Dodaj do ulubionych

CO MÓWIŁ URBAN O PAPIEŻU

IP: *.chello.pl 22.09.02, 19:05
Nie dawno miałem okazję przeczytać na jednym z portali artykuł Jerzego Urbana
na temat Jana Pawła II. Otóż Urban napisał mniej więcej tak: "Dziadek ,
skończyłbyś już z tymi pielgrzymkami bo one nic dobrego nie przynoszą więc po
co ci to na stare lata. Lepiej się zabaw z dziewczynką , załóż kapciuszki ,
posiedź w domku , popatrz na swoje drogie mebelki. Zapal sobie jointa , na
pewno cię rozluźni." Urban napisał jeszcze wiele innych chorych słów o
pielgrzymce Jana Pawła II których już wolałbym nie cytować. Jak można być
takim idiotą , przeciez to chore co napisał.Powinien ponieść konsekwencje!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: prowokat odnotowano przecież IP: *.telimeny / 192.168.0.* 22.09.02, 19:15
      spadek przestępczości podczas pielgrzymki
      i jak mozna móżna mówic, ze to nic nie daje ??
      • Gość: Wprost Re: odnotowano przecież IP: *.ipt.aol.com 22.09.02, 19:22
        Jakbys zakazal sprzedazy alkoholu przy innych okazjach moze tez przestepczosc
        bylaby troche mniejsza i ktos powiedzialby o zbawiennych jej wplywach na morale
        spoleczne. Gdyby pielgrzymka miala wplyw na spadek przestepczosci w okresie
        przynajmniej pol roku, ktore po niej nastapia bylby to niewatpliwie sukces.
        • Gość: Jerzy von Trotta. Re: odnotowano przecież IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 23.09.02, 20:14
          Zakaz sprzedaży alkoholu był,a jakże,ale spożycie wcale nie spadło,czego
          dowodem były zawalone butelkami po wódce wały wislane po jednej i drugiej
          stronie Wisły.Co ciekawsze,trawa zaśmiecona była również prezerwatywami i tak
          skotłowana,że nasuwało się pytanie, czy to przekaz miłości tak podziałał na
          wiernych?.Jestem wyrozumiałym człowiekiem i pewnie bym to nawet pominął
          milczeniem,ale ta "zabawa" odbywała się przy wódce,co wyklucza spontaniczne
          działania na wskutek przesłania.No,gdyby to jeszcze było wino, i do tego
          mszalne, to można by przy odrobinie dobrej woli uznać,że odbywało sie to
          w "granicach kościoła",ale wódka?!,to już przekracza granice wiary. Ej
          katolicy-ciemnosć,ech ciemność widzę.
      • Gość: Ania Re: odnotowano przecież IP: *.upc.chello.be 22.09.02, 21:24
        Gość portalu: prowokat napisał(a):

> spadek przestępczości podczas pielgrzymki
        > i jak mozna móżna mówic, ze to nic nie daje ??

Jaki spadek?Gdzie?W Krakowie?a zaraz po pielgrzymce ,brutalny gwalt i mord.
        Poczytaj sobie depesze z kraju z tamtych dni.
    • Gość: Wprost Re: CO MÓWIŁ URBAN O PAPIEŻU IP: *.ipt.aol.com 22.09.02, 19:23
      Pocwiartowac i na stos?
      • Gość: Marek Re: CO MÓWIŁ URBAN O PAPIEŻU IP: *.dip.t-dialin.net 22.09.02, 19:46
        A czy na temat Urbana powinno sie rozmawiac . Czy nie
        lepiej o nim zapomniec .Ostracyzm jest w tym przypadku
        najlepsza metoda.
    • Gość: Ed Re: To Urban mówił czy pisał, o psalmach Urbana.. IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 22.09.02, 19:46
      ...jeszcze nie słyszałem ;-)))
      Oto, jak wygląda powielana jedynie słuszna prawda.

Drogi(a) Cosa Nostra. Prawda istnieje. Wymyśla się tylko kłamstwa :-))
    • Gość: Kraken Re: CO MÓWIŁ URBAN O PAPIEŻU-dobrze mowil IP: *.ipt.aol.com 22.09.02, 21:21
      Gość portalu: Cosa Nostra napisał(a):

> Nie dawno miałem okazję przeczytać na jednym z portali artykuł Jerzego Urbana
      > na temat Jana Pawła II. Otóż Urban napisał mniej więcej tak: "Dziadek ,
      > skończyłbyś już z tymi pielgrzymkami bo one nic dobrego nie przynoszą więc po
      > co ci to na stare lata. Lepiej się zabaw z dziewczynką , załóż kapciuszki ,
      > posiedź w domku , popatrz na swoje drogie mebelki. Zapal sobie jointa , na
      > pewno cię rozluźni." Urban napisał jeszcze wiele innych chorych słów
      -Kr. A co to jest "chore slowo"?-wyjasnij to prosze!I na czym polega
      diagnozowanie tej choroby??

o
      > pielgrzymce Jana Pawła II których już wolałbym nie cytować. Jak można być
      > takim idiotą ,
      -Kr, jesli odnosi sie to do wojtyly-zgadzam sie-ciezko byc az takim idiota

przeciez to chore co napisał
      -Kr. Racja-te wszystkie encykliki,czy jak sie to nazywa-torzeczywiscie stek
      idiotyzmow-Papiez wiele pierdoli,ale w taki sposob,ze w zasadzie NIC nie mowi-
      TO RZECZYWISCIE CHORE

.Powinien ponieść konsekwencje!!!
      -Kr. Etam-nie bylbym taki srogi-przeciez on i tak niedlugo "walnie w kalendarz"-
      tylko co to bedzie,jesli natepnym papiezakiem wybrany zostanie nie daj boze
      murzyn,czy jakis Portoryk??
      • Gość: Śmiewca Kraken,ty draniu, c.nostra i tak nic nie zrozumie! IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 22.09.02, 21:26
        Gość portalu: Kraken napisał(a):

>>
        > .Powinien ponieść konsekwencje!!!
        > *************************
        > -Kr. Etam-nie bylbym taki srogi-przeciez on i tak niedlugo "walnie w
        kalendarz"
        > -
        > tylko co to bedzie,jesli natepnym papiezakiem wybrany zostanie nie daj boze
        > murzyn,czy jakis Portoryk??
      • Gość: Cosa Nostra Re: CO MÓWIŁ URBAN O PAPIEŻU-źle mówił pierdoło!!! IP: *.chello.pl 22.09.02, 21:52
        "na pewno się rozluźni " nie jest chorym słowem jeśli mówi się o zwykłym ,
        przeciętnym człowieku takim jak TY , ale jeśli chodzi tu o osobę taką jak
        papież , który po śmierci najprawdopodobniej uznany zostanie za osobę świętą-
        wedy jest to zupełnie nie na miejscu MATOLE!!!!!!!A to drugie co sobie
        podkreśliłeś to tylko zwykłe łapanie za słówko osoby mało inteligentnej
        szukającej sporu którego i tak nie wygrasz!!!!
        • Gość: czyzunia Re: CO MÓWIŁ URBAN O PAPIEŻU-źle mówił pierdoło!! IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 22.09.02, 22:00
          co ty bzdecisz, za jaka swieta.
          to ze ty uznaszgo za osobe swieta oznacza ze kazdy do tego zacofanca ma zanosic
          modly.
          wojtyla zaprzepascil caly dorobek soborowy, z osiagniec soboru pozostal; tylko
          odwrocony oltarz i nabozenstwa po polsku.
          zreszta w przepowiedniach fatimskich stoi napiane
          1.polak
          2.murzyn[ jest juz mowa o jakims pacjencie z nigerii]
          3. koniec[nie wiadomo czego swiata czy kosciola] ale raczej to drugie, i swiat
          tylko z historii bedzie sie uczyl o niechlubnej karcie azwanej mouchomorkowy
          katolicyzm.
          • Gość: Merlin Re: CO MÓWIŁ URBAN O PAPIEŻU-źle mówił pierdoło!! IP: *.chello.pl 22.09.02, 22:08
            Skoro nie wierzysz w Boga , to o czym pomyślisz na łożu śmierci srając pod
            siebie??O czym wtedy pomyślisz??co zrobisz gdy twój ostatni dzień nadejdzie??
            Jak wtedy będziesz się czuła ?? Najbardziej zagorzały agnostyk ugina się gdy
            czuje że koniec jest blisko !
            Oczym mówisz , jaką ci pustkę zostawił ?? czy widzisz jak papież usiłuje dążyć
            do pojednania całego świata ?? Czy zauważyłaś że jest jedynym i pewno ostatnim
            papieżem który odbył aż tyle pielgrzymek ?? Czy w ogóle przeczytałaś cokolwiek
            o papieżu??!!
            • Gość: czyzunia Re: CO MÓWIŁ URBAN O PAPIEŻU-źle mówił pierdoło!! IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 22.09.02, 22:35
              merlinku rostomily.
              odbyl tyle wycieczek, i co z tego gdybym mial troche ksy tez bym odbyl.
              aprop[os wycieczek; co to za calowanie ziemi z koszyka.
              skolocil tyle narodow powiadasz, i co z tego.
              skad wiesz co ludzie mysla na lozu smierci.
              prosba: katolicy, stancie sie chrzescianami i bedzie ok.pa.pa
              • Gość: Merlin Re: CO MÓWIŁ URBAN O PAPIEŻU- IP: *.chello.pl 22.09.02, 22:38
                Z wykształcenia jestem psychologiem i pracuje w wielu hospicjach. Ludzie wiele
                rzeczy mi mówią...pa
                • Gość: Kagan Re: CO MÓWIŁ URBAN O PAPIEŻU- IP: *.vic.bigpond.net.au 23.09.02, 08:08
                  Gość portalu: Merlin napisał(a):
                  Z wykształcenia jestem psychologiem i pracuje w wielu
                  hospicjach. Ludzie wiele rzeczy mi mówią...pa
                  K: Pewnie "psychologiem" po KULu...:(
                  A ludzie na lozu smierci maja umysly przycmione, jak nasz
                  papiezak Karol W., wiec bym do tego nie przywiazywal
                  specjalnej wagi. Znam mnostwo ateistow i agnostykow, i
                  chyba tylko jeden z nich (S. Lem) na starosc zblizyl sie
                  do religii, i to raczej dla kariery i popularnosci niz ze
                  strachu...
                  Pamietaj, ze wiara oparta na strachu, niewiele jest
                  warta... :(
                  Kagan

• jaceq Oto, do czego potrzebny jest im Bóg. 23.09.02, 22:17
              Gość portalu: Merlin napisał(a):

> Skoro nie wierzysz w Boga , to o czym pomyślisz na łożu śmierci srając pod
              > siebie??O czym wtedy pomyślisz??co zrobisz gdy twój ostatni dzień nadejdzie??

Szkoda, że tylko do tego.
            • Gość: Duszpasterz. Re: CO MÓWIŁ URBAN O PAPIEŻU-źle mówił pierdoło!! IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 27.09.02, 19:37
              Merlinie szanowny, leżąc na łożu śmierci i srając pod siebie,będę myślał coby
              zrobić,żeby móc nasrać na twoją głowę.Będzie to moje ostatnie życzenie,któremu
              pewnie jako katolik nie odmówisz,bo byłbyś wtedy katolikiem "jak z koziej dupy
              trąba".Ośmieszył byś wtedy zarówno swoją wiarę,jak i siebie jako katolika.Po
              twoich tekstach widać,że jesteś katolikiem ortodoksyjnym i gotowym do
              spełnienia misji.
            • Gość: Ed Re: CO MÓWIŁ URBAN O PAPIEŻU-źle mówił pierdoło!! IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 27.09.02, 19:57
              Czy jak będę wierzył to nie umrę?
              Jeżeli tak, to jest czysty handel.
        • Gość: Kraken Re: CO MÓWIŁ URBAN O PAPIEŻU-źle mówił pierdoło!! IP: *.ipt.aol.com 22.09.02, 22:09

> "na pewno się rozluźni " nie jest chorym słowem jeśli mówi się o zwykłym ,
          > przeciętnym człowieku takim jak TY , ale jeśli chodzi tu o osobę taką jak
          > papież
          -Kr. Pierdolisz koles!Nawet pojebana polska konstytucja zaklada rownosc
          WSZYSTKICH obywateli wobec prawa-wiec jesli dam np. tobie w ryja,a np.Kagan
          przypierdoli papiezakowi-za ten czyn mozemy byc karani TYLKO TAK SAMO!! Dla
          KAZDEGO prawa twoj ryj jest wart dokladnie tyle samo ile biskupa Rzymu!

, który po śmierci najprawdopodobniej uznany zostanie za osobę świętą-
          -Kr, nawet jesli zostanie uznany,nie zmienia to w niczym faktu,o rownym
          traktowaniu obywatelstwa-jest jeszcze komisja w Strasburgu,ktora nie ma
          narodowego religijnego pierdolca!!!

> wedy jest to zupełnie nie na miejscu MATOLE!!!!!!!
          -Kr. kto tu jest matolem zalosny NIEDOJEBKU-nawet o samym waszym bogu moge
          napisac,ze jest kawalem skurwysyna i plugawca-to dopoku ten wasz bog
          OSOBISCIE , lub przez swego pelnomocnika nie zaskarzy mnie do sadu-MOZECIE MNIE
          W DUPE POCALOWAC!!

A to drugie co sobie
          > podkreśliłeś to tylko zwykłe łapanie za słówko osoby mało inteligentnej
          > szukającej sporu którego i tak nie wygrasz!!!!
          -Kr Nawet nie probuj zalosny durniu stawac ze mna w szranki-DUUUUZO lepsi od
          ciebie probowali i zawsze tak jakos bylo,ze ostatnie slowo nalezalo do mnie!
          KAZDEGO nawiedzonego katola potrafie pokonac jego wlasna bronia!!
          • Gość: KRAKEN Re: CO MÓWIŁ URBAN O PAPIEŻU-źle mówił pierdoło!! IP: *.chello.pl 22.09.02, 22:17
            Pierdolisz koleś , pierdolisz !!!!!!! I nie uważaj się za takiego mądrego bo i
            tak przegrasz. Trafisz na taką osobę , która cię wydyma na wylot i zgniecie jak
            karalucha. Więc nie pierdol o jakichś sądach , strasburgu i innych bzdetach ,
            bo jest jakaś wyższość na świecie a raczej poza nim i większość tych twoich
            sędziów , prawników i innych obrońców praw zwierząt w głębi swojego mózgu myśli
            to samo!!!! Jak chcesz strugać takiego super kolesia to wypierdalaj na czaterię
            i sobie wejdź na HIP HOP , tam cię wysłuchają. Inikt cię w dupe całować nie
            będzie , musiałbyś zadzwonić w odpowiednie miejsce i zapłacić !!! ŻEGNAM
            • Gość: Ed Re: Mamy nowego KRAKENA? IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 22.09.02, 22:24
              adres: *.chello.pl
              • Gość: KRAKENKRAKENKRAKEN Re: Mamy nowego KRAKENA? IP: *.chello.pl 22.09.02, 22:27
                JAK WIDZISZ TO PO CO PYTASZ
                • Gość: czyzunia Re: Mamy nowego KRAKENA? IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 22.09.02, 22:30
                  krakenku nie zawracaj sobie dupy gamoniami bo po co.
                  gdyby na ziemi pojhawil sie chrystus bylby on przez tych muchomorkowcow olany
                  bo modli sie trzeba do wojtyly.pa
                  • Gość: Cosa Nostra Papież , Urban , Papież , Urban IP: *.chello.pl 22.09.02, 22:34
                    Gość portalu: czyzunia napisał(a):

> bo modli sie trzeba do wojtyly.
                    czyzunia a kto powiedział że modlić się trzeba do wojtyły?? sama wiesz jak
                    teraz jest , ja tylko usiłuje pokazać wszystkim jakim Urban jest imbecylem żeby
                    pisać takie głupoty o osobie takiej jak Jan Paweł II. pozdrawiam
                    • Gość: czyzunia. Re: Papież , Urban , Papież , Urban IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 22.09.02, 22:38
                      w kwestii formalnej: ja jestem facio tylko mam taka ksywke.
                      do rzeczy: dla ciebie wojtyla wielki dla mnie malutki,
                      dla ciebie urban- zero, dla mnie na poziomie takim lub ciut wyzszym niz dla
                      ciebie wojtyla.
                      i pozostanmy prz swoim. pa pa
                      • Gość: Cosa Nostra Re: Papież , Urban , Papież , Urban IP: *.chello.pl 22.09.02, 22:40
                        Jeden wierzy w Boga i papieża , inny w Urbana i w NIE. whatever-bye bye
                      • Gość: Jan Czy to czyzyk, czy czyzunia? IP: *.hispeed.ch 23.09.02, 00:38
                        22-09-2002 22:38 czyzunia napisała:

> w kwestii formalnej: ja jestem facio tylko mam taka ksywke.
                        I dlatego liczysz na wyrozumiałość, jak pleplesz, jak panienka?

> do rzeczy: dla ciebie wojtyla wielki dla mnie malutki,
                        > dla ciebie urban- zero, dla mnie na poziomie takim lub ciut wyzszym niz dla
                        > ciebie wojtyla.
                        > i pozostanmy prz swoim. pa pa
                        Ile ty miałaś, oops - miałeś lat w ’81-szym? Jeżeli ktoś jest za Urbanem, to
                        jest wrogiem wolności. W swoim „realizmie politycznym” widział dla Polski jako
                        jedyną możliwość bycie pachołkiem Rosji z wykorzystaniem własnych pałarzy jako
                        mniejszego zła. A potem przyszedł rok ’89, jego konstrukcja teoretyczna się
                        zawaliła i wolność przyszła WBREW niemu, ale w ramach uwłaszczenia nomenklarury
                        spadł na cztery łapy i teraz sam poucza o wolności. Bo sprytny jest, a czytają
                        go ci, co mylą spryt z mądrością.

A dla mnie nie jest zero, tylko duży minus.

Pewnie pozostaniemy przy swoim, chyba że prezydentem zostanie twój ukochany
                        killer Piotrowski i będą wyłapywać takich, jak ja.

Takie gadanie można by olać, ale:
                        „Kto śpi w demokracji, budzi się w dyktaturze!”

A w ogóle czyzuniu, to pozwala ci tato siedzieć przed komputerem o 22:38?
                        • Gość: Śmiewca Kolejny Jan monotematyczny (Goebels się cieszy) IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 23.09.02, 09:22
                          Gość portalu: Jan napisał(a):

> 22-09-2002 22:38 czyzunia napisała:
                          >
                          > > w kwestii formalnej: ja jestem facio tylko mam taka ksywke.
                          > I dlatego liczysz na wyrozumiałość, jak pleplesz, jak panienka?
                          >
                          > > do rzeczy: dla ciebie wojtyla wielki dla mnie malutki,
                          > > dla ciebie urban- zero, dla mnie na poziomie takim lub ciut wyzszym niz dl
                          > a
                          > > ciebie wojtyla.
                          > > i pozostanmy prz swoim. pa pa
                          > Ile ty miałaś, oops - miałeś lat w ’81-szym? Jeżeli ktoś jest za Urbanem,
                          > to
                          > jest wrogiem wolności. W swoim „realizmie politycznym” widział dla
                          > Polski jako
                          > jedyną możliwość bycie pachołkiem Rosji z wykorzystaniem własnych pałarzy
                          jako
                          > mniejszego zła. A potem przyszedł rok ’89, jego konstrukcja teoretyczna s
                          > ię
                          > zawaliła i wolność przyszła WBREW niemu, ale w ramach uwłaszczenia
                          nomenklarury
                          >
                          > spadł na cztery łapy i teraz sam poucza o wolności. Bo sprytny jest, a
                          czytają
                          > go ci, co mylą spryt z mądrością.
                          >
                          > A dla mnie nie jest zero, tylko duży minus.
                          >
                          > Pewnie pozostaniemy przy swoim, chyba że prezydentem zostanie twój ukochany
                          > killer Piotrowski i będą wyłapywać takich, jak ja.
                          >
                          > Takie gadanie można by olać, ale:
                          > „Kto śpi w demokracji, budzi się w dyktaturze!”
                          >
                          > A w ogóle czyzuniu, to pozwala ci tato siedzieć przed komputerem o 22:38?

śm. Zastosowałeś sprytny ( i nielogiczny, ale kogo logika w propagandzie
                          obchodzi) chwyt - godny Goebelsa - nazywany w slangu socjotechników zasadą "
                          jeśli nie masz akwarium - jesteś pedałem".
                          łopatologicznie: dla ciebie każdy, kto krytykuje Pierwszą Osobę w
                          obowiązującej w naszym kraju Czwórcy Świętej jest jednocześnie wielkim
                          miłośnikiem pana mordercy ( nazwisko powinno być raz na zawsze przemilczane! to
                          jest kara infamii!).
                          i w ten sposób zamknąć mordę krytykom Największej Postaci w Całej
                          Historii Świata i Układu Słonecznego! faktycznie wielu się twojej logiki
                          przestraszy, bo kto chciałby popierać morderce.
                          na szczęście prawdziwa cnota takich bezsensownych krytyk się nie boi i
                          robi swoje, zaś osoby z IQ poniżej 90 (pisać umiesz) wspaniale wzajemnie
                          zrozumieją przystającą do ich intelektu logikę!
                          jesteś w dobrym towarzystwie, twoją akwariową logikę stosują takie tuzy
                          forum, jak Sceptyk,helga,bykk czy oaza.
                          P.S. jeżeli masz IQ większe niż myślę ( może ściemniasz propagandowo)
                          przemyśl temat " Polski katolicyzm w okresie pontyfikatu następcy Jana Pawła
                          II", ciekawe, czy tu wysnujesz logiczne wnioski?
                          do następnego starcia!
                          • Gość: Jan Do Śmiewcy IP: *.hispeed.ch 24.09.02, 01:32
                            Gość portalu: Śmiewca napisał(a):

> śm. Zastosowałeś sprytny ... chwyt:
                            > każdy, kto krytykuje Pierwszą Osobę ... jest jednocześnie wielkim
                            > miłośnikiem pana mordercy ( nazwisko powinno być raz na zawsze przemilczane!

Nie wymyśliłem tego.
                            W jednym z najwstrętniejszych wątków tego forum: „Piotrowski na prezydenta”
                            czyzunia napisał(a):
                            www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=28&w=2977988&a=2985971
                            „prl zwsze i wszedzie.przezylem, zobaczylem,wie.
                            a tak wogole krakenku piszesz prowokacyjnie ale sympatycznie.pa.pa.”
                            potwierdzając to po moim zapytaniu.

> (pisać umiesz)
                            Staram się ;-)

> P.S. jeżeli masz IQ większe niż myślę ( może ściemniasz propagandowo)
                            Akurat sobie zbadałem jakiś czas temu (przy zastrzeżeniu, że IQ to to, co
                            mierzy test IQ), wyszło sporo wyższe.

> "Polski katolicyzm w okresie pontyfikatu następcy Jana Pawła II"
                            Już przemyślałem. Znikną portrety i zachwyt. Wiem, że w tym jest dużo
                            kibicowania swojemu (kibolstwa), jak w przypadku Małysza. Co nie znaczy, że
                            Małysz źle skacze, a że Papież głupio gada (tzn. nie ma korelacji).

> do następnego starcia!
                            Już się cieszę!

Bo w ogóle to rozkosz dostać polemikę, którą się da przeczytać bez wymiotów.
                            Próbowałem poszukać Twoich wypowiedzi, by Cię zakwalifikować do jakiegoś obozu,
                            ale za mało znalazłem. Cześć!

• Gość: Kagan Re: Papież , Urban , Papież , Urban IP: *.vic.bigpond.net.au 23.09.02, 08:14
                      czyzunia a kto powiedział że modlić się trzeba do
                      wojtyły?? sama wiesz jak teraz jest , ja tylko usiłuje
                      pokazać wszystkim jakim Urban jest imbecylem żeby pisać
                      takie głupoty o osobie takiej jak Jan Paweł II. pozdrawiam
                      K: Imbecylem jest obecnie raczej Karolek W., ktoremu na
                      skutek uprawiania samogwaltu w mlodosci, na starosc drza
                      rece, a Mr. Parkinson rzucil sie mu tez na mozg, bo
                      dziadek papiezak belkocze juz zupelnie bez sensu i skladu...
                      Natomiast Urban (so far) jest w znakomitej formie!
                      Urban to "imbecyl" z IQ bliskim 200! :)
                      A papieskie IQ jest obecnie dobrze ponizej 100...:(
                      Imbecylsko-debilskie... :(
                      Kagan

• Gość: Ed Re: Mamy nowego KRAKENA? IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 22.09.02, 22:41
                  Gość portalu: KRAKENKRAKENKRAKEN napisał(a):

> JAK WIDZISZ TO PO CO PYTASZ

Pytam, bo widzę znane skądinnąd zjawisko "cudownego" przemieszczania się.
                  Gdybyś to samo jeszcze potrafił zrobić w czasie, na pewno to zjawisko było
                  by "właściwie" docenione :-)))
                  • Gość: Cosa Nostra o jejku IP: *.chello.pl 22.09.02, 22:44
                    NO WIDZISZ JAK FAJNIE , POWINIENEŚ ZAJĄC SIĘ OKULTYSTYKĄ , TU SIĘ MARNUJESZ
                    • Gość: Ed Re: o jejku IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 22.09.02, 23:07

> NO WIDZISZ JAK FAJNIE , POWINIENEŚ ZAJĄC SIĘ OKULTYSTYKĄ , TU SIĘ MARNUJESZ

Robisz za belgijskiego kameleona? :-)))
        • Gość: Ed Re: CO MÓWIŁ URBAN O PAPIEŻU-źle mówił pierdoło!! IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 27.09.02, 19:55
          Zajrzyj wreszcie kiedyś do tej biblii i wytłumacz mi biednemu zagubionemu
          ateiście, gdzie jest napisane w niej, że Bóg daje komuś prawo uznawania kogoś
          za świetego. W tej sprawie jakoś ani powiernictwa, ani zlecenia, ani jakiegoś
          upoważnienia znaleźć ni jak nie mogę. Wesporzyj uczony mężu biedaka choć
          odrobiną oświaty.
    • Gość: Kagan Re: CO MÓWIŁ URBAN O PAPIEŻU IP: *.vic.bigpond.net.au 23.09.02, 08:03
      Nie dawno miałem okazję przeczytać na jednym z portali
      artykuł Jerzego Urbana na temat Jana Pawła II. Otóż Urban
      napisał mniej więcej tak: "Dziadek, skończyłbyś już z
      tymi pielgrzymkami bo one nic dobrego nie przynoszą więc po
      co ci to na stare lata. Lepiej się zabaw z dziewczynką ,
      załóż kapciuszki , posiedź w domku , popatrz na swoje
      drogie mebelki. Zapal sobie jointa , na pewno cię
      rozluźni." Urban napisał jeszcze wiele innych chorych
      słów o pielgrzymce Jana Pawła II których już wolałbym nie
      cytować. Jak można być takim idiotą , przeciez to chore
      co napisał.Powinien ponieść konsekwencje!!!
      K: Jetes po pierwsze niekonsekwentny, bo idiota nie moze
      ponosic konsekwncji za swe postepowanie. Po drugie to nie
      byla pielgrzymka, bo on nie przyszedl, ale przylecial, i
      nie jako pielgrzym, ale jako glowa panstwa i organizacji
      (zwiazku religijnego). Po trzecie to mamy (podobno)
      demokracje i wolnosc slowa, wiec o osobach publicznych
      mozna pisac, co sie chce. Teskni ci sie do sanacji, gdy
      prawnie byla zakazana krytyka "marszalka" Pilsuskisa?
      Kagan
      • Gość: bolek Re: biedna polska IP: *.kat.forthnet.gr 23.09.02, 10:20
        Polska to naprawde biedny kraj.
        Polacy glosoja na czerwonych a robia laske czarnym.
        Czy to jest normalne ?
        Pojebane katole szkoda ze nie jestescie chrzescijanami .....
        Bo , jakbyscie NIMI byli- to byscie w BOGA wierzyli.
        A wy chuje posrane modlicie sie do jakiegos pajaca
        <delikatnie zwe go jasiu wedrowniczek>
        Dobrze robia czarni ze was jebia na wszystkie strony, brawo im
        Jak myslicie jakby tak latal jasko po tych krajach za
        pieniazki watykanskie to dlugo by polatal ?

taki chuj jak komin batorego !!!!!!!!!!
        czy widzieliscie aby kiedykolwiek wsadzil reke do skarbca aby
        nakarmic jakis glodojacy narod , dzieci ?
        odp. jak wyzej ...taki............batorego.
        wiecie ile wykosztowal sie ten watykan na pomoc
        humanitarna dla calego swiata w roku 2001 ?
        okolo 7 mln.dol
        Tak chuje posrane katolickie siedem milionow dolcow
        To tyle ile jurek owsiak potrafi wciagu jedne dnia zebrac
        na wiadome cele w polsce.......
        dlatego pierdole katoli i ich pojebanego szefa........
        • Gość: znawca Jest w tym logika co napisal Urban.... IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 23.09.02, 10:38
          .....bo skoro JP2 jest swietobliwy to i odchody musi miec swietobliwe.
          Odchody sa swietobliwe jesli organizm jest swietobliwy.
          A odchody sa zawsze czescia organizmu.
          • Gość: Kagan Re: Jest w tym logika co napisal Urban.... IP: *.vic.bigpond.net.au 23.09.02, 12:04
            Gość portalu: znawca napisał(a):

> .....bo skoro JP2 jest swietobliwy to i odchody musi miec swietobliwe.
            > Odchody sa swietobliwe jesli organizm jest
            swietobliwy.
            > A odchody sa zawsze czescia organizmu.
            K: Zbierajmy wiec kupe i siusu papieza! W przyszlosci to moga byc
            cenne relikwie!

• Gość: hip Re: Jest w tym logika co napisal Urban.... IP: *.pgi.waw.pl 23.09.02, 12:50
              > > .....bo skoro JP2 jest swietobliwy to i odchody musi miec swietobliwe.
              > > Odchody sa swietobliwe jesli organizm jest
              > swietobliwy.
              > > A odchody sa zawsze czescia organizmu.
              > K: Zbierajmy wiec kupe i siusu papieza! W przyszlosci to moga byc
              > cenne relikwie!

hip: ot, i poziom reprezentantów ateistycznego światopoglądu. Nic dodać, nic
              ująć.
    • Gość: crash Re: CO MÓWIŁ URBAN O PAPIEŻU IP: *.tvk.pl / 10.0.2.* 23.09.02, 11:11
      zgadza sie ze powinien poniesc konsekwencje takie wypowiedzi nie powinny
      zostawac bez odpowiedzi
      nie wiem czy urban tak naprawde mysli czy zrobil to po to zeby zwiekszyc
      sprzedaz "nie" ale srodki ktorych uzyl sa chaniebne
      urban zachowuje sie jak punk-i w latach 80-tych prowokuje i zwraca na siebie
      uwage tylko ze w przeciwienstwie do niech jest starym pozbawionym moralnosci
      konformistom jak powiedzial kiedys pewien czlowiek "czlowiek o moralnosci
      alfonsa"
      ja rozumiem wolnosc slowa i choc sam w wielu przypadkach nie zgadzam sie z
      poczynaniami kosciola katolickiego ( radio Maryja ) to takie lzenie z papieza
      jest wyrazem bezmiernej glupoty , cynizmu i zadufania
      urban pewnie mysli ze tak jak w latach swojej politycznej swietnosci w pzpr tak
      i dzisiaj jest nie do ruszenia - bo coz moga mu zrobic , najwyzej zaplaci
      kare , ale ilosc sprzedanych egzemplarzy pokryje jego nadszarpniety budzet i
      ostatecznie pewnie niezle na tym zarobi
      • Gość: czyzunia Re: CO MÓWIŁ URBAN O PAPIEŻU IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 23.09.02, 11:33
        mam juz swoje lata i niejedno widzialem.
        kaganku i iini .dajcie sobie spokoj. z katolikami i ta nie podyskutujecie,
        gdyby to byli jeszcze chrzescijanie to moze a tak szkoda czasu antenowego.
        jesli mowie, pisze ,rozmawiam[niepotrzebne skreslic]w temacie wiary to wiem o
        czm mowie.kilkadziesiat lat temu bylem swietojebliwym ministrantem, ale pozniej
        ks.sikora wyrzucil mnie z ministrantow, bo przestalem uczeszczac na religie
        awolalem grac w noge. bylo to chyba w60 roku,nie w 59.czytam ksiegi uznane przez
        katolikow za zeslane przez boga,widze ze katolycy uprawiaja wielobostw na wzor
        grekow rzymian, grekow. nawet indianskie plemiona uznawane przez kosciol i
        innych za dzikich mialy mniej bogow niz ci"monoteisci" bo czymze innym jset
        modlitwa do zdrajcy stanislawa"swietego" jak modlitwa do pomniejszego bostwa.
        katolicy w moldym wieku maja jeszcze szanse znormalniec, natomiast ci starsi
        zasila szeregi wielbicieli rm i papcia rydzyka.pa.pa
        • Gość: crash Re: CO MÓWIŁ URBAN O PAPIEŻU IP: *.tvk.pl / 10.0.2.* 23.09.02, 11:42
          prawda jest ze wielu z katolikow nie wiele ma wspolnego z chrzescijanami lecz
          zadaj sobie pytanie czy sam jestes w stanie grac wielkiego ateiste ,
          protestanta czy kogo kolwiek innego
          napia;es ze xsiadz cie wyrzucil bo chciales grac w noge
          no i co z tego ???
          napisales ze katole wielbia wielu bogow --gowno prawda
          daleko mi do stwierdzenia ze jestem katolikiem ale belkot i brednie az kluja w
          oczy
          jesli czytales ksiazki to chyba nie dosc uwaznie
          a jesli idzie o urbana to gardze nim poniewaz jest zwyklym cwaniakiem ,
          farbowanym lisem , a wlasciwie kotem z wsciekliznom bo zawsze spada na 4 lapy
          czego mu bynajmniej nie zazdroszcze
          jest zlym czlowiekiem i to nie w kategoriach katolickich ale ludzkich ,
          etycznych
          i tyle
          pozdro.
          • Gość: czyzunia Re: CO MÓWIŁ URBAN O PAPIEŻU IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 23.09.02, 11:59
            stary wybacz ale nigdy,nigdzie nie mowilem ze ju jest zrodlem cnoty, bieli i
            pokory.jest zwyklym s-synem. ale to jego sprawa.to kim on jest nalezy oddzielic
            od tego, jakie informacje przekazuje w swoim dzienniku.a te sa z najwyzszej
            polki. i tu nikt nikogo ani ty mnie ani ja ciebie nie przekona.
            na 4 lapy, po licznych zawirowaniach, w ciagu 2 tys.lat spada zawsze kosciol
            urban tez. postawmy wiec miedzy nimi znak rownosci. inne sa tylko dystanse.
            kosciol dwa tys.lat urban 10.
            co do kwestii mono, politeizm .jesli monoteizm swietokradztwem sa modlu do mb,
            aniolow iinych swietych, co propaguje wojtyla.
            a jesli juz tak, to zgodzmy sie z tym ze katolicyzm jest wiara politeistyczna.
            pa.pa
            • Gość: Kraken Re: CO MÓWIŁ URBAN O PAPIEŻU IP: *.ipt.aol.com 23.09.02, 15:33
              O co wlasciwie caly ten halas???Tak sie zastanawiam-skoro tyle sie pieprzy
              o "obraznieciu" wojtyly przez Jurka-prosze wskazac w artykule slowa ogonie
              uznane jako obelzywe!!!Dopoki tego nie zrobicie-caly ten szum jest wlasciwie
              bezplodny!Kurwa mac niedlugo w Polsce dojdzie do tego,ze nawet stwierdzenie,ze
              slonce wschodzi i zachodzi bez zgody papieza-bedzie obelga-katole wezcie cos
              ciezkiego i pierdolnijcie sie mocno w swe durne lby!
    • Gość: HotNews i mu nic nie zrobili!!! A na Leppera się rzucają!! IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 23.09.02, 15:48
      Bo jest zagrozeniem dla kraju - dokładniej dla fotelików rządzących -
      www.hotnews.w.pl - serwis zdobywający szczyty w przeciągu dni!!! Prawda 24 h!!!
    • indris O konsekwencjach 23.09.02, 16:18
      To, co napisał Urban, to dla mnie oczywiste obrzydlistwo. Ale konsekwencje,
      jakie powinien ponieść Urban, to bojkot jego osoby przez tych, którzy tak jego
      tekst oceniają. Angażowanie w to aparatu sprawiedliwości byłoby naruszeniem
      konstytucyjnej zasady wolności słowa.
      • Gość: czyzunia Re: O konsekwencjach IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 23.09.02, 18:20
        ci co maja bojkotowac-juz od poczatku bojkotuja, i nic ich nie przekona.
        ci co czytaja, wiedza co.
        a krakenku cala ta awantura-chodzi o zasady.
        zeby kazde piardniecie nawet nie obrazalo uczuc religijnych masz racje z tym
        sloneczkiem co moze wschodzi za uprzejmym nakazem wojtyly.
        nie bedzie katolik plul nam w twarz.pa.pa
        • Gość: Grom Re: O konsekwencjach IP: *.ipt.aol.com 23.09.02, 18:32
          Lubie cie Czyzunia. Nie bedzie katociemniak plul nam w twarz, ni dzieci nam
          oglupial!!

Pa,pa
          • Gość: crash Re: O konsekwencjach IP: *.tvk.pl / 10.0.2.* 23.09.02, 22:17
            przeciez tu do kurwy nedzy nie chodzi ani o katolikow , ani o Papieza bo On
            pewnie nawet nie wie o tym tekscie tylko chodzi o urbana jerzego ktory tak czy
            inaczej ale musi zaistniec jak gwiazda filmowa ktora czujac zmiezch
            popularnosci chwyta sie najdziwniejszych sposobow zeby byc na afiszu i w
            popularnych dziennikach
            mamy recesje
            a co za tym idzie calkiem mozliwe ze nasz plastus tez to odczul - i dobrze
            jednak metody jakie wybral sa niemoralne ale jednoczesnie skuteczne - jak
            widac .....niestety
    • jaceq Re: CO MÓWIŁ URBAN O PAPIEŻU 23.09.02, 22:13

> przeciez to chore co napisał.Powinien ponieść konsekwencje!!!

Aspirynę?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka