Dodaj do ulubionych

Obsesje Nałęcza

01.09.05, 12:54
Czy Nałęcz już dostał kota na punkcie Miodowicza? W dodatku zaczął już rozkazywać Tuskowi co ma robić!
Obserwuj wątek
    • mimolek Re: Obsesje Nałęcza 01.09.05, 13:07
      Najlepszą obroną jest atak - im więcej pytań do Miodowicza tym mniej pytań do Cimoszki - a z pytaniami a właściwie odpowiedziami Cimoszko ma problemy, bo ciagle zdarzają mu się pomyłki. Poza tym Tusk podpadł Nałęczowi bo ośmielił sie w sondażach wyprzedzić Cimoszke.
    • ayran Re: Obsesje Nałęcza 01.09.05, 13:16
      Tomasz Nałęcz pamięta, że debata z Miodowiczem otworzyła kiedyś Lechowi drogę
      do prezydentury. Być może liczy na to samo.
      • camille_pissarro Re: Obsesje Nałęcza 01.09.05, 13:45
        Przepraszam ale Tusk dawno zaproponował debatę w TV i Cimoszewicz zdecydowanie
        tę ofertę odrzucił...

-
        "Wszystko jest piekne, wystarczy tylko umieć dobrze spojrzeć" /Camille~Pissarro/
    • pralinka.pralinka Re: Obsesje i propozycja prof. histeryka 01.09.05, 13:21
      Przeszedł sam siebie, gdy zaproponował dziennikarzom cenzurowanie ich tekstów :)))
      • alex.4 Re: Obsesje i propozycja prof. histeryka 01.09.05, 13:36
        Nałecz ma ewidentnie racje. Komisja teraz muzi zjeść żabe po skandalu wokół
        jaruckiej który sama sprowokowała.
        • pralinka.pralinka Re: Obsesje i propozycja prof. histeryka 01.09.05, 13:39
          A jakiż to skandal przesłuchać świadka, który być może okaże się niewarygodny? Komisja Rywina też przesłuchiwała świadków niewiarygodnych i co z tego? Odbiera się przesłuchanie i sprawdza co świadek am do powiedzenia. Inna rzecz, że mimo iż na kłamstwie przyłapano już wielu świadków we wszystkich komisjach, jakoś nikt do tej pory za składanei fałszywych zeznań nie odpowiadał. Czyżby Jarucka miała byc pierwsza?
          • ayran Re: Obsesje i propozycja prof. histeryka 01.09.05, 13:45
            Prosta sprawa: jeśli doszło do konfrontacji pomiędzy dwoma świadkami, którzy w
            trakcie jej podtrzymali rozbiezne zeznania, to wniosek jest oczywisty:
            przynajmniej jeden zeznawał nieprawdę. Było więc tak w przypadku pary
            Jakubowska-Łuczywo, Szumielewicz-Sokołowska; czy w nowszych komisjach Miller-
            Kaczmarek, Jamroży-Wieczerzak, Kamela-Chronowski itp.
    • pralinka.pralinka Re: Odpowiedź Tuska 01.09.05, 13:45
      Bardzo mi sie podoba, że nie wdaje się w zabawy Nałęcza. Odpowiedział, że jak ktoś ma problemy to różnych sposobów się chwyta i już.
    • witek.bis Niemoralna (?) propozycja 01.09.05, 14:28
      Pralinko! Proponuję Ci wspólne przeprowadzenie akcji, jakiej nie powstydziłby
      się nie tylko pułkownik Miodowicz, ale nawet sierżant Garcia. Ja podłożę tutaj
      w kąciku przynętę i, jak gdyby nic, oddalę się w bliżej nieokreślonym kierunku,
      wesoło sobie pogwizdując, a Ty zaczaisz się z jakąś gazrurką w garści i
      poczekasz na Przeciepa. Długo czekać nie będziesz, bo przynęta śmierdzi na
      kilometr i Przeciep zwęszy ją w tri miga. Jak tylko przypełźnie - wal go w łeb
      nie pytając, która godzina (łeb jest tam gdzie wyrastają wąsiska – przypominam,
      bo może Cię zmylić ta pionowa krecha). Pewnie dziwi Cię taki podział ról, ale
      on ma swoje uzasadnienie. Po prostu – jeśli gazrurka złamie się na łbie
      Przeciepa, nie czyniąc mu żadnej szkody, to jest cień szansy, że on kobiecie
      nie ośmieli się oddać. Gdybyś miała co do tego jakieś wątpliwości, to się po
      prostu nie zaczajaj i udawaj, że z tą intrygą nie masz nic wspólnego. Niech się
      gadzina pożywi i wraca spokojnie do swojego barłogu. Nikt nas o nic złego nie
      posądzi, bo wszystkie tropy i tak będą prowadzić do Tuska.
      Darz bór!

Uwaga – zanęcam:

"Widmo krąży po Europie - widmo komunizmu. Wszystkie potęgi starej Europy
      połączyły się w świętej nagonce przeciw temu widmu: papież i car, Metternich i
      Guizot, francuscy radykałowie i niemieccy policjanci. Gdzie jest taka parta
      opozycyjna, która przez swoich rządzących przeciwników nie zostałaby obwołana
      komunistyczną, gdzie taka, która nie odwzajemniłaby się piętnującym zarzutem
      komunizmu zarówno bardziej postępowym opozycjonistom, jak i swym reakcyjnym
      przeciwnikom? Z tej rzeczywistości wynika dwojaki wniosek. Komunizm został już
      przez wszystkie europejskie potęgi uznany za potęgę. Już najwyższy czas, aby
      komuniści otwarcie przedstawili całemu światu swoje poglądy, swoje cele, swoje
      dążenia i bajce o widmie komunizmu przeciwstawili własny manifest partii."

Fragment wystąpienia Włodzimierza Cimoszewicza na XXV Zjeździe SLD. Londyn 1848.
      • pralinka.pralinka Re: Niemoralna (?) propozycja 01.09.05, 23:26
        Ech Witku... Taki misterny plan poszedł na marnację :( a wszystko dlatego, że dziś przejęłam się pracą w związku z budowaniem swej świetlanej przyszłości. Czy ta przynęta jeszcze śmierdzi? I skąd ja wytrzasnę gazrurkę? Prawdę powiedziawszy najbardziej mi żal, że nie słyszałam wesołego pogwizydwania. Jestem jednak przekonana, że winą o to, że plan nie został zrealizowany rpzeze mnie należy obarczyć pułkownika, Tuska oraz PO. Ale nic to, postaram się być czujniejsza, gdybyś opracował nowy jakiś plan. Tylko nie każ mi w nim stukać kogoś w głowę, choćby i najbardziej pustą. Jakby co, to potrafię czarować. I mogę np zamienić prof histeryka w żabę.
    • olany_klient Re: To tylko przedśmiertne podrygi....... 01.09.05, 16:10
      .... histeryka Nałęcza, wiec nie ma się czym prejmować ;-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka