alkud 15.10.05, 17:58 Czy Michnik zazdrości Rydzykowi szkoły wyższej? Jeśli tak, to niech założy własną... religiapokoju.blox.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kacaw Jego magnificencja o. Rydzyk 15.10.05, 18:00 Shalom rebbe Rydzyk! Ta universitet do dobra inwestycja w przyszłość Polska. Odpowiedz Link Zgłoś
naleczowianin to z tego uniwersytetu spamuja komentarzami? 15.10.05, 18:01 zygac sie chce od tej nienawisci Odpowiedz Link Zgłoś
mlody_wszechpedal BRATERSTWO-DYSKUSJA-ŻARTY 15.10.05, 20:59 A OD ŻARTÓW TYŁEK STARTY Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors WIELKI CZŁOWIEK POWOŁAŁ WIELKIE DZIEŁO - RM ! 16.10.05, 10:47 Wszyscy wyrażamy wdzięczność i uznanie O.Tadeuszowi Rydzykowi. Wszyscy, z wyjątkiem tak zwanego środowiska skupionego wokół Gazety Wyborczej. Odpowiedz Link Zgłoś
kurczeblade2 nie ma co 15.10.05, 18:18 Nie lubie o. Rydzyka, ale stworzenie sporej szkoly wyzszej jest godne pochwaly. -------------------- www.kurczeblade.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
ar.co Re: nie ma co 15.10.05, 18:39 Czy w takim razie pochwalasz również działalność byłej magnificencji Jarosza? Odpowiedz Link Zgłoś
1europejczyk Wszystko zalezy czego tam ucza: te przy komitetach 15.10.05, 18:47 centralnych tez nazywaly sie wyzsze! A dokonywano prania mozgow i preselekcji "zdatnuch" do dalszych "osiagniec". Odpowiedz Link Zgłoś
darida Re: Wszystko zalezy czego tam ucza: te przy komit 15.10.05, 19:17 Człowieku! Tak nie ma żadnych specjalistów, którzy mogliby kształcić przyszłych dziennikarzy. Głownie fizycy i ci, których Rydzyk sobie podporządkował. Odpowiedz Link Zgłoś
rakunica Shalom rebbe Rydzyk 15.10.05, 19:35 kacaw napisała: > Shalom rebbe Rydzyk! Ta universitet do dobra inwestycja w przyszłość Polska. Prawda? Jestem tego samego zdania. Ciesze sie, ze obcokrajowcy tez zycza Polsce dobrze. Allelluja i do przodu - opinia miedzynarodowa za nami, rodacy! Anna Kozlowska Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 CIEKAWY POJEDYNEK MEDIALNY 15.10.05, 18:01 Z jednej strony antychryst Michnik,ze swoimi poplecznikami z drugiej strony prawda Chrystusa gloszona przez o. Rydzyka . Kto wygra ??!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kosciol.mlodziezy.psychicznej Re: CIEKAWY POJEDYNEK MEDIALNY 15.10.05, 18:02 Wybieram antychrysta! Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: CIEKAWY POJEDYNEK MEDIALNY 15.10.05, 18:52 uu1 napisała: > Gorąco polecam opowiadanie Jacka Londona - Dwaj bokserzy. Przeczytaj konieczni > e. Przeciez to wlasnie Rydzyk - chory na mamone megaloman jest antychrystam. Ja wybieram ta szale na ktorej nie ma Rydzyka; ) Odpowiedz Link Zgłoś
darida Re: CIEKAWY POJEDYNEK MEDIALNY 15.10.05, 19:18 Choć jeden normalny człowiek, który nie wierzy w kłamstwa Rydzyka. Pozdrawiam Cię. Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: CIEKAWY POJEDYNEK MEDIALNY 15.10.05, 19:31 darida napisała: > Choć jeden normalny człowiek, który nie wierzy w kłamstwa Rydzyka. Pozdrawiam > Cię. Nawzajem:))) Jeszcze bedzie przepieknie, jeszcze bedzie normalnie...musi; ) Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Sponsor AGORY jest bardziej tajemniczy niż milione 16.10.05, 10:43 Sponsor Agory jest bardziej tajemniczy niż milioner z Urugwaju. A "Gazeta Wyborcza" słynie z antypolskości. Odpowiedz Link Zgłoś
jadwigab5 Re: CIEKAWY POJEDYNEK MEDIALNY 15.10.05, 19:26 Całkowicie się zgadzam to rydzyk jest antychrystem, a zagrożenie jest ze strony kaczej grypy, kaczuszki co mają krótkie nóżki Odpowiedz Link Zgłoś
werter-6 [...] 15.10.05, 18:11 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
jasiuf Oczywiście antychryst Michnik 15.10.05, 20:08 Prawda Chrystusa w Maryji Zawsze Dziewicy Przez Ojca Dyrektora Jedynego i Umiłowanego nie ma szans. Zabraknie wafelków :) Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: Oczywiście antychryst Michnik 15.10.05, 20:16 jasiuf napisała: > Prawda Chrystusa w Maryji Zawsze Dziewicy Przez Ojca Dyrektora Jedynego i > Umiłowanego nie ma szans. > > Zabraknie wafelków :) Widzisz jakie slepaki? Wybrali Niemca na Papieza. Trzeba bylo wybrac Rydzyka. Przeciez to wzor cnot wszelakich. A moze niech sie Ratzinger wypowie co mysli o dziadku Tuska!!!! Prosiemy!!!! Prosiemy!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jasiuf Re: Oczywiście antychryst Michnik 15.10.05, 20:33 bio.mum napisała: > A moze niech sie Ratzinger wypowie co mysli o dziadku Tuska!!!! Prosiemy!!!! > Prosiemy!!!! Może się znali ? Może nawet sie pokłócili o politykę i stary Tusk powiedzia: "zobaczysz - Polska jeszcze będzie wolnym krajem, a mój wnuk zostanie prezydentem", a na to Ratzinger "to ja najpierw zostanę papieżem" I wykrakał :) Odpowiedz Link Zgłoś
jasiuf Kiepsko :( 16.10.05, 11:11 Niezdrowy tryb życia i wiek dają znać o sobie. Już niedługo będziecie musieli sobie znaleźć nowego chłopca do bicia. Ale przy takich pokładach nienawiści i agresji dacie sobie rade bez trudu :) Z pomocą MaryjiZawszeDziewicy, PanaJezuska i ŚwiątobliwegoTatyDyrektora. Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: Kiepsko :( 16.10.05, 12:08 jasiuf napisała: > > Już niedługo będziecie musieli sobie znaleźć nowego chłopca do bicia. Nie kracz; ) > Ale przy takich pokładach nienawiści i agresji dacie sobie rade bez trudu :)> Z pomocą MaryjiZawszeDziewicy, PanaJezuska i ŚwiątobliwegoTatyDyrektora. Jak wygra Kaczka, to nie tylko beda mieli poklady nienawisci i agresji w arsenale walki z demokracja. Kaczka da im instrumenty prawne do wykonywania samosadow. Wedlug projektu nowego Kaczego Kodeksu Karnego za obrazanie uczuc religijnych bdzie grozilo do 5 lat..i nie to ze dolna granica to grzywna; ) bez zludzen. To juz ostatni oddech demokracji w tym kraju. Jesli Kaczynski wygra, bedziemy miec do wyboru - albo knebel albo pierdel. Z partyjnym PiSowskim pozdrowieniem:( Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Re: Kiepsko? To zazdrość jest taka szkodliwa ? 16.10.05, 12:39 No i ta nienawiść do wszystkiego co Polskie, to wykańcza. Wytwarzanie dużej ilości antypolskiego jadu, bardzo osłabia organizm. Odpowiedz Link Zgłoś
jasiuf Re: Kiepsko? To zazdrość jest taka szkodliwa ? 16.10.05, 13:21 davidmors napisał: > No i ta nienawiść do wszystkiego co Polskie, to wykańcza. > Wytwarzanie dużej ilości antypolskiego jadu, bardzo osłabia organizm. A niby czego Michnik mógłby zazdrościć i komu ? Rydzykowi ? Tego, że musi stosować nędzne sztuczki, żeby wyciągnąc z otumanionych babć pieniądze na swoje zachcianki ? No i kto ma określac co jest "Polskie" a co "antypolskie" ? Ty ? Rydzyk ? KK ? A niby czemu ? Dla mnie i wielu milionów moich rodaków Michnik jest w 100% Polakiem. Mimo iż w wielu kwestiach mam inne od niego zdanie. Rydzyk i Kobylański też są "polakami", ale w tym gorszym, archetypicznym sensie. Ich "polactwo" jest tym czego najbardziej się wstydze. Zaprzaństwo, zaściankowość, zdweocienie, hipokryzja, ksenofobia, ciasnota umysłowa, etc... Jak widzisz porozumie jest niemożliwe. Jedyne co nam pozostaje to żyć w tym kraju obok siebie. Jeśli chcesz wojenki to prosze bardzo. Ale to Ty jesteś skazany na klęske. Za Tobą stoją wprawdzie karne i zorganizowane legiony moherów i klechów, ale w większości są to ludzie starzy i niewykształceni. Za mną stoją rozproszeni i różnobarwni młodzi i wykształceni ludzie, którzy nie potrzebują sie okopywać w historyczno-religijnej twierdzy aby zachowac swoją tożsamość. Ja swoją Polskośc noszę w sobie. Nie potrzebuje na szyji wieszać sobie ryngrafu z orłem w koronie. i matką boską w klapie. Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: Kiepsko? To zazdrość jest taka szkodliwa ? 16.10.05, 13:22 davidmors napisał: > No i ta nienawiść do wszystkiego co Polskie, to wykańcza. Przymiotniki piszemy z malej litery. No chyba ze wasze jest Polskie, a nierydzykowe polskie. A wiec, szanuje wszystko co polskie, chociaz nie podchodze do tego bez krytycyzmu. Za to boje sie tego co Polskie, bo to zagraza mojej wolnosci, wolnosc slowa, wolnosci wyznania itd... i szkodzi polskiej demokracji. > Wytwarzanie dużej ilości antypolskiego jadu, bardzo osłabia organizm. Tego was ucza na tym "uniwersytecie"? Ciekawe ma jakim wydziale; ) Biologia? Medycyna? Komunikacja spoleczna? Dalibog..nie wiem:) Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Re: Kiepsko? To zazdrość jest taka szkodliwa ? 16.10.05, 21:27 Polskę nosi w sobie, jarmułkę na głowie, a antypolskie teksty pisze w Gazecie Wyborczej. Panu Bogu swieczkę, a diabłu ogarek! Odpowiedz Link Zgłoś
lmblmb Re: CIEKAWY POJEDYNEK MEDIALNY 15.10.05, 20:16 > Z jednej strony antychryst Michnik,ze swoimi poplecznikami > z drugiej strony prawda Chrystusa gloszona przez o. Rydzyka . > Kto wygra ??!!!!! Prawda głoszona przez Michnika. Mazel tov! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
gorby [...] 15.10.05, 18:06 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
margoth_black Buahahaha 15.10.05, 18:14 Dobre, dobre! To może Rydzyk ogłosi się jeszcze następcą Jana Pawła II... Czy ktoś normalny przez przypadek wie czego naucza się w szkole Rydzyka? Jakie są kierunki etc. Pytam z ciekawości, tylko i wyłącznie:] Studiować tam nie chcę:] Aż chyba wejdę na ich strone!;) Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Buahahaha 15.10.05, 18:45 margoth_black napisała: > Dobre, dobre! To może Rydzyk ogłosi się jeszcze następcą Jana Pawła II... > Czy ktoś normalny przez przypadek wie czego naucza się w szkole Rydzyka? Jakie > są kierunki etc. Pytam z ciekawości, tylko i wyłącznie:] Studiować tam nie > chcę:] > Aż chyba wejdę na ich strone!;) Dokladnie sami jeszcze nie wiedza. Ostatnio czytalem, ze Rycyk chce tam kilku dobrych mechanikow samochodowych wyszkolic. Po co mu mechanicy nie wyjasnial. Odpowiedz Link Zgłoś
darida Re: Buahahaha 15.10.05, 19:20 Oni studiuja niby dziennikarstwo, a nie ma tam specjalistów z tej dziedziny, są jacyś fizycy itp. Proszę sobie też wyobrazić, że ta szkoła dostaje pieniądze od państwa;( Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: Buahahaha 15.10.05, 19:36 darida napisała: > Oni studiuja niby dziennikarstwo, a nie ma tam specjalistów z tej dziedziny, są jacyś fizycy itp. Proszę sobie też wyobrazić, że ta szkoła dostaje pieniądze od państwa;( Na pocieszenie. Niech no taki rydzykowy dziennikarz sprobuje znalezc prace poza Naszym Dziennikiem, Telewizja Trwam i tym trzecim medium, ktorego nazwy nie wymienie. Jak pokaza swoje CV, to jaki normalny redaktor ich do pracy przyjmie?; )...zostaja jeszcze lokalne rozglosnie katolickie, ale na szczescie one maja niewielki zasieg. Wiec Rydzyk produkuje raczej niegrozne osobniki..a juz niech tam miedzy soba sie komunikuja spolecznie; )) Mi to wisi. Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Re: Buahahaha 15.10.05, 19:55 > Na pocieszenie. Niech no taki rydzykowy dziennikarz sprobuje znalezc prace poza > > Naszym Dziennikiem, Telewizja Trwam i tym trzecim medium, ktorego nazwy nie > wymienie. Jak pokaza swoje CV, to jaki normalny redaktor ich do pracy > przyjmie?; )...zostaja jeszcze lokalne rozglosnie katolickie, ale na szczescie > one maja niewielki zasieg. Wiec Rydzyk produkuje raczej niegrozne osobniki..a > juz niech tam miedzy soba sie komunikuja spolecznie; )) Mi to wisi. A założysz się, że przyjdą jeszcze takie czasy, że redaktorzy - aby dowodnie okazać swą prawomyślność - będą sobie wyrywać absolwentów rydzykowej sorbonki? Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Buahahaha 15.10.05, 20:05 uchachany napisał: > A założysz się, że przyjdą jeszcze takie czasy, że redaktorzy - aby dowodnie > okazać swą prawomyślność - będą sobie wyrywać absolwentów rydzykowej sorbonki? Te czasy nadchodza wielkimi krokami:( Wybierz Kaczynskiego i spelnia sie twoje proroctwa:(( Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: Buahahaha 15.10.05, 20:24 pies_na_czarnych napisała: > Te czasy nadchodza wielkimi krokami:( Wybierz Kaczynskiego i spelnia sie twoje proroctwa:(( Uchachany nie wybierze, Ty nie wybierzesz i ja nie wybiore. Ale inni wybiora. I jakos musimy sie z tym pogodzic. Jakos musimy dalej zyc. IV NaziRzeczpospolita juz nadeszla...odchorujemy i bedziemy zyc dalej...A teraz ostatni tydzien w blogiej nieswiadomosci, ze Polacy nie wybrali faszystow zeby ich reprezentowali przed spolecznoscia miedzynarodowa. Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: Buahahaha 15.10.05, 20:10 uchachany napisał: > A założysz się, że przyjdą jeszcze takie czasy, że redaktorzy - aby dowodnie > okazać swą prawomyślność - będą sobie wyrywać absolwentów rydzykowej sorbonki? 1. Mozliwe. Ale kto wtedy bedzie szanowal takiego redaktora? Chociaz z drugiej strony masz racje - najwyrazniej zapominam o takich mediach jak gazeta Wprost i tygodnik Ozon..i wielu innych...mam skrzywiona perspektywe, bo ja takich nacjonalistycznych gazet, jak wchodze do Empiku, po prostu nie widze. 2.Ech...to musialby byc dlugi wywod..chodzi mi o sedziow i prokuratorow, ktorzy sprzedali sie Kaczynskiemu ( wlasnie ze strachu) jak byl Ministrem Sprawiedliwosci. W ciagu roku wsadzili kilkadziesiat tysiecy wiecej ludzi do wiezien. O 124 tysiace wzrosla liczba przestepst. A panstwo, przez to, ze sedziowie zaczeli kierowac sie strachem przed Kaczynskim, a nie prawem i sprawiedliwoscia, narazili panstwo polskie na odszkodowania idace w miliony w zwiazku z nieuzasadnionymi aresztowaniami. To tyle na temat dyspozycyjnosci. Poza tym Strasburg zaczyna sie uginac od pozwow przeciwko Polsce. Jak kaczka zacznie rzadzic, to nas w trybie wyborczym zabanuja; )) Bo nie beda mieli czasu zeby to wszystko rozpatrywac. 3. A poza tym chetnie sie z toba zaloze o cokolwiek, ale na pewno nie o przekonanie; ) Odpowiedz Link Zgłoś
werter-6 ta jego szkola to kużnia niezwykle niebezpiecznego 15.10.05, 18:10 motlochu!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gostynpower wylęgarnia młodych faszystów 15.10.05, 18:47 wylęgarnia młodych faszystów ucząca nienawiści wobec wszystkiego co inne. Ciekaw jestem dlaczego wykładowcy WSM nie uczą tego co zgodne z ich kompetencjami, czyli biologii, fizyk, dendrologii, a socjologii, dziennikarstwa, politologii. Czyżby te pierwsze były zupełnie nieprzydatne do manipulacji niewykształconym motłochem???? Ja nie oskarżam. Ja tylko głośno myślę... Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: Szkółka małych posłusznych Kurskich 15.10.05, 18:56 uu1 napisała: > Gorąco polecam opowiadanie Jacka Londona - Dwaj bokserzy. Przeczytaj konieczni > e. Chetnie pogadalabym z jakims absolwentem, zeby sobie wyrobic zdanie. Moze sie ujawni? No chyba ze wczesniej podpisal cyrograf, ze nigdy ani slowa nie zamieni z michnikowa zydowsko-pedalska czerwona zaraza. No jesli tak, to przepraszam; ))) Ale ogolnie jesli ktos normalny tam studiuje, to mu szczerze wspolczuje, bo to jednak straszny obciach. Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Re: Szkółka małych posłusznych Kurskich 15.10.05, 19:50 "Ale ogolnie jesli ktos normalny tam studiuje, to mu szczerze wspolczuje, bo to jednak straszny obciach." Tam sami normalni studiują, <bio.mum> (Witaj! :-)) ), i to wcale nie obciach, tylko umiejętność przewidywania :-))! Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: Szkółka małych posłusznych Kurskich 15.10.05, 20:37 uchachany napisał: > Tam sami normalni studiują, <bio.mum> (Witaj! :-)) ), i to wcale nie obciach, > tylko umiejętność przewidywania :-))! Podejrzewasz ich o karierowiczowstwo??? Jak mozesz; ))))Przeciez oni wszystko co robia...robia nie dla siebie...tylko dla przewielebnego ojca umilowanego, jedynego spadkobiercy po tym srednim ..ale jednak uznanym Karolu..Ojca prawdziwego..ktory nigdy nie skalal sie mysla nieczysta, nieczystym czynem, a zza przyciemnianych szyb Maybacha obserwuje kopuly kosciolow a nie panienki z golymi brzuchami; )) Odpowiedz Link Zgłoś
idiotyzmy-kacze [...] 15.10.05, 18:13 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
e.v.q.a Boże, chroń nas od ojca Rydzykownego 15.10.05, 18:16 jak wyżej. nic dodać, nic ująć. Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Re: Eva ku. Czy ktoś cię zmusza do słuchania RM? 16.10.05, 10:52 Wyłącz Radio Maryja. Zamknij się i nie wygłaszaj swoich bzdurnych bezmyślności. Odpowiedz Link Zgłoś
radomir.majak [...] 15.10.05, 18:16 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
mordzinas ALE WAM ZAWADZA TEN O.RYDZYK..... 15.10.05, 18:21 Ale wam zawadza. Ale was uwiera. Ale się boicie prawdy. Dlatego znów zaczyna się kampania nienawiści do o.Rydzyka organizowana przez GW... A że Polacy są bardzo podatni na propagndę GW , Nie , to znów będzdą szczekać na forum pieski michnika i urbana. Już słyszę ten skowyt. Szczekajcie pieski szczekajcie. Tyle wam zostało. Odpowiedz Link Zgłoś
pukury Re: ALE WAM ZAWADZA TEN O.RYDZYK..... 15.10.05, 18:25 hau ! hau ! hau ! wrrrrr !! wrrrrr ! Odpowiedz Link Zgłoś
martineres1 [...] 15.10.05, 18:29 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
gostynpower Re: ALE WAM ZAWADZA TEN O.RYDZYK..... 15.10.05, 19:10 > Ale wam zawadza. Ale was uwiera. Ale się boicie prawdy. zawadza mi to, że w treści chrześcijańskie wplata się idee nienawiści, że właśnie prawdę miesza się tu z nieprawdą, jak w żadnym innym medium. Poza tym czym jest prawda? Może prawdą jest to, że wejście do UE jest V zaborem Polski, może prawdą jest to, że tylko Kaczyński może byc prezydentem, może prawdą jest to, że kto jest wrogiem RM jest antykatolikiem (Ja osobiście jestem wrogiem RM, właśnie dlatego, że jestem katolikiem) W nauce dominuje pogląd, że prawdy nie można osiągnąć, można się jedynie do niej zbliżyć. Rydzyk uważa natomiast, że ma monopol na prawdę. Z historii przypomina mi się kilka postaci, które uważały tak samo, np. Hitler, Himler, Stalin, Bierut, Kastro itp. Widać od razu komu z kim po drodze.... > Dlatego znów zaczyna się kampania nienawiści do o.Rydzyka organizowana > przez GW... Pokaż mi gdzie w artykule jest przejaw nienawści? No pokaż... A dlaczego w radiu Maryja jest głoszona nieustanna nienawiśc wobec Żydów, masonów, UW, liberałów, Tuska, Unii Europejskiej itd. > A że Polacy są bardzo podatni na propagndę GW , Nie , to znów > będzdą szczekać na forum pieski michnika i urbana. > Już słyszę ten skowyt. > > Szczekajcie pieski szczekajcie. Tyle wam zostało. Każdy wykształcony człowiek wie, że nie ma tekstu, w szerokim tego słowa znaczeniu, który nie zawierałby elementów swiatopoglądu swojego autora. Każdy kto potrfi korzystac z rozumu potrafi krytycznie podejśc do tekstu, niezależnie czy pochodzi on z ND czy z GW. W odróznieniu jednak od RM, Gazeta dba bardziej w swoich artykułach o obiektywne ujęcie zagadnień, dzięki temu cieszy się szerokim zaufaniem społecznym. A zgadnij dlaczego media RM "nieco" mniejszym...? Z Urbanem, to nie przesadzaj... NIE z GW ma mało wspólnego, bo ma inny profil. Nie to libertyńskie pismo satyryczne, a GW to pismo informacyjne... Ale widocznie dla wyznawców RM, to jeden "pies"... Proszę o odp. Kuba Kasperski Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Brawo! Mamy pierwszego prymusa:)) 15.10.05, 19:10 mordzinas napisał: Jesteś bezmózgą szumowiną społeczną. (to juz z niestety wycietego postu) oraz Szczekajcie pieski szczekajcie. Tyle wam zostało. Oto prawdziwy absolwent rydzykowego "uniwersytetu". Niech zgadne hhmm...Wydzial komunikacji spolecznej?:D:D:D Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Toż to bardzo mniamuśny przykład komunikacji 15.10.05, 20:00 społecznej! Odpowiedz Link Zgłoś
jadwigab5 Re: ALE WAM ZAWADZA TEN O.RYDZYK..... 15.10.05, 19:40 Chory człowieku na umyśle ,to nie Gazeta organizuje nienawiść do rydzyka , to wolni ludzie , mądrzy wypowiadają się o tym szatanie z Torunia .Jak możesz tak sie wypowiadac i nazywać czytelników szczekającymi pieskami a ty miły czytelniku kim jesteś ? śmierdzącym ,piekielnym dymem diabłem i sługą szatana ojczulka rydzyka. Pan Adam Michnik jest Wielkim i mądrym człowiekiem , i nie potrzebuje sługusów jakich posiada rydzyk. Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: ALE WAM ZAWADZA TEN O.RYDZYK..... 15.10.05, 19:55 jadwigab5 napisała: > Chory człowieku na umyśle ,to nie Gazeta organizuje nienawiść do rydzyka , to > wolni ludzie , mądrzy wypowiadają się o tym szatanie z Torunia .Jak możesz tak > sie wypowiadac i nazywać czytelników szczekającymi pieskami a ty miły > czytelniku kim jesteś ? śmierdzącym ,piekielnym dymem diabłem i sługą szatana > ojczulka rydzyka. Pan Adam Michnik jest Wielkim i mądrym człowiekiem , i nie > potrzebuje sługusów jakich posiada rydzyk. Podpisuje sie pod tym obiema rekami. Odpowiedz Link Zgłoś
mch1983 A skąd Rydzyk ma pozwolenie na Uczelnie Wyższą? 15.10.05, 18:18 Przecież to co on mówi, ajkie poglądy reprezentuje, już na wejściu powinny dyskwalfikować go i Radio MaRyja jako fundatorów tej szkoły. Odpowiedz Link Zgłoś
metadol Re: A skąd Rydzyk ma pozwolenie na Uczelnie Wyżs 15.10.05, 18:29 jakie pozwolenie!!?? wszytkie socjalistyczne mendy chca dawac pozwolenie,koncesje,ch.. wie co jeszcze!! 60% procent prywatnych szkol wyzszych nie spelnia norm ministerstwa edukacji!! mnie gó.. obchodzi,co oni tam robią,każdy ma swoje hobby,jak lubia tego lucyfera to ich sprawa,ja sie w czyjaś kase nie wchrzaniam, bo nic mi do tego!! Czemu nie walczycie o gimnastyke korekcyjna dla dzieci skoro 70% małolatów ma skolioze!! Odpowiedz Link Zgłoś
ar.co Re: A skąd Rydzyk ma pozwolenie na Uczelnie Wyżs 15.10.05, 18:42 Świetnie. Można ci tylko życzyć, żebyś trafił kiedyś w ręce np. chirurga, który skończy prywatną wyższą szkołę chirurgii praktycznej (na przykład), działającą bez kontroli, bez pozwoleń i korespondencyjnie. Miłego leczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
mch1983 Chyba żartujesz? 16.10.05, 17:38 W mojej uczelni co roku mamy kontrol z MENiSu więc nie wypisuj takich andronów, że do otworzenia Wyższej uczelni nie jest potrzebne żadne zezwolenie. Poczyta sobie torchę regulacje prawne dot. takich przedsięwzięć albo poprostu zapytaj w MENiSie o to (określona karda dydaktycnza, warunki lokalowe ect.). A w więkoszści szkół powodem braku gimnastyki korekcyjnej jest albo małe zainteresowanie ze strony rodziców albo brak wsparcia ze storny samorządów. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Gratulacje dla o. Rydzyka! 15.10.05, 18:42 Przegladalem kiedys program studiow dziennikarskich w zej uczelni. Nie brakuje tam zadnego przedmiotu z tych, ktore sa wykladane na renomowanych uczelniach USA u zachodniej Europy. Widzialem tez 2 reportaze, zrobione przez studentow szkoly, m.in. jeden o polskiej misji katolickiej w Getyndze. Swietna dziennikarska robota, zadnej propagandy czy "podtekstow". Gratulacje dla o. Dyrektora. Wiem wiem, za chwile "tuskowcy" znow beda spamowac, i obrazac Rydtyka i RM. Ale narazie to Tusk musi tlumaczyc sie z klamstwa, a nie o. Rydzyk. Zaciekawilo mnie w dzisiejszej wypowiedzi Tuska jedno: ponoc juz 5 tygodni temu informowal Kaczynskiego, ze "zli ludzie" moga posluzyc sie w kampanii jakimis dokumentami na temat jego rodziny. Nasuwaja mi sie 2 pytania: (1) Czy juz wtedy Tusk znal prawde o dziadku, i bal sie tak bardzo tej prawdy? (2) Czy nie jest interesujace, ze Tusk - tuz po "odstrzeleniu" Cimoszki przez spolke: Brochwicz-Jarucka-Miodowicz & CO - probuje sie zabezpieczac przed podobnym "ustrzeleniem" swojej osoby? Inaczej: dla mnie wszystkie chwyty dozwolone, a przeciwnik ma stosowac - wyznaczone przeze mnie, Tuska - "zasady moralne"? Oj, panie Tusk: o. Rydzyk zrobil duzo dobrej roboty, zas Pan zszedl na psy Odpowiedz Link Zgłoś
ar.co Re: Gratulacje dla o. Rydzyka! 15.10.05, 19:06 Owszem, Rydzyk z niczego nie musi się tłumaczyć, bo z zasady nie rozmawia z mediami (oprócz własnych) - a jako nosiciel sutanny jest w Polsce nietykalny. A tłumaczyć się miałby z czego - zaczynając choćby od zbiórki na Stocznię Gdańską, którą przeprowadził nielegalnie i z której Stocznia nie dostała ani grosza. Odpowiedz Link Zgłoś
ar.co Re: Gratulacje dla o. Rydzyka! 15.10.05, 19:09 A tak na marginesie - owszem, w programie szkoły jest wiele ciekawych przedmiotów. Tyle tylko, że wśród kadry nauczającej i w radzie nadzorczej (mającej w końcu kontrolować m.in. jakość nauczania) znajdują się np. profesorowie ... fizyki. Już widzę te tabuny dziennikarzy rzucających się do pisania na temat cyklotronów (na przykład). Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Gratulacje dla o. Rydzyka! 15.10.05, 19:16 A co bys powiedziala na to, gdybysmy zaczeli sie dopytywac, co zrobili Michnik, Rapaczysnka i Niemczycki, z pieniedzy zachodnich, ktore strumieniami plynely do GW, jako medium opozycji (calej) w Polsce? Dlaczego tylko sami zagarneli kase dla siebie, i wyrzucili z GW wszytskihc, ktorzy mysleli inaczej? Wtedy nawet Walesa oodebral im za kare znaczek "Solidarnosci". Dlazobrazowania tego o czym mowie: p. Helena Luczywo, kiedy przejmowala w zeszlym roku "schede" po Michniku jako p.o. naczelnego oswiadczyla, ze posiada akcje Agory na sume ponad 80 mln PLN. Skad takie pieniadze o guru demokratycznej (podobno) opinii publicznej w Polsce? ar.co napisała: > A tak na marginesie - owszem, w programie szkoły jest wiele ciekawych > przedmiotów. Tyle tylko, że wśród kadry nauczającej i w radzie nadzorczej > (mającej w końcu kontrolować m.in. jakość nauczania) znajdują się np. > profesorowie ... fizyki. Już widzę te tabuny dziennikarzy rzucających się do > pisania na temat cyklotronów (na przykład). Odpowiedz Link Zgłoś
ar.co Re: Gratulacje dla o. Rydzyka! 15.10.05, 19:38 Co prawda stosujesz w tym momencie chwyt "A wy Murzynów męczycie", ale jednak ci odpowiem. Byłoby dosyć dziwne, gdyby wydawcy największej w kraju gazety codziennej po kilkunastu latach jej wydawania mieli oszczędności w wysokości np. kilkuset złotych. Może skończmy z tym idiotycznym kompleksem ubogich krewnych, który zmusza co poniektórych do zazdroszczenia i opluwania każdego, kto ma więcej (nieważne, czy pieniędzy, czy rozumu). Nie mówiąc oczywiście o tym, że to nie Michnik czy Łuczywo mają obowiązek przestrzegać zasad ewangelicznego ubóstwa. Zresztą - dlaczego niby demokratyczna opozycja ma być uboga? Jakoś nie widzę związku. A co do Wałęsy - cóż, nie wydaje mi się, żeby akurat jego postępowanie (w jakiejkolwiek sprawie) było dowodem na cokolwiek, zwłaszcza skoro - jeśli już chcesz licytować się przykładami - sam miał problemy z rozliczaniem pieniędzy dla opozycji. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Gratulacje dla o. Rydzyka! 15.10.05, 19:59 Ale ten pan Walesa to wtej chwili znow "wielki przyjaciel" Michnika i Tuska! I "opluwacz" RM i Rydzyka. Niczego to Ci nie mowi? ar.co napisała: > Co prawda stosujesz w tym momencie chwyt "A wy Murzynów męczycie", ale jednak > ci odpowiem. Byłoby dosyć dziwne, gdyby wydawcy największej w kraju gazety > codziennej po kilkunastu latach jej wydawania mieli oszczędności w wysokości > np. kilkuset złotych. Może skończmy z tym idiotycznym kompleksem ubogich > krewnych, który zmusza co poniektórych do zazdroszczenia i opluwania każdego, > kto ma więcej (nieważne, czy pieniędzy, czy rozumu). Nie mówiąc oczywiście o > tym, że to nie Michnik czy Łuczywo mają obowiązek przestrzegać zasad > ewangelicznego ubóstwa. Zresztą - dlaczego niby demokratyczna opozycja ma być > uboga? Jakoś nie widzę związku. > A co do Wałęsy - cóż, nie wydaje mi się, żeby akurat jego postępowanie (w > jakiejkolwiek sprawie) było dowodem na cokolwiek, zwłaszcza skoro - jeśli już > chcesz licytować się przykładami - sam miał problemy z rozliczaniem pieniędzy > dla opozycji. Odpowiedz Link Zgłoś
gostynpower Re: Gratulacje dla o. Rydzyka! 15.10.05, 20:17 > Ale ten pan Walesa to wtej chwili znow "wielki przyjaciel" Michnika i Tuska! > I "opluwacz" RM i Rydzyka. Niczego to Ci nie mowi? Wałęsa wreszcie zmądrzał i przestał się z sektą zadawać. Nie rozumiesz kobieto, że kandydat nie może odpowiadać za to, że ktoś go popiera lub nie? Postepując za Twoim tokiem myślenia, należałoby by przypuszczać, że jesli np. Kaczyńskiego popiera jakiś przestępca w więzeniu (a tam też sa przeprowadzane wybory)to Kaczyński jest przestepcą. Czy tak? Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Gratulacje dla o. Rydzyka! 15.10.05, 20:20 90 % polskich wiezniow popiera Tuska (dane z I tury PKW) gostynpower napisała: > > Ale ten pan Walesa to wtej chwili znow "wielki przyjaciel" Michnika i Tus > ka! > > I "opluwacz" RM i Rydzyka. Niczego to Ci nie mowi? > Wałęsa wreszcie zmądrzał i przestał się z sektą zadawać. > > Nie rozumiesz kobieto, że kandydat nie może odpowiadać za to, że ktoś go > popiera lub nie? > Postepując za Twoim tokiem myślenia, należałoby by przypuszczać, że jesli np. > Kaczyńskiego popiera jakiś przestępca w więzeniu (a tam też sa przeprowadzane > wybory)to Kaczyński jest przestepcą. Czy tak? Odpowiedz Link Zgłoś
gostynpower Re: Gratulacje dla o. Rydzyka! 15.10.05, 20:30 > 90 % polskich wiezniow popiera Tuska (dane z I tury PKW) Jakie stąd wyciągasz wnioski? Bo ja takie, że masz jakieś nieobiektywne dane. Żaden kandydat nie moglby uzyskać takiej przewagi w żadnej grupie spolecznej, nawet Lepper wśród rolników dostal mniej. Masz może link do żródla, bo Ci nie wierzę Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Wejdz na strone danych Panstwowej Komisji Wybor 15.10.05, 22:29 3 dni temu tam jeszcze byly; moze jeszcze sa? sam czytalem; sam przecieralem oczy ze zdumienia gostynpower napisała: > > 90 % polskich wiezniow popiera Tuska (dane z I tury PKW) > > Jakie stąd wyciągasz wnioski? > Bo ja takie, że masz jakieś nieobiektywne dane. Żaden kandydat nie moglby > uzyskać takiej przewagi w żadnej grupie spolecznej, nawet Lepper wśród rolników > > dostal mniej. > Masz może link do żródla, bo Ci nie wierzę Odpowiedz Link Zgłoś
valder55 Re: Jego magnificencja o. Rydzyk 15.10.05, 18:48 Ludzie,ciemnogrodzie jedyny na swiecie.Otworzcie oczy ,mamy XXI wiek.Zacznijcie myslec samodzielnie-czy nie potraficie?. Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 MICHNIK BRONI STRACONYCH POZYCJI 15.10.05, 18:48 O.Rydzyk nie wdaje sie w jalowe dyskusje ,tylko ksztalci na sile przyszla elite polskich dziennikarzy . Czlowiek Skala rzecz by mozna ! Dzieki ojcu Rydzykowi, katolicyzm przejmie w Polsce calkowita wladze ! Te czwarta w calosci ,takze ! Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: MICHNIK BRONI STRACONYCH POZYCJI 15.10.05, 18:51 katolik_polski1 napisał: > O.Rydzyk nie wdaje sie w jalowe dyskusje ,tylko ksztalci > na sile przyszla elite polskich dziennikarzy . > Czlowiek Skala rzecz by mozna ! > Dzieki ojcu Rydzykowi, katolicyzm przejmie w Polsce > calkowita wladze ! > Te czwarta w calosci ,takze ! Pranie pieniedzy doprowadzil juz do perfekcji. Teraz bierze sie za pranie mozgow. Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: MICHNIK BRONI STRACONYCH POZYCJI 15.10.05, 19:15 katolik_polski1 napisał: > Czlowiek Skala rzecz by mozna ! Tym razem musze sie z toba zgodzic. Czego on nie skala? Wszystko potrafi. Nikt tak nie kala imienia (nie napisze, ze dobrego) polskiego kosciola. Odpowiedz Link Zgłoś
janela123 Jego magnificencja o. Rydzyk 15.10.05, 18:59 Tego co o. Rydzyk zrobil w Polsce, nie zrobi zaden Michnik. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Jego magnificencja o. Rydzyk 15.10.05, 19:00 janela123 napisał: > Tego co o. Rydzyk zrobil w Polsce, nie zrobi zaden Michnik. Masz racje. Michnik jest za uczciwy. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Jego magnificencja o. Rydzyk 15.10.05, 19:03 Wygrales! To najlepszy dowcip, jaki ostatnio czytalem !! cha,cha,cha pies_na_czarnych napisała: > janela123 napisał: > > > Tego co o. Rydzyk zrobil w Polsce, nie zrobi zaden Michnik. > > > Masz racje. > Michnik jest za uczciwy. > Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Jego magnificencja o. Rydzyk 15.10.05, 19:03 janela123 napisał: > Tego co o. Rydzyk zrobil w Polsce, nie zrobi zaden Michnik. ************************************ Tyle nakraść i tylu ludzi wystawić do wiatru w imię Boga, to tylko Rydzyk potrafi. Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: Jego magnificencja o. Rydzyk 15.10.05, 19:43 janela123 napisał: > Tego co o. Rydzyk zrobil w Polsce, nie zrobi zaden Michnik. No tak. Fakt. Rydzykowi dorownuje tylko Jankowski. Jesli chodzi o wykorzystywanie ludzi i wyciaganie od nich pieniedzy...nie smialabym okreslic, ktory dzierzy palme pierszenstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
janela123 Rydzyk zrobil a Michnik zazdrosci 15.10.05, 19:01 Tego co o. Rydzyk zrobil, nigdy zaden Michnik nie zrobi. Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors [...] 16.10.05, 10:59 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Re: Pisz donos do Prokuratora o defraudacji .... 16.10.05, 21:30 ...obżydliwy oszczerco ! Odpowiedz Link Zgłoś
rakunica Jego magnificencja o. Rydzyk - a tak! 15.10.05, 19:02 I dobrze. Caly artykul ocieka slina piszacego. Zaplul sie autor na polecenie przeciwnikow Ojca Rydzyka starajac sie zachowac pozory obiektywnosci. Nie pierwszy raz, nie ostatni. Znaczy, ze krucho, coraz kruszej w tej jednosci medialnej. Alleluja i dalej do przodu, zacni Ojcowie Redemptorysci. Anna Kozlowska Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Jego magnificencja o. Rydzyk - a tak! 15.10.05, 19:04 Popieram !!!Lepszy o. Ryzdyk z konstruktywna praca, a nie nasi zalosni bracia Pinokio: Michnik i Tusk!! rakunica napisała: > I dobrze. > Caly artykul ocieka slina piszacego. Zaplul sie autor na polecenie przeciwniko > w > Ojca Rydzyka starajac sie zachowac pozory obiektywnosci. Nie pierwszy raz, nie > ostatni. Znaczy, ze krucho, coraz kruszej w tej jednosci medialnej. > > Alleluja i dalej do przodu, zacni Ojcowie Redemptorysci. > > Anna Kozlowska > Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: A ja myślę że RM to po prostu dzieło szatana. 15.10.05, 19:06 i Kobylanskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
monitorpolski Re: A ja myślę że RM to po prostu dzieło szatana. 15.10.05, 19:08 Jak zazdrościcie, to możecie założyć sobie Wyższą Szkołę Talmudyczną pod patronatem medialnym GW. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: A ja myślę że RM to po prostu dzieło szatana. 15.10.05, 19:10 monitorpolski napisał: > Jak zazdrościcie, to możecie założyć sobie Wyższą Szkołę Talmudyczną pod > patronatem medialnym GW. ************************************** Na razie wystarczy ta pod patrontem Rydzyka. Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Re: Słudzy szatana zaciekle atakują Radio Maryja ! 16.10.05, 11:01 Nic dziwnego, to Maryja zmiażdży stopą ich głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
monitorpolski Re: ON nauczył cię tego antysemityzmu - absolwent 15.10.05, 19:34 Nie, Adam Michnik Odpowiedz Link Zgłoś
rakunica Szkola wiekszosci 15.10.05, 19:31 Ojciec Rydzyk reprezentuje narod polski, te czesc katolicka - chyba w ogromnej wiekszosci. Mniejszosci maja swoje przywileje. Uwazam, ze instytucja mniejszosci jest bardzo demokratyczna. Dziwi mni, ze mniejszosc niemiecka ma nawet dwoch poslow w parlamencie a zydowska ani jednego i musi sie mieszac z wiekszoscia. To jwna niesprawiedliwosc. Nalezy zarejestrowac wszystkie mniejszosci. Sa przeciez takze Chinczycy, Libanczycy, Irakijczycy, ktorym pomagamy walczyc o demokracje... Zaprowadzmy ja najpierw u siebie. Nalezy jednakowo traktowac mniejszosci proporcjonalnie do glow - oczywiscie z zachowaniem prawa stanowionego przez wladze w imieniu wyborcow. Wiekszosc oczywiscie ma przewage. To wciaz ziemie polskie. Wiekszosc ma prawo do wiekszosci i stad dziwia mnie napasci na te wiekszosc. Czy to Polacy wybrzydzaja na Polakow? Oooooj wstyd...... Anna Kozlowska Odpowiedz Link Zgłoś
gostynpower Re: Szkola wiekszosci 15.10.05, 20:48 Oj Pani Kozlowska, jakie pani bzdury pisze to się w glowie nie miesci. > Mniejszosci maja swoje przywileje. Uwazam, ze instytucja mniejszosci jest > bardzo demokratyczna. Dziwi mni, ze mniejszosc niemiecka ma nawet dwoch poslow > w parlamencie a zydowska ani jednego i musi sie mieszac z wiekszoscia. Nie wiem co pani chciala przez to powiedziec, ale radzilbym wziac kilka korepetycji w WSKSiD, aby poprawić poziom komunikacji spolecznej i umiejetnosci tworzenia logicznych wypowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Szkola wiekszosci 15.10.05, 22:34 To nie Pani Kozlowskiej - uchylam kapelusza - sie pomieszalo. Na skutek ordynarnie glupiego ukladu polsko-niemieckiego z 1991 roku (podpisal go premier Bielecki: przyjaciel i kolega partyjny Tuska z KLD) mniejszosc niemiecka w Polsce (glownie przefarbowani dawni dzialacze pzpr-u) ma wszelkie mozliwe prawa, a ponad 2 miliony mniejszosci polskiej w Niemczech nie ma nic. To juz za Hitlera bylo lepiej: do pewnego czasu byli poslowie polscy w Reichstagu: teraz nie ma nic!! gostynpower napisała: > Oj Pani Kozlowska, jakie pani bzdury pisze to się w glowie nie miesci. > > > Mniejszosci maja swoje przywileje. Uwazam, ze instytucja mniejszosci jest > > bardzo demokratyczna. Dziwi mni, ze mniejszosc niemiecka ma nawet dwoch p > oslow > > w parlamencie a zydowska ani jednego i musi sie mieszac z wiekszoscia. > > Nie wiem co pani chciala przez to powiedziec, ale radzilbym wziac kilka > korepetycji w WSKSiD, aby poprawić poziom komunikacji spolecznej i umiejetnosci > > tworzenia logicznych wypowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
kosciol.mlodziezy.psychicznej Re: DZIELO SZATANA TO GW I PONOKIO TUSK 15.10.05, 19:28 Nie polecaj mi tu GW I Tuska. Nachalna propaganda! Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: DZIELO SZATANA TO GW I PONOKIO TUSK 15.10.05, 19:37 nie polecam, tylko opisuje rzeczywistosc. zapewne twoj "kosciol" ja inaczej widzi. czyzbys zazdroscil michnikowi i tuskowi? czy oni tez sa czlonkami twojego "kosciola"? kosciol.mlodziezy.psychicznej napisał: > Nie polecaj mi tu GW I Tuska. Nachalna propaganda! Odpowiedz Link Zgłoś
kosciol.mlodziezy.psychicznej Re: DZIELO SZATANA TO GW I PONOKIO TUSK 15.10.05, 19:44 Tak! Jestem zazdrosny! Zazdroszczę tych zastępów ludzkich co oni mają a mój kościół nie ma! I na pewno nie są to polacy! Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: DZIELO SZATANA TO GW I PONOKIO TUSK 15.10.05, 20:40 "nie sa to Polacy": czy to wyznanie, czy tez obelga pod adresem Rydzyka? kosciol.mlodziezy.psychicznej napisał: > Tak! Jestem zazdrosny! Zazdroszczę tych zastępów ludzkich co oni mają a mój > kościół nie ma! I na pewno nie są to polacy! Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: A kto to jest Pinokio? 15.10.05, 20:56 .. oczywiscie, ze mialo byc Pinokio! To Twoj bohater (a wlasciwie bohaterzy), czyli Michnik i Tusk! Przepraszam za zle nacisniecie klawisza, ale nos to juz chyba rozpoznasz? w koncu jestes PO-owskim "Yntelygentem" (to jzu nacisniecie klawisza swobodne i z rozmyslem) Odpowiedz Link Zgłoś
gostynpower Re: A kto to jest Pinokio? 15.10.05, 21:02 Moja droga, po pierwsze: nie głosowałem w żadnych wyborach na PO. po drugie: nie mieszaj tych wszystkich ludzi razem, bo to świadczy o Twojej prostactwie po trzecie: poszukaj w bibliotece czegoś na temat idei tzw. "kozła ofiarnego", wówczas zrozumiesz, że jedyne co Cię łączy z RM i Rydzykiem to wspólnota nienawiści CZY TEGO CIĘ UCZYŁ JEZUS? Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: A kto to jest Pinokio? 15.10.05, 22:39 Z Rydzykiem laczy mnie wiara w Boda Jedynego (choc pewnie roznie pojmowana). Ale: tytul Pinokia w 2005 przyznaje bezapelacyjnie Michnikowi i Tuskowi (jakby co sluze felietonami Michnika w ostatnim czasie w GW i oswiadczeniami Tuska o "glebokim polskim patriotyzmie" jego dziadkow. Jako tze sluze nagonka, pelna nienawisci, Tuska i p. Kutasiewicza/Protasiewicza, na p. Kurskiego, ktory staral sie Tuskowi jego rodzinna historie przyblizyc) gostynpower napisała: > Moja droga, > po pierwsze: nie głosowałem w żadnych wyborach na PO. > po drugie: nie mieszaj tych wszystkich ludzi razem, bo to świadczy o Twojej > prostactwie > po trzecie: > poszukaj w bibliotece czegoś na temat idei tzw. "kozła ofiarnego", wówczas > zrozumiesz, że jedyne co Cię łączy z RM i Rydzykiem to wspólnota nienawiści > CZY TEGO CIĘ UCZYŁ JEZUS? Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Jego magnificencja o. Rydzyk - a tak! 15.10.05, 19:05 rakunica napisała: > I dobrze. > Caly artykul ocieka slina piszacego. Zaplul sie autor na polecenie przeciwniko > w > Ojca Rydzyka starajac sie zachowac pozory obiektywnosci. Nie pierwszy raz, nie > ostatni. Znaczy, ze krucho, coraz kruszej w tej jednosci medialnej. > > Alleluja i dalej do przodu, zacni Ojcowie Redemptorysci. > > Anna Kozlowska > I Bog zaplac ojcu Dyrehtorowi. Odpowiedz Link Zgłoś
1kuken Rydzyk czlowiekiem KGB-FSB? 15.10.05, 19:14 bardzo mozliwe, Rosja wyrazila zgode na nasawanie z rosyjskiej satelity, a wiadomo ze sluzby specjalne je kontroluja, Rydzyk caly czas atakuje UE, a wiadomo ze Rosja byla bardzo przeciwna zeby Polska weszla tam, Rydzyk jest bardziej prorosyjski niz Lepper, Rydzyk osmiesza Polske i destabilizuje wewnatrz, Polska Rydzyka to obraz jaki pasuje Rosji, ksenofobia-kompleksy-zacofanie-agresja- nienawisc wobec szwabów Rydzyk rozbija od srodka Kosciól Katolicki gloszac nienawisc i antysemityzm, jego sila oslabia sile Episkopatu, który jest bezradny Épiskopat po cichu liczy ze popularnosc Rydzyka oslabnie, zeby sie nie przeliczyl, juz teraz popularnosc Rydzyka jest tak wielka ze nikt z nim nie zadrze Odpowiedz Link Zgłoś
1kuken Re: Rydzyk czlowiekiem KGB-FSB? 15.10.05, 19:16 Rydzyk jest szkodnikem Polski, nic pozytywnego nie wniósl ani w kraju a tym bardziej zagranica, Putinowi na reke taki oszolom w Polsce, Odpowiedz Link Zgłoś
digan Re: Jego magnificencja o. Rydzyk - a tak! 15.10.05, 19:17 Otwórz Nasz Dziennik i powiedz szczerze, że jest pisany obiektywnie, z katolickim psozanowaniem bliźniego i duchem ekumenizmu... Ej ludzie ludzie, wstyd mi za was i Rydzyka :( Odpowiedz Link Zgłoś
gostynpower Re: Jego magnificencja o. Rydzyk - a tak! 15.10.05, 20:24 Caly artykul ocieka slina piszacego. Zaplul sie autor na polecenie przeciwniko > w > Ojca Rydzyka starajac sie zachowac pozory obiektywnosci Pokaż mi gdzie w tym artykule nieobiektywność. Ja tylko dostrzegam zabawną ironię w tytule. aaa... nie śmieszy Cię, to gratuluję poczucia humoru! Odpowiedz Link Zgłoś
redaktor_wydania [...] 15.10.05, 19:09 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
jaca40 SZKOLE ZAMKNAC.RADIO SPRYWATYZOWAC, 15.10.05, 19:11 CALA TA HALASTRE NALEZALOBY ZAMKNAC W JAKIMS GETCIE DLA OCIEZALOMYSLACYCH. NIECH ICH SIE POKAZUJE JAKO PRZYKLAD DLA POTOMNYCH. MODLA SIE PRZEZ RADIO SZCZUJA WOBEC INNYCH ,-CIASNE UMYSLY PELNE NIENAWISCI I ZADZY WLADZY .A LUDZISKA GLUPIE PAKUJA PIENIADZE I O NIC NIE PYTAJA A TEN NIBY KSIADZ UKLADA PIENIAZKI W KUPKI I GARDZI TZW, WIERNYMI .CIEMNOTA PO STOKROC Odpowiedz Link Zgłoś
robert_per6 Re: SZKOLE ZAMKNAC.RADIO SPRYWATYZOWAC, 15.10.05, 19:16 Dla rozładowania napięcia! salon owiec ® © Mirosław Krupiński, 15 październik 2005 Towarzyskie towarzystwo, które w Polsce może wszystko, w którym wszyscy sami nasi, w którym Adaś się adasi mimo grypy co go zżera - pupil Luny, brat Szechtera, pisarz jakich suuuuuszni chwalą - dziś postempu tworzą Salon. Adaś – neo typ ormowca, z walterowca, zetempowca, co budował swoje imię w celi (tylne drzwi na Krymie), made by Kiszczak Czarna Owca, gra w Salonie w salonowca; - d. wypina liberalną i ma orgazm gdy go walną. Wszyscy klepią pieszczotliwie, bo co Guru tu jest guru... Wtem... przywalił ktoś straszliwie, wśród protestów suuuusznych chóru. Adasiowa pupcia boli, tynk ze ściany w zębach zgrzyta, a chór płacze i biadoli że to Łysiak – a-semita, który z całą swą potęgą w suuuuszną pupcię walnął księgą... * * * No i teraz Polska płacze, - poprawności w gruzach zręby, - tłum homosiów łka w rozpaczy, - na podłodze leżą zęby, a wśród zębów... wpadka taka... lśni mikrofon pre-Kiszczaka, umieszczony w zębie pustym w sześćdziesiątym chyba ósmym... No a Łysiak? Też pytanie! O truizmy nikt nie pyta - trzeba znać odpowiedź na nie: - Łysiak anty to semita! Który grzeszy w każdej sprawie! - Książkę w twardej miał oprawie! - No i wdarł się, nieproszony, z taką książką na Salony! Odpowiedz Link Zgłoś
yarecki21 Imperium o. Rydzyka 15.10.05, 19:12 Żarty żartami ale działalność ojca R. jest warta uwagi i zastanowienia. Otóż w jednym ręku skupione są ogólnopolskie radio, dostepna na całym świecie telewizja i szkoła wyższa, kształcąca młodych ludzi w duchu radiomaryjnego światopoglądu. To nie jest tak że komukolwiek "imperium" ojca dyrektora zawadza czy nie pozwala spać po nocach, ale trzeba uświadomić sobie że stanowi ono zalążek poważnego zagrożenia dla przyszłości Polski. Dlaczego? Nie od dziś Rydzyk ma większe lub mniejsze powiązania z polityką, zarysowuje się coraz silniejsza chęć dokoptowania do istniejącego imperium partii politycznej, która będzie reprezentacją wpływów derektora w sejmie. Jako proby badania społecznych nastrojów na ten temat można potraktować silne wiązanie nowopowstałych mikropartyjek jak Dom Ojczysty i Ruch Patriotyczny z Radiem Maryja. Dziś organizacją najbardziej chcącą wkupić się w łaski Radia jest LPR, jednak widać żę Rydzykowi to małżeństwo nie odpowiada - to zrozumiałe ponieważ o wiele trudniej jest przejąć kontrolę nad dużą partią z liderem nie przywykłym do dzielenia się władzą, niż zbudować nowy ruch od podstaw, który na zawsze pozostanie uzależniony od Radia, a firmowany będzie jego logiem. Co jest potrzebne aby taka partia powstała? Poparcie społeczne - Rydzyk buduje je w oparciu o najbardziej konserwatywną prawice, ludzi o poglądach których w Polsce, kraju postkomunistycznym nigdy nie zabraknie. Promocję partii w mediach - nie wymaga tłumaczenia że potencjalny elektorat już na pewno od lat jest najwierniejszym audytorium "jedynie słusznego" radia. Zaplecze polityczne - tu zapewne pomoże flirt z takimi partiami jak LPR, PiS i Samoobrona z której "nawróceni" posłowie zasilą szeregi nowopowstałej partii. Na ostatku najważejsze - FANATYCZNI WYZNAWCY - absolwenci szkoły ojca Rydzyka, każdy z wyższym wykształceniem i wpranym mózgiem po 5 letniej edukacji. Ci ludzie już wstępując do tej konkretnej szkoły muszą wykazywać się z pewnością skłonnościami proRydzykowskimi inaczej nie byłoby ich tam. Staną się oni przyszłością ruchu, skąd bez wątpienia ojciec Dyrektor wybierze swojego następcę (jak wskazuje praktyka osobowości autorytarne, a Rydzyk bez wątpienia taką jest, nie są zainteresowane przekazywaniem władzy osobom z najbliższego otoczenia, traktują ich jako konkurentów, jeśli już namaszczają kogoś bedzie to osoba "zzewnątrz" bezgranicznie oddana ideałom poprzednika - najlepszy student uczelni (najlepszy, czytaj najbardziej fanatyczny). W przyszłości to ci młodzi ludzie będą dzierżyć w dłoniach spadek po ojcu Dyrektorze i patrząc na obecną linie polityczną Radia stanowić będą niebagatelne zagrożenie dla demokracji i swobody myśli. Czy Radio szerzy nienawiść rasową, prowadzi agitację polityczną i często sięga do nadużyć i kłamstw w swoich audycjach? TAK. Przez blisko pół roku słuchałem Radio w "celach badawczych" i doszedłem do wniosku że jest ono kolebką najbardziej skrajnych i ksenofobicznych postaw w polskim społeczeństwie. Analogicznie rzecz musi wyglądać w TV TRWAM oraz na wykładach uniwersyteckich. Dlatego Imperium Ojca Rydzyka stanowi realne zagrożenie dla polskiej sceny politycznej i samej opini publicznej, którą w sosób jawny manipuluje. Ojciec Rydzyk posiada na wyłączność Radio, Telewizję, Uniwersytet, szereg organizacji w całym raju jak choćby koła przyjaciół Radia i rodziny Radia Maryja, prawo do organizowania spotkań, pielgrzymek, wykładów - adresowanych do słuchaczy i widzów medialnego imperium, a także ogromny budżet, ciągle zasilany przez zindoktrynowanych ofiarodawców. Zastanówcie się dlaczego na Uniwersytecie powstały kierunki medialne i polityczne? Doskonale wpisuje się to w koncepcję kształcenia kadr pod działalność Tadeusza. Jego oblicze jest dla mnie oczywiste, zastanawia mnie dlaczego jego działalnoć znajduje w społeczenstwie tak duże poparcie. Rydzyk jest zakonnikiem. Dlaczego przełożeni Ojców Redemptorystów nie odsuną go od sprawowania pieczy nad Radiem? Ponieważ Rydzyk jest dziś już zbyt potężny! Żaden z przełożonych nie jest w stanie go zaatakować, ponieważ to tak jakby zadał sobie samobójczy cios. Wszak Rydzyk głosi prawdy i nauczania KK, co z tego że doprawione jego prywatnymi ambicjami i poglądami. Dopuki posiada kilkusetysięczne grono wiernych słuchaczy jest osobą "nie do ruszenia". Odpowiedz Link Zgłoś
alkud @@@ ANTYRYDZYKOWE OSZOŁOMSTWO @@@ 15.10.05, 19:39 > Otóż w jednym ręku skupione są ogólnopolskie radio, dostepna na całym świecie telewizj a i szkoła wyższa, kształcąca młodych ludzi w duchu radiomaryjnego światopoglądu. A) jest demokracja B) wolny rynek C) nic nie placisz za to D) *uj Ci do tego >ale trzeba uświadomić sobie że stanowi ono zalążek poważnego > zagrożenia dla przyszłości Polski Rydzyk tylko zbiera kase od emerytow a uklad postkomunistyczno-agenturalno-medialny (z uwlaszczonymi solidaruchami) dziala i rozrkada Polske. jednak tylko Rydzyk ponoc stanowi zagrozenie. LOL > - FANATYCZNI WYZNAWCY - absolwenci szkoły ojca Rydzyka, każdy z wyższym > wykształceniem i wpranym mózgiem po 5 letniej edukacji A) obrażasz ich B) szkoła ma pozwolenie MENiSu C) te studia są zwyczajnie tanie - zapłacisz różnice za droższe??? He??? D) jak chcesz to załóż swoją szkołę i pierz móżgi na modlę kiszczakowo-michnikową > Czy Radio szerzy nienawiść rasową, prowadzi agitację polityczną i często sięga > do nadużyć i kłamstw w swoich audycjach? nie szerzy nienawiści rasowej, zaś agitkę (np protuskową) i klamstwa (np. protuskowe) ma w podobnej ilości co TVN, TVP, Polsat, Wyborcza, Rzeczpospolita, Wprot, Polityka - i znowu problem natury moralnej -> tylko Rydzyk ci przeszkadza >Dopuki posiada kilkusetysięczne grono wiernych słuchaczy jest osobą "nie do ruszenia". nie wiem czy jesteś komikiem czy idiotą! Nie twoje radio ani telewizja, ani szkołą wyższa ale na chama chciałbyś (lub żeby inni decydowali) o kwestiach kierowniczych i własnościowych. Masz jakieś bolszewickie odchyły? Chcesz znacjonalizować Rydzyka? Może chciałbyś też Solorza albo Waltera albo Michnika pozbawić ich własności? Nie? No widzisz hipokryto :) Chciałbyś totalitarnymi metodami pozbyć się swojego przeciwnika politycznego - to ty stanowisz w takim razie zagrożenie a nie Rydzyk religiapokoju.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
yarecki21 Re: @@@ ANTYRYDZYKOWE OSZOŁOMSTWO @@@ 15.10.05, 20:32 Ok, ale chyba za dużo sobie sam dopowiadasz i dziwi mnie skąd wydaje ci się że tyle o mnie wiesz. Ale do rzeczy: > A) jest demokracja - OWSZEM JEST > B) wolny rynek - NO SZYBKI NA PEWNO NIE JEST > C) nic nie placisz za to - PRAWDA, ALE BOJE SIĘ ŻE WSZYSCY KIEDYŚ ZAPŁACIMY > D) *uj Ci do tego - TAKI SAM H.UJ JAK I TOBIE, WIEC W CZYM PROBLEM > Rydzyk tylko zbiera kase od emerytow a uklad > postkomunistyczno-agenturalno-medialny (z uwlaszczonymi solidaruchami) > dziala i rozrkada Polske. jednak tylko Rydzyk ponoc stanowi zagrozenie. > LOL KTO CI POWIEDZIAŁ ŻE PONOC TYLKO RYDZYK STANOWI ZAGROŻENIE. ŻE "ROZKRADA" KOLOKWIALNIE RZECZ UJMUJĄC WIEDZĄ WSZYSCY, ALE SIĘ Z TYM GODZĄ, TO TEŻ CIEKAWY TEMAT NA ARTYKUŁ, ALE NIE SRA SIĘ DO WŁASNEGO GNIAZDA. CO DO RYDZYKA, ZBIERA KASĘ OD WSZYSTKICH SŁUCHACZY, OD ZAKONU I OD WĄTPLIWYCH W OCZACH PRAWA "BIZNESMENÓW" Z KRAJÓW EGZOTYCZNYCH. > - FANATYCZNI WYZNAWCY - absolwenci szkoły ojca Rydzyka, każdy z wyższym > > wykształceniem i wpranym mózgiem po 5 letniej edukacji > > A) obrażasz ich - PRZEPRASZAM, ALE TAKA MOJA OPINIA, LUDZI Z NATURY ŁATWO SIĘ OBRAŻAJĄ > B) szkoła ma pozwolenie MENiSu - SZKOŁY WYŻSZE POSIADAJĄ BARDZO SZEROKĄ AUTONOMIĘ, ZARÓWNO W KWESTII JAKOŚCI JAK I TREŚCI NAUCZANIA. ZAPISZ SIĘ NA UNIWERSYTET A ZOBACZYSZ JAK CZASAMI DIAMETRALNIE RÓŻNE OPINIE MAJĄ WYKŁADOWCY OD "OFICJALNEJ POPRAWNIE POLITYCZNEJ OBOWIĄZUJĄCEJ DOKTRYNY" > C) te studia są zwyczajnie tanie - zapłacisz różnice za droższe??? He??? - SĄ TANIE BO W INTERESIE RYDZYKA LEŻY POZYSKANIE KADRY A NIE FUNDUSZY-ICH MU NIE BRAKUJE. > D) jak chcesz to załóż swoją szkołę i pierz móżgi na modlę kiszczakowo-michnikową - NIE MAM TAKICH ASPIRACJI A RYDZYK MA I TO JEST GROŹNE > nie szerzy nienawiści rasowej, zaś agitkę (np protuskową) i klamstwa (np. > protuskowe) ma w podobnej ilości co TVN, TVP, Polsat, Wyborcza, Rzeczpospolita, > Wprot, Polityka - i znowu problem natury moralnej -> tylko Rydzyk ci przesz > kadza - NIGDZIE NIE NAPISAŁEM ŻE ISTNIEJE PODZIAŁ NA MEDIA TE DOBRE I TE ZŁE. JAK POKAZUJE PRAKTYKA MEDIA MAJĄ TENDENCJĘ DO MANIPULACJI OPINIĄ PUBLICZNĄ, W KTÓRĄ STRONĘ TO NIE WAŻNE, WAŻNE ŻEBY ZACHOWAĆ ZDOLNOŚĆ LOGICZNEGO MYŚLENIA I NIE PRZYJMOWAĆ WSZYSTKIEGO CO JEST NAPISANE I POWIEDZIANE JAKO PRAWO KARDYNALNE. > nie wiem czy jesteś komikiem czy idiotą! Nie twoje radio ani telewizja, ani > szkołą wyższa ale na chama chciałbyś (lub żeby inni decydowali) o kwestiach > kierowniczych i własnościowych. Masz jakieś bolszewickie odchyły? Chcesz > znacjonalizować Rydzyka? Może chciałbyś też Solorza albo Waltera albo Michnika > pozbawić ich własności? Nie? No widzisz hipokryto :) Chciałbyś totalitarnymi > metodami pozbyć się swojego przeciwnika politycznego - to ty stanowisz w takim > razie zagrożenie a nie Rydzyk NIE JESTEM KOMIKIEM A IDIOTYZM JEST CHOROBĄ UMYSŁOWĄ, JA JESTEM ZDROWY. RADIO, ETC. NIE MOJE ALE ICH AUDYCJE ADRESOWANE DO WSZYSTKICH CZYLI TEZ DO MNIE. SŁYSZAŁEŚ KIEDYŚ O KONCEPCJI SPOŁECZEŃSTWA OBYWATELSKIEGO? ALE COŚ KONKRETNEGO A NIE FARMAZONY PLATFORMY JACY TO WSZYSCY POWINNI BYĆ DLA SIEBIE MILI? RYDZYK WPŁYWA NA KRAJ NA KTÓRYM BARDZO MI ZALEŻY A JEGO DZIAŁANIA TRAKTUJĘ JAKO NIEBEZPIECZNĄ AWANGARDE, JEDNAK PO SUKCESIE SAMOOBRONY BOJĘ SIĘ ABY TO KURIOZUM NIE STAŁO SIĘ REALNYM ZAGROŻENIEM DLA OBYWATELI CHCĄCYCH MYŚLEĆ SAMODZIELNIE. NA KOŃCU ZAŚ - RYDZYK NIE JEST MOIM PRZECIWNIEKIM, A RADIO NIE JEST JEGO WŁASNOŚCIĄ, LECZ ZAKONU OJCÓW REDEMPTORYSTÓW, CZYLI KK, DO KTÓREGO NALEŻĘ, A WIĘC TAKŻE MOJĄ. JESTEM DALEKI OD TOTALITARNYCH METOD, A CO DO INDOKTRYNACJI TO WIDAĆ NA TYM FORUM JAK DALECE JEST ONA POSUNIĘTA W OBIE STRONY, ZARÓWNO PLUJĄCYCH NA RADIO JAK I BRONIĄCYCH GO. ps. Alkud, nie rozumiem skąd w twojej wypowiedzi tyle złości. Czy anonimowość wyzwala w tobie agresję? Jeśli posiadasz do mnie awersję, argumentuj rzeczowo a nie wyzywasz ludzi od idiotów... :| Odpowiedz Link Zgłoś
alkud Re: @@@ ANTYRYDZYKOWE OSZOŁOMSTWO @@@ 15.10.05, 22:09 > ps. Alkud, nie rozumiem skąd w twojej wypowiedzi tyle złości. Czy anonimowość > wyzwala w tobie agresję? Jeśli posiadasz do mnie awersję, argumentuj rzeczowo a > nie wyzywasz ludzi od idiotów... :| przepraszam :) religiapokoju.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Re: @@@ ! Maryja zmiażdży głowę szatana ! @@@ 16.10.05, 11:06 I stąd taki rejwach wieki wśród szatańskiego pomiotu. Odpowiedz Link Zgłoś
hejar Re: Imperium o. Rydzyka 15.10.05, 19:50 Nie bardzo rozumiem tego nasilenie ataków na RM.Słucham tego radia już od dobrych kilku lat mimo iż mam zasadniczo inne poglądy niż tam prezentowane. Słucham, bo chcę wiedzieć jak na pewne sprawy patrzy się z innej strony.Ale muszę uczciwie przyznać że teraz praktycznie nie ma tam akcentów antysemickich,wszelkie tego typu telefony są zdecydowanie "tępione" przez prowadzących.Najlepszym tego dowodem jest to, że w słynnej już audycji TVN o RM, cytaty antysemickie były bodajże z 2001r.(i wcześniejszych) Kilka lat temu było zupełnie inaczej, a nie było wtedy takiej nagonki. Odpowiedz Link Zgłoś
alkud Re: Imperium o. Rydzyka 15.10.05, 19:54 > Nie bardzo rozumiem tego nasilenie ataków na RM.Słucham tego radia już od > dobrych kilku lat mimo iż mam zasadniczo inne poglądy niż tam prezentowane. > Słucham, bo chcę wiedzieć jak na pewne sprawy patrzy się z innej strony.Ale > muszę uczciwie przyznać że teraz praktycznie nie ma tam akcentów > antysemickich,wszelkie tego typu telefony są zdecydowanie "tępione" przez > prowadzących.Najlepszym tego dowodem jest to, że w słynnej już audycji TVN o > RM, cytaty antysemickie były bodajże z 2001r.(i wcześniejszych) > Kilka lat temu było zupełnie inaczej, a nie było wtedy takiej nagonki. tylko, że takie przedstawianie sprawy jest na rękę mafii medialnej religiapokoju.blox.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
darida Re: Jego magnificencja o. Rydzyk 15.10.05, 19:14 Niedobrze mi się robi jak czytam o Ojcu Rydzyku i wstyd mi, że mieszkam w kraju, w którym nie ma nikogo sprawiedliwego i na tyle odważnego, kto mógłby sprzeciwić się temu złu jakim jest Rydzyk. Nie wiem tylko gdzie mają oczy ci wszyscy, którzy wspierają tego szarlatana. I jak można o nim mówić czy też pisać, zestawiając, bądź czyniąc jakiekolwiek inne porównania zOjcem Świętym. Co ten Rydzyk ma takiego, że boją się go wszyscy politycy? Czyżby współpracował z kimś, kto teraz zapewnia mu szeroko rozumiane bezpieczeństwo? Ludzie obudźcie się! Czy uczciwy i dobroduszny ksiądz wyrzeka się swojego ciężko chorego brata? Czy osobie duchownej przystoi porzucać ludzi cierpiących w potrzebie? Płakać mi się chce jak myślę o "Ojcu". On jest uzurpatorem. Stawia się ponad Bogiem, gdyby było inaczej zachowałby resztki człowieczeństwa. Okłamuje tych, którzy ślepo wierzą i ufają mu. Oczernia ludzi, którzy znają prawdę o nim. Odpowiedz Link Zgłoś
incognitto nie wiem co jest w tym wątku i nie chcę wiedzieć: 15.10.05, 19:22 prosze nie atakowac Wyższej Szkoły Medialnej i jej Załozyciela, bo na pewno zrobia wiele dobrego Polski a jak będziecie w Toruniu, to zajrzyjcie do 'rydzykowego' kościoła św. Józefa (o.redemptorystow) kazdy, kto pierwszy raz w nim jest, a pomodli się szczerze, to intencja mu sie sprawdzi tak mi ktos kiedyś powiedzial, spróbowałam i rzeczywiście się sprawdziło. pozdrawiam:)) Odpowiedz Link Zgłoś
incognitto Re: nie wiem co jest w tym wątku i nie chcę wiedz 15.10.05, 19:23 incognitto napisał: > > prosze nie atakowac Wyższej Szkoły Medialnej i jej Załozyciela, bo na pewno > zrobia wiele dobrego Polski > > a jak będziecie w Toruniu, to zajrzyjcie do 'rydzykowego' kościoła św. Józefa > (o.redemptorystow) > kazdy, kto pierwszy raz w nim jest, a pomodli się szczerze, to intencja mu sie > sprawdzi > tak mi ktos kiedyś powiedzial, spróbowałam i rzeczywiście się sprawdziło. > > pozdrawiam:)) -DLA- Polski ma być:) Odpowiedz Link Zgłoś
ar.co Re: nie wiem co jest w tym wątku i nie chcę wiedz 15.10.05, 19:42 Uwielbiam tego typu głosy! "Nie wiem, o co chodzi, ale jestem przeciww". Alleluja i do przodu zawsze dziewica. Odpowiedz Link Zgłoś
incognitto Re: nie wiem co jest w tym wątku i nie chcę wiedz 15.10.05, 19:52 ar.co napisała: > Uwielbiam tego typu głosy! "Nie wiem, o co chodzi, ale jestem przeciww". > Alleluja i do przodu zawsze dziewica. nie chce wiedzieć, bo widze tu tylko zawiśc i zazdrość:( po tytulach postow widze straszna nagonke na ojca tadeusza, ktoremu jako torunianka jestem wdzięczna za rozslawianie mojego pieknego miasta na caly swiat Odpowiedz Link Zgłoś
yarecki21 Re: nie wiem co jest w tym wątku i nie chcę wiedz 15.10.05, 20:05 Spokojnie Szanowna Pani, może Pani spokojnie przeczytać moj post bo nie żywie nienawiści do ojca Rydzyka, wydaje mi się że logicznie argumentowałem moje zdanie. Proszę poświęcic kilka minut i przeczytać, myślenie nie boli...poważnie. Odpowiedz Link Zgłoś
incognitto Re: nie wiem co jest w tym wątku i nie chcę wiedz 15.10.05, 20:14 yarecki21 napisał: > Spokojnie Szanowna Pani, może Pani spokojnie przeczytać moj post bo nie żywie > nienawiści do ojca Rydzyka, wydaje mi się że logicznie argumentowałem moje > zdanie. Proszę poświęcic kilka minut i przeczytać, myślenie nie boli...poważnie o, jaki Pan kulturalny, az miło:) na pewno przeczytam, juz zaglądnęłam, trochę to długie, zrobię sobie kafkę i przeczytam pozdrawiam:)) Odpowiedz Link Zgłoś
yarecki21 Re: nie wiem co jest w tym wątku i nie chcę wiedz 15.10.05, 20:35 ..bo kultura tez nie boli :] o czym niektórzy nie widzą :| vide Alkud Odpowiedz Link Zgłoś
robert_per6 Re: Jego magnificencja o. Rydzyk 15.10.05, 19:25 A mi wstyd, ze mieszkam w Kraju w którym głównym mędrcem Narodu jest AM i jego Salon, z generałami J. i K. na czele w świetle jupiterów. Odpowiedz Link Zgłoś
ar.co Re: Jego magnificencja o. Rydzyk 15.10.05, 19:43 Dziwne, że wstyd pozwala ci wypowiadać się na należącym do niego forum. Odpowiedz Link Zgłoś
robert_per6 Re: Jego magnificencja o. Rydzyk 15.10.05, 19:51 Jest demokracja, chyba. To takie fajne forum, tak wszyscy plują na siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
wojten Na koniec: dlaczego wy tu od Rydzyka przyłazicie, 15.10.05, 19:19 źle wam u swoich?! Odpowiedz Link Zgłoś
robert_per6 Re: Na koniec: dlaczego wy tu od Rydzyka przyłazi 15.10.05, 19:28 A co, prawda w oczy kole. Nie czytuję ND, nie słucham Rydzyka, jestem wolnym człowiekiem. I co łyso Ci? Odpowiedz Link Zgłoś
wojten Nie łyso. To tylko oznacza, że można być rownież 15.10.05, 21:05 wolnym półgłówkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 do wojten 15.10.05, 21:37 wojten napisał: > Nie lyso. Tylko to oznacza, ze mozna byc wolnym półgłówkiem.< ... obrazajacym innych bez powodu. Gratuluje dobrych manier! Odpowiedz Link Zgłoś
jarojak Będe sie tam doktoryzował 15.10.05, 19:21 Mam zamiar się tam doktoryzować. Tytuł mojej pracy to: "Tropienie Żydów, masonów i cyklistów oraz aktywne zwalczanie antypolskiej inteligencji w IV RP".... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś