Dodaj do ulubionych

Kolejny atak na Ojca świetego..Nie FiM...

IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 13.09.02, 11:19
Antyklerykalny tygodnik "Fakty i mity" w tekście "Och, Karol", posługując się
esbecką fałszywką, twierdzi, że Karol Wojtyła miał romans z jedną z
krakowianek.

autorem tekstu jest prawdopodobnie Grzegorz Piotrowski, morderca księdza
Jerzego Popiełuszki. "To dalszy ciąg esbeckiej prowokacji przygotowanej w
1983 roku" - mówi Marek Lasota z krakowskiego oddziału Instytutu Pamięci
Narodowej.

Jan Skórzyński pisze, iż aczkolwiek wolność prasy ma swoją cenę - są nią
pisma brukowe - to wolność ta powinna jednak mieć swoje granice, zakreślając
obszary, na które metody brukowego dziennikarstwa nie powinny mieć wstępu. W
Polsce zalicza się do nich bez wątpienia osoba Jana Pawła II.

Tę granicę przekroczył najpierw Jerzy Urban, publikując swoje obelgi pod
adresem przybywającego do Polski papieża. Bratni dla redaktora "Nie"
tygodnik "Fakty i mity" posunął się znacznie dalej, drukując - z pomocą
mordercy księdza Popiełuszki i na podstawie materiałów spreparowanych przez
SB - ohydny paszkwil, zawierający już nie tylko głupawe czy chamskie opinie,
ale po prostu kłamstw...

- Oto prawdziwe oblicze postkomunistycznej lewicy! Oni wpierw przymilają sie
do papieża a kiedy przestaje być im użyteczny to obrzucają błotem...uwaząm że
FiM oraz NIE powinny być zakazane i zliwkidowane tak jak tygodnik Zły!
Obserwuj wątek
    • Gość: Palestynafront Re: Kolejny atak na Ojca świetego..Nie FiM... IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 13.09.02, 11:29
      likwidować to sobie możesz, swojego ptaka,wbrew pozorom kremówka to nie jest
      chodząca świetość i różne grzeszki na pewno ma na sumieniu, no chyba że za
      młodu dał sobie coś tam wyciąć albo podwiązać :)))) albo po pobycie w
      seminarium polubił chłopaków :))))
    • indris Wolność słowa i jej granice 13.09.02, 11:32
      NIE MA racji Skórzyński kiedy postuluje jakieś obszary zakazane dla "pism
      brukowych" (nie istnieje taka kategoria prawna). Zamknięcie jakiejkolwiek
      gazety jest - chwała Bogu - konstytucyjnie niemożliwe. Natomiast granicą
      wolności słowa powinna być - i jest ! - odpowiedzialność za publikowanie
      kłamstw. W opisywanym przypadku Stolica Apostolska powinna postąpić tak, jak
      Kwaśniewski z Wołkiem w znanej sprawie tekstu "Wakacje z agentem": wytoczyć
      proces cywilny redakcji "FiM" z żądaniem sprostowania, przeprosin i bardzo
      wysokiego odszkodowania. Jeżeli w konsekwencji tego odszkodowania pismo
      splajtuje, to nie ja go będę żałował, bo to faktycznie szmatławiec.
    • Gość: Kagan Re: Kolejny atak na Ojca świetego..Nie FiM... IP: *.vic.bigpond.net.au 13.09.02, 12:12
      Gość portalu: Oszołom z RM napisał(a):
      Antyklerykalny tygodnik "Fakty i mity" w tekście "Och, Karol", posługując się
      esbecką fałszywką, twierdzi, że Karol Wojtyła miał romans z jedną z
      krakowianek.
      K: To by dobrze o nim swiadczylo! Inne zrodla twierdza bowiem, ze Karol
      Wojtyla byl homoseksualista...

> autorem tekstu jest prawdopodobnie Grzegorz Piotrowski, morderca księdza
      > Jerzego Popiełuszki. "To dalszy ciąg esbeckiej prowokacji przygotowanej w
      > 1983 roku" - mówi Marek Lasota z krakowskiego oddziału Instytutu Pamięci
      > Narodowej.
      K: "Prawdopodobnie"... A moze to ja, Kagan napialem ten tekst?
      Czemu nie?

> Jan Skórzyński pisze, iż aczkolwiek wolność prasy ma swoją cenę - są nią
      > pisma brukowe - to wolność ta powinna jednak mieć swoje granice, zakreślając
      > obszary, na które metody brukowego dziennikarstwa nie powinny mieć wstępu. W
      > Polsce zalicza się do nich bez wątpienia osoba Jana Pawła II.
      K: A to czemu? Dla mnie to taki sam czlowiek jak inny, a nawet gorszy niz inni,
      bo sie nad innymi ludzmi wywyzsza, chce nimi kierowac i nakazywac im co im
      wolno, a co nie, mimo, iz zostal on wybrany nie przez Narod Polski, a przez
      niewielkie grono starszych panow w czerwonych sukienkach i myckach...

> Tę granicę przekroczył najpierw Jerzy Urban, publikując swoje obelgi pod
      > adresem przybywającego do Polski papieża.
      K: Nie obelgi, a dobre rady!

> Bratni dla redaktora "Nie" tygodnik "Fakty i mity" posunął się znacznie
      dalej, drukując - z pomocą mordercy księdza Popiełuszki i na podstawie
      materiałów spreparowanych przez SB - ohydny paszkwil, zawierający już nie tylko
      głupawe czy chamskie opinie, ale po prostu kłamstw...
      K: Jaki masz dowod, ze ten artykul jest:
      A. nieprawda,
      B. napisany przez Piotrowskiego?
      >
      > - Oto prawdziwe oblicze postkomunistycznej lewicy! Oni wpierw przymilają sie
      > do papieża a kiedy przestaje być im użyteczny to obrzucają błotem...uwaząm że
      > FiM oraz NIE powinny być zakazane i zliwkidowane tak jak tygodnik Zły!
      K: A pozniej zamkniemy "Trybune", "Gazete Wyborcza" i jej forum, pisma nie
      zgadzajace sie z linia RM, a na koniec zrobimy czystke w samym RM!
      • Gość: Kraken Re: Kolejny atak na Ojca świetego..Nie FiM... IP: *.ipt.aol.com 13.09.02, 18:34
        Gość portalu: Kagan napisał(a):

> Gość portalu: Oszołom z RM napisał(a):
        > Antyklerykalny tygodnik "Fakty i mity" w tekście "Och, Karol", posługując się
        > esbecką fałszywką, twierdzi, że Karol Wojtyła miał romans z jedną z
        > krakowianek.
        > K: To by dobrze o nim swiadczylo! Inne zrodla twierdza bowiem, ze Karol
        > Wojtyla byl homoseksualista...
        >
        > > autorem tekstu jest prawdopodobnie Grzegorz Piotrowski, morderca księdza
        > > Jerzego Popiełuszki. "To dalszy ciąg esbeckiej prowokacji przygotowanej w
        > > 1983 roku" - mówi Marek Lasota z krakowskiego oddziału Instytutu Pamięci
        > > Narodowej.
        > K: "Prawdopodobnie"... A moze to ja, Kagan napialem ten tekst?
        > Czemu nie?
        >
        > > Jan Skórzyński pisze, iż aczkolwiek wolność prasy ma swoją cenę - są nią
        > > pisma brukowe - to wolność ta powinna jednak mieć swoje granice, zakreślaj
        > ąc
        > > obszary, na które metody brukowego dziennikarstwa nie powinny mieć wstępu.
        > W
        > > Polsce zalicza się do nich bez wątpienia osoba Jana Pawła II.
        > K: A to czemu? Dla mnie to taki sam czlowiek jak inny, a nawet gorszy niz
        inni,
        > bo sie nad innymi ludzmi wywyzsza, chce nimi kierowac i nakazywac im co im
        > wolno, a co nie, mimo, iz zostal on wybrany nie przez Narod Polski, a przez
        > niewielkie grono starszych panow w czerwonych sukienkach i myckach...
        >
        > > Tę granicę przekroczył najpierw Jerzy Urban, publikując swoje obelgi pod
        > > adresem przybywającego do Polski papieża.
        > K: Nie obelgi, a dobre rady!
        >
        > > Bratni dla redaktora "Nie" tygodnik "Fakty i mity" posunął się znacznie
        > dalej, drukując - z pomocą mordercy księdza Popiełuszki i na podstawie
        > materiałów spreparowanych przez SB - ohydny paszkwil, zawierający już nie
        tylko
        >
        > głupawe czy chamskie opinie, ale po prostu kłamstw...
        > K: Jaki masz dowod, ze ten artykul jest:
        > A. nieprawda,
        > B. napisany przez Piotrowskiego?
        > >
        > > - Oto prawdziwe oblicze postkomunistycznej lewicy! Oni wpierw przymilają s
        > ie
        > > do papieża a kiedy przestaje być im użyteczny to obrzucają błotem...uwaząm
        > że
        > > FiM oraz NIE powinny być zakazane i zliwkidowane tak jak tygodnik Zły!
        > K: A pozniej zamkniemy "Trybune", "Gazete Wyborcza" i jej forum, pisma nie
        > zgadzajace sie z linia RM, a na koniec zrobimy czystke w samym RM!
        -Kr. I na placu "boju" pozostanie psujace sie scierwo papieza oraz jego
        wielbiciele-a raczej czciciele-no,nie!!Czy ty Kaganie wyobrazasz sobie te
        wiecznie odprawiajaca sie "mszem"??Bo ja kurna nie bardzo-teraz przynajmniej
        cos sie dzieje-wzajemne kopy i uniki-kabaret polski "kreci sie" na pelnych
        obrotach!!!
        Swoja droga radze Jonaszowi podac do sadu "prawiczkowe" media za
        bezczeszczenie pamieci agentow SB,PZPR,NKWD,NSDAP-oraz krasnoludkow i sierotki
        co miala Rysia-na zasadzie wzajemnosci-a tak na marginesie-wolno mu chyba byc
        fanem Piotrowskiego(choc ten sfuszerowal robote),a nawet postawic mu pomnik!! A
        nawet zalozyc specjalne w tym celu konto w poszukiwaniu sponsorow-jesli tacy
        sie znajda-ich wola!!!
        Swoja droga zycze z calego serca wojtyle dlugich jeszcze lat zycia i
        pontyfikatu-TO PRZECIE TAKA NIEWYCZERPANA STUDNIA KAWALOW!!!
        • Gość: Roman Re: Kolejny atak na Ojca świetego..Nie FiM... IP: 208.171.232.* 13.09.02, 20:16
          Prawie kazda twoja wypowiedz to coraz wyzszy stopien kretyno-debilizmu. Tej
          mozna dac 9 krakenokaganow w skali od 1 do 10. 1 krakenokagan to nowa jednostka
          do mierzenia stopnie zidiocenia u niektorych osobnikow wystepujacych na tym
          forum.
          • Gość: Kraken Re: Kolejny atak na Ojca świetego..Nie FiM... IP: *.ipt.aol.com 13.09.02, 21:27
            Gość portalu: Roman napisał(a):

> Prawie kazda twoja wypowiedz to coraz wyzszy stopien kretyno-debilizmu. Tej
            > mozna dac 9 krakenokaganow w skali od 1 do 10. 1 krakenokagan to nowa
            jednostka
            >
            > do mierzenia stopnie zidiocenia u niektorych osobnikow wystepujacych na tym
            > forum.

Kr.No coz szkoda,ze nie moge ci sie odwdzieczyc podobnym oszacowaniem skali
            zdebilenia-WASZE SKRETYNIENIE STALO SIE JUZ NIEMIERZALNE-do tego trzebaby uzyc
            teorii WIELKICH LICZB-a to nie moja specjalnosc!!
    • balzer Re: Kolejny atak na Ojca świetego..Nie FiM... 13.09.02, 18:57

> krakowianek.

Może i miał. A co w tym złego ? Papież też człowiek.

> Narodowej.

Piotrowski odsiedział swoje, natomiast jego mocodawcy nie. To nimi raczej
      trzeba sie zajac a nie robic z Piotrowskiego Bin Ladena.

Nie robmy z Papieża "swietej krowy" - to tez człowiek i jak inni
      rownież podlega krytyce. Wolnosc słowa jest nienaruszalna.

> adresem przybywającego do Polski papieża. Bratni dla redaktora "Nie"
      > tygodnik "Fakty i mity" posunął się znacznie dalej, drukując - z pomocą
      > mordercy księdza Popiełuszki i na podstawie materiałów spreparowanych przez
      > SB - ohydny paszkwil, zawierający już nie tylko głupawe czy chamskie opinie,
      > ale po prostu kłamstw...
      >

Jeżeli NIE oraz FiM maja byc zlikwidowane to razem z nimi RM i ND.
      To media tego samego pokroju.
      • indris Wolność słowa to NIE wolność pomówień 13.09.02, 19:35
        Też się zgadzam, że wolność słowa powinna być nienaruszalna. Ale dotyczy to
        POGLĄDÓW a nie kłamstw co do faktów. Dobrym przykładem może tu byc reakcja
        Kwasa na znany tekst "Zycia" wówczas Wołkowego "Wakacje z agentem". Wytoczył
        proces cywilny i wygrał - szkoda, że nie zasądzono żądanego odszkodowania.
        Podobnie powinna uczynić Stolica Apostolska. Każdemu wolno byćc wrogiem religii
        ale nikomu nie powinno być wolno publicznie rozpowszechniać kłamstw. W
        przeciwnym razie właściciele mediów staliby sie faktycznymi dyktatorami i
        wolność słowa obróciłaby się w swoją karykaturę.
        • Gość: pollak Indris IP: *.jgora.dialog.net.pl 13.09.02, 19:53
          indris napisał:

> Też się zgadzam, że wolność słowa powinna być nienaruszalna. Ale dotyczy to
          > POGLĄDÓW a nie kłamstw co do faktów.

Czy w takim razie nie wolno mi napisać że np. nie było
          II Wojny Światowej, bądź że 2+2=5?

> ale nikomu nie powinno być wolno publicznie rozpowszechniać kłamstw. W
          > przeciwnym razie właściciele mediów staliby sie faktycznymi dyktatorami i
          > wolność słowa obróciłaby się w swoją karykaturę.

jw.
          • indris Wyjaśnienie 13.09.02, 20:32
            pollak pisze:
            "Czy w takim razie nie wolno mi napisać że np. nie było II Wojny Światowej,
            bądź że 2+2=5?"
            To NIE jest pomówienie. Pomówienie, to podanie fałszywej informacji odnośnie
            konkretnej osoby. Jeżeli napiszesz, że Ziemia jest płaska (a jest podobno taki
            klub w Anglii) to nikogo nie krzywdzisz. Ale jeżeli opublikujesz, że pan XY (z
            imieniem nazwiskie i adresem) był skazany za gwałt, a jest to nieprawdą, to
            wyrządzasz mu krzywdę i za to powinieneś odpowiadać. (Jeżeli napiszesz, że
            uważasz go za durnia, to jest to Twoja opinia i za nią nikt nie ma prawa Cię
            ścigać).
            • Gość: pollak Re: Wyjaśnienie IP: *.jgora.dialog.net.pl 13.09.02, 21:54
              indris napisał:

> pollak pisze:
              > "Czy w takim razie nie wolno mi napisać że np. nie było II Wojny Światowej,
              > bądź że 2+2=5?"
              > To NIE jest pomówienie. Pomówienie, to podanie fałszywej informacji odnośnie
              > konkretnej osoby. Jeżeli napiszesz, że Ziemia jest płaska (a jest podobno taki
              > klub w Anglii) to nikogo nie krzywdzisz. Ale jeżeli opublikujesz, że pan XY (z
              > imieniem nazwiskie i adresem) był skazany za gwałt, a jest to nieprawdą, to
              > wyrządzasz mu krzywdę i za to powinieneś odpowiadać. (Jeżeli napiszesz, że
              > uważasz go za durnia, to jest to Twoja opinia i za nią nikt nie ma prawa Cię
              > ścigać).

Wiem, co miałeś na myśli. Ja tylko (trochę upierdliwie)
              czepiłem się że ścigał byś za kłamstwo (bo w tekście
              napisałeś tylko o kłamstwie).
          • jaceq Re: Indris 14.09.02, 09:36
            Gość portalu: pollak napisał(a):

> Czy w takim razie nie wolno mi napisać że np. nie było
            > II Wojny Światowej, bądź że 2+2=5?

Wolno, tak długo, dopóki nie znajdzie się ktoś, komu "ubędzie" wskutek Twego twierdzenia.
            Ale wątpię, by kogoś obraziło Twe twierdzenie, że 5 to dwa i dwa.
            Jeżeli Kvas poczuł się urażony twierdzeniem wołkowej gazety, to wytoczył proces i wygrał,
            co zresztą nie oznacza automatycznie, że mówił prawdę. Ale tak musimy przyjąć.

Jeżeli na tym forum napiszesz o mnie, że ja w piątki poszczę, albo że unikam wieprzowiny,
            przestrzegam sabatu, wojażuję sobie do Mekki i co tam jeszcze - też uznam to za oszczerstwo
            i sprawę wygram, bo potrafię (?) udowodnić, że łżesz. Różne dziwne rzeczy ostatnio powodują,
            że różni dziwni ludzie czują się obrażeni. A sądy mają z czego żyć.
            Pozdrawiam. J.
        • Gość: Rob Re: Wolność słowa to NIE wolność pomówień IP: 5.2.1R1D* / *.kabel.telenet.be 13.09.02, 20:03
          >Podobnie powinna uczynić Stolica Apostolska<

Dlaczego milcza? Nie czytali? Trudno mi w to uwierzyc, ze agenci Stolicy
          Apostolskiej nie zlozyli raportu na ten temat. Tajne sluzby Watykanu sa
          przeciez uznawany za jeden z lepszych na swiecie.
          • Gość: pollak Re: Wolność słowa to NIE wolność pomówień IP: *.jgora.dialog.net.pl 13.09.02, 20:09
            Gość portalu: Rob napisał(a):

> >Podobnie powinna uczynić Stolica Apostolska<
            >
            > Dlaczego milcza? Nie czytali?

Ich sprawa.

Trudno mi w to uwierzyc, ze agenci Stolicy
            > Apostolskiej nie zlozyli raportu na ten temat. Tajne sluzby Watykanu sa
            > przeciez uznawany za jeden z lepszych na swiecie.

Jakieś statystyki? Ile czołgów ma papież?
            • Gość: pol Re: Wolność słowa to NIE wolność pomówień IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 13.09.02, 20:39

> Gość portalu: Rob napisał(a):
              >
              > > >Podobnie powinna uczynić Stolica Apostolska<
              > >
              > > Dlaczego milcza? Nie czytali?
              >
              > Ich sprawa.
              >
              >
              > Trudno mi w to uwierzyc, ze agenci Stolicy
              > > Apostolskiej nie zlozyli raportu na ten temat. Tajne sluzby Watykanu sa
              > > przeciez uznawany za jeden z lepszych na swiecie.
              >
              > Jakieś statystyki? Ile czołgów ma papież?

pol

To, ze Watykan ma najlepszy wywiad na swiecie wiadomo nie od dzisiaj.Kazdy
              wikary i kazdy proboszcz jest agentem Watykanu.Dowody?Prosze bardzo.
              W kazdej parafii kazdy proboszcz prowadzi kartoteke w ktorej gromadzi dane
              osobowe swoich owieczek.Po kazdej tzw wizytacji duszpasterskiej owe dane
              ulegaja aktualizacji.Przekonalem sie o tym naocznie w domu mojej tesciowej,
              kiedy nieopacznie wrocilem do domu przed koncem wizyty.Otoz po minutowej
              modlitwie i pokropku klecha wyja kartoteke i zacza wypytywanie o wszystkich
              domownikow.Wiedzial np, ze moj szwagier z rodzna wyjechal do USA, wiedzial
              takze ze ja i moja rodzina przygotowujemy sie do tego samego.Pytam skad?Nikt z
              mojej rodziny go o tym nie informowal.Wiedzial doslownie wszystko!!Na moje
              pytanie ,czy ma na to pozwolenie wyksztusil z siebie, ze z polecenia
              proboszcza, i ze tak musi zrobic, a wszysto to jest do wiadomosci parafii.
              Komentaz?Zbyteczny.

pozdr
              • Gość: pollak Re: Wolność słowa to NIE wolność pomówień IP: *.jgora.dialog.net.pl 13.09.02, 21:50
                Gość portalu: pol napisał(a):

> To, ze Watykan ma najlepszy wywiad na swiecie wiadomo nie od dzisiaj.Kazdy
                > wikary i kazdy proboszcz jest agentem Watykanu.

Może jeszcze tajnym?

Dowody?Prosze bardzo.
                > W kazdej parafii kazdy proboszcz prowadzi kartoteke w ktorej gromadzi dane
                > osobowe swoich owieczek.Po kazdej tzw wizytacji duszpasterskiej owe dane
                > ulegaja aktualizacji.

W każdej przychodni, lekarz ma dane swoich pacjentów,
                a przy każdej wizycie dane te ulegają aktualizacji.
                Wiem, wiem, lekarze to agenci ministra zdrowia, kas
                chorych czy cholera wie czego tam jeszcze.

Przekonalem sie o tym naocznie w domu mojej tesciowej,
                > kiedy nieopacznie wrocilem do domu przed koncem wizyty.Otoz po minutowej
                > modlitwie i pokropku klecha wyja kartoteke i zacza wypytywanie o wszystkich
                > domownikow.Wiedzial np, ze moj szwagier z rodzna wyjechal do USA, wiedzial
                > takze ze ja i moja rodzina przygotowujemy sie do tego samego.Pytam skad?Nikt z
                > mojej rodziny go o tym nie informowal.Wiedzial doslownie wszystko!! Na moje
                > pytanie ,czy ma na to pozwolenie wyksztusil z siebie, ze z polecenia
                > proboszcza, i ze tak musi zrobic, a wszysto to jest do wiadomosci parafii.
                > Komentaz?Zbyteczny.

Wystarczy że był u sąsiadów i chlapnęli....
                (bez skojarzeń... ;))
                Ja np. dowiedziałem się od rachmistrza, o planach
                moich sąsiadów, z którymi nie utrzymuję żadnych
                praktycznie kontaktów (ot, tyle co dzień dobry)
                Nawet nie pytałem, a on w naiwny sposób coś tam
                nabąknał.

pozdr
                • Gość: pol Re: Wolność słowa to NIE wolność pomówień IP: 12.31.53.* 13.09.02, 23:38

> Gość portalu: pol napisał(a):
                  >
                  > > To, ze Watykan ma najlepszy wywiad na swiecie wiadomo nie od dzisiaj.Ka
                  > zdy
                  > > wikary i kazdy proboszcz jest agentem Watykanu.
                  >
                  > Może jeszcze tajnym?
                  >
                  pol
                  Nie ma znaczenia jakim.Istotne jest, ze zbiera i przechowuje dane osobowe
                  swoich owieczek, a nie sadze ,zeby mu na to pozwalala ustawa o ochronie danych
                  osobowych.
                  > Dowody?Prosze bardzo.
                  > > W kazdej parafii kazdy proboszcz prowadzi kartoteke w ktorej gromadzi dane
                  >
                  > > osobowe swoich owieczek.Po kazdej tzw wizytacji duszpasterskiej owe dane
                  > > ulegaja aktualizacji.
                  >
                  > W każdej przychodni, lekarz ma dane swoich pacjentów,
                  > a przy każdej wizycie dane te ulegają aktualizacji.
                  > Wiem, wiem, lekarze to agenci ministra zdrowia, kas
                  > chorych czy cholera wie czego tam jeszcze.
                  >
                  pol
                  Miedzy lekarzem , a klecha jest ta roznica, ze lekarza obowiazuje tajemnica, a
                  kleche nie.Przeciez to nie spowiedz.Nieprawdaz?.

> Przekonalem sie o tym naocznie w domu mojej tesciowej,
                  > > kiedy nieopacznie wrocilem do domu przed koncem wizyty.Otoz po minutowej
                  > > modlitwie i pokropku klecha wyja kartoteke i zacza wypytywanie o wszystkic
                  > h
                  > > domownikow.Wiedzial np, ze moj szwagier z rodzna wyjechal do USA, wiedzial
                  >
                  > > takze ze ja i moja rodzina przygotowujemy sie do tego samego.Pytam skad?Ni
                  > kt z
                  > > mojej rodziny go o tym nie informowal.Wiedzial doslownie wszystko!! Na moj
                  > e
                  > > pytanie ,czy ma na to pozwolenie wyksztusil z siebie, ze z polecenia
                  > > proboszcza, i ze tak musi zrobic, a wszysto to jest do wiadomosci parafii.
                  > > Komentaz?Zbyteczny.
                  >
                  > Wystarczy że był u sąsiadów i chlapnęli....
                  > (bez skojarzeń... ;))

pol

Nie ma znaczenia kto mu "chlapna", ale to ze je zbiera i przechowuje, a na to
                  nie ma pozwolenia.Jasne?

pozdr

> Ja np. dowiedziałem się od rachmistrza, o planach
                  > moich sąsiadów, z którymi nie utrzymuję żadnych
                  > praktycznie kontaktów (ot, tyle co dzień dobry)
                  > Nawet nie pytałem, a on w naiwny sposób coś tam
                  > nabąknał.
                  >
                  > pozdr
                  • Gość: pollak Re: Wolność słowa to NIE wolność pomówień IP: *.burek.to.dobry.pies 13.09.02, 23:48
                    Gość portalu: pol napisał(a):

Istotne jest, ze zbiera i przechowuje dane osobowe
                    > swoich owieczek, a nie sadze ,zeby mu na to pozwalala ustawa o ochronie danych
                    > osobowych.

Podaj do sądu.

> Miedzy lekarzem , a klecha jest ta roznica, ze lekarza obowiazuje tajemnica, a
                    > kleche nie.Przeciez to nie spowiedz.Nieprawdaz?.

I co takiego zdradził?

> Nie ma znaczenia kto mu "chlapna", ale to ze je zbiera i przechowuje, a na to
                    >
                    > nie ma pozwolenia.Jasne?

Podaj do sądu.
                    • Gość: pol Re: Wolność słowa to NIE wolność pomówień IP: 12.31.53.* 14.09.02, 00:10

> Gość portalu: pol napisał(a):
                      >
                      > Istotne jest, ze zbiera i przechowuje dane osobowe
                      > > swoich owieczek, a nie sadze ,zeby mu na to pozwalala ustawa o ochronie da
                      > nych
                      > > osobowych.
                      >
                      > Podaj do sądu.
                      >
                      pol
                      Dzieki za rade.

> > Miedzy lekarzem , a klecha jest ta roznica, ze lekarza obowiazuje tajemnic
                      > a, a
                      > > kleche nie.Przeciez to nie spowiedz.Nieprawdaz?.
                      >
                      > I co takiego zdradził?

pol

A jakie to ma znaczenie, czy zdradzil wszystko, czy tyjko troche, czy jeszcze
                      nic?Wazne jesy to ,ze w kazdej chwili moze znalezc kupca i to zrobic, bo
                      przeciez nie zostal zobowiazany do zachowania tajemnicy.
                      >
                      > > Nie ma znaczenia kto mu "chlapna", ale to ze je zbiera i przechowuje, a
                      > na to
                      > >
                      > > nie ma pozwolenia.Jasne?
                      >
                      > Podaj do sądu.

pol
                      Dzieki za rade.

pozdr
            • Gość: Rob Re: Wolność słowa to NIE wolność pomówień IP: 5.2.1R1D* / *.kabel.telenet.be 13.09.02, 21:09

>
              > > >Podobnie powinna uczynić Stolica Apostolska<
              > >
              > > Dlaczego milcza? Nie czytali?
              >
              > Ich sprawa.
              >
              >
              > Trudno mi w to uwierzyc, ze agenci Stolicy
              > > Apostolskiej nie zlozyli raportu na ten temat. Tajne sluzby Watykanu sa
              > > przeciez uznawany za jeden z lepszych na swiecie.
              >
              > Jakieś statystyki? Ile czołgów ma papież?

Ich sprawa to dlaczego ciebie to boli?
              Sluzby wywiadowcze, a czolgi to dwa rozne zagadnienia.
              • Gość: pollak Re: Wolność słowa to NIE wolność pomówień IP: *.jgora.dialog.net.pl 13.09.02, 21:52

> Ich sprawa to dlaczego ciebie to boli?

Jakoś to przeżyję, podobnie jak ewentualne obelgi
                kierowane np. w moją stronę (tak teoretycznie piszę).

> Sluzby wywiadowcze, a czolgi to dwa rozne zagadnienia.

Ale tych 'agentów' łatwo poznać, bo chodzą na czarno ubrani....
                • Gość: Rob Re: Wolność słowa to NIE wolność pomówień IP: 5.2.1R1D* / *.kabel.telenet.be 13.09.02, 22:06

>
                  > > Ich sprawa to dlaczego ciebie to boli?
                  >
                  > Jakoś to przeżyję, podobnie jak ewentualne obelgi
                  > kierowane np. w moją stronę (tak teoretycznie piszę).
                  >
                  > > Sluzby wywiadowcze, a czolgi to dwa rozne zagadnienia.
                  >
                  > Ale tych 'agentów' łatwo poznać, bo chodzą na czarno ubrani....

Rozumujesz jak dzieciak. Czy ty sobie wyobrazasz, ze kazdy szpieg pracuje w
                  stylu agenta 007. W twojej poprzedniej wypowiedzi chodzilo o plotkarstwo
                  (mierniczy cos tam opowiedzial o sasiadach, czy cos takiego), ale jezeli
                  czlonek PZPR, czy ksiadz zapisuje na kartce informacje o zwyklych ludziach to
                  juz jest inna sprawa.
                  • Gość: pollak Re: Wolność słowa to NIE wolność pomówień IP: *.burek.to.dobry.pies 13.09.02, 23:50

> Rozumujesz jak dzieciak. Czy ty sobie wyobrazasz, ze kazdy szpieg pracuje w
                    > stylu agenta 007. W twojej poprzedniej wypowiedzi chodzilo o plotkarstwo
                    > (mierniczy cos tam opowiedzial o sasiadach, czy cos takiego), ale jezeli
                    > czlonek PZPR, czy ksiadz zapisuje na kartce informacje o zwyklych ludziach to
                    > juz jest inna sprawa.

Jeśli robi coś nielegalnego to podaj na policję. Jeśli
                    uważasz ze działa jako agent obcego państwa, to zrób to
                    tym bardziej, ok?
          • Gość: Grom Odbija ci Rob ? IP: *.proxy.aol.com 13.09.02, 20:39
            Agenci Watykanu maja sie mieszac do historycznych spraw? Gdyby papiez mial
            nawet romans swidczyloby to tylko o tym, ze jest zdolny do zwyklej, ludzkiej
            milosci. Wg mnie bylby to dla niego ogromny plus.
            • Gość: Rob Re: Odbija ci Rob ? IP: 5.2.1R1D* / *.kabel.telenet.be 13.09.02, 21:13
              Gość portalu: Grom napisał(a):

> Agenci Watykanu maja sie mieszac do historycznych spraw? Gdyby papiez mial
              > nawet romans swidczyloby to tylko o tym, ze jest zdolny do zwyklej, ludzkiej
              > milosci. Wg mnie bylby to dla niego ogromny plus.

Oni widocznie nie uwazaja tego za plus. :-) Kosciol nie interesuje sie
              przeciez uczuciami clowieka. Bardziej interesuja go jego finanse.
    • Gość: Grom A co to niby za tragedia ? IP: *.proxy.aol.com 13.09.02, 20:10
      Gdyby nawet papiez mial kiedys romans, co w tym zlego, zakuty rydzykowy lbie?
      Nikt przeciez nie mowi,ze gwalcil jak Paetz klerykow! Odczep sie!
    • Gość: pro Zabic LPRakow i ich agentow IP: 198.86.247.* 13.09.02, 20:27

> krakowianek.
      >
      > Narodowej.
      >
      >
      > adresem przybywającego do Polski papieża. Bratni dla redaktora "Nie"
      > tygodnik "Fakty i mity" posunął się znacznie dalej, drukując - z pomocą
      > mordercy księdza Popiełuszki i na podstawie materiałów spreparowanych przez
      > SB - ohydny paszkwil, zawierający już nie tylko głupawe czy chamskie opinie,
      > ale po prostu kłamstw...
      >
      • Gość: czyzunia Re: Zabic LPRakow i ich agentow IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 14.09.02, 01:21
        ta informacja osolka z poczatku jest dla mnie nowoscia.
        chyba zaczne lubic tego wojtyle. okazuje sie ze to normalny chlop, choc katabas.
    • Gość: abor Re: Kolejny atak na Ojca świetego..Nie FiM... IP: 80.48.252.* 14.09.02, 09:24
      Być może k. Wojtyła jest pańskim ojcem i wielu innych katolików po polsku.
      Natomiast K. Wojtyła nidgy moim ojcem nie był, nie jest i nie będzie. I nie
      pozwalam nikomu publiczno-medialnie przypisywać ojcostwa tegoż człowieka mojej
      osobie. Powyższe stanowi ordynarny gwałt na mojej prywatności i zbeszczenie
      pamięci mojego jedynego ojca, którego pamięć czczę i hołubię Nie życzę sobie i
      nie pozwalam! Czy wystarczająco jasno się wyrażam!
      Natomiast z artykułu FiM jedynie wynika jednoznacznie, że być może juz w
      niedługim czasie o ojcostwo K. Wojtyły upomni się ten jedyny, który ma do tego
      prawo. Naturalne i stanowione! Zyczę mu odwagi i determinacji!

abor
    • Gość: OzRM [...] IP: *.its.deakin.edu.au / 139.132.69.* 16.09.02, 07:31
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: OzRM [...] IP: *.its.deakin.edu.au / 139.132.69.* 16.09.02, 07:31
    • Gość: OzRM [...] IP: *.its.deakin.edu.au / 139.132.69.* 16.09.02, 07:32
    • Gość: ^ Re: Kolejny atak na Ojca świetego..Nie FiM... IP: *.its.deakin.edu.au / 139.132.69.* 16.09.02, 07:49

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka