alkud 16.10.05, 22:09 A wcześniej niektórzy posłowie PO nie mieli takich uwag... co się staneło? Jak topiliście Cimocha to Rydzyk się przydawał, a teraz udajecie niewinne dziewice? religiapokoju.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
atena_75 Jakież to wzruszające 16.10.05, 22:17 Wzruszający jest fakt z jakim PiSowczycy pochylają sie teraz nad losem biednego Cimoszenki. Tak go PO zniszczyło, brzydkie PO, brzydkie... Odpowiedz Link Zgłoś
red_kapturek Re: Jakież to wzruszające 16.10.05, 22:30 atena_75 napisała: > Wzruszający jest fakt z jakim PiSowczycy pochylają sie teraz nad losem biednego > Cimoszenki. Tak go PO zniszczyło, brzydkie PO, brzydkie... Ależ PiS Cimoszewicza broniło, ze wszystkich sił, w pocie czoła, z energią dotychczas niespotykaną... w ferworze obrony niczym częstochowskiej przed wikingami ze Szwecji Wassermann prawie by się utopił w wannie... prapraprapolski Wassermann = Wodnik po niemiecku. Odpowiedz Link Zgłoś
norton2005 Re: Jakież to wzruszające 16.10.05, 22:48 > Chętnie bym wziął udział w debacie, mając gwarancję, że nie będą do niej > dopuszczane fanatyczne głosy publiczności - Widać zatem, że Tusk nie chce być prezydentem wszystkich polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
atena_75 Re: Jakież to wzruszające 16.10.05, 23:00 A dlaczego Kaczynski odmówił debaty w siedzibie "Wprost-u" ? Myślę, że sam sobie odpowiedziałeś... Odpowiedz Link Zgłoś
rnrr Re: To się nazywa Kaczyzm albo Kalizm. Kali 16.10.05, 23:07 a wracając do tematu, to rozbraja mnie alkud. Jemu chyba rzeczywiscie ktoś płaci :). Nawet fanatycy PISu by takich bzdur nie wypisywali jak on. Czeka na nowy artykuł i wtedy pierwszy post jego. Zazwyczaj nie tyle za Kaczynskim ile przeciw Tuskowi, aby podgrzać ludzi popierających Cimoszewicza. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit TO JEST TUSKOWY DIALOG Z SPOŁECZEŃSTWEN 16.10.05, 23:36 Czy takim ludziom można ufać,którzy boją się i nienawidzą innych racji oprócz swoich.Nawet czerwony beton był otwarty na polemikę, to nowa zatem jakość wymiany poglądów. Odpowiedz Link Zgłoś
atena_75 Dzięki Jola ! 16.10.05, 23:39 Jestem pewna, że niezdecydowane osoby czytając twoje bardzo inteligentne wypowiedzi zaczynają myśleć zdecydowanie cieplej o Tusku. Dzięki Jola, dobra robota! Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit Re: Dzięki Jola !CIEPLEJ MYŚLEĆ O WAFEN SS TEŻ? 17.10.05, 10:51 Dięki za dowody uznania i tak Platfusi dadzą się poznać joko formacja pasożytów i nieudaczników ,przypadek Gilowskiej najlepiej obrazuje podwójne standarty moralnośći. Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Dzięki Jola !CIEPLEJ MYŚLEĆ O WAFEN SS TEŻ? 17.10.05, 11:12 Masz rację-Kaczyński to nieudacznik. Odpowiedz Link Zgłoś
tim7 Re: Dzięki Jola !CIEPLEJ MYŚLEĆ O WAFEN SS TEŻ? 17.10.05, 11:15 jolu_dywity (bo tak jest, prawda ?). Albo uważasz wszystkich za idiotów, albo twoja głupota sięga szczytów. Sądzisz, że nie można sprawdzić, czy i w jakim momecie zmieniłaś nick ? Niestety, przemiana nicku nie zwiększy ani ciut Twojej inteligencji... Kobieto, błagam ! Zastanów się nad sobą, bo jesteś żałosna już... Spodobał mi się Twój pierwszy wpis pod nowym nickiem, farbowana jolu_dywity: "Porównanie tuska do męszczyzny przynosi wam hańbę panowie." Nam hańbę ? A co mają kobiety powiedzieć po takich Twoich wpisach..? Odpowiedz Link Zgłoś
kralik1 Re: Dzięki Jola !CIEPLEJ MYŚLEĆ O WAFEN SS TEŻ? 17.10.05, 12:47 tim7 napisał: > jolu_dywity (bo tak jest, prawda ?). Albo uważasz wszystkich za idiotów, albo > twoja głupota sięga szczytów. Sądzisz, że nie można sprawdzić, czy i w jakim > momecie zmieniłaś nick ? Niestety, przemiana nicku nie zwiększy ani ciut Twojej > > inteligencji... Kobieto, błagam ! Zastanów się nad sobą, bo jesteś żałosna > już... > > Spodobał mi się Twój pierwszy wpis pod nowym nickiem, farbowana jolu_dywity: > "Porównanie tuska do męszczyzny przynosi wam hańbę panowie." > Nam hańbę ? A co mają kobiety powiedzieć po takich Twoich wpisach..? To nie jest nasza jola_dywity! To jest jakis smierdzacy pisior-amator trzech zlotych na godzine ktore placi kaczuch za agitacje na forum :) Odpowiedz Link Zgłoś
kralik1 Re: Dzięki Jola !CIEPLEJ MYŚLEĆ O WAFEN SS TEŻ? 17.10.05, 12:43 jola_z_dywit napisała: > Dięki za dowody uznania i tak Platfusi dadzą się poznać joko formacja pasożytów > i nieudaczników ,przypadek Gilowskiej najlepiej obrazuje podwójne standarty > moralnośći. I ty pisiorze mowisz o standartach moralnych? Ty ktory podszywasz sie pod czyjegos nicka?? Spadaj cieciu i nie zasmiecaj tego forum, tchorzliwy pisiorze :) Odpowiedz Link Zgłoś
rnrr Re: TO JEST TUSKOWY DIALOG Z SPOŁECZEŃSTWEN 16.10.05, 23:39 Ps. Kaczyński nie przyszedł na debatę do Tygodnika "Wprost" i co, czyżby też odmawiał dialogu z częścią społeczeństwa. Ktoś kto się szanuje raczej nie idzie tam gdzie wie, że bedzie tylko atakowany i poniżany. No może jedynie Lepper jak na niego plują mówi, że deszcz pada i to w dodatku specjalnie sprowadzony. Odpowiedz Link Zgłoś
mirmat1 PRAWDZIWA CNOTA KRYTYK SIE NIE BOI !?!? 17.10.05, 03:07 jola_z_dywit napisała: > Czy takim ludziom można ufać,którzy boją się i nienawidzą innych racji oprócz > swoich.Nawet czerwony beton był otwarty na polemikę, to nowa zatem jakość > wymiany poglądów. W naszej (ale nie Niemieckiej) tradycji jest fakt, ze nawet naszym Krolom mozna bylo w twarz rzucic najgorszy zarzut i ujsc bezkarnie. Bo krolowala u nas zasada, ze PRAWDZIWA CNOTA KRYTYK SIE NIE BOI. Ale jak to udowodnil Tusk on nie jest ani cnota ani nie dba o Polska tradycje (patrz jego wywiad w Znaku) Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: PRAWDZIWA CNOTA KRYTYK SIE NIE BOI !?!? 17.10.05, 11:13 Jak można w dniu Papieskim prowadzić debatę! To skrajny brak pokory w tym dniu. To może wymyślić tylko Rydzyk. Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Gazeta Wyborcza to nieustający seans nienawiści ! 17.10.05, 21:02 A inne polskojęzyczne media nie pozostają w tyle za Gazetką. Odpowiedz Link Zgłoś
xe92 Re: TO JEST TUSKOWY DIALOG Z SPOŁECZEŃSTWEN 17.10.05, 11:30 Co innego dialog a co innego rzucanie obelg, pomowien i festiwal agresji. Skrajnie prawicowo-narodowo-chrzescijanskie jednostki naszego społeczeństwa dalekie są od zasad wiary ojców. Obcy jest im zwłaszcza szacunek dla poglądów innych. Ja nie akceptuje RADIA MARYJA wiec go nie słucham ale nie zakazuje mu działalności. Rozumiem wiec ze nie kazdy chce sie tam pojawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
semiconductor Re: TO JEST TUSKOWY DIALOG Z SPOŁECZEŃSTWEN 17.10.05, 11:44 a czy poszlabys bo kibla wiedzac ze ktos bedzie za wszelka cene probowac Ci narobic na glowe? ja tam sie nie dziwie sztabowi Tuska a widac ze Pisuarki dla wladzy zrobia wszystko, podobnie jak LPR.. ultraprawica gets united, a o. Rydzyk jej mezem opatrznosciowym (pewnie za przyszle dotacje z budzetu , bedziemy mieli zamiast PR 1 - PRM 1 ;) pozdraw Odpowiedz Link Zgłoś
kralik1 Re: TO JEST TUSKOWY DIALOG Z SPOŁECZEŃSTWEN 17.10.05, 12:40 jola_z_dywit napisała: > Czy takim ludziom można ufać,którzy boją się i nienawidzą innych racji oprócz > swoich.Nawet czerwony beton był otwarty na polemikę, to nowa zatem jakość > wymiany poglądów. Mialbys odrobine jaj pisiorze malutki i nie podpisywal sie czyims nickiem,gdyz jola_dywity jest znana dzialaczka Samoobrony a ty cieciu podszywasz sie tylko pod nia, zalosny palancie :) Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: TO JEST TUSKOWY DIALOG Z SPOŁECZEŃSTWEN 17.10.05, 15:08 Taki otwarty był? A prowadziłaś z nim polemikę? Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Jakież to wzruszające 17.10.05, 15:06 Musiałby obniżyć poziom do poziomu tatki Rydzyka.Wykluczone! Odpowiedz Link Zgłoś
rtg Re: Platforma odmówiła o. Rydzykowi 16.10.05, 22:17 alkud napisał: > A wcześniej niektórzy posłowie PO > nie mieli takich uwag... co się staneło? > Jak topiliście Cimocha to Rydzyk się przydawał, > a teraz udajecie niewinne dziewice? > > religiapokoju.blox.pl Nie udają tylko szkoda czasu na budzenie następnej erupcji demagogii i populizmu na temat dobrodziejstw jakie spłyna na Polskę pod okiem PiS błogosławionej przez Ojca Dyr. Katolicyzm tak, oszołomstwo i czarnogród nie. Rozsądniej popatrzeć co zaoferują przeciętnemu polakowi. Jak to bedzie porcja antysemityzmu, nienawiści i nacjonalizmu. pozdr. rtg Odpowiedz Link Zgłoś
atena_75 Debata pod nazwą "Liberał=szatan" 16.10.05, 22:37 Domyślam się, że zgodnie z linią prezentowaną przez sztab PiS-u podczas obu kampanii debata miałaby się odbyć w blokach tematycznych: 1.Dlaczego Tusk to liberał a liberał to szatan? 2.Czy po wyborze liberała Tuska geje dojdą w Polsce do władzy? 3.Co robili przodkowie Tuska podczas potopu szwedzkiego? 4.Ilu Polaków umrze z głodu po wyborze Tuska? Odpowiedz Link Zgłoś
cymber.gaj Re: Debata pod nazwą "Liberał=szatan" 16.10.05, 23:06 5. Po ilu tygodniach Tusk oddałby połowę polskiej ziemi Niemcom? 6. Skoro Tusk jest odpowiedzialny za śmierć Wandy (która nie chciała Niemca), to dlaczego dotychczas nie przeprosił za to PISu? 7. Dlaczego prawdziwe jest zdanie: Kto na Tuska głosuje, ten Chrystusa biczuje? Odpowiedz Link Zgłoś
niezapowiedziany Re: Debata pod nazwą "Liberał=szatan" 16.10.05, 23:55 :))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Re: Debata pod nazwą "Liberał=szatan" 17.10.05, 01:26 8. Dlaczego babcia Tuska ukrywała swoje żydowskie pochodzenie? 9. Dlaczego Erika Steinbach sponsorowała wydanie książek Tuska? 10. Czy to prawda, że Tusk uczestniczył w czarnych mszach o charakterze antypolskim i antychrześcijańskim organizowanych w podziemiach komisji Europejskiej? 11. Dlaczego zakrztusił się przy przyjmowaniu Komunii Świętej w Krakowie - Łagiewnikach w Dniu Papieskim 16 października?? 12. Ile pieniędzy wpłacił na fundację Kwaśniewskiej i co za to miał? 13. Kiedy spotkał się z Kuną i Żaglem i dlaczego to ukrywał? 14. Czy jest z Kulczykiem na ty i dlaczego się do tego nie przyznał? Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Debata pod nazwą "Liberał=szatan" 17.10.05, 15:13 I pytania dodatkowe od "publiczności": czy to prawda,że pański dziadek należał do SS,był potrójnie obrzezany i założył lożę masońską? Ile razy przyzywa Pan szatana na pomoc?Proszę też o podanie godziny i minuty? Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Śmieszność Platformy 16.10.05, 22:32 Należało iść i zwyczajnie wziąć udział w debacie. To tłumaczenie jest śmieszne. Już bardziej wiarygodne byłoby stwierdzenie, że stosunek partii do Radia Maryja jest tak negatywny, że uniemożliwia wystąpienie w tymże radiu. Jak dla mnie przyjęciem tego zaproszenia PO mogłaby się pozytywnie pokazać, a przy spokojnym i kulturalnym znoszeniu ewentualnych agresywnym wypowiedzi słuchaczy, mogłaby pokazać, że ma klasę. Odpowiedz Link Zgłoś
fryderyk.moreau Śmieszność ... 16.10.05, 22:50 Nieśmiało przypominam, że Lech Kaczyński odmówił udziału w debacie zorganizowanej przez Wprost (zresztą trudno mu się dziwić) Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: Śmieszność ... 16.10.05, 23:41 fryderyk.moreau napisał: > Nieśmiało przypominam, że Lech Kaczyński odmówił udziału w debacie > zorganizowanej przez Wprost (zresztą trudno mu się dziwić) Niestety nie znam sprawy z odmową Wprostowi oraz powodów Kaczyńskiego. Gdyby chodziło o debatę kandydatów na prezydenta, to nie zdziwiłbym się, gdyby sztab PO odmówił. Ale tutaj chodziło o debatę posłów czy sztabowców a nie kandydatów. Odpowiedz Link Zgłoś
fryderyk.moreau Re: Śmieszność ... 16.10.05, 23:50 > sztab PO odmówił. Ale tutaj chodziło o debatę posłów czy sztabowców a nie > kandydatów. Kaczyński nie podał oficjalnej przyczyny nieprzyjścia. Rozumiem. Jak Kaczyński nie przychodzi na debatę, to to jest ok, ale jak politycy PO nie przychodzą na debatę do medium, które chce ich "zatopić" i głosi, że "przydałoby się tsunami", to to jest śmieszne. Kłania się nasz wielki noblista i jego dzieło "W pustyni i w puszczy". Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: Śmieszność ... 17.10.05, 00:06 fryderyk.moreau napisał: > > sztab PO odmówił. Ale tutaj chodziło o debatę posłów czy sztabowców a nie > > kandydatów. > > Kaczyński nie podał oficjalnej przyczyny nieprzyjścia. > Rozumiem. Jak Kaczyński nie przychodzi na debatę, to to jest ok, Nie napisałem, że to jest Ok. Napisałem tylko, że nie znam tej sprawy i pierwszy raz o niej słyszę. Jest jednak zasadnicza różnica pomiędzy debatą kandydatów na prezydenta, a szeregowych posłów. Uważam, że debat kandydatów nie powinno być dużo, bo im więcej mówią, tym mniejszą wagę mają ich słowa. Żeby ocenić decyzję Kaczyńskiego musiałbym znać jej powody. > ale jak > politycy PO nie przychodzą na debatę do medium, które chce ich "zatopić" i > głosi, że "przydałoby się tsunami", to to jest śmieszne. > Kłania się nasz wielki noblista i jego dzieło "W pustyni i w puszczy". Potwierdzam to, co pisałem wcześniej. PO byłaby bardziej wiarygodna, gdyby podała jakieś sensowne powody, na przykład to że nie wystąpi w mediach o.Rydzyka, bo potępia jego działalność z powodu ideologii, jaką głosi, a która jest nie do zaakceptowania dla PO. Ale rozumiem, że po występach Miodowicza w RM trudno byłoby tak powiedzieć. Moim zdaniem jednak PO powinna przjąć zaproszenie i z podniesionym czołem stanąć do debaty. Ewentualne jawnie agresywne zachowanie w stosunku do gości z PO czy to ze strony słuchaczy czy z jakiejkolwiek innej przy jednoczesnej godnej postawie osób z PO, działałoby na niekorzyść drugiej strony, a PO mogłaby pokazać, że ma klasę. Trzeba było iść. Nie mieli nic nic do stracenia, a mogli się pokazać z dobrej strony. Sam jestem ciekaw jak odebraliby to widzowie i słuchacze mediów Rydzyka, gdyby PO spokojnie i bez agresji, z pokorą znosząc ewentualną krytykę, próbowała przedstawiać swoje racje. Nieprzyjęcie zaproszenia jest wodą na młyn Rydzyka. Przyjście byłoby zaskoczeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
fryderyk.moreau Re: Śmieszność ... 17.10.05, 00:14 > Przyjście byłoby zaskoczeniem. Może i by było, ale jak już wszyscy by ochłonęli i doszli do siebie, to zaczęłoby się flekowanie. Ciężko jest udawać,że deszcz pada jak w komuś w twarz plują. PO, żeby to wygrać i nie dać się zagadać, musiałaby posłać kogoś formatu Kurskiego, a takich asów nie mają. Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: Śmieszność ... 17.10.05, 00:20 fryderyk.moreau napisał: > Może i by było, ale jak już wszyscy by ochłonęli i doszli do siebie, to > zaczęłoby się flekowanie. Ciężko jest udawać,że deszcz pada jak w komuś w twarz > > plują. PO, żeby to wygrać i nie dać się zagadać, musiałaby posłać kogoś formatu > > Kurskiego, a takich asów nie mają. Nie. Powinni wysłać jakieś spokojne osoby, które nie słyną z napastliwości, a z pozytywnego nastawienia do innych. Co do flekowania to nie wiem, jak miałoby to wyglądać. W studio było pięć krzeseł. Dwa dla posłów z PiS, dwa dla PO i ksiądz prowadzący. Zero publiki. Rozumiem, że chodzi o telefony od słuchaczy, ale ewentualne agresywne trzeba było znieść godnie i ze spokojem. Ale jednocześnie nie traktować dzwoniących z politowaniem czy z góry tylko całkowicie serio. Agresywne zachowanie byłoby wodą na młyn środowiska o.Rydzyka. Zmarnowali szansę, żeby zaskoczyć i pokazać się z klasą. Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Re: Śmieszność ... 17.10.05, 01:28 Właśnie - mogli przysłać Miodowicza! Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: Śmieszność ... 17.10.05, 01:31 uchachany napisał: > Właśnie - mogli przysłać Miodowicza! Chyba od razu z tłumaczem... A tak swoją drogą to przypomniało mi się, że tam chyba w czasie audycji potrafi zadzwonić sam ojciec dyrektor, żeby wyrazić swoją opinię. Ciekawe czy i teraz by zadzwonił i czym by oświecił widzów. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik1 Re: Śmieszność ... 17.10.05, 13:00 fryderyk.moreau napisał: > Nieśmiało przypominam, że Lech Kaczyński odmówił udziału w debacie > zorganizowanej przez Wprost (zresztą trudno mu się dziwić) Jasne ze trudno sie dziwic, bo tam padlo by sporo pytan naturu ekonomicznej, a ten kwaczek nie ma zielonego pojecia o tym :) Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Śmieszność Platformy 17.10.05, 15:16 Lepiej sam byś poszedł i znosił ze spokojem agresywne ataki.Proponuję polemikę na meczu pierwszoligowym. Odpowiedz Link Zgłoś
shawman Re: Platforma odmówiła o. Rydzykowi 16.10.05, 22:35 A PiS to nic, tylko Cimoszewicza bronił... Bez żartów. Co do "debaty" w Radiu Maryja i TV Trwam, to uważam, że PO słusznie zrobiła. Nie znam - nie tylko faktycznego, ale i potencjalnego - wyborcy Tuska, który oglądałby Trwam lub słuchał RM (chyba, żeby się pośmiać), więc po co było przychodzić? Żeby dawać worek treningowy Kaczyńskiemu i utrwalać jego elektorat? Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Platforma odmówiła o. Rydzykowi 16.10.05, 22:38 No to sie doigrali:( Rydzyk klatwe na nich rzuci i po wyborach:( Odpowiedz Link Zgłoś
j243 jasne... 17.10.05, 11:27 ..najlepiej przekonywać przekonanych, zero ryzyka :) Odpowiedz Link Zgłoś
read1 Nawet Hanka odnowiona w Duchu Św. nie przyszła? 16.10.05, 22:39 A moze Hanka po przeżyciach w hospicjum już buddystka??? Odpowiedz Link Zgłoś
politologist [...] 16.10.05, 22:42 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Kacze Radio Maryja 16.10.05, 22:50 oraz dwaj przedstawiciele Lecha Kaczyńskiego: poseł Tadeusz Cymański i europarlamentarzysta Michał Kamiński *********************************** Pozostaje do rozstrzygnięcia: czy to Kaczynski brzytwy się chwyta, czy tez Rydzyk tak już wydoił emerytów, że musi zabiegać o ewentualne wsparcia przyszłego rządu. Jak Kaczyński nie wstydzi się prezentować w Radiu sponsorowanym przez Kobylanskiego, to pojęcia nie mam. Odpowiedz Link Zgłoś
travel_wawa Rydzyk to już nie mleczarz, to włókiennik. 16.10.05, 23:38 > Rydzyk tak już wydoił emerytów, że musi zabiegać... Teraz już nie doi, tylko czesze. Czesze moher. Odpowiedz Link Zgłoś
travel_wawa Jestem zszokowany. HAŃBA! 16.10.05, 22:50 Ja rozumiem, że Radio Maryja i Rydzyk reprezentują ciemne siły w Polsce i uprawiając pranie mózgu, żerując na autentycznej zarliwej wuerze protego czlowieka, chca manipulowac tymi biednymi i naiwnymi ludzmi. Ale organizowanie takiej debaty w Dniu Papieskim jest haniebne, dla radia i telewizji mieniącej się katolickimi zwłaszcza. Rydzyk strzelił gola do własnej bramki. PiSowcy tez swoja obecnością chwały sobie nie przydali. Rydzyk nie potrafi nawet uszanowac pamięci Jana Pawła II. HAŃBA! Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Jestem zszokowany. HAŃBA! 17.10.05, 10:09 Podczas takiej debaty można zapytać Rydzyka: 1. Kto załatwił mu nadajniki? 2. Kto dał mu pieniądze? 3. Co się stało ze świadectwami udziałowymi i datkami od staruszek? Odpowiedz Link Zgłoś
tades1 Re: Jestem zszokowany. HAŃBA! 17.10.05, 10:50 Masz rację.Ale jestem przekonany że nowy ,prawy i sprawiedliwy rząd , a zwłaszcza bezkompromisowa ,ziobrowa prokuratura zajmie się rodzimym prorokiem . Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Re: Jestem zszokowany. HAŃBA! 17.10.05, 11:06 Oszalałeś?!? Ad 1. Kwiat narodu polskiego Ad 2. Kwiat narodu polskiego Ad 3. Trzy słowa do pytającego ;) Tylko liberał-szatan może poważyć się na takie prowokacje. Odpowiedz Link Zgłoś
j243 Re: Jestem zszokowany. HAŃBA! 17.10.05, 11:31 zigzaur napisał: > Podczas takiej debaty można zapytać Rydzyka: > 1. Kto załatwił mu nadajniki? > 2. Kto dał mu pieniądze? > 3. Co się stało ze świadectwami udziałowymi i datkami od staruszek? Cóż, i tak oto przepadła szansa zadania tych pytań, a może nawet (o zgrozo) uzyskania ODPOWIEDZI. Tak nawiasem: moim zdaniem zdrowa większość powinna odmówić udziału w wyborach między mniejszym a większym złem i pójść w niedzielę na grzyby. Odpowiedz Link Zgłoś
neceser [...] 16.10.05, 22:50 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_rozpacz rydzykowaty fanatyzm jest niebezpieczny..... 16.10.05, 22:52 brawo dla doopkow z platformy ratunkowej:) Odpowiedz Link Zgłoś
rnrr Re: rydzykowaty fanatyzm jest niebezpieczny..... 16.10.05, 23:12 Za co brawo. Gdyby tam poszli to dopiero było by niezłe. Każdy by chciał posłuchać i się pośmiać, a tak pewnie skończyło sie na zwykłym czasie antenowym w którym Kamiński z Cymańskim jak znam życie, bo nie oglądałem ścigali sie w komplementach dla szefa i partii. Odpowiedz Link Zgłoś
ciekawy_1 Kaminski w Radiu Maryja - cytat 16.10.05, 22:54 Posiadam nagrane w mp3 dzisiejsze przemówienia Michała Kamińskiego z PiS w Radiu Maryja. Cytuję: "Dlaczego potrzebny jest prezydent z PiSu? Pis nie ma w tym Sejmie samodzielnej większości. PiS będzie musiał w tym parlamencie szukać różnych koalicji, będzie musiał szukać różnych rozwiązań. Wizja Polski solidarnej IV Rzeczypospolitej wymaga Prezydenta z PiS." Czyli co - nie będzie koalicji z PO? A może będzie na papierze, ale czasami PiS będzie tworzył różne koalicje w Sejmie? Jak często? A z kim ....? No to teraz wszystko wiadomo. PiS, Samoobrona, LPR i PSL. Świetne towarzystwo !!! Ale jakoś mi nie pasuje. Jesli kogos to interesuje to moge mp3 przeslac mailem Odpowiedz Link Zgłoś
rnrr Nie pasuje a dlaczego??? 16.10.05, 23:10 CZy ktos jest pewny, że człowiek taki jak Marcinkiewicz jest na zawsze? Może na razie taka koalicja, a za rok....... cóż PSL jaki jest każdy widzi. Cześć secesjonistów z LPR plus cześć z PO i 231 na premiera Kaczynskiego się znajdzie. A i 2 posłów Mniejszosci Niemieckiej, którzy zawsze popierają akutalny rząd :) Odpowiedz Link Zgłoś
tojajurek Re: Kaminski w Radiu Maryja - cytat 16.10.05, 23:16 Czy Michał Kamiński to ten p.alant, który jeździł z ryngrafem całować po rękach Pinocheta? Odpowiedz Link Zgłoś
atena_75 Temat debaty: Tusk to liberał a liberał to szatan 16.10.05, 23:00 Domyślam się, że zgodnie z linią prezentowaną przez sztab PiS-u podczas obu kampanii debata miałaby się odbyć w blokach tematycznych: 1.Dlaczego Tusk to liberał a liberał to szatan? 2.Czy po wyborze liberała Tuska geje dojdą w Polsce do władzy? 3.Co robili przodkowie Tuska podczas potopu szwedzkiego? 4.Ilu Polaków umrze z głodu po wyborze Tuska? Odpowiedz Link Zgłoś
gargamel.z.rm spozniony slub,uczestnictwo w mszach i w modlach 17.10.05, 00:15 Darowizny na KK, przyszla pomoc dla RM .. Odpowiedz Link Zgłoś
klkak Sztab Tuska bal sie wyborcow? Przeciez agresja szk 16.10.05, 23:14 odzi agresorowi - vide casus dziadka Tuska - wiec Tusk No i ciekawe, ze jedno wyjasnienie nieobecnosci napisali w SMS-ie do RM a drugie podali Gazecie. To nie jest standard, ktory powinien prezentowac sztab wyborczy najpowazniejszego kandydata na Prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
read1 Re: Sztab Tuska bal sie wyborcow? Przeciez agresj 16.10.05, 23:23 Nie będzie ciemnogród zadawał pytań przyszłemu prezydentowi wszystkich Polaków. Jeszcze by jego zwolennicy, tolerancyjni, światli i otwarci na inne poglądy, dostali apopleksji. To w trosce o ich zdrowie. Odpowiedz Link Zgłoś
roro68 Re: Sztab Tuska bal sie wyborcow? Przeciez agresj 16.10.05, 23:23 Tak czy owak postawa tuskowiaków dowodzi lekceważenia jakiejś części Polaków - mianowicie słuchaczy RM i widzów TV Rydzyka. Wszytko ok, niech sobie Donald dobiera, jak lubi, tylko że wtedy jego zapewnienia o Polsce, w której KAŻDY będzie się czuł miło i bezpiecznie nie są już wiarygodne. Jak mają się dzisiaj czuć ci ludzie potraktowani przez Donalda, jak powietrze? Odpowiedz Link Zgłoś
atena_75 a co z postawą Kaczynskiego ? 16.10.05, 23:32 Dlaczego nie napiszesz o Kaczynskim, cczy jego odmowa debaty w siedzibie "Wprost-u" nie dowiodła według twojej logiki lekceważenia czytelników "Wprost" ? Druga kwestia w "Wprost" nie obraża się personalnie Kaczynskiego, natomiast po Tusku w "Radiu Maryja" jedzie sie równa (moja 70-letnia ciotka słucha i miałem okazję słyszeć opinie zaproszonych do studia "ekspertów") Odpowiedz Link Zgłoś
klkak Ale przeciez Tusk moglby tylko na tym zyskac, 17.10.05, 00:49 tak jak na ataku Kurskiego! Sluchaczy RM by i tak nie przekonal, ale cytowanie w innych mediach dotarloby do innych. Wiec nie rozumiem w czym problem. Szczegolnie ze - jak mniemam (sam RM nie slucham) - agresja zwyklych sluchaczy RM jest raczej malo subtelna. Odpowiedz Link Zgłoś
sothis666 terefere 17.10.05, 00:11 > Tak czy owak postawa tuskowiaków dowodzi lekceważenia jakiejś części Polaków - > mianowicie słuchaczy RM i widzów TV Rydzyka. Wszytko ok, niech sobie Donald > dobiera, jak lubi, tylko że wtedy jego zapewnienia o Polsce, w której KAŻDY > będzie się czuł miło i bezpiecznie nie są już wiarygodne. Jak mają się dzisiaj > czuć ci ludzie potraktowani przez Donalda, jak powietrze? Guzik prawda. Kto raz tylko zajrzal w telewizje ten wie, ze dzis jest dzien papieski i donald z lechem ustalili ze zawieszaja na 24 godz kampanie. zabawne ze wszyscy to uszanowali poza... rydzykiem. hehe:) symptomatyczne... Odpowiedz Link Zgłoś
j243 Re: terefere 17.10.05, 11:36 to może od razu wybrać prezydentem papieża (pośmiertnie) i będzie z głowy? Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: terefere 17.10.05, 15:24 Skoro Rydzyk taki pobożny i prawowierny to czemu nie zostaje biskupem? Odpowiedz Link Zgłoś
rnrr Re: Ale jest Kalizm we wspołczesnej wersji Kaczyzm 16.10.05, 23:43 wiec nie wolno mierzyć tą samą miarą Kaczyńskiego i Tuska. Trzeba wiedzieć kto w bajce: "wybory prezydenckie" jest zły i komu wolno gdziś nie przyjść i jest rozgrzeszony, a komu nie więc dla fanów Kaczora dzisiejsza naturalna wręcz realcka ludzi Tuska jest czymś podłym. Coż Ps. Czy ktoś pamieta, aby Radio Maryja zapraszało ludzi np. z Sdpl przed wyborami, aby prezentowali tam program. Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Platforma odmówiła o. Rydzykowi 16.10.05, 23:40 Miodowicz wielokrotnie występował w RM (można sprawdzić na stronie) i jakoś nie było chyba seansów nienawiści? Przynajmniej "GW" nic o tym nie pisała. ;-] Odpowiedz Link Zgłoś
rnrr Re: Platforma odmówiła o. Rydzykowi 16.10.05, 23:45 Tak, ale teraz mamy tydzień do wyborów i chyba nad wyraz logiczne jest, że spece od radia zaplanowali określony scenariusz, wiec co w tym dziwnego niby. Obecnośc Miodowicza w Radiu Maryja to był skandal. Jeszcze ktoś gotów był zagłosować na niego, a nie na wskazanego kandydata PIS w Świetokrzyskim. To skandal Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: Platforma odmówiła o. Rydzykowi 17.10.05, 00:00 Nie jestem ani za PO, ani za PiS czy tez za LSD. Jestem przekonany, ze PO odmawiajac popelnila fatalny blad a Tusk straci przez to mase glosow - czego mu zycze. Kaczora tez nie chce za prezydenta. Wydaje mi sie, ze po wyborach PiS tez porzuci Rydzyka. Na razie PiS wykorzystuje redemptoryste jako srodek do osiagniecia wlasnych celow. Odpowiedz Link Zgłoś
rnrr RePIS nie popełnia błedów i wie jak zadbać o głosy 17.10.05, 00:13 W każdym bądź razie nikt normalny, nie porzuca kurny znoszącej złote jajka. Kaczyńscy popadli w łaskę i będą na niej jechali tak długo, aż wytną LPR jako realną opozycję. Zobaczymy z jakich list wystartuja w wyborach samorządowych Łopuszańka, Nowina-....., Szumska, Kantor i czy to przypadkiem nie będą listy PIS. Ps. nie jesteś za Kaczyńskim??? Dziwne. Odpowiedz Link Zgłoś
j243 dziwne? 17.10.05, 11:39 około 60 procent Polaków nie jest ani za Kaczyńskim ani za Tuskiem. To dowód zdrowia psychicznego narodu :) Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Platforma odmówiła o. Rydzykowi 17.10.05, 15:27 To zrób z Rydzyka prezydenta,choćby prywatnego,na swój własny użytek. Odpowiedz Link Zgłoś
homo.europeus Rydzyk musi znać miejsce w szeregu 16.10.05, 23:49 Złodzieja $50,000,000 z konta Stocznii Gdańskiej trzeba trzymać na dystans. Odpowiedz Link Zgłoś
praepo Kto sie wywyższa.... 17.10.05, 00:00 Widocznie Tusk jeszcze sobie w pełni nie przyswoił katechizmu i nie wie,że wywyższanie sie jest grzechem.jak mógł przystąpić do komunii a wszyscy to widzieliśmy w TV Odpowiedz Link Zgłoś
gargamel.z.rm Rydzol-zatapiacz PO ma nerbywaly tupet 17.10.05, 00:06 PO nie powinna nigdy sie ponizac do rozmowy z tym draniem. Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Odmówić Rycykowi!! Kto śmiał!! POwalony chyba... 17.10.05, 00:16 jakże to tak!..JEMU ŁOJCOWI WSZYSTKICH MOHERÓW.. Panie w Niebiesiech! toż to w Pale się nie mieści!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gargamel.z.rm gdyby Tusk sie ponizyl przed Rydzolem bylby idiota 17.10.05, 00:28 Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: gdyby Tusk sie ponizyl przed Rydzolem bylby i 17.10.05, 00:35 To nie o Tuska chodziło, a o debatę pomiędzy posłami PiSu a PO. Odpowiedz Link Zgłoś
gargamel.z.rm a wrogosc RM wobec PO i obelgi pod jej adresem ? 17.10.05, 00:43 PO powinna bojkotowac rydzykowe media teraz i zawsze. Tydzyk niech sie lepiej zakmie modlitwa i biblia, bo z ta ostatnia chyba bardzo krucho jest w tym srodowisku. Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: a wrogosc RM wobec PO i obelgi pod jej adrese 17.10.05, 00:47 PO powinna albo pójść albo przedstawić sensowniejsze powody odmowy, a nie jakieś wyssane z palca na poczekaniu. Ale moim zdaniem trzeba było iść i zagrać na nosie Rydzykowi, pokazując spokój i klasę. Odrzucenie zaproszenia to woda na młyn Rydzyka, bo może się teraz pastwić nad PO za to, że stchórzyła. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=30520080&a=30524673 Odpowiedz Link Zgłoś
gargamel.z.rm Re: a wrogosc RM wobec PO i obelgi pod jej adrese 17.10.05, 00:55 Wyobrazasz sobie taka debate w RM ? To byloby totalne szambo. Jestem pelen uznania dla PO,ze nie dalo sie wmanewrowac w kretynskie pytania radyjoomaryjan o czarnych podniebieniach.? Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: a wrogosc RM wobec PO i obelgi pod jej adrese 17.10.05, 01:00 gargamel.z.rm napisał: > Wyobrazasz sobie taka debate w RM ? Tak, to miało być w TV Trwam i jednocześnie miało być transmitowane w RM. Zero publiki, dwójka z PiSu i dwójka z PO + ksiądz prowadzący, który jakoś szczególnie groźnie nie wygląda. Sztabowcy spieraliby się między sobą. Zresztą co PO miała do stracenia? Elektorat wśród słuchaczy RM? Odpowiedz Link Zgłoś
exruda Re: a wrogosc RM wobec PO i obelgi pod jej adrese 17.10.05, 02:10 > Zresztą > co PO miała do stracenia? Elektorat wśród słuchaczy RM? A co miała do zyskania? Betonu nie przekonasz, a to żadna przyjemność wystawiać się na obelgi... Odpowiedz Link Zgłoś
j243 super 17.10.05, 11:41 najlepiej bojkotować wszystkich, którzy nie popierają... co za komfort psychiczny :) Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Re: super!!! 17.10.05, 19:59 exruda 17.10.05, 02:10 > Zresztą > co PO miała do stracenia? Elektorat wśród słuchaczy RM? A co miała do zyskania? Betonu nie przekonasz, a to żadna przyjemność wystawiać się na obelgi... Odpowiedz Link Zgłoś
wesolek11112 Re: Platforma odmówiła o. Rydzykowi 17.10.05, 02:54 i dobrze zrobila temu diablu w ludzkiej skorze moze tylko uwierzyc kaczor bo nie rozumie ludzkiej mowy Odpowiedz Link Zgłoś
aisug Re: Platforma odmówiła o. Rydzykowi 17.10.05, 09:55 tak szanuja godnosc osoby ludzkiej. A gdzie Miodowicz z Jarucka ? Nie przyszli ze strachu bo pluc na Kaczynskich potrafia ale boja sie odpowiedzi na proste pytania. Nie toleruje Rydzyka ale uciekac ze strachu ????? Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Platforma odmówiła o. Rydzykowi 17.10.05, 15:31 Nie ze strachu tylko w obronie własnej godności.I nie jest to ucieczka tylko nie przyjęcie propozycji. Odpowiedz Link Zgłoś
indris Kompromitacja Platformy 17.10.05, 10:01 Platformersi właśnie pokazali, że bardziej są aferałami niż liberałami. Do elementarnych zasad liberalizmu należy postulat CAŁKOWITEJ wolności debaty publicznej. Uzasadnienie odmowy udziału w debacie tym,że mogą w niej wziąć udział "nieodpowiedni" dyskutanci świadczy o tym, że platformersi po prostu bali się niewygodnych dla siebie wypowiedzi. W najlepszym razie dowodzi to dyskusyjnej nieporadności. Odpowiedz Link Zgłoś
seiho Kazdy normalny czlowiek ma Rydzyka i jego 17.10.05, 11:02 media dokładnie "gdzieś". Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Kompromitacja Platformy 17.10.05, 11:21 Rydzyk to szatan w ludzkiej skórze. Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Kompromitacja Platformy 17.10.05, 15:35 Czy one są dla nich "niewygodne"? Ciekawe czy ty byś takie niewygody zaakceptował?Można się było spodziewać seansów nienawiści,a to juz nie jest dyskutowanie tylko rodzaj walki na wymęczenie przeciwnika.Dyskusja ma swoje reguły. Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Re: Strach PO i DT przed PRAWDĄ? 17.10.05, 11:48 Nie, troska i pragmatyzm. Z obrzydzenia zarzygaliby im pół studia. Odpowiedz Link Zgłoś
maro133 Re: Platforma odmówiła o. Rydzykowi 17.10.05, 11:01 Od "przepraszam" Tuska lub Protasiewicza w sprawie Cimoszewicza uzależniam oddanie głosu na niego. Doradzam także schowanie na czs jakiś Gronkiewicz-Waltz Odpowiedz Link Zgłoś
dr.kidler Re: Platforma odmówiła o. Rydzykowi 17.10.05, 11:07 maro133 napisał: > Od "przepraszam" Tuska lub Protasiewicza w sprawie Cimoszewicza uzależniam > oddanie głosu na niego. Doradzam także schowanie na czs jakiś Gronkiewicz- Waltz Jak przeprosi, to program gospodarczy PO bedzie od tego lepszy? Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Re: Platforma normalnie stchórzyła ! 17.10.05, 21:07 Przecież oni wystepują zawsze na swoim terenie z supportem redaktorów, dziennikarzy fałszywych mediów. W Radiu Maryja musieliby się zaprezentować własnymi siłami. Odpowiedz Link Zgłoś