franzmaurer No i następny... 21.10.05, 16:43 No i następny "prezydent wszystkich Polaków" :((( A ja chcę murów - nie zamierzam bulić na nierobotną hołotę wiszącą na KRUS'ie, słynnych "bezrobotnych" zapylających w szarej strefie i starych SB'eków vel "rencistów" - nie po drodze mi z pazernym i leniwym plebsem... Odpowiedz Link Zgłoś
wysekok Re: Tusk na koniec: chcę wygrać, by nie stawiano 21.10.05, 16:45 znalazłem to w necie to jest dobre! Jeśli chcecie mieć rząd złożony z : Zuluguli, Gronkiewcz- Waltz, Wałęsy, Religii ( nie ma pojęcia co to polityka a tym bardziej Zulugula nie wie co ze soba zrobić to musial gdzieś isc) albo pan pobity... z dwoma sińcami pod oczami :P ( w tv był pokazany- reprezentuje Tuska :| ) Chcecie mieć płatne studia?? Chcecie płacić więcej za chleb? Chcecie żeby lekcje w szkołach były dłuższe? Chcecie żeby rząd był jeszcze większą parodią niż jest? ( koalicja PiS- PO nie dojdzie do skutku... a jeszcze wieksze bagno będzie jak Tusk wygra... wtedy zaczną sie prawdziwe kłotnie! ) Tusk już miał swoje 5 minut w Sejmmie... widać było jak sprawował się jako poseł i wicemarszałek Sejmu. Chcecie tego?? To głosujcie na Donalda. Ja zagłosuję na Lecha Kaczyńskiego... bo nie chce mieć prezydenta ktory kojarzy się z komunistami i jest popierany przez SLD i reszte postkomunistycznych partii ktore nic przez te pare lat nie zrobily. To samo bedzie za czasow Tuska! PS. JAk można nie znać przeszłości swojej rodziny? Czy może chciał to zataić? Albo sie wstydzi własnej rodziny? Jak zechciał być prezydentem to po 27 latach małzenstwa cywilnego wziął ślub kościelny z żoną.. dlaczego tak pozno? :| TUSK wygra będzie większe bezrobocie! studia płatne to katasrtofa!;/ pomoc bogatszym?przecież to doprowadzi do większego zróżnicowania kraju, większej biedy, więcej agresji wśród ludzi tego chcesz? Głosuj na Tuska.:/ Odpowiedz Link Zgłoś
wysekok Proste będzie: Zulugula w rządzie.... 21.10.05, 16:47 Ludzie nie glosujcie na Tuska....będzie lipa Odpowiedz Link Zgłoś
red_kapturek Re: Tusk na koniec: chcę wygrać, by nie stawiano 21.10.05, 17:05 wysekok napisał: De gustibus non est disputandum, jak mawiali starzy Polanie. A wolnym tłumaczeniu: Na temat gustu się nie dyskutuje, albo jeszcze inaczej: gust to sprawa dyskusyjna. ================== > znalazłem to w necie to jest dobre! =================== > Jeśli chcecie mieć rząd złożony z : Zuluguli, Gronkiewcz- Waltz, Wałęsy, > Religii ( nie ma pojęcia co to polityka a tym bardziej Zulugula nie wie co ze > soba zrobić to musial gdzieś isc) albo pan pobity... z dwoma sińcami pod > oczami :P ( w tv był pokazany- reprezentuje Tuska :| ) Odpowiedz Link Zgłoś
woocash7 Re: Tusk na koniec: chcę wygrać, by nie stawiano 21.10.05, 17:28 o widze towarzysz nastepny co nie potrafi sam nic napisac tylko musi kopiowac z netu. przykro mi stary ale twoje myslenie jest troszke na opak, a argumentacja to jak straszenie dzieci cyganami albo czarna wolga, jak nie zaglosujecie na Kaczynskiego to wam mikolaj nie przyniesie prezentow ojjj, bo sie wzrusze. chyba juz mi tylko pusty smiech pozostal. tylko wszyscy sie teraz do PIS-u zapisuja jak kiedys do partii, oportunisci dziejowi, smutno na takich patrzec. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
y.y Re: Dlaczego NIE Tuskowi 21.10.05, 16:49 tantal1 napisał: > 1.Jest osobą niekompetentną nic nie umie i zawsze będzie zdany na suflerów. bzdura wyssana z palca. Kaczor zresztą też ma suflerów, Kamińskiego i Bielana. > 2.Nigdy niczym naprawdę nie kierował i nie ma żadnego doświadczenia. Kieruje PO, był wicemarszałkiem sejmu, funkcję sprawował dobrze, Warszawa Kaczora to jeden wielki bajzel. > 3.Nie posiada wyrażnego systemu wartościa żeby zmieniać swiat trzeba go > posiadać i z determinacją o te wartości walczyć a nie płynąć z prądem jak > zdechłe ryby i ścieki. Kaczor wcześniej pluje na PRL i Leppera, a teraz kocha i jedno i drugie. > 4.W ostatniej debacie powiedział, że można się znim dogadać co jest wyrażnym > sygnałem dla aferzystów nie lękajcie się a ten elektorat jest u nas niemały. Łgarstwo. Powiedział tak w kontekście nie zamykania się na kogokolwiek i dialogu, co nie znaczy że toleruje aferzystów. To on usunął Leppera z wicemarszłakowania. A Kaczor teraz się z tym złodziejem układa. > 5.Stara przegniła ekipa władzy wyrażnie go kokietuje a on się do niej zalotnie uśmiecha jakby chciał powiedzieć będę bisował kandydaturę poprzednika a więc śpijcie spokojnie. Z nikim się nie układał, nie rozmawiał i nie kupczył stanowiskami w przeciwieństwie do Kaczora. Znowu łżesz. > 6. Nie jest postacią prawdziwą a wytworem swego sztabu. Wszystko ma wyuczone na potrzeby kampanii przypomina laleczkę Kena. Subiektywna brednia. Kaczorowi też sztab przygotowuje wystąpienia. > 7.Jego świta to ludzie interesu a nie ludzie wartości. Znowu łgarstwo pozbawione dowodów. Jak rozumiem Bartoszewski jest pozbawiony wartości... > 8.Mówi ,że chce łączyć a nie dzielić ale w jego wydaniu to znaczy że > przestępstwa przeszłości pójdą w zapomnienie a więc nic się nie zmieni ludzie > władzy będą dalej ponad prawem. Kłamstwa bez dowodów. > 9.Państo jest chore i aby je naprawiać potrzeba głębokiej wiedzy, determinacji i stanowczości a on nie posiada żadnej z tych cech. Kłamstwo bez dowodów. Wykazał stanowczość wobec Leppera chociażby. Jest wykształcony, magisterium z historii. > 10.Powołuje się na liberalizm amerykański jako żródło sukcesu gospodarczego > przypomina Wałęsę który chciał budować drugą Japonię a co z tego wyszło wszyscy wiemy. I ma rację, bo to jest źródło sukcesu gospodarczego. To, że Wałęsa był kiepskim prezydentem wynikało z braku wykształcenia, które Tusk ma. A i tak Wałęsa był mężem stanu w przeciwieństwie do awanturnika Kaczyńskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
yasqier Re: Dlaczego NIE Tusk 21.10.05, 17:03 oj zaciales sie - dokladnie te same zarzuty, a nawet wiecej, mozna postawic Kaczorowi. Kiedy prezydent chce rzadzic bez doradcow, twarsda reka to pachnie to duktatura... Odpowiedz Link Zgłoś
zib11 Re: Dlaczego NIE Tusk 21.10.05, 17:32 Chyba coś Ci sie potuskowało,albo zatuszczylo.Doradcy są do DORADZANIA,a nie do rzadzenia.Prezydent powinien sam brać na siebie odpowiedzialność za decyzję które podejmuje.W żaden sposób nie będzie mężem stanu pacynka,która jest manipulowana sztabem doradców(wypisz wymaluj-tusk).A jak Ci się wydaje że powinno być inaczej,to pomyliłeś epoki z tą gdzie władfzą najwyższą był komitet centralny. Odpowiedz Link Zgłoś
smok5 Donald masz szansę przegrać wygraną walkę. 21.10.05, 17:10 Odwołujesz się do ponoć mądrzejszej części społeczeństwa, a twoja kampania wygląda jakby szefem sztabu był licealista. Spot w którym opowiadasz o Aleksandrze - jakie ma przesłanie? Będziesz słuchał swoich poddanych? Następnym królem będziesz?. Ludzie nie lubią takiej pychy. Brak pomysłów, nijakość. Nalęże do sympatyków "solidarności" i w zasadzie obojętny mi jest kto bedzie prezydentem z Was, ale kampania Lecha jest bezbłędna. Sprawność z jaką wydszedł z beznadziejnej sytuacji w rankingach sondowni przekonuje mni do Niego. Pokonanie całej klasy politycznej i mediów to będzie prawdziwy cud. Po ludzku życzę mu zwycięstwa jako temu,który jest sam przeciw potężnej machinie. A ty Donku - może dam Ci szansę za pięć lat? Odpowiedz Link Zgłoś
red_kapturek Re: Donald masz szansę przegrać wygraną walkę. 21.10.05, 17:35 smok5 napisał: > Odwołujesz się do ponoć mądrzejszej części społeczeństwa, a twoja kampania > wygląda jakby szefem sztabu był licealista. Spot w którym opowiadasz o > Aleksandrze - jakie ma przesłanie? Będziesz słuchał swoich poddanych? > Następnym królem będziesz?. Ludzie nie lubią takiej pychy. Brak pomysłów, > nijakość. Nalęże do sympatyków "solidarności" i w zasadzie obojętny mi jest kto > > bedzie prezydentem z Was, ale kampania Lecha jest bezbłędna. Sprawność z jaką > wydszedł z beznadziejnej sytuacji w rankingach sondowni przekonuje mni do > Niego. Pokonanie całej klasy politycznej i mediów to będzie prawdziwy cud. Po > ludzku życzę mu zwycięstwa jako temu,który jest sam przeciw potężnej machinie. > A ty Donku - może dam Ci szansę za pięć lat? Czy można szanownego smoka zapytać: A co jest takiego bezbłędnego w kampanii Lecha? Ta jego kampania może się jedynie podobać osobm , które doskonale pamiętają wojaże Gomułki i Gierka po Polsce. Lech Kaczyński przemawia do społeczeństwa, wygłasza mowy, w tym jest dobry. "Uwielbiam" tę jego iście napoleońską postawę oraz ramiona rozpostarte na mównicy. Natomiast rozmowa ze społeczeństwem przychodzi mu już trudno. W tym Tusk jest o wiele lepszy. Szybciej nawiązuje osobisty kontakt z publicznością. Odpowiedz Link Zgłoś
arek64 Re: Donald masz szansę przegrać wygraną walkę. 21.10.05, 17:36 Zasatanów się co ty piszesz. Czy wybory ma wygrać ktoś, kto chce lepiej dla Polski, czy ktoś, kogo sztab wyborczy poprowadzi lepiej kampanię? Przecież Kaczyński to kierunek Białoruś. Tusk ma gorszą kampanię - to prawda. Ale to co słyszę w kampani Kaczyńskiego mnie przeraża! Nie po to tyle lat studiowałem, w tym również ekonomię, aby teraz Kaczyńscy, Lepper i Rydzyk, mieliby mi udowodnić, że oni są mądrzejsi niż wszyscy najwybitniejsi fanansiści świata. Przecież każdy z nich mówi, że program PiSu (a Samoobrony jest identyczny) doprowadzi do katastrofy finansów publicznych. Kto lepiej zna sie na gospodarce: profesor prawa czy profesor ekonomii? Jakoś nie słyszałem, aby dobry ekonomista potępiał program PO, a programem PiSu załamani są wszyscy! Odpowiedz Link Zgłoś
roro68 Re: Donald masz szansę przegrać wygraną walkę. 21.10.05, 17:37 >>Pokonanie całej klasy politycznej i mediów to będzie prawdziwy cud. Po >>ludzku życzę mu zwycięstwa jako temu,który jest sam przeciw potężnej machinie. Zgadzam się! To będzie największe osiągnięcie tej kampanii i na długi czas obudzi nareszcie w Polsce nadzieję, że można zwyciężyć w starciu z potężnym aparatem! Oczyszczające, pouczające wstrząśnięcie "elytą", utarcie nosa tym, którzy zwykle wszystko wiedzą lepiej i mają "naturalny" mandat do pouczania i rządzenia Polakami, choćby to Polakom wychodziło bokiem! Tusk i jego środowisko wybudowali w tej kampanii straszliwe mury, ponieważ są niewolnikami następujących stereotypów: 1) wyborcy Kaczora to wieś i brak wykształcenia, Polska B i ściana wschodnia. Inteligencja, salony i media popierają Tuska wbrew ciemnogrodowi, który głosuje na Kaczora. 2) Lepper jest faszystą i polskim Hitlerem a jego elektorat to zawstydzająca hołota, którą należy pozbawić praw politycznych 3) Radio Maryja słuchają ludzie psychicznie chorzy, katolicy niegodni rozmowy i spotkania się. Lepiej, gdyby RM zostało zlikwidowane. 4) Kaszubi i Ślązacy oraz inne mniejszości są w opozycji do swojego kraju - Polski. Polska jest dla nich wrogiem, złą macochą i "nowoczesny" Tusk będzie dla nich wsparciem. Są to przynajmniej cztery wielkie mury zbudowane przez Tuska, które trzeba będzie mozolnie burzyć długo po jego przegranej. Odpowiedz Link Zgłoś
red_kapturek Re: Donald masz szansę przegrać wygraną walkę. 21.10.05, 19:41 roro68 napisał: > >>Pokonanie całej klasy politycznej i mediów to będzie prawdziwy cud. P > o > >>ludzku życzę mu zwycięstwa jako temu,który jest sam przeciw potężnej > machinie. > Zgadzam się! To będzie największe osiągnięcie tej kampanii i na długi czas > obudzi nareszcie w Polsce nadzieję, że można zwyciężyć w starciu z potężnym > aparatem! Oczyszczające, pouczające wstrząśnięcie "elytą", utarcie nosa tym, > którzy zwykle wszystko wiedzą lepiej i mają "naturalny" mandat do pouczania i > rządzenia Polakami, choćby to Polakom wychodziło bokiem! ================== Mania prześladowcza zwolenników PiS jest rozwojowa. Na kilka dni przed wyborami do Sejmu - dzięki lodówce i pluszakowi - sondaże pokazały przewagę braci Kaczyńskich nad Platformą i PiS wygrał. Wtedy też cała machina była przeciwko wam? Nie krzyczcie tak głośno, że chcecie pokonać całą klasę polityczną. W to już wam nie uwierzymy. Przecież chcecie wybrać właśnie swoją elytę. ================== > Tusk i jego środowisko wybudowali w tej kampanii straszliwe mury, ponieważ są > niewolnikami następujących stereotypów: > 1) wyborcy Kaczora to wieś i brak wykształcenia, Polska B i ściana wschodnia. > Inteligencja, salony i media popierają Tuska wbrew ciemnogrodowi, który głosuje> > na Kaczora. ================== Błąd. Wyborcy Kaczyńskiego w dużej części to wieś i brak wykszatłcenia. Również osoby z wyższym wykszałceniem głosują na Kaczora. Honorowymi członkami sztabu wyborczego jest wiele znanych ludzi z prof. Staniszkis na czele oraz specem od wizerunku Tymochowiczem, który wykreował zarówno Leppera jak i Leszka Millera. ================== > 2) Lepper jest faszystą i polskim Hitlerem a jego elektorat to zawstydzająca > hołota, którą należy pozbawić praw politycznych ================== Krótka pamięć. Kto chwalił politykę zatrudnienia Adolfa Hitlera? Kto chwalił propagandę Goebbelsa? Nasz polski Andrzej Lepper zatroskany niedolą polskiego chłopa, skupiający w swoich szeregach milionerów-przestępców. ================= > 3) Radio Maryja słuchają ludzie psychicznie chorzy, katolicy niegodni rozmowy i> spotkania się. Lepiej, gdyby RM zostało zlikwidowane. ================= Błąd. Krytyka dotyczy nie słuchaczy - skądinąd biednych, oszukiwanych, omotanych nienawiścią do wszystkiego i wszyskich ludzi - tylko ojca Rydzyka zatapiającego Platformę i antychrysta Tuska. ================= > 4) Kaszubi i Ślązacy oraz inne mniejszości są w opozycji do swojego kraju - > Polski. Polska jest dla nich wrogiem, złą macochą i "nowoczesny" Tusk będzie > dla nich wsparciem. ================= Wydumane na potrzeby kampanii. ================= > Są to przynajmniej cztery wielkie mury zbudowane przez Tuska, które trzeba > będzie mozolnie burzyć długo po jego przegranej. W takim razie kilofy w dłoń! Odpowiedz Link Zgłoś
roro68 Re: Donald masz szansę przegrać wygraną walkę. 21.10.05, 20:49 >>Również osoby z wyższym wykszałceniem głosują na Kaczora. Wytłumacz to TUskowi, może zdąży nadrobić zaległości;-) Odpowiedz Link Zgłoś
red_kapturek Re: Donald masz szansę przegrać wygraną walkę. 21.10.05, 21:30 roro68 napisał: > >>Również osoby z wyższym wykszałceniem głosują na Kaczora. > Wytłumacz to TUskowi, może zdąży nadrobić zaległości;-) Mikra riposta jak mikry kandydat PiS na prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
jolkak11 ten kto zlikwiduje KRUS zostanie bohaterem narodow 21.10.05, 17:24 ale nie widzę takiego odważnego któru by to zrobił - w efekcie wszyscy płacimy na te "biedna" bezczelną wieś która na nas żeruje!!! Odpowiedz Link Zgłoś
alkud @@@ Popieram mur w Izraelu @@@ 21.10.05, 17:27 :>>> 0---0 Odwiedź prawdopodobnie najgorszego bloga na świecie animowanehistoryjki.blox.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: dlaczego nie glosuje na Tuska 21.10.05, 17:38 Wystarczy mi jedno. Tuskowi udzieli poparcia Urban. To mowi mi WSZYSTKO! Odpowiedz Link Zgłoś
wch4 Re: Tusk na koniec: chcę wygrać, by nie .... 21.10.05, 17:41 „Determinacja w Dorna oku straszliwy budzi w nich niepokój, a Lepper ich napawa trwogą, że im zdobycze zabrać mogą – parafrazując spiżowe strofy „Towarzysza Szmaciaka” Janusza Szpotańskiego można by scharakteryzować nastroje Platformy Obywatelskiej ....” to cytat z artykułu Stanisława Michalkiewicza w Dzienniku Polskim (Kraków, 21-10-2005r.)Ten artykuł to wspaniały komentarz do postępowania Tuska i PO. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Nie manipuluj Michalkiewiczem ! 21.10.05, 17:46 wch4 napisał: to cytat z artykułu Stanisława Michalkiewicza w Dzienniku > Polskim (Kraków, 21- 10-2005r.) Moze jednak nie rob z red. Michalkiewicza sympatyka Kaczynskiego, dobrze? Michalkiewicz jest jednym z najwiekszych KRYTYKOW SOCJALIZMU I SOCJALU w Polsce i fakt, ze ma rowniez krytyczne uwagi do Tuska nie oznacza przeciez, ze nagle przekonal sie do ksiezycowego socjalno-zasilkowego programu PiS-u i Lecha Kaczynskiego. Radze uwaznie sledzic publicystyke red. Michalkiewicza a nie wybierac z niej to co akurat pasuje to to po prostu manipulacja. Odpowiedz Link Zgłoś
vapin Re: Nie manipuluj Michalkiewiczem ! 21.10.05, 18:30 z całym szacunekim, ale słyszalem w rm jak Michalkiewicz przyznal, ze bedzie glosowal na kaczynskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Nie manipuluj Michalkiewiczem ! 21.10.05, 18:42 vapin napisał: > z całym szacunekim, ale słyszalem w rm jak Michalkiewicz przyznal, ze bedzie > glosowal na kaczynskiego. Jesli tak to blad. Niestety, obok bardzo trzezwych pogladow na gospodarke (chyba najbardziej zdroworozsadkowy publicysta), p. Stanislaw cierpi tez na lekka forme antyniemieckiej i antyagenturalnej obsesji, no ale coz, i tak go cenie, co on robi miedzy tym "psycholami od Rydzyka" to naprawde nie wiem, i tak nic z jego felietonow nie zrozumieja. Odpowiedz Link Zgłoś
anyab1 Re: Nie manipuluj Michalkiewiczem ! 21.10.05, 20:14 junkier napisał: > co on robi miedzy tym "psycholami od Rydzyka" to naprawde nie wiem, i > tak nic z jego felietonow nie zrozumieja. świetnir tam pasuje, a teksty o szlachcie jerozolimskiej leją miód na serce radiomaryjnej braci Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Tusk na koniec: chcę wygrać, by nie stawiano 21.10.05, 17:44 Niech się ten lejwoda zdecyduje czy "wspólnym domem dla wszystkich" czy Lepper jest fe Odpowiedz Link Zgłoś
mu3 ten leń nawet babki z piasku by nie postawił 21.10.05, 17:58 więc nie ma się co dziwić że i nie chce stawiać muru. No ale może wyżarty Komorowski zrobi to za niego A Ania Z Kluchami W Gębie-Waltz to sfinansuje Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: ten leń nawet babki z piasku by nie postawił 21.10.05, 18:21 zapomniales dodac ze to zydowka . Odpowiedz Link Zgłoś
carlitos35 do tego może lesbijka ! 21.10.05, 18:44 indianski napisał: > zapomniales dodac ze to zydowka . =========================== do tego może lesbijka ! Odpowiedz Link Zgłoś
anyab1 podobno Kaczyńscy to super lenie 21.10.05, 20:16 opuścili 90% posiedzeń parlamentu :) Odpowiedz Link Zgłoś
mbishop Wyłączcie w końcu CAPS LOCKi,drodzy "prawi prości" 21.10.05, 17:54 Bo zaczynam myśleć, że jedyną waszą metodą dyskusji na forum jest włączenie caps locka i insynuowanie, że Tusk jest proniemiecki (tylko dlatego, że nie jest agresywny, co za bzdura!) albo że jest wspierany przez jakiś tajemniczy "układ"... Zapominacie chyba kochani, jaki układ (i to wcale nie tajemniczy) wspiera Kaczora - Lepper, Pawlak, Rydzyk, Kobylański... Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Tusk na koniec: chcę wygrać, by nie stawiano 21.10.05, 17:59 Brawo Tusk. Głosujemy na Ciebie. Polska potrzebuje rozwoju a nie kłótni. Odpowiedz Link Zgłoś
woocash7 Re: Tusk na koniec: chcę wygrać, by nie stawiano 21.10.05, 18:05 gdyby wyniki wyborow byly takie jak nastroje na tym forum to Tusk chyba nie wygralby niestety wyborow, mam nadzieje ze w Polsce znajdzie sie wiecej ludzi rozsadnych ktorzy nie uwierza w te brednie Kaczynskiego. tego Polsce potrzeba, pracy, rozwoju, aktywnosci i dzialania, a nie babrania sie w przeszlosci, stagnacji, ksenofobii i solidarnego dzielenia biedy. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pantanal Bogdan Poręba popiera Kaczyńskiego 21.10.05, 18:26 Bogdan Poręba - reżyser filmowy, w czasach PRL zwolennik najbardziej betonowatej linii partii, reprezentowanej przez szefa bezpieki gen. Moczara. List został skierowany do biuletynu USOPAŁ, stowarzyszenia kierownego z Urugwaju przez osławionego Kobylańskiego: Bohdan Poręba Dodane przez Gość w dniu - 2005-10-14 18:45:50Oczywiście nie widzę innej możliwości w głosowaniu jak Lech Kaczyński.Tylko, że my ciągle wybieramy bez wyboru.Ciągle mniejsze zło.Nie jestem pozbawiony uczucia,że mamy do czynienia z identyczną sytuacją jak z Krzaklewskim,który zaraz po zwycięstwie oddał władzę Unii Wolności.A Platforma to nie Unia?A Tusk to nie Kongres Liberałów i Unia Wolności?Czyli najbardziej winni tzw."transformacji", z której mimo pewnej krytyki obaj kandydaci w zasadzie są zadowoleni.Czyli są oderwani od milczącej gniewnie większości narodu.A jak mają nie być zadowoleni,skoro to ich dzieło?Jedynym politykiem,który konsekwentnie uważa,że przemiana musi nastąpić nie jako makijarz, ale od podstaw, jest Lepper.To też głosowałem na niego w pierwszej turze.Teraz zagłosuję nie bez obaw na Kaczyńskiego.Ale dlaczego PiS twierdzi,że nie ma możliwości innej koalicji jak z Platformą?Nawet z bliżniaczką Balcerowicza Walc?A więc z Sorosem?Sachsem?Czy nic nie mówi poparcie Tuska przez Borowskiego?A przecież Polska mogłaby być uratowana przez układ PiS"Samoobrona",LPR,PSL? A więc na gruncie polskiego patriotyzmu. Przy okazji.Dlaczego wasza witryna drukując ataki na mój spektakl "Zmartwychwstanie"(wywołane bezczelnie i po bolszewicku przez p.Romana Kafla,który go nie widział),nie drukuje jednocześnie mojego stanowiska na ten temat ,które ukazało się nawet watakującej go "Wirtualnej Polonii"?Chodziło o zablokowanie spektaklu po triumfalnej prapremierze i jeszcze bardziej triumfalnym występie na Festiwalu Katolickim w Lubaczowie, gdzie publiczność skandowała,"dziękujemy żeście przyjechali" i całowała szatę aktora grającego Chrystusa.Czy bez kozery telewizja "Trwam" wyemitowała spektakl już pięciokrotnie, w tym raz dla Polonii amerykańskiej?Wprawdzie bez pełnej krasy,bo bez znakomitej scenografii Biskupskiego(autora warszawskiego pomnika "Golgoty Wschodu"),bo nie mieściła sie na festiwalowej scenie.To spektakl,który winien obejrzeć każdy Polak, zarówno w kraju jak i na obczyżnie.Gdyby nie próby blokady,naprawdę mógłby zmienić wiele wyborczych nastroi.Blokowanie go jest zbrodnią.Zwłaszcza przy obecnym kryzysie obywatelskiej,patriotycznej i politycznej świadomości,za co zapłacimy najprawdopodobniej rozmyciem naszej suwerenności do końca i zlikwidowaniem ostatnich 30% naszego majątku narodowego. www.usopal.com/index.php Odpowiedz Link Zgłoś
vapin a mordercy i gwałciciele głosują na Tuska 21.10.05, 18:28 i to w tysiącach, a nie jeden Poręba. Odpowiedz Link Zgłoś
ritterausleidenschaft Re: a mordercy i gwałciciele głosują na Tuska 21.10.05, 19:07 a to rzekome poparcie recydywy wymyslil i wykorzystal kto? nie wiesz? przypomne - agent kurski ... hehehe tylko tak na wspomne na boku: mordercy, kolesiu sympatyczny z PIS nie maja prawa wyborczego. Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Tusk nie może być prezydentem !!! 21.10.05, 22:07 "..Pan Tusk byl szefem partii aferzystow KL-D. Za czasow tych wlasnie rozpoczęła sie extremalna kradzież i korupcja w Polsce. Premierem byl Bielecki, facet z KL-D. Tusk musial o wszystkim wiedzieć. Bez jego zgody ta gigantyczna kradzież nie byłaby mozliwa a wiec sankcjonował te wszystkie przestepstwa. KL-D zaczela znikac. Tuż przed zniknieciem przytuliła ja Unia Demokratyczna, ktora zmienila nazwe na.. Unie Wolnosci. Ludzie z KL-D opuscili Unie Wolnosci i stworzyli nowa partie: PO. A szefem partii jest znowu facet tolerujacy korupcje: Tusk. Tusk stoi znowu na czele starej partii aferzystow. To jest dokladnie ten sam facet, ktory po extremalnym okradzeniu spoleczenstwa przez ludzi z jego partii i postkomunistycznego establishmentu, opowiada cos na temat jalmużny...." Odpowiedz Link Zgłoś
ritterausleidenschaft hej gwiazdeczko davida 21.10.05, 23:33 to juz chyba 100-tna kopia - nie nudzi ci sie? Odpowiedz Link Zgłoś
ewka.b Bo wyborcy Tuska nie spędzają tyle czasu na forach 21.10.05, 18:27 bo po prostu nie mają tyle czasu - pracują,zarabiają,rozwijają się. Zauważ,że toczenie nienawiści i ksenofobii zawsze było dużo bardziej słyszalne.Wierzę,że wyborcy Tuska zmobilizują się na tę niedzielę. Odpowiedz Link Zgłoś
vapin Re: Bo wyborcy Tuska nie spędzają tyle czasu na f 21.10.05, 18:28 to Ty chyba jesteś bezrobotna, bo często tu pisujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
kurtho Tusk na Prezydenta! 21.10.05, 18:35 Jesli gowno obchodzi wasz los oreaz öos waszych dzieci, to nie dopusccie przynajmniej by znowu caly swiat smial sie z Polski. Dlatego: zdecydowane NIE! dla: populizmu, zaklamania i aroganckiej bezczelnosci Kaczorow! Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Re: Tusk na Prezydenta??? Bardzo wątpliwe ! 21.10.05, 22:03 To TUSK promował w swej wizycie np. w Zielonej Górze, Erykę Steinbach, występując jako jej obrońca, obrońca idei budowy centrum wypędzonych, jako historyk nie chce wiedziec, że wypędzonymi byli w pażdz 1939 - Wielkopolscy patrioci byli powstańcy Wielkopolscy, nauczyciele, księża, urzędnicy, chłopi było ich 1.700mln, 1 milion 700 tysiecy Polakow. Odpowiedz Link Zgłoś
ewka.b Nie wiem,czy zwróciłeś uwagę,że tylko ostatnio ;) 21.10.05, 18:36 bo jest to dla mnie sprawa najwyższej wagi,wręcz w niedzielę rozstrzyga się moja przyszłość:jeżeli wygra Tusk,to jest szansa na normalność,jeśli wygra Kaczor to bedziemy myśleć o wyjeździe zagranicę,bo się boimy takiej Polski.I spokojna Twoja rozczochrana - prowadzimy własną firmę,więc pracujemy 24h. Odpowiedz Link Zgłoś
vapin Re: Nie wiem,czy zwróciłeś uwagę,że tylko ostatni 21.10.05, 18:44 Trochę nie rozumiem takiej logiki "jeśli wygra Kaczor to bedziemy myśleć o wyjeździe zagranicę,bo się boimy takiej Polski". Nie lepiej poczekać i zobaczyć jakie będą efekty jego rządów? Przecież jest taka możliwość, zresztą moim zdaniem to pewnik, że nie będziesz musiała tego robić. Odpowiedz Link Zgłoś
ewka.b Juz teraz nie jest normalnie,a Kaczory mogą 21.10.05, 18:50 tylko pogorszyc sytuację.Nie jest normalne,że setki tysięcy muszą jechać za pracą na Wyspy a w kraju panuje bieda,"Sprawiedliwy" podział Kaczyńskich może to tylko pogorszyć,bo najpierw trzeba mieć,aby potem dzielić.Dla mnie dzielenie biedy jest wstrętne.I jeżeli ciężko pracuję 7 dni w tygodniu,to chciałabym móc odłożyć dla mojego dziecka na przyszłość.A nie moge i nie zanosi się na to,że będę mogła zostając tutaj.I przykro mi,ale nie chcę ciężko zarobionych pieniędzy oddawać w haraczu państwu,chcę pracować sama na siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
yasqier obawiam sie, ze nie zostaniesz zrozumiana 21.10.05, 18:59 w Polsce wciaz panuje mentalnosc typu: jak on ma to trzeba mu zabrac. Stad taki poklask dla wszelkich projektow populistycznych. Ludzie zamiast zarabiac wymyslaja jakby tu zabrac innym. ... Odpowiedz Link Zgłoś
woocash7 Re: Juz teraz nie jest normalnie,a Kaczory mogą 21.10.05, 19:00 Dokladnie, zgadzam sie z toba, wielu ludzi chce pracowac, ja uwazam ze kazdy moze dzieki ciezkiej pracy do czegos dojsc, ale pan Kaczynski obiecuje kazdemu, nie wg kryterium pracy a wg tzw "solidarnosci" - to sie wlasnie nazywa populizm, dla mnie to jest niewybaczalne. i niech nikt nie mowi mi ze jestem bezduszny i ze nie chce nic dawac, alez nie chce budowac ten kraj ale nie chce byc pozbawianym godnosci, nie chce jalmuzny, chce placic podatki, ale chcialbym by byly one na jakims ludzkim poziomie. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
woocash7 Re: Juz teraz nie jest normalnie,a Kaczory mogą 21.10.05, 19:02 mialo byc chce budowac ten kraj... :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
carlitos35 I i ja pozdrawiam. I dziękuję ! 21.10.05, 19:51 woocash7 napisał: > Dokladnie, zgadzam sie z toba, wielu ludzi chce pracowac, ja uwazam ze kazdy > moze dzieki ciezkiej pracy do czegos dojsc, ale pan Kaczynski obiecuje kazdemu, > > nie wg kryterium pracy a wg tzw "solidarnosci" - to sie wlasnie nazywa > populizm, dla mnie to jest niewybaczalne. i niech nikt nie mowi mi ze jestem > bezduszny i ze nie chce nic dawac, alez nie chce budowac ten kraj ale nie chce > byc pozbawianym godnosci, nie chce jalmuzny, chce placic podatki, ale chcialbym > > by byly one na jakims ludzkim poziomie. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kiauczau Re: Nie wiem,czy zwróciłeś uwagę,że tylko ostatni 21.10.05, 19:03 > bo jest to dla mnie sprawa najwyższej wagi,wręcz w niedzielę rozstrzyga się > moja przyszłość:jeżeli wygra Tusk,to jest szansa na normalność,jeśli wygra > Kaczor to bedziemy myśleć o wyjeździe zagranicę,bo się boimy takiej Polski.I > spokojna Twoja rozczochrana - prowadzimy własną firmę,więc pracujemy 24h. Firma haruje 24 godziny na dobe dla kandydata Tuska, m.in. na tym forum? Rozumiem. Sadzac jednak wypowiedzi, to kandydat Tusk niewiele ma z tego pozytku. Zycze Ci ewko.b, duzo zdrowia i sukcesow na obczyznie. Wyspy Szczesliwe zdarzaja sie przeciez? Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Tusk na prezydenta??? Bardzo wątpliwe ! 21.10.05, 22:09 "...To TUSK promował w swej wizycie np. w Zielonej Górze, Erykę Steinbach, występując jako jej obrońca, obrońca idei budowy centrum wypędzonych, jako historyk nie chce wiedziec, że wypędzonymi byli w pażdz 1939 - Wielkopolscy patrioci byli powstańcy Wielkopolscy, nauczyciele, księża, urzędnicy, chłopi było ich 1.700mln, 1 milion 700 tysiecy Polakow...." Odpowiedz Link Zgłoś
carlitos35 Re: Bo wyborcy Tuska nie spędzają tyle czasu na f 21.10.05, 18:48 TAK ! ewka.b napisała: > bo po prostu nie mają tyle czasu - pracują,zarabiają,rozwijają się. Zauważ,że > toczenie nienawiści i ksenofobii zawsze było dużo bardziej słyszalne.Wierzę,że > wyborcy Tuska zmobilizują się na tę niedzielę. Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Tusk na prezydenta - chyba Pułtuska ! 21.10.05, 22:13 "...To TUSK promował w swej wizycie np. w Zielonej Górze, Erykę Steinbach, występując jako jej obrońca, obrońca idei budowy centrum wypędzonych, jako historyk nie chce wiedziec, że wypędzonymi byli w pażdz 1939 - Wielkopolscy patrioci byli powstańcy Wielkopolscy, nauczyciele, księża, urzędnicy, chłopi było ich 1.700mln, 1 milion 700 tysiecy Polakow..." Odpowiedz Link Zgłoś
carlitos35 Mam serdeczną nadzieję - też ! 21.10.05, 18:47 woocash7 napisał: > gdyby wyniki wyborow byly takie jak nastroje na tym forum to Tusk chyba nie > wygralby niestety wyborow, mam nadzieje ze w Polsce znajdzie sie wiecej ludzi > rozsadnych ktorzy nie uwierza w te brednie Kaczynskiego. tego Polsce potrzeba, > pracy, rozwoju, aktywnosci i dzialania, a nie babrania sie w przeszlosci, > stagnacji, ksenofobii i solidarnego dzielenia biedy. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
yasqier glowa do gory, na forum zawsze wieje groza 21.10.05, 18:56 po prostu cala masa 'patriotow', ksenofobow, antysemitow i innych radykalow bije tu piane, a gazeta niestety to toleruje. jakis czas temu zaprzestalem lektury i polemik, bo nie za bardzo widze sens. jedynie teraz dla rownowagi staram sie troche czesciej zagladac. ciekawe czy milosnicy Kaczora zdaja sobie sprawe jaka ma zla prase za granica. Powszechnie uwaza sie go za kseno- i homofoba, a takze krytykuje jego policyjna wizje wladzy. Niestety 'patrioci' chyba nie znaja jezykow obcych (ba, czesc ma spore klopoty z polszczyzna...), wiec swiecie wierza w to, co im pasuje. Podejrzewam poza tym, ze ktos mobilizuje zwolennikow Kaczora do zalewania forum zjadliwosciami na temat Tuska. Zreszta nie trzeba byc Kasandra kiedy sie czyta odezwy Rydzyka... Dla rownowagi raz jeszcze, polecam: www.ojciec-dyrektor.de/studenci/ oraz : www.racjonalista.pl/ Trzymam kciuki! Mam nadzieje, ze polski biznes jednak poprze Tuska... Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 Re: glowa do gory, na forum zawsze wieje groza 21.10.05, 19:30 asqier napisał >o prostu cala masa 'patriotow', ksenofobow, antysemitow i innych radykalow bije tu piane, a gazeta niestety to toleruje. jakis czas temu zaprzestalem lektury i > polemik, bo nie za bardzo widze sens. jedynie teraz dla rownowagi staram sie > troche czesciej zagladac. > ciekawe czy milosnicy Kaczora zdaja sobie sprawe jaka ma zla prase za granica. Powszechnie uwaza sie go za kseno- i homofoba, a takze krytykuje jego policyjna > wizje wladzy. Niestety 'patrioci' chyba nie znaja jezykow obcych (ba, czesc ma > spore klopoty z polszczyzna...), wiec swiecie wierza w to, co im pasuje. >Podejrzewam poza tym, ze ktos mobilizuje zwolennikow Kaczora do zalewania forum >zjadliwosciami na temat Tuska. Zreszta nie trzeba byc Kasandra kiedy sie czyta odezwy Rydzyka.. Dla rownowagi raz jeszcze, polecam: > www.ojciec-dyrektor.de/studenci/oraz : www.racjonalista.pl/ > Trzymam kciuki! Mam nadzieje, ze polski biznes jednak poprze Tuska... możesz głosować na swego pajaca ty gebelsie poniemiecki, ale nie obrażaj przeciwników politycznych śmieciu UBecki Odpowiedz Link Zgłoś
woocash7 Re: glowa do gory, na forum zawsze wieje groza 21.10.05, 19:34 ohooo to dopiero okazales/as szacunek przeciwnikom politycznym. faktem jest ze po wygranej PIS-u zaufanie do Polski jako do kraju zdolnego splacac zobowiazania spadla, nasz dlug bedzie wiecej kosztowal, a to ma gigantyczne znaczenie bo dlug bedzie rosl w zastraszajacym tempie za PISu. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
red_kapturek Re: glowa do gory, na forum zawsze wieje groza 21.10.05, 19:54 abba15 napisał: > możesz głosować na swego pajaca ty gebelsie poniemiecki, > ale nie obrażaj przeciwników politycznych śmieciu UBecki Piękny okaz, wydrukuję i oprawię w złote ramki. To dowolny przekład z polskiego na nasze: Spieprzaj dziadu! Elokwencja elektoratu braci Kaczyńskich wspięła się w ostatnich dniach na szczyty Mont Everestu. Mam kłopoty z dorównaniem kroku. Będę się jednak bardzo starała. Odpowiedz Link Zgłoś
carlitos35 Cóż, ocieramy się o błoto... 21.10.05, 19:58 Od wczoraj zaangażowane(!) były tu i Erika Steinbach i Angela Magel (sic.) jako fanki... Tuska. To miało być zarazem dowcipne i sugerujące. Robią to ludzie, którzy w ogole nie mają pojęcia o tym jak Donald Tusk odnosił się i jakie miał argumenty wobec E. Steinbach na tej wielkiej konferencji prasowej w Gdańsku przed paroma miesiącami. Cóż, ocieramy się o błoto, chcąc obronić dobrą i słuszną dla nas sprawę.- Odpowiedz Link Zgłoś
red_kapturek Re: Cóż, ocieramy się o błoto... 21.10.05, 20:09 carlitos35 napisał: > Od wczoraj zaangażowane(!) były tu i Erika Steinbach i Angela Magel (sic.) jako> > fanki... Tuska. To miało być zarazem dowcipne i sugerujące. Robią to ludzie,> > którzy w ogole nie mają pojęcia o tym jak Donald Tusk odnosił się i jakie miał > argumenty wobec E. Steinbach na tej wielkiej konferencji prasowej w Gdańsku > przed paroma miesiącami. Cóż, ocieramy się o błoto, chcąc obronić dobrą i > słuszną dla nas sprawę.- Silny prezydent Lech Kaczyński będzie podróżował po Europie i świecie z kłonicą - prezent od Leppera - w walizce. Wielkie głowy świata już się trzęsą ze strachu na tę wieść znad Wisły. 1. Pierwsza zasada dyplomatyczna Kaczora: W razie problemów z partnerem zagranicznym nie rozmawiać into kłonicą po czaszce! 2. Druga zasada dyplomatyczna Kaczora: Nogi za pas i szybko uciekać do domu! 3. Trzecia zasada dyplomatyczna Kaczora: W domu Pudziana strugać! Odpowiedz Link Zgłoś
filo_de_putino Milonerzy na kartoflach z kefirem pasieni HE HE HE 21.10.05, 19:52 Nie chciałbyś synku takiego milionerstwa i w gów...ach świńskich się babrać. A szyneczka smakuje co? To jak Lepper zapłaci PITy to też będzie smakować, tylko ciut droższa... Że też takich nepciorów nikt nie sieje, a można zbierać snopami!!! ________ www.gazeta-bawarska.pl Odpowiedz Link Zgłoś
80662270a tusk, nijaka ciota o wizerunku geja 21.10.05, 19:53 promuje liberalizm a sam jest niedokształconym historykiem bez osiągnięć Odpowiedz Link Zgłoś
woocash7 Re: głosujący na Tuska to burżuje... lub kretyni 21.10.05, 20:47 okej robert wole byc w twoim mniemaniu kretynem bo na ustach takiego jak ty rozmowcy to brzmi wrecz nobilitujaco, niz mowic o rownosci , solidarnosci i takich tam podobnych a w rzeczywistosci robic odwrotnie. wiec trzymaj sie swojej nowomowy i zyj dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: TUŚK = MILLER + URBAN + RYWIN !!!!!!!!!!!!! 21.10.05, 18:06 Kaczyński=Rydzyk=Lepper=kombinatorzy okradający biednych. Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Przytaczam list Kobylanskiego 21.10.05, 18:08 Wszyscy wybieramy Tuska. Kaczyński to odpad. Odpowiedz Link Zgłoś
pantanal Podzielam Twoje zdanie 21.10.05, 18:14 a list Kobylańskiego przytaczam po to, by czytelnicy wiedzieli, jacy to "patrioci" popierają Kaczora. Popiera go również znany moczarowiec (zwolennik komunistycznego szefa bezpieki Moczara), reżyser Bogdan Poręba. Jego list także przytaczam Odpowiedz Link Zgłoś
skun2 Re: Podzielam Twoje zdanie 21.10.05, 18:28 co z tego, przecież wiesz kto popiera tuska, znowu chcesz licytację prowadzić? Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: a do ciebie, bo 21.10.05, 19:22 wichser, przeczytaj tekst powyzej. Odpowiedz Link Zgłoś
jolkak11 Łokietek też był niski a wielki, podobnie inni, to 21.10.05, 19:32 nieważny jest wzrost. Prezydent powinien być wielki a niekoniecznie wysoki. Największe potęgi stworzyli purytanie a nie jacyś liberałowie. Ameryka, Anglia - były atworzone przez konserwatystów. Inaczej juz dawno nie byłoby po nich śladu, jeśli przypomnimy sobie jakie były poczatki Ameryki - dziki zachód i bezprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
woocash7 Re: Łokietek też był niski a wielki, podobnie inn 21.10.05, 19:35 no jasne ze niewazny, niewazne tez tytuly, bo nawet profesor moze miec grozne dla gospodarki poglady jak widac. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
red_kapturek Re: Łokietek też był niski a wielki, podobnie inn 21.10.05, 19:59 jolkak11 napisała: > nieważny jest wzrost. Prezydent powinien być wielki a niekoniecznie wysoki. > Największe potęgi stworzyli purytanie a nie jacyś liberałowie. Ameryka, Anglia > - > były atworzone przez konserwatystów. Inaczej juz dawno nie byłoby po nich > śladu, jeśli przypomnimy sobie jakie były poczatki Ameryki - dziki zachód i > bezprawie. Proponuję na niedzielę podrzucić Kaczorkowi kapelusz i łyżwy, będzie trochę wyższy. Albo niech zgłosi się do speców Adama Małysza. Znają tajniki wydłużania o całe centymetry. Jeżeli już musi zostać prezydentem wszystkich Polaków niech się trochę poświęci elektoratowi Donalda Tuska. Odpowiedz Link Zgłoś
carlitos35 Wielkość i wzrost L.K. poprawi towarzystwo .... 21.10.05, 20:01 D. Hojarskiej, R. Begger, tow. Łyżwińskiego, itd. itd. itd.- red_kapturek napisała: > jolkak11 napisała: > > > nieważny jest wzrost. Prezydent powinien być wielki a niekoniecznie wysok > i. > > Największe potęgi stworzyli purytanie a nie jacyś liberałowie. Ameryka, > Anglia > > - > > były atworzone przez konserwatystów. Inaczej juz dawno nie byłoby po nic > h > > śladu, jeśli przypomnimy sobie jakie były poczatki Ameryki - dziki zachód > i > > bezprawie. > > Proponuję na niedzielę podrzucić Kaczorkowi kapelusz i łyżwy, będzie trochę > wyższy. Albo niech zgłosi się do speców Adama Małysza. Znają tajniki wydłużania > > o całe centymetry. Jeżeli już musi zostać prezydentem wszystkich Polaków niech > się trochę poświęci elektoratowi Donalda Tuska. Odpowiedz Link Zgłoś
gniewek.113 Polki są najładniejsze. Na przykład pani Kaczyńska 21.10.05, 19:32 Zadbana, urodziwa.. o aksamitnym głosie. Powiem tak.. Mam nadzieję, że jeżeli wybory wygra Lech Kaczyński, to pani Kaczyńska nie będzie mu towarzyszyła w zagranicznych wojażach. Skoro obaj kandydaci są dobrzy (każdy na swój sposób), to pewnie będziemy głosować na ich żony. Ja już wybrałem, ale jako gentleman nie mogę powiedzieć otwarcie - którą z nich. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Polki są najładniejsze. Na przykład pani Kacz 21.10.05, 19:48 Jest tak samo piekna jak Twoja matka. Odpowiedz Link Zgłoś
marek10004 Re: Polki są najładniejsze. Na przykład pani Kacz 21.10.05, 20:53 Gniewko chyba nie ma matki. To zapewne krzyzowka osla z koza. A, juz na pewno nie jest gentelmenem. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 TUSK JUZ POSTAWIL MURY 21.10.05, 19:46 Dla niego spoleczenstwo sklada sie z PO-SLD-Demokraci oraz zrzeszonych w salonach Urbana.Z lekcewazeniem wypowiada sie o wielu milionach sympatykow Samoobrony i sluchaczach radio Maryja oraz telewizji Trwam.Czyli nastepne klamstwo wyborcze Tuska. Odpowiedz Link Zgłoś
woocash7 Re: TUSK JUZ POSTAWIL MURY 21.10.05, 19:51 tak??? naprawde?? powiem ci ze mowienie ze nie chce sie ukladac z lepperem to jedyna mozliwosc rozsadnego polityka w polsce, ja oczekuje ze polityk na ktorego glosuje bedzie odpieral leppera i jego druzyne, wiem ze nie jestem w tym osamotniony. Tusk jest w tym konsekwentny, z tego co obserwuje obietnice Kaczynskiego to on obiecuje rzeczy ktorych nie moze zrealizowac, bo panstwo zbankrutuje, kto tu klamie, grunt zeby nie oklamywac siebie. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: TUSK JUZ POSTAWIL MURY 21.10.05, 19:58 Lepper to wrog wszystkich kanciarzy trzeciej Rzeczypospolitej.Boicie sie rozliczen?Biedni sie nie boja.Nie boja sie nawet byli czlonkowie PZPR.Nie boja sie zwykli obywatele.A wiesz dlaczego?Bo tu chodzi o tych co chca utrzymac ciaglosc czyli co zrabowane ma byc uchowane a ten co zrabowal nie ma ponosic odpowiedzialnosci.Gwarantem tej ciaglosci jest Pan Tusk. Odpowiedz Link Zgłoś
woocash7 Re: TUSK JUZ POSTAWIL MURY 21.10.05, 20:17 To nieprawda, nie zgadzam sie z toba, posluchaj co tak naprawde glosilo PO - tylko oni mieli odwage podczas wyborow mowic o tym ze trzeba opodatkowac rolnikow, tylko oni mowili o dynamiczniejszej prywatyzacji, ktora wyeliminowalaby korupcje i placenie z naszych kieszeni prezesom i radom nadzorczym chocby nierentownych przedsiebiorstw. przyklad - pan Wrobel - 13 mln odprawy, przyklad Kompania Weglowa - byla koniunktura - zysk 4 mld zlotych - wszyscy dostali 13tki i 14tki, koniunktura sie skonczyla - dostali kase z budzetu. ja mam dosc - proponuje to przemyslec. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Dla Polski lepiej, gdy prezydentem będzie Lech Ka. 21.10.05, 22:20 "To TUSK promował w swej wizycie np. w Zielonej Górze, Erykę Steinbach, występując jako jej obrońca, obrońca idei budowy centrum wypędzonych, jako historyk nie chce wiedziec, że wypędzonymi byli w pażdz 1939 - Wielkopolscy patrioci byli powstańcy Wielkopolscy, nauczyciele, księża, urzędnicy, chłopi było ich 1.700mln, 1 milion 700 tysiecy Polakow. - - - Pan Tusk byl szefem partii aferzystow KL-D. Za czasow tych wlasnie rozpoczęła sie extremalna kradzież i korupcja w Polsce. Premierem byl Bielecki, facet z KL-D. Tusk musial o wszystkim wiedzieć. Bez jego zgody ta gigantyczna kradzież nie byłaby mozliwa a wiec sankcjonował te wszystkie przestepstwa. KL-D zaczela znikac. Tuż przed zniknieciem przytuliła ja Unia Demokratyczna, ktora zmienila nazwe na.. Unie Wolnosci. Ludzie z KL-D opuscili Unie Wolnosci i stworzyli nowa partie: PO. A szefem partii jest znowu facet tolerujacy korupcje: Tusk. Tusk stoi znowu na czele starej partii aferzystow. To jest dokladnie ten sam facet, ktory po extremalnym okradzeniu spoleczenstwa przez ludzi z jego partii i postkomunistycznego establishmentu, opowiada cos na temat jalmużny. Interesy Polski i Niemiec sa w paru punktach diametralne rozne a to znaczy, jezeli jedna strna "zarabia" to druga strona "traci". Niemcy sa zaniepokojeni wypowiedzeniami Lecha na temat wlasnie tych sprzecznych punktow, i wysoce zadowoleni stanowiskiem Tuska, a to znaczy sie, Polska z prezydentem Tuskiem bedzie tracić i to masywnie..." Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 MEDIA SPUSZCZAJA Z TONU 21.10.05, 19:54 Ta sama zagrywka.Sondaze i zwyciestwo Tuska.Okazuje sie ze media maja znaczny wplyw na ksztaltowanie opinii lecz nie na sam glos obywateli.Pokazaly to wybory parlamentarne.Oni sie przeceniaja i powinni juz wyciagnac z tego wnioski jezeli chca byc wiarygodni.Jezeli czesciej beda tak galopowac okaze sie ze Polacy zaczna szukac w eterze nastepnej Wolnej Europy Odpowiedz Link Zgłoś
carlitos35 Nie, to wym. poniżej agencje 21.10.05, 20:03 z lekceważeniem, pogardą i niechęcią odnosiły się do Tuska. Prosze nie mylić skutku z przyczyną ! presentation1 napisał: > Dla niego spoleczenstwo sklada sie z PO-SLD-Demokraci oraz zrzeszonych w > salonach Urbana.Z lekcewazeniem wypowiada sie o wielu milionach sympatykow > Samoobrony i sluchaczach radio Maryja oraz telewizji Trwam.Czyli nastepne > klamstwo wyborcze Tuska. Odpowiedz Link Zgłoś
mike56 Re: Tusk na koniec: chcę wygrać, by nie stawiano 21.10.05, 19:51 sojowa napisał: > KIEDY KACZYNSKI PRZESTANIE TOLEROWAC brak ZUS i PIT u LEPPERA I INNYCH > MILIONEROW ZE WSI? Odpowiedz Link Zgłoś
woocash7 Re: Tusk na koniec: chcę wygrać, by nie stawiano 21.10.05, 19:55 a dlaczego mamy uwlaszczac pracownikow pgr-ow?? podaj mi jedna przyczyne bo nie mam pojecia,tylko nie wyskakuj ze sprawiedliwoscia. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mike56 Re: Tusk na koniec: chcę wygrać, by nie stawiano 21.10.05, 20:14 woocash7 napisał: > a dlaczego mamy uwlaszczac pracownikow pgr-ow?? podaj mi jedna przyczyne bo nie > > mam pojecia,tylko nie wyskakuj ze sprawiedliwoscia. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
woocash7 Re: Tusk na koniec: chcę wygrać, by nie stawiano 21.10.05, 20:22 Moze i masz racje z tym uwlaszczeniem, tylko obawiam sie ze to w patologicznych , popegeerowskich regionach nic by nie zmienilo, krajowi potrzebna jest praca i aktywnosc, a nie gonienie grzebanie w papierach. Nie znaczy to ze jestem przeciwny lustracji, ale chodzi o to ze nie ma sensu to jako glowne zamierzenie rzadu. Nalezy myslec o gospodarce, naprawie finansow publicznych a nie o walce z wiatrakami czy romantycznych wizjach powstanczych. Mysle ze otwarcie sie na swiat, ciezka praca i rozwoj to byloby najwspanialsze oddanie czci ludziom ktorzy zgineli dla ojczyzny. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
brlink nie lubie Tuska a na Kaczynskiego nie zaglosuje... 21.10.05, 20:01 nie wiem co robic. najchetniej bym sie z kraju na najblizsze 5 lat wyniosla. Nie ma na kogo glosowac. jeden i drugi to POLITYCZNE ZERO. Odpowiedz Link Zgłoś
mike56 Re: nie lubie Tuska a na Kaczynskiego nie zaglosu 21.10.05, 20:16 brlink napisała: > nie wiem co robic. najchetniej bym sie z kraju na najblizsze 5 lat wyniosla. Ni > e > ma na kogo glosowac. jeden i drugi to POLITYCZNE ZERO. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_451 Re: nie lubie Tuska a na Kaczynskiego nie zaglosu 21.10.05, 20:57 brlink... też cię pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
zhk Re: nie lubie Tuska a na Kaczynskiego nie zaglosu 21.10.05, 21:01 A gdzie się przeniesiecie? W którym kraju macie lepszych? Bush na ten przykład, nówi gorzej po angielsku niż przeciętny "działacz" Samejbrony. Ale może nie do USA was ciągnie? Odpowiedz Link Zgłoś
woocash7 Re: nie lubie Tuska a na Kaczynskiego nie zaglosu 21.10.05, 21:03 Tak? gorzej mowi po angielsku niz ludzie z samoobrony? przeciez oni nie dosc ze ledwo po polsku mowia to do tego malo mowia, a duzo robia - halasu, balaganu i rozruby. Udowodnij ze jestes madrzejszy niz Bush panie profesorze to moze pogadamy. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
anyab1 Re: Tusk na koniec: chcę wygrać, by nie stawiano 21.10.05, 20:07 sojowa napisał: > KIEDY KACZYNSKI PRZESTANIE TOLEROWAC brak ZUS i PIT u LEPPERA I INNYCH > MILIONEROW ZE WSI? nigdy - niedługo wybory samorządowe Odpowiedz Link Zgłoś
galt By nie stawiano murow - bla bla bla - pusty slogan 21.10.05, 20:50 Problem polega na tym, ze nikt nie chce stawiac murow - tylko co przez to rozumie jest duza roznica. Kaczynski - nie chce aby przestepcy i skorumpowani politycy stawiali murow przed szarym ludzmi w imie rownych szans, Tusk - nie chce stawiac murow przed innymi krajami wplywajacymi na decyzje polskiego prezydenta (jego nie do udzialu Polski w G6). Tusk - nie chce stawiac murow przed tymi ca chca aborcjie, przed tymi co chca manifestowac homoseksualizm, przed tymi co uwazaja, ze Kosciol ma stac w cieniu. Kaczynski - nie chce stawiac murow przed tymi co chca uwazac nienarodzone zycie za podlegajace ochronie prawnej, prezed tymi co uwazaja, ze wychownie dzieci jest wazniejsze niz manifestacje seksu (czy homo-seksu) na ulicy, przed tymi co uwazaja ze kosciol ma takie prawo wplywac na spoleczenstwo jak Narod tego sobie zyczy. Jedny slowem "Jestem za tym aby nie stawiano murow" - jest jednym z najbardziej mylacych sloganow jaki slyszalem w polityce. To tak jakby ktos powiedzial "Mosicie mnie wybrac bo ja wiem co dobre". I to jest wlasnie problem z Tuskiem. On nie mowi nic konkretnego, poto aby pozniej mogl robic (lub nierobic) co chce. Dla mnie licza sie konkretne odpowiedzi: jestem za prawem do zycia, wprowadze reforme systemu podadtkowe poprzez wprowadzenie programu A ktory bedzie kosztowal Z i za ktry zaplace prze D. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_451 widziałem w telewizji Małgośkę Tusk 21.10.05, 20:53 toż ona o trzy klasy gorsza niż Wałęsowa, w koncu też dama z przypadku... Odpowiedz Link Zgłoś
galt Aby dac poczatek IVRP Korupcja musi umrzec 21.10.05, 20:54 Bez tego nie ma i nie bedzie poczatku. Nie zgadzam sie z wieloma punktami programu KAczynskiego - zbyt socjalistycznie naiwny, Tak jak nie zgadzam sie z weloma punktamu programu Tuska - "wszystko wszystkim wolno" - ale sposrod ich obydwu wielu niewykonalnych obietnic wiem, ze Kaczynski wykona jedna obietnice - wygoni motloch badnycki do chlewu - i dlatego jest czlowiekiem ktorego Polska teraz potzrebuje. W przeciwnym razie bedziemy mieli nastepne przedluzenie PRL-u - i wiele "bla, bla, bla.." Odpowiedz Link Zgłoś
woocash7 Re: Aby dac poczatek IVRP Korupcja musi umrzec 21.10.05, 21:00 Przeciez to co mowisz nie jest prawda, Tusk nie jest ani za aborcja, ani za tym zeby wszystkim wszystko bylo wolno, uwierzyles na slowo tym ktorzy przyczepili mu te maske zlego liberala. Tusk jest za zwalczaniem korupcji, a jego program gospodarczy jest znacznie lepszy niz Kaczynskiego, bo program tego ostatniego to niespelnialne socjalistyczne mrzonki drogi rozmowco. Korupcje nalezy zwalczac systemowo, pozbawiajac ludzi mozliwosci do wykorzystania nie swoich pieniedzy i do podejmowania decyzji ktorych nie powinni podejmowac. Nie wiem skad wziales informacje o programie Tuska ale na pewno nie sluchales niczego co mowil. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zhk Re: Aby dac poczatek IVRP Korupcja musi umrzec 21.10.05, 21:06 Tak tak, tu się zgadzam w tej materii z egzotycznym Korwinem, że nie świnie trzeba zmieniać, ale zabrać koryto. Właśnie. Urzędnicy mają sprawdzić, czy wszystkie papiery są w porządku i psi obowiązek pieczątkę przyłożyć. A nie decydować o czymkolwiek. Odpowiedz Link Zgłoś
woocash7 Re: Aby dac poczatek IVRP Korupcja musi umrzec 21.10.05, 21:13 No wlasnie to teraz polacz sobie wizje pana Kaczynskiego, ktory wzrost administracji promuje i bedzie promowal ( "panstwo powinno sie opierac na instytucjach") - czyli bedzie promowal zalatwianie kazdego papierka przez urzednikow, zwiekszac sie bedzie biurokracja, a co za tym idzie niesprzyjajaca rozwojowi przedsiebiorczosci korupcja oraz mniej pracy, czyli program Kaczynskiego to zly pomysl. Jakkolwiek dobry i uczciwy bylby prezydent - zwiekszanie biurokracji bedzie dzialalo korupcjogennie, bo jestesmy tylko ludzmi i do tego w Polsce to wciaz sie zdarza. Dlatego uwazam ze Tusk jest znacznie lepszym kandydatem i proponuje na niego glosowac.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
carlitos35 To samo proponuję i... 21.10.05, 21:38 ... też pozdrawiam ! woocash7 napisał: > No wlasnie to teraz polacz sobie wizje pana Kaczynskiego, ktory wzrost > administracji promuje i bedzie promowal ( "panstwo powinno sie opierac na > instytucjach") - czyli bedzie promowal zalatwianie kazdego papierka przez > urzednikow, zwiekszac sie bedzie biurokracja, a co za tym idzie niesprzyjajaca > rozwojowi przedsiebiorczosci korupcja oraz mniej pracy, czyli program > Kaczynskiego to zly pomysl. Jakkolwiek dobry i uczciwy bylby prezydent - > zwiekszanie biurokracji bedzie dzialalo korupcjogennie, bo jestesmy tylko > ludzmi i do tego w Polsce to wciaz sie zdarza. Dlatego uwazam ze Tusk jest > znacznie lepszym kandydatem i proponuje na niego glosowac.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
galt Troche tak ale w koncowce nie.... 21.10.05, 21:42 Tak, tez nie mam przekonania do tzw. "aparatu panstwowego". Ale czasami sa okresy, ze inaczej sie nie da. Kto iny zwalczy przestepczosc. Kto zalatwil przestepczosc w Nowym Jorku i wczesniej w Chciago? Niestety - rzad, urzednicy podatkowi, antykorupcyjni i zarzad miast. Owszem w normalnej sytuacji - zgodze sie z Toba - ale Ty musialbycs sie najpierw zgodzic, ze mam w Poslce normalna sytuacje. Ponadto najbardziej mnie przestraszyl opinia na przyjecei Poslki do G6. Pwoedzial, ze nie mysli ze bedzie to fair dla mniejszych krajow z ktorymi Polska wspolpracuje (nie doslownie). To jest przestraszajace. Ostatnia rzecz jakiej nam w Poslce ptrzeba to prezydent, ktory bedzie pytal czy Ksiestwu Monako (obraza nie zamierzana) nie przeszkadza to ze Polska bedzie rosla. Znam tego typu kosmopolitycznych liberalow - i jedno moge zasugerowac - nigdy nie poweirzaj im powaznych funcki. My wybieramy prezydenta Polski a nie Europy Srodkowej. Odpowiedz Link Zgłoś
woocash7 Re: Troche tak ale w koncowce nie.... 21.10.05, 21:56 Nalezy dac ludziom prace a korupcje zwalczyc systemowo a nie doraznie, Polska to nie Nowy Jork, tu nie ma takiego gaszczu ludzi budynkow i wszelkiej ludzkej aktywnosci, a jest gaszcz biurokracji ktory wszystko psuje. Wypowiedz Tuska o przystapieniu do G6 wyrwales wg mnie z kontekstu, chodzi o to ze Europa Srodkowa musi sie trzymac razem, jestesmy jej liderem i gwarantem bezpieczenstwa mniejszych panstw, w tym jest szansa. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
galt Mozliwe, ale ciagle Tusk przegrywa.. 21.10.05, 21:37 ...nie przekonal mnie jednak jego program polityczny i argumenty wobec KAczynskiego aspiracji do zwalczanai korupcji. Nie mieszkam blisko moge sie mylic, ale gdy na stronie Tuska zobaczylem jedno stronicowy program wyborczy , to moj szacuneg do niego spadl. ALe najbardziej mnie przestraszyl opinia na przyjecei Poslki do G6. Pwoedzial, ze nie mysli ze bedzie to fair dla mniejszych krajow z ktorymi Polska wspolpracuje (nie doslownie). To jest przestraszajace. Ostatnia rzecz jakiej nam w Poslce ptrzeba to prezydent, ktory bedzie pytal czy Ksiestwu Monako (obraza nie zamierzana) nie przeszkadza to ze Polska bedzie rosla. Znam tego typu kosmopolitycznych liberalow - i jedno moge zasugerowac - nigdy nie poweirzaj im powaznych funcki. My wybieramy prezydenta Polski a nie Europy Srodkowej. Odpowiedz Link Zgłoś
carlitos35 Drogi Kolego: 21.10.05, 21:56 Jeden z problemów w tym, że propozycje czy też zapewnienia L.K. są nośne, chwytliwe, na zasadzie uwarunkowań populistycznych - łatwo trafiają do najprościej myślących. Propozycje Tuska wymagają zastanowienia i refleksji (nie chcę mówić - wysiłku intelektu); są trudniejsze tym samym do przyswojenia. I między innymi dlatego to co mówi L.K. ma taki poklask. Co osobiscie mnie zasmuca. Pozdrawiam. woocash7 napisał: > Przeciez to co mowisz nie jest prawda, Tusk nie jest ani za aborcja, ani za > tym zeby wszystkim wszystko bylo wolno, uwierzyles na slowo tym ktorzy > przyczepili mu te maske zlego liberala. Tusk jest za zwalczaniem korupcji, a > jego program gospodarczy jest znacznie lepszy niz Kaczynskiego, bo program tego > > ostatniego to niespelnialne socjalistyczne mrzonki drogi rozmowco. Korupcje > nalezy zwalczac systemowo, pozbawiajac ludzi mozliwosci do wykorzystania nie > swoich pieniedzy i do podejmowania decyzji ktorych nie powinni podejmowac. Nie > wiem skad wziales informacje o programie Tuska ale na pewno nie sluchales > niczego co mowil. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
galt Absolutnie nie 21.10.05, 22:17 nie zawsze clche jest prawdziwe. Czsami populistyczne hasla maja uzasadnienie - jak naprzyklad obrona podstawowych interesow kraju. Tuska propozycje wymagaja myslenia? Wlasnie dokladnie odwrotnie KAczynskeigo propozycje na pozor populistyczne, wcale takimi nie sa. Poczytaj jgo uzasadnienia dla niekotrych programow politycznych. Duza glebsze niz tylko populizm. Na stronie nternetowej Tuska widzialem jego "Program Wyborzczy" dlugosci: 1 (jedna) strona. Kandydat na przewdinczacego samorzadu klasowego w Koziej Wulce (obraza nie zamierzona) podejrzewam ma program na trzy stony. Przecierz to zart. Tusk mowi tak: ja wiem, ze jest, zle i ja zrobie dobrze poprostu wierz cie mi - przecierz wygladam dobrze i mam inteligentna twarz. Gorzej juz z inteligencja wielu jego wypowiedzi jak jego opinia przeciwko przyjecia Poslki do G6. Pwoedzial, ze nie mysli ze bedzie to fair dla mniejszych krajow z ktorymi Polska wspolpracuje (nie doslownie). To jest przestraszajace. Ostatnia rzecz jakiej nam w Poslce ptrzeba to prezydent, ktory bedzie pytal czy Ksiestwu Monako (obraza nie zamierzana) nie przeszkadza to ze Polska bedzie rosla. Znam tego typu kosmopolitycznych liberalow - i jedno moge zasugerowac - nigdy nie poweirzaj im powaznych funcki. M y wybieramy prezydenta Polski a nie Europy Srodkowej! Odpowiedz Link Zgłoś
marek10004 Re: Aby dac poczatek IVRP Korupcja musi umrzec 21.10.05, 21:12 Dokladnie. Wielokrotnie o tym pisalem wczesniej. Kaczynski moze nie jest idealny, jesli chodzi o wszystkie rozwiazania ekonomiczne, ale jesli ta mafia nie zostanie rozbita, to w Polsce nigdy nic sie nie polepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
carlitos35 Re: Aby dac poczatek IVRP Korupcja musi umrzec 21.10.05, 21:40 Ta mafia będzie rozbita przy pomocy nowo utworzonej mafii.- Posmatrim ! marek10004 napisał: > Dokladnie. Wielokrotnie o tym pisalem wczesniej. Kaczynski moze nie jest > idealny, jesli chodzi o wszystkie rozwiazania ekonomiczne, ale jesli ta mafia > nie zostanie rozbita, to w Polsce nigdy nic sie nie polepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
galt Tylko jeden sposob aby sie przekonac... 21.10.05, 21:47 Tka jak w Chicago - urzad podadtkowy zalatwil Al Capone i Guliani w Nowym Jorku - rozbil mafie korupcyjne - mamy w Poslce sytuacje nadzwyczajna i potrzeba kogos kto powaznie sie tym zajmie a nie bedzie wszystkim calowal dyplomatycznie dupy jak Tusk. Ale najbardziej mnie przestraszyl opinia na przyjecei Poslki do G6. Pwoedzial, ze nie mysli ze bedzie to fair dla mniejszych krajow z ktorymi Polska wspolpracuje (nie doslownie). To jest przestraszajace. Ostatnia rzecz jakiej nam w Poslce ptrzeba to prezydent, ktory bedzie pytal czy Ksiestwu Monako (obraza nie zamierzana) nie przeszkadza to ze Polska bedzie rosla. Znam tego typu kosmopolitycznych liberalow - i jedno moge zasugerowac - nigdy nie poweirzaj im powaznych funcki. My wybieramy prezydenta Polski a nie Europy Srodkowej. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiadz.robak TUSK: BUDUJEMY NOWE OKOPY DLA 21.10.05, 21:05 Uczczenia mojego Opy Josefa. Tak wiec: zadne mury, tylko okopy, zeby mogli sie w nich skryc wszyscy aferrzysci, cala redakcja GW, TVP + Radio Zet z Monika Olejnik, dwaj byli "prezie": Bolek i Kwach oraz - a moze przede wszystkim - Urban z Millerem Odpowiedz Link Zgłoś
zhk Re: TUSK: BUDUJEMY NOWE OKOPY DLA 21.10.05, 21:09 Dorzyć tam jeszcze parę nazwisk. Mogę Ci listę Widsteina podesłać. A ten wie najlepiej kogo jeszcze wymienić.. ►►►►►► Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Dla Tuska Polska jest mitem -raczej jego prezydent 21.10.05, 21:47 Prezydentura Tuska jest mitem ! Odpowiedz Link Zgłoś
carlitos35 Co ma piernik do... jak zwykle u tego nadawcy: 21.10.05, 21:59 davidmors napisał: > Prezydentura Tuska jest mitem ! Odpowiedz Link Zgłoś
kiauczau Re: TUSK: BUDUJEMY NOWE OKOPY DLA 21.10.05, 21:17 > Uczczenia mojego Opy Josefa. Tak wiec: zadne mury, tylko okopy, zeby mogli sie > w nich skryc wszyscy aferrzysci, cala redakcja GW, TVP + Radio Zet z Monika > Olejnik, dwaj byli "prezie": Bolek i Kwach oraz - a moze przede wszystkim - > Urban z Millerem To chyba nawiazanie do tradycji okopow sw. Trojcy i antemurale Christainitatis. à rebours? A Michnik to juz jest podobno schowany dobrze na jakichs Wyspach. Odpowiedz Link Zgłoś
mordzinas DEBATA W TVP1 . TUSK NA ŁOPATKACH!!!!! 21.10.05, 21:22 Tusk leży na łopatach. Profesor Kaczyński całkowicie wygrał tę dabatę. CAŁKOWICIE!!! BRAWO PROFESOR LECH KACZYŃSKI. Kaczyński udowodnił wprost Tuskowi ,że się nie nadaje w tej chwili na prezydenta Polski. Tusk leży na łopatkach. W każdej rundzie przegrał z kretesem!!! Powtarzam: TUSK PRZEGRAŁ W KAŻDEJ RUNDZIE. PROFESOR LECH KACZYŃSKI ZOSTANIE PREZYDENTEM!!!! TERAZ WIEM , ŻE TAK BĘDZIE NA 100 PRoCENT!!!! TUSK jest płytki i mało konkretny. Posługuje się tylko hasełkami. POLSKA WYBIERZE LECHA KACZYŃSKIEGO!!! POLSKA WRESZCIE WYGRA!!!!!! 100% pewności. LECHU!!!! JESTEŚMY Z TOBĄ!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
carlitos35 Zupełnie odwrotnie... 21.10.05, 21:36 ...i powiem to bez karykaturalnych emocji. Jerzy - Katowice. "mordzinas napisał: > Tusk leży na łopatach. > Profesor Kaczyński całkowicie wygrał tę dabatę. > CAŁKOWICIE!!!(...)" Odpowiedz Link Zgłoś
dolenicz Powiem wiecej- Tusk mial wzrok smiertelnie rannego 21.10.05, 22:02 ...JELENIA! Odpowiedz Link Zgłoś
red_kapturek Re: DEBATA W TVP1 . TUSK NA ŁOPATKACH!!!!! 21.10.05, 21:42 mordzinas napisał: > Tusk leży na łopatach. > Profesor Kaczyński całkowicie wygrał tę dabatę. > CAŁKOWICIE!!! > > BRAWO PROFESOR LECH KACZYŃSKI. > > Kaczyński udowodnił wprost Tuskowi ,że się nie nadaje w tej chwili > na prezydenta Polski. > > Tusk leży na łopatkach. W każdej rundzie przegrał z kretesem!!! > > Powtarzam: TUSK PRZEGRAŁ W KAŻDEJ RUNDZIE. > > PROFESOR LECH KACZYŃSKI ZOSTANIE PREZYDENTEM!!!! > > TERAZ WIEM , ŻE TAK BĘDZIE NA 100 PRoCENT!!!! > > TUSK jest płytki i mało konkretny. > Posługuje się tylko hasełkami. > > POLSKA WYBIERZE LECHA KACZYŃSKIEGO!!! > > POLSKA WRESZCIE WYGRA!!!!!! > > 100% pewności. > > LECHU!!!! JESTEŚMY Z TOBĄ!!!!! Mój ty Boże, niech już zostanie tym prezydentem. Wtedy przynajmniej modzinas, ajkaj i inne ptaszyska zejdą z obłoków na ziemię. Nie da się już tego czytać. Niech żyje nam prezydent Kaczyński! Ale który? Nieważne, i tak cała prezydentura zostanie w rodzinie! Sto lat! Tylko co zrobić z tak reprezentatywną prezydentową? Nic, szok po odejściu Joli będzie nie do zniesienia - jak jajko wysokogabarytowe. Pałac czeka na drobiową parę. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Gdybym był kandydatem na prezydenta 21.10.05, 21:47 za taki tekst kazałbym zapłacić minimum 2,80 zł. Jest śliczny. I pełen oddania. Jak za tow. Wiesława. Odpowiedz Link Zgłoś
red_kapturek Re: Gdybym był kandydatem na prezydenta 21.10.05, 22:00 uu1 napisała: > za taki tekst kazałbym zapłacić minimum 2,80 zł. Jest śliczny. I pełen oddania. > Jak za tow. Wiesława. A propos Wiesława... Wisława Szymborska zajechała cztery gęsie pióra skrobiąc peany na cześć przyjaznego Polkom i Polakom Gruzina Josifa Wisarjonowicza Dżungaszwili. Chyba już wtedy czuła pismo nosem, że lewacka Skandynawia czołobitnie przyzna jej nagrodę Nobla, co naturalną koleją rzeczy zdynami(towało)zowało jej wydania w kraju i na świecie. PS Przeczytałeś moje błagania? Rzucisz się do urnienki? Nie bądź taki zimny drań, please! Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Gdybym był kandydatem na prezydenta 21.10.05, 22:22 Witaj. Czytałaś "Rymowanki" W. Szymborskiej? Od czasu, kiedy w polskiej poezji słowo straciło służebną rolę nosiciela sensu, są to wiersze (oczywiście jeszcze Herbert i Różewicz). A co do urny. Jesteś niebezpieczna jak Mata Hari. Dedykuję Ci taką historyjkę z Dominikany. Tajny agent Tucupucuara powiedział do kandydującego po raz pierwszy(nomen omen) pułkownika Rafaela Trujillo - "Panie pułkowniku, nie jest ważne co ludzie wrzucą do urn wyborczych. Ważne, żeby cokolwiek wrzucili a już my wyjmiemy to, co panu pułkownikowi będzie potrzebne". Ja w głosowaniu udział wezmę. :-(( Odpowiedz Link Zgłoś
red_kapturek Re: Gdybym był kandydatem na prezydenta 21.10.05, 23:03 uu1 napisała: > Witaj. Czytałaś "Rymowanki" W. Szymborskiej? Od czasu, kiedy w polskiej poezji > słowo straciło służebną rolę nosiciela sensu, są to wiersze (oczywiście jeszcze > Herbert i Różewicz). A co do urny. Jesteś niebezpieczna jak Mata Hari. Dedykuję > Ci taką historyjkę z Dominikany. Tajny agent Tucupucuara powiedział do > kandydującego po raz pierwszy(nomen omen) pułkownika Rafaela Trujillo - "Panie > pułkowniku, nie jest ważne co ludzie wrzucą do urn wyborczych. Ważne, żeby > cokolwiek wrzucili a już my wyjmiemy to, co panu pułkownikowi będzie potrzebne" > . > Ja w głosowaniu udział wezmę. :-(( Duuuużżżżaaaa wirtualna buzia! Bardzo zgrabna historyjka, dziękuję. Tylko proszę szukając w niedzielę nazwiska dojechać prawie do samego końca alfabetu. Ależ się robię namolana. Psieprasiam. Na czerwono zakapturzona Mata Hari PS Wierszami Herberta i Różewicza wspomogłam kiedyś bibliotekę polską na obczyźnie. Co do Szymborskiej - poeci powiedzą pewnie, że dobra z niej socjolog, socjologowie, że dobra poetka. Odpowiedz Link Zgłoś
red_kapturek Re: TUSK - N A D Z I E J A D L A Z Ł O D Z I 21.10.05, 23:18 Do dupaasi z takim hasłem! Odpowiedz Link Zgłoś
carlitos35 Przykład kloaczki, proszę zajrzeć ! 21.10.05, 21:41 ksiadz.robak napisała: > Uczczenia mojego Opy Josefa. Tak wiec: zadne mury, tylko okopy, zeby mogli sie > w nich skryc wszyscy aferrzysci, cala redakcja GW, TVP + Radio Zet z Monika > Olejnik, dwaj byli "prezie": Bolek i Kwach oraz - a moze przede wszystkim - > Urban z Millerem Odpowiedz Link Zgłoś
galt Moje trzy (3) argumenty na rzecz prez.Kaczynskiego 21.10.05, 22:59 1. NIENORMALNA SYTUACJA WYMAGA NADZWYCZAJNEJ INTERWENCJI Mowia niektorzy, ze z korupcja mozna sie rozprawic poprzez stopniowe budowanie instytucji lub ze Kaczynski za naddo chce polegac na roli rzadu. Blad tego argumentu polega na sugestii wprowadzanai "normalnych" mechanizmow do nienormalnej sytuacji. Aby taka sugestie zaakceptowac, trzba by zawierzyc stwierdzeniu, ze sytuacja w POslce jest normalna. Nie jest. I tak jak w noermalnej sytuacj zgodzilbym sie ze zwolennikami Tuska, tutaj jego "poprawnosc polityczna" bedzie odwrotnieproporcjonalna do potrzeb kraju w danej chwili. Tak jak Guliani w Nowym Jorku przegonil skorumpowane bandy, jak Urzad Podatkowy zalatwil Al Capone w Chicago - tak teraz Polska potrzebuje dedykowanego urzedniak aby wyczuscic kraj z tych, ktorzy mu szkodza. A wiec glos dla Kaczynskiego. 2. W INTERESIE REFORM JEST ABY RZAD I PREZYDENT MOWILI JEDNYM JEZYKIEM Jednym z powodow, dla ktorych ostatnie 15 lat w Poslce do okres balaganu i wczesnego haosu kapitalistycznego to wlasnie niestabilinosc rzadu i jego wizji. Brag jednosci wizji i spojnosci politycznej z prezydentem nie pomaga. Ja rowniez uwazwm, ze niszczacym jest KOALICJA RZADOWA. Prosze pomyslec: jezeli rzad odniesie sukces to PiS idzie do gory PO w dol - inaczej odwrotnie. Jaki wiec to proste uwarunkowanie bedzie mialo wplyw na "rozgrywki medialne" i skutecznosc przcy rzadu? Glos dla Kaczynskiego. 3. TUSK NIE JEST KOMPETENTYM OBRONCOM POLSKICH INTERESOW I to jest to co mnie w nim najbardziej przestrasza to opinia przeciw przyjecia Poslki do G6 w imie "dobrej opinii" wsrod mniejszych krajow!!!???. Tusk pwiedzial, ze nie mysli ze bedzie to fair dla mniejszych krajow z ktorymi Polska wspolpracuje (nie doslownie). To jest przestraszajace. Ostatnia rzecz jakiej nam w Poslce ptrzeba to prezydent, ktory bedzie pytal czy Ksiestwu Monako (obraza nie zamierzana) nie przeszkadza to ze Polska bedzie rosla. Znam tego typu kosmopolitycznych liberalow - i jedno moge zasugerowac - nigdy nie powierzaj im powaznych funkcj w radzie. My wybieramy prezydenta Polski a nie Europy Srodkowej. Dwa glosy dla Kaczynskiego. PS: Tez nie przkonuja mnie reformy socjalistycznego welfra, ale moze w tak nienormalnej sytuacj potrzba tymczasowej opiekunczosci aby uwolnic mechanizmy wolnorynkowe i wtedy dopiero przekazac im inicjatywe. Dwa lata temu noblista z ekonomi pisal cos na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
red_kapturek Re: Moje trzy (3) argumenty na rzecz prez.Kaczyns 21.10.05, 23:16 galt napisał: > 1. NIENORMALNA SYTUACJA WYMAGA NADZWYCZAJNEJ INTERWENCJI Co prawda, to prawda. Dekret primo: Interwencja nadchodzi. Dekret secundo: Interwencja jest. Dekret tertio: Interwencja działa sprawnie. > 2. W INTERESIE REFORM JEST ABY RZAD I PREZYDENT MOWILI JEDNYM JEZYKIEM Sumarycznie będą trzy języki: Kazia, Jarka i Lecha. Jest nadzieja, że będą mówiły - te języki - jednym głosem. > 3. TUSK NIE JEST KOMPETENTYM OBRONCOM POLSKICH INTERESOW I tu kolega ma zupełną rację, "obrońcom" to on nie jest niczyim. >> PS: > Tez nie przkonuja mnie reformy socjalistycznego welfra, ale moze w tak > nienormalnej sytuacj potrzba tymczasowej opiekunczosci aby uwolnic mechanizmy > wolnorynkowe i wtedy dopiero przekazac im inicjatywe. Dwa lata temu noblista > z ekonomi pisal cos na ten temat. W tym wypadku z kolegą się zupełnie nie zgadzam. Jak mechanizmy wolnorynkowe się uwolni, to one zaczną tak figlować, że "noblisty z ekonomi" za głowy się chwycą. A wtedy i Balcerowicz będzie musiał pakować manatki. Odpowiedz Link Zgłoś