Dodaj do ulubionych

PIJANY RELIGA w TVP - "autorytet" PO

13.10.05, 19:00
Chyba w ubiegłym roku ogladałem program dla młodzieżży. Nie pamiętam jego
nazwy (był emitowany poźną porą, chyba w piątki). Program był poświęcony
bodajże homoseksulaistom. Młodzi dziennikarze postanowili zapytać Religę o
jego stanowisko w tej sprawie. Profesor był nawalony jak tramwaj, coś tam
przed kamerami bełkotał bez sensu. Normalnie zapomniałbym o tym, ale
Platforma kreuje się, że jest bez skazy, a w jej kierownictwie (honorowym
sztabie) są sami przyzwoici ludzie. To, że nie przyznają się do żadnego błedu
wymaga reakcji - riposty. Religa niech sobie pije, wolno mu. Tylko niech nie
udaje kogoś innego. Gronkiewicz niech się zajmuje hospicjami, tylko niech nie
udaje bankowej społecznicy. Tusk ma zdjęcie na tle komina, niech nie udaje,
że na niego wchodził itd., itp.
Podstawowym kryterium wyboru jest uczciwość i przyzwoitość - to daje
gwarancje zmian w każdym kierunku politycznym, nawet w liberalnym.

Pozdrawiam sympatyków Platformy, zwłaszcza drobnych przedsiębiorców i
aspirujących do wzięcia losu we własne ręce. Przejedziecie się na swoim
wyborze, zostaniecie wykolegowani przy pierwszej okazji.

ps. zagranie z dziadkiem było chamskie, wolałbym zobaczyć pijanego Religę
(nikt go nie filmował ukrytą kamerą)
M
Obserwuj wątek
    • ratatatam :[ 13.10.05, 19:08
      alkoholizm pana profesora nie jest zadna tajemnica - choroba jak to choroba -
      nie wybiera ..
      • marecki1235 Re: :[ 13.10.05, 19:18
        ratatatam napisał:

> alkoholizm pana profesora nie jest zadna tajemnica - choroba jak to choroba -
        > nie wybiera ..
        Ale może jako chory człowiek nie powinien zajmować się działalnoscią publiczną.
        Już wyobrażam sobie służbę zdrowia pod kierunkiem faceta, który ma problemy z
        zawiązaniem sznurowadeł, bo jest chory :)

pzdr

M

• ratatatam Re: :[ 13.10.05, 19:23
          no dlatego od dawan juz nie przeprowadza operacji na otwartym sercu (
          brr.....) tylko zajmuje sie polityka
          - gdyby operowal moglby doprowadzic do nieszczescia jednego czlowieka a tak
          zajmujac sie polityka ma szanse sprowadzic niszczescie na setki tysiecy... to
          jest wielki postep!
          • miss.take Re: :[ 13.10.05, 21:28
            ratatatam napisał:

> no dlatego od dawan juz nie przeprowadza operacji na otwartym sercu (
            > brr.....) tylko zajmuje sie polityka
            > - gdyby operowal moglby doprowadzic do nieszczescia jednego czlowieka a tak
            > zajmujac sie polityka ma szanse sprowadzic niszczescie na setki tysiecy...

Uwierz mi, mam wieksze zaufanie do reki pijanego Religi, niz trzezwego
            Kaczynskiego
            Chodzi o jeden szczegol, mianowicie o punkt wyjscia do dalszych rozwazan o
            ksztalcie panstwa, jak sie wychodzi od nieprawidlowych zalozen, to sie wyciaga
            bledne wnioski. Kaczynski myli sie wlasnie na wejsciu.
            • xsawer Re: :[ 21.10.05, 12:03
              • CHCESZ SCHUDNĄĆ I PŁACIĆ ZA STUDIA WYBIERZ TUŚKA..
              jolka.na.barierze 21.10.05, 11:53 + odpowiedz

CHCESZ SCHUDNĄĆ I PŁACIĆ ZA STUDIA WYBIERZ TUŚKA !!!!!!!!!!!!!!!

TYLKO TUSK ZAPEWNI CI DIETE
              POPRZEZ PUSTA LODÓWKE !

Jola, ty już więcej nie pij!
              Tuska mam w doopie, ale pod Kaczorem lodówka nie będzie Ci wogóle potyrzebna.
              No może zamrozisz sobie swoje naiwne wyobrażenia.
        • olo1033 Re: :[ niemożliwe .... 13.10.05, 19:25
          ===== po prostu był "zmęczony" po dniu pracy w szpitalu i co w tym dziwnego???
          • ratatatam Re: :[ niemożliwe .... 13.10.05, 19:26
            tak jak Kwasniwski w Miednoje ... (czy w Charkowie ? w Katyniu? bo nie
            pamietam...)
            • rakunica W Charkowie i w Stanach 13.10.05, 20:33
              W Usiech wlazil do bagaznika - jak donosila tamtejsza Polonia.
              • ratatatam Re: W Charkowie i w Stanach 13.10.05, 20:39
                w charkowie sie tylko chwial na nogach , slanial i charczal..
                • erg_samowzbudnik Re: W Charkowie i w Stanach 14.10.05, 15:22
                  ratatatam napisał:

> w charkowie sie tylko chwial na nogach , slanial i charczal..

Już go lubię , tęż lubię się napić . Tylko świnia nie pije - gorzały.
              • pjuk Religa - ty nie pij tylko ratuj krwawiace serce 21.10.05, 15:37
                Kwachowej "ksiezniczki". Po jedynych jestescie pieniadzach
          • savena Re: :[ niemożliwe .... 13.10.05, 19:26
            mozliwe, mozliwe tez to widzialam.
            • lotd ale Tusk czuje się bezpieczny z panem Religą... 13.10.05, 19:29
              alkoholicy mu odpowiadają
              • ratatatam bo tusk ma pewnie zdrowe serce 13.10.05, 19:31
                wiec moze sie w jego towarzystwie czuc bezpiecznie :DDDD
              • mela46 Re: ale Tusk czuje się bezpieczny z panem Religą. 23.10.05, 12:10
                Nie tylko alkocholicy! Poczytajcie o jego czołowych "przydupasach"
            • marecki1235 Re: :[ niemożliwe .... 13.10.05, 19:34
              O ile pamiętam, Tusk również za kołnierz nie wylewa/ł. Sam to przyznał w jednym
              z wywiadów. Dostaje plusa za szczerość, ale .... z drugiej strony przyszły
              prezydent może się łatwo rozpić - ma już przecież kumpla "chorego". Bedą się
              leczyć razem :)

pzdr

M
              • ratatatam Re: :[ niemożliwe .... 13.10.05, 19:35
                eee pijani prezydenci w polsce to nic nowego
                • w19f45 Re: :[ niemożliwe .... 13.10.05, 20:47
                  ratatatam napisał:

> eee pijani prezydenci w polsce to nic nowego
                  **********************************************************************
                  e tam mamy takich co nie piją a gadają jak narąbani.
            • maedith Re: :[ niemożliwe .... 14.10.05, 01:59
              savena napisała:

> mozliwe, mozliwe tez to widzialam.

klamiesz,kwiatuszku jak zwykle,nie widzialas tylko ci sie przysnilo,tak jak
              twoje studia
      • senna_ropuszka Re: Religa pije, jak każdy chirurg. 21.10.05, 14:27
        A program owszem, oglądałam.
        Rzeczywiście pan R. był nawalony, aż podziw brał, jak uważnie słuchał i
        wypowiadał się, mimo zmętniałego wzroku :-))))
    • marecki1235 Re: PIJANY RELIGA w TVP - "autorytet" PO 13.10.05, 19:37
      No tak, gdyby Kaczyński został prezydentem tradycja mogłaby umrzeć.
      • ratatatam Re: PIJANY RELIGA w TVP - "autorytet" PO 13.10.05, 19:40
        tak jest, wiesz jakie nudne bylyby transmisje z uroczystosci np na Monte
        Cassino?? z trzezwym prezydentem!! :[
        • marecki1235 Re: PIJANY RELIGA w TVP - "autorytet" PO 13.10.05, 19:47
          Myślisz, że jest duża szansa na kontynuację ? Niestety, ewentualnie pijany Tusk
          nie zrekompensuje mi kolejnych, straconych, pięciu lat. Po nim, to już chyba
          będzie Lepper - zakonspirowany Liberał, Bizon - Żubrówka.
          • micic Re: PIJANY RELIGA w TVP - "autorytet" PO 13.10.05, 19:49
            ;)
    • t-800 Re: PIJANY RELIGA w TVP - "autorytet" PO 13.10.05, 19:52
      No a Prezio? Też autorytet!
      • erg_samowzbudnik Re: PIJANY RELIGA w TVP - "autorytet" PO 14.10.05, 15:27
        t-800 napisał:

> No a Prezio? Też autorytet!

Flaszka Głódź , ten to może wycedzić.
    • read1 To był program Sylwestra Latkowskiego 13.10.05, 19:58
      Religa był tam 'za, a nawet przeciw' homoseksualizmowi.
      Wtedy jeszcze był kandydatem na prezydenta i dlatego to właśnie jego zapytano.
      Był średnio naprany.

I ten idiota jest teraz 'twórcą' programu opieki zdrowotnej PO.
      Gratuluję osiągnięcia dna!
      • marecki1235 Re: To był program Sylwestra Latkowskiego 13.10.05, 20:04
        Mylisz się :) Platforma nie ma programu, żadnego programu. Liberałowie nie moga
        mieć programu. To ogranicza ich wolność robienia pieniędzy :)
        Mają za to same autorytety z Zulu Gulą na którymś tam miejscu... ale w kadrze
        kamery.

ps. szkoda mi Rokity, nie zorientował się szybko, że go liberalnie wykolegują.
        • wiewiorzasta Re: To był program Sylwestra Latkowskiego 13.10.05, 20:08
          marecki1235 napisał:

> Mają za to same autorytety z Zulu Gulą na którymś tam miejscu... ale w kadrze
          > kamery.

A nie zauważyłeś tuskowego speca od Białorusi - Leona Tarasewicza?
          • marecki1235 Re: To był program Sylwestra Latkowskiego 13.10.05, 20:24
            Nie chciałem tego pisać :) ale, zmusiłaś mnie i..... dla przybliżenia sylwetki
            eksperta PO - malarza i autora specjalistycznych książek wklejam link : Kury
            ozdobne - Kruszewicz Andrzej G., Tarasewicz Leon - Oficyna Wydawnicza
            Księgarnia wysyłkowa ...
            wysylkowa.pl/ks229310.html - 58k - Kopia - Podobne strony

• skun2 Re: To był program Sylwestra Latkowskiego 13.10.05, 20:39
              Religa nie ma programu - on tylko gada, co i pacjenci na forach - "nie może być
              tak, że...", "trzeba zmienić" itp...
              Jak? Nie gada, ale to przyszły MINISTER ZDROWIA Z PO!!!
              • ratatatam Re: To był program Sylwestra Latkowskiego 13.10.05, 20:41
                to juz Zulu Gula lepszy na ministra zdrowia niz Religa- przynajmniej bedzie sie
                z czego posmiac ( przez lzy)
            • skun2 Re: To był program Sylwestra Latkowskiego 13.10.05, 20:40
              może jak Religa będzie preziem zmniejszą akcyzę na leki???
            • wiewiorzasta Buuuu.... Rozczarowanie.... 13.10.05, 20:42
              Właśnie tak myślałam, że nawet nie wiesz o co chodzi z Tarasewiczem :(
              • skun2 Re: Buuuu.... Rozczarowanie.... 13.10.05, 21:40
                rozpisałem się, ale mnie wywalili, więc skrótowo:
                malarz niech się nie zajmuje polityką, bo
                - nie nadaje się do tego, bo malarze - czy chcą, czy nie, nie są komunikatywni,
                trudno, żeby byli, jeśli istotą ich zajęcia jest "wyłączanie się"),
                - w parze z twórczością to nie idzie.
                • wiewiorzasta Re: Buuuu.... Rozczarowanie.... 13.10.05, 22:28
                  Nie sądzę, żeby ten konkretny malarz zajmował się akurat polityką - bardziej
                  zajmuje się tłumaczeniem Tuskowi czym jest Białoruś i jak się to je, i kto to są
                  Bialorusini i jak z nimi rozmawiać. Bo wie to akurat bardzo dobrze. I Tusk
                  dobrze na tym wychodzi pókico.

Bardziej mi się podoba Tusk w towarzystwie Tarasewicza, niż Tusk w towarzystwie
                  Rossa czy Hołowczyca, bo przynajmniej ten konkretny malarz ma mu coś do
                  powiedzenia, a Ross czy Hołowczyc służa za białego niedźwiedzia, z którym się
                  fajnie pokazać dla mass.
                  • skun2 Re: Buuuu.... Rozczarowanie.... 14.10.05, 02:20
                    kobieto, co ty wiesz o malarzach...
                    malarz to o białorusi opowie Ci setki ciekawych OSOBISTYCH, czyli szerzej
                    nieprzydatnych przemyśleń, powie ci jak Białoruś pachnie i jaki koloryt ma o
                    wschodzie słońca jesienią m.in., i to jest wg Ciebie odpowiedni dla polityków
                    ekspert?
                    A potem tusk jedzie na białoruś i całuje po polioczkach przewodniczącą i
                    rozgląda się z paniką w oczach dookoła , bo nie wie co dalej...i jedzie
                    spowrotem (tak było nie dawno).
                    • wiewiorzasta Re: Buuuu.... Rozczarowanie.... 14.10.05, 02:39
                      skun2 napisał:

> kobieto, co ty wiesz o malarzach...
                      > malarz to o białorusi opowie Ci setki ciekawych OSOBISTYCH, czyli szerzej
                      > nieprzydatnych przemyśleń, powie ci jak Białoruś pachnie i jaki koloryt ma o
                      > wschodzie słońca jesienią m.in., i to jest wg Ciebie odpowiedni dla polityków
                      > ekspert?
                      > A potem tusk jedzie na białoruś i całuje po polioczkach przewodniczącą i
                      > rozgląda się z paniką w oczach dookoła , bo nie wie co dalej...i jedzie
                      > spowrotem (tak było nie dawno).

ROFTL :))) Zachowam dla potomności :)
                      Uzupełnij wiedzę o facecie, który jak widać jest bardziej znany na świecie niż w
                      Polsce.
                      (to nie kpina - po prostu walnąłeś głupa, ale wybaczam, tylko się popraw ;))
                      • skun2 Re: Buuuu.... Rozczarowanie.... 14.10.05, 02:59
                        ja znam jego twórczość, ja uważam, babo, ze nie warto mu przeszkadzać w czymś
                        całkiem odmiennym od dosłowności.
                        • skun2 Re: Buuuu.... Rozczarowanie.... 14.10.05, 03:01
                          a dupę Białorusi i sobie to niech miernoty zawracają - tuski i inne fajansiarze,
                          • wiewiorzasta Re: Buuuu.... Rozczarowanie.... 14.10.05, 03:07
                            Właśnie tak myślałam.

Mandaryna to i tak pewnie niezrozumiałe arcydzieła sztuki wokalnej dla ciebie.
                          • skun2 Re: Buuuu.... Rozczarowanie.... 14.10.05, 03:07
                            malarz na eksperta-analityka się nie nadaje, bo przestanie być malarzem.
                        • wiewiorzasta Re: Buuuu.... Rozczarowanie.... 14.10.05, 03:06
                          skun2 napisał:

> ja znam jego twórczość, ja uważam, babo, ze nie warto mu przeszkadzać w czymś
                          > całkiem odmiennym od dosłowności.

Nie jesteśmy aż w takiej zażyłości, żebyś mówił do mnie per 'babo'. To po
                          pierwsze. Po drugie, to punkt pierwszy dyskwalifikuje twoją znajomość
                          czegokolwiek poza dziełami Mandaryny (chodzi o poziom zachowania, żebyś nie miał
                          wątpliwości).
                          A po trzecie, to spróbuj się zorientować, kim jest pan Tarasewicz, z jakiej
                          rodziny pochodzi, gdzie obecnie mieszka i co robi (poza swoją własną
                          twórczością). Zrobi ci się lepiej na duszy i przestaniesz pleść czypoczy.
                          EOT
                          • skun2 [...] 14.10.05, 03:08
                            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • ratatatam Re: To był program Sylwestra Latkowskiego 13.10.05, 20:39
            od leona prosze sie odczepic! to moj ulubiony malarz to po 1! po drugie Leon
            wcale (prawie ) nie pije alkoholu- bo jak twierdzi malarzy jest coraz mniej a
            pracy do zrobienia coraz wiecej ! (mowil mi o tym osobiscie...)
            • wiewiorzasta Re: To był program Sylwestra Latkowskiego 13.10.05, 20:45
              Ja się nie czepiam - lepiej, że specem od Białorusi jest facet, który kuma o co
              chodzi, nawet jeśli to nie jego specjalizacja zawodowa, niż facet, który nie
              wie, że wjeżdżając na Białoruś cudzym samochodem potrzebne jest pełnomocnictwo
              właściciela.

Chodziło mi o to, że naród nawet nie wie, jak wygląda i kim jest jeden z
              najbardziej znanych artystów polskich na świecie :)
              • ratatatam Re: To był program Sylwestra Latkowskiego 13.10.05, 23:51
                ale za to wszyscy kumaja Zulu Gule :PPPP
                • wiewiorzasta Re: To był program Sylwestra Latkowskiego 13.10.05, 23:55
                  I to jest właśnie ten ból :(
                  • ratatatam Re: To był program Sylwestra Latkowskiego 13.10.05, 23:59
                    to tylko dowod na to ze mozdzkami znacznej czesci polakow rzadzi TV
        • ratatatam a Zulu Gula jest w gronie ekspertow PO!!! 13.10.05, 20:37
          faktycznie! nie rozpoznalem go bo byl bez beretu!!!
          wsrod ekspertow Tuska byl jeszcze zdaje sie Holowczyc nie ?? ale co Tusk go
          chce na prezydencka lancie (r)zucic czy jak??
          • skun2 Re: a Zulu Gula jest w gronie ekspertow PO!!! 14.10.05, 03:53
            co za szczęście, że jednak w tej większości móżdżków rżadżonych przez TV
            trafiają się tak wspaniałe osobistości - niestety nie potrafiące dyskutować,
            ani zaqpewne również myśleć, logicznie, ale mające na swój temat wiele do
            powiedzenia i mające sie za proroków, którzy wszystko wiedzą, zawsze racje maja.
            Żenujące jesteście narcyziki...
    • czarna_rozpacz pijany to jest tusk, powolujac sie na relige...... 13.10.05, 20:35
      jako autorytet w organizacji zdrowia publicznego,
      • marecki1235 Re: pijany to jest tusk, powolujac sie na relige. 13.10.05, 20:43
        Hołowczyc, to kolejny przypadek rozdwojenia jaźni. Namawia do bezpiecznej jazdy
        rozbijając się po mazurskich drogach samochodem jak po własnym folwarku(do
        sprawdzenia w archiwum GW).

ps. ten sztab (myślę, że PO wybaczy mi to słowo... bo źle się kojarzy) podoba
        mi się coraz bardziej. Jest szansa, że będzie wesoło, bardziej niż za komuny.
    • panzerpapst Nawet PIJANY RELIGA jest mądrzejszy od ciebie 13.10.05, 20:40
      I to jest kwestia niepodważalna.
      • ratatatam Re: Nawet PIJANY RELIGA jest mądrzejszy od ciebie 13.10.05, 20:42
        bez wzgledu na ilosc wypitego alkoholu????no tu bym polemizowal...
        • panzerpapst Re: Nawet PIJANY RELIGA jest mądrzejszy od ciebie 13.10.05, 20:48
          Zostań kardochirurgiem to pogadamy, ale ty nawet nie jestes w stanie sie dostać na medycynę, boś za głupi.
          • marecki1235 Re: Nawet PIJANY RELIGA jest mądrzejszy od ciebie 13.10.05, 20:55
            panzerpapst napisał:

> Zostań kardochirurgiem to pogadamy, ale ty nawet nie jestes w stanie sie
            dostać
            > na medycynę, boś za głupi.

>
            Do Panzercośtam
            Zaczepiasz po chamsku uczestników forum. Jesteś z PO ?. Oni nie mają
            argumentów ..no i programu. Tylko zaczepki.
            Osobista rada zmień nick na Rudy 102. Nie będziesz się kojarzył z Wehrmachtem
            (btw, jaki głupi nick sobie wybrałeś) Będziesz też poprawny politycznie
            • panzerpapst Re: Nawet PIJANY RELIGA jest mądrzejszy od ciebie 13.10.05, 20:58
              Chamem to jesteś ty sugerując komuś, że jest pijany mając na to zero dowodów. Powiedz, że Religa to "autorytet" tym, którym uratował życie, a było ich mnóstwo.
              • marecki1235 Re: Nawet PIJANY RELIGA jest mądrzejszy od ciebie 13.10.05, 21:03
                Dowodem jest nagranie filmowe (program S.Latkowskiego).
                Czytaj uważnie wątek. Myśl najpierw potem pisz.

Zasługi w ratowaniu życia nie oznaczają, że lekarz ten uratuje służbę zdrowia,
                a już na pewno nie ten, który lubi (lub musi) wypić żeby normalnie
                funkcjonować.
                • panzerpapst Re: Nawet PIJANY RELIGA jest mądrzejszy od ciebie 13.10.05, 21:10
                  Byłeś tam na miejscu ? Nie. Wiec nie gadaj co widziałes bo to o niczym nie swiadczy. A Religa był współtwórca i dyrektorem 2 ośrodków kardiochirurgii i ma doświadczenie w zarządzaniu. Można się zgadzać albo nie z jego koncepcją, ale opluwanie wybitnego polskiego kardiochirurga jest chamstwem.
                  • blackkot Re: Nawet PIJANY RELIGA jest mądrzejszy od ciebie 13.10.05, 22:24
                    SLuchaj gościu panzerpapst: Religa jest kardiochirurgiem od przeszczepów serca
                    i chwała mu za to . Niech się również zalewa i chodzi napruty, kiedy chce, pod
                    warunkiem, że wtedy nie pracuje.
                    Ale uchowaj mnie Panie przed zalanym ekspertem od zdrowia, który nie ma pojęcia
                    o zarządzaniu, wiedzy ekonomicznej, (może jak brać łapówy od pacjentów)i
                    pomysłów menedżerskich na sektor służby zdrowia. Takim geniuszem pan Religa
                    nie jest. Choćby dlatego, że chleje. Ale to jego zbójeckie prawo. Ale my też
                    mamy prawo. Rozsądnie głosować.Na trzeżwych. Tylko PIS.
                    • wiewiorzasta Re: Nawet PIJANY RELIGA jest mądrzejszy od ciebie 13.10.05, 22:30
                      blackkot napisała:

> Rozsądnie głosować.Na trzeżwych. Tylko PIS.

Ale już po ptokach. Przecież PiS wygrał i to oni zapewne wyznaczą ministra
                      zdrowia. Agitka spóźniona o trzy tygodnie ;P

Ministra rolnictwa już podobno mają - niejaki Mojzesowicz :D Na pewno trzeźwy.
            • ratatatam Re: Nawet PIJANY RELIGA jest mądrzejszy od ciebie 13.10.05, 20:58
              tylko nie zmieniaj na gustloff!!! bo na tym okrecie podobno zginela kuzynka
              kandydata uciekajac przed krasnoarmiejcami z gdyni
          • ratatatam Re: Nawet PIJANY RELIGA jest mądrzejszy od ciebie 13.10.05, 20:55
            hhmmm... duzo dzis wypiles???
            • panzerpapst Re: Nawet PIJANY RELIGA jest mądrzejszy od ciebie 13.10.05, 20:59
              Co za cięta riposta, rodem z gimnazjum, bo to chyba twoje zajecie teraz.
              • ratatatam Re: Nawet PIJANY RELIGA jest mądrzejszy od ciebie 13.10.05, 21:02
                coz moge powiedziec jestes ewidentnie za madry by brac udzial w dyskusjach na
                tym poziomie - co wiec cie sklonilo by sie tak znizyc???
                no chyba ze liberalowie za to placa!! to wtedy szacuneczek! zadna praca nie
                hanbi! ( za wyjatkiem pracy w towarzystwie Leslawa Maleszki...)
                • panzerpapst Re: Nawet PIJANY RELIGA jest mądrzejszy od ciebie 13.10.05, 21:06
                  Uświadamiam idiotom, że są idiotami, może zmądrzeją i zaczną robić coś więcej, niż wylewanie kubła pomyj w internecie w celu podniesienia samooceny.
                  • ratatatam Re: Nawet PIJANY RELIGA jest mądrzejszy od ciebie 13.10.05, 21:10
                    domyslam sie ( moim malym rozumkiem) ze "kublem pomyj" okreslasz fakt iz ktos
                    wyrazil swoje oburzenie z tego powodu, iz promowany na urzad ministra
                    zdrowia , bioracy udzial w progranie telewizyjnym facet - byl napruty jak
                    messerszmit?

dobrze zrozumialem? czy zle? uswiadom mi to , moze zmadrzeje !
                  • jajanek Samoocenę zacznij od siebie!!!!!!!!!!!!!!!!! 14.10.05, 03:28
                    panzerpapst napisał:

> Uświadamiam idiotom, że są idiotami, może zmądrzeją i zaczną robić coś
                    więcej,
                    > niż wylewanie kubła pomyj w internecie w celu podniesienia samooceny.

Może czas,aby Tobie uświadomić żeś kretyn!??
                    Któż inny, jeśli nie idiota, używa powyższych argumentów???
                    >
    • tatonka opanujcie sie. Tylko tyle. 13.10.05, 20:42
      ten szmatlawiec to nie wzorzec.
    • pachaka Zulu Gula autorytetem 13.10.05, 20:48
      Prawie zemdlałem, jak go zobaczyłem.
      Wielkie oświecenie panuje tam u nich wśród
      autorytetów Platformy. Taka kompania w takiej
      kompanii. Jak to było w tej piosence?
      "Trzej przyjaciele z boiska..."
      Może Donald grał w piłkę z Tadziem, pogadali,
      okazało się, że wie np. że 3 razy 5 to 15,
      to go zaprosił do kampanii?
      • ratatatam Zulu Gula jest debesciak ! 13.10.05, 20:56
        i ja go lubie! i plujcie jadem nienawisci ile wlazie a ja go i tak nie
        przestane lubic!
    • frugo3 Re: PIJANY RELIGA w TVP - "autorytet" PO 13.10.05, 21:12
      A co lekarz po dniu pracy nie może sie napić? Co wywiad miał w klinice w
      godzinach pracy? Odwalcie sie od Religi, wszyscy piją palą uprawiaja sex albo
      maja inne hobby, nie ma ludzi bez wad!
      Religa jest fajny , ja go lubie choć mam mu za złe że olal kolegów i nie był w
      katowicach- On wie gdzie...
      • marecki1235 Re: PIJANY RELIGA w TVP - "autorytet" PO 13.10.05, 21:20
        Nawet podoba mi się to tłumaczenie. Odwalcie się od Religi, jest fajny, ja go
        lubię. Wszyscy piją. To pasuje, ale nie w tym przypadku.

Nikt by się go nie czepiał (jeżeli to jest czepianie) gdyby się nie
        zaangażował. Czy to jest jasne ?
      • ratatatam Re: PIJANY RELIGA w TVP - "autorytet" PO 13.10.05, 21:25
        frugo3 napisał:

> Odwalcie sie od Religi,
        wow brzmi prawie jak slynne "odwalcie sie od generala" :D
        ale tak bardzij serio - jasne ze wielu pije , pali i uprawia sex - ale nie
        kazdy pcha sie do obejmowania funkcji rzadowych -a jesli juz sie pcha to niech
        pamieta ze po 1) od niego bedzie sie wymagalo wiecej niz od hydraulika 2)
        niech zapomni o prywatnosci - bo swoja prywatnosc dobrowolnie ograniczyl
        podejmujac sie takiego a nie innego zajecia
      • chilum Re: PIJANY RELIGA w TVP - "autorytet" PO 21.10.05, 13:25
        > A co lekarz po dniu pracy nie może sie napić? Co wywiad miał w klinice w
        > godzinach pracy? Odwalcie sie od Religi, wszyscy piją palą uprawiaja sex albo
        > maja inne hobby, nie ma ludzi bez wad!

Nie wiem,czy to ważne ,ale ten wywiad był udzielony w trakcie posiedzenia senatu.
        Sami sobie odpowiedzcie..
    • r3003 Re: PIJANY RELIGA w TVP - "autorytet" PO 13.10.05, 21:22
      W drugim szeregu, tuż za Tuskiem czają się o wiele groźniejsi osobnicy od
      profesora R. (który jak zresztą większość naszego społeczeństwa lubi różne
      trunki). Za Tuskiem stoi ktoś taki jak profesor Śpiewak - tzw. niezależny
      socjolog. Jego boję się o wiele bardziej.
      • ratatatam Re: PIJANY RELIGA w TVP - "autorytet" PO 13.10.05, 21:27
        ty pomysl lepiej co bedzie jak za Tuskiem obok pana Spiewaka vel Kantora
        Stana jego zona H. Dattner i ich corka Ruta ... wiesz Zydzi tak latwo nie
        zapominaja jak Polacy i sa zdecydowanie bardziej msciwi -nie wiem czy tak
        puszcza kandydatowi plazem jego stryjecznego dziadka z wermachtu...
        • marecki1235 Re: PIJANY RELIGA w TVP - "autorytet" PO 13.10.05, 21:31
          Nic nie pomyślę bo nie jestem antysemitą !!! ani semitą :) Ludzie są mądrzy lub
          głupi, uczciwi lub uczciwi inaczej.
          • ratatatam Re: PIJANY RELIGA w TVP - "autorytet" PO 13.10.05, 21:40
            marecki1235 napisał:

> Nic nie pomyślę bo nie jestem antysemitą !!! ani semitą
            daj spokoj z tego wynika ze myslec potrafia jedynie antysemici i semici :DDDDD
            • marecki1235 Re: PIJANY RELIGA w TVP - "autorytet" PO 13.10.05, 21:46
              No, to był skrót myślowy. Gratuluję refleksu, rozśmieszyłeś mnie po raz drugi
              (statek był niezły)

pzdr
              M
    • antykagan Re: PIJANY RELIGA w TVP - "autorytet" PO 13.10.05, 22:08
      marecki1235 napisał:

> Chyba w ubiegłym roku ogladałem program dla młodzieżży. Nie pamiętam jego
      > nazwy (był emitowany poźną porą, chyba w piątki). Program był poświęcony
      > bodajże homoseksulaistom. Młodzi dziennikarze postanowili zapytać Religę o
      > jego stanowisko w tej sprawie. Profesor był nawalony jak tramwaj, coś tam
      > przed kamerami bełkotał bez sensu. Normalnie zapomniałbym o tym, ale
      > Platforma kreuje się, że jest bez skazy, a w jej kierownictwie (honorowym
      > sztabie) są sami przyzwoici ludzie. To, że nie przyznają się do żadnego błedu
      > wymaga reakcji - riposty. Religa niech sobie pije, wolno mu. Tylko niech nie
      > udaje kogoś innego.

Kogo udaje Religa? Słyszałęm o jego skłonności do alkoholu, ale chyba jakieś
      osiągnięcia w medycynie ma? Udaje lekarza?

Gronkiewicz niech się zajmuje hospicjami, tylko niech nie
      > udaje bankowej społecznicy.

Jakiej społecznicy? Stuknij się w głókę.

Tusk ma zdjęcie na tle komina, niech nie udaje,
      > że na niego wchodził itd., itp.

Tu już po prostu łżesz. Nie wiesz o tym, że Tusk przez kilka lat malował kominy
      i z tego się utrzymywał? A że może akurat nie ten z reklamóki, to co z tego?
      Jesteś, jak cały PiS obrzydliwy.
      > Podstawowym kryterium wyboru jest uczciwość i przyzwoitość - to daje
      > gwarancje zmian w każdym kierunku politycznym, nawet w liberalnym.
      >

Podpisuje się obiema rękami. Jeżeli prawą ręką kandydata na prezydenta jest
      skończona kanlalia, i wiedzą o tym wszyscy, to co można sądzić o kandydacie?
      Odpowiedz sam sobie na to. Jesteś żałosny. Znowu pomówienia, 1/16 prawdy i
      zwykłe szambo. Ja za taką RP dziękuję.

Pozdrawiam sympatyków Platformy, zwłaszcza drobnych przedsiębiorców i
      > aspirujących do wzięcia losu we własne ręce. Przejedziecie się na swoim
      > wyborze, zostaniecie wykolegowani przy pierwszej okazji.
      >
      > ps. zagranie z dziadkiem było chamskie, wolałbym zobaczyć pijanego Religę
      > (nikt go nie filmował ukrytą kamerą)

Możesz jaśniej?
      Już ty się nie martw, nie wiem, czy się przejadę na Tusku, ale wiem że na
      Kaczyńskim na pewno. Jego 3 lata w Warszawie mi wystarczyły.
      > M
      • palnick Re: PIJANY RELIGA w TVP - "autorytet" PO 13.10.05, 22:19
        Kto Religę - niegodziwy
        o pijaństwo tu pomawia.
        Temu Polak, ten prawdziwy,
        prosto w oczy puści pawia.
        • 1normalnyczlowiek Nie pchaj się do polityki 13.10.05, 22:37
          Jako zwykły człowiek można mówić i robić, co się tylko chce. Wejście w politykę,
          to koniec prywatności i pełna odpwiedzialność, nawet po latach. Zwolennicy Tuska
          uważają, że można popierać kradzież pierwszego miliona i pijaństwo. Jakie
          jeszcze są te liberalne poglądy?
        • marecki1235 Re: PIJANY RELIGA w TVP - "autorytet" PO 13.10.05, 23:21
          Do Palnicka;
          stać Cię tylko na chamskie rymy. Tym postem dołączyłeś do tych, co tylko
          obrażać potrafią. Są równiez i w Pis-ie, żeby nie było wątpliwości. Nie wysilaj
          się z liczeniem, których jest więcej. Odpowiadaj za siebie i swoje publikacje.
        • marecki1235 Re: PIJANY RELIGA w TVP - "autorytet" PO 15.10.05, 22:56
          Widzieliście dzisiaj Religę. Serce dla Tuska chyba był prawie w porządku.
          Ciekawe daczego nie był głównym rozgrywającym w hospicjum ? Byłby bardziej
          przekonywujący niż Hania - społecznica bankowa.
          • bykk Re: do Mareckiego:) 15.10.05, 23:03
            Marecki, Ty masz węcha!
            Ja to osobiście swoją kobitę przywołałem i pokazałem jej(nagrałem to) jak
            słynny "dohtor" dupcył po pijaku, hehehe!
            hej!
      • marecki1235 Re: PIJANY RELIGA w TVP - "autorytet" PO 13.10.05, 22:32
        Kogo udaje prof. Religa ? Udaje specjalistę ds. służby zdrowia. Myślisz, że jak
        przeprowadził udane operacje to musi być ekspertem - menadżerem.

Kogo udaje Waltz ? Udaje społecznicę. Nagle zainteresowała sie losem
        najbardziej poszkodowanych. Słyszałeś, żeby coś dla Nich wcześniej zrobiła. A
        może nie było okazji ?

Widziałeś zdjęcie Tuska jak pracuje na wysokości. Tym zdjęciem mógłby rozwiać
        wszelkie wątpliwości, które pojawiły się ze strony jego kolegów. Jakoś nie
        słyszałem, żeby były działacz PiS-u kablował na Kaczyńskiego. To lepiej
        świadczy o PiS- e niż o atmosferze i rządach wewnątrz PO.

Sugerujesz, że Kurski jest prawą ręką L.Kaczyńskiego. Kto w to uwierzy ? Czy
        został wyrzucony ?

Może wzbogacisz się, kiedy wstąpisz do PO. Za Piskorskiego, jak wskazują
        warszawskie przykłady, można było wygrać przetarg m.in. pod tym warunkiem.

ps. jak widzisz nie użyłem wobec Ciebie epitetów. Odpowiedz sobie sam
        dlaczego....bo nie jestem z Platformy ?

• pachaka PO kielichu 13.10.05, 23:28
      Ta, co lubi wypić przed podróżą:

"Iwona Śledzińska-Katarasińska – poseł z PO, wcześniej od lat 60. w PZPR, później w UD i UW. W 1968 roku opowiedziała się na łamach "Głosu Robotniczego" po stronie Gomułki. Jako dziennikarz komunistycznej gazety atakowała "komandosów" z PZPR, za co w poprzedniej kadencji Sejmu przepraszała, ale stołek Ministra Kultury przeszedł jej koło nosa."

• read1 Re: PO kielichu 13.10.05, 23:50
        I. Ś.-K. jest w PO. Z. Gilowska już nie. Czyżby abstynentka??
        • pachaka Re: PO kielichu 13.10.05, 23:56
          Gilowska chyba nie jest abstynentką.
          Ale zdaje się, że miała nieciekawą
          przeszłość - nie była chyba w PZPR.
          • wrobel_jeden PO ptokach 14.10.05, 00:06
          • qwww Re: PO kielichu 14.10.05, 00:26
            > Gilowska chyba nie jest abstynentką.
            > Ale zdaje się, że miała nieciekawą
            > przeszłość - nie była chyba w PZPR.

ale w UW jak najbardziej, no i na liście Nizieńskiego
    • badacz.teorii.spisku Re: PIJANY RELIGA w TVP - "autorytet" PO 14.10.05, 01:43
      • 1normalnyczlowiek Re: PIJANY RELIGA w TVP - "autorytet" PO 14.10.05, 01:46
        Ale jeśli zapomnimy na chwilę o walce wyborczej, to musimy wszyscy przyznać, że
        prof. Religa jest wspaniałym Człowiekiem, świetnym fachowcem i prawdziwym lekarzem.
        • maedith Re: PIJANY RELIGA w TVP - "autorytet" PO 14.10.05, 02:09
          1normalnyczlowiek napisał:

> Ale jeśli zapomnimy na chwilę o walce wyborczej, to musimy wszyscy przyznać,
          że
          > prof. Religa jest wspaniałym Człowiekiem, świetnym fachowcem i prawdziwym
          lekar
          > zem.

w jakim kolwiek kraju cywilizowanej europy,kazdy inteligentny
          czlowiek,powiedzialby to wlasnie o swoim rodaku,bez wzgledu na wybory
          Ale wsród polakow niewielu jest ludzi,takich jak ty.
          wiekszosc woli mowic zle,o wybitnych polakach i nie dostrzegac ich osiagniec.A
          potem sie dziwimy ze sie z Polska i polakami za granica nie licza.
    • maedith Re: PIJANY RELIGA w TVP - "autorytet" PO 14.10.05, 02:18
      Platforma kreuje się, że jest bez skazy, a w jej kierownictwie (honorowym
      > sztabie) są sami przyzwoici ludzie. To, że nie przyznają się do żadnego błedu
      > wymaga reakcji - riposty. Religa niech sobie pije, wolno mu. Tylko niech nie
      > udaje kogoś innego. Gronkiewicz niech się zajmuje hospicjami, tylko niech nie
      > udaje bankowej społecznicy. Tusk ma zdjęcie na tle komina, niech nie udaje,
      > że na niego wchodził itd., itp.
      > Podstawowym kryterium wyboru jest uczciwość i przyzwoitość - to daje
      > gwarancje zmian w każdym kierunku politycznym, nawet w liberalnym.
      >
      A.... nawet mi sie nie chce na to odpowiadac,ta cała twoja wypowiedz jest
      poprostu chora.Nie wiem skad sie biora u polakow te skrzywienia mentalne
      • jajanek Re: PIJANY RELIGA w TVP - "autorytet" PO 14.10.05, 03:41
        maedith napisała:

> Platforma kreuje się, że jest bez skazy, a w jej kierownictwie (honorowym
        > > sztabie) są sami przyzwoici ludzie. To, że nie przyznają się do żadnego b
        > łedu
        > > wymaga reakcji - riposty. Religa niech sobie pije, wolno mu. Tylko niech
        > nie
        > > udaje kogoś innego. Gronkiewicz niech się zajmuje hospicjami, tylko niech
        > nie
        > > udaje bankowej społecznicy. Tusk ma zdjęcie na tle komina, niech nie udaj
        > e,
        > > że na niego wchodził itd., itp.
        > > Podstawowym kryterium wyboru jest uczciwość i przyzwoitość - to daje
        > > gwarancje zmian w każdym kierunku politycznym, nawet w liberalnym.
        > >

Pięknie powiedziane. Trafione w dziesiątkę. Każdy, który nie ma problemu z
        samodzielnym myśleniem to widzi. Tusk przeproś za hospicja!!! Wyrzuć
        Piskorskiego z PO
        • maedith Re: PIJANY RELIGA w TVP - "autorytet" PO 20.10.05, 14:09
          Odpowiadasz na :
          jajanek napisał:

> maedith napisała:
          >
          > > Platforma kreuje się, że jest bez skazy, a w jej kierownictwie (honorowym
          >
          > > > sztabie) są sami przyzwoici ludzie. To, że nie przyznają się do żad
          > nego b
          > > łedu
          > > > wymaga reakcji - riposty. Religa niech sobie pije, wolno mu. Tylko
          > niech
          > > nie
          > > > udaje kogoś innego. Gronkiewicz niech się ......

To nie ja powiedzialam zakuty lbie
        • maedith Re: PIJANY RELIGA w TVP - "autorytet" PO 20.10.05, 14:18
          > > >
          >
          >
          > Pięknie powiedziane. Trafione w dziesiątkę. Każdy, który nie ma problemu z
          > samodzielnym myśleniem to widzi. Tusk przeproś za hospicja!!! Wyrzuć
          > Piskorskiego z PO

NAUCZ SIE ODDZIELAC CYTATY OD WYPOWIEDZI I CZYTAJ DO KONCA,ZAMIAST
          MANIPULOWACZAKUTY LBIE
      • maedith Re: PIJANY RELIGA w TVP - "autorytet" PO 20.10.05, 14:10
        > A.... nawet mi sie nie chce na to odpowiadac,ta cała twoja wypowiedz jest
        > poprostu chora.Nie wiem skad sie biora u polakow te skrzywienia mentalne

oto co powiedzialam.
    • neceser Pijaczek...Jakiez to Polskie! 14.10.05, 03:29
    • jagnieszkaa Patrzcie tylko, co znalazłam 14.10.05, 04:05
      www.remuszko.pl/religa/strona1.php
      • palnick Re: Patrzcie tylko, co znalazłam 14.10.05, 22:12
        Ładne! Co na to Tusk biorący odpowiedzialność ?
    • badacz.teorii.spisku Re: PIJANY RELIGA w TVP - "autorytet" PO 14.10.05, 09:54
    • husyta Na Kaczora zagłosują ci, którzy nigdy nie pili 21.10.05, 13:30

Nie pochwalam pijaństwa;

Czy autor tego wątku nigdy nie pił? No to ma prawo, aby wziąć kamień i walnąć w
      Religę.
      A przypuszczam, że wśród słuchaczy Radyja, nie ma ani jednego, kto nigdy nie
      był pijany publicznie ... Tak, tak, oni mają prawo do rzucenia kamieniem w
      Religę.
    • kacosk Re: PIJANY RELIGA w TVP - "autorytet" PO 21.10.05, 15:37
      NIE WIEDZIAŁAM
    • kacosk Re: TUSIEK = MILLER + URBAN + RYWIN !!!!!!!!!!! 21.10.05, 17:29
      gała prawda
      • franc.fondupersztyft Re: TUSIEK = MILLER + URBAN + RYWIN !!!!!!!!!!! 21.10.05, 18:30
    • b.6.1966 Re: PIJANY RELIGA w TVP - "autorytet" PO 21.10.05, 19:28
      Wszystkim abstynentom, ludziom powaznym jak cmentarz, stawiam jedno pytanie.
      Czy wypada, zeby przecietny uzytkownik klawiatury, krytykowal wielkosc
      Profesora, co nie jedno zycie odebral smierci??Nawet jezeli lubi ostro pic i
      palic, TO GRUBY NIETAKT, KOCHANI!Pijany Profesor brzmi inaczej, ROZGRZESZAJACO,
      nie jak pijany kierowca, skorumpowany minister czy debilny kandydat na
      prezydenta.Profesor pije za swoje PIENIAZKI po CIEZKIEJ PRACY! Nie sadzi dupska
      za darmo i nie wali durnot za pieniadze podatnika, Cudenka. Dlategotez
      starajcie sie trzymac Wasze buzki i watpliwe intelektualnie POLOTY, na tzw.
      WODZY.Nie osmieszajcie sie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka