Dodaj do ulubionych

I kto tu rządził przez te wszystkie lata? Ewa M...

12.09.05, 15:21

komentarz - jakby nie było gazety WYBORCZEJ - dostosowany do poziomu
reklamówek

ps. Złote pióro dla Pani redaktor za zdanie
"A przecież Polska nie jest slumsem."
Obserwuj wątek
    • block-buster Dlaczego wole durniow i oszustow od Korwina-Mikke 12.09.05, 15:47
      Wole swinie,zlodziei wszelkiej masci,durniow i oszustow od sprawnego bardzo
      mocno inaczej czlowieka z muszka,ktory nawiedzil moj kraj ze 20 lat temu i
      tylko belkocze.I tylko wyciaga kroliki z cylindra,a kanapy,jakie dotychczas
      prowadzil,nigdy nie wepchnalbyl ani do Sejmu ani nawet do samorzadow.W kazdej
      klinice psychiatrycznej jest takich paru Korwinow,Bublow i innego talatajstwa.
      • frank_drebin Re: Dlaczego wole durniow i oszustow od Korwina-M 12.09.05, 22:21
        Tak gwoli scislosci jakbys mial minimum wiedzy o JKM nie pisalbys takich
        durnot. Jego prognozy wielokrotnie sie sprawdzaly. Widac, ze wiedze o
        rzeczywistosci bierzesz wylacznie z GW i dziennika tv pod warunkiem, ze ten
        dziennik jest robiony pod swiatlym kierownictwem zelaznego roberta ;)
    • kataryna.kataryna Re: I kto tu rządził przez te wszystkie lata? Ewa 12.09.05, 15:48
      Bardzo dobry komentarz.
    • pro.filutek1 Re: I kto tu rządził przez te wszystkie lata? Ewa 12.09.05, 15:50
      SLD 8 lat- 1993-1997, 2001-2005
      • markmig Re: I kto tu rządził przez te wszystkie lata? Ewa 13.09.05, 19:08
        To jakby nir było, jest połowa z tych 16 lat, któr4e mięło od tych 45 przez
        który to czas rządzili bez przerwy, i nikt im tego nie odbierze. I teraz dziwmy
        się dlaczego oni czują (czuli) się tak pewnie. I czy należyh się dziwić, że oni
        nic nie zrobili? Przecież im zależało na utrzymaniu staus kwo i zabezpieczeniu
        dobrobytu, wyłącznie sobie i swoim rodzinom oraz oraz kumplom, kolesiom itp, z
        Ordynackiej, Rozbrat i innych ulic i uliczek...
    • kataryna.kataryna Re: I kto tu rządził przez te wszystkie lata? Ewa 12.09.05, 15:51
      rekontra napisał:

>
      >
      > komentarz - jakby nie było gazety WYBORCZEJ - dostosowany do poziomu
      > reklamówek

A mi się ten komentarz bardzo podoba bo Milewicz uchwyciła coś co się samo nie
      narzuca a jest rzeczywiście uderzające. Partie udają, że są tu od niedawna i
      ani sukcesów, ani porażek nie mają. Tylko Borowski się rozpędził i powiedział,
      że SdPl pokazał, że umie naprawiać państwo choć nie wytłumaczył kiedy pokazał
      bo jako SdPl nie rządził a jako SLD nie naprawił.
      • homosovieticus Kataryna dawnego franka zastępuje i chwali co Ewka 12.09.05, 16:57
        która za pomoc meżczyznom robiła w KOR-ze, powypisywała w tym idiotycznym ,
        obliczonym na naiwniaków, komentarzu, niby politycznym.
        Kataaryno, pora odsłonić przyłbicę .Chciałbym ujrzeć Twoją niewinną twarzyczkę
        i po oczach poznać i posmakować smak łajdackiej nocy spędzonej na Czerskiej.
    • login39 Michnika juz nie zapraszaja - tylko o szambie by 12.09.05, 15:52
      bylo.
      Ktos (cos) jednak dba o dzieci.
    • pan.nikt Re: I kto tu rządził przez te wszystkie lata? Ewa 12.09.05, 15:57
      Nareszcie jakiś mądry "kawałek" w GW.
      • zygfryd.okrutny Politycy, sorry, ale nie znam i nie chce znac 12.09.05, 16:10
        artykul oddaje najbardziej prawdziwie cala demagogie calej sceny politycznej w kraju, w mysl zasady "co zlego , to nie my" odzegnuja sie wszystcy od jakiejkolwiek ciaglosci politycznej i odpowiedzialnosci za 16 pasmo klesk. Dobrze, ze wyborcy maja to serdecznie w nosie, wiekszosc korzysta z szansy olewania jakiejkolwiek polityki, olewaja jakiekolwiek, nic nie przynoszace wybory, za to wpocie 16-godzinnego dnia pracy, buduja wytrwale nowe domy, maja super-samochody, korzystaja pelna garscia z dobrodziejstw wolnej Polski. I to bez ukradzenia pierwszego miliona....to jest chyba najwieksza zaslugo ostatnich 15 lat.
    • niezapowiedziany Re: I kto tu rządził przez te wszystkie lata? Ewa 12.09.05, 16:08
      a mi sie podoba. niestety w Polsce tak dorobiono gebe liberalom i rzadowi
      Jerzego Buzka, ze jakiekolwiek nawet wspomnienie o nich byloby samobojstwem. i
      to jest niestety duza szkoda, ale ona zostanie nadrobiona.
    • ksiundz Adam Michnik Pani Ewo :))))))))))))))) 12.09.05, 16:12

• abba15 Re: Adam Michnik Pani Ewo :))))))))))))))) 12.09.05, 17:38
        ksiundz napisał:
        Re: Adam Michnik Pani Ewo :)))))))))))))))

Potwierdzam!
        • dr.kidler Re: Adam Michnik Pani Ewo :))))))))))))))) 12.09.05, 18:13
          abba15 napisał:

> ksiundz napisał:
          > Re: Adam Michnik Pani Ewo :)))))))))))))))
          >
          > Potwierdzam!

Widzialem na murze napis"
          "Ksieza klamia".
          - Potwierdzam.
    • pro.filutek1 Re: I kto tu rządził przez te wszystkie lata? Ewa 12.09.05, 17:40
      SLD 8 lat, Kwaśniewski 10 lat.
      • nataga Re: I kto tu rządził przez te wszystkie lata? Ewa 12.09.05, 17:47
        pro.filutek1 napisał:

> SLD 8 lat, Kwaśniewski 10 lat.
        pozostało jeszcze 7 lat,kto się pod nimi podpisuje?
        • ksiundz Za magistra 7 lat ? e tyle nie dostanie, a Orlen 12.09.05, 19:57
          to niestety tylko Trybunał Stanu.
    • dr.kidler Re: I kto tu rządził przez te wszystkie lata? Ewa 12.09.05, 18:12
      rekontra napisał:

>
      >
      > komentarz - jakby nie było gazety WYBORCZEJ - dostosowany do poziomu
      > reklamówek

Nieprawda.
      Ewa Milewicz nie jest wielka mowczynia, a wlasciwie jest żadną mówcznią,
      ale pioro ma bardzo dobre.
      I normalne zdrowe myslenie zwyklego czlowieka.
    • janul1 Towarzyszka Ewa ogląda telewizję 12.09.05, 21:43
      Ale napisac nic nie potrafi. Sensu w jej wypocinach tyle co kot naplakal, ale czegoz spodziewac sie po holocie gardlującej w Wyborczej? Moze zamiast siedziec przed telewizorem poczytalaby pani troszkę?
      • krzysztof3 Sam jesteś twardym jądrem "hołoty" 13.09.05, 18:05
        nieuczku
        • saramago2 Uderz w stol a lewaki szczekają 13.09.05, 22:51
          Za towarzyszką Ewą murem towarzyszu krzysztofie, a moze tak poczytac trochę bys poszedł? Czy w michnikolandzie juz sie nie czyta tylko gardluje?
    • zdrowy_dystans W Grecji, czy we Wloszech jest bardzo podobnie ! 12.09.05, 22:48
      W Grecji, czy we Wloszech jest bardzo podobnie !

Kazdy rzad, kazda opozycja - to burza w szklance wody.

Jedna wielka inscenizacja, teatr - ku uciesze gawiedzi.

Jest jedna roznica:
      Polacy podchodza do wszystkiego zbyt traumatycznie,
      bez zdrowego dystansu...

Grecy i Wloci maja lagodny klimat, ktory lagodzi obyczaje.
    • rekontra BELKA W OKU MILEWICZ 13.09.05, 08:37
      Nie spodziewałem się, że felieton Pani redaktor Milewicz znajdzie tak wielu
      obrońców, a forumowicze dadzą odpór mojemu zdaniu
      "komentarz - jakby nie było gazety WYBORCZEJ - dostosowany do poziomu
      reklamówek" .

Wyborcza jaka jest każdy widzi, nazwa już nie zobowiązuje. Ale przecież od
      kilku miesięcy widać jaka jest linia wyborczej. Kto jest brany pod obcasy, a
      kto nie podlega autentycznej krytyce.
      Nie będę tłumacvzył dlaczego przyznałem Pani redaktor złote póro, nie będę się
      czepiał jej niefortunnych zwrotów (mogę napisać, że daleko jej felietonowi do
      poziomu Legutki, swobody Michalkiewicza, inteligencji Mikkego, ironiii
      Ziemkiewicza, dowcipu ..., trafności spostrzeżeń ..., )odniosę się tylko do
      meritum.

Milewicz swoim felietonem dołącza do tych autorów wyborczej którzy robią
      czytelnikom wodę z mózgów. Oczywiście daleko jej do redaktora Michnika,
      który z perspektywy "polskiego rynsztoku" napisał:
      "codziennie słyszymy dziś mowę rynsztoka - z gazet, programów telewizyjnych, z
      wieców partyjnych i trybuny sejmowej, nieraz także z kościelnej ambony. "
      Jakże łatwo Michnik odnajduje się w rynsztoku.

Daleko Milewicz do Jedlickiego, który pisze, że "miniony sierpień był
      porażający" pod względem "debaty prasowej i parlamentarnej".
      Jakże łatwo porazić starego wyjadacza Jedlickiego.
      Jedlicki pisze o wyborach, "jakieś sprzed iluś tam lat zaświadczenia"
      jest narzuceniem tematu zastępszczego i jest "objawem degeneracji publicznego
      dyskursu i świadomego ogłupiania wyborców przez polityków i, niestety, przez
      wielu dziennikarzy z ich rydwanu. "
      Zdążył jeszce dodać, że Kuroń to "najbardziej charyzmatyczny mąż stanu naszej
      epoki".

I w tę linię wyborczą wyborczej wpisuje się Milewicz swoim felietonem.
      Życzyłaby sobie, by partie w swoich reklamówkach się samozlustrowały i
      rozliczyły z ostatnich szesnastu lat rządzenia. I zaczyna się dopasowywanie
      braku zawartości ich reklamówek wyborczych do tezy.
      "wszyscy rządzili, wszyscy są winni - niewinni" - oprócz Bubla, ale zapomina że
      rządził jako koalicjant partii piwnej Rewińskiego.

A jeżeli według MIlewicz nie rządzili, to w znanym stylu wyborczej wyciąga z
      ich reklamówek "dupę", "niepolskie pieniądze", "koszerność", durni, oszustów
      złodzieji i świnie. Tak jest skonstruowany ten felieton.

Jakiej (jakich) manipulacji dopuszcza się redaktor Milewicz?

Po pierwsze skoro jest rok 2005, to należy zacząć od programów wyborczych
      sprzed czterech lat, z roku 2001. Należy zapytać kto ostatnio rządził i jak
      realizował program wyborczy przez ostatnie cztery lata, a także jeżeli nie
      rządził bezpośrednio, to jaki miał wpływ na rządzenie.

Jako sympatyk PiSu zwróciłem szcególnie uwagę, jak Milewicz wplotła Prawo i
      Sprawiedliwość w swe mętne wywody, jak uczyniła PiS współodpowiedzialnycm za
      ostatnie 15 lat pytając - "PiS też nie miało posłów, którzy by wspierali
      prawicowe rządy w Polsce."
      Na chwilę sięgając pamięcią wstecz - Czy w kilkuminutowej reklamówce PiS ma
      tłumaczyć pni Milewicz w jakich okolicznościach odszedł z rządu Walendziak
      (konflikt ze spółdzielcą Tomaszewskim), w jakich okolicznościach odszedł
      najpopularniejszy minister w rządzie Buzka Kaczyński? Czy ma umieścić w swojej
      reklamówce twarz Kuronia wykrzywioną nienawiścią gdy współobalał półroczny rząd
      Olszewskiego, którego konstruktorem był Kaczyński? Czy PiS ma pokazać Tuska
      knującego z Wałęsą, Pawlakiem, Moczulskim i z Wachowskim w tle, obalających
      rząd Olszewskiego? Czy może Rokita na trybunie sejmowej z tamtych dni powinien
      się pojawić w reklamówce PiSu?
      A jaki wpływ miał Jarosław Kaczyński na rządzenie Olszewskiego, to odsyłam
      Panią Milewicz do literatury - chociażby Dudka "Pierwsze lata III RP".

A kto rządził przez piętneście lat? Czyje programy były realizowane?
      SLD, PSL, UW i KLD i AWS.
      Ale przecież naturalnym jest pytanie, kto i jak rządził przez ostatnie cztery
      lata?

A kto wpierał rządy Millera? Kto zaprzeczy, że macierzysta redakcja Pani
      Milewicz sympatyzowała z SLD ?
      Czy to nie redaktor Michnik spotykał się z Jakubowską i namawiał ją do odejścia
      z rządu, gdyż psuje wizerunek Millera ? Czy to nie redaktor Michnik wisiał u
      telefonu Millera? A jaki udził w rządzeniu ma długoletni przyjaciel Michnika, z
      którym wspólnie chciał rządzić już w 1989 roku Kwaśniewski?
      Jakie "przełożenie" na "wielki pałac, prezia i księżniczkę miał Michnik?
      Parasol ochronny wyborczej kto otworzył?

Felieton Pani Milewicz, w założeniu dowcipny i lekki, przedstawia fałszywy
      obraz ostatnicjh piętnastu lat (gdzie zniknął dyrektor Rokita od Suchockiej?
      Balcerowicz? Kilka tuzinów autorytetów moralnych (właściwie medialnych)z
      towarzystwa UW gdzie się podziało?

A kto kandyduje z listy PD-UW z pierwszych miejsc.

Belka - trudno znaleźć jego nazwisko u Pani Milewicz. Hausner - nazwisko też
      się nie pojawia. Z listy PD z pierwszego miejsca startuje w Szczecinie
      sekretarz PZPR, minister Mazowieckiego Święcicki - wielka nadzieja PZPR,
      odnowiciel z Wiatrem i Królem. Kto pamięta?
      Z pierwszego miejsca PD startuje minister Aldona Kamela Sowińska. Wzmiankowana
      przez Panią redaktor Milewicz czy też nie? A Andrzej Potocki?
      Tyle o felietonie.

do dyskutantów.

Kataryna której list często czytam pisze, że Milewicz "uchwyciła coś co się
      samo nie narzuca a jest rzeczywiście uderzające. Partie udają, że są tu od
      niedawna i ani sukcesów, ani porażek nie mają."
      A czy Ty Kataryno :)) wychwyciłaś brak w felietonie Milewicz nazwiska
      urzędującego premiera, kandydata z pierwszego miejsca PD Belki? A Hausnera?
      A zauważyłaś brak znanej postaci z przesłuchań przed komisją pzu Aldony Kameli
      Sowińskiej? Czy brak tych nazwisk nie jest uderzający :))
      Ile musiała się Pani Milewicz nagimnastykować by nie pamiętać o premierze :)

Pan.nikt pisze "Nareszcie jakiś mądry "kawałek" w GW." Czy na pewno?

zygfryd.okrutny pisze, że "artykul oddaje najbardziej prawdziwie cala
      demagogie". Zapytam. Czy oddaje "najbardziej prawdziwie"?

dr.kidler napisał - "I normalne zdrowe myslenie zwyklego czlowieka."
      Czy Milewicz jest taka normalnie zdrowa ciapa?

Pro filutek odpowiedział na pytanie "kto rządzi?" - SLD 8 lat, Kwaśniewski 10
      lat.
      Odpowiadam - Tak. Ale należy dodać, rządzą partie ale i tak kieruje od
      piętnastu lat ROAD-UD-UW-PD pod światłym przywództwem redaktora Michnika.

janul1 poradził redaktor Milewicz "Moze zamiast siedziec przed telewizorem
      poczytalaby pani troszkę?". Popieram pomysł. Zauważam brak zalecanych lektur :))

Milewicz zapytała: "Czy teraz mamy jakiś rząd?"
      Czy redakto Milewicz zauważyła belkę w swoim oku?

ps. wystarczy porównać obraz wyborów w wyborczej z obrazem w rzeczpospolitej.
      Ta ostatnia pomimo odejścia Wildsteina i wraz z nim kilku dziennikarzy (Paweł
      Lisiecki) prezentuje znacznie wyższy poziom komentarzy.
      • dr.kidler Re: BELKA W OKU MILEWICZ 13.09.05, 08:39
        rekontra napisał:

(...)
        > dr.kidler napisał - "I normalne zdrowe myslenie zwyklego czlowieka."
        > Czy Milewicz jest taka normalnie zdrowa ciapa?

Wydaje mi sie ze ty jestes normalne chory ciyl.
        • rekontra dr.kidler pisze z rynsztoku 13.09.05, 09:39
          dr.kidler napisał:

> Wydaje mi sie ze ty jestes normalne chory ciyl.

ten jeden jedyny list który przeczytałem, to był o jeden za dużo.
          Teraz już wiem z kim mam do czynienia. Piszesz z rynsztoku

• ksiundz Nie przejmuj się Waść, Waszeci analiza Belkowa b. 13.09.05, 10:00
            dobra. Zapraszamy na forum Wybiórczej, są tam co prawda pozostałości klaki
            Michnika reprezentującej mentalność z początku lat 90-tych, ale w przeważającej
            części uczestnicy forum reprezentują zdrowy rozsądek i poczucie humoru :)))
            link forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=28
          • dr.kidler Re: dr.kidler pisze z rynsztoku 13.09.05, 10:06
            rekontra napisał:

> dr.kidler napisał:
            >
            > > Wydaje mi sie ze ty jestes normalne chory ciyl.
            >
            > ten jeden jedyny list który przeczytałem, to był o jeden za dużo.

Znaczy SWOJEGO nie przeczytales.
            To moze zacytuje jeszcze raz:

"> Czy Milewicz jest taka normalnie zdrowa ciapa? "

> Teraz już wiem z kim mam do czynienia. Piszesz z rynsztoku

Raczej do rynsztoka, tak samo jak Ty zreszta.
            • rekontra nadinterpretacja 13.09.05, 10:15
              dr.kidler napisał:

> rekontra napisał:
              >
              > > dr.kidler napisał:
              > >
              > > > Wydaje mi sie ze ty jestes normalne chory ciyl.
              > >
              > > ten jeden jedyny list który przeczytałem, to był o jeden za dużo.
              >
              > Znaczy SWOJEGO nie przeczytales.
              > To moze zacytuje jeszcze raz:
              >
              > "> Czy Milewicz jest taka normalnie zdrowa ciapa? "
              >
              > > Teraz już wiem z kim mam do czynienia. Piszesz z rynsztoku
              >
              > Raczej do rynsztoka, tak samo jak Ty zreszta.

cofnijmy się o jedno zdanie. Napisałeś:

Ewa Milewicz (...) pioro ma bardzo dobre. I normalne zdrowe myslenie zwyklego
              czlowieka.

dlatego sparafrazowałem te słowa:
              "Czy Milewicz jest taka normalnie zdrowa ciapa?"

- czy sądzisz, że pod ciapa chciałem ukryć ci... ? Czy konstrukcja mojego
              listu by upoważniała do takiego sądu? Dlatego napisałeś ciyl?

Zaspakajając Twoją ciekawość - najpierw napisałem gapa, ale od razu zmieniłem
              na ciapa - w znacznieu ironicznym gamoniowqta, mało-spstrzegawcza,
              małorozgarnięta niezguła, gdyż gapa jest zarezerwonana na "inne okazje i dla
              innych osób".
              Szybciej napisałeś ciyl niż pomyślałeś.

• aturek2005 Re: BELKA W OKU MILEWICZ 13.09.05, 09:42
        Rzad Olszewskiego byl obalany przy czynnym wsparciu Tuska (skwapliwie liczyl
        glosy i zastanawial sie czy SLD poprze Pawlaka). Podobnie Rokita. Teraz to sa
        jednak koalicjanci Kaczynskiego, wiec o nich cicho sza....
        • rekontra Re: BELKA W OKU MILEWICZ 13.09.05, 09:49
          aturek2005 napisał:

> Rzad Olszewskiego byl obalany przy czynnym wsparciu Tuska (skwapliwie liczyl
          > glosy i zastanawial sie czy SLD poprze Pawlaka). Podobnie Rokita. Teraz to
          sa
          >
          > jednak koalicjanci Kaczynskiego, wiec o nich cicho sza....

Tusk jest też autorem słów - mogę się tylko9 powołać na źródło prawy.pl:

"...husarie i ułani, powstańcy i marszałkowie, majaczą Dzikie Pola i Jasna
          Góra, dziejowe misje, polskie miesiące, zwycięstwa i klęski. Zwycięstwa? Jak
          wyzwolić się z tych stereotypów, które towarzyszą nam niemal
          od narodzenia, wzmacniane literaturą, historią, powszechnymi resentymentami? Co
          pozostanie z polskości, gdy odejmiemy od niej cały ten wzniosło-ponuro-śmieszny
          teatr niespełnionych marzeń i nieuzasadnionych urojeń? Polskość to
          nienormalność - takie skojarzenie narzuca mi się z bolesną uporczywością, kiedy
          tylko dotykam tego niechcianego tematu. Polskość wywołuje u mnie niezmiennie
          odruch buntu: historia, geografia, pech dziejowy i Bóg
          wie co jeszcze, wrzuciły na moje barki brzemię, którego nie mam specjalnej
          ochoty dźwigać... Piękniejsza od Polski jest ucieczka od Polski tej na ziemi,
          konkretnej, przegranej, brudnej i biednej. I dlatego tak często nas ogłupia,
          zaślepia, prowadzi w krainę mitu. Sama jest mitem."

ale i tak należy życzyć sobie by wspólnie PO i PiS zdobyli jak najwięcej
          głosów. Tuska jednakże dzielą lata świetlne od Michnika, Cimoszewicza, czy
          porównywanego przez Staniszkis z nim Kwaśniewskiego.

to nie znaczy by koalicję budować na kłamstwie i półprawdzie.
          • aturek2005 Re: BELKA W OKU MILEWICZ 13.09.05, 10:03
            Masz racje. Tuska i Cimoszewicza dziela lata swietlne i dlatego smiem
            twierdzic, ze Tusk jest gosciem z innej galaktyki. Jego twierdzenie w obronie
            podatku liniowego, ze zaden podatnik do tego "interesu" nie doplaci, a budzet
            tez nie bedzie stratny jest co najmniej z "innego swiata". W przyrodzie nic
            nie ginie - a jesli najlepiej zarabiajacy beda na 100% placic mniej to albo
            Tusk sie mija z prawda, albo w jego galaktyce rzadza inne prawa fizyki.
            • rekontra Re: BELKA W OKU MILEWICZ 13.09.05, 10:17
              aturek2005 napisał:

> Masz racje. Tuska i Cimoszewicza dziela lata swietlne i dlatego smiem
              > twierdzic, ze Tusk jest gosciem z innej galaktyki. Jego twierdzenie w
              obronie
              > podatku liniowego, ze zaden podatnik do tego "interesu" nie doplaci, a budzet
              > tez nie bedzie stratny jest co najmniej z "innego swiata". W przyrodzie nic
              > nie ginie - a jesli najlepiej zarabiajacy beda na 100% placic mniej to albo
              > Tusk sie mija z prawda, albo w jego galaktyce rzadza inne prawa fizyki.

Tusk nie dorósł do roli prezydenta, ale kto to widzi :)) ??
              • aturek2005 Re: BELKA W OKU MILEWICZ 13.09.05, 10:32
                rekontra napisał:

> aturek2005 napisał:
                >
                > > Masz racje. Tuska i Cimoszewicza dziela lata swietlne i dlatego smiem
                > > twierdzic, ze Tusk jest gosciem z innej galaktyki. Jego twierdzenie w
                > obronie
                > > podatku liniowego, ze zaden podatnik do tego "interesu" nie doplaci, a bu
                > dzet
                > > tez nie bedzie stratny jest co najmniej z "innego swiata". W przyrodzie
                > nic
                > > nie ginie - a jesli najlepiej zarabiajacy beda na 100% placic mniej to al
                > bo
                > > Tusk sie mija z prawda, albo w jego galaktyce rzadza inne prawa fizyki.
                >
                >
                > Tusk nie dorósł do roli prezydenta, ale kto to widzi :)) ??

Kaczynski. Z jego perspektywy nikt poza nim nie dorosl ;-)
      • krzysztof3 Rekontra tyś jakiś taki niewyżyty w PiSaniu 13.09.05, 18:09
        pulizera pragniesz czy stypendium full-bright'a?
        ps. jak na początkującego grafomana - za długo i bez wyraźnej mysli przewodniej
        • rekontra myśl przewodnia 13.09.05, 20:49
          krzysztof3 napisał:

> pulizera pragniesz czy stypendium full-bright'a?
          > ps. jak na początkującego grafomana - za długo i bez wyraźnej mysli
          przewodniej

masz rację, myśli przewodnie nigdy się mnie nie trzymały
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka