Dodaj do ulubionych

Kto wybrał prezydenta?

• kryster Re: Kto wybrał prezydenta? 24.10.05, 02:22
      kto wybral prezydenta? dobre pytanie wybral polski ciemnogrod razem z radiem
      Maryja i smierdzielem ojcem czerwonym rydzykiem
    • sekuritate Re: Kto wybrał prezydenta? 24.10.05, 02:35
      Ja stąd uciekam do Gabonu. Tam jest normalnie.
      • maciej.sm Re: Kto wybrał prezydenta? 24.10.05, 03:16
        Ja uciekam do Chin papa
    • sekuritate Re: Kto wybrał prezydenta? 24.10.05, 02:52
      Może za miesiąc jeszcze nie, ale za rok, dwa, Kaczory pokażą lwi pazur. A wtedy drżyjcie wszyscy. A najbardziej samoobronowcy i elpeerzy, bo wy oberwiecie po plecach najmocniej :)

www.ciechocinek.biz
    • pompun Re: Kto wybrał prezydenta? 24.10.05, 03:43
      Obeserwuje te wybory z zagraniy i tu wszyscy sie za glowe lapio,jak mozna
      takiego warchola wybrac.

Pozdrowienia

szymon
      • jbzeb Re: Kto wybrał prezydenta? 24.10.05, 04:13
        Przepraszam za ortografie:Show me the money

Duzo postow jest napisanych przez Polakow mieszkajacych zagranica. Osobiscie
        ponad 30 lat. Niestety "ortografia" moze nie najlepsza ale to nie sadze ze jest
        dowodem naszej inteligencji i wyksztalcenia.
        Po tych wyborach inwestuje w Chinach.
        W Polsce nie ma sensu. Cep Cepa Cepem Pogania reinkarnacja

• tygru_mrau A mi jest dziwnie, ciut smutno. Politycy to świnie 24.10.05, 04:33
        Nie wiążę ŻADNYCH nadziei z Lechem Ka. Mam nadzieję, że jestem w błędzie, ale
        niestety - następne 5 lat już wydaje mi się koszmarkiem... Moim zdaniem to
        człowiek małego ducha. Obym się myliła...

A teraz kilka uwag ogólnych, nie do końca mających związek z wyborami
        prezydenckimi.

Poza rozważaniami, który kandydat jest lepszy, miałam cały czas to swędzenie
        umysłu (także podczas wyborów parlamentarnych) - ile ci ludzie chcą dobrego dla
        POLSKI, a ile dla SIEBIE?

Okropne jest to, że w momencie, gdy obejmują swoje stanowiska, tak wielu
        spośród REPREZENTANTÓW SPOŁECZEŃSTWA ma serdecznie w nosie los rodaków i dzieje
        kraju. Chcą się nachapać, nażreć i napić.

Najchętniej podnieśliby nam podatki do poziomu 99%, żeby tylko te ich bryki
        miały zagwarantowane dobre traktowanie, biura poselskie błyszczały marmurami, a
        dzieci bez przeszkód poszły do "elitarnych" prywatnych szkół.

Wiecie, co? RZYGAĆ mi się chce. To smutne, że ludzie, których wybieramy, w
        pewnym momencie s-kur-wia-ją się, a my często po prostu kładziemy uszy po
        sobie. I dalej żyjemy z jakąś tam nadzieją, że będzie lepiej... kiedyś...
        [dla wyjaśnienia - moja kandydatka niestety nie weszła do Sejmu :o(, a wiązałam
        z nią duże nadzieje]

Prowadzę działalność gospodarczą - raz jest dobrze, raz jest gorzej - mój zawód
        fabrycznie ma wpisaną "niepewność ciągłości zleceń".

I teraz boję się - bo mam wrażenie, że Lech Ka bardzo nie lubi drobnych
        przedsiębiorców. Acz nie wiem, czemu nas nie lubi... Grzecznie płacimy podatki,
        a i durny łupieżczy ZUS też płacimy...

Boję się, że w tej Rzeczypospolitej, numer bieżący IVa, będę traktowana nawet
        bardziej per pedes niż do tej pory :o(

I tym "optymistycznym"....
        • roro68 Re: A mi jest dziwnie, ciut smutno. Politycy to ś 24.10.05, 04:44
          A któż Ci powiedział, że Kaczor bardzo nie lubi drobnych przedsiębiorców?!
          Bardzo lubi!
    • harnas2001 Re: Kto wybrał prezydenta? 24.10.05, 04:45
      Dokąd zmierzasz Polsko,dokąd - mój ukochany,biedny,glupi i łatwowierny kraju.
      • melisa-bb Re: Kto wybrał prezydenta? 24.10.05, 18:05
        No widzisz narod nie posluchal tych wspanialych prawdomownych mediow, ktore
        dopieszczaly Tuska robiac za kilka sztabow wyborczych. Ludzie na szczescie
        potrafia odrozniac prawde od manipulacji i klamstwa.Nie wybrali prezydenta
        dajacego sie manipulowac roznym kombinatorom .
    • m.e.n Re: Kto wybrał prezydenta? 24.10.05, 05:11
      „Naród, który mało czyta, mało wie. Naród, który mało wie, podejmuje złe
      decyzje — w domu, na rynku, w sądzie, przy urnach wyborczych. Niewykształcona
      większość może przegłosować wykształconą mniejszość — to bardzo niebezpieczny
      aspekt demokracji”.
      Jim Trelease, autor "Read-Aloud Handbook" (Podręcznik głośnego czytania)

Prawda? Prawda!!!
    • aynur1 i teraz bogobojny wschod bedzie ciagnal nas w dol 24.10.05, 05:31
    • bolekzaja Re: Kto wybrał prezydenta? 24.10.05, 05:46
      Gdzie mi przyjdzie żyć -
      Teraz to tylko otrzymać numer karty zegarowej potwierdzającą moja obowiąkową
      obecność w kościele- i oddawanie część emerytury na kościelne obeliska -
      pomniki - sanktu......
      I rzad i prezydenta wybrała grupa osób nieczytata - niepisata
    • survivor2 Re: Kto wybrał prezydenta? 24.10.05, 06:20
      Wasze wszystkie dotychczasowe chamskie wypowiedzi na forum przemieniły się
      teraz w histeryczny jazgot. Kaczyński wygrał, ponieważ miał ZROWNOWAZONY
      ELEKTORAT (również emocjonalnie, i aby się o tym przekonać wystarczy
      przeanalizować dane statystyczne w rozkładzie głosów miat i wsi oraz ludzi o
      różnym stopniu wykształcenia. Nie da się powiedzieć o Tusku. Albo inaczej - na
      Kaczyńskiego głosowała CALA POLSKA, a na Tuska ci, którzy chcieliby utrzymać
      nadal:
      - wszystkie swoje synekury (elektorat komuchów z PZPR przemalowanych
      obecnie na liberałów spod znaku SLD)
      - dotychczasową władzę skorumpowanych pracowników na wszystkich
      szczeblach
      administracji państwowej reprezentowanej nadal przez byłych pachołków
      Kremla i
      ich rodziny
      - cały swój zagrabiony majątek z ich dawnego prywatnego folwarku zwanego
      POLSKĄ
      (znowu ci co powyżej)
      A także:
      - ofiary propagandowego prania mózgów przez specjalistów i ich uczniów ze
      stalinowskich szkół (na żołdzie ambasady z kraju Białego Niedźwiedzia
      czyniący na
      Forum niezły oszołomski jazgot, któremu podlegają niestety rzesze
      produkujących się
      tu młodych o niemal zupełnym braku znajomości historii własnego kraju)
      - zwykli złodzieje i oszuści wzbogaceni na bezkarnych przekrętach.
      Jednym słowem wszyscy, którzy lękają się nowego oblicza Temidy dawnego ministra
      sprawiedliwości Lecha Kaczyńskiego, nowego prezydenta Polski.
      I stąd ta cala histeria lewaków z gębami pełnymi rzekomej europejskości, te
      wrzaski oburzenia, protest, ze wiocha, ciemnota, nieuctwo, itd., itd. itd..
    • ersi No właśnie k... KTO? 24.10.05, 07:02
      stosownym komentarzem będzie tutaj cytat z pewnego polskiego filmu... "dżizus,
      ku..., ja pier...."
    • nie_rowny Re: Kto wybrał prezydenta? 24.10.05, 07:07
      polhost.net/kaczusia.jpg
      Wszyscy Wielcy Ludzie

byli niskiego wzrostu ,np: Napoleon Bo_Naparte
      • edek47 Po co do Napoleona siegac... 24.10.05, 09:08
        Hitler tez byl kurdupel, chociaz obstawial sie wysokimi nordykami.Kaczorek nie
        jest wysoki, ale to polska ptaszyna.
    • kris_katowice Wieś tańczy i śpiewa - znowu pod butem wieśniaków 24.10.05, 07:10
      Dopuki wieśniacy i inni naiwniacy będą w przwadze, będziemy mieli lewicowe
      władze. Lewica komunistyczna na zmianę z narodowymi socjalistami... Szkoda mi
      mojego kraju... KOLEJNE 10 LAT BIEDY I STAGNACJI GOSPODARCZEJ! CZYŻBY TRZEBA
      UCIEKAC?
      • edek47 Nie musisz uciekac daleko. 24.10.05, 08:59
        Na Bialorusi i w Rosji mozesz sie jeszcze wykazac.
      • kretos Re: Wieś tańczy i śpiewa - znowu pod butem wieśni 24.10.05, 14:30
        Wszystkim komentujacym bym radzil wziasc cos na uspokojenie przed napisaniem swoich postow.

Przestanmy wreszczie pisac o ciemnogrodzie, wiesniakach, itd. Z rozkladu wyraznie widac, ze spora czesc osob z wyzszym wyksztalceniem zaglosowala jednak na Kaczynskiego - ci co pisza o tych wiesniakach chyba nie potrafili kliknac w obrazek przedstawiajacy rozklad glosow lub klikneli i nie potrafili wyciagnac zadnych wnioskow.

A do tych, ktorzy wrzeszcza o nierobach z PGR - zauwazcie ze unia europejska przekazuje ogromne pieniadze dla regionow gorzej rozwinietych - powod jest prosty - biedny region bedzie sie zawsze gorzej rozwijal od bogatego i dystans bedzie sie powiekszal - biedny bedzie biedniejszy, bogaty bedzie mial wiecej.

W skali mikro jest identycznie - mozna powiedziec "dajmy ludziom wedke" - tylko ze jak jestes na bezrobociu lub czasami lapiesz dorywcza prace, lub nawet jak pracujesz, ale za niewolnicza pensje, jak wokol ciebie mieszkaja tacy sami ludzie to niestety ciezko jest rozpoczac wielki biznes. Mala pensja ledwie starcza na zycie, kredytu nie dostaniesz bo masz mala pensje, kolo sie zamyka... Ja na szczescie nie jestem w takiej sytuacji, ale potrafie dostrzec co sie wokol mnie dzieje zamiast pisac "jestem mlody, wyksztalcony, zdolny i dobrze zarabiam"
    • minia1000 smutny dzien. jestem zalamana. 24.10.05, 07:15
      • aptymista RZECZYPOPOLISTA OBOJGA KACZYNSKICH - KOSZMAR TRWA 24.10.05, 07:40
        Widzieliscie?
        Nawet sie fioot nie cieszyl.

A ja przez 5 lat będe chodził ze spuszczoną głową - aby móc zobaczyć Prezydęta
        (od nadęcia).

Spadaj dziadu
        Idol moherowych beretow
      • edek47 Dlaczego ?!!! 24.10.05, 09:39
        Tylko dlatego, ze Tusk jest przystojniejszy od Kaczorka ?!!
    • cassius-clay polska solidarnych? 24.10.05, 08:39
      Cały czas mam wrażenie, że "Polacy solidarni", którzy rzekomo głosowali na
      Kaczyńskiego, to raczej ci, którzy chcą, żeby z nimi się solidaryzować, a sami
      nigdy w życiu nie chieliby się z nikim niczym dzielić... To żadne wyrzeczenie i
      żadna szlachetność popierać taki solidaryzm
      • malaszaramysz Re: polska solidarnych? 24.10.05, 09:16
        Masz dobre wrażenie:-( Chodzi o to,żeby wszyscy klepali biedę. Wtedy będzie
        solidarnie i kaczo:-(
    • krzych.korab Kaczyński zwycięstwo zawdzięcza Tuskowi który 24.10.05, 08:46
      nie potrafił odciąć się od poczynań Miodowicza. Bóg jest. Czasem karze za życia.
      • nie_rowny Re: Kaczyński zwycięstwo zawdzięcza Tuskowi który 24.10.05, 08:52
        atomm 24.10.05, 08:05 + odpowiedz

Kolejne 5 lat stracone...

www.bober.geminus.pl/kaczor.jpg

Do Szwecji nie radze , mieszkam tu ponad 30-ci lat - socjalizm ze nawet
        Czerwona Bialorus blado wyglada , kontrola obywateli via podatki .
    • kurczeblade2 Sukces Tuska 24.10.05, 08:49
      Żeby wygrać wybory w Polsce (w innych niedojrzałych demokracjach też) trzeba
      kłamać, szkalować, składać obietnice bez pokrycia, sprzymierzać się ze swołoczą,
      szukać zwolenników wśród ludzi, którymi się gardzi.
      ----------------------
      www.kurczeblade.pl
      • wojtacki NIE OBRAZAJCIE WYBORCOW KACZYNSKIEGO 24.10.05, 09:09
        TO tez ludzie mlodzi i wyksztalceni w dodatku z wielkich miast(warszawa).
        Nie tylko ciemnota-jak wielu z was twierdzi. Moim zdaniem to wlasnie ciemnota wypisuje takie brednie-typu:Debile za Kaczorem,inteligencja za Tuskiem. BZDURY,BZDURY!!!!!!!!!!Pozdrawiam wszystkich-tych od Tuska też.
        • nie_rowny Re: KACZYNSKI - TUSK 50/50 ... 24.10.05, 09:12
          • nie_rowny Re: KACZYNSKI - TUSK 50/50 ... 24.10.05, 09:13
            .. w Póltusku !!!
      • edek47 Nie placz za TUSKIEM,na wybrancach ludu... 24.10.05, 09:26
        POLSKA MNIEJ STRACILA w przeszlosci, niz na 'intelektualistach'.Pomijam w tym
        rozliczeniu 'wybrancow ludu' przywozonych w ruskich, czerwonych torbach.
    • karlik.h Wygrała mądrość nad arogancją. 24.10.05, 08:55
      • qba581 Re: Wygrała mądrość nad arogancją. 24.10.05, 09:19
        nie wiem czy wygrała mądrość czy arogancja. W polsce są zarówno ci co machają
        widłami, berety (moherowe i inne)ale są i ludzie, którzy sami chcą decydować o
        sobie. Zaden z kandydatów nie pokazał prawie niczego konstruktywnego. Ponadto
        jako mieszkaniec Warszawy nie dostrzegłem w osobie Pana Lecha Kaczyńskiego
        ostoi wolności i przedsiębiorczości więc budowniczy z niego taki sobie. Ponadto
        nie widzę niczego innowacyjnego w machaniu widłami i według mnie droga do
        rozwoju biegnie nieco inaczej. Pozdrawiam wszystkich
        • rdc31 RZECZPOSPOLITA NA DNIE 24.10.05, 09:39
          Nich zyje brak tolerancji, homofobia, rasizm i zapedy anty-europejskie i
          Rzeczpospolita Katolicka! Jak mogliscie glosowac na karla?!Przeciez jego
          obietnice socjalne to czysty populizm, slowa rzucone na wiatr...Czy za kazdym
          razem, jak to pokazuje nasza historia, musimy zejsc na totalne dno, by moc sie
          odbic?Problem w tym, ze nigdy nie odbilismy sie wystarczajo, by wyjsc na
          powierzchnie i ciagle potrzebujemy zasilania z zewnatrz. Tym razem, bedzie
          jeszcze gorzej, udusimy sie z braku powietrza wolnosci i demokracji, w
          nacjonalistyczno-populistyczno faszystowskim sosie. A zdychajac bedziemy
          wystawiac do siebie geby ziejace nienawiscia do tego co inne i nie nasze...
          • edek47 Ta pieprzona ' wolnosc' w twoim rozumieniu juz 24.10.05, 09:46
            raz zgubila Polske.
    • radiomaryja1 spokojnie.... 24.10.05, 09:02
      prezydenta wybrała Polska "C", ale koalicji nic nie grozi, wyraźnie zadowolony i wygłodniały władzy Rokita weźmie wszystko, co mu zaproponują, wprawdzie PO otrzyma skwaśniałe juz konfitury, ale zawsze to cos na pierwsze zagospodarowanie, Tusk będzie wręcz przykładowo współpracował ze swoim zastępcą - Lepperem, odsunie się w cień Panią Hanię, bo nakłapała, chleb posmarowany wprawdzie tylko margaryną, dostanie jego najbliższe otoczenie, a na następne wybory utworzy sie nową partię i wymyśli nowe hasełka, przyszłość widać w pastelowych barwach...
    • rach_ciach Ciekawe ile Gazeta i PO umoczyli na tych wyborach 24.10.05, 09:02
      • davidmors "Lepiej wykształceni" nie cenią tytułu profesora 24.10.05, 09:49
        Napatrzyli się w czasach żydokomuny jak i komu się tytuły profesorskie rozdaje.
        Dla nich profesor nic nie znaczy, moze i słusznie.
        • edek47 Zaden geniusz nie musial sie nigdy popisywac... 24.10.05, 10:12
          tytulami naukowymi.Popatrz jak to glupio wyglada:Prof. dr hab. Albert Einstein -
          sugeruje to , ze chodzi o innego Einsteina.Tytulami zawsze podpieraja sie ci,
          ktorzy na nie zasluzyli na tytuly.
    • rdc31 NOWA RZECZPOSPOLITA 24.10.05, 09:43
      Nich zyje brak tolerancji, homofobia, rasizm, zapedy anty-europejskie i

Jak mogliscie glosowac na karla?!Przeciez jego
      obietnice socjalne to czysty populizm, slowa rzucone na wiatr...Czy za kazdym
      razem, jak to pokazuje nasza historia, musimy zejsc na totalne dno, by moc sie
      odbic?Problem w tym, ze nigdy nie odbilismy sie wystarczajo, by wyjsc na
      powierzchnie i ciagle potrzebujemy zasilania z zewnatrz. Tym razem, bedzie
      jeszcze gorzej, udusimy sie z braku powietrza wolnosci i demokracji, w
      nacjonalistyczno-populistyczno faszystowskim sosie. A zdychajac bedziemy
      wystawiac do siebie geby ziejace nienawiscia do tego co inne i nie nasze...
    • walter_m Polska Rzeczpospolita Ludowa 24.10.05, 09:54
      Wygrała opcja Polski nieudaczników życiowych, pasożytów i emerytów. Jak
      'przedsiębiorczy'ludzie z PO mogą tworzyć koalicje z 'mnie się mależy' z PiS,
      moim zdaniem pasuje to tak jak musztarda do dżemu. Jak widać Polska jest
      rozczenowa, a czym bliżej Rosji tym jest to wyraźniejsze (Ściana wschodnia).
      • greg2111 Re: Polska Rzeczpospolita Ludowa 24.10.05, 10:03
        Kaczyński dobrym prezydentem nie będzie bo był nim właśnie w Warszawie i okazał
        się bardzo złym. Lustracja dziś to jakby rozliczanie za carat w 1935 roku.
        Czysty absurd zwłaszcza jak za granicami kują żelazo. Prezydent "nie z
        plasteliny"? A no był taki co nie odda ni guzika i w tydzień dostał w d...
        Politykę
        zagraniczną trzeba prowadzić tak by osiągać cele a nie honor. IV RP ? - dla
        mnie to raczej II PRL. Usprawnienie i przyśpieszenie rozwoju Polski przez
        rozliczenie złodziei? Każdy ekonomista powie, że nie ma to znaczenia dla
        gospodarki liberalnej. W USA w latach 30 gangsterzy kradli na potęgę na czele z
        ojcem Kennediego a kraj rozwijał się dynamicznie. To w końcu tylko inna
        akumulacja kapitału. Solidarność społeczna? Argentyna w latach 40 była
        jednym z najbogatszych państw świata ale przez solidarnościowy czyt.
        socjalistyczny ekrperyment
        Perona stała się nędzarzem. Oby analogie nie sprawdzały się.
      • greg2111 Re: Polska Rzeczpospolita Ludowa 24.10.05, 10:05
        Kaczyński dobrym prezydentem nie będzie bo właśnie był nim w Warszawie i
        okazał się bardzo złym. Lustracja dziś to jakby rozliczanie za carat w 1935
        roku. Czysty absurd zwłaszcza jak za granicami kują żelazo. Prezydent "nie z
        plasteliny"? A no był taki co nie odda ni guzika i w tydzień dostał w d...
        Politykę zagraniczną trzeba prowadzić tak by osiągać cele a nie honor. IV RP ? -
        dla mnie to raczej II PRL. Usprawnienie i przyśpieszenie rozwoju Polski przez
        rozliczenie złodziei? Każdy ekonomista powie, że nie ma to znaczenia dla
        gospodarki liberalnej. W USA w latach 30 gangsterzy kradli na potęgę na czele z
        ojcem Kennediego a kraj rozwijał się dynamicznie. To w końcu tylko inna
        akumulacja kapitału. Solidarność społeczna? Argentyna w latach 40 była
        jednym z najbogatszych państw świata ale przez solidarnościowy czyt.
        socjalistyczny ekrperyment Perona stała się nędzarzem. Oby analogie nie
        sprawdzały się.
        • marcin.brzezinski Re: Polska Rzeczpospolita Ludowa 24.10.05, 17:38
          Życie to nie akumulacja kapitału.
          Najszczęsliwsi ludzie kapitału nie mają żadnego.
          Dla wielu ludzi w życiu bardziej od hipotetycznej możlwiości zarobienia kokosów
          liczy się spokój, godne życie i sprawiedliwość.
          A jak ktoś będzie chciał robić uczciwy biznes w Polsce to jestem pewien że za
          rządów Kaczyńskiego będzie miał bardzo dobre ku temu możliwości.
    • hotrod404 najpierw wybić esbeków! potem gospodarka!!! 24.10.05, 10:01
    • insite co glupiemu po rozumie, jak z niego nie korzysta? 24.10.05, 10:04
    • terenowy_wozik Chłopiec pomnaga matce wgłosowaniu w jednej z wars 24.10.05, 10:04
      "Chłopiec pomnaga matce wgłosowaniu w jednej z warszawskich komisji wyborczych
      Fot. CZAREK SOKOLOWSKI AP"

błąd za błędem.
      wstyd panowie i panie z g.wyborczej.
    • kaganowski Prosze mnie nie obrazac! 24.10.05, 10:18
      Mam PhD z zachodniego (wl. dalekowschodniego, ale z Australii) uniwersytetu,
      prqcuje jako wykladowca uniwersytecki w UE (nie w PL), a nigdy bym nie glosowal
      na Tuska. Na Tuska glosowali glownie osobnicy, ktorzy sa podatni na jego
      goloslowna propagande, nie znajacy zachodu, i nie wiedzacy, czym jest tak na
      prawde kapitalizm bez zadnej kontroli ze strony panstwa...
      • machbeata Re: Prosze mnie nie obrazac! 24.10.05, 10:28
        a na Kaczynskiego, ci ktorzy zapomnieli jak to bylo za czasow gospodarki
        planowej i rownania wszystkich w dol

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka