slft 24.10.05, 17:05 Polacy wybrali wartości takie jak solidarność, humanizm i socjał czyli wartości chrześcijańskie i bliższe człowiekowi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
a.adas Re: Polacy są za zdrowym socjałem a nie liberaliz 24.10.05, 17:07 A teraz powiedz mi skąd Polacy wezmą pieniadze na ten zdrowy socjal? Może czas zacząć się po chrześciajńsku modlić o złoża ropy czy gazu pod Warszawą? Odpowiedz Link Zgłoś
slft Re: Polacy są za zdrowym socjałem a nie liberaliz 24.10.05, 17:12 Trzeba między innymi przyjrzeć się wielu milionom które przeciekają przez palce i nikt za to nie jest rozliczany. Odpowiedz Link Zgłoś
a.adas Re: Polacy są za zdrowym socjałem a nie liberaliz 24.10.05, 17:13 I zrobią to ludzie Leppera w zarządach KRUSu albo Orlenu? Odpowiedz Link Zgłoś
slft Re: Polacy są za zdrowym socjałem a nie liberaliz 24.10.05, 17:15 Koalicja będzie PIS i PO. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Polacy są za zdrowym socjałem a nie liberaliz 24.10.05, 17:17 Od Ukraincow nalezy sie uczyc www.bbc.co.uk/polish/business/story/2005/10/051024_kryworizstal_mittal.shtml Odpowiedz Link Zgłoś
jacekm22 Re: Polacy są za zdrowym socjałem a nie liberaliz 24.10.05, 17:55 Koalicji NIE BEDZIE ( takiej !! ) Zdrowy socjal :-))))) dobre !!!! to chyba istnieje tylko w Twej glowie.... Odpowiedz Link Zgłoś
slft Re: Polacy są za zdrowym socjałem a nie liberaliz 24.10.05, 18:00 jacekm22 napisał: > Koalicji NIE BEDZIE ( takiej !! ) > Zdrowy socjal :-))))) dobre !!!! to chyba istnieje tylko w Twej glowie.... Wiele wskazuje na to że jednak będzie taka koalicja.Bądź większym optymistą. Odpowiedz Link Zgłoś
bebe255 Re: Polacy są za zdrowym socjałem a nie liberaliz 24.10.05, 17:18 Polacy wybrali socjalizm w pełnym tego slowa znaczeniu, a większosc z nich nie wie, co to znaczy liberalizm Odpowiedz Link Zgłoś
paul_78 Re: Polacy są za zdrowym socjałem a nie liberaliz 24.10.05, 17:20 "zdrowy socjał" to pojęcie wewnętrznie sprzeczne. Odpowiedz Link Zgłoś
slft Re: Polacy są za zdrowym socjałem a nie liberaliz 24.10.05, 17:34 Od liberalizmu świat się nie zaczął i na nim się nie skończy.Należy rozwijać się cywilizacyjnie(ewolucyjnie) i szukać bardziej postępowych rozwiązań egzystencjonalnych dla ludzkości w czym wielką rolę do odegrania ma nauka wiedza a także postępowe i awangardowe myślenie. Odpowiedz Link Zgłoś
bleman Re: Polacy są za zdrowym socjałem a nie liberaliz 24.10.05, 18:39 Własnie od liberalizmu swiat sie zaczal, liberalizm jest zgodny z natura : konkurencja!! szukać bardziej postępowych rozwiązań > egzystencjonalnych dla ludzkości w czym wielką rolę do odegrania ma nauka > wiedza a także postępowe i awangardowe myślenie. Znaczy sie postepowe na zasadzie "Janosikowania" bo tym jest socjalizm!! Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Coś takiego jak "zdrowy socjał" nie istnieje 24.10.05, 17:30 Coś takiego jak "zdrowy socjał" nie istnieje. Spotkać to można sporadycznie w Finlandii lub Norwegii, ale nie w Polsce gdzie przeważa ciemnogród i wyborcy Kaczo-Leppera. Odpowiedz Link Zgłoś
slft Re: Coś takiego jak "zdrowy socjał" nie istnieje 24.10.05, 17:37 Zatem wielki czas zacząć coś robić zamiast patrzeć na Norwegię czy Finlandię. Odpowiedz Link Zgłoś
a.adas Re: Coś takiego jak "zdrowy socjał" nie istnieje 24.10.05, 17:52 Tyle, że Norwegia ma ropę, a Finlandia Nokię. I nie muszą sprzątać po 45 latach gospodarczego odcięcia od swiata (nawet jeśli cały Zachód obawiał się "finlandyzacji"). Ot, różnica:) Odpowiedz Link Zgłoś
slft Re: Coś takiego jak "zdrowy socjał" nie istnieje 24.10.05, 17:57 Złej tanecznicy...Zamiast mówić że coś się nie uda lepiej coś robić. Odpowiedz Link Zgłoś
jacekm22 Re: Coś takiego jak "zdrowy socjał" nie istnieje 24.10.05, 17:58 Ciemnogrod zaglosuje na kazdego kto obieca wiecej .... Dopoki nie wymra kolejne 2 pokolenia , to Polska wciaz bedzie sprawdzala wyzszosc kapitalizmu nad socjalizmem ..... Odpowiedz Link Zgłoś
slft Re: Coś takiego jak "zdrowy socjał" nie istnieje 24.10.05, 18:03 jacekm22 napisał: > Ciemnogrod zaglosuje na kazdego kto obieca wiecej .... > Dopoki nie wymra kolejne 2 pokolenia , to Polska wciaz bedzie sprawdzala > wyzszosc kapitalizmu nad socjalizmem ..... Świat cały czas ewouluje a wraz z nim także ustroje bowiem nic nie trwa wiecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm HUMANIZM???? 24.10.05, 18:42 a jakie są elementy humanizmu w programie PiS. Tam jest głównie katolicki socjalizm, czy raczej mocny etatyzm - który się nigdzie nie sprawdził. Odpowiedz Link Zgłoś