Dodaj do ulubionych

Lustracja w uczelniach

03.11.05, 17:41
Autorom nowej Ustawy o Szkolnictwie Wyzszym do spółki z rzadem Belki udało
się bardzo dobrze ujaić podnoszone przez środowisko młodych pracowników nauki
propozycje lustracji w uczelniach i instytucjach naukowych. Ciekawe, co na to
rzad PiS?
Obserwuj wątek
    • andrzej105 Re: Lustracja w uczelniach 03.11.05, 18:22
      pis jest przeciwny lustracji profesorów i księży. :)))
      • bladatwarz To PiS byl za lustracja rektorow, dziekanow 03.11.05, 18:34
        i zniesieniem habilitacji!
        Przeciwko sitwie czerwonych profesorow, przywilejom ,,kryminalnych'' organizacji
        pseudonaukowych, ktore wedlug klucza dopuszczaly do koryta swoich (czerwonych) i
        oganialy nieswoich.
        • pro.filutek1 Re: To PiS byl za lustracja rektorow, dziekanow 03.11.05, 18:37
          I według klucza majątkowego niestety.
          • bladatwarz ???????????????? 03.11.05, 19:11
            Wyjasnij o co Ci chodzi, bo nie rozumiem tego skrotu myslowego!
            • pro.filutek1 Re: ???????????????? 03.11.05, 19:17
              Wiem. Sorry. Mam niedowład z lenistwa. :)
              Sitwa jest nie tylko ideologiczna ale też majatkowo-biznesowa.
              Mozesz być tępakiem byle kasa była, zostaniesz naukowcem.
              • bladatwarz Ale to w propozycji PIS 03.11.05, 19:37
                nie przejdzie!
      • ratlerek2 Re: Lustracja w uczelniach 04.11.05, 17:01
        andrzej105 napisał:

> pis jest przeciwny lustracji profesorów i księży. :)))

Dlaczego ?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • pies_na_czarnych Re: Lustracja w uczelniach 03.11.05, 18:29
      ratlerek2 napisał:

> Autorom nowej Ustawy o Szkolnictwie Wyzszym do spółki z rzadem Belki udało
      > się bardzo dobrze ujaić podnoszone przez środowisko młodych pracowników nauki
      > propozycje lustracji w uczelniach i instytucjach naukowych. Ciekawe, co na to
      > rzad PiS?

Wszystkie stare pierniki na emeryture! Rzad zaplaci!
    • bladatwarz PiS mialo duzo lepsza ustawe o szkolnictwie wyzszy 03.11.05, 18:32
      Mam nadzieje, ze uwala te stolzmanowska wersje i wprowadza natychmiast swoja!
      • kropekuk A czy polski doktorat nadal ma robic za europejski 03.11.05, 18:39
        MAGISTERIUM? Bo jak dotad, to najwieksze osiagniecie MEN:)))
        • bladatwarz Re: A czy polski doktorat nadal ma robic za europ 03.11.05, 18:48
          Kropekuk Ty to masz pojecie o stopniach naukowych.
          Nasi doktorzy to w podobno ,,Twoim UK'' sa tytulowani profesorami uczelni.
          Doktoraty na Oxfordzie nie odbiegaja poziomem od polskich doktoratow.
          Powiedzialabym nawet, ze za niektore to doktoranci z Anglii w Polsce by
          doktoratu nie dostali. Podobnie jest z magisterium.
          Przyhamuj troche kolego, bo chyba masz dyplom z jakiejs podrzednej uczelni w UK,
          podobno robisz doktorat w Oxfordzie, ale to jest taka sama prawda jak to, ze
          Franz Maurer strzelal do papieza*.

* To cytat mojego znajomego. Fani Psow wiedza o co chodzi.
          • kropekuk Ja mowie nie o poziomie, ale PRAWIE: tylko wasz 03.11.05, 18:53
            rzad przesral sprawe w brytyjskim NARIC: polskie dr liczy sie jak tutejsze MA:)
            • bladatwarz Co to ma do rzeczy 03.11.05, 19:04
              Karta Bolonska obowiazuje.
              Jaki Ty maly jestes kropekuk!
              • kropekuk [...] 03.11.05, 19:08
                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                • kropekuk [...] 03.11.05, 19:14
                  • bladatwarz Gdzies mam Twoje bajdurzenia 03.11.05, 19:25
                    Karta Bolonska obowiazuje rowniez UK.
                    A Wasi magsitranci z wielu dziedzin nie dorastaja polskim do piet!
                    • kropekuk Rownie NIE OBOWIAZUJE jak Pakt Euro i 03.11.05, 19:27
                      Traktat z Schengen - do pazdziernika 2000 nie obowiazyla nawet w calosci
                      Europejska Karta Praw Czlowieka. Postkomuna STARA UNIE chce uczyc? Buhahaha!!
                    • kropekuk Irlandia takoz, poza Paktem Euro:))) Ale to juz 03.11.05, 19:28
                      drobiazg, bo kraj maly, Polakow niewielka ilosc:)))
                • bladatwarz NIe bede dzwonic do nikogo! 03.11.05, 19:27
                  To Wasi profesorowie beda sie musieli podciagnac do poziomiu europejskiego!
                  NIe wystarczy magisterium z Oxford, Cambridge i LE (och, Londynczycy kochaja
                  LSE). Pieniadze sie skoncza!
                  :)))))))))))))))
                  • kropekuk Ja cie tylko i innych Polakow ostrzegam: nowy MEN 03.11.05, 19:30
                    powinien renegocjowac te dyskryminujace Polakow warunki. A barana, co to kiedys
                    podpisal mozecie sobie nawet rozliczac - zasluzyl:)
        • bladatwarz Pilnuj koryta, bo profesorskie koryto jest 03.11.05, 18:49
          przebogate.
          MOcodawcy z Agory o tym wiedza.
          Stad masz wytyczne kolego!
          • kropekuk Doktorat Oxfordu dawno mam na lapie. U nas 03.11.05, 18:58
            jest sie doktorantem zazwyczaj do trzydziestki:)))) Niemniej po polskim mgr
            mozna pisac brytyjski doktorat, ale to wg. porozumienia miedzy uczelniami, nie
            zas miedzy MINISTERSTWAMI. A ow przedziwny system obniza Polakom (i tylko
            Polakom, nawet ruskie "kandydaty" za doktorow moga robic) szanse na awans
            zawodowy za granica.BO I POLSKI MGR TO LICENCJAT, BA. I tyle.
            • bladatwarz Bzdety tu wypisujesz!!!! 03.11.05, 19:05
              Poczytaj sobie dyrektywy UE.
              Szkoda na Ciebie czasu, bo widac masz wiedze WYBIÓRCZĄ. Tradycyjnie!
              • kropekuk [...] 03.11.05, 19:09
                • bladatwarz Masz Ty w glowie mozg? Kropkuuk? 03.11.05, 19:22
                  Karta Bolonska reguluje sprawy szkolnictwa!
                  Doucz sie, ze Scengen dotyczy innych spraw.

Brak slow.
                  I jak tu rozmwiac, jak kropek uk raz m,owi o ruchu bezwizowym i clach, a raz o
                  szkolnictwie.
                  Biedna GABRYSIA vel kropek uk.
                  Przestana jej placic procenty z tjh AGORY!
                  :)))))))))))))))))
                  • kropekuk UK nie podpisala ZADNEJ z tych umow. Nie 03.11.05, 19:25
                    podpisala takze Paktu Euro:))) To tylko POLAK MUSI; duze kraje - jak chca:))))
                    • bladatwarz No to niech sie UK buja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 03.11.05, 19:36
                      Teraz Austria dyktuje warunki.
                      Pretensje UK poszly na smietnik!!!!
                      Historii dodam!!!
                      • kropekuk Buhahaha! BLADA jako oredowniczka Unii... 03.11.05, 19:37
                        Buhahaha!!! Buhahaha!!
                        • ratlerek2 a ja tylko o lustracje pytałem 04.11.05, 16:31
                          i co sie narobiło?!
                          • bladatwarz Re: a ja tylko o lustracje pytałem 04.11.05, 16:43
                            :))))))))))

Pieniacz z ,,Anglii'' prosto w W-wy robi rozrobe!
                            To nie ja, to on.
                            :))))))))))))))
      • kaczkadziwaczka7 Re: PiS mialo duzo lepsza ustawe o szkolnictwie w 03.11.05, 18:53
        dlaczego Kwasniewskiego nazywasz nazwiskiem nie jego? Czyzbys miala powod ? Jaka
        to zasada toba kieruje? Hitlera zasada czystosci rasowej. Dlaczego ludzie
        zmieniaja nazwiska? Moze sie boja sasiadow? Czyja to wina? Moze sasiadow?
        • bladatwarz Normalni ludzie nie zmieniaja nazwisk z powodow po 03.11.05, 18:55
          politycznych.
          Czyzby nazwisko Stolzman bylo przeklenstwem?
          Z jakich powodow zmienili nazwisko?
          Mordowali Polakow? Wsadzali ich do wiezienia? Tylko troszke torturowali?
          • kaczkadziwaczka7 Re: Normalni ludzie nie zmieniaja nazwisk z powod 03.11.05, 18:59
            udowodnij kogo Kwasniewski zamordowal i czy nie urodzil sie jako Kwasniewski. W
            CYWILIZOWANYCH krajach, gdzie nie bylo Jedwabnych i pogromow kieleckich, Zydzi
            maja zydowsko-brzmiace nazwiska. Dlaczego?
          • kropekuk Nie, mieli BLADA malpe za sasiadke:))) 03.11.05, 18:59

• bladatwarz Antysemita to czlowiek nielubiany przez zydow 03.11.05, 19:03
              Wiesz, ze to moja definicja.
              NIe prowokuj, bo wiecej ludzi sie dowie o bestialstwach Salomona Morela (1300
              osob w PRL-U !!! i jeszcze kanalia bierze pieniadze z polskiego ZUS); w
              Brzostowicy, Koniuchach czy tej wywloki Wolinskiej, co sie ukrywa w UK.
    • kaczkadziwaczka7 nowa fala szpiclowania wzajemnego potrzebna w kraj 03.11.05, 18:50
      komuna juz w niepamiec idzie. czas odswierzyc doswiadczenia i sprawnosci. Polacy
      lubia donosic na siebie i patrzec jak brat idzie na dno?
      • bladatwarz E... tam Polacy to madry i zacny narod 03.11.05, 19:07
        Obronil sie przed JUDEOPOLONIA.
        To sukces.
        Innym sie nie udalo.
        • kropekuk [...] 03.11.05, 19:10
          • bladatwarz To jest problematyczne, ale 03.11.05, 19:12
            nie do odkrecenia!!!!!!!!!!!
            Buahahahhahahahahaha
    • homosovieticus Rzad PiS już UNIEWAŻNIŁ dochtoraty Bratka i 04.11.05, 17:05
      Wartburga4.
      Obaj Panowie, pod zmienionymi nickami, wystepuja teraz także i w cyrku gdzie
      biją konie.
      • ratlerek2 Re: Rzad PiS już UNIEWAŻNIŁ dochtoraty Bratka i 06.11.05, 16:58
        homosovieticus napisał:

> Wartburga4.
        > Obaj Panowie, pod zmienionymi nickami, wystepuja teraz także i w cyrku gdzie
        > biją konie.

O czym (o kim) piszesz?
        • kropekuk Nie przejmuj sie - to wariat :) n/t 06.11.05, 16:59

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka