grzesgracz 'WG' PISZEMY BEZ KROPKI GAZETO... 10.10.05, 15:11 'WG' PISZEMY BEZ KROPKI GAZETO... Odpowiedz Link Zgłoś
ciumcia Plan Kaczyńskiego 10.10.05, 15:19 Statystyki pokazują, że głównym elektoratem Kaczyńskiego są starzy ludzie mieszkający na wsi we wschodnich województwach. Słabo wykształceni, bez pracy, bez perspektyw. Wynika z tego, że w interesie kaczki jest, aby takich ludzi było w Polsce jak najwięcej. Zdaje się to potwierdzać jego program wyborczy, polegający głównie na pustych obietnicach, ale również na zadłużaniu państwa, centralnym rozdawnictwie i rozbudzaniu narodowych ksenofobii. Taki program prowadzi oczywiście jedynie do jeszcze większej biedy. Wtedy Kaczyński będzie mógł jeszcze skuteczniej zgrywać "dobrego wujcia" wobec tych, którym się nie udało. Było już w historii paru takich "dobrych wujciów". Odpowiedz Link Zgłoś
rbrbr Re: Plan Kaczyńskiego 10.10.05, 15:22 > Było już w historii paru takich "dobrych wujciów". Jeden nawet postawił nam pałac w centrum Warszawy. Odpowiedz Link Zgłoś
yogithebear Program rządu 10.10.05, 16:04 Ktoś to zrozumiał, bo ja jestem w trakcie doktoratu i jeszcze do tego nie dorosłem... Bardzo proszę o informację jaki to program i co on konkretnie konkretyzuje. Bo o naprawie państwa i socjalnej... przepraszam solidarnej polityce to oni bajdurzą już czas jakiś... A może po prostu źle zrozumieliśmy frazę "przedstawienie programu rządu". Kandytat na premiera po prostu chciał zrobić "przedstawienie" - czego tam to nieważne. Scenariusz pisze Koszałek-Opałek IV RP przy wielkim biurku dyndając nóżkami... A przy okazji - gdzie się podział drugi krasnal? Odpowiedz Link Zgłoś
phun Re: Program rządu 10.10.05, 16:37 yogithebear napisał(a): > Ktoś to zrozumiał, bo ja jestem w trakcie doktoratu i jeszcze do tego nie > dorosłem... Bardzo proszę o informację jaki to program i co on konkretnie > konkretyzuje. Bo o naprawie państwa i socjalnej... przepraszam solidarnej > polityce to oni bajdurzą już czas jakiś... > A może po prostu źle zrozumieliśmy frazę "przedstawienie programu rządu". > Kandytat na premiera po prostu chciał zrobić "przedstawienie" - czego tam to > nieważne. > Scenariusz pisze Koszałek-Opałek IV RP przy wielkim biurku dyndając nóżkami... > A przy okazji - gdzie się podział drugi krasnal? Dla mnnie to nie krasnale lecz trole ein Reich ein Volk zwei Trollen-Kaczoren Odpowiedz Link Zgłoś
citizenl Re: Program rządu 10.10.05, 17:14 > Dla mnnie to nie krasnale lecz trole Ja wole mowic na nich gnomy zlosliwe gnomy Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Program rządu 10.10.05, 17:47 citizenl napisał: > > Dla mnnie to nie krasnale lecz trole > > Ja wole mowic na nich gnomy > zlosliwe gnomy A mnie się podoba: Eh Kaczeńce, złote Kaczeńce.... Ponoć PiS w swoim programie, głównie opiera się na Kancie i na Nitschem.... Odpowiedz Link Zgłoś
dominik.olsztyn Re: Mam nadzieje, ze PO nie wejdzie do rzadzu! 10.10.05, 22:09 A kto ma wejść ? LPR i Samoobrona ? Pewnie byłoby prościej dla PiSu, tylko czy lepiej dla nas ? Odpowiedz Link Zgłoś
znajomykrulika Re: Mam nadzieje, ze PO nie wejdzie do rzadzu! 10.10.05, 22:12 Dla nas to już wszystko jedno, obawiam się, bo nie widać żadnej konstruktywnej przeciwwagi dla tych szaleńców. Odpowiedz Link Zgłoś
ciumcia Re: Plan Kaczyńskiego 10.10.05, 15:38 > > Było już w historii paru takich "dobrych wujciów". > > Jeden nawet postawił nam pałac w centrum Warszawy. To może kaczka postawi nam "Pałac Prawa i Sprawiedliwości"? Jednak kto jak kto, ale Kaczyński już udowodnił w Warszawie, że Bob Budowniczy to on nie jest. Może i lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
dawid_madian Re: Plan Kaczyńskiego 10.10.05, 16:20 Obstawiałbym raczej, że wybuduje sobie Ministerstwo Pierniczenia i Szwindlu, w końcu po przegranych wyborach będzie musiał się gdzieś ulokować. A co do budowania, to bym się jednak nie zgodził, odpicował przecież sobie biuro za pieniądze podatników, albowiem w tak skandalicznych warunkach, jakie były wcześniej nie mógł przecież siedzieć... Odpowiedz Link Zgłoś
jakubowska100 POTRZEBA PO PROSTU UCZCIWYCH PRACOHOLIKÓW Z WIZJĄ 10.10.05, 15:43 DO RZĄDZENIA TYLE WYSTARCZY. TEMU KRAJOWI ZUPEŁNIE NIE POTRZEBA PIENIACKICH, PRZEDYPLOMATYZOWANYCH, WMIESZANYCH W UKŁADY, EGOCENTRYCZNYCH, POCHOPNYCH W DZIAŁANIU, ZBYT BOJAŹLIWYCH, ZAROZUMIAŁYCH, ZAZDROSNYCH, OBRAŻALSKICH I DUŻO GADATLIWYCH WODZÓW. TACY JUŻ BYLI. FACHOWCÓW Z WIZJĄ. WIERZĘ W PANA, PANIE MARCINKIEWICZ. Odpowiedz Link Zgłoś
6nine9 Re: POTRZEBA PO PROSTU UCZCIWYCH PRACOHOLIKÓW Z W 10.10.05, 15:46 Pani Olu Kochaniutka, Marcinkiewicz tego forum nie czyta, on rozmysla jak zrobic program dla rzadu na 2 tygodnie....... Odpowiedz Link Zgłoś
crazy Re: POTRZEBA PO PROSTU UCZCIWYCH PRACOHOLIKÓW Z W 10.10.05, 15:48 Caps lock Ci się zaciął. ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
zyks To Kaziu jest akurat ten uczciwy pracoholik?Jesli 10.10.05, 17:10 nawet: w twojej recepcie nie widzę wcale oleju do głowy. Siemię lniane trzeba podobno spozywać... Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: POTRZEBA PO PROSTU UCZCIWYCH PRACOHOLIKÓW Z W 10.10.05, 17:49 jakubowska100 napisała: > DO RZĄDZENIA TYLE WYSTARCZY. TEMU KRAJOWI ZUPEŁNIE NIE POTRZEBA PIENIACKICH, > PRZEDYPLOMATYZOWANYCH, WMIESZANYCH W UKŁADY, EGOCENTRYCZNYCH, POCHOPNYCH W > DZIAŁANIU, ZBYT BOJAŹLIWYCH, ZAROZUMIAŁYCH, ZAZDROSNYCH, OBRAŻALSKICH I DUŻO > GADATLIWYCH WODZÓW. TACY JUŻ BYLI. FACHOWCÓW Z WIZJĄ. WIERZĘ W PANA, PANIE > MARCINKIEWICZ. Egocentryzm... bofff! Kaczory, to egocentryzm do kwadratu.... Odpowiedz Link Zgłoś
oo Co racja to racja 10.10.05, 15:26 Ale najciekawsze jest to, że podobny elektorat miał Łukaszenko w Białorusi. Miał, bo teraz już mu żaden elektorat nie jest potrzebny. Odpowiedz Link Zgłoś
pierdzimonczka Re: Plan Kaczyńskiego 10.10.05, 17:23 Ciumcia, znajdę jakieś forum, na którym nie wklejasz tych bredni?? Odpowiedz Link Zgłoś
aditer Pustosłowie! 10.10.05, 15:13 Już widać, że będą tylko administrować... Ten program to jedno wielkie pustosłowie! Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Ciekawe, czy sami napisali, czy znów ukradli:)) 10.10.05, 16:03 Jak 'kodeks prezydencki' (sic!) jak go określił Marcinkiewicz. Może ten program rządu to znów nieudolne tłumaczenie... tym razem z rosyjskiego:))) Ciekawe, czy znów zapomnięli podać nazwisko prawdziwego autora, jak było z Blairem, wyoadku kodeksu etycznego Kaczyńskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
zyks Kodeks Kaczora wykuć w kamieniu,jak Hammurabiego: 10.10.05, 17:04 tylko nie zapomnieć o tych nagich funduszach powierniczych. Juz widzę, jak głowią się nad tym historycy za 2000 lat. Będzie z 50 habilitacji...:) Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Kto za to zapłaci? Rząd brytyjski? 11.10.05, 00:04 Czy Hammurabi przewidział karę za plagiatowanie kodeksów etycznych? Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Pustosłowie! 10.10.05, 17:51 aditer napisał: > Już widać, że będą tylko administrować... Ten program to jedno wielkie pustosło > wie! Zupełnie jakby nowa lekcja arytmetyki.... Odpowiedz Link Zgłoś
zaem Re: Marcinkiewicz przedstawił program rządu 10.10.05, 15:13 Jak Kaziu u cioci na imieninach: zdrowia, szczęścia i wszelkiej pomyślności... Odpowiedz Link Zgłoś
w21qazxs Re: Marcinkiewicz przedstawił program rządu 10.10.05, 15:31 Kazimierz Marcinkiewicz - NOWA GWIAZDA POLSKIEJ SCENY POLITYCZNEJ !!!! - naprawde jak widze i slysze tego pana, naprawde zbiera mnie na wymioty. A tak apropos wydaje mi sie ze Kaczynscy siegneli nie do wlasciwego rekawa, bo zamiast asa wyciagneli dupka i to w dodatku krajcowego !!! Odpowiedz Link Zgłoś
romanstoszko Marcinkiewicz przedstawił program rządu 10.10.05, 15:14 to jest sranie w banie najpierw niech sie wytlumaczy z kasy Odpowiedz Link Zgłoś
paragraf222 Zrobimy wszystkim dobrze 10.10.05, 15:15 Tak mniej wiecej wyglada program(?) PiS. Propozycji struktur rzadu nie ma, propozycji priorytetowych dzialan tez nie ma. Jest pelno delarecji ze bedzie "solidarnie", "uczciwie", "honorowo" i "etycznie" (to ostatnie wg najwiekszego autorytetu w dzidzinie etyki - p. Kaczynskiego). Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 I każdy będzie miał wannę:)) 10.10.05, 16:08 ale nie zamontowaną, bo wszyscy monterzy będą siedzieć:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Cele, cele, cele.... 10.10.05, 15:15 A gdzie metody???? I co to jest solidarna gospodarka? W jakims podreczniku ekonomii to jest zdefiniowane?? Bo mnie sie wydaje, zee wszyscy SOLIDNIE dostaniemy lupnia pogarszajaca sie sytuacja gospodarcza PL, i ze bedziemy SOLIDARNI w ubostwie... To ja dziekuje - ja wole byc bogaty. Wowczas zdecydowanie lepiej bede mogl pomoc potrzebujacym... Jak nie bede mial, to nie pomoge. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 To oczywiste. 10.10.05, 15:18 Dopóki trwa kampania prezydencka PiS nawet się nie zająknie o metodach, którymi chce te cele realizować, bo stanie się jasne, że: 1. cele są nieosiągalne 2. metody są nieprzyjemne. A solidarna gospodarka? Wszystkim równo... Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Cele, cele, cele.... 10.10.05, 17:54 r306 napisał: > A gdzie metody???? > I co to jest solidarna gospodarka? W jakims podreczniku ekonomii to jest > zdefiniowane?? > Bo mnie sie wydaje, zee wszyscy SOLIDNIE dostaniemy lupnia pogarszajaca sie > sytuacja gospodarcza PL, i ze bedziemy SOLIDARNI w ubostwie... > To ja dziekuje - ja wole byc bogaty. Wowczas zdecydowanie lepiej bede mogl > pomoc potrzebujacym... Jak nie bede mial, to nie pomoge. Cele...cele się pootwierają a potem zamkną... za etycznymi... Ciekawe jak wygląda przekręt.. etyczny??? Odpowiedz Link Zgłoś
mbishop A co jeśli ja nie mam ochoty być solidarnym? 10.10.05, 15:16 Np z żulami z mojego osiedla, i nie mam ochoty fundować im browara z moich podatków? Pan Marcinkiewicz mnie zmusi? Niedoczekanie. Szara strefa będzie teraz moim drugim domem. Skoro z pierwszego mnie wyganiają... Odpowiedz Link Zgłoś
scojalista Re: A co jeśli ja nie mam ochoty być solidarnym? 10.10.05, 15:40 ja jednak radze sie solidaryzowac z zulami z osiedla bo i raczej radze dac mu im na piwo z podatku bo inaczej sami cie napadna i zabiora. Mysle ze i tak kapitalistyczny i liberany rzad Kaczynskich ani tez dotychczasowy rzad SLD ( ktoranie ma pojecia o lewicowosci) nie rozumie jak bardzo warznae sa progresywne podatki i stopy procentowe. Nie wystarczy powtarzac za madrkami z barow ze "oni nas okradaja" ... nie chemy placic podatkow. Podatek liniowy jest z natury nieuczciwy co jest wykladane na pierwszych lekcjach ekonomii. jesli ktos ma milion a drugi 100 zl to lepiej jest zabrac milionerowi polowe bo i tak spokojnie przezyje i roznicy nie zauwazy a jak sie zabierze temu co ma 100zl zlotowke to prawdo podobnie raz w miesiacu nie bedzie mial co do jedzenia. Zwykla matematyka. Przy progresywnym podatku bedziemy mieli 5 milona zeby wydac na policje, projekty ekologiczne, nauke i szpitale. jesli obliczymy co bedzi z podatku liniowego...a przy podatku liniowym bedziemy mieli 250 tys od milonera i 25 zloty od biedaka ( ktory w tym wypadku pradopodobnie zacznie krasc bo co moze zrobic). Progi podatkowe i podatki sa stanowco za niskie! i trzeba je podwyzszyc i to nie dla tych co sa biedakami , ani dla tych co maja male firmy i sa gospodarczy tylko dla milonerow i koroporacji ktorzy dorobili sie na zwalnianiu z pracy i odpisywaniu z podatku... maly biedak nie ma czego odpisac podczas gdy miliionerzy nie placa maja wspaniale mozliwosci by wykrecac sie od podatkow i teraz co znaczy rownosc i rowny dostep? Nie wiem co sie stalo ze wszyscy kandydaci stali sie populistami nie tylko lepper czy bubel ale na rowni kaczynski i tusk.... wczoraj czytalem program PO i przerazwilem sie stek niejasnych populistycznych chwytow ... typu ze ze rozwiazaniem podatkow jest zastapienie ich malymi karteczkami pocztowymi... co za bzdura... o czym my tu mowimy Odpowiedz Link Zgłoś
paragraf222 Typowy socjalista 10.10.05, 15:51 > Podatek liniowy jest z natury nieuczciwy co jest wykladane na > pierwszych lekcjach ekonomii. Chyba masz na mysli jakies kursy "ekonomi politycznej socjalizmu". Wg socjalistycznych teorii jesli panstwo potrzebuje na cokolwiek kasy to po prostu zabiera tym, ktorzy cokolwiek maja, bo skoro maja to sa winni (na pewno ukradl). To wlasciwie normalne. Kazdy sadzi po sobie. Widzil kto socjaliste ktory uczciwie zarobil pieniadze? Oni potrafia tylko "uczciwie zabierac". Odpowiedz Link Zgłoś
yogithebear Typowy socjalista 10.10.05, 16:14 Pragnę tylko zauważyć, że od czasu pewnego poratek w Polsce jest coraz bardziej liniowy... Jeszcze parę razy nie zwaloryzuja progów, podpedzą trochę inflację (niskie stopy i słaba waluta) i wszyscy jak jeden mąż będziemy płacić 40%... A dodatkowo znów każdy dostanie pensje w milionach! I Kacza zupa dla każdego! Odpowiedz Link Zgłoś
idiotyzmy-kacze Re: A co jeśli ja nie mam ochoty być solidarnym? 10.10.05, 16:02 milionerzy mają to wyjście, że jak tacy jak ty za bardzo chcą ich okradać to przenoszą swoje pieniądze np na Cypr - i po problemie. A progresywne podatki najbardziej uderzają w młodych ludzi, którzy chcą wydostać się z biedy. Jak tylko zarobią trochę więcej to państwo im to zabiera - dlatego wciąż są biedni. Odpowiedz Link Zgłoś
socjalistaa Re: A co jeśli ja nie mam ochoty być solidarnym? 11.10.05, 01:19 ludzie mlodzi chca podatek liniowy bo nie zdaja sobie sprawy ze jego znaczenia i po prostu nie zdaja sobie sprawy ze swojek roli klasowej .. i nie zdaja sobie sprawy moze nie mysla o tym jak swiat bedzie wygladal gdy bada starzy a nie bede mieli emerytury i nie bedzie sluzby zdrowia ani opieki spolecznej.... kapitalizm jest dobry dla zdrowych i mlodych ale niestety nie zawsze jest sie takim- Socjalcjalizm zwraca uwage ze Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Oczu me jak zlotowy... 10.10.05, 16:39 Ty chesz mnie o palpitacje serca przyprawic???? Przepraszam, ale nikt nie bedzie decydowal ile pieniedzy jest mi potrzebnych do przezycia. Poza tym - co to za chore kryterium???? To sadzisz, ze przy progresywnych podatkach, uczciwie, ktokolwiek doszedlby do tych milionow, ktore Ty teraz chcialbys w polowie odebrac? ;)))) Jakim CUDEM ja sie pytam. Ludzie mlodzi, sa za prostymi, niskimi podatkami, bo chca UCZCIWIE dojsc do stopy zyciowej jaka bedzie ich satysfakcjonowac. I dlaczego niby maja miec wyrzuty sumienia, bo maja wiecej niz na przezycie od pierwszego do pierwszego??? Dlaczego niby maja przez to komukolwiek oddawac?????? I tylko socjaliscie moze przyjsc do glowy, ze zabranie komus pol miliona z jego miliona moze nie spowodowac, ze nie bedzie on przymieral glodem! Otoz wlasnie moze! Tego miliona nie zarabia sie przy tasmie pukajac mlotkiem! Brak polowy miliona to czesto utrata plynnosci finansowej, w konsekwencji upadlosc firmy i brak srodkow do zycia dla tego bylego juz milionera i dla jego pracownikow.... Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Liniowy podatek dochodowy od osob FIZYCZNYCH 10.10.05, 17:30 to totalna SOWIECKA (a jakze!) bzdura, nb. zalezna od sowieckiego prawa, opadkowujacego male/jednoosobowe/rodzinne firmy jak osoby fizyczne, nie zas prawne. W normalnych krajach miliony to ma firma/korporacja, a normalny milioner (bo sa i durne chamy od footballu) wyplaca sobie z tego rozsadne wynagrodzenie czy dywidende. Rozwoj gospodarczy zalezy O WIELE BARDZIEJ od NISKICH PODATKOW KORPORACYJNYCH - vide: Irlandia i tzw. tygrysy Dalekiego Wschodu. Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Re: Liniowy podatek dochodowy od osob FIZYCZNYCH 10.10.05, 17:58 > Rozwoj gospodarczy zalezy O WIELE BARDZIEJ od NISKICH PODATKOW > KORPORACYJNYCH - > vide: Irlandia i tzw. tygrysy Dalekiego Wschodu. Masz calkowita racje... ale gdy rozpatrujesz gospodarki uprzemyslowione i nowoczesne. My niestety jestesmy niedokapitalizowani i mamy (jak na tak liczny rynek wewnetrzny) zbyt slaby popyt wewnetrzny. Do tego, mamy jeszcze bardzo slabo rozwiniety sektor uslugowy, nalezacy glonie do pojedynczych osob fizycznych. Dla nich dochod z firmy jest jednoczesnie ich dochodem osobistym opodatkowanym w PIT. Jeslli dowalisz im tym podatkiem, to nie wloza nic w rozwoj swojego mini zakladu pracy. I kolko sie zamyka. Irlandia jest juz troche nieporownywalna - zlapala sie na idalny moment. My juz Irlandczykom tych inwestycji nie wydrzemy. Odpowiedz Link Zgłoś
zyks partia,która chce mieć elektorat >10% MUSI być pop 10.10.05, 16:50 ulistyczna-dlatego odpowiadała mi koncepcja UD jako języczek u wagi -mozna wtedy sporo rozsądku wyegzekwować. Ale trzeba umieć i wyborcy muszą do tego dorosnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo Dorobili sie na odpisach od podatku 10.10.05, 17:17 i to twoja wina! Trzeba bylo nie glosowac na SLD. Wlasnie socjalisci chca zeby przyznawac rozne ulgi, bardzo madre i sprawiedliwe. POtem zakladaja firmy ktore na tym korzystaja (minister finansow Modzelewski z rzadu SLD), a na koniec wmawiaja takim niedorozwojom jak ty ze to dla dobra biednych. Odpowiedz Link Zgłoś
paragraf222 Nie wiadomo 10.10.05, 15:45 Co to znaczy byc "solidarnym" wg PiS to sie dopiero okaze. Wcale bym sie nie zdziwil gdyby scenariusz byl taki: 1. PiS realizuje program PO okraszajac go roznymi pieknymi obietnicami (miliony mieszkan itp.) i przedstawiajac jako wlasny. 2. Kiedy zbliza sie kampania wyborcza PiS krytykuje elementy tego programu przedstawiajac je jako "dywersje i spisek liberalow". 3. Na wzmocnienie powyzszej tezy na pol roku przed kolejnymi wyborami PiS przy sprzeciwie PO a w porozumieniu z Samoobrona, SLD i PL przyznaje jakies zasilki i dodatki na poparcie "solidarnego" charakteru swojego "programu" i krytykuje "krwiozerczych liberalow". Zeby wymagac lojalnosci i przyzwoitosci od PiSu trzeba byc skrajnie naiwnym ale jest szansa ze zrobia pare krokow w dobrym kierunku. Odpowiedz Link Zgłoś
scojalista Re: A co jeśli ja nie mam ochoty być solidarnym? 10.10.05, 16:06 ja jednak radze sie solidaryzowac z zulami z osiedla bo i raczej radze dac mu im na piwo z podatku bo inaczej sami cie napadna i zabiora. Mysle ze i tak kapitalistyczny i liberany rzad Kaczynskich ani tez dotychczasowy rzad SLD ( ktoranie ma pojecia o lewicowosci) nie rozumie jak bardzo warznae sa progresywne podatki i stopy procentowe. Nie wystarczy powtarzac za madrkami z barow ze "oni nas okradaja" ... nie chemy placic podatkow. Podatek liniowy jest z natury nieuczciwy co jest wykladane na pierwszych lekcjach ekonomii. jesli ktos ma milion a drugi 100 zl to lepiej jest zabrac milionerowi polowe bo i tak spokojnie przezyje i roznicy nie zauwazy a jak sie zabierze temu co ma 100zl zlotowke to prawdo podobnie raz w miesiacu nie bedzie mial co do jedzenia. Zwykla matematyka. Przy progresywnym podatku bedziemy mieli 5 milona zeby wydac na policje, projekty ekologiczne, nauke i szpitale. jesli obliczymy co bedzi z podatku liniowego...a przy podatku liniowym bedziemy mieli 250 tys od milonera i 25 zloty od biedaka ( ktory w tym wypadku pradopodobnie zacznie krasc bo co moze zrobic). Progi podatkowe i podatki sa stanowco za niskie! i trzeba je podwyzszyc i to nie dla tych co sa biedakami , ani dla tych co maja male firmy i sa gospodarczy tylko dla milonerow i koroporacji ktorzy dorobili sie na zwalnianiu z pracy i odpisywaniu z podatku... maly biedak nie ma czego odpisac podczas gdy miliionerzy nie placa maja wspaniale mozliwosci by wykrecac sie od podatkow i teraz co znaczy rownosc i rowny dostep? Nie wiem co sie stalo ze wszyscy kandydaci stali sie populistami nie tylko lepper czy bubel ale na rowni kaczynski i tusk.... wczoraj czytalem program PO i przerazwilem sie stek niejasnych populistycznych chwytow ... typu ze ze rozwiazaniem podatkow jest zastapienie ich malymi karteczkami pocztowymi... co za bzdura... o czym my tu mowimy SOCJALISTA Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: A co jeśli ja nie mam ochoty być solidarnym? 10.10.05, 17:59 Jąkasz się dupku.... Odpowiedz Link Zgłoś
adam.2x A co z traktatem akcesyjnym do EU? 10.10.05, 15:27 Bylo pytanie na ten temat ale wykrecil sie od jednoznacznej odpowiedzi czy traktat akcesyjny ma byc renegocjawany. Wczoraj w TVN24 Marcinkiewicz opowiedzial sie za re-negocjacja traktatu. PiS powinnien opublikowac oficjalne sprostowanie tego stanowiska i kategorycznie zaprzeczyc takim zamiarom. Odpowiedz Link Zgłoś
6nine9 Re: A co z traktatem akcesyjnym do EU? 10.10.05, 15:44 wczoraj wszyscy pisowcy na kazde trudne pytania odpowiadali nie na temat i belkotliwie bez konkretow. Rokita na 2 spotkaniach (w dwojkez amrcinkiewiczsem i w piatke, tez z m.in. Marcnikiewiczem), caly czas siedzial z twarza w dloniach. Ja tez bym tak siedzial, jak mialbym byc wicepremierem w jego rzadzie. Marcinkiewicz klepal bzdurne komunaly bez zadnych konkretow, unikal odpowiedzi na pytania, atakowal PO, po jednej z wypowiedzi Rokita nic nie odpowiedzial, tylko stwuierdzil do dziennikarki "no sama Pani widzi"... Kaktus mi wyrosnie jak oni dwaj beda razem w rzadzie. Albo Pis zmieni premiera na sensownego (nietrudno znalezc lepszego), albo Rokita odejdzie po 2 turze, a PO wstawi jakiegos czlowieka z 2-3 linii, odpowiedniego do rangi tego "premiera". Odpowiedz Link Zgłoś
bladatwarz PiS ciagnie dalej kampanie 10.10.05, 15:28 No, no... Ciekawe czy im sil wystarczy? To jeszcze 2 tygodnie... Odpowiedz Link Zgłoś
roman_j Re: Marcinkiewicz przedstawił program rządu 10.10.05, 15:33 Jeśli rząd ma być do bólu jawny, to czekam na publiczne ogłoszenie zadań, jakie stawia sobie rząd, żebym mógł je ocenić. :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
anvill Re: Marcinkiewicz przedstawił program rządu 10.10.05, 15:35 Upadłem na twarz po przeczytaniu tego tekstu. "Kodeks etyczny który opracował P. Kaczynski" to już jest przegięcie nie wiem czy wiecie ale ten kodeks etyczny Kaczora to jest dokładnie słowo w słowo przetłumaczony podobny kodeks wydany jakiś czas temu przez Tonego Blaira - to skandal PiS powinien się z tym kodeksem schowac bo zaraz dostaniemy note dyplomatyczną nie wspominając o śmiechu na całym świecie z Polski i polaków - Panowie z PiS przestańcie już ośmieszać Polaków!!! Kiedy słysze o skromnosci i czymś tam jeszcze w wypowiedzi Marcinkiewicza to już tylko pusty śmiech zostaje i obraz Lecha w gronostajach przed oczami... :(( Odpowiedz Link Zgłoś
chris12 Mamy Socjalizm ale kto da pieniądze, może pożyczyć 10.10.05, 15:36 Gierek dostał je i udało się, to były piękne lata! Lepper załatwi kasę! Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 Re: Mamy Socjalizm ale kto da pieniądze, może poż 10.10.05, 16:29 chris12 napisał: > Gierek dostał je i udało się, to były piękne lata! Lepper załatwi kasę! jakie ty piszesz bzdury chrys-te to jest dla każdego oczywiste że jesteś nasienie ubeckie sprzedajne i zdradzieckie. Odpowiedz Link Zgłoś
veglie Re: Mamy Socjalizm ale kto da pieniądze, może poż 10.10.05, 19:17 abba15 napisał: > chris12 napisał: > > Gierek dostał je i udało się, to były piękne lata! Lepper załatwi kasę! > > jakie ty piszesz bzdury chrys-te > to jest dla każdego oczywiste > że jesteś nasienie ubeckie > sprzedajne i zdradzieckie. Nie podskakuj bo nie zagłosujemy na Twego czarnego idola!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gg1968 Marcinkiewicz rzucił kiełbachę wyborczą ... 10.10.05, 15:37 Swój program zawarty w dokumencie zatytułowanym "Solidarne państwo solidarnych obywateli" Chyba sztab LK wymyślił ten tytuł i pewnie też zawartość Odpowiedz Link Zgłoś
1malkontent Marcinkiewicz ... 10.10.05, 16:00 Czy ktoś wierzy, że Marcinkiewicz utworzu rząd przed drugą turą wyborów prezydenckich??? Ja nie... Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Przygoda Marcinkiewicz z 'Wprost' 10.10.05, 15:58 Pierwsze zastrzeżenie. Nauczyłem się sceptyzmu wobec doniesień 'Wprost' więc fakt, że oczerniają Marcinkiewicza, wcale mnie nie satysfakcjonuje. I wcale się nie domagam od zwolenników PiS takiej konsekwencji w wykorzystywaniu doniesień tego pisma do wyżywania się na bohaterach artykułów w tym piśmie, jak to miało miejsce w wypadku Cimoszewicza, Maleszki, Rymarza, czy w innych pismach wobec np. Schetyny. Choć, jeśli uważają takie relacje za wiarygodne, jak to było do tej pory, to powinni teraz rzucić się na Marcinkiewicza... Ja od zawsze namawiam do rozsądku, tylko w wypadku Wassermana i wanny (Iwann' i Kaczka) troszkę się nabijałem, lecz to z komizmu sytuacyjnego:)) Casus Marcinkiewicza przypomina mi parę spraw, za które posłowie komisji śledczej Wasserman, Macierewicz, Giertych, miodowicz, czy to coś z Sramoobory, a czasem i Aumiller domagali się postawienia różnych osób przed Trybunałem Stanu. Wprost opisuje bliskie związki kandydata na premiera z biznesmenem Łuczakiem, którym interesowały się organy ścigania. Marcinkiewicz się tłumaczy, że kontakty były tylko towarzyskie itp. 1. Po co się tłumaczy? Czy to znaczy, że kontakty biznaesowe z tym biznesmenem byłyby czymś niewłaściwym? Wprost nie zarzucał łamania prawa. 2. Jeżeli czuje się niezręcznie czytając takie rzeczy o sobie i swej rodzinie w gazecie i uważa je za wstrętne ataki i czarny PR, to może teraz zrozumie jak czuł się Cimoszewicz, którego 'obrabiano' w dokładnie taki sam sposób, a uczestniczył w tym Wasserman. 3. Czy w świetle 'kodeksu prezydenckiego' (sic! Kaczor nie jest prezydentem, a Marcinkiewicz już tak o nim się zdaje myśleć), który Kaczyński twórczo zapożyczył, bez zachowania praw autorskich, od Blaira, Marcinkiewicz nie powinien zrezygnować z kandydowania na jeden z najwyższych urzędów w Państwie? 4. Czy ten kraj jest normalny, jeśli do niszczenia człowieka wystarczy rozpocząć małą nagonkę prasową? Czy nie powinniśmy wrócić do zasady domniemania niewinności i dać już spokój z emocjonowaniem się, że Marcinkiewicz o czymś zapomniał, od kogoś/komuś pożyczył pieniądze, a Cimoszewicz, Kaczyński, Miller, czy ktoś inny zrobił coś, co czyimś zdaniem jest bebe i ferowania kategorycznych, acz przedwczesnych wyroków? Odpowiedz Link Zgłoś
zyks Pisiory rozszarpywały każdego,kogo "Wprost" obsmar 10.10.05, 17:13 ował. Dotychczas. Czy rozszarpią i Kazia? Odpowiedz Link Zgłoś
boba222 Re: Przygoda Marcinkiewicz z 'Wprost' 10.10.05, 19:06 Nie tylko na drogach, w parku, czy na rynkach finansowych powinna obowiązywać zasada "zero tolerancji dla przestępców". Tylko ona gwarantuje jako takie skutki. (patrz klasyczny przykład NY) Również, a wręcz przede wszystkim (przykład idzie z góry), powinna ona obowiązywać w życiu politycznym. Popełniłeś wykroczenie? - nie masz czego więcej szukać w polityce. Oczywiście nie można się opierać tylko i wyłącznie na spekulacjach kilku redaktorów, ale każde takie doniesienie powinno być dokładnie sprawdzone. Okaże się w choćby 1% prawdziwe -> won. Przecież to są postulaty PiSu. Marcinkiewicz nie powinien być tu wyjątkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Re: Marcinkiewicz przedstawił program rządu 10.10.05, 16:05 To pozostało jeszcze tylko wymyślić obywateli do zaludnienia mlekiem i miodem płynącej IV RP :/ W sumie jak na element kampanii Lecha Kaczyńskiego to całkiem wyważone ;) Odpowiedz Link Zgłoś
deltalima Re: Marcinkiewicz przedstawił program rządu 10.10.05, 16:13 'solidarne państwo solidarnych obywateli'. buhahahaha, czemu nie powiedzieć od razu 'aby polska rosła w siłę a ludziom żyło się dostatniej'? solidarnie to my dostaniemy od tych nieudaczników po dupsku. mały kazio musi jeszcze wytrzymać gadanie tych głupot przez dwa tygodnie a potem i tak dostanie od bonaparstków kopa. mam tylko nadzieję, że platforma nie założy sobie stryczka na szyję i nie będzie firmować tego, pożal się boże, rządu. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Marcinkiewicz przedstawił program rządu 10.10.05, 18:07 deltalima napisał: > 'solidarne państwo solidarnych obywateli'. buhahahaha, czemu nie powiedzieć od > razu 'aby polska rosła w siłę a ludziom żyło się dostatniej'? > solidarnie to my dostaniemy od tych nieudaczników po dupsku. > > mały kazio musi jeszcze wytrzymać gadanie tych głupot przez dwa tygodnie a > potem i tak dostanie od bonaparstków kopa. mam tylko nadzieję, że platforma nie > > założy sobie stryczka na szyję i nie będzie firmować tego, pożal się boże, > rządu. > > A może to miało być tak: Państwo i Solidarne... tylko,że to już zupełnie bez sensu.... Odpowiedz Link Zgłoś
boba222 Re: Marcinkiewicz przedstawił program rządu 10.10.05, 19:09 Ambitny program partii pomostem w XXI wiek... Odpowiedz Link Zgłoś
boba222 Re: Marcinkiewicz przedstawił program rządu 10.10.05, 19:13 "Zaniesiemy za granice prawdę o Polsce Solidarnej" "Wzmożona kontrola - dźwignią społecznego zaufania" "Solidaryzm społeczny wychowuje nowego człowieka" "PiS walczy z narodem o lepsze jutro" "Polska Solidarna ukoronowaniem tysiącletnich dziejów państwa polskiego" oraz inne chwytliwe hasła do poczytania na: www.pk.bezuprzedzen.pl/index_hasla.shtml Bardzo aktualne również to: "W odpowiedzi na atomy budujemy nowe domy" Odpowiedz Link Zgłoś
paragraf222 Merytoryczna dyskusja 10.10.05, 16:31 Wydawaloby sie ze ten watek jest poswiecony progamowi rzadu. Stanowi to pewna trudnosc dla zwolenniokw PiS, bo wyglada na to ze ten program nie istnieje. W ramach "dyskusji" owi zwolennicy PiS postanowili opluc Tuska. To oczywiscie nie jest zadna agresja, ani czarna kampania. Kiedy tak "dyskutuja" zwolennicy PiS, to jes oczywiscie kampania merytoryczna inaczej Odpowiedz Link Zgłoś
phun Re: Marcinkiewicz przedstawił program rządu 10.10.05, 16:33 program marcinkiewicza to opowiesci dupy maryny, a tyle naobiecywali precz z PIS precz z kaczorami. www.spieprzajdziadu.pl Odpowiedz Link Zgłoś
scojalista kapitalizma to zbrodnia przeciw ludzkosci!! 10.10.05, 16:43 wszystko zalezy od stop procentowych ... stopy procetowe powinny wspierac aktywnosc ludzi ... To duzo bardziej socjalizm odnosi sie do aktywnosci niz kapitalizm ktory z definicji popiera zbieranie kapitalu i akumulacje... I najwieksi kapitalisci to nie ci co cos robia tylko ci co wykorzystuja innych ludzi by dla nich robili i przeciw takim obraca sie scojalizm . Jesli ktos ma mala firme powinien byc wspierany. ale nie jest przy liniowym podatku.... a ja wole by panstwo odemnie odbieralo by dawac na edukacje i sluzbe zdrowia niz nie placic i bac sie o zdrowie..... a apropos. jesli nei daz zula spod bloku piwa przyjda z bandytami i bedziesz musial wiecej zaplacic na obstawe ktora beda cie musieli chronic przed zbojami na ulicy.. ja wole placic duze podatki... scocjalizm to cywilizacja. kapitalizm to barbarzynstwo i w kapitalizmie juz bylismy przez wiele wiekow nie marnujmu zdobyczy socjalnych bo przejdzie krwawo o nie wlaczyc przez nastepne steki lat! Odpowiedz Link Zgłoś
capitalissimus Re: kapitalizma to zbrodnia przeciw ludzkosci!! 10.10.05, 16:45 socjaliści są dokładnie tacy jak ty - nawet piszą niechlujnie, niegramatycznie i bez sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
scojalista Re: kapitalizma to zbrodnia przeciw ludzkosci!! 10.10.05, 16:51 no dobra masz racje ze pisze niegramtycznie i niechlijnie . Przepraszam. jestem troche zagoniony i mam dysleksje... ale slusznie zwracasz uwage nastepnym razem bede sie staral lepiej jednak dlaczego bez sensu? Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: kapitalizma to zbrodnia przeciw ludzkosci!! 10.10.05, 18:09 scojalista napisał: > no dobra masz racje ze pisze niegramtycznie i niechlijnie . Przepraszam. jestem > > troche zagoniony i mam dysleksje... ale slusznie zwracasz uwage nastepnym razem > > bede sie staral lepiej > > jednak dlaczego bez sensu? Tak właśnie piszą zagonieni i z dysleksją.... Odpowiedz Link Zgłoś
scojalista nasza ostatnia szansa byla szyszkowska i Podrzycki 10.10.05, 17:05 Jesli nie ma wsrod nas juz Podrzyckiego, a Szyszkowska nie znalazla wystarczajaco ludzi by ja poparlo...to wlasciwie wszystko jedno kto jest przy rzadzie to ludzie ktorzy widza tylko martwy kapital a nie zywych ludzi. Kaczynski oficjalnie przyznaje sie do nekrofilizmu popierajac kare smierci.... jeslinie ma podrzyckiego i szyszkowskiej... po kaczynskich i tuskach Nastepny bedzie Lepper albo inny szaleniec dopiero za 10 lat za 2 kadencje mozna badzie zbudowac prawdziwie lewicowa partie... narazie trzeba sie okopac i przygotowywc prace u podstaw wierzedz ze banda szalencow nie rozwali w te 10 lat naszej ziemi wojnami i katastrofami ekologicznymi socjalista Odpowiedz Link Zgłoś
citizenl Re: nasza ostatnia szansa byla szyszkowska i Podr 10.10.05, 17:46 To zadziwiajace w jaki sposob rozrozniasz socjalistow z PISu od socjalistow z Samoobrony, od jeszcze innych socjalistow. To sa dobrzy i zli socjalisci? A ja myslalem ze sa tylko mniej i bardziej pomyleni. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: kapitalizma to zbrodnia przeciw ludzkosci!! 10.10.05, 18:08 Bełkoczesz??? Odpowiedz Link Zgłoś
idiotyzmy-kacze socjalizm niszczy ludzi gorzej niż narkotyki 10.10.05, 19:06 Uzależnia ludzi od państwa, stają się bierni i sami nic nie są w stanie zrobić tylko czekają na zasiłek. Odpowiedz Link Zgłoś
alkud Czy prezydetnem zostanie Tusk??? 10.10.05, 16:48 No wiecie, boss tej partii która w Poznaniu "zalatwiła" Stary Browar oraz Kupca Poznańskiego religiapokoju.blox.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Czy prezydetnem zostanie Tusk??? 10.10.05, 18:10 alkud napisał: > > No wiecie, boss tej partii która w Poznaniu "zalatwiła" Stary Browar > oraz Kupca Poznańskiego > > religiapokoju.blox.pl/ Telgrafem ci to przekazano??? Odpowiedz Link Zgłoś
ypsilon.ypsi Re: PO nie powinna wchodzić do tego rządu 10.10.05, 16:51 I mam nadzieję, że kiedy Kaczyński wygra wybory to PO wycofa się z koalicji, inaczej utonie w szambie razem z PiSowskimi oszołkami. Odpowiedz Link Zgłoś
jacekm22 Re: PO nie powinna wchodzić do tego rządu 10.10.05, 17:29 Tez mam taka nadzieje! Odpowiedz Link Zgłoś
wojten PO nie powinna wchodzić koalicję z PiS, to nie 10.10.05, 16:54 może skończyć się dobrze, wystarczyło dziaj posłuchać Ziobry w RM, nie Kaczyńscy rozmawiają z Giertychem i Lepperem, to są dla nich właściwi partnerzy. Odpowiedz Link Zgłoś
ypsilon.ypsi Re: PO nie powinna wchodzić koalicję z PiS, to ni 10.10.05, 17:05 wojten napisał: > może skończyć się dobrze, wystarczyło dziaj posłuchać Ziobry w RM, nie > Kaczyńscy rozmawiają z Giertychem i Lepperem, to są dla nich właściwi partnerzy > . To już nawet nie chodzi o tych ludzi, ale o program rządzenia. Jeśli PO nie będzie miała swego prezydenta to będzie nic nie znaczącym koalicjantem oszołków PiSu, w tej sytuacji chyba lepiej pozostać w opozycji i oceniać, niż świecić oczami za socjalistycznych specjalistów od ekonomii PiSu. Odpowiedz Link Zgłoś
zyks Komiczny "Kodeks"Kaczora ośmiesza ten program.Kaz 10.10.05, 16:56 io mógłby nad tym litościwie rozciągnąć zasłone milczenia. W tym kontekście "program" jest bełkotem propagandowym II tury... Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: PiS zadekretuje nowego Polaka? Próbowano 50 l 10.10.05, 18:12 A kto przeskoczy mur???? Odpowiedz Link Zgłoś