Dodaj do ulubionych

Sondaż GW: Kaczyński goni Tuska

28.09.05, 07:31
Czyżby nastąpiła era "Kaczoralizmu"?. Sama kampamia PiS pokazuje jakie będą
rządy.Tusk gra z prawdziwą klasą jak przystoiprzyszłemu prezydentowi!
Obserwuj wątek
    • khysiek Poważny kryzys Służby Zdrowia w Polsce 28.09.05, 07:58
      Ludzie są chorzy i nikt ich nie leczy, a na dodatek mają prawa wyborcze. :-\
      • tekameka Gdy goni Lech nie ma obawy, gorzej gdy Jarosław :) 28.09.05, 08:21
        nie martw się Tusk
      • robert_bader PRZERAŻONY TUSK TO JUŻ TYLKO PÓŁ-TUSK !!!!!!!!!!!! 28.09.05, 12:15
        tusk z panikarskimi oczami
        przerażoną miną
        i bez cienia uśmiechu

wypatruje pomocy z berlina,
        która nie nadchodzi !

a Kaczynski tuż, tuż !
        • robert_bader Re: PRZERAŻONY TUSK TO JUŻ TYLKO PÓŁ-TUSK !!!!!!! 28.09.05, 12:16
          robert_bader napisał:

> tusk z panikarskimi oczami
          > przerażoną miną
          > i bez cienia uśmiechu
          >
          > wypatruje pomocy z berlina,
          > która nie nadchodzi !
          >
          > a Kaczynski tuż, tuż !

jedyna szansa dla Tuska
          to pomoc od
          Angeli Merkel !
          • polska_dla_polakow Re: PRZERAŻONY TUSK TO JUŻ TYLKO PÓŁ-TUSK !!!!!!! 28.09.05, 15:13
            Skandaliczna wypowiedż lidera PO i kandydata na najwyższy urząd w państwie:

"...husarie i ułani, powstańcy i marszałkowie, majaczą Dzikie Pola i Jasna
            Góra, dziejowe misje, polskie miesiące, zwycięstwa i klęski. Zwycięstwa? Jak
            wyzwolić się z tych stereotypów, które towarzyszą nam niemal od narodzenia,
            wzmacniane literaturą, historią, powszechnymi resentymentami? Co pozostanie z
            polskości, gdy odejmiemy od niej cały ten wzniosło-ponuro-śmieszny teatr
            niespełnionych marzeń i nieuzasadnionych urojeń? Polskość to nienormalność -
            takie skojarzenie narzuca mi się z bolesną uporczywością, kiedy tylko dotykam
            tego niechcianego tematu. Polskość wywołuje u mnie niezmiennie odruch buntu:
            historia, geografia, pech dziejowy i Bóg wie co jeszcze, wrzuciły na moje barki
            brzemię, którego nie mam specjalnej ochoty dźwigać... Piękniejsza od Polski
            jest ucieczka od Polski tej na ziemi, konkretnej, przegranej, brudnej i
            biednej. I dlatego tak często nas ogłupia, zaślepia, prowadzi w krainę mitu.
            Sama jest mitem."
            Tak wypowiadał się na temat Polski i polskości obecny kandydat na prezydenta
            RP Donald Tusk w ankiecie dla magazynu "Znak" numer 11-12 w roku 1987
            (str.190).Tusk wziął wtedy udział w ankiecie "Czym jest polskość?" rozpisanej
            przez wspomniany miesięcznik.

robert_bader napisał:

> robert_bader napisał:
            >
            > > tusk z panikarskimi oczami
            > > przerażoną miną
            > > i bez cienia uśmiechu
            > >
            > > wypatruje pomocy z berlina,
            > > która nie nadchodzi !
            > >
            > > a Kaczynski tuż, tuż !
            >
            > jedyna szansa dla Tuska
            > to pomoc od
            > Angeli Merkel !
    • asienka32 Tusk gra jak obrażony dzieciak, ktory nie rozumie 28.09.05, 08:06
      że to PiS wygrał wybory a nie PO ... zresztą nie tylko Tusk, bo Komorowski
      również pieprzy /inaczej tego się nie da określić/ w wywiadach straszne głupoty.
      Jeśli nie zaczną prezentować poziomu i klasy z jaką PO sie chce utożsamiać
      przerżną z kretesem wybory prezydenckie a wtedy rzeczywiscie będziemy mieć
      Rzeczpospolitą dwojga kaczorów.
      Chcę zaglosować na Tuska, ale jego zachowanie mnie coraz bardziej rozczarowuje.
      • ryyys Re: Tusk gra jak obrażony dzieciak, ktory nie roz 28.09.05, 08:13
        asienka32 napisała:

> że to PiS wygrał wybory a nie PO ... zresztą nie tylko Tusk, bo Komorowski
        > również pieprzy /inaczej tego się nie da określić/ w wywiadach straszne
        głupoty
        > .
        > Jeśli nie zaczną prezentować poziomu i klasy z jaką PO sie chce utożsamiać
        > przerżną z kretesem wybory prezydenckie a wtedy rzeczywiscie będziemy mieć
        > Rzeczpospolitą dwojga kaczorów.
        > Chcę zaglosować na Tuska, ale jego zachowanie mnie coraz bardziej
        rozczarowuje.
        • golota20 Re: Tusk gra jak obrażony dzieciak, ktory nie roz 28.09.05, 14:42
          to glosuj na henryke..

Baba na wszystkim sie zna ...

i ma bogatych kolezkow....
    • ryyys Czyście ślep ?! 28.09.05, 08:11
      Czego sią spodziewać po kaczkowskich, widać po manewrach z premierem. Ale
      pewnie jeszcze macie złudzenia.
    • szowinita Wczoraj Tusk zachował się jak nieopieżony kogucik 28.09.05, 08:33
      Chciał wmówić wszystkim, że nie wie, dlaczego Kaczor zrezygnował z teki premiera
      i nie rozumie takiego postępowania. Miotał się przy tym, jakby mu ktoś dał
      środki na przeczyszczenie.

Nie chcę prezydenta niedyplomatycznego, który nie potrafi powściągnąć swoich
      emocji, jak Tusk. To przejaw braku profesjonalizmu. Co więcej, nie chcę
      prezydenta, który chce robić ze mnie idiotę, albo który jest idiotą. Przecież
      każdy wie, dlaczego Kaczor nie zostanie premierem. A jeden Tusk twierdzi, że nie
      wie...
      • wredna_jedza :))))) :)))))))) 28.09.05, 08:39
        No cóż, niektórym wychodzi jedynie "rżnięcie głupa" [jak mawial kiedyś JKM] :))))

No cóż, Tusk niech w ogóle sie cieszy, że Kaczki-Bliźniaczki nie wymyśliły
        odwrotnego układu :)))) Że jego przeciwnikiem w wyborach jest Lech a nie
        Jarosław :))))
        Bo by z "Mr. Szeplenińskiego" byłą miazga :)
      • silad Re: Wczoraj Tusk zachował się jak nieopieżony kog 28.09.05, 08:49
        Nic nie chcial wmowic, tylko pokazal, ze Kaczor gra nie fair, bo nie mowi
        prawdy. To Kaczor powinien publicznie powiedziec, ze chodzi o stolek prezydenta
        dla brata. Skoro wszyscy wiedza, to czemu Kaczor tego nie powiedzial?
        Pzdr.
        • wredna_jedza Re: Wczoraj Tusk zachował się jak nieopieżony kog 28.09.05, 08:56
          Przecież Kaczor sam mówił, że nie będzie premierem :P Jeszcze przed wyborami :P
          • anvill Re: Wczoraj Tusk zachował się jak nieopieżony kog 28.09.05, 09:16
            Heheh zależy w którym wywiadzie bo raz mówił że będzie raz mówił że nie będzie -
            ale istnieje szansa że coś myle znaczy braci myle może "będe" mówił Lech a
            Jarek mówił "nie będe" albo na odwrót ale kto to wie. Ci to mają dobrze zawsze
            mogą się wykrecić mówiąc że czegoś nie mówili. Tak czy inaczej sytuacja jest
            chora bo od razu po wyborach widzimy jakość piss-owych polityków te ciągłe
            rozgrywki, proste ewidentne zagrania ,obecanki z których się wycofują dzień po
            wyborach ,jawne oszczerstwa którymi się posługują w kampanii (ale tylko takie
            ktore trudno sprawdzić a na pewno przed wyborami). A teraz to będzie nasza
            codzienność tego chciałeś polski wyborco!
            • wredna_jedza Re: Wczoraj Tusk zachował się jak nieopieżony kog 28.09.05, 09:23
              Hihihi, tak to jest jak sie nie rozróznia Kaczorów :))))
              A to wcale nie taki wielki problem :))))
              Ja nie mam problemu, zawsze wiem, który to własnie "klepie" do kamery :)))))
              • ritterausleidenschaft Re: Wczoraj Tusk zachował się jak nieopieżony kog 28.09.05, 09:32
                > Ja nie mam problemu, zawsze wiem, który to własnie "klepie" do kamery :)))))
                wredna_jedza jak zwykle dwuznaczna ... hehehe
                • wredna_jedza Re: Wczoraj Tusk zachował się jak nieopieżony kog 28.09.05, 09:34
                  Obie Kaczuchy rozróżniam bez problemu :)))))
                  Ludki, okulary sobie kupta :))))
                  • pciucha Re: Wczoraj Tusk zachował się jak nieopieżony kog 28.09.05, 15:24
                    jak to robisz? dla mnie obie kaczki są takie same!
      • ola_zosia Re: Wczoraj Tusk zachował się jak nieopieżony kog 28.09.05, 09:12
        Uważam,
        że lepsze jest okazywanie silnych emocji i szczerość, niż posągowy spokój
        osłaniający nieuczciwe zamiary!
      • ritterausleidenschaft a kurduple robia co chca ;-) 28.09.05, 09:29
        > Chciał wmówić wszystkim, że nie wie, dlaczego Kaczor zrezygnował z teki premier
        > a
        > i nie rozumie takiego postępowania. Miotał się przy tym, jakby mu ktoś dał
        > środki na przeczyszczenie.
        wyrazil zaskoczenie, tak jak i inni politycy i komentatorzy, ktorzy maja
        przypuszczam "troche" wiecej pojecia o rozgrywkach polit. niz (sorry) Ty!
        na czele rzadu staje prrzywodca partii, ktora wygrala wybory - wszystkie
        inne rozwiazania sa "rozwiazaniami marionetkowanymi" czyli sztucznymi tworami
        majacymi na celu sterowanie z "tylnego fotela". takiego "marionetkowego"
        premiera bedziesz teraz mial ... przypuszczam, ze wielu wyborcow, ktorzy
        glosowali na premiera kaczynskiego sa rowniez nieco zaskoczeni ... lub (jak sam
        piszesz) zrobiono z nich "idiotow" ...

> Nie chcę prezydenta niedyplomatycznego, który nie potrafi powściągnąć swoich
        > emocji, jak Tusk. To przejaw braku profesjonalizmu. Co więcej, nie chcę
        > prezydenta, który chce robić ze mnie idiotę, albo który jest idiotą. Przecież
        > każdy wie, dlaczego Kaczor nie zostanie premierem. A jeden Tusk twierdzi, że ni
        > e
        > wie...
        przeciez to oczywiste, ze apologeta kaczynskiich nie zakocha sie w donaldzie ;-)
        pozwalam sobie jednak zaznaczyc, ze jezeli chodzi o dyplomatycznosc, to dla mnie
        (oberwatora z zewnatrz) ma jej o wiele wiecej p. tusk. przypuszczam ze mylisz
        dyplomacje z (sorry) "prymitywna przebiegloscia" pp. kaczynskich ...

pozdrawiam
        • wredna_jedza Alle o ssso chhhodzzzi? 28.09.05, 09:32
          Przecież opcję, że szef zwycięskiej partii zostaje premierem tośmy własnie teraz
          przerabiali - "zerro Millerro" u steru :)))))
          • ritterausleidenschaft a o kukielkeeee ... 28.09.05, 09:39
            tego nie wymyslil p. Miller - sa to obiektywne mechanizmy polit.

poza tym: czy pis w wyborach proklamowal premiera "marionetke"?
            przypuszczam rowniez, ze wyborcy pis kojarza to ugrupowanie z kaczyskimi
            a nie z "marionetka"?

pozdrawiam
            • wredna_jedza Re: a o kukielkeeee ... 28.09.05, 09:44
              > poza tym: czy pis w wyborach proklamowal premiera "marionetke"?
              Kampania PiS jest bardziej nastawiona na wybory prezydenckie, i o premierze zbyt
              wiele nie mówili.

> przypuszczam rowniez, ze wyborcy pis kojarza to ugrupowanie z kaczyskimi
              Po tej kampanii to raczej z Lechem Kaczyńskim.

> pozdrawiam
              Ja również :-)
              • ritterausleidenschaft Re: a o kukielkeeee ... 28.09.05, 09:58
                a co to za "kogiel-mogiel":
                wybory do sejmu a kampania "na wybory prezydenckie"?

brawo, kaczynscy robia przekrety ... a ludziska ciesza
                sie i klaszcza ... hehehe
        • koneser10 Re: a kurduple robia co chca ;-) 28.09.05, 10:31
          do niedawna na czele niemieckiego rzadu stal niejaki Schroeder, ktory od
          pewnego czasu nie jest przywodca SPD..... tak wiec nie wszedzie jest tak jak
          piszesz.
          • ritterausleidenschaft Re: a kurduple robia co chca ;-) 28.09.05, 11:08
            koneser10 napisała:

> do niedawna na czele niemieckiego rzadu stal niejaki Schroeder, ktory od
            > pewnego czasu nie jest przywodca SPD..... tak wiec nie wszedzie jest tak jak
            > piszesz.
            mylisz sie nieco, wiec wyjasnie po krotce.
            Schroeder zrezygnowal z przywodctwa SPD bedac juz od dawna (od 7 lat) kanclerzem
            i dopiero po wielu porazkach jego partii w wyborach regionalnych (w landach)
            na korzysc CDU. Porazki polityczne SPD doprowadzily w tej partii do "rozruchow
            bazy" i Schroeder zostal zmuszony do zrezygnowania z pozycji szefa partii na
            rzecz "ratowania" pozycji kanclerza. Przywodctwo partii oddal swojemu wiernemu
            koledze Muentefering'owi ...

pozdrawiam
            • koneser10 Re: a kurduple robia co chca ;-) 28.09.05, 11:15
              przez ostatnie miesiace Schroeder kierowal rzadem nie bedac formalnie szefem
              SPD - tutaj sie chyba zgadzamy ?
              • ritterausleidenschaft Re: a kurduple robia co chca ;-) 28.09.05, 12:04
                zgadzamy sie.
                lecz w tym nie ma zadnej analogii do sytuacji badz co badz
                dopiero wyjsciowej (tworzenia rzadu) w polsce.

schroder tworzyl rzad dwa razy. w obu przypadkach stawal sie
                kanclerzem i bedac rowniez szefem partii. stracil szefostwo frakcji
                dopiero w tym roku pod koniec swojej drugiej kadencji - i to pod naciskiem
                wlasnej partyjnej bazy.
                • koneser10 Re: a kurduple robia co chca ;-) 28.09.05, 12:12
                  co do analogii - trudno znalezc na swiecie kraj, w ktorym bracia blizniacy
                  odgrywaliby tak znaczaca role w polityce. Jeden to potencjalny premier (to ten
                  z kotem zamiast zony), drugi to potencjalny prezydent ( to ten z obraczka ).
                  BTW, nie wiem czy slyszales najnowsze tlumaczenie skrotu TKM - teraz kolega
                  Marcinkiewicz.....
        • szowinita Tusk z dyplomatą ma tyle wspólnego co koń z koniak 28.09.05, 10:46
          co koń z koniakiem. Dyplomata powinien powściągnąć emocje a nie powtarzać w
          kółko to samo z drżącymi rękami. Jestem pewien, że gdyby to Rokita wczoraj
          wypowiadał się w imieniu platformy, to usłyszelibyśmy zwięzły komentaż, być może
          nieprzychylny, ale zwięzły, konkretny, bez słowotoku - jednym słowem
          profesjonalny. Jednak pan Tusk nie potrafił się zdobyć na taki komentaż...
          A tak a propos nowego premiera - to żadna nowość, że Jarosław Kaczyński oddał
          tekę, gdyż wielokrotnie to zapowiadał. Jeśli to nie dotarło do pana Tuska, to
          tylko źle świadczy o jego inteligencji...
          Wierzę, że Platforma to partia kompetentnych ludzi, ale to nie oznacza, że każdy
          z tej partii jest kompetentny. Wczoraj po słowotoku Tuska mogliśmy usłyszeć na
          TVN24 wypowiedź pani Gronkiewicz-Waltz. To jest doskonały przykład kompetentnej
          osoby z Platformy, która nie daje się ponieść emocjom. Takich przykładów jest
          wiele. Niestety, pan Tusk do nich nie należy. On tak bardzo chce zostać
          prezydentem, że każde niepowodzenie odbiera mu zdolność racjonalnego myślenia. A
          ja nie chcę prezydenta, który w trudnych rozmowach zacznie się jąkać, czerwienić
          i powtarzać. Szanują pana Tuska, za to co zrobił dla Polski, ale nie widzę w nim
          dobrego kandydata na reprezentanta naszego kraju.
          • ritterausleidenschaft Re: Tusk z dyplomatą ma tyle wspólnego co koń z k 28.09.05, 11:30
            to o czym piszesz, jest jak najbardziej ludzkie i biorac
            pod uwage "mlodosc" polskiej demokracji - zrozumiale.
            polskim politykom nowego pokolenia brakuje tzw. "coolness", bo
            to trzeba cwiczyc tak jak retoryke i gre aktorska sie cwiczy.
            sam talent nie wystarcza.

dam ci przyklad "z zachodu", gdzie od dawna zyje:
            wszysca czolowi menedzerowie, politycy a nawet sportowcy
            chodza regularnie na nauke zachowywania sie przed kamera lub audytorium
            i robia intensywne kursy retoryki - to jest tutaj normalne - tak samo jak
            fitness, solarium tudziez wellness na zwalczanie stressu ...

w niemczech pani merkel przegrala z panem schroederem dopiero
            przed kamera, bo schroeder jest znakomicie wyszkolonym aktorem i
            retorykiem. pomimo ze pochodzi z biednej rodziny robotniczej, jako chlopak
            chetniej kopiacym w noge niz sie uczacym ...

• szowinita Niemcy mają dopiero 50 lat tradycji demokratycznyc 28.09.05, 11:32
              demokratycznych. Rozumiem, że jesteś dumny, ze swojej nowej ojczyzny, ale to
              kiepski przykład demokratycznego kraju. Dłuższe tradycje demokratyczne mają...
              Indie.

Pozdrawiam
              • ritterausleidenschaft Re: Niemcy mają dopiero 50 lat tradycji demokraty 28.09.05, 11:55
                > demokratycznych. Rozumiem, że jesteś dumny, ze swojej nowej ojczyzny, ale to
                > kiepski przykład demokratycznego kraju. Dłuższe tradycje demokratyczne mają...
                > Indie.

nie rozumiem, dlaczego przekrecasz i z lekka mnie obrazasz?
                czy ja gdzies napisalem, ze moja ojczyzna sa niemcy? urodzilem
                sie tam, gdzie moje korzenie od dziada-pradziada: w polsce - i polska
                jest moja jedyna ojczyzna - ty tego ani nikt inny nie zmieni!

poza tym podalem przyklad dwoch zachodnich politykow ubiegajacych
                sie o wladze - w okresie czasowo zblizonym ...

wyciagasz jakies dziwnie tendencjonalne wnioski ... nie rozumiem tej
                logiki ponizej pasa - czy to moze juz wplyw "ptasiej grypy"?
            • szowinita Ale poza tym, to masz rację, obycie przed kamerą 28.09.05, 11:35
              jest istotmne. Ważny jest jednak także temperament. Lech Kaczyński jest chłodnym
              politykiem, który trzy razy zastanowi się, zanim coś powie. A Donald Tusk
              najpierw powie a potem trzy razy się zastanowi. Niby to samo, ale jednak nie
              • maedith Re: Ale poza tym, to masz rację, obycie przed kam 28.09.05, 15:43
                szowinita napisał:

> jest istotmne. Ważny jest jednak także temperament. Lech Kaczyński jest
                chłodny
                > m
                > politykiem, który trzy razy zastanowi się, zanim coś powie. A Donald Tusk
                > najpierw powie a potem trzy razy się zastanowi. Niby to samo, ale jednak nie

TAK TO PRAWDA KACZYNSKI MUSI SIE CHWILE ZASTANOWIC JAKICH SŁÓWUŻYĆ ABY
                SKUTECZNIE OBRAZIĆ PRZEDSTAWICIELI INNYCH KRAJÓW.
      • maedith Re: Wczoraj Tusk zachował się jak nieopieżony kog 28.09.05, 16:30
        szowinita napisał:

> Chciał wmówić wszystkim, że nie wie, dlaczego Kaczor zrezygnował z teki
        premier
        > a
        > i nie rozumie takiego postępowania. Miotał się przy tym, jakby mu ktoś dał
        > środki na przeczyszczenie.
        >
        > Nie chcę prezydenta niedyplomatycznego, który nie potrafi powściągnąć swoich
        > emocji, jak Tusk. To przejaw braku profesjonalizmu. Co więcej, nie chcę
        > prezydenta, który chce robić ze mnie idiotę, albo który jest idiotą. Przecież
        > każdy wie, dlaczego Kaczor nie zostanie premierem. A jeden Tusk twierdzi, że
        ni
        > e
        > wie...
        Jak równierz każdy wie żę przyódca parti która wygrywa zostaje premierem i żę
        obowiazkiem parti przeciwnej jest to od tej parti wyegzekwowac.
        masz racje idioty z ciebie robic nie możńa
    • wredna_jedza Re: Na Wiśle jest wyraźna granica pomiędzy cerkie 28.09.05, 08:40
      > "Inteligencja" polegała w tych wyborach na tym, że nie poszło się głosować, a
      > głupota dalej polega na tym ,że czegoś się oczekuje!

Zasada jest jedna - nieobecni nie maja nigdy racji :)))))
    • ola_zosia Re: Sondaż GW: Kaczyński goni Tuska 28.09.05, 09:09
      Ja również mam nadzieję na zwycięstwo Tuska, jakoś nie odpowiadałby mi
      prezydent Kaczyński. Nie sądzę, że pan L.K. jest dobrym prezydentem Warszawy.
      To, co widzę codziennie, to dziurawe jezdnie... i brak wystarczającego zasięgu
      metra! A przecież to powinien być priorytet! Komunikacja w Warszawie jest
      fatalna, jedyna dobra rzecz to metro właśnie. Powinno się je budować jak
      najszybciej.
      • pawel_451 Tusk to zwykły picuś i megaloman 28.09.05, 09:15
        kompletnie pozbawiony kręgosłupa - w spotach proponował (on - liberał)
        zrównanie odpraw dla pielęgniarek z odprawami dla prezesów spółek giełdowych...
        a więc facet powie wszystko wszystkim byle zostać prezydentem. Kaczyński jest
        przynajmniej szczery.
        • szoszan Szczery Kaczyński-powiadasz...A ty tak zaklinasz 28.09.05, 09:23
          czy naprawdę tak myślisz?Bo mi się widzi, że obaj bracia K. powinni zmierzyć
          sobie poziom makiawelizmu, najlepiej skorelowany z poziomem politycznego
          chciejstwa i poziomem z trudem skrywanej agresji wobec
          niechcianych "przyjaciół" z PO
        • wredna_jedza Re: Tusk to zwykły picuś i megaloman 28.09.05, 09:24
          > kompletnie pozbawiony kręgosłupa - w spotach proponował (on - liberał)
          > zrównanie odpraw dla pielęgniarek z odprawami dla prezesów spółek giełdowych...
          Tak jakby nie wiedział, że dzięki 3 x 15% to własnie jego mama najbardziej
          dostanie po tyłku :))))))))))
        • telisa Re: Tusk to zwykły picuś i megaloman 28.09.05, 09:54
          chyba Cię coś zamroczyło!!!/ z tymi odprawami dla pielęgniarek./
        • maedith Re: Tusk to zwykły picuś i megaloman 28.09.05, 16:05
          pawel_451 napisał:

> kompletnie pozbawiony kręgosłupa - w spotach proponował (on - liberał)
          > zrównanie odpraw dla pielęgniarek z odprawami dla prezesów spółek
          giełdowych...
          >
          > a więc facet powie wszystko wszystkim byle zostać prezydentem. Kaczyński jest
          > przynajmniej szczery.

TAK KACZYNSKI JEST SZCZERY?A W CZYM?POWIEDZIAŁ CI SZCZERZE ŻE PO DLUGOLETNIEJ
          I BURZLIWEJ KARIARZE POLITYCZNEJ NALEŻY MU SIE DOZYWOTNIA PENSJA PREZYDENCKA BO
          JEST JUŻ ZMECZONY URZERANIEM SIE ZE WSZYSTKIMI.czY MOŻĘ SZCZEŻĘ SIE PRZYZNAŁ ŻĘ
          Z PROGRAMU JAKI GŁOSIŁ NA PREZYDENTA WARSZAWY NIE ZREALIZOWAL NIC A WSZYSTKO
          ZPARTACZYL?CZY TEŻ MOŻĘ PRZYZNAL SIE ŻĘ Z PROGRAMU NA PREZYDENTA NIE BEDZIE
          NAWET PRÓBOWAŁ NICZEGO ZREALIZOWAĆ,BO TO UTOPIA.A MOŻĘ SZCZERZE SIE PRZYZNAŁ ŻĘ
          PRZEZ SWÓJ TEMPERAMENT I BRAK MYŚLENIA,POZAMYKA NAM WSZYSTKIE DZRZWI.JAKIE SIE
          PRZED NAMI OTWORZYŁY W ZWIAZKU Z WEJŚCIEM DO UNI.
    • wredna_jedza Niewyraźny Tusk 28.09.05, 09:27
      Tusk z klasą???? Na takiego mydłka miałabym głosowac??? No sorry... :/
      Przeciez to chorągiewka, jak wiatr zawieje, to tak gada :) Teraz w kampanii
      zaczęto zwracać uwage na "wartości" i przyglądać sie rodzinom kandydatów, to
      Tusk-plusk sobie przypomniał, że z żonką nie ma ślubu kościelnego. I poleciał
      sie podlizać wyborcom i "sukienkowym", żeby go poparli :P
      Niech sie w ogóle cieszy, że z Kaczorów jego przeciwnikiem jest Lech, a nie
      Jarosław, bo by na pewno nie było drugiej rundy. Tylko mega-miazga w pierwszej :)
      • ritterausleidenschaft "baba jaga" na praktykantke prezydenta ... 28.09.05, 09:49
        uspokaja mnie, ze "baba jaga" glosuje na karzelka, bo
        to razem dobrze koreluje. bylbym zaniepokojony, gdyby
        bylo odwrotnie ... staraj sie, a moze dostaniesz posadke ...
        ... "praktykantki" u "prezydenta kaczorka" ... smacznego ...

hehehe

• wredna_jedza Hehehe 28.09.05, 09:53
          :)))))))))
          Akurat ta posada mnie nie interesuje :))))))

Poza tym, Tusk mnie wkurzył jedną rzeczą :))))))))) Jako pierwszy z kandydatów
          na Prezydenta przyleciał do Krakowa na Franciszkańską :)))))) On - liberał,
          który nie widzi nic złego w Paradach "Gejności" leci z pokłonami do Dziwisza,
          którego poglądy na aborcje czy związki homo są zupełnie inne.
          Hipokryzja???
          • ritterausleidenschaft Re: Hehehe 28.09.05, 10:11
            > Akurat ta posada mnie nie interesuje :))))))
            e tam - mam inne wrazenie ;-)

> Poza tym, Tusk mnie wkurzył jedną rzeczą :))))))))) Jako pierwszy z kandydatów
            > na Prezydenta przyleciał do Krakowa na Franciszkańską :)))))) On - liberał,
            > który nie widzi nic złego w Paradach "Gejności" leci z pokłonami do Dziwisza,
            > którego poglądy na aborcje czy związki homo są zupełnie inne.
            > Hipokryzja???
            lapie, ze dzwonia - ale nie za bardzo w ktorym kosciele ...
            sorry, nie mam tak dobrego wgladu w szczegoly krajowe, bo szwedam sie
            od lat poza polska. przypuszczam jednak, ze tak jak wiele terminow, rowniez
            "liberal" ma w polsce troche inne znaczenie niz tutaj na zachodzie europy ;-)

np. "zachodni liberal" jest z regoly bezkonfesjonalny wzgl. swiecki wzgl.
            gejski wzgl. buddyjski ... rozumiesz? A polski liberal p. Tusk jest w.
            katolikiem ... jak wiekszosc polskiego spoleczenstwa ;-)

• wredna_jedza Re: Hehehe 28.09.05, 10:22
              > np. "zachodni liberal" jest z regoly bezkonfesjonalny wzgl. swiecki wzgl.
              > gejski wzgl. buddyjski ... rozumiesz? A polski liberal p. Tusk jest w.
              > katolikiem ... jak wiekszosc polskiego spoleczenstwa ;-)
              Sęk w tym że Tusk-plusk nie jest katolikiem.
              Miałam w sumie głosować na PiS do Sejmu, a na Tuska - prezydenta [żeby była
              równowaga]. Ale po tym co odstawił teraz, to głosuje na Kaczkę :))
              Przecież Tusk-plusk dopiero tuż przed wyborami sie skapnął, że nie ma ślubu
              kościelnego :)))
              Jak dla mnie ten pan jest tylko hipokrytą i wazeliniarzem, który byłby w stanie
              zatańczyć nago, byle społeczeństwo go poparło :)
              • ritterausleidenschaft Re: Hehehe 28.09.05, 10:33
                tusk nie jest katolikiem?
                (wow, no to staje mi sie on coraz sympatyczniejszy)

a w jakim to kosciele chce on brac slub?
                (tez cos takiego przechodzilem, protestancki kosciol, buddyjska misja,
                szaman indianski ...)
        • wredna_jedza Re: "baba jaga" na praktykantke prezydenta ... 28.09.05, 10:01
          Poza tym - Tusk-plusk tuż przed wyborami sobie przypomniał, że nie ma ślubu
          kościelnego :))))
          No sorry, ale nie lubie hipokrytów i wazeliniarzy :/
          • ritterausleidenschaft Re: "baba jaga" na praktykantke prezydenta ... 28.09.05, 10:25
            > Poza tym - Tusk-plusk tuż przed wyborami sobie przypomniał, że nie ma ślubu
            > kościelnego :))))
            to jest moim zdaniem typowe dla obyczajow polsko-katolickich.
            mnie to nie dziwi, ze ktos ma slub cywilny i w celu uzupelnienia
            polskiego "politican correctness" chce wziac slub koscielny - notabene
            w kraju, w ktorym "radio ojca rydzyka" i kosciol ma posluch i wplywy
            na zycie polityczne ...

dziwi mnie natomiast, ze kosciol i ludzie glosuja na "prezydenta", ktory
            jest starym (bezdzietnym) kawalerem mieszkajacym u "mamusi" ...

• blg41 Korzyści z brata blixniaka (dopisujcie) 28.09.05, 09:52
      Korzyści z jednojajowego bliźniaka (jeśli wiecie, dopiszcie):

Mieć brata jednojajowego bliźniaka to fajna przypadłość:

1. Można kiwać wymiar sprawiedliwości: pójść do kicia (czyli pierdla) zamiast
      brata, a brat w tym czasie będzie robił interesy.
      2. Można kiwać sądownictwo: podstawić się pod brata na rozprawie sądowej, a
      potem unieważnić wyrok, bo osądzono nie tego, który zawinił.
      3. To samo – z wypadkiem drogowym, lewym kredytem, nauczycielami, opinia
      publiczną, sfałszowaną umową i 100 innymi rzeczami.
      4. Można kiwać panienki: nadużyć jednej, a potem tłumaczyć, że to brat.
      I to właśnie Kaczyńscy robią z nami.
    • blg41 Korzyści z brata blixniaka (dopisujcie) 28.09.05, 09:52
      Korzyści z jednojajowego bliźniaka (jeśli wiecie, dopiszcie):

Mieć brata jednojajowego bliźniaka to fajna przypadłość:

1. Można kiwać wymiar sprawiedliwości: pójść do kicia (czyli pierdla)
      zamiast brata, a brat w tym czasie będzie robił interesy.
      2. Można kiwać sądownictwo: podstawić się pod brata na rozprawie sądowej, a
      potem unieważnić wyrok, bo osądzono nie tego, który zawinił.
      3. To samo – z wypadkiem drogowym, lewym kredytem, nauczycielami, opinia
      publiczną, sfałszowaną umową i 100 innymi rzeczami.
      4. Można kiwać panienki: nadużyć jednej, a potem tłumaczyć, że to brat.

I to właśnie Kaczyńscy robią z nami.
      • wredna_jedza Okulary se kup 28.09.05, 09:54
        Jak nie rozróżniasz Kaczek-Bliżniaczek :))))))))))))
    • blg41 Kaczyński prezydentem? Po kiego diabła. 28.09.05, 09:54
      Kaczyński prezydentem już był. I wystarczy!
    • blg41 Do sztabu Tuska i PO 28.09.05, 10:00
      Czy czytacie forumowiczów?
      Jeśli idzie o PiS stwierdziłem, że nie czytają.A jak z wami?
    • grazynkajohn Re: Sondaż GW: Kaczyński goni Tuska 28.09.05, 10:08
      Szanuję Lecha Kaczyńskiego,jednak jako prezydent wg mnie się nie sprawdzi.I
      wcale nie dla tego,że nie ma kompetencji,ale dla tego,że jest
      apodyktyczny.Osobiście jestem całym sercem i duszą za Donaldem Tuskiem.Zresztą
      jest dobrze postrzegany za granicą, a to chyba w prezydenturze jest ważne,
      jeżeli nie najważniejsze.Poza tym D.Tusk prowadzi swoją kampanię w sposób
      uczciwy i godny.Kaczyński czasami kojarzy mi się w tych wyborach z Leperem,może
      tylko z tym wyjątkiem,że jest inteligentniejszy i prawidłowo się
      wysławia.Czasami jednak kieruje nim pieniactwo.Taki człowiek nie daje gwarancji
      na dobrego przywództwo.Donald Tusk jest moim kandydatem i chcę,aby to właśnie
      on mnie reprezentował.Nie będę się wstydziła powiedzieć,że to mój prezydent,a
      wręcz będę z tego dumna.
      • makary64 Re: Sondaż GW: Kaczyński goni Tuska 28.09.05, 10:15
        "Przewaga Tuska w wyścigu prezydenckim spadła z 12 do 8 punktów"

I to jest koniec prezydentury Donalda, zanim jeszcze się zaczęła...
        W drugiej turze zmasowany atak beretów rozwieje resztę nadziei, a kompania
        braci weźmie wszystko. "TKM" - kto to wymyślił? Chyba jeden z braci...
    • goldenwomen Tusk ma klasę???????? 28.09.05, 10:32
      dobre!!!!!!!!!!!!!
      • ritterausleidenschaft a stary kawalerek u mamusi ... 28.09.05, 10:36
        goldenwomen napisała:

> dobre!!!!!!!!!!!!!
        tez dobre!
        • koneser10 Re: a stary kawalerek u mamusi ... 28.09.05, 10:51
          stary kawaler - to niedoszly kandydat na premiera. Odnosze wrazenie iz nie
          rozrozniasz Kaczorow.

kwa kwa
          • ritterausleidenschaft Re: a stary kawalerek u mamusi ... 28.09.05, 11:41
            no widzisz - sorry - juz mi sie popie...przyli.
            oni przypuszczalnie maja wrodzone - mylenie ludzi ...
            jak w czeskich komediach ... kupa smiechu ...

tylko tu chodzi o losy narodu - a to nie zarty ...
      • szowinita Tusk miałby niejedną klasę 28.09.05, 10:53
        gdyby pracował zgodnie ze swoim zawodem - jest historykiem. Napewno dostałby
        kilka klas w jakimś gimnazjum lub liceum. Nie mam wątpliwości, że byłby dobrym
        historykiem, bo tak ładnie w reklamie mówił o solidarności. Dałbym mu też jakiś
        dyplom i medal za to co zrobił dla Polski. Ale na fotelu prezydenckim go nie
        widzę, bo nie jest wystarczająco kompetentny, by nas reprezentować za granicą.
        Tak samo jak pan Wałęsa - był wielkim bohaterem narodowym i zajął poczesne
        miejsce w historii, ale jego prezydentura to był kabaret.
        • ritterausleidenschaft Re: Tusk miałby niejedną klasę 28.09.05, 13:45
          > [..] Ale na fotelu prezydenckim go nie widzę, [..]
          a karzelka widzisz? no bo dla niego trzeba bedzie specjalny
          fotelek zamowic, zeby go bylo dobrze widac - w sklepie dla
          dzieci chyba?

>bo nie jest wystarczająco kompetentny, by nas reprezentować za granicą.
          no to juz widze, jak "prezydent karzelek" nas reprezentuje ...
          przede wszystkim trzeba bedzie ze wzgledu na karlowatosc prezydenta
          wniesc kilka poprawek w wyposazeniu belwederu i w polskim protokole
          dyplomatycznym no i oczywiscie polska gwardie honorowa wyposazyc
          w chlopaczkow do 160cm wzrostu ...

hehehe - jaki reprezentant taki kraj - wielki duchem ale karlowaty
          jakis ... przede wszystkim jego finanse i gospodarka ...

• szowinita Może mnie reprezentować niski prezydent, nie mam 28.09.05, 13:53
            kompleksów na punkcie wzrostu (190cm wzrostu/92kg wagi :) i naprawdę nie mam nic
            przeciwko temu, aby moim prezydentem był "Kaczorek". Liczy się to co jest w
            głowie, a nie to ile się ma wzrostu. Wolę prezydenta - profesora, niż magistra,
            który nie obronił się nawet na bardzo dobry. A tak poza tym, to Tusk też jest
            mały. Ma tylko 178 cm wzrostu. Czy to taka różnica, czy się ma 178, czy 164 cm ???
            • ritterausleidenschaft a ja mam 162cm wzrostu i 120kg ciala, hehehe 28.09.05, 15:20
              czy ja sie pytalem a twoj wzrost i ... wage? chlopie, znowu
              wyciagasz jakies tendencyjne wnioski - co to jest: skutki picia
              wodki czy "ptasia grypa"?

hmmm, no to jak juz zmyslamy to prosze:
              mam 162cm wzrostu i 120kg ciala - ale preferuje na reprezentana polski
              faceta o przecietnym dla moich rodakow wzroscie i skromnego bez typowej dla
              kurdupli "manii wielkosci" ...
            • maedith Re: Może mnie reprezentować niski prezydent, nie 28.09.05, 15:32
              szowinita napisał:

> kompleksów na punkcie wzrostu (190cm wzrostu/92kg wagi :) i naprawdę nie mam
              ni
              > c
              > przeciwko temu, aby moim prezydentem był "Kaczorek". Liczy się to co jest w
              > głowie, a nie to ile się ma wzrostu. Wolę prezydenta - profesora, niż
              magistra,
              > który nie obronił się nawet na bardzo dobry. A tak poza tym, to Tusk też jest
              > mały. Ma tylko 178 cm wzrostu. Czy to taka różnica, czy się ma 178, czy 164
              cm
              > ???

A ty wiesz co Kaczynski ma w glowie?POKAZAL TO BEDAC PREZYDENTEM WARSZAWY JAKIM
              JEST PARTACZEM I OSZUSTEM
          • szowinita Polska ma nadwyżkę handlową z Twoimi Niemcami 28.09.05, 14:05
            także nie nabijaj się z pozycji gospodarczej Polski. Również wzrost gospodarczy
            jest u nas kilkukrotnie wyższy. Za 30 lat to socjalistyczne i podstarzałe Niemcy
            będą potrzebowały naszej pomocy gospodarczej. Wystarczy popatrzeć na trendy.

"woda drąży kamień nie siłą lecz częstym padaniem"
            • ritterausleidenschaft Re: Polska ma nadwyżkę handlową z Twoimi Niemcami 28.09.05, 15:33
              > także nie nabijaj się z pozycji gospodarczej Polski. Również wzrost gospodarczy
              > jest u nas kilkukrotnie wyższy. Za 30 lat to socjalistyczne i podstarzałe Niemc
              > y
              > będą potrzebowały naszej pomocy gospodarczej. Wystarczy popatrzeć na trendy.

chyba ci pomimo pokaznego wzrostu (jak sie juz pochwaliles) tez odbija:
              mania wielkosci?
              ale szczerze mowiac, tez marze o takiej sytuacji: polska potega gospodarcza
              pomaga podupadlym niemcom - wow! ale to niestety tylko marzenia nie do
              zrealizowania nawet za 100 lat ...

poza tym ja sie z polski nie nabijam, bo to moja jedyna i swieta(!) ojczyzna.
              nabijam sie najwyzej z "jacka i placka co ukradli ksiezyc" - zreszta smieje
              sie, tak jak caly swiat - i mam wielka nadzieje, ze zartownisiom nie wyjdzie
              ten przekret tak jak w filmie!
              • maedith Re: Polska ma nadwyżkę handlową z Twoimi Niemcami 28.09.05, 15:47
                ritterausleidenschaft napisał:

> > także nie nabijaj się z pozycji gospodarczej Polski. Również wzrost gospo
                > darczy
                > > jest u nas kilkukrotnie wyższy. Za 30 lat to socjalistyczne i podstarzałe
                > Niemc
                > > y
                > > będą potrzebowały naszej pomocy gospodarczej. Wystarczy popatrzeć na tren
                > dy.
                >
                > chyba ci pomimo pokaznego wzrostu (jak sie juz pochwaliles) tez odbija:
                > mania wielkosci?
                > ale szczerze mowiac, tez marze o takiej sytuacji: polska potega gospodarcza
                > pomaga podupadlym niemcom - wow! ale to niestety tylko marzenia nie do
                > zrealizowania nawet za 100 lat ...
                >
                > poza tym ja sie z polski nie nabijam, bo to moja jedyna i swieta(!) ojczyzna.
                > nabijam sie najwyzej z "jacka i placka co ukradli ksiezyc" - zreszta smieje
                > sie, tak jak caly swiat - i mam wielka nadzieje, ze zartownisiom nie wyjdzie
                > ten przekret tak jak w filmie!

PAN KACZYNSKI JUZ PRÓBOWAŁ OSŁABIĆ GOSPODARCZO NIEMCY ,BEDAC PREZYDENTEM
                WARSZAWY.
            • maedith Re: Polska ma nadwyżkę handlową z Twoimi Niemcami 28.09.05, 16:19
              szowinita napisał:

> także nie nabijaj się z pozycji gospodarczej Polski. Również wzrost
              gospodarczy
              > jest u nas kilkukrotnie wyższy. Za 30 lat to socjalistyczne i podstarzałe
              Niemc
              > y
              > będą potrzebowały naszej pomocy gospodarczej. Wystarczy popatrzeć na trendy.
              >
              > "woda drąży kamień nie siłą lecz częstym padaniem"

JEZELI PAN KACZYNSKI W CIAGU TYLKO TRZECH LAT KADENCJI BYCIA PREZYDENTEM
              WARSZAWY ZWIEKSZYL DWUKROTNIE ZADŁUŻĘNIE WARSZAWY,TO GDY ZOSTANIE PREZYDENTEM,
              PO CZTERECH LATACH MOZE RACZEJ WSZYSCY PRZENIESIEMY SIE DO NIEMIEC?
    • szowinita Tusk prowadzil w sondażach dopóki nic nie mówił :) 28.09.05, 10:57
      Jak zaczął się wypowiadać, to jego przewaga zaczęła się kurczyć, a dziś byćmoże
      już nie jest pierwszy...
      • gosia_chello Re: Tusk prowadzil w sondażach dopóki nic nie mów 28.09.05, 11:37
        Tusk ostatnio jest az dziki w oczach, tak strasznie chce wygrac.
        Co sie z czlowieka porobilo...
    • zdr1 Re: Sondaż GW: Kaczyński goni Tuska 28.09.05, 11:36
      Biorac pod uwage "pompowanie" wynikow przez sondazownie, zaloze sie, ze w
      rzeczywistosci Kaczynski ma juz ze 2% przewagi.
    • szowinita Kaczyński, zanim coś powie, to trzy razy się zasta 28.09.05, 11:42
      zastanowi. A Tusk najpierw coś powie, a później trzy razy się zastanowi. Niby to
      samo, a jednak nie do końca...
    • jerzywal Tusk daje gwarancję, bo jest z partii przegranej 28.09.05, 16:37
      Czy ma sens wybierania na prezydenta przedstawiciela partii która wygrała wybory
      ? W ten sposób oddajemy rządy tylko jednej partii, której członkowie mogą
      narobić wiele zła, choć deklarują uczciwość i praworządność. Przysłowie mówi, że
      okazja czyni złodzieja.
      Wolałbym mieć prezydenta który bedzie pilnował interesów naszego kraju i miał
      bezpośredni wpływ na jego politykę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka