twardokesek 04.09.05, 20:16 nie wiem jak w innych obszarach zatrudnienia, ale w informatyce trudno o dobrze wykwalifikowana kobiete. Szukamy juz pol roku i ani jedna dobra specjalistka w branzy IT sie nie zglosila :( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
witek7205 Re: Rozmowa z min. Magdaleną Środą 04.09.05, 20:34 "Dziewczynki już w szkole powinny być uczone postaw roszczeniowych." Szanowna P. Minister. Skąd u Pani biorą się tak chore poglądy? Nauczone w szkole, czy wyniesione z domu rodzinnego? Odpowiedz Link Zgłoś
etykieta_zastepcza klęska inżynierii społecznej 04.09.05, 20:42 "Kobiety w Polsce musiały być zaradne od zawsze" Czyli klęska inżynierii społecznej i sukces natury. Pełnomocnik szkodzi kobietom, tak, jak komuniści szkodzili robotnikom. Odpowiedz Link Zgłoś
linke1 Re: klęska inżynierii społecznej 04.09.05, 21:08 etykieta_zastepcza napisał: > Pełnomocnik szkodzi kobietom, tak, jak komuniści szkodzili robotnikom. ========== Co to za dyrdymały wypisujesz; przecież za nieboszczki komuny, władza należała do ludu "pracującego" miast i wsi. nie można było nigdy cokolwiek powiedzieć takiemu "robotnikowi", bo zaraz szedł do swojego opiekuna tow. sekretarza na skargę i jako przełożony miałeś prolemy. Jak powstawały strajki w 1980r. to ci sami "robotnicy" wylegiwali się na styropianie z opaskami na rękach i znowu władza należała do nich. Ech szkoda pisać. --- "Dostęp do władzy trzeba umożliwić tylko tym, którzy jej nie kochają". Często powtarzał PLATON. Oberschlesien ist mein liebes Heimatland. Odpowiedz Link Zgłoś
usiruf Sroda da rade! 04.09.05, 21:13 Jeszcze wszystko wyrowna. Tatry beda na poziomie Zulawow i kazdy bedzie mail tak samo blisko na morze:) Potrzeba jej tylko wiecej czasu, pieniedzy i zaufania. Odpowiedz Link Zgłoś
zzamiedzy uczyc dziewczynki! 05.09.05, 01:52 Juz w przedszkolu powinni uczyc dziewczynki hasla: "ZADAM ORGAZMU!" Odpowiedz Link Zgłoś
kuuba Re: Rozmowa z min. Magdaleną Środą 05.09.05, 12:38 witek7205 napisał: > Szanowna P. Minister. Chyba powinno być : Szanowna Pani Ministro..... Odpowiedz Link Zgłoś
jedruch To jest jakaś fobia... 04.09.05, 20:52 Kilka krótkich pytań i odpowiedzi i od razu widać, że ta kobieta ma nie po kolei w głowie. Demokracja to nie 50-50, wszystkim po równo. Jeśliby miało tak być, to kobietami powinno być 50% górników, hutników, mechaników samochodowych, a mężczyźni powinni obstawić 50% stanowisk sekretarek, ekspedientów, hostess itd. Po prostu nikt mi nie wmówi, że obydwie płcie nadają się do każdej funkcji jednakowo, o czym wydaje się zapominać pani minister. Oleju w głowie jej chyba brakuje... Odpowiedz Link Zgłoś
kwak31 Re: To jest jakaś fobia... 05.09.05, 12:47 Jestem przekonany, że nie będzie prawdziwej równości dopóki 50% mężczyzn nie będzie kobietami! Odpowiedz Link Zgłoś
maniek.siekiera Nowa akcja mi. Środy 04.09.05, 21:08 "Dziewczynki już w szkole powinny być uczone postaw roszczeniowych" Oczywiście chodzi o akcję: nauka posługiwania się wałkiem jako argument w dyskusjach damsko-męskich ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Niech się uczą od górników... 05.09.05, 12:06 Nauka rzutu petardą i kilofem... maniek.siekiera napisał: > "Dziewczynki już w szkole powinny być uczone postaw roszczeniowych" > Oczywiście chodzi o akcję: nauka posługiwania się wałkiem jako argument w > dyskusjach damsko-męskich ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kubok Re: Rozmowa z min. Magdaleną Środą 04.09.05, 21:15 Proponuje aby minister Sroda pozwala do sadu Dodę, przecież ona poniża kobiety. Tak właściwie gdy słyszę panią środę robi mi się słabo. Postulaty o minimalnym procencie kobiet w polityce czy w jakimś konkretnym zawodzie same w sobie są już dyskryminacją. Niech panie sobie wywalczą miejsce na listach wyborczych. Pani minister się udało(a może dostała się po znajomości??). Odpowiedz Link Zgłoś
porannakawa w ósmym miesiącu skakać ze spadochronem? 04.09.05, 21:36 Wtorkowa pani - czy to możliwym jest zmuszać kobiety w ramach równouprawnienia do skakania w pełnym oporządzeniu ze spadochronem, w ósmym miesiącu ciąży? Bestialstwem jest wypychanie kobiet do pracy na traktorze - macica się obrywa! Czy nie jest to ludożerstwem zmuszanie kobiet do pracy na poziomie 630m na leżąco i w błocie tłuc węgiel z przodka? Czy to prawda, że u pani soboty w biurze do spraw równouprawnienia kobiet i mężczyzn zatrudnia pani większość mężczyzn? Ja to rozumiem - zawsze to lepiej popatrzeć na owłosiony tors męski niż na te tyłeczki kręcące a odbierające uwagę od pani czwartek. Nieprawdaż? PS Toleruję ruchy feministyczne - gdy tylko są rytmiczne! Odpowiedz Link Zgłoś
aditer Re: Rozmowa z min. Magdaleną Środą 04.09.05, 21:46 Ale ta baba jest głupia... Ona naprawdę wierzy w to, że brak postaw roszczeniowych u kobiet jest przyczyną tego, że mają one mniej stanowisk kierowniczych! A prawda jest banalna - mężczyźni mają po prostu znacznie silniejszy instynkt "zostania kimś"! ... a społeczeństwo to na dodatek wspiera, bo jeśli facet nie potrafi utrzymać rodziny, jest po prostu skończonym frajerem! Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Przypudrowny nosek min Jarugi-Nowackiej 04.09.05, 22:29 na plakatach wyborczych obraza mnie jako kobiete seksistowkim traktowaniem wlasnego wizerunku podczas kampanii. Czy pani minister Środa nie powinna się tym zająć??? Odpowiedz Link Zgłoś
rlogin Re: Rozmowa z min. Magdaleną Środą 04.09.05, 23:28 twardokesek napisał: > nie wiem jak w innych obszarach zatrudnienia, ale w informatyce trudno o dobrze > wykwalifikowana kobiete. Szukamy juz pol roku i ani jedna dobra specjalistka w > branzy IT sie nie zglosila :( ktoś kiedyś powiedział, że kobieta-informatyk jest jak świnka morska... :) Odpowiedz Link Zgłoś
maniek.siekiera ale ODPRAWKĘ odpowiednią się jeszcze weźmie... 05.09.05, 07:18 Starczy akurat na nowy komplet wibratorów w wersji lux, pejcze, kajdanki i kosmetyczkę oraz fryzjera ;) Odpowiedz Link Zgłoś
andrze_n temat kompleksow Srody jest znany, ja przypomne 05.09.05, 07:43 mozna tylko przypomniec, ze juz dawno na forum zwrocono uwage ze : dla przypomnienia: 1- Srodzie jako dziewczynce i panience brakowalo wzorcow meskich (lub byly one tzw antywzorcami...mogla byc np molestowana) 2- Sroda od zawsze czula sie gorsza w swej kobiecosci i stad ma bardzo silne kompleksy, o czym swiadczy przyklad jej reakcji na pytanie "czy odda sie Pani miniser do dyspozycji premiera po swej niefortunnej wypowiedzi...(w Szwecji)? odp: Hi hi ,ha ha , ja sie nie musze nikomu ha ha "oddawac", co tez za propozycja ha ha ha... 3- Srodzie brakuje w jakims osrodku mozgowym polaczen neuronowych zwiazanych z miloscia seksualna, psychiczna potrzeba zwiazku z mezczyzna ... Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 prof.Środa -"Geniusz Mazowsza" 05.09.05, 12:29 Nasza odpowiedź na "Geniusza Karpat"... Ach,te ulubione "stereotypy kulturowe" (słynne "kłamstwo sztokholmskie" p.Środy) Jak widać Szwecja nie może sobie poradzić bez "Naszego Geniusza". Już niedługo p.Środa będzie mogła rozpocząć występy zagraniczne w Skandynawii (a potem już tylko Antarktyda...) Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 A ilu mężczyzn w Pani Urzędzie d/s Równości... 05.09.05, 12:34 ...i w 17 wojewódzkich Urzędach -na kierowniczych stanowiskach? Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Niech feministki założą swoją partię 05.09.05, 12:36 - ale tego nie zrobią,bo wyszłoby na jaw jak mało kobiet ich popiera... Odpowiedz Link Zgłoś
diablica.26 Re: Niech feministki założą swoją partię 05.09.05, 13:09 Maja swoja partie. Nazywa sie "Zieloni 2004" i popiera ich jakies 0,1 % :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Rozmowa z min. Magdaleną Środą 05.09.05, 18:50 "Ale Szwedzi robią to przecież od lat! - Więc być może potrzeba jeszcze więcej czasu, by ośmielić kobiety do stawiania warunków pracodawcom". Moze jakas ingerencje genetyczna? Bedzie szybciej:)) Odpowiedz Link Zgłoś