przemek1975 09.10.05, 21:22 Nie pseudoliberalowie z PO, ale PiS. Ustawa o dostepie do zawodow prawniczych. To tak gwoli przypomnienia, najbardziej prorynkowa ustawa. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bladatwarz Re: Kto byl autorem najbardziej liberalnej ustawy 09.10.05, 21:23 Zaraz im utraca te ustawe i sladu po niej nie bedzie. Adwokaci sie wzieli za obrone swoich praw. Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin Tak dla przypomnienia w innej dziedzinie 09.10.05, 21:27 najbardziej liberalna ustawa o dzialalnosci gospodarczej byla ustawa autorstwa rzadu RAKOWSKIEGO z roku 1988. Od tego czasu "liberalowie" gospodarczy, ktorzy dzis po wielu zmianach barw partyjnych nazywaja sie PO, PiS, SLD i PeDe tylko zmniejszali zakres swobody dzialalnosci gospodarczej wprowadzajac na przyklad coraz to nowe sfery dzialalnosci ograniczone np. koncesjami i zezwoleniami. Odpowiedz Link Zgłoś
przemek1975 Oczywiscie, dlatego Mikke slusznie nazywa PO 09.10.05, 21:28 pseudoliberalami. Odpowiedz Link Zgłoś
pokrecony1 A dokładniej przywrócenie do życia Kodeksu 09.10.05, 21:30 Handlowego + inne ułatwiena. Zapomniałeś dodać jeszcze do tego towarzystwa UD- UW. Odpowiedz Link Zgłoś
kizior10 Re: Kto byl autorem najbardziej liberalnej ustawy 09.10.05, 21:35 to bez znaczenia dla połowy społeczeństwa - tego od mochairowych beretów - - które nie odróżnia liberałów od libertynów ale z powodu kiedyś, jakiegoś kazania, zapamiętali że to trzeba tępić (jak masonów i cyklistów) czyżby ciemnogród górą ????? Odpowiedz Link Zgłoś
emerytka.z.rzeszowa Edward Ochab 09.10.05, 21:36 To m.in. za jego sekretarzostwa zalegalizowano w Polsce aborcję! Niestety i tak 40 lat po ZSRR... Odpowiedz Link Zgłoś
bladatwarz Re: Edward Ochab? Wstyd 09.10.05, 22:23 emerytka.z.rzeszowa napisała: > To m.in. za jego sekretarzostwa zalegalizowano w Polsce aborcję! > Niestety i tak 40 lat po ZSRR... Emerytko, kto bedzie na Ciebie zarabiac, jak w Polsce nie bedzie przybywac mlodziezy. Wnusio sam nie da rady. Odpowiedz Link Zgłoś
emerytka.z.rzeszowa Re: Edward Ochab? Wstyd 10.10.05, 00:17 bladatwarz napisała: > emerytka.z.rzeszowa napisała: > > > To m.in. za jego sekretarzostwa zalegalizowano w Polsce aborcję! > > Niestety i tak 40 lat po ZSRR... > > Emerytko, kto bedzie na Ciebie zarabiac, jak w Polsce nie bedzie przybywac > mlodziezy. Wnusio sam nie da rady. Ja już i tak mam (całkiem) sporo odłożone na książeczce. Nadzieja w tym, że Kaczyński mi nie zabierze. Wnusio więc nie musi mnie utrzymywać, póki co to raczej ja płacę za jego fanaberie (np. osttanią wycieczkę do Meksyku). A tak w ogóle jaki widzi pani związek między legalną aborcją a spadkiem liczby narodzin? Ja takiej relacji nie dostrzegam... Odpowiedz Link Zgłoś
bladatwarz Zobacz co czerwone TK moze zrobic z ustawa PiS 09.10.05, 22:23 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,2959899.html Odpowiedz Link Zgłoś