Dodaj do ulubionych

Religa zrezygnował z wyborów, poparł Tuska

• podkurek Czy Tusk splaci dlugi komitetu wyborczego Religi? 02.09.05, 16:57
      Na onecie i wp pisza ze profesor zostawil po sobie duzo niepoplaconych
      rachunkow. Rozne uslugi drobne dla jego komitetu, od kilkuset do kilku tysiecy
      PLN. Sam znam jeden konkretny taki przypadek, ale moze faktycznie bylo ich
      wiecej. Ktos cos slyszal?
    • zamejc Re: Religa zrezygnował z wyborów, poparł Tuska 02.09.05, 17:07
      Gratulacje, swietny ruch, tym sposobem Tusk ma druga ture w garsci. Przydalby
      sie Polsce rozsadny, umiarkowany prezydent- Donald Tusk jest gwarantem godnej
      prezydentury, tak jak tym gwarantem bylaby Henryka Bochniarz, gdyby tylko
      Polacy zechcieli ja poznac.
      • langston Bochniarz prezydentem???buhahahahaha 02.09.05, 17:13
        Moglaby moze byc premierem, ale prezydentem???
        Wie ona co to jest chocby NATO?, do kogo nalezy np. Krym i od kiedy,
        albo jak mial na imie Gandhi i czy Indira byla jego corka?

Nie robmy sobie jaj z kobity
    • mch1983 I kto tu jest najemnikiem Panie Tusk?? 02.09.05, 17:16
    • sojuz1 Re: Religa zrezygnował z wyborów, poparł Tuska 02.09.05, 17:17
      Na Religę same stare babcie by głosowały ("pan doktór"). Beznadziejny był.
    • tromaciek Re: Religa zrezygnował z wyborów, poparł Tuska 02.09.05, 17:20
      Tusk ma najwieksze poparcie w sondażach. Swego czasu mial je Religa i miał
      Cimoszko. Ale fortuna kołem sie toczy. A nuż, widelec padnie jakas prowokacja?
      Tylko że specjalista płk. Miodowicz jest w Platformie...

JANUSZ KORWIN-MIKKE NA PREZYDENTA!!!

• coffee3 Re: Religa robi jakies diabelskie sztuczki... 02.09.05, 17:38
      • malinka112 Re: Rellga, typowy tzw ZAJĄC 02.09.05, 18:06
        Wystartował bez szans aby podciągnąc bliskiego mu potencjalnego zwycięzce. I
        jeszcze cos ugra przy okazji dla siebie albo kumpi. O gospodarce wiedział tyle,
        że na alkohol jest akcyza a on biedak musiał ją codziennie płacic i płacić.
        Gdyby ogłosił, że jego program to wóda bez akcyzy albo jeszcze dalej, za darmo,
        wygralby.
        • chateau Re: Rellga, typowy tzw ZAJĄC 02.09.05, 18:32
          To, że Ciebie by to urządzało nie wątpię. Ale nie oceniaj innych według siebie.
    • lukasito Brawo Panie Profesorze! 02.09.05, 18:16
      Religa zchowal sie swietnie. Teraz mam nadzieje, ze Bochniarz zrobi to samo i
      bedziemy mieli jednego rozsadnego kandydata - Tuska - przeciwko rozwydrzonym
      silom lewicy.
    • lukasito Re: Religa zrezygnował z wyborów, poparł Tuska 02.09.05, 18:16
      Religa zchowal sie swietnie. Teraz mam nadzieje, ze Bochniarz zrobi to samo i
      bedziemy mieli jednego rozsadnego kandydata - Tuska - przeciwko rozwydrzonym
      silom lewicy.
      • aagain Re: Religa 02.09.05, 18:21
        pan wazeliniarz!!!! jakie to przykre:-(
        • lukasito Re: Religa 02.09.05, 18:27
          Akurat tego srodka nie stosuje. Zdaje sobie jednak sprawe, ze Bochniarz nie ma
          szans, a jej wyborcy poparliby w wiekszosci Tuska. A zdecydowanie wole Tuska
          niz Kaczora i Cimoszewicza. Tez pozdrawiam:-)
    • jakarta Re: Religa zrezygnował z wyborów, poparł Tuska 02.09.05, 18:24
      Ty Religa wiesz komu lizać dupę! Ale się zawiedziesz!
    • marchefka9 Re: Religa zrezygnował z wyborów, poparł Tuska 02.09.05, 18:27
      Uważam, że Partia Demokratyczna również powinna poprzeć Tuska.
      • ciumcia Re: Religa zrezygnował z wyborów, poparł Tuska 02.09.05, 18:38
        To raczej nie możliwe, PD bliżej do komuchów niż do liberałów.
        • doktorhabilitowany.1 Re: Religa zrezygnował z wyborów, poparł Tuska 02.09.05, 20:39
          ciumcia napisał:

> To raczej nie możliwe, PD bliżej do komuchów niż do liberałów.
          To bardzo ciekawe spostrzezenie. Tylko dlaczego wszyscy z 'prawa' (bo to nie
          jest zadna prawica) i z 'lewa' (bo to nie jest zadna lewica)
          krzycza 'Balcerowicz musi odejsc' i ze przeklete liberaly Polske sprzedaly?
          przeciez PO jeszcze nie rzadzila:))
          • uu1 Re: Religa zrezygnował z wyborów, poparł Tuska 02.09.05, 20:51
            A aferały w ramach UW razem z AWS?
            • doktorhabilitowany.1 Re: Religa zrezygnował z wyborów, poparł Tuska 02.09.05, 22:20
              Chyba nie sugerujesz, ze zostali wyrzuceni z UW za nieuczciwosc? Podobno sami
              odeszli.
              • uu1 Re: Religa zrezygnował z wyborów, poparł Tuska 02.09.05, 22:28
                > Chyba nie sugerujesz, ze zostali wyrzuceni z UW za nieuczciwosc?
                Żart roku.
        • funia81 Re: Religa zrezygnował z wyborów, poparł Tuska 02.09.05, 21:56
          > To raczej nie możliwe, PD bliżej do komuchów niż do liberałów.

To chyba, ciumciu w jakiejs innej Polsce zyjesz...
      • uu1 Re: A także PiS, SLD,SDPJ i Samoobrona również. 02.09.05, 19:39
    • t-800 Re: Religa zrezygnował z wyborów, poparł Tuska 02.09.05, 19:21
      Powinien walczyć, a nie rezygnować. Byłoby ciekawiej.
    • kupsztajn tusk kłamie 02.09.05, 19:25
      właśnie w tv usłyszałem że po dostała 7 milionów złotych. Niech nasze pieniądze,
      na które pracujemy w pocie czoła, wydarte nam przez ugrupowania oszalałych
      kandydatów będą kamieniem obciążającym ich przy spadaniu na samo dno. Obyś się
      udławił tą kasą panie tusk.
      • alfredkujot Re: tusk kłamie 02.09.05, 19:31
        kupsztajn napisała:

> właśnie w tv usłyszałem że po dostała 7 milionów złotych. Niech nasze
        pieniądze
        > ,
        > na które pracujemy w pocie czoła, wydarte nam przez ugrupowania oszalałych
        > kandydatów będą kamieniem obciążającym ich przy spadaniu na samo dno. Obyś się
        > udławił tą kasą panie tusk.

podzielone przez 36 milionow Polakow to mniej wiecej 20 gr na glowe.
        Raz na piec lat na kampanie wyborcza . Lap proporcje .
        Kampania kosztuje . Zobacz ile kosztuje utrzymanie prezia ,"ksiezniczki"
        i tzw "dworu" i innych kupa pasozytow z pzpr-ub-sld
        • mch1983 Re: tusk kłamie 02.09.05, 21:07
          Czyli jak Tusk zostanie preziem to nie będzie miał swojej "księżniczki"
          i "dworu"? Ha Ha Ha. :D :D
          I co może jeszcze zrealizuje ten debilny pomysł z wynajęciem mieszkania
          na "mieście" i co jeszcze wtedy będzie dojeżdżał do "pracy"?
          Ha Ha Ha. :D :D
          Chyba nie znasz realiów jak takie rzeczy naprawdę wyglądają.
      • doktorhabilitowany.1 Re: tusk kłamie 02.09.05, 19:46
        Siur, ze partie nie powinny wyciagac lap po nasze podatki, lecz 7 mln to w
        skali calego tego burdelu to niewiele, tyle kosztuje utrzymanie rocznie duzej
        szkoly. pewnie, ze wolalbym, by ta kaska poszla na szkoly. Zobaczymy tez co PO
        z tymi pieniedzmi zrobi. Uwazam, ze partie nie powinny prowadzic dzialalnosci
        gospodarczej, powinny sie utrzymywac ze skladek i datkow, nie przekraczajacych
        np. 500 PLN rocznie. Ale niestety to partie o tym decyduja, a spadkobiercy PRL,
        czyli PSL, SLD i SD w dalszym ciagu maja spore majatki.
      • uu1 Re:D. Tusk ma zasady. 02.09.05, 19:51
        D. Tusk ma zasady. Pierwsza - obietnic należy dotrzymywać. Jak obiecał, że
        przybędzie 1 milion miejsc pracy, to przybyło 1 milion. Bezrobotnych. Ale nie
        bądźmy drobiazgowi. Liczebnik czy przymiotnik, co za różnica. Liczy się fakt.
        • tricky2 Re:D. Tusk ma zasady. 02.09.05, 19:53
          A jak ci się mieszka w mieszkaniu od kwaśniewskiego?
          • uu1 Re:D. Tusk ma zasady. 02.09.05, 19:56
            Nie potrzebowałem, rodzice mi kupili.
            • doktorhabilitowany.1 Re:D. Tusk ma zasady. 02.09.05, 20:03
              Wiesz co uslyszysz po takim przyplywie szczerosci... Ze bogaci lewice popieraja
              bo modnie, ze lewica sie w Polsce najlepiej ustawila itd. Ja tylko spekuluje,
              bo wierze Ci, ze Ty wierzysz w to co mowisz itd. pewnie uslyszysz gorsze
              rzeczy, np. na temat rodzicow, az boje sie sobie to wyobrazic. Lecz szczerze
              mowiac, przy pelnym szacunku dla Twojej osoby, nie moge pojac dlaczego
              popierasz Cimoszewicza... Jesli moge Cie prosic o jakias obszerniejsza
              odpowiedz, to prosze:))
              • uu1 Re:D. Tusk ma zasady. 02.09.05, 20:30
                nie moge pojac dlaczego
                > popierasz Cimoszewicza... Jesli moge Cie prosic o jakias obszerniejsza
                > odpowiedz, to prosze:))
                Jest to rodzaj ekshibicjonizmu z mojej strony ale dobrze.
                1. Uważam go za człowieka uczciwego (sprawa Millera, akcja "czyste rece",
                opinia pracowników MSZ na temat protekcji).
                2. Wierzę, że nie będzie konserwował układu stworzonego przez obecnego
                prezydenta.
                3. Jest dobrze przygotowany merytorycznie, ma dobrą prezencję, zna języki, jest
                znany w świecie.
                4. Postawi tamę działaniom niektórych oszalałych "prawicowców".
                Widzę również jego wady ale pozwolisz, że o nich zmilczę.
                To w skrócie tyle.
                • doktorhabilitowany.1 Re:D. Tusk ma zasady. 02.09.05, 20:32
                  A do parlamentu? Nie musisz odpowiadac, tak tylko ciagne za jezyk:)) (ja sie
                  waham miedzy PO i PD)
                  • uu1 Re:D. Tusk ma zasady. 02.09.05, 20:35
                    Tak naprawdę, to jeszcze nie wiem.
                • zenek68 wtrącę się.punkt czwarty to napewno.reszta nie... 02.09.05, 20:38
                  jakimi on ludzi się otoczył..każdemu z tych urzędasów postkomunistycznych coś
                  musi daś jak wygra. wyobrażasz sobie tę menażerię ? może dla ciebie to
                  autorytety , ale dla mnie starego to zgrani ciułacze diet i emerytur, rent i
                  orderów...innymi słowy naftaliną śmierdzi...
                  • uu1 Re: wtrącę się.punkt czwarty to napewno.reszta ni 02.09.05, 20:47
                    Powtórzę - wierzę, że nie masz racji. Jest ostatnią osobą, która rozdaje za
                    frico. I zobaczysz ilu zostanie z obecnej kancelarii.
                    PS. Gdybyś przyjrzał się sztabowi wyborczemu prof. Z. Religi, miałbyś co
                    kontestować.
                    • zenek68 myślę że prawica dokładnie rozpisała partytury... 02.09.05, 20:54
                      ale to tylko na ich plus organizacyjny...
                      • uu1 Re: myślę że prawica dokładnie rozpisała partytur 02.09.05, 20:58
                        A co z etyką? Zbyt archaiczne pojęcie?
            • tricky2 Re:D. Tusk ma zasady. 02.09.05, 20:10
              No widzisz. A ja swoje kupiłem sobie sam.
              • doktorhabilitowany.1 Re:D. Tusk ma zasady. 02.09.05, 20:18
                Ja swoje dopiero zaczynam splacac, wiec dlatego wole miec przewidywalnego
                prezia, a nie dyletanta. Nie chce kogos, kto obiecuje albo gotowe mieszkania,
                albo preferencje dla jakiejs grupy, np. mlodych. Niech wogole kandydat takich
                rzeczy nie obiecuje, bo od takich spraw jest parlament i samorzady.
                • alfredkujot Re:D. Tusk ma zasady. 02.09.05, 21:09
                  doktorhabilitowany.1 napisał:

> Ja swoje dopiero zaczynam splacac, wiec dlatego wole miec przewidywalnego
                  > prezia, a nie dyletanta.

Tak przewidywalnego jak cimoszewicz i kwasniewski.
                  Sa przewidywalni,juz wiemy na co pzpr-ub-sld stac.
                  Poniewaz sa przewidywalni -taka tam organizacja paramafijna
                  topo co nam wlasciwie te wybory ?
                  Po co nam byla te zmiany pzpr bylo przewidywalne...

Nie chce kogos, kto obiecuje albo gotowe mieszkania,
                  > albo preferencje dla jakiejs grupy, np. mlodych.

Rozumiem ze nawiazujesz do tego co naobiecywali Polakom kwasniewski i miller
                  to wspomnij o fachowcach jeszscze...bardzo szybko okazalo sie ze sa
                  przewidywalni ...wiadomo bylo po bardzo krotkimczasie czego sie bylo
                  spodziewac ...matactwa, zlodziejstwo rozpasanej i bezkarnej mafii
                  pzpr-ub-sld.

Niech wogole kandydat takich
                  > rzeczy nie obiecuje, bo od takich spraw jest parlament i samorzady.

No , ciekawe co bys chcial uslyszec ?
                  • doktorhabilitowany.1 Re:D. Tusk ma zasady. 02.09.05, 22:12
                    alfredkujot napisał:

> doktorhabilitowany.1 napisał:
                    >
                    > > Ja swoje dopiero zaczynam splacac, wiec dlatego wole miec przewidywalnego
                    >
                    > > prezia, a nie dyletanta.
                    >
                    > Tak przewidywalnego jak cimoszewicz i kwasniewski.
                    > Sa przewidywalni,juz wiemy na co pzpr-ub-sld stac.
                    > Poniewaz sa przewidywalni -taka tam organizacja paramafijna
                    > topo co nam wlasciwie te wybory ?
                    > Po co nam byla te zmiany pzpr bylo przewidywalne...
                    >
                    > Nie chce kogos, kto obiecuje albo gotowe mieszkania,
                    > > albo preferencje dla jakiejs grupy, np. mlodych.
                    >
                    > Rozumiem ze nawiazujesz do tego co naobiecywali Polakom kwasniewski i miller
                    > to wspomnij o fachowcach jeszscze...bardzo szybko okazalo sie ze sa
                    > przewidywalni ...wiadomo bylo po bardzo krotkimczasie czego sie bylo
                    > spodziewac ...matactwa, zlodziejstwo rozpasanej i bezkarnej mafii
                    > pzpr-ub-sld.
                    Tak do tego nawiazuje. Choc i tak w to nigdy nie wierzylem:)) A teraz cos PiS
                    przebakuje.
                    > Niech wogole kandydat takich
                    > > rzeczy nie obiecuje, bo od takich spraw jest parlament i samorzady.
                    >
                    > No , ciekawe co bys chcial uslyszec ?
                    Chcialbym zeby kandydaci przeczytali jakie sa konstytucyjne ramy dzialania
                    prezia i zeby obiecali,z e nie beda wydawac tyle kasy co kwach na utrzymanie
                    dworu i drewniany 'cial konsultacyjnych' ktore tylko pierdza w stolki:))
                    Prezydent ma byc tani, przewidywalny, dobrze sprawowac funkcje
                    reprezentacyjne:)) Nie podpisywac ustaw godzacych w interes ogolu. Czyli raczej
                    postkomuchy wszelkiego rodzaju odpadaja. Zostaje Tusk:))
              • uu1 Re:D. Tusk ma zasady. 02.09.05, 20:22
                Pewnie jesteś starszy. Ale następne też kupię sam.
                • tricky2 Re:D. Tusk ma zasady. 02.09.05, 20:38
                  Zdziwiłbyś się. No ale tak zupełnie sam to nie kupiłem, bo razem z kobietą.
                  • uu1 Re:D. Tusk ma zasady. 02.09.05, 20:49
                    Gdzie sprzedają mieszkania razem z kobietami? To drugie tam kupię. :-))
                    • doktorhabilitowany.1 :)))) 02.09.05, 21:08

• tricky2 Re:D. Tusk ma zasady. 02.09.05, 21:36
                      taa. interpunkcaja nie jest moją mocną stroną ale i tak naciągasz znaczenie.
                      • uu1 Re:Sorki. To tylko żart. 02.09.05, 21:37
                        • tricky2 spoko znam się na żartach 02.09.05, 21:44
                          A i tak wygra najlepszy, cokolwiek to dziś znaczy, więc nie ma o co kruszyć
                          kopii.

dobranoc
                          • uu1 Re: spoko znam się na żartach 02.09.05, 21:51
                            Dobranoc.
      • funia81 Re: tusk kłamie 02.09.05, 21:57
        > właśnie w tv usłyszałem że po dostała 7 milionów złotych.

Wierzysz we wszystko, co slyszysz? Moje kondolencje...
      • franciszekszwajcarski Re: tusk kłamie 02.09.05, 22:45
        kupsztajn napisała:

> właśnie w tv usłyszałem że po dostała 7 milionów złotych. Niech nasze
        pieniądze
        > ,
        > na które pracujemy w pocie czoła, wydarte nam przez ugrupowania oszalałych
        > kandydatów będą kamieniem obciążającym ich przy spadaniu na samo dno. Obyś się
        > udławił tą kasą panie tusk.

Też to słyszałem w TVN24. Dziennikarz nie postarał sie do końca. Sęk w tym, że
        PO przysługiwała ta kasa, ale PO jej nie wzięła, czy jakoś tak...Oczywiście
        podobno.

powyborczy.blox.pl
    • cosimo Na co król, pop, itp? 02.09.05, 19:38
      Na co prezydent?

NY ma 11 mln mieszkańców i tylko burmistrza, no i budżet większy od Polski.

Zastanówcie się ludzie po co nam te wszystkie darmozjady?
      Naco prymas

Do łopaty pasożytów!!!
    • czarny.humor Religa wypiął się na nas !! 02.09.05, 19:39
      Chciałem na niego głosować, a on mi pokazał wielką, czerwoną, owłosioną d..ę.

Nawet słowo przepraszam mu nie przeszło przez gardło!!
      Wstyd mi, że chciałem na niego głosować.

Aaaa może to i lepiej, że zawczasu pokazał swoją polityczną mierność.
      • doktorhabilitowany.1 On tylko zrobil by-pass 02.09.05, 20:08
        Albo bye bye pass. Pewnie zdal sobie sprawe, ze nie ma sensu proadzic
        kosztownej kampanii bez bogatego zaplecza, jakim dysponuje z pewnoscia
        Cimoszewicz, Kaczynski i Tusk, tez tylko ci kandydaci moga liczyc na duze
        wsparcie mediow, a o Relidze nic sie prawie nie mowil, bo ani sie z nikim nie
        naparzal, ani nikogo nie obrazal... Po co mediom taki kandydat. Ja w dalszym
        ciagu go szanuje, a zrobil cos do czego wiekszosc kandydatow nie bylaby zdolna.
    • qc Jeszcze nie zaczal 02.09.05, 20:03
      a juz skonczyl.
      Gra w tej samej lidze co Tusk.
      I to nie jest extraklasa.
      Bye bye.
    • zenek68 Dziękujemy Panie Profesorze ! co klasa to klasa... 02.09.05, 20:25
      jeszcze parę dni i komuchów oglądać będziemy na ławie oskarżonych tylko.....
      • doktorhabilitowany.1 Re: Dziękujemy Panie Profesorze ! co klasa to kla 02.09.05, 20:43
        Jest to troche niejednoznaczne... Masz na mysli, ze Religa sie wycofal, to
        zniknal i nie bedziemy go ogladac, czy, ze jak poparl Tuska, to daje Tuskowi
        wieksze szanse na zwyciestwo? Mam nadzieje,z e to drugie:))
        • zenek68 za długo przyjacielu stukasz dzisiaj w klawisze... 02.09.05, 20:51
          klasa to dobry wybór w tym przypadku. wybrał uczciwego Polaka , a nie
          WC-pezetpeera , który sprzedawał się okupantowi i chciał cichaczem przemycić
          akcje Orlenu.więcej ,,zasług,, tego czerwonego gniota nie chce mi się wymieniać
          bo mógłbym zwymiotować...
    • henryk.log Niewiele mam ale dam Panu!..od serca!>prof.Religa< 02.09.05, 20:33
      • doktorhabilitowany.1 Re: Niewiele mam ale dam Panu!..od serca!>pro 02.09.05, 20:34
        :))))))
    • mx31 I tak wygra Tusk - to jest przsądzone i wyliczone 02.09.05, 20:56
      Jakiś czas temu szefowie kampanii PO rozpisali jej założenia. I tak: wiedziano,
      że będzie się

liczyć trzech kandydatów: Tusk, Kaczyński i ktos z lewicy (podówczas
      przewidywano, że

Cimoszewicz się zdecyduje lub też tą osobą będzie Borowski). Przyjeto
      następującą strategię

działania: najpierw będzie atak na kandytana lewicy z czymkolwiek. Następnie
      zajmą się

Kaczyńskim. Właśnie dlatego - przy użyciu Miodowicza (który notabene dostał
      obietnicę zostania

szefem BBN jeśli wygra Tusk) rozpętano aferkę z Cimoszką. Nie jest ważne czy sa
      jakiekolwiek

haki na faceta - ważne aby wszyscy się dowiedzieli, że facet coś tam miał,
      mataczył itd. Za

radą doradców PR - zrobiono aferke z Jarucką. Terza jest tylko problem by ja
      wyciszyć - ale

pewnie albo zniknie na dobre albo się jej coś przytrafi - bo "za tym stoją
      komuniści..." Po za

tym bedą się mnożyć "rewelacje prasowe" w stylu "cytatów z Plenum" itp. itd.
      Mniejsza z tym. Do

drugiej tury musi wejść Tusk - takie są założenia. (jak na razie realizowane
      doskonale). I

wejdzie - to nie ulega wątpliwości. Najciekwsze jest to w jaki sposób Tusk i
      jego poplecznicy

zamierzają się zmierzyć z Kaczorem. Otóż - sprawa jest prosta: przecież on nie
      atakuje nikogo -

wręcz przeciwnie "ubolewa, wyraża troskę" itp itd czarną kampanię rozpętali inni
      (czyt:

Giertych, który się nie liczy, Kaczor - bo to facet nerwowy, komuniści - bo chcą
      utrzymac

władzę....) I właśnie rękami "czerwonych" dostanie się Kaczorkowi... Za
      Warszawkę - bo tu nic

konkretnego nie zrobił, za braciszka - pedzia, który ma b.dobre układy z firmą
      żydowską (a to

zawsze dobrze działa)... Zobaczycie niebawem.... zresztą :o))))) I tak wygra
      Tusk hehehehe....

PS: A cała rozgrywka wewnątrz P.O. idzie o ludzików, którzy są od Rokity oraz o
      innych

wyrazistych polityków tej formacji, a którzy są bardzo ciekawie odsuwani od PO.
      Przykład;

odsunięcie Gilowskiej...

A teraz czekam na komentarze
      • uu1 Re: Łebski gość z Ciebie - zbyt łebski. 02.09.05, 21:00
      • doktorhabilitowany.1 Niezly Machiavelli z tego Tuska:))) 02.09.05, 21:05
        Wszystko przewidzial:))) To moze bedzie dobrym preziem:))
        A co to za 'firma zydowska', z ktora kaczka Jarek ma dobre uklady?
      • tricky2 Re: I tak wygra Tusk - to jest przsądzone i wylic 02.09.05, 21:10
        rozumiem że w sztabie po siedzą iluminaci? a może masoni? takie teorie post
        factum każdy głupi potrafi wymyślić. poza tym ma pełno luk i założeń bazujących
        na danych z dnia dzisiejszego. np. dopiero od trzech czterech tygodni wiadomo
        że będzie się liczyć trzech kandydatów, a to wiadomo tylko na dzisiaj bo nie
        wiadomo co będzie za tydzień. po drugie spadek cimoszewicza w sondażach
        dokonał się na tydzień, dwa przed sprawą jaruckiej, dane są do sprawdzenia i
        dalej mu nie spada mimo jaruckiej. i nie spadnie bo twardy elektorat zagłosuje
        niezależnie od wszystkiego

rozpisz prognozę na najbliższe 4 tygodnie i za miesiąc pogadamy.

Skąd wiesz że Miodowicz ma być szefem BBN?

Rozumiem że Jarucką wcisnęły cimoszence wrogie siły żeby 5 (lub 9 lat) później
        go skompromitować? doprawdy iście strategiczna gra operacyjna. jeśli tak to
        miodowicz jest geniuszem. a na to mi nie wygląda. no chyba ze to rzeczywiscie
        iluminaci, a wtedy wszystko jest możliwe.
        • mch1983 Re: I tak wygra Tusk - to jest przsądzone i wylic 02.09.05, 21:19
          A ty się wogóle na tajnych służbach znasz??
          Kto powiedział, że afera Jaruckie musiała być zaplanowana 5-9 lat temu?
          A płk. Midowicz napewno dostanie jakąś fuchę z wywiadem: może właśnie BBN.
          • tricky2 Re: I tak wygra Tusk - to jest przsądzone i wylic 02.09.05, 21:30
            Sorry ale to się nie trzyma kupy. już ci pisałem o lukach nie odniosłeś się do
            tego. cztery ostatnie lata służby są w rękach lewicy, a barcikowski jest bardzo
            bardzo bliskim kolegą cimoszenki. zakładając uknucie sprawy jaruckiej zakładasz
            że cimoszewicz sam nie wypełniał swoich oświadczeń, bo gdyby nie luka z orlenem
            to nigdy nikogo nie obeszłaby ta sprawa a jarucka nie miałaby nic do
            powiedzenia w komisji. zakładasz jakieś archiwum x stary. poza tym gdyby to
            była prawdziwa gra operacyjna to cimoszenko tak by oberwał że by się już nie
            pozbierał.
            • mch1983 Re: I tak wygra Tusk - to jest przsądzone i wylic 04.09.05, 10:35
              serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,2898629.html
              I czyja teoria nie trzyma się kupy??
              Jakie archiwum X?
              A w tajnych służbach są dwa oobozy: zwolenników prawicy i lewicy.
              I oni nawzajem pottykają swoim mocodawcom różne "teczki"
              Błędnie zakładzasz, że PO jest zupełnie czysta i nie ma powiązań z UOP.
      • zenek68 idąc twoim tropem to ktoś od WC wymyślił Jarucką 02.09.05, 21:12
        temu komuś - temat musiał rzucić jakiś zagraniczny specjalista od wyborów np.
        z Białorusi ,Rosji albo Republik of Banana...na naszych wyborców to zadziała.
      • abba15 Re: I tak wygra Tusk - to jest przsądzone i wylic 02.09.05, 21:15
        mx31 napisał:
        > Jakiś czas temu szefowie kampanii PO rozpisali jej założenia. I tak: wiedziano,
        > że będzie się
        > liczyć trzech kandydatów: Tusk, Kaczyński i ktos z lewicy (podówczas
        > przewidywano, że
        > Cimoszewicz się zdecyduje lub też tą osobą będzie Borowski). Przyjeto
        > następującą strategię
        > działania: najpierw będzie atak na kandytana lewicy z czymkolwiek. Następnie
        > zajmą się
        > Kaczyńskim. Właśnie dlatego - przy użyciu Miodowicza (który notabene dostał
        > obietnicę zostania
        > szefem BBN jeśli wygra Tusk) rozpętano aferkę z Cimoszką. Nie jest ważne czy
        sajakiekolwiek
        > haki na faceta - ważne aby wszyscy się dowiedzieli, że facet coś tam miał,
        > mataczył itd. Za
        > radą doradców PR - zrobiono aferke z Jarucką. Terza jest tylko problem by ja
        > wyciszyć - ale
        > pewnie albo zniknie na dobre albo się jej coś przytrafi - bo "za tym stoją
        > komuniści..." Po za
        > tym bedą się mnożyć "rewelacje prasowe" w stylu "cytatów z Plenum" itp. itd.
        > Mniejsza z tym. Do
        > drugiej tury musi wejść Tusk - takie są założenia. (jak na razie realizowane
        > doskonale). I
        > wejdzie - to nie ulega wątpliwości. Najciekwsze jest to w jaki sposób Tusk i
        > jego poplecznicy
        > zamierzają się zmierzyć z Kaczorem. Otóż - sprawa jest prosta: przecież on nie
        > atakuje nikogo -
        > wręcz przeciwnie "ubolewa, wyraża troskę" itp itd czarną kampanię rozpętali
        inni(czyt: Giertych, który się nie liczy, Kaczor - bo to facet nerwowy,
        komuniści - bo chcąutrzymac
        > władzę....) I właśnie rękami "czerwonych" dostanie się Kaczorkowi... Za
        > Warszawkę - bo tu nic
        > konketnego nie zrobił, za braciszka - pedzia, który ma b.dobre układy z firmą
        > żydowską (a to
        > zawsze dobrze działa)... Zobaczycie niebawem.... zresztą :o))))) I tak wygra
        > Tusk hehehehe....
        > PS: A cała rozgrywka wewnątrz P.O. idzie o ludzików, którzy są od Rokity
        orainnych
        >wyrazistych polityków tej formacji, a którzy są bardzo ciekawie odsuwani od PO.
        > Przykład;odsunięcie Gilowskiej...
        > A teraz czekam na komentarze

Dyrdymały, co tu komentować?
        dziecko idź się wygalopować!
      • langston Gilowska zostala odsunieta kosztem Waltz 02.09.05, 21:16
        Gilowska zostala odsunieta kosztem Waltz. Gdyby Gilowska zgodzila sie
        kandydowac z Lublina nie byloby problemu.
        PO w Warszawie zostawine zostalo dla Waltz ...i nie mowie ze to zle.
        Gilowska bylaby w Warszawie zbednym grzybkiem w barszczu.
        • uu1 Re: Gilowska zostala odsunieta kosztem Waltz 02.09.05, 21:31
          Fakt. Przy takich głowaczach, kontakty z Duchem Świętym są ostatnią nadzieją.
          • langston Re: Gilowska zostala odsunieta kosztem Waltz 02.09.05, 21:40
            ...o co ci chodzi?
            • uu1 Re: Gilowska zostala odsunieta kosztem Waltz 02.09.05, 21:50
              O wybitne kadry PO wsparte Duchem Świętym. Moc będzie z nimi.
      • doktorhabilitowany.1 Swietna podpucha:) Wyszkowski by lepiej nie umial 02.09.05, 21:25
        Ale moze wlacz sie do dyskusji:))
    • langston NIE CHCE POLSKI POWIATOWEJ !! 02.09.05, 21:12
      Niby tak tylko ja niechce "Polski powiatowej", "Polski malych ojczyzn"(jak mnie
      wkurza to niemieckie stwierdzenie), gdzie obywatel bedzie czyl zwiazek tylko z
      lokalna wspolnata zapominajac o panstwie jako calosci.
      Nie chce Polski gdzie "szlachcic na zagrodzie rowny wojewodzie" bo juz to w
      historii przerabialismy i marnie sie skonczylo.

• doktorhabilitowany.1 Re: NIE CHCE POLSKI POWIATOWEJ !! 02.09.05, 21:15
        To musimy znalezc jeszcze lepsze wyjscie. Bo jak narazie, to w parlamencie mamy
        ok 100 znanych (niekoniecznie kompetentnych) ale aktywnych i rozpoznawalnych
        twarzy, a reszta to paprotki, zwlaszcza w Sramooborze i LPRze, tam jest
        normalny kult wodzowski. A ich okregi wyborcze przypominaja im sie tylko jak sa
        jakies wybory do zrobienia.

Uff, ale skaczesz z tym tekstem:))
        • langston Re: NIE CHCE POLSKI POWIATOWEJ !! 02.09.05, 21:19
          ...okregi jednomandatowe to Sejm pelen lokalnych kacykow, wlascicli malego
          biznesiku ktorych stac bedzie na urzadzenie imprezy w remizie lub GSies.

Okregi jednomandatowe to Polska Samoobrony i mniejszosci narodowych!
      • zenek68 fajnie jest jechać np.gierkówką i zatrzymywać się 02.09.05, 21:21
        na stacjach benzynowych , karczmach i zajazdach. gdzie się nie zatrzymasz to
        stajesz się częścią lokalnego życia,problemów np. z wc i tak dalej..
        a ludzie rozmawiają o fajnych miejscowych sprawach. najbardziej od reszty Polski
        odbiegają niuanse życia w Opolskiem.tak zauważyłem czy odczułem...
        • langston dlaczego w Opolskim co masz na mysli? 02.09.05, 21:27
          • zenek68 nic nie mam na myśli, tak to odczułem że ludzie 02.09.05, 21:35
            są jakoś inni i rozmawiają przewżnie na jeden temat- jak zarobić koniecznie w
            faterlandzie... ja w przeciwieństwie od innych starych żydów nie znoszę
            języka niemieckiego...wolę języki z republik bananowych...
            • langston ...to ich nie "wypedzono":))) 02.09.05, 21:39
              • zenek68 www.tottenhamhotspur.com - enter na samym dole 02.09.05, 21:46
                Grzegorz Rasiak . sorry pracuje na dwa komputery w tym jeden z Tv.
    • doktorhabilitowany.1 Dam Wam nowy temat zastepczy:))) 02.09.05, 21:18
      Znowu Kaczka cos strzelil:)) I to z komitetem:))))

serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,2897766.html
    • alor2 Re: Religa zrezygnował z wyborów, poparł Tuska 02.09.05, 21:24
      Moim zdaniem dobrze
      • vegas5 tylko nie tusk 02.09.05, 21:41
        fajnie sobie poczytalam...posty bez glupich pierniczen... nie bede glosowac na
        tuska ...przez tyle lat nie wykazal sie niczym szczegolnym...jakos ten facet
        nie ma jaj... brak mu czegos...jest mdly...nawet postarac sie pokazac za bardzo
        nie umie... i mam nadzieje ze nie bede go ogladac jako prezydenta
        • langston Re: tylko nie tusk 02.09.05, 21:49
          jak chcesz showmana to glosuj na Rosiewicza czy kogo tam teraz maja.
          Wojewodzkiecho czy cus
        • uu1 Re: tylko nie tusk 02.09.05, 21:52
          Ma zbyt mocno ściągnięte warkoczyki.
        • zenek68 z tego braku nie powinieneś głosować na pBochniarz 02.09.05, 21:55
          ale na Marylę Rodowicz powinieneś.....albo na Pudzianowskiego..
    • abram777 Korupcyjny koalicjant 02.09.05, 22:03
      Reprezentant najbardziej skorumpowanego środowiska, jakim jest środowisko lekarzy, udzielił poparcia reprezentantowi środowiska odpowiedzialnego za rozkradanie majątku narodowego. Ale się dobrali...
      • uu1 Re: Korupcyjny koalicjant 02.09.05, 22:12
        Kiedyś by powiedziano -jak czekista z czekistą. A teraz..
        • doktorhabilitowany.1 Re: Korupcyjny koalicjant 02.09.05, 22:21
          Jak fachowiec z fachowcem:))
          • uu1 Re: Korupcyjny koalicjant 02.09.05, 22:27
            Jak notocyklista z notocyklistą. :-))
    • franciszekszwajcarski Re: Religa zrezygnował z wyborów, poparł Tuska 02.09.05, 22:41
      w zamian może na przykład fotel prezesa Narodowego Funduszu Zdrowia po
      wyborach. Nie miałbym nic przeciwko temu.
      • uu1 Re: Religa zrezygnował z wyborów, poparł Tuska 02.09.05, 22:51
        To można tak rozdawać stanowiska. To ta nowa IV RP?
        • franciszekszwajcarski Re: Religa zrezygnował z wyborów, poparł Tuska 02.09.05, 23:03
          uu1 napisała:

> To można tak rozdawać stanowiska. To ta nowa IV RP?

No jakoś przecież trzeba je rozdawać. Mają być nieobsadzone ? A tak naprawde
          to nie przypuszczam, aby odbył sie tu jakiś handel. Myśle, że po prostu Religa
          i Tusk są normalnymi, zwyczajnymi ludźmi z pokaźnymi zasobami zdrowego
          rozsądku.

powyborczy.blox.pl
          • uu1 Re: Religa zrezygnował z wyborów, poparł Tuska 02.09.05, 23:08
            Gdyby zdrowy rozsądek szedł w parze ze zwykłą przyzwoitością.
            Prof. Z. Religa o mały figiel nie zrobił takiego błędu jak J. Dobraczyński. A
            D. Tuskowi odmawiam prawa do starania się o ten wybór.
    • finish1 Re: Religa zrezygnował z wyborów, poparł Tuska 02.09.05, 22:44
      Gratulacje panie tusk! Ma pan jeden głos więcej - chociaż wątpliwej jakości.
    • kozaczek3 Przecież Tusk jest już 15 lat w parlamencie!!!!!!! 02.09.05, 23:04
      Należy mu się za to premia!!!!!!!
      Na tron, tego co tak długo czeka i już wie, co trzeba zrobić żeby być i dobrze żyć.
      Amen.
    • rach_ciach Cimoszenko walcz chłopie! 02.09.05, 23:23
      I tak wygra Kaczyński...:-)
      • uu1 Re: Cimoszenko walcz chłopie! 02.09.05, 23:31
        W oko?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka