Dodaj do ulubionych

Polacy są za zdrowym socjałem a nie liberalizmem

24.10.05, 17:05
Polacy wybrali wartości takie jak solidarność, humanizm i socjał czyli
wartości chrześcijańskie i bliższe człowiekowi.
Obserwuj wątek
    • a.adas Re: Polacy są za zdrowym socjałem a nie liberaliz 24.10.05, 17:07
      A teraz powiedz mi skąd Polacy wezmą pieniadze na ten zdrowy socjal?
      Może czas zacząć się po chrześciajńsku modlić o złoża ropy czy gazu pod
      Warszawą?
      • slft Re: Polacy są za zdrowym socjałem a nie liberaliz 24.10.05, 17:12
        Trzeba między innymi przyjrzeć się wielu milionom które przeciekają przez palce
        i nikt za to nie jest rozliczany.
        • a.adas Re: Polacy są za zdrowym socjałem a nie liberaliz 24.10.05, 17:13
          I zrobią to ludzie Leppera w zarządach KRUSu albo Orlenu?
          • slft Re: Polacy są za zdrowym socjałem a nie liberaliz 24.10.05, 17:15
            Koalicja będzie PIS i PO.
            • pies_na_czarnych Re: Polacy są za zdrowym socjałem a nie liberaliz 24.10.05, 17:17
              Od Ukraincow nalezy sie uczyc
              www.bbc.co.uk/polish/business/story/2005/10/051024_kryworizstal_mittal.shtml
            • jacekm22 Re: Polacy są za zdrowym socjałem a nie liberaliz 24.10.05, 17:55
              Koalicji NIE BEDZIE ( takiej !! )
              Zdrowy socjal :-))))) dobre !!!! to chyba istnieje tylko w Twej glowie....
              • slft Re: Polacy są za zdrowym socjałem a nie liberaliz 24.10.05, 18:00
                jacekm22 napisał:

> Koalicji NIE BEDZIE ( takiej !! )
                > Zdrowy socjal :-))))) dobre !!!! to chyba istnieje tylko w Twej glowie....
                Wiele wskazuje na to że jednak będzie taka koalicja.Bądź większym optymistą.
    • bebe255 Re: Polacy są za zdrowym socjałem a nie liberaliz 24.10.05, 17:18
      Polacy wybrali socjalizm w pełnym tego slowa znaczeniu, a większosc z nich nie
      wie, co to znaczy liberalizm
    • paul_78 Re: Polacy są za zdrowym socjałem a nie liberaliz 24.10.05, 17:20
      "zdrowy socjał" to pojęcie wewnętrznie sprzeczne.
      • slft Re: Polacy są za zdrowym socjałem a nie liberaliz 24.10.05, 17:34
        Od liberalizmu świat się nie zaczął i na nim się nie skończy.Należy rozwijać
        się cywilizacyjnie(ewolucyjnie) i szukać bardziej postępowych rozwiązań
        egzystencjonalnych dla ludzkości w czym wielką rolę do odegrania ma nauka
        wiedza a także postępowe i awangardowe myślenie.
        • bleman Re: Polacy są za zdrowym socjałem a nie liberaliz 24.10.05, 18:39
          Własnie od liberalizmu swiat sie zaczal, liberalizm jest zgodny z natura :
          konkurencja!!

szukać bardziej postępowych rozwiązań
          > egzystencjonalnych dla ludzkości w czym wielką rolę do odegrania ma nauka
          > wiedza a także postępowe i awangardowe myślenie.

Znaczy sie postepowe na zasadzie "Janosikowania" bo tym jest socjalizm!!
    • junkier Coś takiego jak "zdrowy socjał" nie istnieje 24.10.05, 17:30
      Coś takiego jak "zdrowy socjał" nie istnieje. Spotkać to można sporadycznie w
      Finlandii lub Norwegii, ale nie w Polsce gdzie przeważa ciemnogród i wyborcy
      Kaczo-Leppera.
      • slft Re: Coś takiego jak "zdrowy socjał" nie istnieje 24.10.05, 17:37
        Zatem wielki czas zacząć coś robić zamiast patrzeć na Norwegię czy Finlandię.
        • a.adas Re: Coś takiego jak "zdrowy socjał" nie istnieje 24.10.05, 17:52
          Tyle, że Norwegia ma ropę, a Finlandia Nokię. I nie muszą sprzątać po 45 latach
          gospodarczego odcięcia od swiata (nawet jeśli cały Zachód obawiał
          się "finlandyzacji"). Ot, różnica:)
          • slft Re: Coś takiego jak "zdrowy socjał" nie istnieje 24.10.05, 17:57
            Złej tanecznicy...Zamiast mówić że coś się nie uda lepiej coś robić.
      • jacekm22 Re: Coś takiego jak "zdrowy socjał" nie istnieje 24.10.05, 17:58
        Ciemnogrod zaglosuje na kazdego kto obieca wiecej ....
        Dopoki nie wymra kolejne 2 pokolenia , to Polska wciaz bedzie sprawdzala
        wyzszosc kapitalizmu nad socjalizmem .....
        • slft Re: Coś takiego jak "zdrowy socjał" nie istnieje 24.10.05, 18:03
          jacekm22 napisał:

> Ciemnogrod zaglosuje na kazdego kto obieca wiecej ....
          > Dopoki nie wymra kolejne 2 pokolenia , to Polska wciaz bedzie sprawdzala
          > wyzszosc kapitalizmu nad socjalizmem .....
          Świat cały czas ewouluje a wraz z nim także ustroje bowiem nic nie trwa
          wiecznie.
    • elfhelm HUMANIZM???? 24.10.05, 18:42
      a jakie są elementy humanizmu w programie PiS.
      Tam jest głównie katolicki socjalizm, czy raczej mocny etatyzm - który się
      nigdzie nie sprawdził.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka