Dodaj do ulubionych

WY POLACY NIE LUBICIE NIKOGO...

• Gość: Kwarenda Re: WY POLACY NIE LUBICIE NIKOGO... IP: 195.205.100.* 11.05.01, 23:22
      Oczywiscie ze czujemy sie czasem narodem "wybranym", co jest oczywiscie WIELKIM
      nieporozuminiem. Jednak chciałbym Ci zaproponować poznanie kilku francuzów i
      porozmawianie z nimi, wtedy dopiero poznasz co to znaczy megalomania. I jeszcze
      przy okazji, nie usprawiedliwiając oczywiscie postawy Polaków w czasie wojny,
      do historii holocaustu w Europie od razu zobaczysz, ze to nie tylko "my"
      pomagalismy w tej zbrodni. Żeby tylko wspomniec o Francuzach, ktorych to
      żandarmeria w czasie wojny z ogromna nienawiscia pilnowała przy wywozie Żydów
      do obozów koncentracyjnych, itd. Także, jak widac w całej ówczesnej Europie
      panowała ogólnanienawiść przeciw Żydom. DLACZEGO?????
      Na to pytanie powinniśmy sobie wspólnie razem z Żydami odpowiedzieć, ale to
      chyba wymaga czasu.
    • Gość: antysemi Re: WY POLACY NIE LUBICIE NIKOGO... IP: *.*.*.* 11.05.01, 23:26
      Gość portalu: MALKELE napisał(a):

&#62 NIE TYLKO ŻYDÓW. SIEBIE SAMYCH WZAJEMNIE RÓWNIEŻ. PRZECZYTAŁAM WE FRAGMENTACH
      &#62 WASZE WYPOWIEDZI. MACIE MAŁO ZNAJOMOŚCI HISTORII I CZUJECIE SIE "CHRYSTUSEM
      &#62 NARODÓW" A JESTEŚCIE NAJCZĘŚCIEJ WYŚMIEWANYM NARODEM NA ŚWIECIE. NAWET
      &#62 BŁOGOSŁAWIONEJ PAMIĘCI JAN KARSKI KIWAŁ Z UBOLEWANIEM GŁOWĄ NAD WASZĄ
      &#62 MEGALOMANIĄ. MIAŁAM SZCZĘŚCIE ZNAĆ GO OSOBIŚCIE. A JEGO ŻONA BYŁA ŻYDÓWKĄ, NIE
      &#62 WIEM, CZY WIECIE. BEZSILNA WŚCIEKŁOŚĆ, TO WSZYSTKO NA CO WAS KOCHANI STAĆ, NA
      &#62 JESZCZE NIEJEDNO JEDWABNE. ALE O TYM WIE SIĘ OGÓLNIE. NIE DENERWUJCIE SIĘ TAK,
      &#62 BO WAM SIĘ POGORSZY A LEKARZE W POLSCE PODOBNO KIEPSCY. SZALOM!

Jak czytam takie wypowiedzi to sie mi poprostu niedobrze robi. Autorka listu
      powyzej pisze ze nie lubimy nikogo( a w szczegolnosci zydow). A za co niby Was
      mamy lubic??? Za to ze w czasie wojny nie tylko ze nie pomagaliscie Polsce ale
      jeszcze przyczynialiscie sie do tego ze polscy oficerowie gineli z rak
      bolszewikow, a moze za to ze ojciec naszego "kochanego" prezydenta (Sztolcman)
      byl jednym z wyzszych oficerow NKWD i przyczynil sie do mordowania polskiej
      inteligencji. A moze za to ze po wojnie Polacy bliskowschodniego pochodzenia
      wydawali w rece radzieckie tych ktorzy w czasie wojny wspolpracowali z AK, a moze
      za to ze teraz po tych wszystkich latach domagacie sie zwrotu majatkow rzekomo
      zagarnietych przez Polakow w czasie wojny? Tylko ze jak Wasz narod wiedzial co
      Hitler zamierza z Wami zrobic to zamiast pomoc polsce sie uzbroic, lokowal swoje
      pieniadze w bankacj szwajcarskich. A moze mam Was lubic za to ze chcieliscie
      usunac krzyz z Oswiecimskiego zwirowiska, polskiej ziemi na ktorej gineli Polacy.
      Jakim prawem mowicie nam co mamy robic a czego nie. Czy to jest Wasz kraj ze moze
      cie sobie rozkazywac?? Wiem ze macie tu w Polsce wielu swoich, miedzy innymi
      naszego prezydenta ktory bez najmniejszego pytania zaczal was przepraszac za
      sprawe Jedwabnego, nie majac zadnych dowodow na to ze jest to w 100% prawda. Ale
      tak sie dzieje gdy sie dopuszcza ludzi z Uni Wolnosci (ktorzy sa nozyczkami
      chrzczeni) do zlobu. Wiec nie dziwcie sie ze Was nie lubimy bo naprawde nie mamy
      za co. Wiem ze w tym kraju sa jeszcze ludzie ktorzy wiedza o prawdzie i staraja
      sie ja glosic lecz wasze macki zamykaja im usta roznymi sposobami. Zastanawiam
      sie tylko kiedy reszta naszego narodu sie obudzi i czy nie bedzie juz za pozno.
      Pozdrawiam wszystkich PRAWDZIWYCH POLAKOW.
    • Gość: Emigrant NIECH ZYJE POLSKA!!!!!! IP: *.as2.cle.oh.nolnet.net 12.05.01, 00:39
      Przezylismy trzy zabory, wtrzymalismy mordercow Niemcow, przezilismy komunistyczno-zydowska Rosje,
      przezyjemy Zydkow nowojorskich. Niech zyje Polska!!!

&#62 NIE TYLKO ŻYDÓW. SIEBIE SAMYCH WZAJEMNIE RÓWNIEŻ. PRZECZYTAŁAM WE FRAGMENTACH
      &#62 WASZE WYPOWIEDZI. MACIE MAŁO ZNAJOMOŚCI HISTORII I CZUJECIE SIE "CHRYSTUSEM
      &#62 MEGALOMANIĄ. MIAŁAM SZCZĘŚCIE ZNAĆ GO OSOBIŚCIE. A JEGO ŻONA BYŁA ŻYDÓWKĄ, NIE
      &#62 WIEM, CZY WIECIE. BEZSILNA WŚCIEKŁOŚĆ, TO WSZYSTKO NA CO WAS KOCHANI STAĆ, NA
      &#62 JESZCZE NIEJEDNO JEDWABNE. ALE O TYM WIE SIĘ OGÓLNIE. NIE DENERWUJCIE SIĘ TAK,

• Gość: Lydia/se Re: NIECH ZYJE POLSKA!!!!!! IP: *.telia.com 12.05.01, 12:53
        Do EU i tak polacy nie wejda a jak juz to sie uda po wielkich modlach do
        Jewrejów (Jasiek - papiez daje wam najlepszy przyklad jak prosic i przepraszac)
        to i tak bedziecie trzecia kat.(kat III) europejczyków.
        • Gość: Viva Re: NIECH ZYJE POLSKA!!!!!! IP: 206.112.120.* 13.05.01, 09:26
          Gość portalu: Lydia/se napisał(a):

&#62 Do EU i tak polacy nie wejda a jak juz to sie uda po
          wielkich modlach do
          &#62 Jewrejów (Jasiek - papiez daje wam najlepszy przyklad
          jak prosic i przepraszac)
          &#62
          &#62 to i tak bedziecie trzecia kat.(kat III) europejczyków.

Zal mi Cie Lydia/Se, Ty nawet do kategorji wymienionej
          przez Ciebi Jeszcze nie doroslas.
          Niemusisz az tak bardzo rozczulac sie z tego powodu, a
          modly przydalyby Ci sie o wlasne zdrowie.

Viva
    • Gość: Viatr NIE LUBICIĘ TYCH NA ZDJĘCIACH ! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 13.05.01, 14:51

&#62 NIE TYLKO ŻYDÓW. SIEBIE SAMYCH WZAJEMNIE RÓWNIEŻ.

Tak.

Jeśli na tych zdjęciach jest ktoś kto pochodzi z Polski, też go nie lubię !

Sam(a) popatrz !

www.strony.poland.com/palestine/

pozdrawiam
    • Gość: Zbych Re: WY POLACY NIE LUBICIE NIKOGO...a zwłaszcza was IP: 217.96.53.* 14.05.01, 20:25

Słuchając wypowiedzi(obelg)wypowiedzianych przez waszych przywódców trudno się
      dziwć że tak bardzo was nie lubimy
    • Gość: M.Sz. Re: WY POLACY NIE LUBICIE NIKOGO... IP: 194.92.199.* 15.05.01, 16:48

Nie przesadzaj!
      A że nie lubimy Żydów to żadna tajemnica, powinniśmy
      wreszcie głośno to powiedzieć i skończyć temat biednych
      i prześladowanych Żydów w Polsce.
      Od jakiegoś czasu śledzę na wypowiedzi szczególnie Tobie
      podobnych na temat naszego narodu i jakoś nie mogę
      zapałać sympatią do ich autorów!!!

• Gość: Jose Re: WY POLACY NIE LUBICIE NIKOGO... IP: 206.112.109.* 21.05.01, 23:15

I tak nam z tym DOBRZE, daj juz sobie spokoj czepnij sie psiego OGONA, i wara z
      Polskiego podworka.
      Nikt Cie nie zaprasza do Polski, wiec czego szukasz , dziury w d...ie a moze
      niemasz pod reka SPLUWACZKI.
      Zglos sie do swoich lekjarzy, oni cie napewno podlecza, bo o calkowitym
      wyleczeniu mozesz zapomniec.
      Twoja choroba jest NIENAWISC, masz to chyba od urodzenia, a jesli nie - to
      prawdopodobnie w domu Cie w to wpedzili.
      Jak niemasz lepszego zajecia, to znajdz sobie Chlopaka , czy Panienke , naprawde
      jest mi wszystko jedno.

Coz Ci moge zyczyc, chyba zdrowia najbardziej Ci potrzeba, ale zycze Ci rowniez
      powodzenia , tak w zyciu prywatnym, jak i w ciezkich trudach na tym forum.

Bog z Toba!

• Gość: Monika Re: A kogo Wy lubicie?????????????????????????????????????????? IP: 206.112.121.* 22.05.01, 21:50
      A kogoz Wy lubicie szanowna MALKELE???????????????????
    • Gość: Polak Re: WY POLACY NIE LUBICIE NIKOGO... IP: 206.112.125.* 23.05.01, 08:24
      I tak Nam z tym DOBRZE.............
    • Gość: Żeglarz Re: WY POLACY NIE LUBICIE NIKOGO... IP: *.jeleniag.cvx.ppp.tpnet.pl 24.05.01, 23:36
      Są Polacy i Polaczki.
      Polacy to normalny naród. Polaczki to mieszkancy zapyzialego Polaczkowa.
      Mnie z nimi nic nie łączy. To są śmiecie. Należy odrózniać Polaków od Polaczków.
      Pozdrawiam
      Ż.
    • Gość: Vist WY ŻYDZI PRZYCZEPICIE SIĘ DO KAŻDEGO - PO CO ? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 24.05.01, 23:56

&#62BEZSILNA WŚCIEKŁOŚĆ, TO WSZYSTKO NA CO WAS KOCHANI STAĆ, NA

Miła Makele :-)

Jakoś nie odczuwam wściekłości ani bezsilności....

Ostatniego Żyda widziałem w 1968 roku :-))

Nie mam najmniejszych powodów, aby nie lubić osób których nie znam :).

Żydzi mnie ni interesowali do czasu póki w TV nie zobaczyłem

jak mordują bezbronnych....

Nie myślę, że macie coś ciekawego dla mnie... :-((

Ale prawda. NIE LUBIĘ MORDÓW ! ANI MORDERCÓW !

NIE LUBIĘ MORDERCÓW Z JEDWABNEGO, OSWIĘCIMIA I PALESTYNY.

Czy to znaczy, że nie lubię nikogo ? ??
    • Gość: ethanol Re: WY POLACY NIE LUBICIE NIKOGO... IP: *.coh.org 25.05.01, 00:00
      MALKELE: a was NIKT nie lubi
    • Gość: Szlomcio Re: WY POLACY NIE LUBICIE NIKOGO... IP: *.proxy.aol.com 25.05.01, 03:04

To sa geny,czeskie-talent tenisa,hokeja,piekne dziewczeta,rosyjskie-
      muzyka,romantycznosc,patriotyzm,wegierskie-dobre wino,muzyka,milosc,polskie-
      nienawisc do blizniego swojego....
      • Gość: adam Re: WY POLACY NIE LUBICIE NIKOGO... IP: 206.112.107.* 25.05.01, 06:58
        Gość portalu: Szlomcio napisał(a):

&#62 To sa geny,czeskie-talent tenisa,hokeja,piekne dziewczeta,rosyjskie-
        &#62 muzyka,romantycznosc,patriotyzm,wegierskie-dobre wino,muzyka,milosc,polskie-
        &#62 nienawisc do blizniego swojego....
        ......
        Zapomniales Szlomcio o wlasnych GENACH, czyzbys ich nie mial?
        Ty je masz napewno,sa to nazwane przez Ciebie -polskie, a dlatego tak je
        nazwales , bo w Polsce sie urodziles.
        Ale na Zyda Ty mi nie wygladasz,ale kim Ty mozesz byc;
        Nie Zyd
        Nie Polak
        Nie zaden z wymienionych przez Ciebie powyzej.\
        Wyglada na to ze jestes, synem PRACZKI i ORMOWCA, czyli INWALIDA UMYSLOWY.
        Czy trafnie Cie ocenilem pomysl sam, ale najpierw przeczytaj co napisales.

Szkoda mi Cie Szlomcio,z taka FILOZOFJA wielkiej kariery Ci nie wroze, najgorsze
        jest to ,ze GLUPOTA przerasta Twoje umiejetnosci.
      • Gość: Sister Re: WY POLACY NIE LUBICIE NIKOGO... IP: *.proxy.aol.com 26.05.01, 02:56
        Oj! Szlomcio- cos wydaje sie ze i Ty to Polak, tylko zagraniczny co ? Kochasz
        Polki i Polaczkow - napewno !
        • Gość: Szlomcio Re: WY POLACY NIE LUBICIE NIKOGO... IP: *.proxy.aol.com 27.05.01, 01:42
          Gość portalu: Sister napisał(a):

&#62 Oj! Szlomcio- cos wydaje sie ze i Ty to Polak, tylko zagraniczny co ? Kochasz
          &#62 Polki i Polaczkow - napewno !

Polki tak,Polacken -NEIN!
          • Gość: emilian Re: WY POLACY NIE LUBICIE NIKOGO... IP: *.efekt.pl 12.06.01, 08:47
            Gość portalu: Szlomcio napisał(a):

&#62 Polki tak,Polacken -NEIN!

Myslalem ze jestes wierny swojej "zonie zydowce"

• Gość: Monika Z powodu takich ludzich jak autor tego listu, zawsze bedzie nienawisc IP: *.proxy.aol.com 25.05.01, 05:09
      Ten kto to pisal pokazuje brak obiektywnosci, zrozumienia i tolerancji. Od 5
      lat mieszkam w Nowym Jorku i mam codziennie slysze wypowiedz takich
      ignorantow. Za co jestem wdzieczna Bogu, jest to ze mialam okazje spotkac na
      mojej drodze dobrych, inteligentych i otwartych Zydow, ktorzy dali mi nadzieje
      i utwierdzaja mnie w przekonaniu, ze na glupote ludzka zaden narod nie ma
      patentu. To ze w Polsce istnialy grupy antysemickie jest prawda i my jako
      Polacy musimy zyc z ta swiadomoscia. Ze swiadomoscia ze jako nastepna
      pokolenie powinnismy sie starac naprawic ta czesc naszej historii. Z drugiej
      strony, nikt nie ma prawa nas ponizac jako Polakow. Z perspektywy czasu trudno
      jest sadzic wydzarzenia zaistniale podczas drugiej wojny a wyzwiska i
      szyderstwa powinny byc zastaponie zrozumieniem, toleranja, i wspolnym
      dialogiem. Niestety, szara rzeczywistosc potwierdza ze glupota wywoluje
      glupote i autor tego listu moze swiecic jako przyklad.

PS. Mam nadzieje, ze w przyszlosci edukacja i szacunek miedzyludzki zwyciezy.
      • Gość: Michel Re: IP: *.horsens.dk 25.05.01, 08:10

&#62 PS. Mam nadzieje, ze w przyszlosci edukacja i szacunek miedzyludzki zwyciezy.

Pobozne zyczenie i naiwnosc. Zydzi mieli na to 2 tysiace lat a w Polsce kilka
        setek lat aby pokazac solidarnosc z narodem, ktory ich przygarnal. Do tego
        potrzebne sa dwie strony. Jedna reka wyciagnieta w proznie nic zmieni. Co moze
        zmienic edukacja, daja przyklad najlepiej wyksztalceni Zydzi. Ciezar problemu
        przenosi sie z niedouczonego polskiego chlopa, co ewentualnie mozna by tlumaczyc
        brakiem edukacyjnym na wyksztalconego zydowskiego profesora, czego nie da sie juz
        niczym wytlumaczyc. Co innego chec wyjasnienia prawdy nawet tej najbolesniejszej
        a co innego zwykly, pospolity paszkwil jakich nam Polakom nie szczedza wlasni ci
        wyksztalceni Zydzi. Ci prosci Zydzi sa gotowi do przyjecia wyciagnietej reki. Ci
        prosci Polacy po odpowiednim "doksztalceniu religijnym" takze gotowi sa do
        pojednania. Ba, ale to nie ci prosci ludzie robia "wielka polityke", robia to ci
        wyksztalceni rabini, profesorowie, dziennikarze. Czy oni chca pojednania ?

• Gość: Szlomcio Re: Do Michel alias michalek IP: *.proxy.aol.com 27.05.01, 02:12
          Gość portalu: Michel napisał(a):

&#62
          &#62 &#62 PS. Mam nadzieje, ze w przyszlosci edukacja i szacunek miedzyludzki zwyci
          &#62 ezy.
          &#62
          &#62 Pobozne zyczenie i naiwnosc. Zydzi mieli na to 2 tysiace lat a w Polsce kilka
          &#62 setek lat aby pokazac solidarnosc z narodem, ktory ich przygarnal. Do tego
          &#62 potrzebne sa dwie strony. Jedna reka wyciagnieta w proznie nic zmieni. Co moze
          &#62 zmienic edukacja, daja przyklad najlepiej wyksztalceni Zydzi. Ciezar problemu
          &#62 przenosi sie z niedouczonego polskiego chlopa, co ewentualnie mozna by tlumaczy
          &#62 c
          &#62 brakiem edukacyjnym na wyksztalconego zydowskiego profesora, czego nie da sie j
          &#62 uz
          &#62 niczym wytlumaczyc. Co innego chec wyjasnienia prawdy nawet tej najbolesniejsze
          &#62 j
          &#62 a co innego zwykly, pospolity paszkwil jakich nam Polakom nie szczedza wlasni c
          &#62 i
          &#62 wyksztalceni Zydzi. Ci prosci Zydzi sa gotowi do przyjecia wyciagnietej reki. C
          &#62 i
          &#62 prosci Polacy po odpowiednim "doksztalceniu religijnym" takze gotowi sa do
          &#62 pojednania. Ba, ale to nie ci prosci ludzie robia "wielka polityke", robia to c
          &#62 i
          &#62 wyksztalceni rabini, profesorowie, dziennikarze. Czy oni chca pojednania ?
          &#62
          Podziekuj dunskiemu rzadowi,ze ,jako tako w Danii egzystowac prawo masz.Od
          Rabinow z daleka ciemniaku,w Danii cieniutkiej egzystujacy.
    • Gość: Wojtek Re: WY POLACY NIE LUBICIE NIKOGO... IP: 195.129.35.* 26.05.01, 13:12
      Odezwal sie ten co wszystko wie - jak to Zyd: wybrany narod. Roznica jest tylko
      taka, ze Polacy nie uwazaja sie za mesjasza narodow a Zydzi ktorzy dla
      pieniedzy zrobia wszystko - uwazaja sie za narod wybrany.
      A jezeli chodzi o smiech - bardziej sie smieja z takich zydow jak ty niz z
      Polakow.
      I zanim ty pseudo znawco zaczniesz cos pisac przed umieszczeniem tego na liscie
      dyskusyjnej dobrze to przeczytaj, bo robisz posmiewisko z siebie.
      To wlasnie ty i podobni do ciebie nikogo nie lubia. A jezeli masz uraze do
      Polakow to napisz jaka. Ta twoja uraza kuz dawno zaczela ci trawic twoj maly i
      watpliwej jakosci mozdzek.
      • Gość: Szlomcio Re: WY POLACY NIE LUBICIE NIKOGO... IP: *.proxy.aol.com 27.05.01, 01:36
        OjGość portalu: Wojtek napisał(a):

&#62 Odezwal sie ten co wszystko wie - jak to Zyd: wybrany narod. Roznica jest tylko
        &#62
        &#62 taka, ze Polacy nie uwazaja sie za mesjasza narodow a Zydzi ktorzy dla
        &#62 pieniedzy zrobia wszystko - uwazaja sie za narod wybrany.
        &#62 A jezeli chodzi o smiech - bardziej sie smieja z takich zydow jak ty niz z
        &#62 Polakow.
        &#62 I zanim ty pseudo znawco zaczniesz cos pisac przed umieszczeniem tego na liscie
        &#62
        &#62 dyskusyjnej dobrze to przeczytaj, bo robisz posmiewisko z siebie.
        &#62 To wlasnie ty i podobni do ciebie nikogo nie lubia. A jezeli masz uraze do
        &#62 Polakow to napisz jaka. Ta twoja uraza kuz dawno zaczela ci trawic twoj maly i
        &#62 watpliwej jakosci mozdzek.

Oj,oj Wojtus,zal mi ciebie,oj zal cholera,krwi swojej z dziada pradziada szanowac
        nie potrafisz.A swoja droga,do kogo twoj post skierowany byl?Jestes nowym na
        siatce?Czyli na NET?
        • Gość: Michel Re: Do Szlomcia IP: *.horsens.dk 28.05.01, 08:34
          Widzisz Szlomcio, uderzyc w stol to momentalnie odzywaja sie nozyce. Ja ci od
          ciemniakow nie wyzywam bo cie nie znam, chyba dobrze ! Gdybys mial choc
          troszeczke kultury - z pseudo wyglada na to, ze jestes Zydem - niech nawet
          zydowskiej to bys wiedzial, ze mam racje. Prosty, niedouczony Polak jak to wy
          twierdzicie, nie wie nawet co znaczy slowo antysemita. Inteligencja w Polsce to
          wedle was - czytajac te forum - sami Zydzi. A wiec kto tu wlasciwie kogo nie
          lubi i kto sieje ta nienawisc ?
          Szlomcio, zastanow sie lepiej dwa razy zanim palniesz cos glupiego ale ublizal
          ci mimo wszystko nie bede bo mam polska kulture !!!
          Kto ma lepiej czy ja w tej cienkiej Danii czy ty - aol czyzby Niemcy ? -
          klepiac biede w ........., nie bedziemy porownywac bo to nie ma nic wspolnego z
          tematem.
          • Gość: emilian Do Michela IP: *.efekt.pl 11.06.01, 07:43
            Szlomcio nie jest zydem. To biedny chory chlopiec. Pewnie stuka z jakiejs kliniki
            gdzie trzymaja go na prochach.
            • Gość: emilian Re: Do Michela IP: *.efekt.pl 11.06.01, 07:51
              Michel, co sie zreszta dziwisz. Jakbys przeszedl taka "nowatorska" kuracje ja
              Szlomcio tez bys tak gadal.
              6.00 - lewatywa, "Lista Szindlera", elektrowstrzasy.
              8.00 - sniadanie.
              9.00 - lewatywa, "Lista Szindlera", elektrowstrzasy.
              10.00 - lewatywa, "Lista Szindlera", elektrowstrzasy.
              11.00 - lewatywa, "Lista Szindlera", elektrowstrzasy.
              12.00 - lewatywa, "Lista Szindlera", elektrowstrzasy.
              13.00 - obiad

14.00 - lewatywa, "Lista Szindlera", elektrowstrzasy.
              15.00 - lewatywa, "Lista Szindlera", elektrowstrzasy.
              16.00 - lewatywa, "Lista Szindlera", elektrowstrzasy.
              17.00 - lewatywa, "Lista Szindlera", elektrowstrzasy.
              18.00 - lewatywa, "Lista Szindlera", elektrowstrzasy.
              19.00 - lewatywa, "Lista Szindlera", elektrowstrzasy.
              20.00 - kolacja
              21.00 - czytanka do poduszki "Sąsiedzi" Grossa, ostatnia lewatywa.
    • Gość: Pietrek Re: WY POLACY NIE LUBICIE NIKOGO... IP: *.nas1.ana2.gblx.net 28.05.01, 12:55

Spierd... drobny Zydku do Palestyny! Mordować Palestyńczyków. Tam na ciebie
      Sharony czekają i inni ludbójcy. Tu już dość namordowaliście.
      Na tego luja Karskiego się powołujesz? Zdrajcę własnego ojca i matki i narodu, w
      którym wzrósł? Od razu poznać w tobie Zyda, co bez łapówkarzy nie wyżyje. (Takich
      jak on i Jeziorański pełno w świecie, Polska nie jest wyjątkiem, ale Polacy na
      łapówkarzach nie stawiali swojego status quo.)
      Nie nazywaj nas kochanymi, czosnkowy chałaciarzu. Trzymaj dystans, bo dostaniesz
      kopa w d... i zatrzymasz się w West Bank, gdzie ci kamieniami dołożą.

• Gość: emilian Re: WY POLACY NIE LUBICIE NIKOGO... IP: *.efekt.pl 11.06.01, 07:55
        Gość portalu: Pietrek napisał(a):

&#62 ...czosnkowy chałaciarzu.

Dobre i nośne
    • Gość: dawid Re: WY POLACY NIE LUBICIE NIKOGO... do MALKELE od DAWIDA IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.06.01, 19:26
      Malkele! Może trochę przesadzasz, ale jest w tym dużo racji.Polacy nie
      przywykli jeszcze do tego, że nie są sami na tym parszywym świecie. Chlubią się
      zasługami, a unikają spraw dla siebie przykrych. Cała nadzieja w tym, że kiedy
      Polska (mam nadzieję) wejdzie do Unii Europejskiej, to młodzi ludzie będą czuć
      się w Europie jak w swojej ojczyźnie i może wówczas coś zrozumieją.
      Pozdrawiam serdecznie - też jestem zwolennikiem poglądów pana profesora Jana
      Karskiego, którego ogromnie wysoko cenię za odwagę i prawdomówność.Żałuję, że
      nie miałem okazji Go spotkać - choć bywałem często w świecie.
      MARIUSZ DAWID DASTYCH
      dziennikarz
      starm@poczta.onet.pl
      2001-06-10 niedziela
      • Gość: uki Re: WY POLACY NIE LUBICIE NIKOGO... do MALKELE od DAWIDA IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 10.06.01, 20:03
        No to ja sobie wypraszam, może nie jestem "Polacy", ale pojedyńcza Polka. Nie
        czuję się, ani pępkiem świata, ani nie uważam, że należę do narodu chodzących
        ideałów. Wśród Polaków i Żydów nie brak idiotów, ale nie ośmieliłabym się
        napisać, że wy Żydzi, Rosjanie itp..Człowieku spoko..
        • Gość: Hiacynt Re: WY POLACY NIE LUBICIE NIKOGO... do MALKELE od DAWIDA IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 10.06.01, 20:09
          Gość portalu: uki napisał(a):

&#62 No to ja sobie wypraszam, może nie jestem "Polacy", ale pojedyńcza Polka. Nie
          &#62 czuję się, ani pępkiem świata, ani nie uważam, że należę do narodu chodzących
          &#62 ideałów. Wśród Polaków i Żydów nie brak idiotów, ale nie ośmieliłabym się
          &#62 napisać, że wy Żydzi, Rosjanie itp..Człowieku spoko..\

Dziennikarz Dawid przestał na tym forum przedstawiać się jako polski dziennikarz,
          a także zaczął pisać Wy. Myślę, że to kwestia warsztatu. Niedługo zmieni podpis.
          Pozdrawiam
    • Gość: uki Re: WY POLACY NIE LUBICIE NIKOGO... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 10.06.01, 20:56
      Kim jesteś Dawidzie? Zdeklaruj się!! Piszesz "Wy polacy".
      • Gość: Staś Re: WY POLACY NIE LUBICIE NIKOGO... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.06.01, 23:33

Panie Dawid,
        Polacy mają czym się szczycić ale trzeba z Pana strony i tego Malkele
        elementarnej znajomości historii żeby to dostrzec. Poza tym mieć odrobinę
        wdzięczności dla tej Ojczyny, że wasi pradziadowie i pan w spokoju mogliście
        żyć i rozwijać swoją kulturę przez 1000 lat.
        Ja wiem ,że chcecie ubić interes na tragedii niewinnie pomordownych ludzi
        przez niemieckich nazistów, obciążając odpowiedzialnością Polaków ( czytaj
        demaskującą książkę Normana Filkensteina "The Holocaust Industry.The Abuse of
        Jewish Victims" - naukowca żydowskiego pochodzenia). Walka jest bezwzględna!
        Potok oszczerstw leje się w różnej formie. Jątrzenie nienawisci ("WY POLACY
        NIE LUBICIE NIKOGO..."), zaczepki artykułmi prasowymi ("AK ORGANIZACJA , KTÓRA
        MORDOWAŁA ŻYDÓW"), tworzenie pseudonaukowych opracowań ("GROSS - JEDWABNE"),
        etc . Po co to wszystko? Szukaniu prawdy? Nie! Tu chodzi o 65 mld dolarów
        odszkodowań.
        Można to zrobić w innej formie, szlachetnej, ale czy Pana i tego jak on się
        zwie, Melkele , jest stać?
        Z wyrazami szacunku
        Staś
        • Gość: S.K. Re: WY POLACY NIE LUBICIE NIKOGO... IP: *.cvx15-bradley.dialup.earthlink.net 11.06.01, 00:49
          Gość portalu: Staś napisał(a):
          &#62 Panie Dawid,
          &#62 Polacy mają czym się szczycić ale trzeba z Pana strony i tego Malkele
          &#62 elementarnej znajomości historii żeby to dostrzec. Poza tym mieć odrobinę
          &#62 wdzięczności dla tej Ojczyny, że wasi pradziadowie i pan w spokoju mogliście
          &#62 żyć i rozwijać swoją kulturę przez 1000 lat.

Czyzby? Oto co historia mowi:

Tak wiec dobrze sie Zydom w Polsce dzialo, ale nie tak do konca. Pierwsze
          rozporzadzenie ksiazece ograniczajace osadnictwo zydowskie wprowadzil w
          1262 r. ksiaze Boleslaw Wstydliwy, ktory zakazal osiedlania sie ludnosci
          zydowskiej w nowo zalozonych gminach miejskich w Koprzywnicy i Jasle.
          A uczynil to na prosbe zakonu cystersow.

Sredniowieczne akty antyzydowskie wiaza sie nie z kancelaria krolewska, lecz
          ze zjazdem dostojnikow Kosciola katolickiego, czyli z synodem wroc³awskim
          z 1267 r. Kiedy to ustawowo zakazano dobrym chrzescijanom zapraszac
          Zydow do domow, jadac z nimi, kupowac u nich, a Zydow zmuszono do
          noszenia wyrozniajacych ich znakow (wysokie kapelusze). A rozporzadzenia
          te szly trop w trop za postanowieniami soboru lateranskiego z 1179 r., ktore
          zakazaly pod grozba ekskomuniki zyc zgodnie z Zydami (pozniej przysz³y i
          nastepne bulle i postanowienia soborowe, az do Leona XII [1823-1829]), a
          sobor z kolei szedl za szeregiem ustaw synodalnych podjetych jeszcze u
          poczatkow Kosciola.

Na Slasku Zydzi musieli nosic wysokie kapelusze. Arcybiskup Miko³aj Traba
          zmienil nieco to oznakowanie i zamiast kapeluszy nakazal Zydom noszenie czerwonych
          kolek przyszytych do ubrania (statuty, 1420 r.). Tak¿e getta to wynalazek
          katolicki.
          To namiestnicy Chrystusa ustanowili getta zydowskie, istniejace juz w XV w.

Czasami krolowie Polski zapobiegali antysemickiej nagonce.
          Zygmunt August, a potem Stefan Batory musieli sprawy o sprofanowanie hostii
          i o mordy rytualne poddac wy³aznie jurysdykcji krolewskiej i sejmowej (Jasienica
          podaje odpowiedz krola Zygmunta Augusta udzielona katolickim duchownym na ich
          zarzut o
          "znecanie sie Zydow nad hostia"; otoz ten madry krol rzekl: "Nie jestem na
          tyle glupi, aby wierzyc, ze z poklutej hostii krew pociecze").

Pierwszy proces o sprofanowanie hostii, co takze nalezalo do zelaznego
          repertuaru oskarzen przeciw Zydom, wytoczono w Sochaczewie w roku 1556;
          byl to slynny proces Doroty Lazeckiej.
          W Polsce punkt programu dotyczacy mordow rytualnych rozkreci³ nie kto inny,
          tylko sam wielki Piotr Skarga. On to w ksiazce "Zywoty swietych"
          upowszechnil antysemicka legenda o sw. Szymonie z Trydentu rzekomo zamordowanym
          przez Zydow, ktorzy jego chrzescijanska krew dodali do macy. Skarga tlumaczyl co
          sklanialo Zydow do takiego postepowania - otoz dzieki uzywaniu krwi dobrych
          chrzescijan, zwlaszcza dzieci, pozbywali siê przykrego odoru, ktory jest stala
          ich cecha rasowa.
          Kto ciekaw jak wyobrazano sobie w katolickiej Polsce Zydów zabijajacych
          dzieci na mace, niech pojedzie do Sandomierza - tam wcia¿ jeszcze w "domu bozym"
          mozna obejrzec malowidla przedstawiajace te wyobrazenia; Zyd z nozem
          nachyla sie nad dzieckiem; Zydzi wrzucaja nagie cialo dziecka do nabitej
          gwozdziami beczki (by zdobyc wiecej krwi); Zydzi daja porabane cia³o
          dziecka psu, ktory je pozera i wymiotuje.

• Gość: emilian Re: WY POLACY NIE LUBICIE NIKOGO... IP: *.efekt.pl 11.06.01, 08:43
            Nikt was tu nie trzymal.
            To tak jakbym wprosil sie do kogos na przyjecie i marudzil ze jedzenie niedobre.
          • janusz1941 Re: WY POLACY NIE LUBICIE NIKOGO... 11.06.01, 09:12
            Drodi SK, jest duzo racji w twoim dlugim wywodzie ale wytlumacz mi jedna rzecz
            a mianowicie:
            dlaczego wy Zydzi (bo chyba jestes Zydem, prawda ?) potraficie wybaczyc krzywdy
            wszystkim innym tylko nie polakom ?, co sie za tym kryje no bo kryc sie musi,
            prawda ?
            Jesli jestes choc troche obiektywny i odwazny to przyznasz, ze antyjudaizm
            istnieje niemalze wszedzie, ze pogromy Zydow byly takze w wielu innych krajach,
            ze Holocaust powstal w Niemczech a nie w Polsce, ze w koncu niechec do Zydow
            przyszla razem z nimi.
            • Gość: uki Re: WY POLACY NIE LUBICIE NIKOGO... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 11.06.01, 11:13
              A dlaczego SK musi być Żydem? Napewno nie są to bzdury, wystarczy trochę
              poczytać albo pojechać do Sandomierza i obejrzeć obrazy przedstawiające "mord
              rytualny", czy przypomnieć sobie co było początkiem pogromu w Kielcach
              zakładając nawet, że był prowokacją bezpieki. Niechęć do Żydów wynikała chyba z
              ich inności-ubioru, języka ,religi. Proszę pamiętać, że dopiero II Sobór
              Watykański w latach 60-tych zdjął z nich jako narodu winę za śmierć Jezusa.
              • Gość: Staś Re: WY POLACY NIE LUBICIE NIKOGO.... Antypolonizm IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.06.01, 23:47
                Nie znasz historii Uki. Poznaj ją, a zwłaszcza tą jak Żydów traktowano w
                państwach ościennych tj. w Niemczech i Rosji a następnie porównaj z prawami
                jakie mieli w Polsce.
                Rdzeń żydostwa był w Rzeczpospolitej, to stąd emanuowała na cały świat kultura
                żydowska. Poczytaj opracowania historyków żydowskich, tych którym głów nie
                zmącił "holokaust - biznes".
                Nie używaj tych prymitywnych argumentów z "dziełkiem" z Sandomierza czy też ,
                że jakiś władca zabronił osiedlać się w jakiejś miejscowości, dotyczy to S.K.
                Stać Cię na szersze spojrzenie.
                Pozdrawiam
                Staś
                • Gość: uki Re: WY POLACY NIE LUBICIE NIKOGO.... Antypolonizm IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 12.06.01, 00:09
                  Gość portalu: Staś napisał(a):

&#62 Nie znasz historii Uki. Poznaj ją, a zwłaszcza tą jak Żydów traktowano w
                  &#62 państwach ościennych tj. w Niemczech i Rosji a następnie porównaj z prawami
                  &#62 jakie mieli w Polsce.
                  Poczytałam i starałam się ją poznać z każdej strony jesli było to tylko możliwe.
                  Nie wiem tylko, czy jak mąż bije koleżankę mocniej niż mój mnie to znaczy, że mój
                  mnie nie bije?
                  &#62 Rdzeń żydostwa był w Rzeczpospolitej, to stąd emanuowała na cały świat kultura
                  &#62
                  &#62 żydowska. Poczytaj opracowania historyków żydowskich, tych którym głów nie
                  &#62 zmącił "holokaust - biznes".
                  OK kultura żydowska rozwijała się w Polsce, ale my też coś uszczknęliśmy z tego i
                  w świecie nauki również.
                  &#62 Nie używaj tych prymitywnych argumentów z "dziełkiem" z Sandomierza czy też ,
                  &#62 że jakiś władca zabronił osiedlać się w jakiejś miejscowości, dotyczy to S.K.
                  &#62 Stać Cię na szersze spojrzenie.
                  &#62 Pozdrawiam
                  &#62 Staś
                  To nie dziełko w S. tylko cały tryptyk, a jak byś się czuł gdyby w jakiejś
                  synagodze, czy meczecie wisiał obraz np. Polak pożera dziecko żydowskie, czy
                  muzułmańskie? Jak byś się modlił w takiej świątyni? W kościele mówią przecież
                  prawdę, więc jakie przesłanie niesie "dziełko"? Wiem jedno nie wszscy katolicy
                  doszli do tego, że Jezus był Żydem i apostołowie, a Maria to najzwyczajniej
                  Żydówka.
                  &#62

• Gość: Staś Re: WY POLACY NIE LUBICIE NIKOGO.... Antypolonizm IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.06.01, 01:13

&#62 Nie wiem tylko, czy jak mąż bije koleżankę mocniej niż mój mnie to znaczy, że m
                    &#62 ój
                    &#62 mnie nie bije?

Droga Uki to jest duża różnica!
                    Wyobraź sobie, że Twój mąż bije Cię tylko za to ,że jesteś jego żoną a Twoją
                    koleżankę mąż bije za to, że flirtuje z innym i knuje przeciw niemu.

&#62 OK kultura żydowska rozwijała się w Polsce, ale my też coś uszczknęliśmy z tego
                    &#62 i
                    &#62 w świecie nauki również.

Nie przeczę. Jestem z tego rad!

&#62 To nie dziełko w S. tylko cały tryptyk, a jak byś się czuł gdyby w jakiejś
                    &#62 synagodze, czy meczecie wisiał obraz np. Polak pożera dziecko żydowskie, czy
                    &#62 muzułmańskie? Jak byś się modlił w takiej świątyni? W kościele mówią przecież
                    &#62 prawdę, więc jakie przesłanie niesie "dziełko"? Wiem jedno nie wszscy katolicy
                    &#62 doszli do tego, że Jezus był Żydem i apostołowie, a Maria to najzwyczajniej
                    &#62 Żydówka.
                    &#62 &#62
                    &#62
                    Potrafię sobie wyobrazić , że jest to tylko sztuka. Mógłbym się modlić.
                    W Polsce wszyscy doskonale wiedzą , że Jezus, Maria i Apostołowie byli Żydami!
                    Droga Uki powiedz po co jest to oczernianie Polski ?
                    Co się za tym kryje? Czy nie sądzisz , że pieniądze?

Z wyrazami szacunku
                    Staś
                    • Gość: Uki Re: WY POLACY NIE LUBICIE NIKOGO.... Antypolonizm IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 12.06.01, 01:44
                      Rozczaruję Cię nie wszyscy Polacy wiedzą o Jezusie itd. Wyjdź poza świat tobie
                      podobnych, posłuchaj innych ludzi. jesli Ty coś wiesz to nie znaczy, że inni to
                      wiedzą. Nie podoba mi się opluwanie Polski i Polaków. Chcę tylko wierzyć w
                      jedno, że jeśli przestaniemy uważać się za najlepszych i jedynie słusznych i
                      jedynie pokrzywdzonych, to będzie można sobie wreszcie powiedzieć-co tam niech
                      sobie chrzanią, my wiemy, że było nie zawsze OK, nie jesteśmy tacy czyściuccy,
                      ale /wracając do Żydów/ niech swoje żądania finansowe kierują do tych co nas po
                      wojnie sprzedali komunistom-my tylko na tym straciliśmy. Wiem, że to naiwne,
                      ale dokąd będziemy mówić, że to Żydzi, komuniści /bliżej nieokreślonej
                      narodowości-jeśli nie żydowskiej/itd. a my to cacy będę na polskę patrzeć jw. A
                      bezkrytycznych piewców polskiej chwały mamy dostatecznie dużo.
                    • Gość: uki Re: WY POLACY NIE LUBICIE NIKOGO.... Antypolonizm IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 12.06.01, 01:46
                      Jeszcze jedno,wracając do koleżanki-nie musi przy okazji okładać naszego
                      dziecka!!
                      pozdrowienia
                      • Gość: S. K. Re: WY POLACY NIE LUBICIE NIKOGO.... IP: *.cvx15-bradley.dialup.earthlink.net 12.06.01, 06:49
                        W paru poprzednich wypowiedziach niektorzy powolywali sie na
                        historie. Oto co znalazlem niedawno..
                        RZECZPOSPOLITA
                        25.09.99 Nr 225 Naklad 1234
                        Poprawka z historii
                        Ponizej publikujemy refleksje Janusza Majcherka dotyczace dotychczasowego i
                        nowego spojrzenia na nasze dzieje.

FRAGMENTY..
                        Polska historiografia popularna i potoczna wizja rodzimej historii jest
                        generalnie heroiczno-martyrologiczna: wyolbrzymia i apoteozuje osiagniecia
                        Polakow,zwlaszcza ich cnoty wojenne, a przyczyn klesk i niepowodzen upatruje w
                        ingerencji lub agresji sil i czynnikow zewnetrznych, czyniac z naszych przodkow
                        ofiary obcych knowan i wyzysku. Narodowa historiografia czesto jest narodowa
                        hagiografia. Tak spisuja zas i kultywuja swoja wizje historii spoleczenstwa
                        slabe i zakompleksione, szukajace w legendarnych dziejach pociechy i
                        rekompensaty za niepowodzenia w realnej polityce biezacej....

Wszyscy sa na ziemiach obecnej Polski przybyszami, przodkowie jednych osiedlili
                        sie tu jedynie wczesniej, innych nieco pozniej, mieszajac sie nastepnie i
                        oddzialujac wzajemnie na siebie.
                        Wszelki podzial "swoi - obcy" jest, w swietle kryteriow
                        historycznych, co najmniej watpliwy, a rozpatrywanie historii Polski z punktu
                        widzenia narodowego co najmniej dyskusyjne.

Pierwszy historyk Polski byl zreszta takze przybyszem, prawdopodobnie z Galii,
                        rodzina najwiekszego polskiego uczonego przybyla zapewne z Niemiec, ojciec
                        najwiekszego polskiego kompozytora narodowego z Alzacji, przodkowie
                        najwiekszego polskiego malarza historyczno-narodowego z Czech, a najwiekszy
                        polski poeta wywodzil sie z rodziny bialorusko-litewskiej - byc moze po czesci
                        zydowskiej......
                  • Gość: emilian do uki IP: 212.244.63.* 12.06.01, 14:19

&#62 To nie dziełko w S. tylko cały tryptyk, a jak byś się czuł gdyby w jakiejś
                    &#62 synagodze, czy meczecie wisiał obraz np. Polak pożera dziecko żydowskie, czy
                    &#62 muzułmańskie? Jak byś się modlił w takiej świątyni?

A jak ja jako goj sie czuje jak czytam:

"1. Sanhedrin 59a: "Murdering Goyim is like
                    killing a wild animal."
                    "Zabicie goja jest jak zabicie dzikiego
                    zwierzęcia"

...
                    8. Hilkkoth Akum X1: "Do not save Goyim in
                    danger of death."
                    "Nie ratuj gojów zagrożonych śmiercią."

9. Hilkkoth Akum X1: "Show no mercy to the
                    Goyim."
                    "Nie okazuj miłosierdzia gojom&#62"
                    ...
                    11. Choschen Hamm 266,1: "A Jew may keep
                    anything he finds which belongs to the
                    Akum (Gentile). For he who returns lost
                    property (to Gentiles) sins against the
                    Law by increasing the power of the
                    transgressors of the Law. It is
                    praiseworthy, however, to return lost
                    property if it is done to honor the name
                    of God, namely, if by so doing, Christians
                    will praise the Jews and look upon
                    them as honorable people."
                    "Żyd może zatrzymać cokolwiek znajdzie,co
                    należy do gojów. Ten zaś, który
                    zwróci zgubę (gojom) grzeszy przeciwko
                    Prawu zwiększjąc siłe łamiących Prawo.
                    Jest jednak godnym pochwały, jeżeli tym
                    czynem, Chrześcijanie będą chwalili
                    Żydów i uważali ich za ludzi honoru."
                    ...
                    13. Baba Necia 114, 6: "The Jews are human
                    beings, but the nations of the world
                    are not human beings but beasts."
                    "Żydzi są ludźmi, ale narody świata nie są
                    ludźmi lecz bestiami."

14. Simeon Haddarsen, fol. 56-D: "When the
                    Messiah comes every Jew will have
                    2800 slaves."
                    "Kiedy zjawi się Mesjasz, każdy Żyd będzie
                    miał 2800 niewolników."

Powiesz przeciez ze nikt nie kaze mi tego czytac. Ale przeciez zydzi tez nie
                    musza chodzic do sandomierskich kosciolow.

Powyzsze cytaty sa przeciez znacznie bardziej obrazliwe dla goja niz ten obraz w
                    sandomierzu dla zyda. Zreszta w swietle tego co zacytowalem powyzej nie
                    zdziwilbym sie gdyby zawieral on prawde. A pamietacie tych rabinow izraelskich
                    ktorzy zycali klatwa na papierza na cmentarzu. Nie bede cytowal juz tych
                    obrazliwych slow jakie padly na polakow podczas wizyty min.sp.zag w izraelu.
                    Jakos ludzie twojego pokroju nie smia nawet na to zwrocic uwagi aby nie byc
                    posadzonym o pseudo-"antysemityzm", za to nadwyraz bacznie zwracaja uwage na
                    polskie przejawy "ksenofobii".

W kościele mówią przecież
                    &#62 prawdę, więc jakie przesłanie niesie "dziełko"?

W talmudzie zawarta jest przeciez takze prawda, czy to oznacza automatycznie ze
                    jest on dobry?

• Gość: uki Re: do uki IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 12.06.01, 15:40
                      Ja, jako gojka czuję się źle w kościele z takim obrazem i wogóle nie podoba mi
                      się, gdy niechęć do zdjęcia tych obrazów tłumaczy się popsuciem wystroju
                      świątyni. Każdy naród, czy wspólnota w wierze powinna zrobić rachunek sumienia
                      nie oglądając się na adwersarzy.
                      Cytaty z Talmudu pojawiały się na tym forum wręcz fantastyczne w treści, tak
                      jak swego czasu przekonanie panujące wśród chrześcijan, że Żydzi używają krwi
                      niewinnych dzieci do produkcji macy.
                      Wczoraj modlono sie za mieszkańców Izbicy, gdzie przed wojną mieszkało 4500
                      Żydów i 300 Polaków. Nie sądzisz, że trochę za mało uczymy się o historii
                      wspólzycia tych dwóch narodów, udziału Żydów w powstaniach, obronie
                      warszawskiej Pragi, poleglych w Katyniu itp ? A roli Niemców w naszej historii,
                      Wita Stwosza i innych twórców tej nacji? czy nigdy nie zrobili nic dobrego dla
                      Polski?
                      • Gość: emilian do uki IP: *.efekt.pl 12.06.01, 16:06

&#62 Ja, jako gojka czuję się źle w kościele z takim obrazem i wogóle nie podoba mi
                        &#62 się, gdy niechęć do zdjęcia tych obrazów tłumaczy się popsuciem wystroju
                        &#62 świątyni.

Jedno pytanie: Czy kiedykolwiek bylas w tym kosciele? Czy to jest twoja parafia?
                        Moze zapytalabys sie o zdanie innych ludzi. Koscioly nie sa wlasnoscia tylko
                        takich swiatlych ludzi jak ty.

&#62 Każdy naród, czy wspólnota w wierze powinna zrobić rachunek sumienia
                        &#62 nie oglądając się na adwersarzy.

Od kogo ja to juz slyszalem? A, juz wiem, od rabian Szudricha. Chyba jeszcze
                        ambasador izraela stwierdzil cos podobnego. Dziwne ze oni tego rachunku nie
                        zrobili do dzisiaj. Za to calkiem niezle im wychodzi podliczanie polakow (cos
                        okolo 65 mld. $)

&#62 Cytaty z Talmudu pojawiały się na tym forum wręcz fantastyczne w treści, tak
                        &#62 jak swego czasu przekonanie panujące wśród chrześcijan, że Żydzi używają krwi
                        &#62 niewinnych dzieci do produkcji macy.

Masz prawo tak mowic, ale tylko wtedy jak udowodnisz ze te cytaty sa klamstwem.
                        Co do tej krwi i macy: zydzi zachowali do dzisiejszych czasow dosyc dziwne, zeby
                        nie powiedziec archaiczne obrzedy i zwyczaje np. zucanie klatw na cmentarzach
                        (pokaz tego mielismy podczas wizyty papierza w izraelu), czy tez wiara w to ze
                        ekshumacja moze doprowadzic do tego ze umarly nie zmartwychwstanie (swoja drogo
                        ciekawe jak radza sobie z tym problemem w izraelu, przeciez policja musi miec
                        bardzo zwiazane rece tym kretynskim zakazem. No chyba ze to jeszcze jeden wybieg
                        by nie usalic dokladnej liczby swiatkow. Co by bylo jakby sie okazalo ze bylo tam
                        tylko 100 osob, w dodatku samych mezczyzn, bez tych "niewinnych kobiet i dzieci"
                        z powiesci fantastyczno-naukowej Grossa.

&#62 Nie sądzisz, że trochę za mało uczymy się o historii
                        &#62 wspólzycia tych dwóch narodów, udziału Żydów w powstaniach, obronie
                        &#62 warszawskiej Pragi, poleglych w Katyniu itp ?

Tak wlasnie sadze. Z tym ze ta historia wcale nie musi sie zgadzac z
                        dzisiejsza "poprawna politycznie" wersja.

• Gość: uki do emilian IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.06.01, 00:03
                          Gość portalu: emilian napisał(a):

&#62
                          &#62 Jedno pytanie: Czy kiedykolwiek bylas w tym kosciele? Czy to jest twoja parafia
                          &#62 ?
                          &#62 Moze zapytalabys sie o zdanie innych ludzi. Koscioly nie sa wlasnoscia tylko
                          &#62 takich swiatlych ludzi jak ty.
                          Byłam w tym kościele i w Sandomierzu, miasto ładne. To nie moja parafia, ale mój
                          kościół i moich dzieci rozumiany jako wspólnota w wierze. No nie usiłowałam go
                          zdjąć ze ściany, ale swoje zdanie mogę mieć i pewne rzeczy będą mnie razić, jak
                          np. obecne postępowanie ks.Jankowskiego.
                          &#62 &#62 Każdy naród, czy wspólnota w wierze powinna zrobić rachunek sumienia
                          &#62 &#62 nie oglądając się na adwersarzy.
                          &#62
                          &#62 Od kogo ja to juz slyszalem? A, juz wiem, od rabian Szudricha. Chyba jeszcze
                          &#62 ambasador izraela stwierdzil cos podobnego. Dziwne ze oni tego rachunku nie
                          &#62 zrobili do dzisiaj. Za to calkiem niezle im wychodzi podliczanie polakow (cos
                          &#62 okolo 65 mld. $)
                          Zgodnie z wiarą chrześcijańską rachunek sumienia przeprowadza się wstosunku do
                          siebie, a nie sąsiada. Nie martw się winy żydowskie chociażby wobec własnych
                          współbraci też znam np.postawa Judendratów-delikatnie mówiąc wstepna selekcja,
                          policja żydowska, sławetny statek "St.Louis" /chyba/ -nic nie słyszałam o
                          manifestacjach Żydów w NJ co by zmusić rząd USA do przyjęcia go itd. Nadal uważam
                          jednak, że to nawet bardziej nam potrzebne jest odkłamanie historii. A, że w tej
                          kwestii zgadzam sie z rabinem to chyba żaden dyshonor dla mnie i dla niego. 65
                          mln głupich nie sieją sami wyrosną.
                          &#62 &#62 Cytaty z Talmudu pojawiały się na tym forum wręcz fantastyczne w treści, t
                          &#62 ak
                          &#62 &#62 jak swego czasu przekonanie panujące wśród chrześcijan, że Żydzi używają k
                          &#62 rwi
                          &#62 &#62 niewinnych dzieci do produkcji macy.
                          &#62
                          &#62 Masz prawo tak mowic, ale tylko wtedy jak udowodnisz ze te cytaty sa klamstwem.
                          &#62
                          &#62 Co do tej krwi i macy: zydzi zachowali do dzisiejszych czasow dosyc dziwne, zeb
                          &#62 y
                          &#62 nie powiedziec archaiczne obrzedy i zwyczaje np. zucanie klatw na cmentarzach
                          &#62 (pokaz tego mielismy podczas wizyty papierza w izraelu), czy tez wiara w to ze
                          &#62 ekshumacja moze doprowadzic do tego ze umarly nie zmartwychwstanie (swoja drogo
                          &#62
                          &#62 ciekawe jak radza sobie z tym problemem w izraelu, przeciez policja musi miec
                          &#62 bardzo zwiazane rece tym kretynskim zakazem. No chyba ze to jeszcze jeden wybie
                          &#62 g
                          &#62 by nie usalic dokladnej liczby swiatkow. Co by bylo jakby sie okazalo ze bylo t
                          &#62 am
                          &#62 tylko 100 osob, w dodatku samych mezczyzn, bez tych "niewinnych kobiet i dzieci
                          &#62 "
                          &#62 z powiesci fantastyczno-naukowej Grossa.
                          Nie tu się nie zgodzę można się smiać tak samo z wchodzenia na kleczkach na
                          G.Oliwną, "kiwania" się muzułmanów i wielu innych rzeczy. Co do Jedwabnego to
                          prof.Kieresowi wymknęło się, że jeden z prokuratorów zrezygnował z uczestnictwa w
                          ekshumacji po znalezieniu szczęki niemowlaka.
                          &#62 &#62 Nie sądzisz, że trochę za mało uczymy się o historii
                          &#62 &#62 wspólzycia tych dwóch narodów, udziału Żydów w powstaniach, obronie
                          &#62 &#62 warszawskiej Pragi, poleglych w Katyniu itp ?
                          &#62
                          &#62 Tak wlasnie sadze. Z tym ze ta historia wcale nie musi sie zgadzac z
                          &#62 dzisiejsza "poprawna politycznie" wersja.
                          OK nie chcę poprawnie politycznej historii tylko prawdziwej i żeby było i o
                          Zawiszy Czarnym i o szmalcownikach i irenie Sendlerowej, a jeszcze nie wiem czy
                          zgodnie z Sienkiewiczem książe Witold zwiał pod Grunwaldem, czy nie/ to o
                          stosunkach pols
    • Gość: betka Re: WY POLACY NIE LUBICIE NIKOGO i nie szanujecie nawet siebie... IP: *.mnc.pl 12.06.01, 07:20
      Szanowni dyskutanci i inni Polacy! Żyjcie jak umiecie
      i chcecie i dajcie żyć innym. Codziennie rano mówcie
      sobie: "jest świetnie". Wtedy będziecie optymistycznie
      mysleć.Życie jest krótkie, nie zatruwajcie go sobie i
      innym! Pozdrawiam i usmiecham sie do Was.
      • Gość: Hiacynt Re: Apel betki do Polaków. Pytania do betki IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 12.06.01, 09:19
        Gość portalu: betka napisał(a):

&#62 Szanowni dyskutanci i inni Polacy! Żyjcie jak umiecie
        &#62 i chcecie i dajcie żyć innym. Codziennie rano mówcie
        &#62 sobie: "jest świetnie". Wtedy będziecie optymistycznie
        &#62 mysleć.Życie jest krótkie, nie zatruwajcie go sobie i
        &#62 innym! Pozdrawiam i usmiecham sie do Was.

Jako kto zwracasz się do Polaków?
        Komu nie dajemy żyć?
        Komu Polacy zatruwają życie?
        I tak łagodnie napisałeś, może jesteś "polskim dziennikarzem", kręci się tu jeden.
        Pozdrawiam proszę o fakty oraz byś się "ogólnie" przedstawił.
        Od kogo te życzenia? Kto apeluje? Zyjemy jak umiemy, pewnie masz lepsze
        propozycje. Może mamy żyć jak Niemcy, Żydzi, Rosjanie. Co proponujesz. Dlaczego
        goście na tym forum się nie przedstawiają? Co Was tak do Polski ciągnie?

• Gość: MEGALOMA Re: WY POLACY NIE LUBICIE NIKOGO... IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 12.06.01, 08:25

SZCZEGÓLNIE NAWIEDZONYCH, ZIEJĄCYCH NIENAWIŚCIĄ PODŻEGACZY Z MNIEJSZOŚCI
      NARODOWYCH. ICH MIEJSCE NA DRZEWACH - SZALOM!
      • janusz1941 Re: WY POLACY NIE LUBICIE NIKOGO... 12.06.01, 09:02
        Co prawda nikt nikomu do rozporka nie zaglada - tego internet jeszcze nie
        potrafi - ale z wypowiedzi i opinii tu gloszonych wynika, ze 99% "duskutantow"
        to Zydzi. I nic w tym zlego. Jest tylko jedno ale: piszecie na polskim forum,
        po polsku i o polskich sprawach i jesli czujecie sie polakami, mimo burzliwej
        historii to przestancie pluc w ten garnek z ktorego jecie zupe "drodzy rodacy".
        Krytycznie ale z kultura - czyzby wam juz i tego zabraklo.
        Do kosciola czy do synagogi mozna nie chodzic, jesli nie odpowiada ideologia
        lub jakies malowidla ale troche lojalnosci wobec ziemi, w ktorej leza szczatki
        waszych przodkow nie zawadzi. Kiedy przyjmiecie do swojej swiadomosci, ze tu
        jest POLSKA a nie Izrael, kiedy zaczniecie szanowac polski hymn zamiast gwiazdy
        Dawida, kiedy poczujecie sie czastka tego narodu to wowczas zaczniemy was
        traktowac jak swoich i lubiec jak swoich, niezaleznie od wyznania.
        Czytajac te wasze paszkwile, smiem watpic czy jest to mozliwe.
        • Gość: Aaron Re: do Janusz 91 IP: *.wlfdle1.on.wave.home.com 12.06.01, 13:38
          Wytlumacz mi prosze dlaczego Zydzi mieliby tak gremialnie uczestniczyc w tym
          sado-masochistycznym forum ?.Uwierz mi, na tym forum nie ma Zydow ,sa natomiast
          chore polskie jednostki ktore w swym panaroicznym zwidzie poszukuja ich nawet
          tam gdzie ich nie ma.Moze to obsesja,poczucie winy a moze tak typowe poczucie
          wyzszosci i glupoty ktore nie pozwala Wam wspolzyc z innymi,?Odpowiedzi moze
          byc wiele ale tylko jedna jest wlasciwa.Grasz przyjacielu dalej ?
        • Gość: Niezyd Re: WY POLACY NIE LUBICIE NIKOGO... IP: *.hud.gov 13.06.01, 19:49
          janusz1941 napisał(a):

&#62 Co prawda nikt nikomu do rozporka nie zaglada - tego internet jeszcze nie
          &#62 potrafi - ale z wypowiedzi i opinii tu gloszonych wynika, ze 99% "duskutantow"
          &#62 to Zydzi. I nic w tym zlego. Jest tylko jedno ale: piszecie na polskim forum,
          &#62 po polsku i o polskich sprawach i jesli czujecie sie polakami, mimo burzliwej
          &#62 historii to przestancie pluc w ten garnek z ktorego jecie zupe "drodzy rodacy".
          &#62
          &#62 Krytycznie ale z kultura - czyzby wam juz i tego zabraklo.
          &#62 Do kosciola czy do synagogi mozna nie chodzic, jesli nie odpowiada ideologia
          &#62 lub jakies malowidla ale troche lojalnosci wobec ziemi, w ktorej leza szczatki
          &#62 waszych przodkow nie zawadzi. Kiedy przyjmiecie do swojej swiadomosci, ze tu
          &#62 jest POLSKA a nie Izrael, kiedy zaczniecie szanowac polski hymn zamiast gwiazdy
          &#62
          &#62 Dawida, kiedy poczujecie sie czastka tego narodu to wowczas zaczniemy was
          &#62 traktowac jak swoich i lubiec jak swoich, niezaleznie od wyznania.
          &#62 Czytajac te wasze paszkwile, smiem watpic czy jest to mozliwe.
          &#62
          Dlaczego potrzebujesz Zyda:
          1. Mozna wine na kogos zrzucic czy oskarzyc
          2. Jest o czym pogadac, czy pisac
          3. Czyc sie lepiej bo Zyd jest zawsze gorszy i parszywy
          4. Bo usprawiedliwia niedolestwo, Zydzi swiatem rzadza
          5. Bo znikna kawaly o Zydach
          6. Mozna dowoli nrzekac, bo Zyd za tym stoi
    • Gość: Krys Malkele juz chyba czas do pieca kolego! IP: *.student.gu.edu.au 12.06.01, 15:02
      Ni lubiem Niemcow za ta krzywde co zrobili nam Polakom, ale jak pomisle to jedna zeczom kturom nam to
      troche wykompensowali to ze wyspszontali nasz kraj od was paskudnych, zafszony, brudnych zydow!
      I kurcze bardzo dobrom robote zrobili, prawdziwa Niemiecka precizja!
      • Gość: ** Re: Do Aarona i Nieżyda IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.06.01, 01:44
        Panowie, ja dawno na waszym miejscu wyprowadził bym się z tego kraju.
        Jaka siła was tu trzyma? Czy w waszych domach uczono was godnej postawy?

• Gość: Aaron Re: Do ** IP: *.wlfdle1.on.wave.home.com 27.06.01, 22:51
          Jestes kolejnym polskim dyskutantem ktory swego adwersarza atakuje
          personalnie.Dlaczego?Mozesz zgadzac sie lub nie z moimi pogladami ale dlaczego
          chcesz mnie pouczac jak i gdzie zyc.To forum roi sie od polskich geniuszy
          ktorzy pouczaja na lewo i prawo jak pisac i co,ja mowic a czego nie,na co sie
          leczyc i dlaczego.Malo jest natomiast takich ktorzy rzeczowo staraja sie
          przedstawic swoj punkt widzenia.Wiec moze to kolejny grzech glowny spolecznosci
          znad Wisly ,czyzby to byl osmy?
          • Gość: Aaron Re: Do ** IP: *.wlfdle1.on.wave.home.com 27.06.01, 22:55
            Czy moglbys mi wyjasnic co rozumiesz pod pojeciem"godna postawa".
    • Gość: NYC Zydzi, kogo wy lubicie IP: *.nyc.adsl.bellatlantic.net 14.06.01, 05:57
      Mam pytanie do Zydow. Czy czujecie sie Polakami czy Zydami?
      Jesli jestes Zydem, a jednoczesnie obywatelem USA, czy czujesz sie obywatelem
      USA, czy Zydem?
      Pomoge wam w odpowiedzi. Jesli przyszloby wam przelac krew za kraj w ktorym
      zyjecie (oprocz Izraela), gwarantuje dali byscie "noge" gdzies indziej, zeby
      ochronic swoja dupe.
      Konkluzja.
      Tak was widza inne nacje (nie tylko Polacy). Prze to, ze nie identyfikujecie
      sie jako obywatele danego panstwa, spoleczenstwo nie akceptuje was i odnosi sie
      z niechecia.

Milego zycia

NYC
      • Gość: jacek71 Bravo NYC !!!!! IP: 64.114.83.* 14.06.01, 06:29
        Zgadzam sie z toba 100% !!!!
        kilka tygodni temu bylem na party,(studenckie party)
        nagle temat wszedl na anschluss czechoslowacji przez hitlera w 1938r.
        Tony,kanadyjski zyd (jedna z osob na party),stwierdzil,ze czechoslowacja bardzo
        dobrze zrobila wpuszczajac hitlera do swojego kraju,bo tylko zaoszczedzilo to
        ofiar po obu stronach.
        Zapytalem sie go,jak on by postapil gdyby nagle,meksykanscy paratroopers
        zaatakowali kanade.
        Tony odpowiedzial,ze spakowal by sie do samochodu i wyjechal jak najdalej na
        polnoc kanady jak tylko mozliwe.
        moje argumenty o przywiazaniu,milosci i zobowiazan do swojego kraju nie
        byly argumentem dla toniego.

Gość portalu: NYC napisał(a):

&#62 Mam pytanie do Zydow. Czy czujecie sie Polakami czy Zydami?
        &#62 Jesli jestes Zydem, a jednoczesnie obywatelem USA, czy czujesz sie obywatelem
        &#62 USA, czy Zydem?
        &#62 Pomoge wam w odpowiedzi. Jesli przyszloby wam przelac krew za kraj w ktorym
        &#62 zyjecie (oprocz Izraela), gwarantuje dali byscie "noge" gdzies indziej, zeby
        &#62 ochronic swoja dupe.
        &#62 Konkluzja.
        &#62 Tak was widza inne nacje (nie tylko Polacy). Prze to, ze nie identyfikujecie
        &#62 sie jako obywatele danego panstwa, spoleczenstwo nie akceptuje was i odnosi sie
        &#62
        &#62 z niechecia.
        &#62
        &#62 Milego zycia
        &#62
        &#62 NYC

• Gość: S. K. Re: Tak nas widza, tak nas pisza, jacy jestesmy IP: *.cvx11-bradley.dialup.earthlink.net 15.06.01, 06:58
          Tak nas widza, tak nas pisza, jacy jestesmy
          WOJCIECH SADURSKI
          Fragmenty z Rzeczpospolitej.....

Porzucmy raz na zawsze mit, ze jestesmy takim oto dziwem natury wsród narodów
          swiata, ze nigdy nikomu obcemu nie wyrzadzilismy zadnej krzywdy. Czesi nas nie
          lubia za Zaolzie, za udzial w "bratniej pomocy" 1968 roku, ale takze za duzo
          wczesniejsza przeszlosc - za to, ze w czasie monarchii austro-wegierskiej
          trzymalismy - ich zdaniem - strone Wegrów i Austriaków przeciwko
          Czechom. "Dlaczego mamy uczyc sie demokracji od narodu, który na nas napadl?" -
          pytal slowacki dziennik "Slovenska Republika". Dla calego pokolenia Litwinów,
          których swiadomosc uksztaltowala sie przed II wojna swiatowa, Polska byla
          okupantem i wrogiem, z którym (do 1938 roku) ich panstwo nie utrzymywalo nawet
          stosunków dyplomatycznych. Ukraincy niosa w pamieci obraz Polski jako opresora,
          ciemiezacego biedny lud ukrainski i pamietaja dobrze o akcji "Wisla".

O stereotypach. W poprzednich postach przewija sie stereotyp Zydow w oczach
          Polakow.
          Oto co autor pisze o Polakach:

Jakie sa negatywne stereotypy Polaków w oczach innych nacji? Dla kanadyjskiego
          rozmówcy naszego wspólpracownika Polacy to nie naród, ale "halastra" - meznie
          sie bija, jesli dac im dobrych oficerów, ale poza tym - niewiele potrafia. Sa
          na dodatek zródlem ciaglych konfliktów miedzy Niemcami a Rosja. Niemcy o
          Polakach - wiadomo, "polnische Wirtschaft", wieczni
          buntownicy, ciagle protesty spoleczne i kryzysy. Na Bialorusi Polak to "pan we
          dworze, wzglednie wypachniony mieszczuch". Dla Czechów jestesmy nieuleczalnymi
          romantykami, nacjonalistami, klerykalami, fanatykami - zwlaszcza religijnymi i
          narodowymi. Czy nie maja troche racji? "Wielkopanskie maniery, patetyczne
          gesty, wybujaly indywidualizm i megalomania to
          czesto wystepujace u Polaków gesty, które draznia Czechów" - informuje Barbara
          Sierszula. Ale tak wlasnie jest ze stereotypami - nawet jesli generalizacja
          jest nieuprawniona, to z czegos jednak
          ona sie rodzi. Z obserwacji jakichs rzeczywistych faktów, tendencji i
          przypadlosci.

Idzmy dalej: angielski historyk Norman Stone przyrównuje historie Polski do
          sytuacji, "w której królowie chadzaja w futrach, lecz pod spodem nie nosza
          majtek". W Szwecji okreslenie "polski sejm" jest synonimem anarchii, chaosu i
          totalnego indywidualizmu. Notabene, takie samo znaczenie ma popularne we
          Wloszech pojecie "parlamento alla polacca". Dla Litwinów Polacy sa
          "gwaltowni" i leniwi; dla Rosjan - wyrachowani, zarozumiali i wyniosli, plus
          oczywiscie antyrosyjscy; w Szwecji (i oczywiscie - nie tylko) rozpowszechniony
          jest obraz
          Polaka-antysemity. I znów - czy bez powodu?

• janusz1941 Re: do aarona 15.06.01, 08:39
            drogi aaronie, ja nie szukam zydow tam gdzie ich nie ma, mam we wlasnym domu
            (doslownie) ale czytajac te wypowiedzi trudno odniesc inne wrazenie jak to, ze
            pisza tu prawie sami zydzi (pomijajac mnie) lub zyd, bo moze to pisze ciagle ta
            sama osoba, mnie chodzi tylko o to, ze krytyka jest dobra i potrzebna takze
            polakom - pewnie sie oburza - ale krytyka na jakims poziomie, z zachowaniem
            pewnych norm

do s.k.
            ani w szwecji ani nigdzie indziej, polak nikomu nie kojarzy sie z antysemita,
            jest to wymysl polskich zydow, jesli moge uzyc tego okreslenia, znam
            wystarczajaco dobrze skandynawow aby to stwierdzic (im sie polak wogole z
            niczym nie kojarzy, zreszta nie tylko polak inni tez)
      • Gość: Aaron Re: do NYC IP: *.wlfdle1.on.wave.home.com 27.06.01, 23:42
        I na tym polega wyzszosc jednych nad drugimi a co do tego lubi ,nie lubi jakie
        to ma znaczenie.
    • Gość: POLAK Re: WY POLACY NIE LUBICIE NIKOGO... IP: *.acn.waw.pl 28.06.01, 05:07
      Droga MALKELE,myślę ,że nigdy więcej nie powinnaś zaglądać na forum "Gazety" .

bez pozdrowień
    • Gość: JMT do 90% autorów dyskusji (prócz współczucia) IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.06.01, 16:01
      Uczestnikom niniejszej dyskusji przesyłam fragment chińskiej bajki:

Chiński Mandaryn (bohater bajki) zapytany przez wędrowca u bram
      miejskich "jakie to miasto???" - pyta "skąd przybywasz wędrowcze???".
      Z "miasta gdzie ludzie są źli dla siebie" - odpowiada wędrowiec.
      To "niewchodź do tego miasta przed którym stoisz, gdyż jest to miasto ludzi
      złych i nic dobrego ciebie tu nie spotka" - odpowiada Mandaryn.

(za jakiś czas nadchodzi nowy wędrowiec)

Skąd przychodzisz - pyta Mandaryn.
      Z "miasta gdzie ludzie są dobrzy dla siebie" - odpowiada wędrowiec.
      To śmiało wędrowcze wchodź do tego miasta przed którym stoisz, bo jest to dobre
      miasto i żyją w nim dobrzy ludzie których nie powinieneś się obawiać.

To tyle bajka, choć jest ona z życia wzięta o czym napewno nie wiedzą: MALKELE,
      radca Andrzej, wiesio, karlusek, kaczusia, Piotr, Aaron, bistro, Grzegorz ....
      (dalej już przestałem czytać).

Szkoda że nie czytają oni chińskich bajek tylko Gazetę Wyborczą, bo bardzo one
      pomagają na głupotę, szowinizm i rasizm.

Pozdrawiam (wymienionych również).

• Gość: JMT Re: do 90% autorów dyskusji (prócz współczucia) IP: 217.99.96.* 29.06.01, 18:52
        Gość portalu: JMT napisał(a):

&#62 Uczestnikom niniejszej dyskusji przesyłam fragment chińskiej bajki:
        &#62
        &#62 Chiński Mandaryn (bohater bajki) zapytany przez wędrowca u bram
        &#62 miejskich "jakie to miasto???" - pyta "skąd przybywasz wędrowcze???".
        &#62 Z "miasta gdzie ludzie są źli dla siebie" - odpowiada wędrowiec.
        &#62 To "niewchodź do tego miasta przed którym stoisz, gdyż jest to miasto ludzi
        &#62 złych i nic dobrego ciebie tu nie spotka" - odpowiada Mandaryn.
        &#62
        &#62 (za jakiś czas nadchodzi nowy wędrowiec)
        &#62
        &#62 Skąd przychodzisz - pyta Mandaryn.
        &#62 Z "miasta gdzie ludzie są dobrzy dla siebie" - odpowiada wędrowiec.
        &#62 To śmiało wędrowcze wchodź do tego miasta przed którym stoisz, bo jest to dobre
        &#62
        &#62 miasto i żyją w nim dobrzy ludzie których nie powinieneś się obawiać.
        &#62
        &#62 To tyle bajka, choć jest ona z życia wzięta o czym napewno nie wiedzą: MALKELE,
        &#62
        &#62 radca Andrzej, wiesio, karlusek, kaczusia, Piotr, Aaron, bistro, Grzegorz ....
        &#62 (dalej już przestałem czytać).
        &#62
        &#62 Szkoda że nie czytają oni chińskich bajek tylko Gazetę Wyborczą, bo bardzo one
        &#62 pomagają na głupotę, szowinizm i rasizm.
        &#62
        &#62 Pozdrawiam (wymienionych również).
        &#62
        &#62
        &#62

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka