john_wayne 13.10.05, 07:20 Kaczyński jest mi naturalnie bliższy. Jestem narodowcem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hrabiaa Kacza sotnia 13.10.05, 07:21 Co za nieciekawe nazwiska !!!! Nie daj Bóg gnić pod ich "knutem" Odpowiedz Link Zgłoś
sawa.com Tworzone sa komitety poparcia 13.10.05, 07:23 w całym kraju. Mnie to nie przeszkadza. Nie wiem tylko czy mobilizacja nie jest spóźniona. Odpowiedz Link Zgłoś
franciszekszwajcarski Re: Tworzone sa komitety poparcia 13.10.05, 07:54 mobilizują sie głównie ci, którzy i tak w życiu by nie zagłosowali na Tuska. Taka mobilizacja może co najwyżej zmobilizować tych, którym sie na widok takiej mobilizacji robi niedobrze, a którzy Tuska lubią, ale do wyborów im sie chodzić nie chce. Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re: Utrwalone przez bezmyślość! 13.10.05, 11:07 Moja percepcja apelu RM: zatopić PO, zatopić Tuska! Ja Radio Maryja zrozumiałem następująco: PiS da Ci zawsze, PO nie dla ciebie. Pomyślałem : obiecanki, cacanki! Odpowiedz Link Zgłoś
miss.take Zdjecie z Rydzykiem 13.10.05, 13:16 Co za czasy! To juz zdjecie z Ojcem Rydzykiem nie wystarczy, zeby zostac prezydentem? Odpowiedz Link Zgłoś
hegemon72 JESTES DEBILEM? GLOSUJ NA KACZORA 13.10.05, 22:04 Kaczyński jest mi naturalnie bliższy. Jestem DEBILEM. Odpowiedz Link Zgłoś
rosenkrantz666 Re: Tworzone sa komitety poparcia 13.10.05, 11:51 > "Paweł Nogalski, szef sztabu z Gdańska: - Popierają nas i wspomagają zwolennicy szeroko pojętej prawicy." Szeroko pojętej ciemnoty może?.... Ostatnio słyszałem z ust oglądaczy TV Trwam & słuchaczy Radia Maryja interesujące opinie. Nie wiem jak i skąd, ale jakoś tak im wyszło, że Tusk to z SLD jest, a co najmniej lewicowiec, a poza tym ludzie źle o nim mówią. Ludzie w TW Trwam oczywiście. Nie jest nawet istotne czy TW Ttrwam się aż tak pomisiaczkowało, czy jej widzom.... Rzecz w tym, że swoje decyzje wyborcze będą opierać na bredniach i cudzych opiniach (przy braku własnej). I to jest poważny argument przeciwko demokracji (skądinąd znany od kiedy znana jest demokracja).... Odpowiedz Link Zgłoś
avin Re: Tworzone sa komitety poparcia 13.10.05, 13:06 rosenkrantz666 napisał: > > "Paweł Nogalski, szef sztabu z Gdańska: - Popierają nas i wspomagają > zwolennicy szeroko pojętej prawicy." > > Szeroko pojętej ciemnoty może?.... Ostatnio słyszałem z ust oglądaczy TV Trwam > & > słuchaczy Radia Maryja interesujące opinie. Nie wiem jak i skąd, ale jakoś tak > im wyszło, że Tusk to z SLD jest, a co najmniej lewicowiec, a poza tym ludzie > źle o nim mówią. Ludzie w TW Trwam oczywiście. > > Nie jest nawet istotne czy TW Ttrwam się aż tak pomisiaczkowało, czy jej > widzom.... Rzecz w tym, że swoje decyzje wyborcze będą opierać na bredniach i > cudzych opiniach (przy braku własnej). I to jest poważny argument przeciwko > demokracji (skądinąd znany od kiedy znana jest demokracja).... A uszy czesto myjesz? Odpowiedz Link Zgłoś
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx GŁOSUJĘ NA KACZYŃSKIEGO - MAM IQ 75 13.10.05, 13:17 Kaczyński jest mi najbliższy - jesten niedorozwinięty umysłowo, mamIQ 75 i nie rozumiem co się do mnie mówi Odpowiedz Link Zgłoś
ncc2000 Re: GŁOSUJĘ NA KACZYŃSKIEGO - MAM IQ 75 13.10.05, 14:24 a ja mam iq 159 i tez głosuje na kaczkę, bo rozumiem co do mnie mówi Odpowiedz Link Zgłoś
softeam Re: GŁOSUJĘ NA KACZYŃSKIEGO - MAM IQ 75 13.10.05, 14:41 ncc2000 napisał: > a ja mam iq 159 i tez głosuje na kaczkę, bo rozumiem co do mnie mówi Rozumieć, to za mało na IQ 159. Trzeba jeszcze myśleć. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Szpagat Kaczyńskich... 13.10.05, 21:28 Uśmiechają się do zwolenników skrajnej prawicy i zarazem zabiegają o poparcie ludzi o poglądach lewicowych. Bardzo ciekawe posunięcie, ciekawe jak to da się pogodzić? Odpowiedz Link Zgłoś
swistak336 GŁOSUJĘ NA KACZYŃSKIEGO - MAM IQ 75- jak pozostali 13.10.05, 14:25 Elektoracie Kaczyńskiego IQ 75 - Chcesz banana? Odpowiedz Link Zgłoś
klex1 Re: GŁOSUJĘ NA KACZYŃSKIEGO - MAM IQ 75 13.10.05, 14:48 Demokracja to taki system, w ktorym rowniez polglowki maja czesto prawo glosu. Liczy sie w nim suma, a nie "jakosc" glosow. Prof. Kaczynski nie bedzie ubolewal nad oddanym przez Ciebie glosem. Natomiast Twoj stan umyslowy moglby wzbudzic jego niepokoj i wspolczucie. Ale, glowa do gory !!! Na nauke i rozwoj umyslowy nigdy nie jest za pozno. Pamietaj tez, ze rywal prof. Kaczynskiego przyjmuje glosy juz od IQ 83. Moze przez te pozostale dni zdolasz sie podciagnac :))) Odpowiedz Link Zgłoś
softeam Re: GŁOSUJĘ NA KACZYŃSKIEGO - MAM IQ 75 13.10.05, 15:03 klex1 napisał m.in.: > Prof. Kaczynski nie bedzie ubolewal nad oddanym przez Ciebie glosem. Profesor - tytuł naukowy, wymaga stosownego dorobku - wypromowani doktorzy, publikacje naukowe itp. Jak na razie panu Kaczyńskiemu takiego tytułu nikt nie nadał. A to, że zatrudnił się na jakiejś uczelni i tak go tytułują, to jeszcze za mało. Odpowiedz Link Zgłoś
alessandro2005 Kaczynski nie jest profesorem!!! 13.10.05, 21:10 Z tego co wiem to w katedrze prawa pracy nie ma takiego pracownika jak kaczynski. Ma jedynie doktorat. A co z habilitacja? Stanowisko profesora UG, moglby uzyskac po habilitacji. Natomiast, aby zostac profesorem zwyczajnym musialby miec habilitacje i jeszcze przejsc caly proces uzyskiwania stopnia profesora. Wiec prosze nie glupot nie gadac o "profesorze" kaczynskim, bo jest to co najmniej tak smieszne jak "doktor senator andrzej leper" Odpowiedz Link Zgłoś
zdr1 Re: GŁOSUJĘ NA KACZYŃSKIEGO - MAM IQ 75 13.10.05, 17:22 xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx napisał: > Kaczyński jest mi najbliższy - jesten niedorozwinięty umysłowo, mamIQ 75 i nie > rozumiem co się do mnie mówi Moglo byc gorzej, gdybys mial 50, glosowalbys na Tuska. Odpowiedz Link Zgłoś
1europejczyk "Szeroko pojętej ciemnoty" jest okazja by wiedziec 13.10.05, 14:01 jacy naprawde jestesmy. Nie jakich nas opisuja "historycy" albo jakim sie sobie wydajemy, ale jak to jest naprawde. Odkad mamy wolne wybory latwiej mi zrozumiec nasza historie szczegolnie ta kiedy zaczal sie upadek. Zastapily w jakims sensie brednie polskich historykow. Wszystko uklada sie w spojna calosc bez pomocy sil "wyzszych" i sasiadow. Jankowski, Rydzyk, Giertych, Lepper, o Hejmo, Kwasniewski i liczni innni wlacznie z tymi co sa juz w wiezieniach i co w najblizszej przyszlosci beda wystarczaja w zupelnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
kmarek8 kolega nadredaktor zawsze POpiera 13.10.05, 10:42 jedynie słusznych kandydatów, kwaśniewskiego,cimoszewicza teraz tuska na pierwszy rzut oko dziwny zestaw nazwisk ale kto wie może nadredaktor wie lepiej.W ramach zachowania elementarnej przyzwoitości, prosimy jutro napisać kto wozi na samochodach plakaty z tuskiem Odpowiedz Link Zgłoś
redeye72 sPiSek, sPiSek, wszędzie sPiSek.......... 13.10.05, 13:54 -------------------------------------------------------------------------------- histeria ma się dobrze..... ciekawe okazy z tych PiSaków...... szczekaja kundelki, psiocza, szarpią, a wychodzi , że to ich ogon...... wstydliwa psychoza Małych Polaczków ... ------------------------------ musicie się powoli przyzwyczajać do myśli, że wasza 4 , 16 czy 44 Polska odbędzie się bez Lechutka..... i nie jest to kwestia inteligencji czy jej braku u wyborców........ co często szyderczo podkreślacie ( z resztą nie wiadomo dlaczego ) powodem antypati do viceWodza jest on sam, a może bardziej jego szalone poglądy MY NIE CHCEMY ( w większości) ułanów i szpicli szukających wroga, zdrady, CHCEMY żebyście się od nas odczepili, pozwolili spokojnie robić swoje-ŻYĆ dlatego Lechutek polegnie na swym szpiclowskim ołtarzu Odpowiedz Link Zgłoś
klex1 Re: sPiSek, sPiSek, wszędzie sPiSek.......... 13.10.05, 14:13 Z Pana/Pani postu wynika, ze nalezy Pan/Pani do tej swiatlej grupy Polakow, ktorzy sprzedaliby ja (Polske) lekka reka, gdyby moglo sie na tym zarobic. Otoz drogi/a Panie/Pani, nie zawsze mozna robic w spokoju swoje. Wiem, ze w tej dziedzinie Pan Ustepujacy Prezydent dawal innym bardzo interesujacy przyklad. Byc moze Jego 10 lat na urzedzie zostawilo pietno i w Pana/Pani zwojach mozgowych. Ciekaw bylbym Pana/Pani wieku. Jesli w 1995 mial/a Pan/Pani powiedzmy 16 lat, to wszystko zgadzaloby sie w 100 %. Jakie wzory, takie wy- i zachowanie. Robie wyjatek reagujac na Pana/Pani post, gdyz nie powinno sie komentowac glupkowatych tekstow. Ale prosze mi wierzyc, zawsze drzemie we mnie nadzieja, ze kazdy czlowiek, nawet Pan/Pani, ma tez "jasniejsze strony ksiezyca". Radze Panu/Pani zweryfikowac poglady przynajmniej na temat ulanow. No i oczywiscie uwazac z tym "robieniem swego", bo przeciez cos sie w Rzeczypospolitej chaba zmienia. Byc moze juz wkrotce o niektorej "swojej robocie" niektorzy beda zmuszeni zwierzyc sie innym. A poza tym - priosze mi wierzyc - generalnie chamstwo nie poplaca :))) Odpowiedz Link Zgłoś
softeam Re: sPiSek, sPiSek, wszędzie sPiSek.......... 13.10.05, 14:49 klex1 napisał m.in.: > ... No i oczywiscie uwazac z tym "robieniem swego", bo przeciez cos sie w > Rzeczypospolitej chaba zmienia. Jedno na pewno. Rośnie demagogia. > Byc moze juz wkrotce o niektorej "swojej robocie" niektorzy beda > zmuszeni zwierzyc sie innym. Tak, tak - najlepiej "trójkom" robotniczo-chłopskim. A później 10 lat zsyłki w trybie decyzji administracyjnej. Jak prawo, to "Prawo" . "i" jak sprawiedliwość, to "Sprawiedliwość". Odpowiedz Link Zgłoś
klex1 Re: sPiSek, sPiSek, wszędzie sPiSek.......... 13.10.05, 15:04 Niestety z ca. 41 % poparcia SLD przed 4 laty nie zostalo zbyt wiele. Chyba jednak nie wszyscy w Polsce pragna zycia w bezprawiu i niesprawiedliwosci ? Odpowiedz Link Zgłoś
softeam Re: sPiSek, sPiSek, wszędzie sPiSek.......... 13.10.05, 15:21 klex1 napisał: > Niestety z ca. 41 % poparcia SLD przed 4 laty nie zostalo zbyt wiele. Chyba > jednak nie wszyscy w Polsce pragna zycia w bezprawiu i niesprawiedliwosci ? A co do rzeczy ma SLD? Nikt nie mówi o bezprawiu i niesprawiedliwości, lecz o tym jakie prawo i jaka sprawiedliwość. Hasła i demagogia to zbyt mało. Odpowiedz Link Zgłoś
klex1 Re: sPiSek, sPiSek, wszędzie sPiSek.......... 13.10.05, 15:36 Nie wiem, czy zwrociles uwage, ze moja wypowiedz odnosila sie do takiej oto opinii: "MY NIE CHCEMY ( w większości) ułanów i szpicli szukających wroga, zdrady, CHCEMY żebyście się od nas odczepili, pozwolili spokojnie robić swoje-ŻYĆ" Rzady SLD natomiast byly klinicznym przypadkiem takiej wlasnie postawy: "odczepcie sie i pozwolcie spokojnie robic swoje". Sojusz zaczynal z 40 % poparciem, a teraz ledwo zipie. Czyz nie ma to zwiazku z reakcja wiekszosci Polakow na te wlasnie postawe. A moze uwazasz, ze byly to rzady prawa i sprawiedliwosci: te rywiny, sobotki, dlugosze, siwce, prezie, orleny, znowu prezie, jakubowskie, peczaki itd., itd. I to jest odpowiedz na twoje pytanie o SLD. I nawet jesli ta wyliczanka rzeczywiscie brzmi cokolwiek haslowo, to z demagogia nie ma nic wspolnego. To sa fakty. Odpowiedz Link Zgłoś
softeam Re: sPiSek, sPiSek, wszędzie sPiSek.......... 13.10.05, 15:47 klex1 napisał: > Nie wiem, czy zwrociles uwage, ze moja wypowiedz odnosila sie do takiej oto > opinii: > "MY NIE CHCEMY ( w większości) ułanów i szpicli szukających wroga, zdrady, > CHCEMY żebyście się od nas odczepili, pozwolili spokojnie robić swoje-ŻYĆ" > > Rzady SLD natomiast byly klinicznym przypadkiem takiej wlasnie > postawy: "odczepcie sie i pozwolcie spokojnie robic swoje". Sojusz zaczynal z > 40 % poparciem, a teraz ledwo zipie. Czyz nie ma to zwiazku z reakcja > wiekszosci Polakow na te wlasnie postawe. A moze uwazasz, ze byly to rzady > prawa i sprawiedliwosci: te rywiny, sobotki, dlugosze, siwce, prezie, orleny, > znowu prezie, jakubowskie, peczaki itd., itd. I to jest odpowiedz na twoje > pytanie o SLD. I nawet jesli ta wyliczanka rzeczywiscie brzmi cokolwiek > haslowo, to z demagogia nie ma nic wspolnego. To sa fakty. Akurat SLD mnie nie bawił i nie bawi. Gdybyś przejrzał stare fora, to byś wiedział, że widziałem w nich wyłącznie czystą dialektykę marksistowską. Ale właśnie dlatego wywoływanie duchów SLD, ich "orłów" i osiągnięć w dyskusji o innej rzeczywistości jest demagogią. Odpowiedz Link Zgłoś
tzetze1 PRZEBUDZENIE MORDORU ! ! ! 13.10.05, 14:32 Wszelkiej masci plugastwo, banda nierobow i pogrobowcow obudzila sie bo zagrozona jest ich wegetacja leni za cudze pieniadze. Niechby ogien ich pochlonal a za 50 lat przegonilibysmy Niemcy! A tak bedzie jak zawsze czyli nijak. Sila zbiorowosci to sila jej najslabszego ogniwa - dlatego Spartanie zrzucali staruszkow ze skaly. Odpowiedz Link Zgłoś
paszczakowna1 "Solidarnosc spoleczna" wg PiS-u - cos tu nie gra 13.10.05, 19:05 Kaczynski szermuje haslem 'Polski solidarnej", aby odciac sie od tych niedobrych liberalow. A co w tym czasie proponuje PiS? Bankructwo biednych gmin, zwlaszcza okolic wielkich miast. 80% podatku od osób fizycznych do gminy, w ktorej czlowiek pracuje (gdzie i tak placi niezly podatek zaklad pracy, np. za grunty), a tylko 20% do gminy, gdzie mieszka (obecnie calosc przeznaczona na cele lokalne). Aha, pardon, rzad laskawie przesunie recznie, jesli gdzie bedzie za malo. Szczegoly tutaj: www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_051013/kraj/kraj_a_1.html Fajne, co? Zwlaszcza, jak czlowiek sobie uswiadomi, ile firm ma glowna siedzibe i kadry w wielkich miastach (nawet jak czlowiek fizycznie pracuje gdzie indziej). Warszawa sie ucieszy, ale kto jeszcze? I ladnie PiS traktuje swoich wlasnych wyborcow (w duzej mierze z mniejszych miejscowosci). Odpowiedz Link Zgłoś
kacosk Re: Ruszyli na pomoc Kaczyńskiemu 13.10.05, 07:26 Kaczyński to człowiek z klasą Tusk bez Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczonyryj Re: Ruszyli na pomoc Kaczyńskiemu 13.10.05, 07:49 Odpowiadasz na : kacosk napisała: > Kaczyński to człowiek z klasą Tusk bez może i z klasą,ale KURDUPEL.Ładnie będzie wyglądał z babą jagą u boku jako reprezentant 50 milionowego narodu,To bedzie dopiero klasa Odpowiedz Link Zgłoś
doktor.1 Do zapijaczonego ryja ! 13.10.05, 07:58 Wytrzeźwiej, bo po wczorajszym chlaniu jeszcze ci "leci dym z czaszki" i walisz na oślep w klawiaturę. Stąd też "spłodziłeś" gniot na miarę nagrody "Gniot dnia na GW". Jakoś dziwnym trafem poprzednio 2-krotnie głosowałeś, - jak mi się zdaje na Aleksandra Pierwszego Kłamliwego, który choć ułanem nigdy nie był, to nogi ma tak "proste" jakby całe życie jeździł na koniu, a i szewcem zdaje mi się - też nie był, a chleje gorzałę jak szewc. Więc odczep się od L. Kaczyńskiego, bo swym intelektem Kaczyńskiemu nie dorastasz do pięt, prostaczku. ____________ qvovadis.eblog.pl Odpowiedz Link Zgłoś
tim7 Re: Do zapijaczonego ryja ! 13.10.05, 08:26 Nooo !!! To nam si ksiundz popisał !!! A gdzie kultura i miłość bliźniego ! Jeszcze ksiundz dzis zadnego chlopca nie przyszpilil do "spowiedzi", ze taki jad z samego ranka ? > Jakoś dziwnym trafem poprzednio 2-krotnie głosowałeś To ksiundz widze nawet zdolności wróżkarskie posiada, albo bardzo sprawny aparat śledczy... Skandal, zeby kler teraz tak dupe kaczorom lizał. Zero honoru, zero... Odpowiedz Link Zgłoś
tim7 Re: Do zapijaczonego ryja ! 13.10.05, 08:27 Aha ! no i ksiundz nam tu dopiero klase pokazał !!! Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczonyryj Re: Do zapijaczonego ryja ! 13.10.05, 09:10 > Wytrzeźwiej, bo po wczorajszym chlaniu jeszcze ci "leci dym z czaszki" > i walisz na oślep w klawiaturę. Stąd też "spłodziłeś" gniot na miarę > nagrody "Gniot dnia na GW". > > Jakoś dziwnym trafem poprzednio 2-krotnie głosowałeś, - jak mi się zdaje > na Aleksandra Pierwszego Kłamliwego, który choć ułanem nigdy nie był, > to nogi ma tak "proste" jakby całe życie jeździł na koniu, a i szewcem > zdaje mi się - też nie był, a chleje gorzałę jak szewc. > > Więc odczep się od L. Kaczyńskiego, bo swym intelektem Kaczyńskiemu > nie dorastasz do pięt, prostaczku. > > __odpowiadam.Nie wiem jaki z ciepie doktor,ale jeśli taki jak ja za zapijaczony, to raczej kiepski.Jeśli ci sie nie podoba mój adres to dla ciebie nie zmienie na lalaczka.to twoja sprawa.A w ogóle to skąd wiesz ,że jestem prostaczkiem, a nie prostaczka? w poprzednich wyborach ludzie mieli do wyboru głosować na tego z siekierką(z całym szacunkiem dla jego wcześniejszych zasług)_i rozpiepszającym wszystko i wszystkich.I wybrali normalność.A,żenasz pierwszy ma czasami "kłopory z golenią" jak sie nachla, to można przeżyć. Doktorku jeden popacz na tych bliżniaczków.Ich jedynym nadrzędnym celem jest dopieprzyć komu kolwiek, nie ważne komu , Ich filozofią jest kogoś rozwalić.A Polsce jest potrzebny prezydent stabilizacji, a nie rozrabiaka. No i ta prezencja, to też ważna rzecz.Po obecnej pierwszej damie baba jaga.Nie wyobrażam tego sobie.W końcu prezydencka para ma pełnić głownie funkje reprezentacyjne,reprezentowzć na wizji naród polski.Tak jakl Kompania Reprezentacyjna Wojska Polskiego_jest wizytówką naszej armii. Ps.wypisz sobie receptę na sapiencję , idz do apteki wykup i regularnie ,no tyjuż wiesz co to jest i na co. pzdr.________ Odpowiedz Link Zgłoś
szamoni Re: Do zapijaczonego ryja ! 13.10.05, 10:10 Głupiś/aś jak but od lewej nogi Odpowiedz Link Zgłoś
pan12345 Re: Do zapijaczonego ryja ! 13.10.05, 13:26 bez pozdrowień, podsumuję mamy głosować na Tuska pomimo, że to też Piskorski lub Lewandowski Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Do zapijaczonego ryja ! 13.10.05, 13:58 Głosujemy wszyscy na Tuska. Tylko On zapewni Polsce rozwój. Odpowiedz Link Zgłoś
doktor.1 Do wrojoz ! 13.10.05, 15:55 Sparafrazuję twój tekst : "Głosujemy wszyscy na Tuska. Tylko On zapewni Polsce niedorozwój". Dlaczego niedorozwój ? Poczytaj, co w tej kwestii mam do powiedzenia, na qvovadis.eblog.pl , a tu nie bedę się powtarzał i uświadamiał takich ograniczonych ludzi jak ty. Odpowiedz Link Zgłoś
doktor.1 Do zapijaczonego ryja ! Errata 13.10.05, 14:15 Nie podjąłeś/aś merytorycznej dyskusji, za to wygłupiłeś/aś się po raz kolejny. W swoim tekście popełniłeś/aś tyle błędów, że nie sposób przejść obok nich. Oto errata twojgo tekstu : Jest : za zapijaczony ( czyżby podwójnie jesteś zapijaczony/na ? ) winno być : zapijaczony. Jest : lalaczka, winno być : laleczka (i wcale nie moja sprawa ta owa laleczka ! ) Jest : rozpiepszającym, winno być : rozpieprzającym. Jest : A,żenasz, winno być : A że nasz. Jest : kłopory, winno być : kłopoty. Jest : popacz, winno być : popatrz. Jest : Doktorku jeden Winno być : Doktorze jeden ( nie Doktorku ! - bo to jest określenie pogardliwe, nie piszczotliwe w twoich ustach/twoim tekście ! ) Jest : popacz, winno być : popatrz. Jest : A Polsce jest potrzebny prezydent stabilizacji, a nie rozrabiaka. Winno być : A Polsce jest potrzebny prezydent stabilizujący sytuację gospodarczą Polski, a nie następny rozrabiaka w osobie D. Tuska, który jużzdążył pokazać 4 czerwca 1992r. swym uczestnictwem w obalaniu rządu J. Olszewskiego, że jest przeciwny propolskiemu rządzeniu Polską, przeciwny lustracji i dekomunizacji. Jest : Po obecnej pierwszej damie baba jaga. Przyznam, że nie wiem, o co ci chodzi. Czyżbyś sugerował/ła, że żona L. Kaczyńskiego wygląda jak Baba Jaga ? To chyba nie widziałeś/łaś się dawno w lustrze ! Jest : funkje, winno być : funkcje. Jest : reprezentowzć, winno być : reprezentować. I oto pobieżnie naliczyłem 12 błędów w tak krótkim teście, ale najważnieszy błąd to merytoryczny całej wypowiedzi. WNIOSEK ? Jest tylko jeden : - nie kwalifikujesz się absolutnie do żadnych wypowiedzi na publicznym forum, a twoje miejsce jest nie przy komputerze, a w szkolnej ławce w celu edukowania się. A jeśli mimo tego, że podałem link na mój blog, nie skorzystałeś/aś w tego dobrodziejstwa, to nie wypisuj opinii o mnie, jeśli o mnie nie wiesz nic. Jednakże po treści twojego postu jednoznacznie stwierdzam, że jesteś ot takim małym, maluczkim prymitywem społecznym, wtórnym analfabetą i kompletnym tępakiem w dziedzinie społeczno-politycznej. Więc co ci pozostaje oprócz edukacji ? - Dziub w kubeł, prostaczku ! _____________ qvovadis.eblog.pl Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczonyryj Re: Do zapijaczonego ryja ! Errata 13.10.05, 16:37 Szanowny Panie Doktorze 1.Jeśli bierzesz takie błedy jak lalaczka zamiast laleczka ,czy kłopory za kłopoty,a funkje zamiast funkcje za błedy ortograficzne ,to gratuluję poczucia humoru.Ja po prostu żle trafiam w klawisze, a jak trafiam to nie w ten klawisz co trzeba( zapijaczoneryje zazwyczaj tak mają z powodu drżenia rąk,a z jakiego powodu, to pewnie Wiesz, po prostu za dużo chleją, tak chleją nie chlają).Nazwałbym to takim rodzajem dyslekcji.Ale dziękuję za erratę .Bardzo mnie ubawiła.A sapiencjum to kup i uzupełniaj, to moze sobie wymyślisz własny link (to taki bez cyferek na końcu). a z tym moze być ciężko w Twoim przypadku. Panie doktor1. Pozdrawiam. zapijaczonyryj. ps.Nadal twierdze,że Pierwsza Para powinna mieć reprezentacyjny wygląd(tak jak Kompania Reprezentacyjna WP tylko w większym wymiarze) .Oczywiście jako dodatek do reszty, tej zasadniczej. A w ogóle to wyższe wykształcenie powinno być obowiązkowe dla osób starających się o to stanowisko, a ten warunek obaj kandydaci spełniają. Odpowiedz Link Zgłoś
doktor.1 Re: Do zapijaczonego ryja ! 13.10.05, 14:24 Nie podjąłeś/aś merytorycznej dyskusji, za to wygłupiłeś/aś się po raz kolejny. W swoim tekście popełniłeś/aś tyle błędów, że nie sposób przejść obok nich. Oto errata twojgo tekstu : Jest : za zapijaczony ( czyżby podwójnie jesteś zapijaczony/na ? ) winno być : zapijaczony. Jest : lalaczka, winno być : laleczka (i wcale nie moja sprawa ta owa laleczka ! ) Jest : rozpiepszającym, winno być : rozpieprzającym. Jest : A,żenasz, winno być : A że nasz. Jest : kłopory, winno być : kłopoty. Jest : popacz, winno być : popatrz. Jest : Doktorku jeden Winno być : Doktorze jeden ( nie Doktorku ! - bo to jest określenie pogardliwe, nie pieszczotliwe w twoich ustach/twoim tekście ! ) Jest : popacz, winno być : popatrz. Jest : A Polsce jest potrzebny prezydent stabilizacji, a nie rozrabiaka. Winno być : A Polsce jest potrzebny prezydent stabilizujący sytuację gospodarczą Polski, a nie następny rozrabiaka w osobie D. Tuska, który jużzdążył pokazać 4 czerwca 1992r. swym uczestnictwem w obalaniu rządu J. Olszewskiego, że jest przeciwny propolskiemu rządzeniu Polską, przeciwny lustracji i dekomunizacji. Jest : Po obecnej pierwszej damie baba jaga. Przyznam, że nie wiem, o co ci chodzi. Czyżbyś sugerował/ła, że żona L. Kaczyńskiego wygląda jak Baba Jaga ? To chyba nie widziałeś/łaś się dawno w lustrze ! Jest : funkje, winno być : funkcje. Jest : reprezentowzć, winno być : reprezentować. I oto pobieżnie naliczyłem 12 błędów w tak krótkim teście, ale najważniejszy błąd to merytoryczny całej wypowiedzi. WNIOSEK ? Jest tylko jeden : - nie kwalifikujesz się absolutnie do żadnych wypowiedzi na publicznym forum, a twoje miejsce jest nie przy komputerze, a w szkolnej ławce w celu edukowania się. A jeśli mimo tego, że podałem link na mój blog, nie skorzystałeś/aś w tego dobrodziejstwa, to nie wypisuj opinii o mnie, jeśli o mnie nie wiesz nic. Jednakże po treści twojego postu jednoznacznie stwierdzam, że jesteś ot takim małym, maluczkim prymitywem społecznym, wtórnym analfabetą i kompletnym tępakiem w dziedzinie społeczno-politycznej. Więc co ci pozostaje oprócz edukacji ? - Dziób w kubeł, prostaczku ! _____________ qvovadis.eblog.pl Odpowiedz Link Zgłoś
doc900 Re: Do zapijaczonego ryja ! 13.10.05, 13:06 gratuluje bardzo dobrej,cietej riposty doktorowi. Ja moge od siebie dodac ze przeciez wybory prezydenckie to nie wybory MISTER UNIVERSUM, choc dzis tak 90% ludzi uwaza z tego co widze. Pilsudzki tez uroda nie grzeszyl a kawal z niego bylo dobrego i porzadnego chlopiska.Chyby nikt nie powie ze nie zrobil dla Polski i Polakow o wiele wiecej dobrego niz piekny Kwasniewski Odpowiedz Link Zgłoś
smierdzacy_pisior lech "spieprzaj dziadu" kaczyński 13.10.05, 13:49 lech "spieprzaj dziadu" kaczyński to prawdziwy mistrz ciętej riposty i mówca na miarę greckich filzofów Odpowiedz Link Zgłoś
citizenl Re: lech "spieprzaj dziadu" kaczyński 13.10.05, 15:14 Wujek Mistrz Cietej Riposty wstaje, patrzy na klauna i mowi: Spieprzaj Dziadu! Stare kawaly nabieraja nowego znaczenia :) Jak zlosliwy gnom wygra wybory to juz tylko kawaly nam pozostana do smiechu. Odpowiedz Link Zgłoś
dex3 Re: Ruszyli na pomoc Kaczyńskiemu 13.10.05, 08:23 Lepsza kulturalna baba jaga niż taka prosta kuchara ze świętym obrazkiem w tle................... Odpowiedz Link Zgłoś
x-y-z Re: Ruszyli na pomoc Kaczyńskiemu 13.10.05, 12:22 zapijaczonyryj napisał: > może i z klasą,ale KURDUPEL.Ładnie będzie wyglądał z babą jagą u boku jako > reprezentant 50 milionowego narodu,To bedzie dopiero klasa To tylu was do Polski napłynęło ?!!!!! Przerażenie ogarnia Nie to jest wazne jak człowiek wygląda, ale to co ma w głowie i dobrze byloby gdybyś dorósł i to wreszcie zrozumiał Odpowiedz Link Zgłoś
ormoczuwa Miotła Baby-Jagi... 13.10.05, 12:58 zapijaczonyryj napisał: "może i z klasą,ale KURDUPEL.Ładnie będzie wyglądał z babą jagą u boku jako > reprezentant 50 milionowego narodu,To bedzie dopiero klasa" ============================ i miotłą do przeganiania - kolaborantów, żydów, całujących-się-inaczej, anty- -rydzyków i moralnie nieposłusznych. 100 lat do tyłu, czyli - wesoło ! Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: internet, media 13.10.05, 12:36 He, że niby sama Polska B "na pomoc Kaczyńskiemu". Jakoś nic o internautach i necie - gdzie "na pomoc Kaczyńskiemu" bardzo dużo teraz o nadmiernej promocji Tuska przez media. Kaczorek ma program, Tusk ma program telewizyjny. Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Ruszyli na pomoc Kaczyńskiemu 13.10.05, 13:57 Malutki Kaczyński człowiek z kasą? Skąd on może miec kasę? To trzeba zarobić! Kaczyński umie burzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
indianski [...] 13.10.05, 07:29 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
trojanska A poparcie ciagle "rośnie" 13.10.05, 07:32 A tymczasem zdaniem naszych wybitnych sondażowni poparcie dla Tuska stale rośnie, niedługo będzie takie jak kiedyś na Front Jedności Narodu Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: A poparcie ciagle "rośnie" 13.10.05, 07:36 Moherowe berety wymieraja , a nowych nie przybywa . Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.mileyski Re: A poparcie ciagle "rośnie" 13.10.05, 07:46 Intencją Gazety w tym artykule było pokazanie, jacy to prostaczkowie stanowią elektorat Kaczyńskiego, w przeciwieństwie do "udowodnionej" w niezliczonych sondażach masy "inteligentów", obstawiajacych Tuska. Manipulantom medialnym drży ziemia pod nogami, dlatego sugerują swoistą nobilitacje tych, którzy Tuska poprą. Ażeby dodatkowo zbrzydzić i ośmieszyć elektorat Kaczyńskiego, wielokrotnie uzywają nazwy Radia Maryja, licząc buć może na to, że w opiniach zaroi się od przesmiewców moherowych beretów. Gazeta, tudzież inne media mają ludzi za stado baranów. Odpowiedz Link Zgłoś
slaynes Re: A poparcie ciagle "rośnie" 13.10.05, 07:51 Trafiłes w samo sedno, kierują naszą "inteligencją" jak motłochem co niestety swiadczy tylko i wyłącznie o poziomie naszych "inteligentów". Odpowiedz Link Zgłoś
niezapowiedziany Re: A poparcie ciagle "rośnie" 13.10.05, 08:47 dla mnie jest tu mowa przede wszystkim o NSZZ "Solidarnosc" a nie RM. i nie uwazam, zeby byli to "prostaczkowie" itp. natomiast obawiam sie, ze deklaracje poparcia "za nic" sa nieprawdziwe tak jak te przed parlamentarnymi. pozniej okazalo sie, ze PiS obiecuje to i tamto co silniejszym branzom zwiazkowym :) mysle, ze rola zwiazku zawodowego jest inna niz kreowanie polityki. ale to bedzie tez wybor Polakow w tych wyborach jak widac. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.mileyski Re: A poparcie ciagle "rośnie" 13.10.05, 09:28 niezapowiedziany napisał: > dla mnie jest tu mowa przede wszystkim o NSZZ "Solidarnosc" a nie RM. Napisałem "wielokrotnie uzywają nazwy Radia Maryja", a to, że zajmuja się związkami, jest prawdą. Tyle, że RM w kontekście, czy bez, jest jednakowoż próba dezawuowania tak związkowców, jak też pozostałych zwolenników prezydentury Kaczyńskiego. Wtrącenie RM do kontekstu ma odstręczyć wahających się i pokazać, jakie to oszołomstwo składa sie na elektorat L.K. Gra wystarczająco przejrzysta. Odpowiedz Link Zgłoś
niezapowiedziany Re: A poparcie ciagle "rośnie" 13.10.05, 10:30 nic prostszego: niech Lech Kaczynski odetnie sie od RM skoro nie chce aby RM bylo z nim laczone. Odpowiedz Link Zgłoś
slaynes Re: A poparcie ciagle "rośnie" 13.10.05, 10:44 hmm wiesz to sprawa Rydzyka jakie ma poglądy i nawet sam Kaczynski nie moze mu zabronic na niego glosowac. Nie agituj prosze w taki sposob, to jest zenujące. Odpowiedz Link Zgłoś
smierdzacy_pisior Re: A poparcie ciagle "rośnie" 13.10.05, 13:52 Do studia też go Rydzyk zaciaga siłą? Odpowiedz Link Zgłoś
slaynes Re: A poparcie ciagle "rośnie" 13.10.05, 14:57 A musi go ktos zaciagac do swojego wlasnego studia? Odpowiedz Link Zgłoś
rosenkrantz666 Re: A poparcie ciagle "rośnie" 13.10.05, 17:50 > Intencją Gazety w tym artykule było pokazanie, jacy to prostaczkowie stanowią > elektorat Kaczyńskiego Pewnie czytają to forum... Mi się podobne wnioski nasuwają z obserwacji własnych, na forum właśnie. Straciłem już nadzieję, iż jakiś zwolennik PiSu coś z sesnem o ich rprogramie napisze. Albo że Lech K. / Kazik M. coś konkretnego objawią - choćby w telewizji. Odpowiedz Link Zgłoś
x-y-z Re: A poparcie ciagle "rośnie" 13.10.05, 12:26 trojanska napisała: > A tymczasem zdaniem naszych wybitnych sondażowni poparcie dla Tuska stale > rośnie, niedługo będzie takie jak kiedyś na Front Jedności Narodu Pięknie to wymyśliłaś ~trojanska. Masz rację taka jednogłośność jak w czasach, kiedy pieczę nad naszymi myślami trzymał Front Jedności Narodowej. Odpowiedz Link Zgłoś
miss.take Re: A poparcie ciagle "rośnie" 13.10.05, 13:21 trojanska napisała: > A tymczasem zdaniem naszych wybitnych sondażowni poparcie dla Tuska stale > rośnie, niedługo będzie takie jak kiedyś na Front Jedności Narodu Dajcie jeszcze kilku Kurskich a bedzie 100% do niedzieli. Im wiecej Kurskiego, tym mniej Kaczynskiego. Chyba sobie sygnaturke zmienie... Odpowiedz Link Zgłoś
doktor.1 Jak GW promuje D. Tuska, - to dobrze ? 13.10.05, 07:38 Nie wiem dlaczego GW podnosi larum z tego powodu. Zachowujecie się jeszcze gorzej niż za komuny ! Przecież to nie kto inny jak wy - redaktorzy trąbicie codziennie o wolności, a wadzi wam, że zdecydowana ( jednak ! ) większość uprawnionych do głosowania i WOLNYCH obywateli zagłosuje na Lecha Kaczyńskiego ? A kto dał wam prawo do deprecjonowania w różny wyrafinowany sposób tych, którzy nie będą głosować na D. Tuska ? A wy co robicie razem z TVN-em ? Promujecie prawem Kalego D. Tuska i wszystko jest ok ? I te wasze kłamliwe sondaże o druzgocącej przewadze Tuska nad Kaczyńskim ! Fuj ! Zbiera mi się na wymioty. Popatrzcie sobie na wyniki sondaży niezależnej Polskiej Grupy Badawczej, która w porównaniu z OBOP-em, Pentor-em,CBOS-em i GW - miała jak do tej pory mieszczące się w granicach błędu +/- 3 %, podczas gdy wyżej wymienione "osiągały na życzenie mocodawców" nawet 12-procentowe "kominy" na korzyść Tuska. www.pgb.org.pl/ ____________ qvovadis.eblog.pl Odpowiedz Link Zgłoś
q100sh Re: Jak GW promuje D. Tuska, - to dobrze ? 13.10.05, 09:30 Trafiliście w samo sedno tarczy przyjacielu:)))) To co wyczynia GW i TVN to bardzo nieładne faworyzowanie Tuska:(((((( Śledząc debaty w tym programie na każdym kroq to widać. Widać także, że Tusk jest wyuczonym, przygotowanym przez ogromny sztab ludzi magnetofonem populistycznego werbalizmu:P:P:P Wystarczy wyłączyć głos i jedynie patrzeć. Bez fonii jego gibanie się na krzesełq, fałszywy uśmieszek i wytapetowana buziuchna najwidoczniej świetnie oddziałuje na podatnych obywateli naszego kraju:((((( W zasadzie nie odpowiedział konkretnie na żadne pytanie, a przyparty prostymi pytaniami przez Kaczyńskiego (nie jest to oczywiście mój ideał) wygłaszał greckie perrory i sie zapowietrzał:)) Smutne jest to, że ludzie nie dostrzegają tak oczywistych niedociągnięć. Z resztą, "a widzisz tu jakieś dociągnięcia?" Pozdrawiam ludzi myślących:)) Można za Kaczyńskim nie przepadać, bo naraził się wielu, ale rozróżniać fałsz po prostu należy:))) Odpowiedz Link Zgłoś
lks17 Re: Jak GW promuje D. Tuska, - to dobrze ? 13.10.05, 10:50 "Trafiliscie w samo sedno tarczy przyjacielu." Sedno Twojej tarczy to "gibanie na fotelu, ..., falszywy usmiech" i inne odkrycia i obserwacje na poziomie gebelsika z komitetu powiatowego bylej przewodniej. Twoj apel o myslenie zastosuj wpierw do siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Jak GW promuje D. Tuska, - to dobrze ? 13.10.05, 14:03 Popieranie Tuska jest logiczne, bo to rozwój Polski. Popieranie Kaczyńskiego to byłby regres. A kto chce zacofania w stylu Rydzyka? Odpowiedz Link Zgłoś
rosenkrantz666 Re: Jak GW promuje D. Tuska, - to dobrze ? 13.10.05, 15:44 > (...) wadzi wam, że zdecydowana ( jednak ! ) większość > uprawnionych do głosowania i WOLNYCH obywateli zagłosuje na Lecha > Kaczyńskiego ? O k...., prorok! A możesz podać wynik wyborów, bo może bym sie z kim założyłi wygrał..... Odpowiedz Link Zgłoś
yuhma Jaki elektorat, taki kandydat 13.10.05, 07:39 Troche sie waham, na kogo glosowac. Postanowilem przyjerzec sie elektoratowi obu kandydatow. ELEKTORAT KACZYNSKIEGO - Kaczyński jest mi naturalnie bliższy. Jestem narodowcem. - john_wayne - Tworzone sa komitety poparcia w całym kraju. Mnie to nie przeszkadza. Nie wiem tylko czy mobilizacja nie jest spóźniona. - sawa.com - Kaczyński to człowiek z klasą Tusk bez - kacosk - A tymczasem zdaniem naszych wybitnych sondażowni poparcie dla Tuska stale rośnie, niedługo będzie takie jak kiedyś na Front Jedności Narodu - trojanska ELEKTORAT TUSKA - Kacza sotnia. Co za nieciekawe nazwiska !!!! Nie daj Bóg gnić pod ich "knutem" - hrabiaa - Sam Lech Kaczyński nie jest w stanie objechać przed drugą turą całej Polski, a brata bliźniaka ma tylko jednego. Wcale sie nie dziwie : jak stary Kaczynski zobaczyl te dwa potworki, to drugi raz mamuski juz nie chcial przelecec. - indianski - Moherowe berety wymieraja , a nowych nie przybywa. - jw. Dzieki Panie Hrabio i indianski bracie. Juz wiem z tuskistami mi nie po drodze. Nie lubie chamstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
ja.kaczynski Re: Jaki elektorat, taki kandydat 13.10.05, 07:44 Podobno. Gratuluje wyboru :). Odpowiedz Link Zgłoś
blackkot Re: Jaki elektorat, taki kandydat 13.10.05, 10:09 yuhma , przyłączm się. Też nie lubię chamstwa i też nie głosuję na Tuska. Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Jaki elektorat, taki kandydat 13.10.05, 14:06 Większość głosuje na Tuska. Pozostałych weżmiemy w opiekę bo tego mogą potrzebować. Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Niechaj klasyką się nie brzydzi 13.10.05, 07:46 kto chce być wierny Nowym Czasom! Mówimy: "KACZOR!" - myślimy: "RYDZYK!"... Mówimy: "RYDZYK!" - myslimy: "KACZOR"!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ja.kaczynski Przasna poezja :). 13.10.05, 07:49 Wymaga troche pracy ale to poczatek dnia dopiero :). Poeci tak naprawde budza sie kolo poludnia. Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Nie przaśna, tylko na samym Majakowskim oparta! 13.10.05, 07:53 (Mówimy Partia - myślimy Lenin; Mówimy Lenin - myślimy Partia) Odpowiedz Link Zgłoś
ja.kaczynski Lenin? 13.10.05, 08:00 uchachany napisał: " myślimy Lenin; Mówimy Lenin " Kto to jest Lenin? Odpowiedz Link Zgłoś
smierdzacy_pisior Re: Lenin? 13.10.05, 13:56 "Kaczka duszona w grzybach" w rydzach, z buraczksmi Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.mileyski Precz z fałszywymi "sondazami"! 13.10.05, 07:51 I pleniącymi się fałszywymi "hrabiami" Epidemia jakaś? Odpowiedz Link Zgłoś
kaczor.duce Re: Precz z fałszywymi "sondazami"! 13.10.05, 07:53 Precz! Do zwycięstwa!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ja.kaczynski Re: Precz z fałszywymi "sondazami"! 13.10.05, 07:53 Chrabio, Twoj glos tez sie liczy. Mamy demokracje :). Odpowiedz Link Zgłoś
crackersss I ZNÓW TEN ZŁY KACZYŃSKI!!! KOCHAM WYBORCZĄ 13.10.05, 10:28 za jej apolityczność... Odpowiedz Link Zgłoś
polska444 "najwierniejsi słuchacze Radia Maryja" do worka 13.10.05, 12:57 razem z wyrzuconymi z Samoobrony i (w domyśle) szumowinami innej maści. Rzetelne dziennikarstwo inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
donald_duck1 Versus (j)elita zwolenników Tuska, oświecone lampą 13.10.05, 13:02 Gazety Wyborczej. I co z tych (j)elit wyjdzie? "Europejczyk, a nie żaden koł" Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: I ZNÓW TEN ZŁY KACZYŃSKI!!! KOCHAM WYBORCZĄ 13.10.05, 14:08 Bo Kaczyński faktycznie jest zły. Odpowiedz Link Zgłoś
gatt Re: Niechaj klasyką się nie brzydzi 13.10.05, 07:53 Co Ci zrobił Rydzyk? Posłuchaj choć raz Radia Maryja i wyrób sobie własne zdanie! Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Nic mi nie zrobił, często słucham i (na swój 13.10.05, 07:55 sposób) cenię! Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Niechaj klasyką się nie brzydzi 13.10.05, 14:09 gatt-jesteś chyba nienaprawialny. Rydzyk to pycha, największy grzech. Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Nie masz racji. Ojdyr Rydzyk jest animatorem 13.10.05, 14:24 i twórcą jednego z najbardziej spektakularnych przejawów zafunkcjonowania społeczeństwa obywatelskiego w III RP. Inna rzecz, że opartego w dużej mierze (w dużej, ale wcale nie w całej, jak twierdzi GW i jej akolici)) na negacji, ksenofobii, płytkiej religijności, nacjonalizmie i antysemityzmie. Recz do większej dyskusji zresztą. Odpowiedz Link Zgłoś
doc900 Re: Niechaj klasyką się nie brzydzi 13.10.05, 13:18 Mowimy "Kaczor Donald!"-myslimy:"Unia Wolnosci" Mowimy "Unia Wolnosci!"-myslimy:" Kaczor Donald!!!" Odpowiedz Link Zgłoś
dj.rydzyk Tusk już wygrał 13.10.05, 07:52 To fajnie, że ludzie się angażują, tylko po co skoro Tusk już wygrał, po tym jak Kurski pokazał jakimi ludzmi otacza się Lech Kaczyński, ja definitywnie straciłem chęć głosowania na PiS po tym jak otwarcie poparła ich sekta rydzyka Odpowiedz Link Zgłoś
gatt Re: Tusk już wygrał?????????? 13.10.05, 07:54 Już ci zrobili z mózgu wodę, niestety............. Odpowiedz Link Zgłoś
ja.kaczynski Na dwoje babka wrozyla :). 13.10.05, 07:55 Moze jeszcze zmienisz zdanie? Zobacz kto popiera Tuska :). Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.mileyski Z Rydzykiem to mimo wszystko nieco inaczej 13.10.05, 08:10 Być może nie wszyscy zagłębili się w temat i reaguja, jak pies Pawłowa. Wystarczy zapoznać się z encykliką Jana PawłaII "Laborem Exercens" - to z niej PIS zaczerpnął zasady, będące pewnym wzorcem poglądowym. Wystarczy dodać nieugiętą postawę Kaczyńskiego wobec aborcji i związków homoseksualnych - i mamy naturalne poparcie Srodowiska Rydzyka. Tyle, że to Rydzyk próbuje wspiąć się po plecach Kaczyńskich, a głoszone wsparcie zwiększa jego popularność. Nie wierzcie w to, że dla Kaczyńskich taka sytuacja jest wygodna, ale dzisiaj liczą sie głosy. Poglądy braci są od dawna znane - są przewidywalni. A czy ktoś spróbuje polemizować i przedstawić rzeczowe argumenty przeciwko encyklice JPII? Przemyślcie sobie ten temat, zanim znowu wyskoczycie z przesmiewczymi opiniami o elektoracie Kaczyńskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
evald Re: Z Rydzykiem to mimo wszystko nieco inaczej 13.10.05, 10:29 Tiaa. Jesli to prawda co mowisz, to Kaczynski chce wspiac sie do wladzy na plecach sp. JP2 :(. I przy okazji obrzydzic te idee partackim wykonaniem. Sami sie niedlugo przekonacie do czego doprowadza "solidarne" (wszyscy solidarnie sie skladaja na kleske i zlodziejstwo PiS) rzady PiS. Jakos nigdy nie uslyszalem skad oni chca wziasc kase na swoje glupie pomysly. Z tego wynika ze chca dodrukowac, albo sie zadluzyc. Polska nie moze sie dalej zadluzac, bo grozi to kryzysem gospodarczym, nie mowiac tego, ze zadluzanie = podnoszenie podatkow, nawet jesli nie od razu to w koncu bedzie trzeba zeby pokryc splate dlugu i niemalych odsetek od tego dlugu... I dlatego inteligentni glosuja na Tuska, a nie na bajkopisarza i klamce Kaczynskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
slaynes Re: Z Rydzykiem to mimo wszystko nieco inaczej 13.10.05, 10:45 I ty nalezysz do tych inteligentych glosujacych na Tuska i PO? które do tej pory nie mają programu? tia szkoda słow. Odpowiedz Link Zgłoś
doktor.1 [...] 13.10.05, 08:09 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
arektk Re: Do dj.rydzyk ! 13.10.05, 09:09 Chcialbym uslyszec Twoja opinie na tematy naczelne w radiu maryja czyli: lowienie zydow oraz spisek masonski, nie sadzisz ze budowanie takiej umyslowej klaustrofobii u sluchaczy sluzy tylko jednemu-zwiekszaniu potegi rydzyka, przeczytaj sobie definicje sekty(z dominikanskiego centrum informacji o sektach):" * o charakterze totalitarnym, których liderzy przypisują sobie boski autorytet i prawo decydowania o ważnych sprawach życiowych pozostałych uczestników, * uzależniające uczestników psychicznie i ekonomicznie za pomocą technik psychomanipulacyjnych, * wytwarzające ostry podział rzeczywistości na to co "dobre i pożądane" we wspólnocie i to co "złe i zagrażające" poza wspólnotą łącznie z postulatem zniszczenia tego co zewnętrzne, * wpajające swoim członkom przekonanie o elitarności ruchu i niechęć do jakiegokolwiek dialogu światopoglądowego, izolujące się od reszty społeczeństwa, * prowadzące pod pozorem deklarowanej działalności zorganizowaną działalność przestępczą lub sprzeczną z zasadami współżycia społecznego. " wszystko pasuje doskonale, wiec pytam glosujac na kaczynskiego popierasz sekciarstwo? czy moze chodzi o postulaty socjalne? radosne rozdawnictwo? socjalizm jest ustrojem w ktorego interesie jest tworzenie jak najwiekszej liczby ludzi biednych, blokowanie i utrudnianie wszelkich prob zmiany swojego statusu spolecznego, w koncu i co jest najgorsze - zabijanie w ludziach wszelkiej inwencji i przedsiebiorczosci, prosty przyklad: prowadzisz jednoosobowa dzialalnosc, w sezonie zatrudniasz dwuch trzech ludzi do pomocy, praca nad rozwojem wlasnej firmy zajmuje ci oklo 12-14 h na dobe, profity - jesli jakies beda - beda za pare lat, na razie zadowalasz sie "pensja" w wysokosci 1000-1500 zalezy od utargu, i teraz przychodzi pan kaczynski, zamiast ulatwiac przepisy podatkowe utrudnia je - jesli chcesz skorzystac z ulg musisz wynajac ksiegowego i prawnika, czekac na wiazaca interpretacje z twojego urzedu skarbowego i liczyc sie z nieustajacymi kontrolami urzednikow czekajacych az sie w czyms pomylisz zeby ci dowalic kare. Czy nie latwiej isc na bezrobocie i dostac zasilek? jedynym problemem bedzie tylko stanie w kolejce razem z twoimi bylymi pracownikami, CZY TO JEST TA ROWNOSC KTORA PROPONUJESZ? polska solidarnych w biedzie? Odpowiedz Link Zgłoś
doc900 Re: Tusk już wygrał 13.10.05, 13:22 A nie przeszkadza ci ze Tusk robi konferencje w Hospicjach i na Cmentarzach bo ponoc wg Tuska jak wygra Kaczynski to ludzie zaczna masowo umierac !!!!1 Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Tusk już wygrał 13.10.05, 14:13 Przeszkadza mi to, że Kaczyńskiego popierają mierni, bierni ale mu wierni. Tylko Tusk zapewnia Postęp. Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Ruszyli na pomoc Tuskowi w GW 13.10.05, 08:02 poczekajmy jak Hitler i Mussolini za grobu poprą Kaczyńskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
karrol47 Re: Ruszyli na pomoc Kaczyńskiemu 13.10.05, 08:02 john_wayne napisał: > Kaczyński jest mi naturalnie bliższy. Jestem narodowcem. I mnie Kaczyński jest naturalnie bliższy. Mam 150 cm wzrostu. Kurdupel na prezydenta! Odpowiedz Link Zgłoś
ja.kaczynski Metr piecdziesiat w kapeluszu :). 13.10.05, 08:06 Ale Twoj wzrost to w kapeluszu :). Ja tyle mierze bez nakrycia glowy. Odpowiedz Link Zgłoś
slaynes Re: Ruszyli na pomoc Kaczyńskiemu 13.10.05, 08:06 heh nie jest ci przystojny nie? no ba przecie nasz Tusk to postac piekna i powabna wrecz multimedialna. Odpowiedz Link Zgłoś
doc900 Re: Ruszyli na pomoc Kaczyńskiemu 13.10.05, 13:26 to nie wybory MISTER UNIVERSUM tylko prezydenckie,cos ci sie pomylilo czlowieku !!!!! Jezeli ci sie podobaja ladni panowie to idz Gay Cafe!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lux-ex-silesia OJCIEC RYDZYK - FAŁSZYWY PRZYJACIEL PISu 13.10.05, 08:10 Już Krzaklewski z AWS-em straszliwie się sparzyli na poparciu Radia Maryja. Kaczyńscy - jak widać - mają krótką pamięć. Niech maksyma Immanuela Kanta będzie przestrogą dla PiS-u: "PANIE BOŻE, USTRZEŻ MNIE PRZED MOIMI PRZYJACIÓŁMI, BO PRZED MYMI WROGAMI OBRONIĘ SIĘ SAM". Kurski dostał od PiS-u po nosie za oszczerstwo przeciw Tuskowi. O. Rydzyk dalej kłamie i oczernia. Ojcze Generale Redemptorystów, podejmij wreszcie stosowną decyzję. strona Redemptorystów: www.cssr.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.mileyski Re: OJCIEC RYDZYK - FAŁSZYWY PRZYJACIEL PISu 13.10.05, 08:12 Maksymę tę wypowiedział kardynał Richelieu - doszlifuj wiedzę, zanim zaczniesz się popisywać. Odpowiedz Link Zgłoś
doktor.1 lux-ex-silesia ! 13.10.05, 08:18 Jeśli ktoś ma tu słabą pamięć, - to ty. To Krzaklewski zrobił przekręt, a nie RM. Mam nagrania audio, co mówił Krzaklewski w studio RM i jaki dostał "popał" od słuchaczy za "głosowanie ze ściąg" nad ustawami o charakterze antypolskim, które to ustawy wówczas można było kupić za milion PLN-ów. __________ qvovadis.eblog.pl Odpowiedz Link Zgłoś
dawid88884 [...] 13.10.05, 08:11 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
ja.kaczynski Ksiadz Rydzyk... 13.10.05, 08:13 ... jest teraz w swoim studio. I tam prosze korespondencje kierowac :). Odpowiedz Link Zgłoś
ja.kaczynski Na pohybel ptasiej grypie. 13.10.05, 08:18 Pan Bog nie slucha takich modlitw. I do niedzieli grypa nie zdazy :). Odpowiedz Link Zgłoś
ja.kaczynski " Kaczki waaadzy " 13.10.05, 08:23 Pisz wolniej i staranniej. Nie ekscytuj sie :). Odpowiedz Link Zgłoś
kaczor.duce Re: " Kaczki waaadzy " 13.10.05, 08:24 Ta mysz tak ma - siostro/bracie! Odpowiedz Link Zgłoś
donald_duck1 Donalda nie ruszy, to postać z kreskówki, maskota 13.10.05, 13:05 Co najwyżej wirus komputerowy mógłby zaszkodzić cyborgowi. Odpowiedz Link Zgłoś
doc900 Re: niech ta ptasia grypa dopadnie te KACZORY ! 13.10.05, 13:37 i PIEKNEGO KACZORA DONALDA!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zabanowana.mysz.biala Re: Tusk chory na władze!!! Mcdonald podłe żarc 13.10.05, 08:18 Lepsza kaczyzna - w rondlu! Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.mileyski Pohamujcie! 13.10.05, 08:26 Emocje, emocje i jeszcze raz emocje - niekiedy z domieszką pospolitego chamstwa - jak tu rzeczowo dyskutować? Odpowiedz Link Zgłoś
ja.kaczynski Re: Zwiazek hamulcowych :). 13.10.05, 08:33 hrabia.mileyski napisał: " HRABIO!!!" Przepraszam Chrabio, nie slusze co krzyczysz w tym politycznym zgielku. Prosze, powtorz Chrabio raz jeszcze :). Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.mileyski Re: Zwiazek hamulcowych :). 13.10.05, 08:40 Powtarzam: HRABIO!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zabanowana.mysz.biala Re: Zwiazek hamulcowych :). 13.10.05, 08:42 Prosze tak nie krzyczeć, bo się boję;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
ja.kaczynski Re: Zwiazek hamulcowych :). 13.10.05, 08:44 hrabia.mileyski napisał: "Powtarzam: HRABIO!!!" Do siebie samego piszesz, Chrabio? Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.mileyski Re: Zwiazek hamulcowych :). 13.10.05, 08:49 ja.kaczynski napisała: Przepraszam Chrabio, nie slusze co krzyczysz w tym politycznym zgielku. Prosze, powtorz Chrabio raz jeszcze :). Odpowiedz Link Zgłoś
ja.kaczynski Ok, hrabio :))). 13.10.05, 08:53 Myslalem, ze Chrabio to wloskie imie :). Odpowiedz Link Zgłoś
roztoka PRZEZ HARCE RADIO MARYJNE KOŚCIÓŁ ZNOWU STRACI 13.10.05, 13:33 Mamy konfrontację dwóch modeli Polski, podobnie jak na początku lat 90-ych. Kościół z tamtego zwarcia wyszedł bardzo poraniony i gdyby nie autorytet Jana Pawła II i jego parasol nad Kościołem, straty byłyby o wiele większe. Zaangażowanie Radia Maryja i środowisk maryjnych idzie niestety na konto Kościoła. Kościołowi brak odwagi odcięcia się od inicjatyw politycznych ojca Rydzyka, a przecież interes z Kaczyńskimi jest strasznie niepewny, z niewielkimi szansami na sukces ich rządów. Odpowiedz Link Zgłoś
zabanowana.mysz.biala Re: Kaczka siedzi przy biurku prezydenckim :))). 13.10.05, 09:07 W teatrzyku kukiełkowym? Odpowiedz Link Zgłoś
ja.kaczynski Re: Kaczka siedzi przy biurku prezydenckim :))). 13.10.05, 09:09 Mozna to nazwac teatrem :))). Odpowiedz Link Zgłoś
zabanowana.mysz.biala Re: Kaczka siedzi przy biurku prezydenckim :))). 13.10.05, 09:15 Kurski scenografię projektował i teksty pisał?;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
ja.kaczynski Re: Kaczka siedzi przy biurku prezydenckim :))). 13.10.05, 09:29 Pamietasz Cimoszewicza? Tez w sondazach prowadzil :))). Odpowiedz Link Zgłoś
zabanowana.mysz.biala Re: Kaczka siedzi przy biurku prezydenckim :))). 13.10.05, 09:32 Troszkę nie na temat. To rodzinne u kaczek;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
ja.kaczynski Re: Kaczka siedzi przy biurku prezydenckim :))). 13.10.05, 09:33 Ale tylko troszke :). Sondaz juz jest. Odpowiedz Link Zgłoś
zabanowana.mysz.biala Re: Kaczka siedzi przy biurku prezydenckim :))). 13.10.05, 09:34 Na temat teatrzyków kukiełkowych?;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ja.kaczynski Re: Kaczka siedzi przy biurku prezydenckim :))). 13.10.05, 09:47 Aha, sondaz juz jest :). Prowadzi Tusk - 99% a Kaczor ma jeden glos jakiegos kretyna :). Z ciekawoscia przeczytam gazete w poniedzialek po wyborach. Przeczytasz ze mna :)))? Odpowiedz Link Zgłoś
zabanowana.mysz.biala Re: Kaczka siedzi przy biurku prezydenckim :))). 13.10.05, 10:12 Chętnie! Dziękuję za miłą "pogwarkę", może jeszcze kiedyś;-))) Życzę siostrze miłego dnia! Odpowiedz Link Zgłoś
ja.kaczynski Re: Kaczka siedzi przy biurku prezydenckim :))). 13.10.05, 10:15 Milo bylo. Do nastepnego. Ja jestem kaczor jednojajowy :(. Odpowiedz Link Zgłoś
doc900 Re: Kaczka wisi na piórku!;-)))))))) 13.10.05, 13:40 Kaczor Donald nadiewany ryzem i skrajnym liberalizmem!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
brynk Re: GW HISTERYZUJE JAK ZWYKLE - PUPILEK WISI NA W 13.10.05, 13:33 pupilkiem gazety był Cimoszewisz , "frasyniuczki " , sld... - i wszyszy pzegrali ... i gazeta z nimi , teraz czepiaja sie " tłóska", , czy to nie zakrawa na smiech ....- hahahahahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
slawekm POLACY OBUDŹCIE SIE 13.10.05, 09:54 Grozi nam Polska Rydzyka. Czy tego chcecie? Ja głosuje zdecydowanie na Tuska: www.s1.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś
slaynes Re: POLACY OBUDŹCIE SIE 13.10.05, 10:01 Nie grozi, ja głosuje na Kaczynskiego i dzieki takim jak ty coraz bardziej utwierdzam sie w przekonaniu ze nie popełniam błedu. Za naszą polską "inteligencyje" która z taką łatwoscią potrafi byc mamiona niczym motłoch ja juz podziekował. Niestety grozi nam polska Miodowicza i Waltz o których "czarnowidzacy kampanijni" szybko zapomnieli, ciekawe? Do tego nalezalo by dodac brak programu PO miesiac po wyborach, no chyba ze slogany typu 3*15 to ów program. Odpowiedz Link Zgłoś
evald Re: POLACY OBUDŹCIE SIE 13.10.05, 10:35 Jakiej czarnej kampanii? Jedyne co widze, to kwestia hospicjow. Ale to byla PRAWDA i poczytaj sobie prase, nie bylo to z inicjatywy kogokolwiek z PO,ale kierownika placowki, ktory nie mogl juz zniesc tego jakich warunkach znajduja sie umierajacy. Niech kazdy zada sobie pytanie, czy lepiej nic nie mowic o tym, czy mowic (chociaz to niemila sytuacja) i dzieki temu poprawic ich los. Chcialem tez przypomniec, ze po tej informacji, nagle "magicznym" sposobem znalazly sie dodatkowe srodki na hospicja. I to tlyko i wylacznie dzieki temu naglosnieniu. Poza tym znacznie grozniejsze dla panstwa bedzie, jak sie do wladzy dostanie klamca, ktory w kampani kreuje sie na dobrego dziadka, a fakty pokazuja jaki jest na prawde. Skoro mu tak zalezy na losie biednych, czemu zabiera tm najbardziej potrzebujacym? Moze dlatego, ze oni juz nie zaglosuja : (... Mozna miec rozne poglady, ale prezydent nie moze byc klamca, bajkopisarzem i manipulatorem, ktory najwyzej umie pomachac szabelka i nie interesuje go ile szkody wyrzadzi Polsce przy okazji. Odpowiedz Link Zgłoś
slaynes Re: POLACY OBUDŹCIE SIE 13.10.05, 10:52 Fakty są takie ze pieniądze na hospicja były, co do "czarnokampanistów" to mamy duet Miodowicz-Jarucka z otoczenia Tuska panie zapominalski, no ale coz jak sie ma "Wybiórczą" pamięć.. Odpowiedz Link Zgłoś
hatteras Re: POLACY OBUDZ´CIE SIE 13.10.05, 12:33 W?asnie sie obudzi?em i nie wiem na jakim swiecie zyje???Co drugi to g?upi w tym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: POLACY OBUDŹCIE SIE 13.10.05, 14:20 Głosujemy na Tuska. To zapewnia przyszłość a nie dzielenie biedy. Odpowiedz Link Zgłoś
a.gajewski1 Sztab pisze tu za 3zł/h 13.10.05, 13:01 WIem bo mam znajomego w sztabie Odpowiedz Link Zgłoś
az100 CUD !!! 13.10.05, 09:54 Cała polska prawica popiera socjalistów? Cud czy zboczenie? Odpowiedz Link Zgłoś
natrio Re: Ruszyli na pomoc Kaczyńskiemu 13.10.05, 09:57 Bóg wybaczy i Kaczyńskim, i radiu, co ma ryja Odpowiedz Link Zgłoś
slaynes Re: Ruszyli na pomoc Kaczyńskiemu 13.10.05, 10:02 Bóg wybaczy i tobie o ile istnieje, ja nie. Odpowiedz Link Zgłoś
ja.kaczynski Czy warto sie jeszcze klocic :))). 13.10.05, 10:04 Przeciez wszyscy juz prawie wiedza kto bedzie prezydentem. :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))). Odpowiedz Link Zgłoś
slaynes Re: Do dj.rydzyk ! 13.10.05, 10:03 Tam tanczą Waltz w rytm pięsci Miodowicza, gdzie Komorowski... Odpowiedz Link Zgłoś
the.bill1 POSPOLITE RUSZENIE NA RZECZ KACZYŃSKIEGO 13.10.05, 10:18 Jak widać komunistom nie udało sie do końca ogłupic medialnie Polaków. Zachowali instynkt samozachowawczy. Odpowiedz Link Zgłoś
oja KACZYŃSKI MUSI WYGRAĆ 13.10.05, 10:19 Tylko wtedy możemy się spodziewać rozliczenia tych złodziei z rządów SLD-UP. Tusk może ich co najwyżej po główkach pogłaskać. Co by na Kaczyńskiego nie gadać, zdecydowanie udała mu się walka z korupcją w Warszawie - a tego potrzebuje cała Polska. Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: KACZYŃSKI MUSI WYGRAĆ 13.10.05, 14:22 Kaczyński to konserwa, nie ma szans. Odpowiedz Link Zgłoś
a.ba KRUS to rozwiązanie dla OBSZARNIKÓW !!!! 13.10.05, 10:22 obszarnicy z psl, samoobrony i solidarności powinni płacić podatki i zus tak jak inne DUŻE DOCHODOWE FIRMY. Podpuszczają małorolnych, że to dla ich dobra walczą o KRUS a mają i w d_pie. Zus i podatki powinno płacic się od RZECZYWISTYCH dochodów, obszarnicy WYSOKIE a niedochodowe gospodarstwa małorolne powinny płacić mało bo i tak nie mają z czego płacić. Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin Niedlugo pewnie GW napisze, ze analiza 13.10.05, 10:24 "Mein kampf" wskazuje, ze Hitler tez popieralby Kaczora i ze Kaczor jest, chociaz o tym nie wie, odpowiedzialny za Holocaust na przyklad ;) Odpowiedz Link Zgłoś
evald Re: Niedlugo pewnie GW napisze, ze analiza 13.10.05, 10:37 Nie. ALe jego przemowienia bardzo przypominaja tego pana. On tez bylwybrany w wyborach i mial podobny sposob przemawiania. Zreszta metody kampanii sa tez istne zaczerpniete z podobnej ideologii.. Zgnoic przeciwnika klamstwami i zakrzyczec, zeby nie mogl sie bronic... Odpowiedz Link Zgłoś
doc900 Re: Niedlugo pewnie GW napisze, ze analiza 13.10.05, 13:43 pewnie masz na myśli Kaczora Donalda !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś