Dodaj do ulubionych

Fatalna kampiania PO

04.10.05, 10:03
Nudna, niemrawa, sztywna zbyt rzeczowa i źle zaplanowana..
1. Nudna to znaczy, że cały czas leci to samo i jest zbyt rzeczowa.
2. Niemrawa to znaczy ze nie graja na strachu u swoich wyborców.
3. Sztywna to znaczy, że mało elastyczna zbyt wolno odpowiadajaca na wyzwania
rzucane przez Kaczyńskich.
4. Źle zaplanowana to znaczy ze budżet na kampanie Tuska sie już w PO
skonczył.
Obserwuj wątek
    • deltalima Re: Fatalna kampiania PO 04.10.05, 10:06
      masz rację. polski wyborca to baran i trzeba go łapaćna populistyczne hasełka a
      nie na rzeczową kampanię. czarno (dosłownie!) to widzę.
      • www.pkb.nrd Re: Fatalna kampiania PO 04.10.05, 11:37
        Oczywiscie ze tak trzeba. Trzeba ludzi umiejetnie straszyć "straszyć", czyli
        dokładnie to co robi PiS. Przestraszyli ludzi niskimi podatkami i to
        poskutkowało. PO mogłoby straszyć "Polska Rydzyka".
        • 9111951u Re: Fatalna kampiania PO 05.10.05, 08:50
          trzeba straszyć programem którego nie ma !! i 12 apostołami bez podania kto
          Judaszem jest !
          • humbak Re: Fatalna kampiania PO 05.10.05, 09:51
            Problem w tym że ten program mógł być dla większości straszny. Nikt nie da,
            żeby państwu było lepiej. Taki to nasz "patriotyzm".
            • 9111951u Re: Fatalna kampiania PO 05.10.05, 09:52
              To on jesat czy go nie ma ? a może wolisz 12 apostołów i ruszt ?
              • humbak Re: Fatalna kampiania PO 05.10.05, 15:40
                Powiedzmy że uważam za wiarygodne sugetie prasy iż program jest, ale PO nie
                chce go ujawniać bo Polacy kochają socjalizm.
    • loppe Re: Fatalna kampiania PO 04.10.05, 10:06
      Dodałbym, naznaczona brakiem empatii i inteligencji społecznej. Słynne "PiS to
      Prawo i Socjalizm" rzucone przez premiera z Krakowa jako zupelna obelga to de
      facto - dla ponad połowy elektoratu - najwyższy komplement. Kto wygrał
      poprzednie wybory parlamentarne i co do czego zawiódł on elektorat? - ano
      właśnie do prawa i socjalizmu.
      • loppe Re: Fatalna kampiania PO 04.10.05, 10:12
        Zatem Rokita uwiarygodnił PiS w oczach ponad polowy elektoratu. Wczesniej PiS
        miał b.mocno prawicowe konotacje, po tym Socjalizmie stał się bardziej sexi:)
        • 9111951u Re: Fatalna kampiania PO 04.10.05, 10:13
          Blokując rząd Marcinkiewicza grają na sojusz aferałow PO +LSD + Samoobrona !
          • loppe Re: Fatalna kampiania PO 04.10.05, 10:17
            Poza tym wydaje mi się, że jednak ludzie wyczuwają, że Kaczorki są tu jednak
            bardziej otwarte i prawdziwe ostatnio niż PO-wcy w tej sprawie jakiejś takiej
            zamydlanej dot. tworzenia rządu i wygrywania przez Tuska bliźniactwa tylko by
            miec lepsze szanse na prezydenta. Dochodzi namolna propaganda pro-PO ze strony
            WIELU mediów, a Zeitgeist jest w 2005r. dokladnie taki: nie ufaj już nikomu
            komu ufałes, więc media NIEWIELE TU MOGĄ KOMUŚ POMÓC W KAMPANII 2005R. - MOGĄ
            ZASZKODZIĆ NAMOLNOŚCIĄ PROMOCJI
          • sawa.com Re: Fatalna kampiania PO 04.10.05, 10:19
            9111951u napisała:

> Blokując rząd Marcinkiewicza grają na sojusz aferałow PO +LSD + Samoobrona !

Mylisz się. Przegrana Tuska może skutkować opozycją PO i rządami PiS z resztą
            sejmu.
            W gruncie rzeczy taka koalicja będzie wyjątkowo spójna w płaszczyźnie
            gospodarczej.
            W obyczajach sobie harcownicy trochę pohasają, trochę poleje się łez z powodu
            nietolerancji i obudzimy się na skaraju bankructwa jako państwo i jako
            obywatele.
            • 9111951u Re: Fatalna kampiania PO 04.10.05, 10:20
              facet, ja blokuję powstanie rządu w którym mam zagwarantowane 50 % czy
              szkodnik ?
              • sawa.com Re: Fatalna kampiania PO 04.10.05, 10:51
                9111951u napisała:

> facet, ja blokuję powstanie rządu w którym mam zagwarantowane 50 % czy
                > szkodnik ?

Po pierwsze, nie jestem facet.
                A po drugie: żelazną reguła demokratycznego ustroju jest to, że przegrany nie
                tworzy rządu. PO, przegrywając parlament i teraz prezydenturę może tworzyć
                tylko opozycję.
                Może rzeczywiście mamy po raz pierwszy szansę zbudowania dwubiegunowej sceny
                politycznej w klasycznej dla demokracji konfiguracji, bez postkomunistów.
                • 9111951u Re: Fatalna kampiania PO 05.10.05, 07:36
                  No cóż muszę stwierdzić, ze kampania PO mnie rozśmiesza ;
                  otóz nawiedzona duchem niejaka Hanka dwojga nazwisk odkrywczo za podpowiedzią
                  pewno ducha stwierdziła " PiS nie ma programu" za jej podzpowiedzią niejaki
                  Maria dwohga imion przygotwoał jakżeby inaczej "program rządzenia " a w nim 12
                  apostołów ( przepraszam ministrów) jeno zapomniał podać , kto wśród tych
                  apostołów Judaszem jest . Jak przystało na apostołow dostali od maria dwojga
                  imion do niesienia krzyż czyli "ruszt" !!! Ale Hanka dwojga imion proroczo
                  dalej o tym programie , którego przecież nie ma !!! "wzrośnie akcyza na
                  paliwo", on jest "nierealistyczny","to będzie kosztować budżet 13 mld złotych
                  rocznie" !!! itd itp !!! Facetko, jak tak dalej pójdzie to PiS nie pozostanie
                  nic innego jeno przesłanie PO katechizmu, aby na nowej drodze sojuszu aferałow
                  PO+SLD+ Samoobrona, do którego dojdzie na skutek działań nawiedzonej duchem
                  Hanki dwojga nazwisk, przywracali grzeszników na drogę ducha zamiast
                  pieniądza !
                  • sawa.com do 9111951u prośba by spróbowała... 05.10.05, 07:55
                    do 9111951u prośba by spróbowała żyć w prawdzie i przestrzegać przykazań
                    boskich. Szczególnie na forum i w czasie kampanii wyborczej powinno być
                    przestrzegane przykazanie dziewiate.

9) Nie będziesz mówił przeciw bliźniemu swojemu fałszywego świadectwa.

Drogi numerku siedmiocyfrowy Bóg patrzy i na ciebie i widzi co ty tu
                    wypisujesz.

9111951u napisała:

> No cóż muszę stwierdzić, ze kampania PO mnie rozśmiesza ;
                    > otóz nawiedzona duchem niejaka Hanka dwojga nazwisk odkrywczo za podpowiedzią
                    > pewno ducha stwierdziła " PiS nie ma programu" za jej podzpowiedzią niejaki
                    > Maria dwohga imion przygotwoał jakżeby inaczej "program rządzenia " a w nim 12
                    >
                    > apostołów ( przepraszam ministrów) jeno zapomniał podać , kto wśród tych
                    > apostołów Judaszem jest . Jak przystało na apostołow dostali od maria dwojga
                    > imion do niesienia krzyż czyli "ruszt" !!! Ale Hanka dwojga imion proroczo
                    > dalej o tym programie , którego przecież nie ma !!! "wzrośnie akcyza na
                    > paliwo", on jest "nierealistyczny","to będzie kosztować budżet 13 mld złotych
                    > rocznie" !!! itd itp !!! Facetko, jak tak dalej pójdzie to PiS nie pozostanie
                    > nic innego jeno przesłanie PO katechizmu, aby na nowej drodze sojuszu
                    aferałow
                    > PO+SLD+ Samoobrona, do którego dojdzie na skutek działań nawiedzonej duchem
                    > Hanki dwojga nazwisk, przywracali grzeszników na drogę ducha zamiast
                    > pieniądza !
                    • 9111951u Re: do 9111951u prośba by spróbowała... 05.10.05, 08:04
                      czyżby Bóg gniewał się na rozśmieszonych lub numerki ?
                      • sawa.com Re: do 9111951u prośba by spróbowała... 05.10.05, 08:07
                        9111951u napisała:

> czyżby Bóg gniewał się na rozśmieszonych lub numerki ?

Słoneczko, przestań bredzić o aferałach. Daj Boże takiej uczciwości Kaczyńskim
                        jaką znajdziesz u Tuska.
                        • 9111951u Re: do 9111951u prośba by spróbowała... 05.10.05, 08:08
                          ja tam o tym o czym mówi lud , a nie uczciwości !
                          • sawa.com Re: do 9111951u prośba by spróbowała... 05.10.05, 08:13
                            9111951u napisała:

> ja tam o tym o czym mówi lud , a nie uczciwości !

Nie wykręcaj się! Powtarzanie pomówień jest grzechem podobnym do linczowania
                            lub kamienowania (że użyję takiego odniesienia, jeśli już w naszych
                            rozważaniach sięgnęłysmy do czasów dekalogu).
                            Po prostu nie godzi się, tak postępować.

pozdrawiam (serdecznie i po chrześcijańsku)
                            • 9111951u Re: do 9111951u prośba by spróbowała... 05.10.05, 08:16
                              widzę, ze kolega też nawiedzony , poproszę zatem o ruszt , przepraszam krzyż !
                              • sawa.com Re: do 9111951u prośba by spróbowała... 05.10.05, 08:28
                                9111951u napisała:

> widzę, ze kolega też nawiedzony , poproszę zatem o ruszt , przepraszam krzyż !

Słodki numerku, jestem kobitką. Nienawiedzoną, ino nie mogącą patrzeć na (jakby
                                to powiedzieć) łajdackie chwyty.

A ruszt bardzo mi się podoba. Utwierdził mnie w przekonaniu, że dobrze zrobiłam
                                oddając głos na PO. Będę głosować także na Tuska. Z rodziny tylko mąż się waha.
                                Ale go przekonamy. W końcu chodzi o przyszłość a nie o jakieś tam zdarzenia z
                                przed 12 lat - nocna zmiana, awantury i obalenie rządu Suchockiej...
                                • 9111951u Re: do 9111951u prośba by spróbowała... 05.10.05, 08:29
                                  ale czyż ja ci bronię głosować na sojusz nawróconych PO+SLD+SAMOOBRONA !
                                  • sawa.com Re: do 9111951u prośba by spróbowała... 05.10.05, 08:35
                                    9111951u napisała:

> ale czyż ja ci bronię głosować na sojusz nawróconych PO+SLD+SAMOOBRONA !

Jesteś niepoprawna!

Muszę iść do pracy i niestety przerwać tą twórczą polemikę. życzę miłego dnia.
                                    • 9111951u Re: do 9111951u prośba by spróbowała... 05.10.05, 08:35
                                      i nawzajem
    • jakeww Re: Fatalna kampiania PO 04.10.05, 17:28
      Ale pierwsze (pierwsze) bilboardy i hasło Tusk miał lepsze niż Kaczor i PiS
      • sawa.com Re: Fatalna kampiania PO 04.10.05, 18:16
        jakeww napisał:

> Ale pierwsze (pierwsze) bilboardy i hasło Tusk miał lepsze niż Kaczor i PiS

Zdecydowanie tak. Pierwszy spot Tuska był znakomity. PiS miał wpadkę z aktorem
        który w równoległej jakiejś innej reklamie grał geja. Kontekst z tego
        wszystkiego wychodził satyryczny. I ta wpadka dotyczyła słynnej lodówki.
        (proszę zauważyć, że tej wpadki nie potrafili wykorzystać sztabowcy PO)
        I chyba zauważyliście, że aktor został zmieniony. Inne spoty też zostały
        zmienione. Lech zaczął być przedstawiany jako mąż stanu. Coś jakby dla
        zrównoważenia bilbordu "Prezydent Tusk".
        Jednym słowem sztabowcy PiSu podążyli śladem pomysłów PO. A PO, zachowało się
        jak gromadka dzieci które bawiły się w piaskownicy, i którym nagle inna
        gromadka dzieci zabrała zabawki: wiaderka łopatki etc etc.
        Wyglądało na to, że PO oniemiało. Miało wygrać a przegrywało także na oczach
        zdumionych sympatyków (do których mam zaszczyt należeć).
        • jakeww Re: Fatalna kampiania PO 04.10.05, 19:29
          Tak. I teraz ta druga odsłona bilboardów. Lecha o dziwo tym razem lepszy niż
          Donalda!

A napis "Będziemy dumni z Polski" jest SŁABY!!! Raz że trąci pustosłowiem w
          stylu "niech połączy nas Polska", ale gorzej że sugeruje że Tusk nie jest dumny
          z Polski...
          • zabanowana.mysz.biala Re: Fatalna kampiania PO 04.10.05, 19:37
            Nie dziwi mnie ta kiepska kampania, od kiedy wiem, że doradcą Tuska
            jest równie kiepski socjolog, niejaki
            Paweł Śpiewak;-)))
            • pan.nikt Re: Fatalna kampiania PO 04.10.05, 19:49
              Czy mi się wydaje, czy ten Pan wypowiada się w mediach jako NIEZALEŻNY
              EKSPERT???
              • loppe Re: Fatalna kampiania PO 04.10.05, 19:58
                Ad. Będziemy dumni z Polski

Brzmi to zarozumiale! Co on myśli, że od niego to zależy? Bo jak nie od niego -
                to by nie było na bilboardzie jako jedyny message, tak?. Albo że co - on ocenia
                Polskę...

Przypominają się hasła dwóch przegranych "Pokonamy ten kryzys" ha ha - tego
                Golaszewskiego z biura biznesu,
                oraz - tak, tak z PO, pokonany przez Lecha Kaczyńskiego "Przyda się Warszawie"
                (Olechowski)
                • sawa.com Re: Fatalna kampiania PO 04.10.05, 20:22
                  Z zainteresowaniem przyglądam się kampaniom (nie tylko tej). Zastanawiam się
                  dlaczego ktoś wygrywa, ktoś przegrywa. Co jest ważne, żeby wygrać? I zawsze
                  wychodzi na to, że pieniądze.
                  Najczęściej przegrywają uczciwi i mądrzy. Nawet ich nie dostrzegamy. Cała
                  formacja uczciwych działaczy Solidarności nie weszła do polityki bo nie
                  potrafili kluczyć i oszukiwać. Odchodzą z tego świata odprowadzani na cmentarz
                  przez garstkę przyjaciół skromnie ubranych.

To, że pieniądze są kluczem do wygranej zobaczycie i po tej kampanii.
                  Okaże się, że wygrany najwięcej ich wydał.
                  Odnoszę wrażenie, że PiS wydaje krocie.
                  Jestem bardzo ciekawa tych sprawozdań finansowych.
                  Przecież chociażby takie zmiany spotów! Ile to kosztuje!
                  Zupełnie nowy spot "Prezydent IV Rzeczpospolitej". Zresztą bardzo dynamiczny.
                  Jest to ściąga z Tuska (Prezydent Tusk), ale bardzo dobra ściąga.
                  Ten spot może wygrać Lechowi fotel prezydencki i to w pierwszej turze.
                  • pan.nikt Re: Fatalna kampiania PO 04.10.05, 20:27
                    > Najczęściej przegrywają uczciwi i mądrzy. Nawet ich nie dostrzegamy. Cała
                    > formacja uczciwych działaczy Solidarności nie weszła do polityki bo nie
                    > potrafili kluczyć i oszukiwać. Odchodzą z tego świata odprowadzani na
                    cmentarz
                    > przez garstkę przyjaciół skromnie ubranych.

NIESTETY SAWO, MAS W TYM AKAPICIE 100% RACJI.
                    Taka jest polityka
                  • sawa.com Re: Fatalna kampiania PO 04.10.05, 20:30
                    Zupełnie nowy spot "Prezydent IV Rzeczpospolitej". Zresztą bardzo dynamiczny.
                    Jest to ściąga z Tuska (Prezydent Tusk), ale bardzo dobra ściąga.
                    Ten spot może wygrać Lechowi fotel prezydencki i to w pierwszej turze.

Zwróćcie uwagę, że to hasło "Prezydent IV Rzeczpospolitej", jest dynamiczne,
                    zapowiada przyszłość. "Prezydent Tusk" stabilizuje.
                    Bardzo ciekawa róznica.
                    • loppe Re: Fatalna kampiania PO 04.10.05, 20:38
                      porównałaś Sawo pierwszy bilboard Tuska z drugim Kaczorka?

pierwszy: Prezydent Tusk, człowiek z zasadami
                      drugi: Prezydent Tusk, będziemy dumni z Polski (a więc takoż dynamiczny jak
                      drugi bilboard Kaczorka)

pierwsze hasło Kaczorka: silny prezydent, uczciwa Polska
                      drugie: Prezydent IV Rzeczypospolitej

Pierwszy bilboard Kaczorka wyglądał jak amatorszczyzna w porownaniu z pierwszym
                      Donalda (zdjęcie tez było kiepskie); drugi bilboard Kaczorka jest wg mnie
                      lepszy niż drugi Donalda
                      • loppe Re: Fatalna kampiania PO 04.10.05, 20:40
                        ps. twórcy kampanii Tuska błyskotliwie obeszli Donalda, wstawiając w to miejsce
                        prezydenta - good job!
                        • 9111951u Re: Fatalna kampiania PO 05.10.05, 15:39
                          no ale żeby on z Kaczyńskimlody kręcił ? a fe !
                  • ave.kaczy.duce Re: PiS - ma i wydaje... na zbożny cel: 05.10.05, 07:14
                    na swoje ZWYCIĘSTWO!

sawa.com napisała:
                    Odnoszę wrażenie, że PiS wydaje krocie.

Cel uświęca środki!
                    • 9111951u Re: PiS - ma i wydaje... na zbożny cel: 05.10.05, 07:49
                      Nie ma nawet "programu" , którego nie ma, dlatego będzie "kosztowac budżet
                      dodatkowo 13 mld złotych rocznie", nie ma go "ale jest nierealistyczny" !!
                      Nie da się ukryć Hanka dwojga nazwisk nawiedzona duchem, a może nawet i duchami
                      jest !
              • 9111951u Re: Fatalna kampiania PO 05.10.05, 15:34
                ja tam solidarny jestem
          • 9111951u Re: Fatalna kampiania PO 05.10.05, 15:23
            Z kim ten Tusk lody kręci ? czy on oszalał ? z bandytą
        • 9111951u Re: Fatalna kampiania PO 05.10.05, 09:37
          a 12 apostołow i ruszt to nie znakomity program ?
    • read1 Kiepscy ludzie, kiepska kampania... 04.10.05, 20:30
      www.pkb.nrd napisała:

> 4. Źle zaplanowana to znaczy ze budżet na kampanie Tuska sie już w PO
      > skonczył.

lepiej nawet nie myśleć jakie budżet zaplanowali by dla kraju...
      • 9111951u Re: Kiepscy ludzie, kiepska kampania... 05.10.05, 08:45
        ale mają nawiedzoną duchem !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka