWYCH? 29.08.05, 10:53
                  Pewnie wszechpuloki liczą na to, zę spadnie dzięki temu bezrobocie :P Innych
                  propozycji zwalczani go nie mają.
                • sternsternhard Re: A CO JEST ZLEGO W HASLACH NARODOWYCH? 29.08.05, 13:18
                  > Nie bardzo wiem, dlaczego ineters mojego narodu miałby być najważniejszy, a
                  > pozatym w czym nacjonalista polski jest lepszy od nacjonalisty niemieckiego
                  > czy żydowskiego ? To po pierwsze głupie, a po drugie z definicji prowadzi do
                  > konfliktów. Nacjonalista jest jak pies, który nie toleruje innych psów na
                  > swoim podwórku. I na wszelki wypadek szczeka już z daleka.

nie rozumiem dlaczego obrażasz ludzi, których ideologii nie rozumiesz.
                  Ja nie bardzo wiem, jak można uznać, że interes mojego narodu nie jest
                  najważniejszy. Jako jeden z członków Narodu winienem wszak dbać o jego dobrobyt.
                  I dalej, jeżeli Niemcy też chcą dla swego narodu jak najlepiej, to możemy
                  usiąść i zastanowić się co zrobić, żebyśmy razem byli zadowoleni.

ale możemy wszak - jak zdajesz się twierdzić - uznać, że interes Polski nie
                  jest najważniejszy.
                  Podpiszmy zatem umowę z Niemcami, na mocy której oni mogą sprzedawać swoje
                  towary tutaj., a my nie możemy sprzedawać polskich towarów w Niemczech.
                  Czy takie rozwiązanie Cię satysfakcjonuje?

> A pozatym czemu ma służyć nacjonalizm ? "Ideologia ta [nacjonalizm] uznaje
                  > państwo narodowe za najwłaściwszą formę organizacji społeczności złączonej
                  > wspólnotą pochodzenia, języka, historii i kultury." Tylko po co ? W jaki
                  > sposób państwo nacjonalistyczne przyczynia się do rozwoju języka lub
                  > kultury ?

Owszem. Ale z powyższego zdania nie wynika:
                  - nietolerancja
                  - brak akceptacji dla innych kultur.
                  Wynika natomiast, że - jeśli chcesz tutaj mieszkać - to szanuj nasze zasady.

Co dziwne, ta zasada - chociaż całkowicie normalna w przypadku zapraszania
                  gości do domu - już nie jest tak oczywista w przypadku państw. Przynajmniej
                  lewica tego nie rozumie.

> O ile
                  > mnie pamięc nie myli większość pereł polskiej kultury powstało z wymieszania
                  > różnych tradycji (polsko-żydowskiej, polsko-litewskiej, etc...). Możecie
                  > wymienić jakichkolwiek artystów-nacjonalistów, bo ja jakoś żadnego sobie nie
                  > przypominam.

Ciekawy wniosek.
                  Tylko gdzie Ty widzisz zakaz korzystania z dorobku innych kultur?

> Co nacjonalizm oferuje poza ksenofobicznymi i z gruntu fałszywymi hasłami
                  > głoszącymi, że za wszystkie niedole polaków odpowiadają żydzi, masoni,
                  > kolorowi, homoseksualiści, etc...

Ciekawa rzecz, wydaje się bowiem, że myslisz nacjonalizm z rasizmem.
                  To że stawiam interes swego narodu nad interesami innych narodów, nie znaczy,
                  że nikt inny nie ma prawa bytu.
                  Przeczytaj może definicję nacjonalizmu raz jeszcze, a następnie weź się za
                  hasło "rasizm".

Jak zrozumiesz różnicę, poczytaj relacje z negocjacji członkowskich z UE z
                  uwzględnieniem tych fragmentów, gdzie każde państwo broniło własnych interesów.

A jak już i przez to przebrniesz, to odpowiedz na pytanie: "Dlaczego Wlk.
                  Brytania, kosztem reszty państw członków UE, płaci mniejszą składkę do budżetu
                  Unii?"
                  I czy aby na pewno dlatego, że tak jest dobrze dla całej Europy?
                  I czy Ty umiałabyś powalczyć o interes swego państwa ?
                  • jasiuf Re: A CO JEST ZLEGO W HASLACH NARODOWYCH? 29.08.05, 14:03
                    sternsternhard napisał:

> nie rozumiem dlaczego obrażasz ludzi, których ideologii nie rozumiesz.
                    > Ja nie bardzo wiem, jak można uznać, że interes mojego narodu nie jest
                    > najważniejszy. Jako jeden z członków Narodu winienem wszak dbać o jego
                    > dobrobyt.

O jego (narodu) czy swój ?
                    Jeśli interes narodu będzie stał w sprzeczności z Twoim to który wybierzesz ?
                    Jeśli sejm będzie głosował ustawę, która będzie bardzo korzystna dla Ciebie
                    (Twoich interesów, Twojej emerytury, czy cokolwiek), ale niekorzystna dla
                    budżetu państwa to będziesz optował za jej uchwaleniem czy odrzuceniem ?
                    Zarzucasz mi niezrozumienie istoty "nacjonalizmu", a czy nie jest tak, że
                    nacjonaliści nie rozumieją istoty "narodu" (a dokładnie czy nie zawłaszczają jej
                    sobie) ?

>> A pozatym czemu ma służyć nacjonalizm ? "Ideologia ta [nacjonalizm] uznaje
                    >> państwo narodowe za najwłaściwszą formę organizacji społeczności złączonej
                    >> wspólnotą pochodzenia, języka, historii i kultury." Tylko po co ? W jaki
                    >> sposób państwo nacjonalistyczne przyczynia się do rozwoju języka lub
                    >> kultury ?
                    >
                    > Owszem. Ale z powyższego zdania nie wynika:
                    > - nietolerancja
                    > - brak akceptacji dla innych kultur.
                    > Wynika natomiast, że - jeśli chcesz tutaj mieszkać - to szanuj nasze zasady.

Hmmmm.... tuś mi zabił ćwieka - więc "żydzi na madagaskar" to była "tolerancyjna
                    akceptacja" wynikająca z "naszych zasad". To co robią nacjonaliści jak sie
                    naprawdę wkurzą ?

A pozatym - czyje zasady są "nasze" - Twoje czy moje ? Bo założe się że sie
                    róznią. A jeśli tak to czy ty masz szanować moje zasady czy ja Twoje ?

>> O ile mnie pamięc nie myli większość pereł polskiej kultury powstało z
                    >> wymieszania różnych tradycji (polsko-żydowskiej, polsko-litewskiej, etc...).
                    >> Możecie wymienić jakichkolwiek artystów-nacjonalistów, bo ja jakoś żadnego
                    >> sobie nie przypominam.
                    >
                    > Ciekawy wniosek.
                    > Tylko gdzie Ty widzisz zakaz korzystania z dorobku innych kultur?

Przypominam, że nacjonaliści dążą do utworzenia państwa narodowego, czyli
                    takiego w którym prawo głosu, decydowania, etc ma tylko mityczny naród (ciągle
                    nie wiem kto ma decydować o przynależności do narodu). Jak nacjonaliści chcą
                    korzystać z dorobku innych kultur skoro odmawiają im praw. Np.: A.Michnik
                    zgodnie z wypowiedziami większości forumowych nacjonalistów jako żyd nie ma
                    prawa wydawać gazety ani komentować Polskich wydarzeń - więc jak widzisz
                    korzystanie z jego dorobku ?

> Ciekawa rzecz, wydaje się bowiem, że myslisz nacjonalizm z rasizmem.
                    > Przeczytaj może definicję nacjonalizmu raz jeszcze, a następnie weź się za
                    > hasło "rasizm".

Hmmm... zgodnie z Twoją radą, przeczytałem:
                    Wikipedia: Rasizm (z fr. le racisme od la race - ród, rasa, grupa
                    spokrewnionych) to ideologia oraz wypływające z niej zachowania przyjmujące
                    założenie wyższosci niektórych ras ludzi nad innymi.

porównałem:
                    Wikipedia: Nacjonalizm - postawa społeczno-polityczna uznająca interes własnego
                    narodu za nadrzędny wobec interesu grup społecznych, społeczności regionalnych
                    czy wyznań religijnych

I zrozumiałem - nacjonalizm to to samo co rasizm. Różnica polega tylko na
                    podstawie rozróżniania - nacja / rasa.

BTW. Rasiści też nie odmawiają prawa bytu innym rasom (podludziom ?)
                    Byleby nie wychodzili ze swojego getta i nie domagali się równych praw.

> Jak zrozumiesz różnicę, poczytaj relacje z negocjacji członkowskich z UE z
                    > uwzględnieniem tych fragmentów, gdzie każde państwo broniło własnych
                    > interesów.

"Własnych interesów" czy "interesów narodowych" - bo już sie gubie w używanych
                    przez Ciebie terminach - uściślij może.

Obrona interesów grup biznesowych, wyborców, warstw społecznych, grup
                    zawodowych, etc... to nie jest to samo co obrona interesu narodowego. Brytyjscy
                    negocjatorzy bronili również interesów milionów hindusów i innych imigrantów,
                    którzy zgodnie z definicją nacjonalistów nie należą do narodu brytyjskiego.
                • uniaeuropejska1 Re: A CO JEST ZLEGO W HASLACH NARODOWYCH? 29.08.05, 13:31
                  Bo to nie interes Narodu jest tu najważniejszy tylko interesy "działaczy"
                  nacjonalistycznych.Lubią oni pieprzyć o narodzie,bo potrzeba im parawanu,
                  maski.Gdyby Hitler nie głosił interesu niemieckiego,kto by go wybrał? Gdyby zaś
                  głosił w 1933,że będą jego fanatycy palić ludzi w krematoriach,spowodowałoby to
                  przeciwdziałanie innych państw. Dlatego też o "ostatecznym rozwiązaniu"
                  kwestii żydowskiej zdecydowano dopiero w 1942 roku,kiedy spora część Europy
                  była pod panowaniem Hitlera.
                  • sternsternhard Re: A CO JEST ZLEGO W HASLACH NARODOWYCH? 29.08.05, 13:37
                    uniaeuropejska1 napisał:

> Bo to nie interes Narodu jest tu najważniejszy tylko interesy "działaczy"
                    > nacjonalistycznych.Lubią oni pieprzyć o narodzie,bo potrzeba im parawanu,
                    > maski.Gdyby Hitler nie głosił interesu niemieckiego,

SLD też głosiło, ze Polska jest dla nich ważna, a okazało się inaczej.

Ale nie widzę związku i nikt ich nie porównuje do Hitlera. Czyżby dlatego, że
                    hitlerowcy zabili mniej osób niż komuniści?

A może Tobie do tego stopnia wpojono myślenie schemtami, że nie potrafisz
                    odróżnić nacjonalizmu i faszyzmu od siebie ?

Albo może Twoim zdaniem najlepszy jest internacjonalizm pod światłym
                    przywództwem Stalina <tfuj pomyłka> Komisarzy UE?

I skoro już masz taki malowniczy nick: byłabyś laskawa mi wyjaśnić, dlaczego UE
                    nie stosuje się do Monteskuszowskiej zasady trójpodziału władz?
          • zigzaur Re: A CO JEST ZLEGO W HASLACH NARODOWYCH? 29.08.05, 11:47
            W propagandzie giertychowców jest pełno haseł:
            - antyżydowskich
            - antyniemieckich
            - antyamerykańskich
            - antyukraińskich
            - antylitewskich

nie ma natomiast haseł antyrosyjskich.
            Nawet w obliczu ostatnich incydentów giertychowcy w ogóle nie zabierali głosu.

Jak myślicie, dlaczego?
            • freelancer44 A Giertych na Bialorusi? 29.08.05, 12:18
              zigzaur napisał:

> W propagandzie giertychowców jest pełno haseł:
              > - antyżydowskich

Tzn.? Jakies przyklady?

> - antyniemieckich

W reakcji na dzialania Steinbachow i Stoiberow.

> - antyamerykańskich

Czasem antybuszowskich. Ale czy antybuszyzm to antyamerykanizm?

> - antyukraińskich

W odpowiedzi na roszczenia banderowcow.

> - antylitewskich

Nie slyszalem.

> nie ma natomiast haseł antyrosyjskich.

Sa. Jak np. te przy okazji ostatnich obchodow w Moskwie. Giertych tez jezdzil
              protestowac w obronie Borysowej na Bialorus. Czy tak sie przejawia
              prorosyjskosc?

> Nawet w obliczu ostatnich incydentów giertychowcy w ogóle nie zabierali głosu.

PS. Nie jestem z MW, znam za to dwie studentki-wszechpolanki. Ladne,
              inteligentne i ambitne.
          • goldilock Re: A CO JEST ZLEGO W HASLACH NARODOWYCH? 29.08.05, 11:49
            Poglady Romana Dmowskiego mialy racje bytu jakies 100 lat temu. Wszscy, ktorzy
            probuja dopasowac je do wspolczesnej rzeczywistosci sa jak wiesniak, ktory
            wybiera sie furmanka na ksiezyc. Jest niewatpliwie potrzeba na mysl narodowa,
            ale nie z epoki kamienia lupanego. Tego typu mysli powinny znajdowac sobie
            ujscie w festiwalach podobnych do odtwarzanej bitwy pod Grunwaldem.
            • freelancer44 CZY DBANIE O INTERESY NARODU TO WIESNIACTWO? 29.08.05, 12:19
              Czy aby nie za duzo tej lewacko-unijnej propagandy?
              • jasiuf TAK DBANIE O INTERESY NARODU TO WIESNIACTWO 29.08.05, 12:51
                "DBANIE O INTERESY NARODU"

Interes narodowy - a co to jest ?
                Czy w "interesie narodowym" jest aby prezydentem został Cimnoszewicz czy
                Kaczyński ? (albo ktokolwiek inny - nazwisko nie ma tu znaczenia). Kto to ma
                określać ?

Dbanie ? A w jaki sposób ? czy ojciec lejący syna pasem w d... za kiepskie
                świadectwo dba o niego czy nie ? Kto określi jak należy dbac o ten interes,
                który ktoś wcześniej określi ?

I co zrobić z tymi, którzy mają inne zdanie ?
                "Zadbać" o nich w imie "interesu narodowego" ?
                Coś mi to śmierdzi totalitaryzmem
                • sternsternhard Re: TAK DBANIE O INTERESY NARODU TO WIESNIACTWO 29.08.05, 13:41
                  Ciekaw jestem czy zgrywasz idiotę, czy też naprawde nie rozumiesz podstawowych
                  pojęć.

> Interes narodowy - a co to jest ?

A co to jest interes prywatny?
                  No więc jest to to samo w odniesieniu do narodu.

> Czy w "interesie narodowym" jest aby prezydentem został Cimnoszewicz czy
                  > Kaczyński ?

W interesie narodowym leży, aby został nim cżłowiek który najlepiej będzie
                  sprawował tę funkcję.
                  Zgodnie z zasadami w tym kraju, decydują o tym wyborcy.

> Kto określi jak należy dbac o ten interes, który ktoś wcześniej określi ?

Czy ty jesteś z tej części lewicy, któa twierdzi, że trzeba ludziom mówić, co
                  jest dla nich dobre, a co nie, bo oni sami nie wiedzą?

Ską Ty sam wiesz, co sobie kupic na śniadanie?
                  Ską wiesz, że powinieneś jeść? Kto Ci pomaga wybrać pracodawcę ?

> I co zrobić z tymi, którzy mają inne zdanie ?
                  > "Zadbać" o nich w imie "interesu narodowego" ?
                  > Coś mi to śmierdzi totalitaryzmem

Demokracja Ci śmierdzi totalitaryzmem?
                  Lepsza jest Władza Ludowa?
                  • jasiuf Re: TAK DBANIE O INTERESY NARODU TO WIESNIACTWO 29.08.05, 14:51
                    sternsternhard napisał:

> Ciekaw jestem czy zgrywasz idiotę, czy też naprawde nie rozumiesz podstawowych
                    > pojęć.
                    >
                    > Czy ty jesteś z tej części lewicy, któa twierdzi, że trzeba ludziom mówić, co
                    > jest dla nich dobre, a co nie, bo oni sami nie wiedzą?
                    >
                    > Demokracja Ci śmierdzi totalitaryzmem?
                    > Lepsza jest Władza Ludowa?

Czemu tak sie denerwujesz - zacząłem od prostych i podstawowych pytań, a Tobie
                    już nerwy puszczają i zaczynasz nerwowo zaciskac palce na swoim bejzbolu. Co
                    będzie dalej ?

Od czasów antycznej grecji dobre obyczaje nakazują rozpocząć dyskusje od
                    zdefiniowania używanych pojęć.

Więc jeszcze raz proszę o definicję:
                    >> Interes narodowy - co to jest ?

To tak na początek - jak już będziemy wiedzieli co to jest to będziemy mogli
                    pogadać czy jest to dobre czy złe.

> A co to jest interes prywatny?
                    > No więc jest to to samo w odniesieniu do narodu.

No toś mnie objaśnił :)
                    Ja jestem bytem fizycznym. Kiedy mam do wykonania jakąś pracę, i jestem zmęczony
                    musze podjąć decyzje: odpoczynek czy obowiązek. Decyzje podejmuje moja głowa -
                    jest to decyzja arbitralna. To JA decyduje co jest w moim interesie.

KTO DECYDUJE CO JEST W INTERESIE NARODU ?
                    Czy wystarczy polskie obywatelstwo aby móc brać udział w podejmowaniu decyzji ?
                    Czy urodzony w Polsce murzyn (znam takiego) należy do narodu polskiego ?
                    Czy urodzony w Polsce żyd należy do narodu polskiego ?
                    • muzg_na_patyku Re: TAK DBANIE O INTERESY NARODU TO WIESNIACTWO 29.08.05, 23:25
                      Spokojnie, nie ma co polemizować z kimś kto z zalożenia wie lepiej co to jest interes narodowy, oraz jak o niego dbać. Przed-przedmówca najwyraźniej też uważa że kto nie podziela jego poglądów popiera lewicę ("Władza Ludowa"); najwyraźniej jest to po prostu zwolennik Giertycha.
                  • ac78f92aa421c5e2b9 [...] 25.09.05, 20:39
              • uniaeuropejska1 Re: CZY DBANIE O INTERESY NARODU TO WIESNIACTWO? 29.08.05, 13:33
                Za dużo faszystowsko-nacjonalistycznej propagandy!!!!
                • sternsternhard Re: CZY DBANIE O INTERESY NARODU TO WIESNIACTWO? 29.08.05, 13:44
                  uniaeuropejska1 napisał:
                  > Za dużo faszystowsko-nacjonalistycznej propagandy!!!!

Gdzie?
                  Kobieto/mężczyzno, dotrze do Ciebie, że mylisz pojęcia?
                  I czy dotrze do Ciebie, że UE jest bliższa totalitaryzmowi niż obecny ustrój
                  panujący w Polsce?
                  I czy dotrze do Ciebie, że organy UE i sądownictwo unijne stoi na stanowisku,
                  że prawa UE są ponad Kostytucją RP, co oznacza - że oni dają sobie prawo do
                  dowolnego określania wewnętrznego ustroju RP?
                  • bydgoskacd Re: CZY DBANIE O INTERESY NARODU TO WIESNIACTWO? 29.08.05, 14:21
                    > I czy dotrze do Ciebie, że organy UE i sądownictwo unijne stoi na stanowisku,
                    > że prawa UE są ponad Kostytucją RP, co oznacza - że oni dają sobie prawo do
                    > dowolnego określania wewnętrznego ustroju RP?

A czy do Ciebie nie dociera, że prawa UE opierają się o Konwencję o ochronie praw człowieka i obywatela. Jeśli "wesoły Romek" będzie chciał zmienić konstytucję zgodną z jego, albo co gorsza jego ojca, poglądami, mam nadzieję, że UE na to nie pozwoli...
              • transmitter Re: CZY DBANIE O INTERESY NARODU TO WIESNIACTWO? 29.08.05, 20:45
                Czy nie za duzo propagandy? Moze juz czas posluzyc sie argumentami merytorycznym
          • uniaeuropejska1 Re: A CO JEST ZLEGO W HASLACH NARODOWYCH? 29.08.05, 13:21
            Pewnie myśl Adolfa to też "ważny" nurt.Otóż ten nurt należy skierować wprost do
            rynsztoka.
            • sternsternhard Re: A CO JEST ZLEGO W HASLACH NARODOWYCH? 29.08.05, 13:47
              uniaeuropejska1 napisał:

> Pewnie myśl Adolfa to też "ważny" nurt.Otóż ten nurt należy skierować wprost
              > do rynsztoka.

Na jakiej podstawie doszłaś do wniosku "faszyści = nacjonaliści = prawica"?

Uprzejmie przypominam, że nazwa partii A. Hitlera brzmiałą Narodowo-
              Socjalistyczna Partia Niemiec.

Prawica z założenia nie jest socjalistyczna (wyłączywszy częśc polskiej
              prawicy). ;)
          • abi_z_abudabi Spuscizna Romana Dmowskiego 29.08.05, 14:48
            Spuscizna Romana Dmowskiego= Spuscizna Adolfa Hitlera= Spuscizna Benito
            Musolini= Spuscizna Francisco Franco, podobną spuscizne zostawi po sobie Żyrinowski
        • jola_dywity SAMOOBRONA DYWITY POZDRAWIA LPR 29.08.05, 09:28
          Antypolski i antynarodowy koncern wydawca polskojęzycznych publikatorów atakuje
          uparcie wszelki ruch pronarodowy i propolski.Oczywiścfie manipulując faktami i
          zamieszczając oczywistą nieprawdę.Tak jak usiłuje się przedstawić Samoobronę
          jako ludzi prymitywnych ,tak tu lansuje się wizerunek młodzeży LPR jako
          chuliganów i alkoholików.Ten niebezpieczny bo wydawany masowo antypolski
          ogłupiacz pełni rolę piątej kolumny w rozwoju Polskiej demokracji.Dlatego
          powszechna dezaprobata dla jego czytelników jest obowiązkiem każdego Rodaka.
          • anty-bezmozg Re: SAMOOBRONA DYWITY POZDRAWIA LPR 29.08.05, 09:36
            A więc masz moją (rodaka) pełną dezaprobate. Wszak sam czytasz to co "tu"
            napisane - gdyż w przeciwnym, wypadku nie byłoby Twojego postu :)

A co do samej MW - w każdej oraganizacja zdarzają się ci "dobrzy" i ci
            "niedobrzy". Ja nie neguje tego, że część członków pewnie ma duże poczucie
            patriotyzmu i leżą im na sercu sprawy narodowościowe. Niestety druga strona
            księżyca zawsze jest ciemna. Zachowania niektórych adeptów MW prowadzą do takich
            sformułowań jak "Giertych-jugent", co mnie już wogóle przestaje dziwić.

Mam nadzieję że takich jak Lord Vader, którzy wybrali "ciemną stronę mocy"
            będzie jak najmniej :-)
            • jola_dywity Re: SAMOOBRONA DYWITY POZDRAWIA LPR 29.08.05, 09:46
              Przeciwnika należy kol.znać i jego propagandę też.
              Młodzież Wszechpolska jest potrzebną Polsce organizacją, z jednego zasadniczego
              powodu Aby Polska była dla Polaków Polską.
              • makalon A co to znaczy Polska Wszechpolaczko? 29.08.05, 09:53
                • davidmors Re: To znaczy nie dla żydaczka, gardzącego Polską 29.08.05, 10:06
                  • vanity_fair Re: To znaczy nie dla żydaczka, gardzącego Polsk 29.08.05, 10:46
                    współczuję Ci, zaprawdę, szczere wyrazy współczucia
                  • makalon żydaczka? po co ten antysemityzm? brak argumentów? 29.08.05, 13:03
                  • kalandah Re: To znaczy nie dla żydaczka, gardzącego Polsk 29.08.05, 14:57
                    a może nie dla zakompleksionego ksenofoba, którym niewątpliwie jesteś ciapciaku?
                  • transmitter Re: To znaczy nie dla żydaczka, gardzącego Polsk 29.08.05, 20:51
                    Czy ja moge poprosic o definicje "zydaczka"? Byc moze kolega ma racje, ale nie
                    znajac definicji tego pojecia nie wiem, czy sie zgodzic, czy tez nie...
                • jola-dywity Re: A co to znaczy Polska Wszechpolaczko? 29.08.05, 11:36
                  Zobacz co sie dzieje. Policja na usługach mafii paliwowej. Tylko Andrzej Lepper
                  może uratować Polskę, tylko On! Tylko On jest tak opalony...
                  • zigzaur Re: A co to znaczy Polska Wszechpolaczko? 29.08.05, 11:46
                    Chyba napalony.

I - mam nadzieję - spalony.
                  • makalon jaja sobie robisz, rozumiem 29.08.05, 13:05
              • anty-bezmozg Re: SAMOOBRONA DYWITY POZDRAWIA LPR 29.08.05, 09:55
                No niewątpilwie Polska dla Polaków Polską -to ma sens (bo jak sie widzi to co
                sie nieraz wyprawia dookoła to sie człowiek zastanawia co z tym krajem jest nie
                tak).

Ale obawiam się, że tego typu słowa są często odbierane (m.in. przez członków
                MW) i promowane jako "Polska dla Polaków, ziemia dla ziemniaków, księża na
                księżyc a Żydzi do piachu".
              • uniaeuropejska1 Re: SAMOOBRONA DYWITY POZDRAWIA LPR 29.08.05, 13:36
                Aby Polska była Polską powinnaś nauczyć się poprawnie pisać: kol.znać w jakim
                to języku?
                • jola_dywity Re: SAMOOBRONA DYWITY POZDRAWIA LPR 29.08.05, 15:10
                  Unia wykolegowała Polskę.Ale z moją osobą będzie zapewnie trudniej.Porady
                  lingwistów amatorów kieruj do kosmopolitycznej gawiedzi i jej klaki typu litwin
                  noblista który w szale miłości do Polski okraślił Matkę Ojczyznę odbytnicą świata.
                  • krzys23-1986 Re: SAMOOBRONA DYWITY POZDRAWIA LPR 29.08.05, 16:32
                    ta widziałem jacy kulturalni i inteligentni są wszechfaszyści (u mnie w mieście
                    (KIELCE)7 Skinów rozklejało plakaty tej faszystowskiej gęby Giertycha
                    seniora!! jestem w wieku tych chłopaków może troche młodszy ale nigdy bym nie
                    dotknął niczego związanego z LPR bo kupy to nawet kije nie dotykać!!
                    • alex.4 Re: SAMOOBRONA DYWITY POZDRAWIA LPR 29.08.05, 16:36
                      LPR to faszyści, skiny. Taka jest prawda
          • makalon a puknij ty się w Samooborę 29.08.05, 09:50
          • transmitter Re: SAMOOBRONA DYWITY POZDRAWIA LPR 29.08.05, 20:49
            jola_dywity napisała:

> Antypolski i antynarodowy koncern wydawca polskojęzycznych publikatorów
            atakuje
            > uparcie wszelki ruch pronarodowy i propolski.Oczywiścfie manipulując faktami i
            > zamieszczając oczywistą nieprawdę.Tak jak usiłuje się przedstawić Samoobronę
            > jako ludzi prymitywnych ,tak tu lansuje się wizerunek młodzeży LPR jako
            > chuliganów i alkoholików.Ten niebezpieczny bo wydawany masowo antypolski
            > ogłupiacz pełni rolę piątej kolumny w rozwoju Polskiej demokracji.Dlatego
            > powszechna dezaprobata dla jego czytelników jest obowiązkiem każdego Rodaka.

Jola, wyprali Ci rozumek?
        • jola-dywity Tylko SAMOOBRONA NAS uratuje... 29.08.05, 11:34
          LPR nie da rady jak widzicie.Policja na usługach mafii paliwowej. Tylko Andrzej
          Lepper może uratować Polskę, tylko On! Tylko On jest tak opalony...
      • stankot giertych i jego banda 29.08.05, 10:14
        jednak mam rację prawda kogoś w oczy kole,kto usunął moją wypowiedź to jest w
        błędzie,dalej potrzymuje aby do koryta a przez Giertycha to szatan przemawia
        nie Bóg...tak wynika z komentowanego artykułu
    • 18261826www Neohitlerowska LPR godzi w dobre imie Polski! 29.08.05, 07:21
      LPR jest problemem nas wszystkich!Nie pozwolmy aby pospolita banda rasistow
      obrazala swoja nazwa rodziny polskie!Tylko delegalizacja tej bandy i zakaz
      dzialalnosci ,moze przywrocic nam dobre imie w swiecie kraju
      tolerancyjnego,demokratycznego,cywilizowanego,kraju prawa i porzadku!
      • davidmors Re: Syjonistyczna GW nie do pogodzenia z LPR! 29.08.05, 09:18
        Ale my, Polacy wybieramy LPR.
        Gazetę Wyborczą mamy w głębokim ... lekceważeniu.
        Jedynym nurtującym nas problemem jest zapewnienie jak najszerszego poparcia
        społecznego i wyborczego sukcesu LPRu.
        Na poparcie Towarzycha Wybiórczego, nie liczymy.
        • marakuja1 wolę GW niż LPR 29.08.05, 09:40
          davidmors napisał:
          > Ale my, Polacy wybieramy LPR.
          jacy Polacy? niecałe 10% rolników i robotników z podstawowym wykształceniem

> Gazetę Wyborczą mamy w głębokim ... lekceważeniu.
          więc co tu robisz? na szczęście 90% Polaków ma LPR w głębokim ...

> Jedynym nurtującym nas problemem jest zapewnienie jak najszerszego poparcia
          > społecznego i wyborczego sukcesu LPRu.
          to faktycznie nurtujący problem, ponieważ LPR nie ma szans na sukces

> Na poparcie Towarzycha Wybiórczego, nie liczymy.
          i całe szczęście, tak jak i my nieliczymy na wasz sukces
        • makalon To na jakiego wała tu jesteś kochasiu?! 29.08.05, 09:57
          skoro masz "w głębokim..." poważaniu?
    • freelancer44 POZIOM GW JAK Z MARNEGO TABLOIDU 29.08.05, 07:25
      "Te szokujące relacje są trudne do zweryfikowania. "Gazeta" wysłała
      dziennikarza na jeden z obozów szkoleniowych MW - przez dwa dni nic nie
      zauważył. - Są spokojni jak harcerze - pisał do redakcji."

Jezeli czegos sie nie da zweryfikowac, to sie z reguly o tym nie pisze. Tym
      bardziej ze taka probe sie podjelo i nic ona nie wykazala.
      • pavle Re: POZIOM GW JAK Z MARNEGO TABLOIDU 29.08.05, 07:39
        > Jezeli czegos sie nie da zweryfikowac, to sie z reguly o tym nie pisze. Tym
        > bardziej ze taka probe sie podjelo i nic ona nie wykazala.

przekaż panu Miodowiczowi.
      • panna_z_polskiego_dworku Re: POZIOM GW JAK Z MARNEGO TABLOIDU 29.08.05, 07:43
        Ciesz się że napisali o próbie :)
        Gazeta może o tym pisać bo relacjonuje to co mówi Rogalski. Czy to prawda, to
        już inna sprawa. Ale nie zdziwiło by mnie to. Kiedyś byłam zapisana na listę
        dyskusyjną Wszechpolaków i kręciło się tam paru neo-nazistowskich typków.
        • davidmors Re: POZIOM GieWu JAK Z MARNEGO TABLOIDU 29.08.05, 09:27
          Gazeta Wyborcza potrafi wszystko zmanipulować. Kogo zechce oszkaluje, kogo
          zechce pomówi. Kiedy brakuje faktów, zawsze można coś zmyślić.
          Sedno sprawy polega na tym, ze robi to bezkarnie. Dotychczas.
          • marakuja1 Re: POZIOM GieWu JAK Z MARNEGO TABLOIDU 29.08.05, 09:43
            davidmors napisał:
            > Gazeta Wyborcza potrafi wszystko zmanipulować.
            jak na razie nalepiej manipulowanie pół-prawdziwymi informacjami wychodzi
            giertychowi, któremu się wydaje że jak wrzuci to w niezrozumiałą prawniczą
            gadkę, to nikt tego nie zrozumie

Kogo zechce oszkaluje, kogo
            > zechce pomówi. Kiedy brakuje faktów, zawsze można coś zmyślić.
            No i proszę - cała LPR. Szkaluje kogo chce, napada na niewinnych, którzy nie
            myślą tak samo jak oni itp.

> Sedno sprawy polega na tym, ze robi to bezkarnie. Dotychczas.
            I co? Podacie ich do sądu? znowu przegracie. Większość waszych bezsensownych
            pozwów na szczęście jest odrzucana
          • uniaeuropejska1 Re: POZIOM GieWu JAK Z MARNEGO TABLOIDU 29.08.05, 13:42
            A co będziesz jej katem?
      • uniaeuropejska1 Re: POZIOM GW JAK Z MARNEGO TABLOIDU 29.08.05, 13:41
        Bo chłopcy-giertychowcy odwalili pokazówkę Nie będą przecież przy przeciwniku
        pokazywać swoich prawdziwych twarzy.Są jeszcze kary za propagandę faszyzmu.Ale
        swój może o nich dużo powiedzieć.I powiedział.
    • meska_szowinistyczna_swinia Wszechpolacy to potrzebna organizacja 29.08.05, 07:32
      np. po to , aby protestować przeciwko demonstrowaniu nieobyczajności, czy
      odsyłać przestępcze sttki z powrotem do Holandii. Ale do polityki chłopaki się
      nie nadają. Przecież oni mają mętalność "największego chłopaka we wsi" i nie
      mają pojęcia o ekonomii.
      • pavle Re: Wszechpolacy to potrzebna organizacja 29.08.05, 07:38
        > Przecież oni mają mętalność "największego chłopaka we wsi" i nie
        > mają pojęcia o ekonomii.

to zupełnie jak PISs.
        • davidmors Re: Twoja "mętalność" tego nie obejmie 29.08.05, 09:31
          Trzeba innej mentalności, "mętalność" inaczej ci przeszkadza.
          - - -
          "Znam Wszechpolaków.
          będę głosować na LPR"
          • meska_szowinistyczna_swinia Grzeczność nie wystarczy, żeby sprawować władzę 29.08.05, 11:42
            Także miłość do Polski nie wystarczy. Trzeba jeszcze mieć pojęcie o gospodarce i
            jakiś program gospodarczy. Nieraz w historii zdażało się, że niedokształceni
            politycy, chociaż patrioci, czynili większe szkody, niż wrogowie kraju.

Niestety, LPR nie ma w swym gronie ekonomistów, a panowie tacy jak Giertych nie
            rozumieją czym jest budżet i jak działa system podatkowy. Dlatego, chociaż
            zgadzam się z LPR w sprawach związanych z obyczajnością czy aborcją, nigdy nie
            będę głosował na tę partię, bo nie chcę, żeby mój kraj cofnął się do poziomu
            Albanii.
      • mielis Re: Wszechpolacy to potrzebna organizacja 29.08.05, 10:26
        Raczej po to by pokazac swiatu ze coraz mniej normalnie myslacych
        ludzi jest w naszym kraju.
        Ich miejsce zajmuja niedouczona i nie majaca nic wspolnego z normalnoscia
        MWP
      • sternsternhard Re: Wszechpolacy to potrzebna organizacja 29.08.05, 13:52
        > nie mają pojęcia o ekonomii.

myślę, ze wiedzą, że jeśli mają w kieszeni 20 zł to mogą za to kupić 5 piw po 4
        zł.

A to jest więcej niż wie rząd i parlament tego kraju razem wzięci.
        Bo oni uważają, że mając 20 zł mogą kupić 100 piw, w tym 80 dla górników.
    • amhu Re: Co na to prokurator? 29.08.05, 07:37
      Najwyzszy czas na delegalizacje MW. Dowodow i swiadkow na jej neonazistowskie
      oblicze i dzialania nie zabrakloby.C
      • 18261826www Re: Co na to prokurator? 29.08.05, 07:53
        amhu napisa?a:

> Najwyzszy czas na delegalizacje MW. Dowodow i swiadkow na jej neonazistowskie
        > oblicze i dzialania nie zabrakloby.
        ==============================================================================
        Potepienie wiekszosci naszego spoleczenstwa dla bandytow z LPR moze okazac sie
        o wiele bardziej skuteczne.
        • davidmors Re: Prokuratora? Woła Chór Wujów z towarzycha 29.08.05, 09:38
          Prokuratura jest zajęta aferą Michnika i Rywina, aferą paliwową, aferą PZU,
          aferą Orlenu, aferą FOZZ, aferą alkoholową, aferą Balcerowicza (kilkudniowe
          zwolnienie z cła importu elektroniki), aferą Belki (Eureko), aferą Wąsacza (Domy
          Centrum), aferą Kameli Sowińskiej (wyprzedaż cukrowni + PZU),
          aferą Jolki (przekręt charytatyny), aferą Kulczyka, ......
          Zmęczyłem się, nie wyliczę wszystkiego.
          Więc nie zawracaj głowy Prokuraturze wyssanymi z palca pomówieniami MW.

• marakuja1 Re: Prokuratora? Woła Chór Wujów z towarzycha 29.08.05, 09:45
            davidmors napisał:
            > Więc nie zawracaj Prokuraturze wyssanymi z palca pomówieniami MW.

to po co wy ciągle zawracacie prokuratorowi d...
            tylko po to aby być w mediach, nieważne jak głupie są wasze oskarżenia
          • marakuja1 pomogę ci liczyć 29.08.05, 09:48
            davidmors napisał:
            > Zmęczyłem się, nie wyliczę wszystkiego.

Pomogę Ci
            - spotkanie giertycha z Kulczykiem i próba przekupstwa ze strony giertycha
            - forsowanie na siłę Jaruckiej mimo jej kryminalnej przeszłości
            - atakowanie Cimoszewicza bez braku jakichkolwiek dowodów
            - ataki MW na spokojną demonstrację równości

mam dalej wymieniać?
            • davidmors Re: W plotkach michnikowcy są potęgą ! 29.08.05, 10:09
              • bydgoskacd Re: W przekretach giertychowcy są potęgą ! 29.08.05, 12:09
                a Hatrol i inne biznesy posła Hatki? a przekręty w WBR?
      • niestaly_czytelnik Co na to rozum ? 29.08.05, 09:07
        > Najwyzszy czas na delegalizacje MW. Dowodow i swiadkow na jej neonazistowskie
        > oblicze i dzialania nie zabrakloby.C

Oj, w wyborczej nie zabrakłoby: Kolega X., N., anonimowy lider Ligi, etc.
    • panna_z_polskiego_dworku Re: Ja też znałam wszechpolaków... 29.08.05, 07:37
      Osobiście nawet dwóch. Jeden był zwykłym bucem z włoskami na żel i buciorami na
      obcasach (żeby sobie wzrostu dodać) który nawet po polsku nie umiał dobrze mówić
      (mieszkam w Kanadzie). Drugi był inteligentny, dowcipny i nawet w miarę normalny
      dopóki się mu czegoś nie odmówiło albo nie zaczęło z nim polemizować. Wtedy
      zaczynała wyłazić słoma z butów albo jakaś skaza na osobowości bo potrafił
      wysyłać swoim rozmówcom całe strony wyzwisk i prymitywnych pyskówek...
    • honkers Re: Bunt w LPR 29.08.05, 07:51
      Znam Wszechpolaków.
      Są inteligentni inaczej, wykształceni w najepszych podstawówkach, i ja pier...ę
      jacy grzeczni.
      Kochają Polskę nacjonalistyczną. Nigdy nie słyszałem od nich
      obraźliwych słów o innych faszystach.
      nie będę głosować na LPR
      • verbaveritatis Re: Bunt w LPR 29.08.05, 07:57
        Zamordyzm młodego Giertycha przypomina najgorsze czasy stalinowskie.Dajcie mu
        władzę, to was urządzi! Dobrze,że choc na Warmii i Mazurach na nim się poznano!
    • erwinek_3 Takie są skutki centralizmu 29.08.05, 07:55
    • golota20 Re: Bunt w LPR 29.08.05, 07:58

> Znam Wszechpolaków.
      > Są inteligentni, wykształceni, grzeczni.
      > Kochają Polskę. Nigdy nie słyszałem od nich
      > obraźliwych słów o innych.
      > będę głosować na LPR
      > Zbys

super grzeczni
      chlopcy tak trzymac..
      wzor do nasladowania

• vlad.palownik Forumowicze, wy sobie do gardeł skaczcie, a ja się 29.08.05, 08:14
      cieszę że LPR schodzi na psy.
      dalekiej drogi nie ma.
      w końcu te tłumoki znikną ze sceny politycznej naszego kraju.
      giertych-tak trzymać.
      Heil Giertych.
      • jakub_lauder Re: Forumowicze, wy sobie do gardeł skaczcie, a j 29.08.05, 08:19
        Znam paru chlopcow z MW. Wszyscy wygladaja raczej na kujonow studentow i
        kujonow licealistow w bialych koszulkach i krawacikach niz skinow. Niewatpliwie
        inteligentni choc gdy zaczynaja sie dyskusje momentalnie zjezdzaja na tematy
        zwiazane z niemieckim zagrozeniem. Nigdy ani slowa od nich nie slyszalem nt.
        Zydow itp/
        • panna_z_polskiego_dworku Re: Forumowicze, wy sobie do gardeł skaczcie, a j 29.08.05, 08:22
          Bo tam się na pewno kilka typów psychologicznych przewija. A kujoni też bywają
          niebezpieczni - potrafią wykuć fakty więc wydaję się (sobie i otoczeniu)
          inteligentni - ale z analizą zjawisk już gorzej.
      • niestaly_czytelnik Nie ciesz się. 29.08.05, 09:03
        > cieszę że LPR schodzi na psy.

Ale powinieneś się martwić, że tylko w jednej gazecie schodzą na te psy.
        • maczor Naucz sie pisac 29.08.05, 09:40
          bo pisze się czcionka a nie "trzcionka"

a propos głównego wątku - na co nam przepraszam przypominacze o obyczajności -
          ją się kształtuje przez edukację a nie siłą przez bojówki takie jak NSDAP czy MW.

• t-800 Re: Naucz sie pisac 29.08.05, 09:41
            maczor napisał:

> bo pisze się czcionka a nie "trzcionka"

A Ty się naucz czytać i wyciągać logiczne wnioski z tego, co czytasz.
            • alex.4 jakim głupcem jest t-800... 29.08.05, 15:07
              t-800 nie lubi okragłego stołu więc będzie głosował na PO które uważa że
              okragły stół był najlepszym dla Poslki rozwiązaniem...
              t-800 nie lubi UW więc bedzie glosował na twórców tej partii Rokita, Tusk,
              Komorowski...
              t-800 nie lubi agentów więc bedzie głosował na partie założona przez
              Olechowskiego który przyznaje się do wspólpracy z SB
              t-800 zapowiedział ze będzie być może głosował na Tuska, który głosi tolerakcje
              dla mniejszości tak etnicznych jak seksualnych a t-800 jest homofobem...
              t-800 nie lubi Kulczyka więc będzie głosował na PO, którą Kulczyk przynajmniej
              finansował. Po skrzetnie ukrywa za kogo pieniądzę robi kampanię...
              t-800 jest katolikiem więc bedzie głosował na Tuska, ktory do katolicyzmu się
              przynaje:)
              • awolej Re: jakim głupcem jest t-800... 30.08.05, 00:29
                A tak poza tym w domu wszyscy zdrowi ?
      • t-800 Re: Forumowicze, wy sobie do gardeł skaczcie, a j 29.08.05, 09:40
        Nie jestem fanem LPR, wręcz przeciwnie, ale nie wyciągałbym wniosków na temat
        tej partii na podstawie artykułów "GW".
      • uniaeuropejska1 Re: Forumowicze, wy sobie do gardeł skaczcie, a j 29.08.05, 13:47
        Ono już dawno zeszło,tylko niełatwo to było zauważyć.
    • arahat1 po ostatniej wymowie czubka najwyzszy czas 29.08.05, 08:32
      aby co madrzejsi opuscili sekte romcia
      • vlad.palownik a co rozumiesz przez "co mądrzejsi" ? 29.08.05, 08:40
        jakie kryteria stosować.
        czy porównywać ich mądrość do mądrości pantofelka, czy raczej meduzy.
        te filary LPR opuszczają neofaszystów nie z powodów ideologocznych,
        tylko dlatego, że zostali odsunięci od przyszłego koryta (oni sami lub ich pupile)
        Heil Giertych
        • zaba68 Ideał GW sięgnął bruku. 29.08.05, 08:51

Michnik, jak ci nie wstyd. Cenzura GW-na szaleje, forum tylko dla poprawnych
          polityczne tzn. komuchów i pedziów.

Wszystkie cioty popierają WC.
          • dr.kidler Ty jestes komuchem czy pedziem? 29.08.05, 08:54
            zaba68 napisał:

>
            > Michnik, jak ci nie wstyd. Cenzura GW-na szaleje, forum tylko dla poprawnych
            > polityczne tzn. komuchów i pedziów.
            > ______________________________________________________
            >
            > Wszystkie cioty popierają WC.
            • zaba68 Homoseksualizm da się leczyć. 29.08.05, 08:59

www.homoseksualizm.org/index1.html
              • indianski Re: Homoseksualizm da się leczyć. 29.08.05, 09:02
                masz fajnego psychiatre .
    • zuluseq www.dom-ojczysty.pl 29.08.05, 08:43
      szukam kogoś kto by zredagował stronke (społecznie dla dobra sprawy)
      wskazany: wrodzony cynizm, antypatia do wszystkiego co skrajnie prawe (czytaj
      nazistowskie)
      • zaba68 Re: www.dom-ojczysty.pl 29.08.05, 08:56
        zuluseq napisał:

> szukam kogoś kto by zredagował stronke (społecznie dla dobra sprawy)
        > wskazany: wrodzony cynizm, antypatia do wszystkiego co skrajnie prawe (czytaj
        > nazistowskie)

Homoseksualizm da się leczyć.
        www.homoseksualizm.org/index1.html

• indianski Re: www.dom-ojczysty.pl 29.08.05, 09:01
          zaba68 napisał:
          >
          > Homoseksualizm da się leczyć.
          -------------
          A glupota nie
          • zaba68 Re: www.dom-ojczysty.pl 29.08.05, 09:13
            indianski napisał:

> zaba68 napisał:
            > >
            > > Homoseksualizm da się leczyć.
            > -------------
            > A glupota nie
            Lepszy głupek niż pederasta.

• marakuja1 Re: www.dom-ojczysty.pl 29.08.05, 09:54
              zaba68 napisał:
              > Lepszy głupek niż pederasta.

mimo wszystko wolę rozmowę z gejem niż z takim palantem z MW
              to że ktoś jest gejem nie wychodzi od razu, bycie palantem i bycie z MW lub LPR
              od razu rzuca się w oczy
            • davidmors Re: Uwaga na fałszywy "dom-ojczysty" 29.08.05, 09:59
              W Gazecie Wyborczej jest fałszu wiele. Po informacjach na forum GW, trzeba
              poruszać się jak po polu minowym.
              • makalon to uciekaj stąd saperze! 29.08.05, 13:07
            • darek_w1 Re: www.dom-ojczysty.pl 29.08.05, 10:28
              > Lepszy głupek niż pederasta.
              >

Lepszy pederasta niż głupek.
              "Homo sapiens" ergo człowiek głupi nie jest człowiekiem.
    • bob_arctor Re: Bunt w LPR 29.08.05, 08:51
      Tak! Przeprowadzają staruszki przez ulicę! Podnoszą papierki i ine smieci z
      chodników! Dokarmiają zimą wróbelki i sarenki, pomagają w schroniskach dla
      bezdomnych zwierząt!. Oddają potrzebującym swoja cenną polską krew i zawsze
      chętnie służą do mszy! Bedę głosować na LPR!
    • piotr7777 Re: Bunt w LPR 29.08.05, 09:06
      „N. gloryfikowała Hitlera. O ile niektórzy wszechpolacy żartują sobie czasem z
      Żydów, o tyle N. mówi z przekonaniem o słuszności działań nazistów w celu
      wyeliminowania Żydów. Nie chce słuchać, gdy jej się tłumaczy, że Ruch Narodowy
      był, jest i zawsze będzie przeciwny nazizmowi (my mieliśmy własny pomysł
      rozwiązania problemu żydowskiego - » Żydzi na Madagaskar «)".

No cóż - nie ma to jak umiarkowany i nowoczesny ruch narodowy.
      Ale co na to narodowcy z Madagaskaru?

• davidmors Re: Bunt w GW przeciwko LPR! 29.08.05, 09:45
        To bardzo nas przekonuje, żeby LPR poprzeć.
        To co piętnuje antypolska Gazeta Wyborcza, jest dla Polski dobre!
        To co chwali antypolska Gazeta Wyborcza, jest dla Polski szkodliwe!
        - - -
        "Znam Wszechpolaków.
        będę głosować na LPR."
        • enkibilal Re: Bunt w GW przeciwko LPR! 29.08.05, 10:25
          Twój świat jest prosty - czarno-biały, jak świat oczami członka Ku-Klux-Klanu
        • uniaeuropejska1 Re: Bunt w GW przeciwko LPR! 01.09.05, 16:34
          GW piętnuje też korupcję ,prywatę,przestępczość.Pewnie to dobre dla Polski ale
          brunatnej.Odwracanka tego morsa całkiem jest do d..y.
    • davidmors Re: Oświeciło starego towarzysza 29.08.05, 09:13
      Oświeciło starych towarzyszy i zaraz polecieli z jęzorem do GW.
      Dopiero teraz, gdy nie znaleźli się na listach wyborczych, odkryli, że są
      w sekcie.
      Towarzysze, zgłoście się do sekty SLD!
    • kasia20055 Re: Bunt w LPR 29.08.05, 09:23
      > Teraz Rogalski zapowiada, że wspólnie założą po wyborach nową prawicową formację.

Ha, Ha, Ha. Jeszcze jedna prawicowa partyjka. W ten sposób każda z nich dostanie
      po parę procent w wyborach i prawica się sama skasuje.
      • davidmors Re: Bunt w GW przeciwko LPR 29.08.05, 09:47
        Rzeczywistość ma się nijak w stosunku do tego co opisuje Gazeta Wybiórcza!
        • bydgoskacd Re: Bunt w LPR 29.08.05, 12:16
          > Rzeczywistość ma się nijak w stosunku do tego co opisuje Gazeta Wybiórcza!

Kilka miesięcy temu na tym forum nie wierzyłeś, że powstaje nowa partia popierana przez Radio Maryja. Pisałeś tak jak dzisiaj, że to manipulacja itp. No i co się okazało???
      • sld-upek1 Bunt w SLD-UP d.PZPR. Leszek Miller rezygnuje! 29.08.05, 09:48
        Parlament bez Mllera? To się w pale nie mieści!
    • bender_rodriguez [...] 29.08.05, 09:46
      • davidmors Re: Dobrze wyartykułowane życzenia pejsatych 29.08.05, 09:49
        Co ty tu jeszcze robisz w "tym kraju"? Wynocha do Israela, ale to już!
    • makalon Szok że takie rzeczy się dzieją w demokratycznej P 29.08.05, 09:48
      olsce
      ręce opadają od takich "przyśpiewek"
      jak byśmy wrócili do dwudziestolecia międzywojennego
    • andrzejg tracicie wirygodnosć pismaki z GW 29.08.05, 09:52
      Te szokujące relacje są trudne do zweryfikowania. "Gazeta" wysłała dziennikarza na jeden z obozów szkoleniowych MW - przez dwa dni nic nie zauważył. - Są spokojni jak harcerze - pisał do redakcji.

Według działacza LPR - to tylko dlatego, że na obóz trafili kandydaci do MW, a sprawdzeni działacze zostali odesłani do kampanii wyborczej.

Osobiscie od LPR dzieli mnie przepasć swiatopogladowa, ideowa i inna tam jeszcze, ale sposób podawania informacji przez GW kolejny raz mocno mnie bulwersuje. Otóz po przytoczeniu wielu opisów , kóre same w sobie nadają się do zgłoszenia do prokuratora piszą wprost o nieweryfikalnosci tych relacji.

To co jest?Ta gazeta jest powaznym pismem , czy typowym maglem podajacym plotki? Czy redaktorkowie GW nie zdają sobie sprawy ,że w ten sposób tracą wiarygodność?

A.
      • davidmors Re: tracicie wirygodnosć pismaki z GW 29.08.05, 10:04
        Od dawna już nie są wiarygodni.
        Czy pismaki z GW mogą stracić wiarygodność, której nia mają?
      • centrala GW obrala kurs na tabloidyzacje. 29.08.05, 10:07
      • pawel1940 GW zachowała się prawidłowo 29.08.05, 11:01
        Właśnie dlatego, że podali, iż nie udało się zweryfikować tych informacji,
        zachowali się zgodnie z etyką dziennikarską.

Mamy kampanię wyborczą, informowanie o tak ważnych wydarzeniach jak rozłam w
        partii, choćby lokalny, jest istotne. Jeżeli któraś ze stron ujawnia dokumenty,
        z których wynikają różne rewelacje to również jest to istotne, bo po prostu Ci
        ludzie będą w sejmie przez nastepne 4 lata. Jeżeli GW miałaby czekać z
        weryfikacją jeszcze miesiąc to zwyczajnie byłoby już po wyborach i pozamiatane.
        Publikuje więc informację, bo od byłych działaczy LPR ona wychodzi, a nie od
        Jana Kowalskiego. A podstawy są, jak prowokacyjnie zachowuje się MW każdy widzi
        przy okazji ich manifestacji. De facto jeżeli ktoś popiera ich skrajnie
        nacjonalistyczne hasła to chyba nie zmartwi się też informacją, że w organizacji
        są skini (jeżeli są).
        • andrzejg Re: GW zachowała się prawidłowo 29.08.05, 11:39
          Prawidłowe zachowanie polega na podawaniu pewnych informacji , a nie pogłosek.
          GW zachowałaby sie prawidłowo, jezeli podane rewelacje mogłaby uwiarygodnić
          nazwiskami ich autorów, a przeciez pisza wyraźnie , że część nazwisk jest zamazana. Czyli co? Wierzą zbuntowanemu członkowi LPR? Nie wiedzą ,że ten dla
          własnych celów plitycznych mógłby co nieco zafałszować?

Ponadto piszesz ,że czas nagli. Czy weryfikacja jest tak czasochłonna? W dodatku
          znając nazwiska autorów?

Swego czasu Michnik prowadził półroczne sledztwo dla uwiarygodnienia swojego nagrania.Odmieniło im się?

A.

• pawel1940 Re: GW zachowała się prawidłowo 29.08.05, 11:49
            Nie ma czasu na półroczne śledztwo.

Zamazana była tylko część nazwisk. Pozostała jest do wiadomości redakcji i
            sądzę, że je sprawdzali. Ale to nie jest jeszcze weryfikacja, bowiem to że Pan X
            bedący wymieniany przez Pana Y potwierdzi prawdziwość zeznań jeszcze niczego nie
            dowodzi. Weryfikacja to niezależne źródło, które mogłoby potwierdzić informację.
            A do tego GW widać nie dotarła, choć starała się wysłać ludzi na obóz i niczego
            nie wykryli. O czym napisali.

Dziennikarze przedstawiają fakty, nie dyskryminując żadnej ze stron konfliktu.
            Fakt był taki, że działacz LPR opublikował listę zarzutów do MW. I to GW
            opublikowała. Jednocześnie napisali, że nie mogli zweryfikować tej informacji,
            wprost napisali, że ich śledztwo na obozie temu zaprzecza. Zachowali się fair
            wobec drugiej strony.

To nie dziennikarz ocenia fakty, ale czytelnik. I to czytelnik wyciąga wnioski,
            tak jest również teraz, co widać po licznych komentarzach.

Ja jako dziennikarz nie opublikowałbym niezweryfikowanej informacji. Ale ja nie
            relacjonuję kampanii wyborczej i z resztą w ogóle nie zajmuję się
            dziennikarstwem politycznym. Tu są sytuacje trochę inne zasady, w dziennikarz
            zwykle publikuje się wydarzenia, a nie kompleksowe opracowania. Nie widzę powodu
            dla którego ten tekst miałby być naganny etycznie.
        • freelancer44 A GDYBY POWYZSZY ARTYKUL WYGLADAL TAK: 29.08.05, 12:37
          (...)
          Publikujemy niektore wypowiedzi i zachowania Pawla1940, o których opowiedział
          nam jego sąsiad (z którym to Pawel1940 ma na pieńku):

- „Po obiedzie śpiewał nazistowskie i rasistowskie piosenki. Uchlany hailował,
          skandował: » Ku-Klux-Klan «".

- „Fragmenty piosenek, które Pawel1940 zwykł wyśpiewywać: » To były piękne dni,
          Żydzi do gazu szli,/ aż się do pieca nie zamykały drzwi » , » A pedałów z
          murzynami odgrodzimy w obozach drutami, na lewactwo parchactwo puścimy, tam
          gas, endecki walczyk w szabas, o le! «, » Jak dobrze jest zimową porą w
          przeręblu moczyć Żyda, ryj wycierać, buty jego brodą i głośno śpiewać LPR «".
          (...)
          Te szokujące relacje są trudne do zweryfikowania. "Gazeta" wysłała dziennikarza
          w okolice miejsca zamieszkania Pawla1940 - przez dwa dni nic nie zauważył. -
          Jest spokojny jak harcerz - pisał do redakcji.

Według sasiada - to dlatego, że prawdopodobnie dziennikarz "Gazety"
          podsluchiwal nie ta osobe co trzeba.
          (...)

Bylbys zadowolony z tej obiektywnej relacji?
        • sternsternhard Re: GW zachowała się prawidłowo 29.08.05, 13:20
          pawel1940 napisał:

> Właśnie dlatego, że podali, iż nie udało się zweryfikować tych informacji,
          > zachowali się zgodnie z etyką dziennikarską.

Słyszałem, że jesteś pedofilem, a ponadto pobiłeś ciężko 10-letnią dziewczynkę.
          Napisano mi o tym w anonimie,
          Nie udało się zweryfikować tych infomracji.

Jak rozumiem taka treść jest wg. Ciebie ok?
    • centrala Zgrabne LOGO MW. 29.08.05, 10:06
      Ciekawe jakie Roman wymysli logo dla swojej mlodziezy. SA uzywala swastyki i
      mundorow na posiedzeniach austryjackiego parlamentu, Romek tez powienien
      zalatwic chlopakom uniformy pasujace do lysiny i wybijajace sie z dekadencji
      masy poselskiej. Mysle ze skinheadowski celownik bedzie w sam raz, no jeszcze
      przydalby sie wizerunek Maryji gdzies, tak zeby nawizac do tradycji.

ROMAN nawet nie wiesz jak sie ciesze, ze sondaze pozwalaja mi marzyc o
      zmarginalizowaniu waszej faszystowskiej partii!!!
    • j.d.k.o.r mw przeciw samym sobie.. buehehe.. 29.08.05, 10:07
      mw to śmieszna formacja. ja do tej pory widziałam wyłącznie męskich jej
      przedstawicieli. jako formacja wybitnie męska, dla której jeszcze organizowane
      są obozy 'dla mężczyzn', powinni sobie świetnie zdawać sprawę z zagrożenia,
      jakim jest tzw. 'homoseksualizm zastępczy', czyli to, co się dzieje wszędzie
      tam, gdzie kobiet akurat na podorędziu brak, a jest potrzeba.. hehe, bo chyba
      formacja tak prężnie broniąca 'rodziny' nie składa się wyłącznie z impotentów??
      • davidmors Re: Na zbity pysk Gazety Wyborczej upada jej.... 29.08.05, 10:13
        Na zbity pysk Gazety Wyborczej upada jej wiarygodność i dawny szacunek
        nielicznych zbłąkanych czytelników. O michnikowcach nie piszę, oczywiście.
        • uniaeuropejska1 Re: Na zbity pysk Gazety Wyborczej upada jej.... 29.08.05, 13:55
          Ha,ha,ha.Chciałbyś mieć taką wiarygodność jak GW,bo nie masz żadnej.
      • swoboda_t Re: mw przeciw samym sobie.. buehehe.. 29.08.05, 11:16
        Nie odniosłeś się do meritum, czyżby j.d.k.o.r. dotknęła czułego punktu
        wszechpuloków?? Tyłeczek boli?? Nie od dziś wiadomo, że wśród
        (zwłaszcza "naczelnych")skinów i nazistów wielu jest homoseksualistów(to akurat
        pikuś)oraz zboczeńców, to i w emwuu pewnie ich nie brakuje :)
    • the.bill1 To jest GÓWNO-PRawda Gazety 29.08.05, 10:17
      Gó..prawda Gazety nie liczy się z faktami, tylko ze swoją autorytarną wizja i
      swym interesem politycznym.
      Oczywiście, że Młodzierz Wszechpolska jest inteligentna - dlatego jest opluwana
      przez autorytarny organ GW.
    • thanatos_cdrinfo Re: Bunt w LPR 29.08.05, 10:18
      Chyba raczej nieokrzesani, nie wychowani, zachowujacy sie jak swinie i
      neonazisci. LPR i MW niestety to taka zaraza ktora powinno rozwiazac droga pokojowa.

MW formalnie nie powinna istniec, gdyz przekonania rodem z SS w naszym kraju sa
      zabronione przez prawo.
    • mabulla Re: Bunt w LPR 29.08.05, 10:29
      TY PROSY PRYMITYWNY BURAKU!!!!!!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka