kryster Re: Kto wybrał prezydenta? 24.10.05, 02:22 kto wybral prezydenta? dobre pytanie wybral polski ciemnogrod razem z radiem Maryja i smierdzielem ojcem czerwonym rydzykiem Odpowiedz Link Zgłoś
sekuritate Re: Kto wybrał prezydenta? 24.10.05, 02:35 Ja stąd uciekam do Gabonu. Tam jest normalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
sekuritate Re: Kto wybrał prezydenta? 24.10.05, 02:52 Może za miesiąc jeszcze nie, ale za rok, dwa, Kaczory pokażą lwi pazur. A wtedy drżyjcie wszyscy. A najbardziej samoobronowcy i elpeerzy, bo wy oberwiecie po plecach najmocniej :) www.ciechocinek.biz Odpowiedz Link Zgłoś
pompun Re: Kto wybrał prezydenta? 24.10.05, 03:43 Obeserwuje te wybory z zagraniy i tu wszyscy sie za glowe lapio,jak mozna takiego warchola wybrac. Pozdrowienia szymon Odpowiedz Link Zgłoś
jbzeb Re: Kto wybrał prezydenta? 24.10.05, 04:13 Przepraszam za ortografie:Show me the money Duzo postow jest napisanych przez Polakow mieszkajacych zagranica. Osobiscie ponad 30 lat. Niestety "ortografia" moze nie najlepsza ale to nie sadze ze jest dowodem naszej inteligencji i wyksztalcenia. Po tych wyborach inwestuje w Chinach. W Polsce nie ma sensu. Cep Cepa Cepem Pogania reinkarnacja Odpowiedz Link Zgłoś
tygru_mrau A mi jest dziwnie, ciut smutno. Politycy to świnie 24.10.05, 04:33 Nie wiążę ŻADNYCH nadziei z Lechem Ka. Mam nadzieję, że jestem w błędzie, ale niestety - następne 5 lat już wydaje mi się koszmarkiem... Moim zdaniem to człowiek małego ducha. Obym się myliła... A teraz kilka uwag ogólnych, nie do końca mających związek z wyborami prezydenckimi. Poza rozważaniami, który kandydat jest lepszy, miałam cały czas to swędzenie umysłu (także podczas wyborów parlamentarnych) - ile ci ludzie chcą dobrego dla POLSKI, a ile dla SIEBIE? Okropne jest to, że w momencie, gdy obejmują swoje stanowiska, tak wielu spośród REPREZENTANTÓW SPOŁECZEŃSTWA ma serdecznie w nosie los rodaków i dzieje kraju. Chcą się nachapać, nażreć i napić. Najchętniej podnieśliby nam podatki do poziomu 99%, żeby tylko te ich bryki miały zagwarantowane dobre traktowanie, biura poselskie błyszczały marmurami, a dzieci bez przeszkód poszły do "elitarnych" prywatnych szkół. Wiecie, co? RZYGAĆ mi się chce. To smutne, że ludzie, których wybieramy, w pewnym momencie s-kur-wia-ją się, a my często po prostu kładziemy uszy po sobie. I dalej żyjemy z jakąś tam nadzieją, że będzie lepiej... kiedyś... [dla wyjaśnienia - moja kandydatka niestety nie weszła do Sejmu :o(, a wiązałam z nią duże nadzieje] Prowadzę działalność gospodarczą - raz jest dobrze, raz jest gorzej - mój zawód fabrycznie ma wpisaną "niepewność ciągłości zleceń". I teraz boję się - bo mam wrażenie, że Lech Ka bardzo nie lubi drobnych przedsiębiorców. Acz nie wiem, czemu nas nie lubi... Grzecznie płacimy podatki, a i durny łupieżczy ZUS też płacimy... Boję się, że w tej Rzeczypospolitej, numer bieżący IVa, będę traktowana nawet bardziej per pedes niż do tej pory :o( I tym "optymistycznym".... Odpowiedz Link Zgłoś
roro68 Re: A mi jest dziwnie, ciut smutno. Politycy to ś 24.10.05, 04:44 A któż Ci powiedział, że Kaczor bardzo nie lubi drobnych przedsiębiorców?! Bardzo lubi! Odpowiedz Link Zgłoś
harnas2001 Re: Kto wybrał prezydenta? 24.10.05, 04:45 Dokąd zmierzasz Polsko,dokąd - mój ukochany,biedny,glupi i łatwowierny kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
melisa-bb Re: Kto wybrał prezydenta? 24.10.05, 18:05 No widzisz narod nie posluchal tych wspanialych prawdomownych mediow, ktore dopieszczaly Tuska robiac za kilka sztabow wyborczych. Ludzie na szczescie potrafia odrozniac prawde od manipulacji i klamstwa.Nie wybrali prezydenta dajacego sie manipulowac roznym kombinatorom . Odpowiedz Link Zgłoś
m.e.n Re: Kto wybrał prezydenta? 24.10.05, 05:11 „Naród, który mało czyta, mało wie. Naród, który mało wie, podejmuje złe decyzje — w domu, na rynku, w sądzie, przy urnach wyborczych. Niewykształcona większość może przegłosować wykształconą mniejszość — to bardzo niebezpieczny aspekt demokracji”. Jim Trelease, autor "Read-Aloud Handbook" (Podręcznik głośnego czytania) Prawda? Prawda!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bolekzaja Re: Kto wybrał prezydenta? 24.10.05, 05:46 Gdzie mi przyjdzie żyć - Teraz to tylko otrzymać numer karty zegarowej potwierdzającą moja obowiąkową obecność w kościele- i oddawanie część emerytury na kościelne obeliska - pomniki - sanktu...... I rzad i prezydenta wybrała grupa osób nieczytata - niepisata Odpowiedz Link Zgłoś
survivor2 Re: Kto wybrał prezydenta? 24.10.05, 06:20 Wasze wszystkie dotychczasowe chamskie wypowiedzi na forum przemieniły się teraz w histeryczny jazgot. Kaczyński wygrał, ponieważ miał ZROWNOWAZONY ELEKTORAT (również emocjonalnie, i aby się o tym przekonać wystarczy przeanalizować dane statystyczne w rozkładzie głosów miat i wsi oraz ludzi o różnym stopniu wykształcenia. Nie da się powiedzieć o Tusku. Albo inaczej - na Kaczyńskiego głosowała CALA POLSKA, a na Tuska ci, którzy chcieliby utrzymać nadal: - wszystkie swoje synekury (elektorat komuchów z PZPR przemalowanych obecnie na liberałów spod znaku SLD) - dotychczasową władzę skorumpowanych pracowników na wszystkich szczeblach administracji państwowej reprezentowanej nadal przez byłych pachołków Kremla i ich rodziny - cały swój zagrabiony majątek z ich dawnego prywatnego folwarku zwanego POLSKĄ (znowu ci co powyżej) A także: - ofiary propagandowego prania mózgów przez specjalistów i ich uczniów ze stalinowskich szkół (na żołdzie ambasady z kraju Białego Niedźwiedzia czyniący na Forum niezły oszołomski jazgot, któremu podlegają niestety rzesze produkujących się tu młodych o niemal zupełnym braku znajomości historii własnego kraju) - zwykli złodzieje i oszuści wzbogaceni na bezkarnych przekrętach. Jednym słowem wszyscy, którzy lękają się nowego oblicza Temidy dawnego ministra sprawiedliwości Lecha Kaczyńskiego, nowego prezydenta Polski. I stąd ta cala histeria lewaków z gębami pełnymi rzekomej europejskości, te wrzaski oburzenia, protest, ze wiocha, ciemnota, nieuctwo, itd., itd. itd.. Odpowiedz Link Zgłoś
ersi No właśnie k... KTO? 24.10.05, 07:02 stosownym komentarzem będzie tutaj cytat z pewnego polskiego filmu... "dżizus, ku..., ja pier...." Odpowiedz Link Zgłoś
nie_rowny Re: Kto wybrał prezydenta? 24.10.05, 07:07 polhost.net/kaczusia.jpg Wszyscy Wielcy Ludzie byli niskiego wzrostu ,np: Napoleon Bo_Naparte Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Po co do Napoleona siegac... 24.10.05, 09:08 Hitler tez byl kurdupel, chociaz obstawial sie wysokimi nordykami.Kaczorek nie jest wysoki, ale to polska ptaszyna. Odpowiedz Link Zgłoś
kris_katowice Wieś tańczy i śpiewa - znowu pod butem wieśniaków 24.10.05, 07:10 Dopuki wieśniacy i inni naiwniacy będą w przwadze, będziemy mieli lewicowe władze. Lewica komunistyczna na zmianę z narodowymi socjalistami... Szkoda mi mojego kraju... KOLEJNE 10 LAT BIEDY I STAGNACJI GOSPODARCZEJ! CZYŻBY TRZEBA UCIEKAC? Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Nie musisz uciekac daleko. 24.10.05, 08:59 Na Bialorusi i w Rosji mozesz sie jeszcze wykazac. Odpowiedz Link Zgłoś
kretos Re: Wieś tańczy i śpiewa - znowu pod butem wieśni 24.10.05, 14:30 Wszystkim komentujacym bym radzil wziasc cos na uspokojenie przed napisaniem swoich postow. Przestanmy wreszczie pisac o ciemnogrodzie, wiesniakach, itd. Z rozkladu wyraznie widac, ze spora czesc osob z wyzszym wyksztalceniem zaglosowala jednak na Kaczynskiego - ci co pisza o tych wiesniakach chyba nie potrafili kliknac w obrazek przedstawiajacy rozklad glosow lub klikneli i nie potrafili wyciagnac zadnych wnioskow. A do tych, ktorzy wrzeszcza o nierobach z PGR - zauwazcie ze unia europejska przekazuje ogromne pieniadze dla regionow gorzej rozwinietych - powod jest prosty - biedny region bedzie sie zawsze gorzej rozwijal od bogatego i dystans bedzie sie powiekszal - biedny bedzie biedniejszy, bogaty bedzie mial wiecej. W skali mikro jest identycznie - mozna powiedziec "dajmy ludziom wedke" - tylko ze jak jestes na bezrobociu lub czasami lapiesz dorywcza prace, lub nawet jak pracujesz, ale za niewolnicza pensje, jak wokol ciebie mieszkaja tacy sami ludzie to niestety ciezko jest rozpoczac wielki biznes. Mala pensja ledwie starcza na zycie, kredytu nie dostaniesz bo masz mala pensje, kolo sie zamyka... Ja na szczescie nie jestem w takiej sytuacji, ale potrafie dostrzec co sie wokol mnie dzieje zamiast pisac "jestem mlody, wyksztalcony, zdolny i dobrze zarabiam" Odpowiedz Link Zgłoś
aptymista RZECZYPOPOLISTA OBOJGA KACZYNSKICH - KOSZMAR TRWA 24.10.05, 07:40 Widzieliscie? Nawet sie fioot nie cieszyl. A ja przez 5 lat będe chodził ze spuszczoną głową - aby móc zobaczyć Prezydęta (od nadęcia). Spadaj dziadu Idol moherowych beretow Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Dlaczego ?!!! 24.10.05, 09:39 Tylko dlatego, ze Tusk jest przystojniejszy od Kaczorka ?!! Odpowiedz Link Zgłoś
cassius-clay polska solidarnych? 24.10.05, 08:39 Cały czas mam wrażenie, że "Polacy solidarni", którzy rzekomo głosowali na Kaczyńskiego, to raczej ci, którzy chcą, żeby z nimi się solidaryzować, a sami nigdy w życiu nie chieliby się z nikim niczym dzielić... To żadne wyrzeczenie i żadna szlachetność popierać taki solidaryzm Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Re: polska solidarnych? 24.10.05, 09:16 Masz dobre wrażenie:-( Chodzi o to,żeby wszyscy klepali biedę. Wtedy będzie solidarnie i kaczo:-( Odpowiedz Link Zgłoś
krzych.korab Kaczyński zwycięstwo zawdzięcza Tuskowi który 24.10.05, 08:46 nie potrafił odciąć się od poczynań Miodowicza. Bóg jest. Czasem karze za życia. Odpowiedz Link Zgłoś
nie_rowny Re: Kaczyński zwycięstwo zawdzięcza Tuskowi który 24.10.05, 08:52 atomm 24.10.05, 08:05 + odpowiedz Kolejne 5 lat stracone... www.bober.geminus.pl/kaczor.jpg Do Szwecji nie radze , mieszkam tu ponad 30-ci lat - socjalizm ze nawet Czerwona Bialorus blado wyglada , kontrola obywateli via podatki . Odpowiedz Link Zgłoś
kurczeblade2 Sukces Tuska 24.10.05, 08:49 Żeby wygrać wybory w Polsce (w innych niedojrzałych demokracjach też) trzeba kłamać, szkalować, składać obietnice bez pokrycia, sprzymierzać się ze swołoczą, szukać zwolenników wśród ludzi, którymi się gardzi. ---------------------- www.kurczeblade.pl Odpowiedz Link Zgłoś
wojtacki NIE OBRAZAJCIE WYBORCOW KACZYNSKIEGO 24.10.05, 09:09 TO tez ludzie mlodzi i wyksztalceni w dodatku z wielkich miast(warszawa). Nie tylko ciemnota-jak wielu z was twierdzi. Moim zdaniem to wlasnie ciemnota wypisuje takie brednie-typu:Debile za Kaczorem,inteligencja za Tuskiem. BZDURY,BZDURY!!!!!!!!!!Pozdrawiam wszystkich-tych od Tuska też. Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Nie placz za TUSKIEM,na wybrancach ludu... 24.10.05, 09:26 POLSKA MNIEJ STRACILA w przeszlosci, niz na 'intelektualistach'.Pomijam w tym rozliczeniu 'wybrancow ludu' przywozonych w ruskich, czerwonych torbach. Odpowiedz Link Zgłoś
qba581 Re: Wygrała mądrość nad arogancją. 24.10.05, 09:19 nie wiem czy wygrała mądrość czy arogancja. W polsce są zarówno ci co machają widłami, berety (moherowe i inne)ale są i ludzie, którzy sami chcą decydować o sobie. Zaden z kandydatów nie pokazał prawie niczego konstruktywnego. Ponadto jako mieszkaniec Warszawy nie dostrzegłem w osobie Pana Lecha Kaczyńskiego ostoi wolności i przedsiębiorczości więc budowniczy z niego taki sobie. Ponadto nie widzę niczego innowacyjnego w machaniu widłami i według mnie droga do rozwoju biegnie nieco inaczej. Pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
rdc31 RZECZPOSPOLITA NA DNIE 24.10.05, 09:39 Nich zyje brak tolerancji, homofobia, rasizm i zapedy anty-europejskie i Rzeczpospolita Katolicka! Jak mogliscie glosowac na karla?!Przeciez jego obietnice socjalne to czysty populizm, slowa rzucone na wiatr...Czy za kazdym razem, jak to pokazuje nasza historia, musimy zejsc na totalne dno, by moc sie odbic?Problem w tym, ze nigdy nie odbilismy sie wystarczajo, by wyjsc na powierzchnie i ciagle potrzebujemy zasilania z zewnatrz. Tym razem, bedzie jeszcze gorzej, udusimy sie z braku powietrza wolnosci i demokracji, w nacjonalistyczno-populistyczno faszystowskim sosie. A zdychajac bedziemy wystawiac do siebie geby ziejace nienawiscia do tego co inne i nie nasze... Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Ta pieprzona ' wolnosc' w twoim rozumieniu juz 24.10.05, 09:46 raz zgubila Polske. Odpowiedz Link Zgłoś
radiomaryja1 spokojnie.... 24.10.05, 09:02 prezydenta wybrała Polska "C", ale koalicji nic nie grozi, wyraźnie zadowolony i wygłodniały władzy Rokita weźmie wszystko, co mu zaproponują, wprawdzie PO otrzyma skwaśniałe juz konfitury, ale zawsze to cos na pierwsze zagospodarowanie, Tusk będzie wręcz przykładowo współpracował ze swoim zastępcą - Lepperem, odsunie się w cień Panią Hanię, bo nakłapała, chleb posmarowany wprawdzie tylko margaryną, dostanie jego najbliższe otoczenie, a na następne wybory utworzy sie nową partię i wymyśli nowe hasełka, przyszłość widać w pastelowych barwach... Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors "Lepiej wykształceni" nie cenią tytułu profesora 24.10.05, 09:49 Napatrzyli się w czasach żydokomuny jak i komu się tytuły profesorskie rozdaje. Dla nich profesor nic nie znaczy, moze i słusznie. Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Zaden geniusz nie musial sie nigdy popisywac... 24.10.05, 10:12 tytulami naukowymi.Popatrz jak to glupio wyglada:Prof. dr hab. Albert Einstein - sugeruje to , ze chodzi o innego Einsteina.Tytulami zawsze podpieraja sie ci, ktorzy na nie zasluzyli na tytuly. Odpowiedz Link Zgłoś
rdc31 NOWA RZECZPOSPOLITA 24.10.05, 09:43 Nich zyje brak tolerancji, homofobia, rasizm, zapedy anty-europejskie i Jak mogliscie glosowac na karla?!Przeciez jego obietnice socjalne to czysty populizm, slowa rzucone na wiatr...Czy za kazdym razem, jak to pokazuje nasza historia, musimy zejsc na totalne dno, by moc sie odbic?Problem w tym, ze nigdy nie odbilismy sie wystarczajo, by wyjsc na powierzchnie i ciagle potrzebujemy zasilania z zewnatrz. Tym razem, bedzie jeszcze gorzej, udusimy sie z braku powietrza wolnosci i demokracji, w nacjonalistyczno-populistyczno faszystowskim sosie. A zdychajac bedziemy wystawiac do siebie geby ziejace nienawiscia do tego co inne i nie nasze... Odpowiedz Link Zgłoś
walter_m Polska Rzeczpospolita Ludowa 24.10.05, 09:54 Wygrała opcja Polski nieudaczników życiowych, pasożytów i emerytów. Jak 'przedsiębiorczy'ludzie z PO mogą tworzyć koalicje z 'mnie się mależy' z PiS, moim zdaniem pasuje to tak jak musztarda do dżemu. Jak widać Polska jest rozczenowa, a czym bliżej Rosji tym jest to wyraźniejsze (Ściana wschodnia). Odpowiedz Link Zgłoś
greg2111 Re: Polska Rzeczpospolita Ludowa 24.10.05, 10:03 Kaczyński dobrym prezydentem nie będzie bo był nim właśnie w Warszawie i okazał się bardzo złym. Lustracja dziś to jakby rozliczanie za carat w 1935 roku. Czysty absurd zwłaszcza jak za granicami kują żelazo. Prezydent "nie z plasteliny"? A no był taki co nie odda ni guzika i w tydzień dostał w d... Politykę zagraniczną trzeba prowadzić tak by osiągać cele a nie honor. IV RP ? - dla mnie to raczej II PRL. Usprawnienie i przyśpieszenie rozwoju Polski przez rozliczenie złodziei? Każdy ekonomista powie, że nie ma to znaczenia dla gospodarki liberalnej. W USA w latach 30 gangsterzy kradli na potęgę na czele z ojcem Kennediego a kraj rozwijał się dynamicznie. To w końcu tylko inna akumulacja kapitału. Solidarność społeczna? Argentyna w latach 40 była jednym z najbogatszych państw świata ale przez solidarnościowy czyt. socjalistyczny ekrperyment Perona stała się nędzarzem. Oby analogie nie sprawdzały się. Odpowiedz Link Zgłoś
greg2111 Re: Polska Rzeczpospolita Ludowa 24.10.05, 10:05 Kaczyński dobrym prezydentem nie będzie bo właśnie był nim w Warszawie i okazał się bardzo złym. Lustracja dziś to jakby rozliczanie za carat w 1935 roku. Czysty absurd zwłaszcza jak za granicami kują żelazo. Prezydent "nie z plasteliny"? A no był taki co nie odda ni guzika i w tydzień dostał w d... Politykę zagraniczną trzeba prowadzić tak by osiągać cele a nie honor. IV RP ? - dla mnie to raczej II PRL. Usprawnienie i przyśpieszenie rozwoju Polski przez rozliczenie złodziei? Każdy ekonomista powie, że nie ma to znaczenia dla gospodarki liberalnej. W USA w latach 30 gangsterzy kradli na potęgę na czele z ojcem Kennediego a kraj rozwijał się dynamicznie. To w końcu tylko inna akumulacja kapitału. Solidarność społeczna? Argentyna w latach 40 była jednym z najbogatszych państw świata ale przez solidarnościowy czyt. socjalistyczny ekrperyment Perona stała się nędzarzem. Oby analogie nie sprawdzały się. Odpowiedz Link Zgłoś
marcin.brzezinski Re: Polska Rzeczpospolita Ludowa 24.10.05, 17:38 Życie to nie akumulacja kapitału. Najszczęsliwsi ludzie kapitału nie mają żadnego. Dla wielu ludzi w życiu bardziej od hipotetycznej możlwiości zarobienia kokosów liczy się spokój, godne życie i sprawiedliwość. A jak ktoś będzie chciał robić uczciwy biznes w Polsce to jestem pewien że za rządów Kaczyńskiego będzie miał bardzo dobre ku temu możliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
terenowy_wozik Chłopiec pomnaga matce wgłosowaniu w jednej z wars 24.10.05, 10:04 "Chłopiec pomnaga matce wgłosowaniu w jednej z warszawskich komisji wyborczych Fot. CZAREK SOKOLOWSKI AP" błąd za błędem. wstyd panowie i panie z g.wyborczej. Odpowiedz Link Zgłoś
kaganowski Prosze mnie nie obrazac! 24.10.05, 10:18 Mam PhD z zachodniego (wl. dalekowschodniego, ale z Australii) uniwersytetu, prqcuje jako wykladowca uniwersytecki w UE (nie w PL), a nigdy bym nie glosowal na Tuska. Na Tuska glosowali glownie osobnicy, ktorzy sa podatni na jego goloslowna propagande, nie znajacy zachodu, i nie wiedzacy, czym jest tak na prawde kapitalizm bez zadnej kontroli ze strony panstwa... Odpowiedz Link Zgłoś
machbeata Re: Prosze mnie nie obrazac! 24.10.05, 10:28 a na Kaczynskiego, ci ktorzy zapomnieli jak to bylo za czasow gospodarki planowej i rownania wszystkich w dol Odpowiedz Link Zgłoś