bebe3 09.11.05, 07:46 Mały sondaż. Ile wynosi KRUS? W realu nie znalazłam osoby która zna odpowiedź na to pytanie:( Wszyscy dziwili się gdy słyszeli odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
po_godzinach Re: KRUS ile wynosi ? 09.11.05, 07:54 Składka na ubezpieczenie emerytalno-rentowe I kwartał - 168,80 zł II kwartał - 168,80 zł III kwartał - 168,80 zł IV kwartał - 168,80 zł Składka na ubezpieczenie wypadkowe, chorobowe i macierzyńskie I kwartał - 60,00 zł II kwartał - 60,00 zł III kwartał - 72,00 zł IV kwartał - 72,00 zł sama się zdziwiłam) składka obszarników ziemskich ) Odpowiedz Link Zgłoś
bebe3 Re: KRUS ile wynosi ? 09.11.05, 07:58 Wychodzi 80 zł na miesiąc ! z te pieniądze rolnik i jego rodzina jest ubezpieczony. Ma opieką lekarską , zniżkę na lekarstwa i emeryturę Dlaczego nasz ZuS to min 660 zł na miesiąc? Co to my jesteśmy inni? Mamy inne żołądki? Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: KRUS ile wynosi ? 09.11.05, 08:00 jestesmy "inni", bo nie mamy dośc silnego lobby, aby to zmienić oni mają, bo Polska wciąz jest krajem chłopskim w wielkiej części Odpowiedz Link Zgłoś
6nine9 Re: KRUS ile wynosi ? 09.11.05, 09:00 KRUS to skandal. Ale placimy nie tylko na rolnikow. U mnie w firmie na wysokim stanowsku finansowym byl facet, ktory kosil minimum 20.000 zł miesięcznie, ale mial dom z paroma (dosłownie) hektarami łąki - zarejestrowal dzialanosc rolną i płacił wszystkiego 100 zł do KRUSu. I jeszcze mowil ze zastanawia się czy ubiegać się o doplaty z Unii. Odpowiedz Link Zgłoś
jasiuf Na tym polega debilizm ulg i zwolnień 09.11.05, 11:24 6nine9 napisał: > KRUS to skandal. Ale placimy nie tylko na rolnikow. U mnie w firmie na wysokim > stanowsku finansowym byl facet, ktory kosil minimum 20.000 zł miesięcznie, ale > mial dom z paroma (dosłownie) hektarami łąki - zarejestrowal dzialanosc rolną > i płacił wszystkiego 100 zł do KRUSu. I jeszcze mowil ze zastanawia się czy > ubiegać się o doplaty z Unii. lansowany przez socjalistów z PiS, So, LPR i PSL. Każda ulga która ma niby pomóc najuboższym w pierwszym rzedzie zostanie wykorzystana przez najlepiej sytuowanych. Wszystkie pomysły PiS na "ożywienie" gospodarki i "zmniejszenie" bezrobocia posłużą tylko jako pretekst do wyciągnięcia państwowej kasy. Ale spraw nie posunie to do przodu ani o cal. Bo i nie o to tym zaprzańcom chodzi. Ich jedynym celem jest zaistnienie w mediach. Zgiełk propagandowy i dęte przemowy. Odpowiedz Link Zgłoś
gieroy_asfalta Re: KRUS ile wynosi ? 09.11.05, 10:39 na tym polega sprawiedliwość społeczna i Polska solidarna Odpowiedz Link Zgłoś