Dodaj do ulubionych

Nie ma zgody na Marsz Równości

• xkya Realistycznie - Nie ma żadnych szans... 19.11.05, 10:42
      Realistycznie rzecz biorac, homoseksualni mają dodatkowe prawa w 3 krajach na
      ok 250 krajów na świecie. Zatem jest to temat marginalny.
      Gdyby połowa krajów takie prawa Wam przyznała, to wtedy można by uznać, że
      temat na całym świecie jest rzeczywiście istotny, przynajmniej wart dyskuscji
      także w naszym kręgu kulturowym.
      Ponieważ tak nie jest, więc będąc realistą, osobiście nie widzę żadnych szans
      na jakiąkolwiek modyfikacje naszego prawa w tym zakresie.
      Przeżywanie pierwszych lat wolności w Polsce po 1989r, dla wielu stało się
      rzeczą bardzo trudną, gdyż słowo wolność kojarzy im się niesłusznie z tym, że
      wszystko wolno.
      W związku z tym, przez ostatnie 16 lat, trafia do nas tak wiele takich
      poważnych problemów wolnościowych jak "mistrzostwa świata - ilu mężczyzn
      wytrzyma jedna pani w 8 godzin", czy powyższy problem.
      Dla gazeciarzy, polityków i forumowiczów - istny raj.
      Jednym z przejawów tego zjawiska są również "parady równości", choć te słowo
      bardzo często, w zależności od sytuacji zamieniane jest na "marsz". "Marsz"
      uważany jest zwykle za formę protestu, "parada" natomiast ma całkiem inne
      znaczenie. Faktem jest, że zaczyna się od "parady" a konczy się ledwie
      na "marszu".
      Nadużywa się również słowa tolerancja, które normalnie oznacza "ledwie
      znoszenie" kogoś, czegoś lub jakiegoś zachowania. Tutaj mamy do czynienia z
      używaniem tego słowa jako wytrycha w celu wymuszenia "akceptacji".
      Prawda jest taka, że "tolerancja" jest, natomiast "akceptacji" nie ma i długo
      nie będzie.
      Jeżeli natomiast chodzi o prawo, to zwykle reguluje ono te sprawy, które są
      doskonale znane i takiej regulacji wymagają.
      Zwykle jest również tak, że gdy pojawiają się nowe zjawiska, to musi upłynąć
      trochę czasu by je również uregulować.
      Ten problem jednak regulacji nie wymaga. Obecne prawo jest wystarczające, by
      nie wydawać zezwoleń na tego typu "parady".
      Dlaczego ?
      Owe "parady" w naszym społeczeństwie wywołują zdecydowany sprzeciw, a to
      zupełnie wystaczy, by taka "parada" przekształciła się w uliczną burdę, a tego
      nie chcemy.
      Homoseksualni zdają się nie rozumieć, że ich "publiczne paradowanie" wzbudza u
      innych zdecydowany protest.
      Jeżeli ktoś usiłuje płynąć pod silny prąd, to jesgo starania są z góry skazane
      na porażkę.
      Tak właśnie, jako realista widzę ten problem.
      Pozdrawiam wszystkich

• shygay Re: Realistycznie - Nie ma żadnych szans... 19.11.05, 10:51
        Ciekawi mnie tylko, ile krajów na początku epoki emancypacji kobiet, pozwoliło płci pięknej na głosowanie? Możesz napisać coś na ten temat? Albo lepiej... W ilu krajach rygorystycznuie przestrzega się zakazu tortur? W ilu prześladuje się innowierców? W ilu krajach panuje bieda? Może na podstawie tych liczb uda nam się określić, który z tematów jest wart naszej uwagi.
        • xkya Re: Realistycznie - Nie ma żadnych szans... 19.11.05, 11:02
          shygay napisał:

> Ciekawi mnie tylko, ile krajów na początku epoki emancypacji kobiet,
          pozwoliło
          > płci pięknej na głosowanie? Możesz napisać coś na ten temat? Albo lepiej... W
          i
          > lu krajach rygorystycznuie przestrzega się zakazu tortur? W ilu prześladuje
          się
          > innowierców? W ilu krajach panuje bieda? Może na podstawie tych liczb uda
          nam
          > się określić, który z tematów jest wart naszej uwagi.
          >

No widzisz. W dobie wolności masz wolny dostęp do wiedzy i zaspokajania własnej
          ciekawości. Korzystasz z internetu, wiec możesz odszukać sobie takie informacje
          i analizować je do woli jeżeli ten temat Cię ciekami.
          Ja oczywiście mógłbym, ale nie uważam by takie moje opracowanie wzbudziłoby
          chęć podyskutowania na temat np. "biedy", gdy pod ręką jest taki rarytas
          jak "parada". Z pewnością Ty również chętniej podyskutujesz o "paradzie" a nie
          o "biedzie". Czy się mylę?
          Forumowicze spierają się zwykle o tematy kontrowersyjne. Ten temat takim jest.
      • kaisy7 Re: Realistycznie - Nie ma żadnych szans... 19.11.05, 12:21
        bardzo rzeczowa i wyważona analiza. pzdr
      • kosciol.mlodziezy.psychicznej Re: Realistycznie - Nie ma żadnych szans... 19.11.05, 14:34
        A w ilu krajach uznaje sie i refunduje in vitro? Mimo znacznej ich liczby rząd
        katolickiej IV Rzeczpopapranej jest przeciw tej metodzie. Liczba krajów nie ma
        wię nic do rzeczy.
        • xkya Re: Realistycznie - Nie ma żadnych szans... 19.11.05, 15:17
          Napisałeś:
          "Liczba krajów nie ma wię nic do rzeczy."

To Twoja opinia. Moja jest inna.
          Jeżeli natomiast uważasz, że są szanse na wprowadzenie takich zmian w naszym
          prawie, to napisz kiedy Twoim zdaniem to nastąpi

Pozdro
    • swistak336 nie ma prarady homoseksualistów??? 19.11.05, 10:47
      I dobrze..... jakoś mnie to nie martwi.
      • mg2005 Kulczyk - krypto-gejem? )) 19.11.05, 10:55
        Ten 'uczciwy inaczej' biznesmen sponsoruje tę homo-imprezę
        i użyczył na jej potrzeby swoj "Stary Browar".
        • shygay Re: Kulczyk - krypto-gejem? )) 19.11.05, 11:01
          Poza tematem:
          mg2000 czy nie jesteś czasem uczestnikiem forum www.polityka.org.pl ?
          • mg2005 Re: Kulczyk - krypto-gejem? )) 19.11.05, 11:30
            shygay napisał:

> Poza tematem:
            > mg2000 czy nie jesteś czasem uczestnikiem forum www.polityka.org.pl ?
            >

Nie, a dlaczego? Ktoś sie podszywa pod mój 'nick'? ))
            • shygay Nie 19.11.05, 11:38
              Na tym forum istnieje użytkownik "mg", który ma bardzo podobne poglądy. Przynajmniej w sprawie homoseksualistów. Ale to tylko przypadek.
    • katolik_polski1 [...] 19.11.05, 11:04
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • tomxp Re: POL TYSIACA PRZECIWKO POLSCE !!!! 19.11.05, 11:24
        czy ty katoliku polski , jestes polska i w imieniu jej w s z y s t k i c h
        obywateli sie wypowiadasz?
        z jakiegoz to mianowicie powodu, kto ciebie upowaznil do tego?

udaj sie po porade, poczytaj, mister normalnosci pirwszej dekady XXI wieku
    • gekon1979 histeryczny wrzask teczowej hordy, jest teraz 19.11.05, 11:40
      slaby(o wiele slabszy niz w wypadku Warszawy)
      powod jest banalny - pogoda
      golodupca ten zakaz jest na reke, popiszcza jak im zle, ale ciesza sie, ze nie beda musieli isc w zimno, jak im nakazuja ich szaleni przywodcy
      pada, wieje, zimno, golodupca nie chce sie, i daltego slychac tylko leciutkie piski
      • shygay Re: histeryczny wrzask teczowej hordy, jest teraz 19.11.05, 11:42
        Witaj gekonku :)
    • abombka to może od razu kogoś ukamieniować 19.11.05, 11:44
      no to może lepiej wyjdźmy z Rydzykiem i MW i porzucajmy kamieniami i przy
      okazji odbędzie się następna zbiurka na nowego maybacha, bo ten pewnie się już
      zużył panu dyrektorowi?
    • silesius.monachijski Komus zaczynaja mylic sie proporcje 19.11.05, 11:50
      Czy nie zauwazyliscie wszyscy, ze GW od prawie tygodnia zajmuje sie tematem
      demonstracji 500 osob w Poznaniu, i to tylko dlatego, ze to sa homoseksualisci?
      Czy to jeszce jest powazna gazeta, ktora zupelnie pogubila proporcje? I jakaz
      to wielka krzywda sie tym homoseksualistom w Polsce dzieje? Ktos ich
      przesladuje? Sa zamykanie w iezieniach? Bici? Nie maja swoich klubow i miejsc
      schadzek? Nie, nic zlego im sie nie dzieje (gdyby cos takiego mialo miejsce, to
      GW oczywiscie 3 tygodnie by o tym donosila). Wiec o co chodzi? O to, ze
      prezydent duzego miasta - podajac calkiem rozsadne racje po temu - nie godzi
      sie na kolejna hucpe, ktorej organizacja kosztowalaby miasto pieniadze
      (chociazby ochrona policyjna demonstracji). Czy heteroseksualisci tez maja
      zaczac demonstrowac i urzadzac parady rownosci (a powinni, bo w niektorych
      krajach lepiej traktuje sie gejow niz heteroseksualnych: np. przy zwolnieniach
      z pracy, heteroseksualny nie ma sie jak bronic, zas gej zawsze moze powiedziec,
      ze to forma dyskryminacji, i wtedy zaczyna sie cyrk; czytalem juz o kilku
      przypadkach w Niemczech, Anglii i Francji). A o co chodzi GW? Nie ma
      ciekawszych tematow, jak ta gejowska parada w Poznaniu i IPN-owski "pas cnoty"
      dla Walesy? Drodzy redaktorzy GW: robicie sie coraz bardziej smieszni. Naprawde
      • shygay Nie czytaj! 19.11.05, 11:52

• tomxp Re: Nie czytaj! 19.11.05, 11:56
          to takie proste..... (?)
        • silesius.monachijski Re: Nie czytaj! 19.11.05, 12:46
          Hmm, sjygay, mysle ze a.michnik nie bylby zadowolony z tego, gdyby wszyscy
          katolicy (ktorych ty wraz z carlitonem i werterem tak wulgarnie i prymitywnie
          opluwasz na forum), i przeciwnicy gejowskich fanaberii z demonstracjami na
          koszt panstwa, przestali czytac i kupowac gw; z pieniedzy kupujacych gw gejow i
          ich poplecznikow michnik by nie wyzyl; a zreszta: Twoj post zachecil mnie do
          skierowania apelu do wszystkich, ktorym chamska i prymitywna kampania gw w
          ostatnim czasie przeciwko PiS-owi, RM i na rzecz PO i gejow, juz powoli
          wszytskim mozliwymi czesciami ciala wychodzi: przestancie kupowac GW (ja juz
          tego dawno nie robie); kupujcie Rzepe, Nasz Dziennik, wszystko, co nie jest
          biznesowo powiazane z Agora; moze wtedy naucza sie moresu, i powroca do
          rzetelnego dziennikarstwa, a nie prymitywnej, antyklerykalnej i antypolskiej
          propagandy. Jestem przekonany, ze jedyna wartosc, ktora dla redakcji gw cos
          znaczy, to wartosc pieniadza; pozbawmy ich tej wartosci, to moze otworza im sie
          oczy na inne, wazne dla narodu i panstwa, wartosci

shygay napisał:

>
          >
      • bikej5 silesius monachijski nie lubi GW,..bo pisze o 19.11.05, 12:31
        problemach gejów w zaściankowej POlsce-toteż polecam inne tytuly,nikt cię TU nie trzyma siłą
        • silesius.monachijski Re: silesius monachijski nie lubi GW,..bo pisze o 19.11.05, 13:27
          zle zrozumiales/-as: ja tylko wzywam do bojkotu kupowania GW! poczytac w necie?
          prosze bardzo; bycie na forum? alez tak! ale GW powinni kupowac przede
          wszytskim ci, o ktorych potrzeby GW tak szczegolnie sie troszczy, depczac przy
          okazji odczucia i poglady innych (czyli tzw. wiekszosci); wiec niech ta
          mniejszosc doplaca Agorze do interesu, a my sobie chetnie poczytamy i
          pokomentujemy (mysle, ze gosci nie wyrzucicie, bo jak mawiaja: "gosc w dom, Bog
          w dom"); raz jeszcze wzywam heteroseksualna wiekszosc, majaca dosc prymitywnej
          propagandy GW na rzecz gejow, do nie kupowania GW, ani tez jej mutanta "nowego
          dnia"; czy musimy byc koniecznie masochistami, i placic za to, zeby inni, w
          wulgarny i prymitywny sposob nas obrazali? zastanowcie sie; szkoda tak latwo
          wyrzucanych pieniedzy;

bikej5 napisała:

> problemach gejów w zaściankowej POlsce-toteż polecam inne tytuly,nikt cię TU
          ni
          > e trzyma siłą
          • bikej5 Re: silesius monachijski nie lubi GW,..bo pisze o 19.11.05, 13:34
            a czym to ty czujesz się obrazony? ,tym że nie wszyscy są tacy jak ty???Może zapomniałeś ale jast takie slowo jak tolerancja-polecam slownik jez pol.
            • silesius.monachijski Re: silesius monachijski nie lubi GW,..bo pisze o 19.11.05, 13:51
              poczytaj sobie znakomity esej prof. Ryszarda Legutki o tolerancji; tolerancja
              to nic innego, jak tani chwyt perswazyjny, majacy zmusic ludzi o przeciwnych
              pogladach do uznania racji tych, ktorzy ciagle o tej tolerancji krzycza;
              nawolujac ciagle do tzw. tolerancji chcielibyscie spacyfikowac poglady tych,
              ktorzy sie calkowicie z wami nie zgadzaja; a czynicie to ze wsparciem tuby
              propagandowej, czyli GW; wniosek prosty: sami sobie placcie za reklame waszych
              pogladow

bikej5 napisała:

> a czym to ty czujesz się obrazony? ,tym że nie wszyscy są tacy jak ty???Może
              za
              > pomniałeś ale jast takie slowo jak tolerancja-polecam slownik jez pol.
              • bikej5 Re: silesius monachijski nie lubi GW,..bo pisze o 19.11.05, 13:58
                znam nazwisko i dlatego nie przeczytam,Wiesz, to,ze jesteśmy INNI mi w oóle nie przeszkadza, bo sznuję wolnóść do wyrażania swoich poglądów ...a także postaw- w życiu seksualnym również:))) Wiecej luzu !!!!
                • silesius.monachijski Re: silesius monachijski nie lubi GW,..bo pisze o 19.11.05, 14:12
                  apel o wiecej luzu jest calkiem sensowny; zaadresuj go ale najpierw do tych
                  wszystkich, ktorzy szczegolna przyjemnosc odczuwaja, opluwajac Kosciol,
                  wyzywajac ksiezy od pedalow i pedofilow, itd., itp. Sam wiesz, ilu
                  takich "nawiedzonych" antyklerykalow na tym forum grasuje; chcialbym jedynie
                  tym wszystkim opluwaczom przypomniec (a sam zadnym ksiedzem nie jestem), ze
                  gdyby nie postawa ludzi Kosciola w Polsce, w tym takich postaci, jak
                  kardynalowie: Hlond, Sapieha, Wyszynski, Kominek, czy wreszcie Wojtyla, trudno
                  byloby w komunie obronic choc resztki wolnosci (zrszta z azylu koscielnego
                  korzystali wtedy wszyscy: i Michnik i Kurob i Bratkowski, czyli osoby
                  niewierzace). Nikt nikogo nie chce przekonywac do zmiany pogladow, czy uznania
                  prawd wiary. Ale: troche kultury moznaby oczekiwac; aha: o. Rydzyk prowadzil w
                  latach 80-tych znakomite Duszpasterstwo Akademickie na "Gorce" w Krakowie,
                  gdzie i wieczory peozji Stachury sie odbywaly, koncerty, ciekawe prelekcje,
                  gdzie na powielaczu - zorganizowanym prze o. Rydzyka - wiele drukowano (nie
                  tylko kazania i pisma koscielne), i gdzie organizowano - mimo szykan sb-ecji -
                  wyjazdy na europejskie spotkania mlodych z taize, ktorych organizacja
                  przypominala prawdziwy horror. Wiemcos o tym, wiec - nawet jesli nie wszytsko
                  mi odpowiada, co obecnie robi i mowi o. Rydzyk - to ma napewno wieksze zaslugi
                  dla sprawy wolnosci slowa, niz np. panstwo: Niemiec, Biedron, Graff...itd., itp.

bikej5 napisała:

> znam nazwisko i dlatego nie przeczytam,Wiesz, to,ze jesteśmy INNI mi w oóle
                  nie
                  > przeszkadza, bo sznuję wolnóść do wyrażania swoich poglądów ...a także
                  postaw-
                  > w życiu seksualnym również:))) Wiecej luzu !!!!
                  • silesius.monachijski A tak na marginesie 19.11.05, 14:15
                    Niektore wypociny antyklerykalnych krzykaczy na forum trudno mi okreslic
                    inaczej jak pseudointelektualna masturbacje

silesius.monachijski napisał:

> apel o wiecej luzu jest calkiem sensowny; zaadresuj go ale najpierw do tych
                    > wszystkich, ktorzy szczegolna przyjemnosc odczuwaja, opluwajac Kosciol,
                    > wyzywajac ksiezy od pedalow i pedofilow, itd., itp. Sam wiesz, ilu
                    > takich "nawiedzonych" antyklerykalow na tym forum grasuje; chcialbym jedynie
                    > tym wszystkim opluwaczom przypomniec (a sam zadnym ksiedzem nie jestem), ze
                    > gdyby nie postawa ludzi Kosciola w Polsce, w tym takich postaci, jak
                    > kardynalowie: Hlond, Sapieha, Wyszynski, Kominek, czy wreszcie Wojtyla,
                    trudno
                    > byloby w komunie obronic choc resztki wolnosci (zrszta z azylu koscielnego
                    > korzystali wtedy wszyscy: i Michnik i Kurob i Bratkowski, czyli osoby
                    > niewierzace). Nikt nikogo nie chce przekonywac do zmiany pogladow, czy
                    uznania
                    > prawd wiary. Ale: troche kultury moznaby oczekiwac; aha: o. Rydzyk prowadzil
                    w
                    > latach 80-tych znakomite Duszpasterstwo Akademickie na "Gorce" w Krakowie,
                    > gdzie i wieczory peozji Stachury sie odbywaly, koncerty, ciekawe prelekcje,
                    > gdzie na powielaczu - zorganizowanym prze o. Rydzyka - wiele drukowano (nie
                    > tylko kazania i pisma koscielne), i gdzie organizowano - mimo szykan sb-ecji -

> wyjazdy na europejskie spotkania mlodych z taize, ktorych organizacja
                    > przypominala prawdziwy horror. Wiemcos o tym, wiec - nawet jesli nie wszytsko
                    > mi odpowiada, co obecnie robi i mowi o. Rydzyk - to ma napewno wieksze
                    zaslugi
                    > dla sprawy wolnosci slowa, niz np. panstwo: Niemiec, Biedron, Graff...itd.,
                    itp
                    > .
                    >
                    > bikej5 napisała:
                    >
                    > > znam nazwisko i dlatego nie przeczytam,Wiesz, to,ze jesteśmy INNI mi w oó
                    > le
                    > nie
                    > > przeszkadza, bo sznuję wolnóść do wyrażania swoich poglądów ...a także
                    > postaw-
                    > > w życiu seksualnym również:))) Wiecej luzu !!!!
                  • bikej5 Re: silesius monachijski nie lubi GW,..bo pisze o 19.11.05, 14:23
                    wszystko to pięknie opisaleś;zwlaszcza ojca Rydzyka i jego szlachetną dzialalność w l.80...Nie akceptuję jednak postawy kościola, który ma mi mówić co jest dobre a co zle...a homoseksualizm nazywa chorobą..to obraża moją inteligencję.
                    a rydzyk???obecnie jest żałosną figurą...
                    • silesius.monachijski Re: silesius monachijski nie lubi GW,..bo pisze o 19.11.05, 14:30
                      dla Ciebie moze Rydzyk, zas dla mnie (i nie tylko dla mnie: ostatnio wielu
                      ciekawych ludzi otwarcie o tym mowi) najbardziej zalosna postacia w III RP jest
                      Michnik. a poza tym male sprostowanie: Kosciol nie zwalcza - o ile mi wiadomo -
                      sklonnosci homoseksualnych, a jedynie praktyki, czyli wspolzycie seksualne. Co
                      do kwestii, czy homoseksualizm jest choroba, czy nie, to nie tylko Kosciol
                      uwaza go za chorobe; homoseksualizm przestal byc uznawany przez amerykanskie
                      stowarzyszenie psychologow i psychiatrow za chorobe w wyniku glosowania, a nie
                      w wyniku przedstawienia niezbitych dowodow przeczacych tezie, iz jest to
                      choroba; zreszta, w samym internecie znajdziesz dostatecznie duzo linkow (mam
                      na mysli opracowania naukowe), ktore w racjonalny sposob
                      uzasadniaja "nienormalnosc" homoseksualizmu;

bikej5 napisała:

> wszystko to pięknie opisaleś;zwlaszcza ojca Rydzyka i jego szlachetną
                      dzialalno
                      > ść w l.80...Nie akceptuję jednak postawy kościola, który ma mi mówić co jest
                      do
                      > bre a co zle...a homoseksualizm nazywa chorobą..to obraża moją inteligencję.
                      > a rydzyk???obecnie jest żałosną figurą...
                      • bikej5 Re: silesius monachijski nie lubi GW,..bo pisze o 19.11.05, 14:43
                        nienormalność homoseksualizmu'....no nie .i jeszcze udowodnione naukowo...a co to jest 'normalność'??????Brak tolerancji, tendencyjne oceny...ksenofobia,rasizm
                        mam kontynuowac???
                        Michnika jest WIELKĄ POSTACIĄ-i nic na to nie poradzisz- na szczęście.
                        mimo wszystko,pozdrawiam
                        • silesius.monachijski Re: silesius monachijski nie lubi GW,..bo pisze o 19.11.05, 14:46
                          tez pozdrawiam; a jednak czasy Ci sie troche pomylily: michnik BYL wielka
                          postacia; ostatnio prezentuje - takze na lamach GW - histeryczne konwulsje
                          czlowieka, do ktorego powoli dociera swiadamosc, ze nie tylko jego czas, ale i
                          on sam sie skonczyl

bikej5 napisała:

> nienormalność homoseksualizmu'....no nie .i jeszcze udowodnione naukowo...a
                          co
                          > to jest 'normalność'??????Brak tolerancji, tendencyjne
                          oceny...ksenofobia,rasiz
                          > m
                          > mam kontynuowac???
                          > Michnika jest WIELKĄ POSTACIĄ-i nic na to nie poradzisz- na szczęście.
                          > mimo wszystko,pozdrawiam
    • hanauma zakazac ruchu samochodow 19.11.05, 12:09
      czyli w sytuacji, gdy bedzie burza z piorunami i ulewny deszcz, prezydent
      Grobelny bedzie zakazywal wychodzenia z domu, bo nie bedzie w stanie zapewnic
      wszystkim odpowiedniej ochrony przed deszczem, a nie daj Boze, piorun jeszcze
      uderzy.

nieszczesliwy kraj. byle sie utrzymac przy wladzy idioci powiedza, ze lepper
      jest autorytetem, a rydzyk zasluguje na najwyzsze odznaczenia.
      Grobelny wydawal sie dotad rozsadnym czlowiekiem, a tu taka niespodzianka. Ktos
      mu cos powiedzial w cztery oczy?
      • shygay Biskup 19.11.05, 12:13

• gekon1979 Re: Biskup 19.11.05, 12:17
          nadjedzie fala oczyszczenia
          i zmiecie w Polsce wszelkich wariatow, od teczowej barbari po czarna holote!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          • no_one2 Parada odrzutow zlewaczalej Europy 19.11.05, 12:33
            Odkladajac na bok ten nedzna parade. Czy naprawde Wy tolerancyjni nie znacie
            innych argumentow niz Radio Maryja? Odmienione tu przez wszystkie przypadki, czy
            tekst o tym radiu publikuje Polityka w niezbedniku inteligenta? A moze Wyborcza ?
            Jakie to latwe i przyjemne,oczywiscie mega dowcipne.

A poza tym co to za marsz rownosci i tolerancji? Hipokryzje organizatorow juz w
            zeszlym roku pokazal Koliber. W zeszlym roku nie slyszalem zadnego hasla o
            tolerancji. Raczej jechanie po kosciele i przeciwnikach politycznych. Uczestnicy
            marszu to przede wszystkim mlodziez ktorej nie wyszlo i paru aktywistow ktorzy
            jeszcze na cos licza plus banda ludzi ktorzy homoseksualizm wyniesli do rangi
            swietosci.
            • gekon1979 Re: Parada odrzutow zlewaczalej Europy 19.11.05, 12:40
              za tym co napisales
              stoja srodowiska, ktore ja nazywam teczowa horda
              to wszelekiej masci lewacy, anarchisci
              sek w tym, ze homoseksualizm wykorzystuja do swojej gry politycznej
              ostatnio z rozbawieniem obserwowalem larum jakie powstalo, gdy zostal odstrzelony jeden wrobel, ktory rozwali domino
              zieloni zrobili z tego sprawe na poziomie polowan na foki, lub wieloryby
              jeden wroble, a co, organizatorzy zaczynali impreze od oddania holdu ptakowi
              to sa ludzie ktorzy nie maja nic do powiedzenia wartosciowego, ale musza szalec, bo z tego zyja, a ze sa swietni w socjotechnikach to ich piski trafiaja do co poniektorych
    • kayakto boshhh..... 19.11.05, 12:59
      w warszawie na szczescie policja zachowala sie odpowiedzialnie, zobaczymy poznan...

---
      medycyna, samochody, warsaw...
    • carlitos35 Panie Prezydencie: "Gej Twoim Bratem !" 19.11.05, 13:37
      Deklaracja z całym szacunkiem. I nie pierwszy raz.-
      • bio.mum Re: Panie Prezydencie: "Gej Twoim Bratem !" 19.11.05, 13:45
        Dzień dobry. Ale nie zapominaj, że brat jest gejem biernym;) Tacy to nawet
        według brata Lecha mogą wychodzić z domu. Ich wyobrażnię przekracza to, że są
        na tym świecie również czynni, którzy nie widzą żadnych powodów, żeby mieli
        hamować swoją seksualność. Jak ksiądz nie pobłogosławi, to nawet para hetero
        kochająca się przed ślubem, to para wyuzdanych zboczeńców. Tylko im jest wiele
        łatwiej wybaczyć, z tego prostego powodu, że tych drugich jest ogrom. I jakby
        kler wszystkich potępił kościoły wyludniły by się totalnie. A tak hipokryzja
        kwitnie w najlepsze. Ten co daje wafelka i ten co go łyka są
        usatysfakcjonowani. Obydwaj w poczuciu dobrze spełnionego obowiązku rozchodza
        się do swoich kwater i tak do następnej niedzieli.
        • katolik_polski1 Re: Panie Prezydencie: "Gej Twoim Bratem !" 19.11.05, 14:01
          Sie ma !Bardzo ciekawe teorie wymyslasz.
          To poczatki paranoi !
          BI MUM !
        • carlitos35 Re: Panie Prezydencie: "Gej Twoim Bratem !" 19.11.05, 15:39
          Dzień dobry. I ci - z rozpływającym się w ustach smakiem wafelka, po powrocie
          siadają przy klawiaturze (najczęściej nie fortepianu ... ach !) i sączą
          zaszczepione w sobie natchnienie. I nic sie z niczym nie kłóci. Czy w
          lokalnej zgrodzie, czy na szczycie szczytów.-
          Z pozdrowieniem - J.

> Dzień dobry. Ale nie zapominaj, że brat jest gejem biernym;) Tacy to nawet
          > według brata Lecha mogą wychodzić z domu. Ich wyobrażnię przekracza to, że są
          > na tym świecie również czynni, którzy nie widzą żadnych powodów, żeby mieli
          > hamować swoją seksualność. Jak ksiądz nie pobłogosławi, to nawet para hetero
          > kochająca się przed ślubem, to para wyuzdanych zboczeńców. Tylko im jest
          wiele
          > łatwiej wybaczyć, z tego prostego powodu, że tych drugich jest ogrom. I jakby
          > kler wszystkich potępił kościoły wyludniły by się totalnie. A tak hipokryzja
          > kwitnie w najlepsze. Ten co daje wafelka i ten co go łyka są
          > usatysfakcjonowani. Obydwaj w poczuciu dobrze spełnionego obowiązku rozchodza
          > się do swoich kwater i tak do następnej niedzieli.
          • carlitos35 Droga B.M. - 19.11.05, 15:49
            Już - w uniesieniu - miałem napisać parę zyczliwych słów pod adresem GW, czyli
            gospodarza, że taki temat porusza i daje mozliwość wypowiedzi (tym samym
            ukazuje skalę i obszar problemu przecząc tym, którzy - tuz o krok /choć z
            daleka.../- chcieliby twierdzic że go nie ma) i chciałem to zapisac na nowej,
            aktualnej stronie, poswięconej bieżącym zajściom w Poznaniu i ... okazuje sie,
            ża ja tam nie mam - technicznie - wstępu. Wręcz pojawia się napis "Ośla
            ławka". Ach czym sobie mogłem zasłuzyc na nią i u kogo ? Jak sądzisz ? Mój
            tut. staż jest b. krótki...-
    • jurwal Jak marsz Lesbijek i gejów można nazwać równością 19.11.05, 14:16
      Dlaczego ludzie o innych niż normalne skłonnosciach seksualnych mówią, że to
      marsz równości. To jest manifestacja innych upodoban. Nie mam nic przeciw tym
      ludziom, ale nie można tego rozpowszechniać. Jestem gotow ich bronić gdy zostana
      zaatakowani ale jestem też gotów zaatakować gdy będą mi chcieli narzucać swoją
      wolę. Ja, zwykły hetero też mam prawa i chcę je mieć nadal. Gdy widzę gejów
      naprwdę zbiera mi się na wymioty. Nic na to nie poradzę. Nie mam zamiaru
      tłumaczyć sobie, że pieszczący się mężczyźni to normalne. Troszkę inne mam
      zdanie gdy widzę ładne dziewczyny sprawiający sobie seksualne przyjemności.
      Chcę pozostać przy swoich odczuciach i nie życzę sobie, aby ktoś wmawiał mi, że
      nie jestem nowoczesny a nawet wsteczny. Od kochania sie dwóch mężczyzn czy
      kobiet nie powstanie nic. Wychowywanie dzieci przez tych ludzi prowadzi do
      katastrofalnych skutków za kilka lat. Jeśli nasza cywilizacja ma istnieć to
      musimy słuchan natury a nie wynaturzeń.
      • silesius.monachijski Re: Jak marsz Lesbijek i gejów można nazwać równo 19.11.05, 14:24
        masz w 100 % racje, ale na tym forum nie masz szans; za chwile zacznie cie
        kasac cala horda "kochajacych inaczej", "prorokow tolerancji" i zwyczajnych,
        prymitywnych do szpiku kosci antyklerykalow; oni zawsze po takich tekstach jak
        Twoj, dostaja ataku histerii.
        .
        Pozdrawiam

tez normalny heteroseksualny

jurwal napisał:

> Dlaczego ludzie o innych niż normalne skłonnosciach seksualnych mówią, że to
        > marsz równości. To jest manifestacja innych upodoban. Nie mam nic przeciw tym
        > ludziom, ale nie można tego rozpowszechniać. Jestem gotow ich bronić gdy
        zostan
        > a
        > zaatakowani ale jestem też gotów zaatakować gdy będą mi chcieli narzucać swoją
        > wolę. Ja, zwykły hetero też mam prawa i chcę je mieć nadal. Gdy widzę gejów
        > naprwdę zbiera mi się na wymioty. Nic na to nie poradzę. Nie mam zamiaru
        > tłumaczyć sobie, że pieszczący się mężczyźni to normalne. Troszkę inne mam
        > zdanie gdy widzę ładne dziewczyny sprawiający sobie seksualne przyjemności.
        > Chcę pozostać przy swoich odczuciach i nie życzę sobie, aby ktoś wmawiał mi,
        że
        > nie jestem nowoczesny a nawet wsteczny. Od kochania sie dwóch mężczyzn czy
        > kobiet nie powstanie nic. Wychowywanie dzieci przez tych ludzi prowadzi do
        > katastrofalnych skutków za kilka lat. Jeśli nasza cywilizacja ma istnieć to
        > musimy słuchan natury a nie wynaturzeń.
      • shygay [...] 19.11.05, 14:26
        • gekon1979 nadejdzie obronca i oczysci Polske z teczy i 19.11.05, 14:38
          czerni, jak w tej piosence

Down he rode from the hills where he was born
          With sword and shield and baatle axe in hand
          Young and strong he was the chosen one
          To lead the armies and to defend his land
          The day had come to kill the intruders
          By the shore, the enemies now stand

odin guide my sword
          and i'll slay the enemy
          odin guide my sword
          to eternal victory

Strenghtened by the words of his own father:
          Son, you must be merciless and brave!
          Never let them take an inch of land,
          No, he'd never let his family be raped
          Never let them march upon his fields,
          No, he's never let his people be enslaved

odin guide my sword
          and i'll slay the enemy
          odin guide my sword
          to eternal victory

Thor of might now throws his hammer in wrath
          Thunder roar the lightning strikes the sky
          Now the battle rages into chaos
          Blood is running strong and the valkyries fly
          Finally the defender stands victorious
          And Vlahalla awaits for the brave who died
      • shygay Jestes chory 19.11.05, 14:39
        Jesteś chory, a wymioty to psychosomatyczne objawy Twojej fobii. Idź do lekarza. Mój homoseksualizm nie stanowi problemu, to Ty go stwarzasz.
      • carlitos35 Ależ jurwalu ! Nikt niczego nie wmawia ! 19.11.05, 15:55
        Trochę pracy nad własną percepcją. Nikt niczego nie wmawia, nie pyszni się i
        do niczego nie namawia. Ktoś ma potrzebę powiedzieć, że istnieje; ŻE
        ISTNIEJE. Bo ma taka potrzebę i ma do tego prawo. Uzasadnia to bardzo jasno.
        Trzeba umiec się tylko - zyczliwie - wsłuchać. Kościół katolicki zapewnia, że
        służy swoją najlepszą wolą i pomocą! Może tam powinieneś się zwrócić... ?
    • katolik_polski1 NIE UFAJ KOLEGO W DEKLARACJE HOMOSEKSUALNEGO 19.11.05, 14:33
      Mowia o tolerancji,demokracji a mysla tylko o jednym!
      Dlatego zakaz wykonywania zawodu nauczyciela
      czy wychowawcy w przedszkolu dla homoseksualistow !
      • shygay Re: NIE UFAJ KOLEGO W DEKLARACJE HOMOSEKSUALNEGO 19.11.05, 14:38
        Chyba jesteś śmieszny! Jeśli tak się stanie, to nawet ja z umiarkowanego, nastawionego na dyskusję, stanę się bardziej radykalny. Mam nadzieję, że nie tylko ja.
        • katolik_polski1 Re: NIE UFAJ KOLEGO W DEKLARACJE HOMOSEKSUALNEGO 19.11.05, 14:42
          shygay napisał:

> Chyba jesteś śmieszny! Jeśli tak się stanie, to nawet ja z umiarkowanego,
          nasta
          > wionego na dyskusję, stanę się bardziej radykalny. Mam nadzieję, że nie tylko
          j
          > a.
          +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
          Grozisz Polsce ?
          Powinienes dziekowac ,ze jeszcze zyjesz.

>
        • angelo73 NIE UFAJ W DEKLARACJE LUDZI W CZARNYCH MUNDURACH ! 19.11.05, 14:44
          ZAKAZ WSTEPU KSIĘŻY, MUŁŁÓW, KOMIWOJAŻERÓW ORAZ INNYCH AGTATORÓW DO SZKÓŁ
          PUBLICZNYCH !!! WARA OD MOICH DZIECI !!!
          • silesius.monachijski Re: NIE UFAJ W DEKLARACJE LUDZI W CZARNYCH MUNDUR 19.11.05, 14:50
            co za problem: zaloz osbie szkole prywatna czy spoleczna, i oplacaj
            nauczycieli, ktorzy np. - zamiast religii - beda nauczali
            antyklerykalna "etyke"; tylko dlaczego wiekszosc wierzacych podatnikow ma
            finansowac twoje fanaberie? sam sobie je sfinansuj

angelo73 napisał:

> ZAKAZ WSTEPU KSIĘŻY, MUŁŁÓW, KOMIWOJAŻERÓW ORAZ INNYCH AGTATORÓW DO SZKÓŁ
            > PUBLICZNYCH !!! WARA OD MOICH DZIECI !!!
            • angelo73 Re: NIE UFAJ W DEKLARACJE LUDZI W CZARNYCH MUNDUR 19.11.05, 14:59
              1. Oczywiście że moje dzieci chodzą do szkoły prywatnej. Niestety w Polsce mało
              kogo stać na szkołę prywatną.
              2. ETYKA, mój drogi, nie jest antyklerykalną nauką.
              3. Przypuszczam ze nie spotkałeś się z problemem dzieci które nie chodzą na
              religię w szkole. Więc nie wiesz jakie niesie to ze sobą problemy. Zwłaszcza w
              małych miasteczkach.
              • silesius.monachijski Re: NIE UFAJ W DEKLARACJE LUDZI W CZARNYCH MUNDUR 19.11.05, 15:11
                Oczywiscie, ze etyka jest czesci starej i szacownje filozofii; w stosunku do
                waszego srodowiska uzywam terminu "etyka" w cudzyslowiu, bo trudno te
                prymitywne i antyklerykalne pyskówki, zawsze okraszone wulgaryzmami, na serio
                traktowac jako poglady naukowe (a etyka jest nauka);
                .
                co do dyskryminacji dzieci ze wzgledow swiatopogladowych, to z tego co widze i
                slysze, to jest raczej odwrotnie: dzieci czy mlodziez, przyznajace sie do
                regularnych praktyk religijnych sa wysmiewane i izolowane w grupie rowiesnikow;

angelo73 napisał:

> 1. Oczywiście że moje dzieci chodzą do szkoły prywatnej. Niestety w Polsce
                mało
                >
                > kogo stać na szkołę prywatną.
                > 2. ETYKA, mój drogi, nie jest antyklerykalną nauką.
                > 3. Przypuszczam ze nie spotkałeś się z problemem dzieci które nie chodzą na
                > religię w szkole. Więc nie wiesz jakie niesie to ze sobą problemy. Zwłaszcza
                w
                > małych miasteczkach.
                • angelo73 Re: NIE UFAJ W DEKLARACJE LUDZI W CZARNYCH MUNDUR 19.11.05, 15:24

> Oczywiscie, ze etyka jest czesci starej i szacownje filozofii; w stosunku do
                  > waszego srodowiska uzywam terminu "etyka" w cudzyslowiu, bo trudno te
                  > prymitywne i antyklerykalne pyskówki, zawsze okraszone wulgaryzmami, na serio
                  > traktowac jako poglady naukowe (a etyka jest nauka);
                  > .
                  > co do dyskryminacji dzieci ze wzgledow swiatopogladowych, to z tego co widze
                  i
                  > slysze, to jest raczej odwrotnie: dzieci czy mlodziez, przyznajace sie do
                  > regularnych praktyk religijnych sa wysmiewane i izolowane w grupie
                  rowiesnikow;
                  >
                  >
                  > angelo73 napisał:
                  >
                  > > 1. Oczywiście że moje dzieci chodzą do szkoły prywatnej. Niestety w Polsc
                  > e
                  > mało
                  > >
                  > > kogo stać na szkołę prywatną.
                  > > 2. ETYKA, mój drogi, nie jest antyklerykalną nauką.
                  > > 3. Przypuszczam ze nie spotkałeś się z problemem dzieci które nie chodzą
                  > na
                  > > religię w szkole. Więc nie wiesz jakie niesie to ze sobą problemy. Zwłasz
                  > cza
                  > w
                  > > małych miasteczkach.

Dzięki z kulturalną odpowiedż.
                  Tutaj samj przyznaję Ci rację. Sam uczęszczałem w szkole na lekcje religii
                  jeszcze w szkole średniej lecz odbywała się ona na plebanii u księdza.
                  Niestety im bardziej zagłębiam się w istotę i sposób działania kościoła to
                  jestem od niego coraz dalej.
                  Chciałem zaznaczyć że moja żona była wychowywana przez lesbijkę i ten fakt w
                  żaden sposób nie wpłyną na jej seksualność! Mieszkalismy w Szwecji i tam znów
                  opiekunem w szkole jednej z mych córek był gej. Zapewniam Cię że całkiem
                  noirmalny człowiek! Z racji mego zawodu często spotykam osoby o innej
                  orientacji seksualnej niż nasza i wiem z praktyki jakimi są ludżmi. Ale to już
                  inna historia.
                  Jednak argumenty przeciwników które tutaj padają są tak wyssane z palca i nie
                  mają nic wspólnego z żeczywistościa i są bardzo krzywdzące że postanowiłem
                  troszkę sobie popisać.
                  Pozdrawiam serdecznie.
                  • silesius.monachijski Re: NIE UFAJ W DEKLARACJE LUDZI W CZARNYCH MUNDUR 19.11.05, 15:45
                    Tez ciesze sie z kulturalnej wymiany pogladow; zawsze jest to zjawisko
                    pozytywne na forum, w szczegolnosci w odniesieniu do tematow, ktore wzbudzaja
                    powszechne kontrowersje; nie mam nic przeciwko temu, zeby osoby o orientacji
                    homoseksualnej mialy takie same prawa, jak heteroseksualisci: to dla kazdego,
                    kto opowiada sie za pluralizmem i demokracja jest zrozumiale samo przez sie;
                    napewno jednak bede walczal z wszelkimi probami zredukowania dyskusji o tym,
                    czego spoleczenstwo jako calosc najbardziej potrzebuje, jakie reformy sa
                    konieczne, jak poprawic funkcjonowanie panstwa (takze nauki i edukacji), do
                    tego ciaglego pokrzykiwania homoseksualistow, ze krzywda im sie dzieje (gdzie?
                    w jaki sposob sie ich przesladuje?), i do proby narzucenia wiekszosci pogladow
                    mniejszosci; sa jednak pewne granice, i dobrze byloby, gdyby zarowno krzykliwe
                    srodowiska gejowskie, jak i tze i popierajace je massmedia sobie to
                    uswiadomily. W przeciwnym razie zawsze bedzie prowadzilo to do sytuacji
                    konfliktowej, i do wzrostu niecheci w stosunku do homoseksualistow (mam na
                    mysli wszelkie proby podporzadkowania zycia spolecznego regulom politycznej
                    poprawnosci z korzyscia tylko dla srodowisk gejowskich)
                    .
                    Pozdrawiam

angelo73 napisał:

> silesius.monachijski napisał:
                    >
                    > > Oczywiscie, ze etyka jest czesci starej i szacownje filozofii; w stosunku
                    > do
                    > > waszego srodowiska uzywam terminu "etyka" w cudzyslowiu, bo trudno te
                    > > prymitywne i antyklerykalne pyskówki, zawsze okraszone wulgaryzmami, na s
                    > erio
                    > > traktowac jako poglady naukowe (a etyka jest nauka);
                    > > .
                    > > co do dyskryminacji dzieci ze wzgledow swiatopogladowych, to z tego co wi
                    > dze
                    > i
                    > > slysze, to jest raczej odwrotnie: dzieci czy mlodziez, przyznajace sie do
                    >
                    > > regularnych praktyk religijnych sa wysmiewane i izolowane w grupie
                    > rowiesnikow;
                    > >
                    > >
                    > > angelo73 napisał:
                    > >
                    > > > 1. Oczywiście że moje dzieci chodzą do szkoły prywatnej. Niestety w
                    > Polsc
                    > > e
                    > > mało
                    > > >
                    > > > kogo stać na szkołę prywatną.
                    > > > 2. ETYKA, mój drogi, nie jest antyklerykalną nauką.
                    > > > 3. Przypuszczam ze nie spotkałeś się z problemem dzieci które nie c
                    > hodzą
                    > > na
                    > > > religię w szkole. Więc nie wiesz jakie niesie to ze sobą problemy.
                    > Zwłasz
                    > > cza
                    > > w
                    > > > małych miasteczkach.
                    >
                    > Dzięki z kulturalną odpowiedż.
                    > Tutaj samj przyznaję Ci rację. Sam uczęszczałem w szkole na lekcje religii
                    > jeszcze w szkole średniej lecz odbywała się ona na plebanii u księdza.
                    > Niestety im bardziej zagłębiam się w istotę i sposób działania kościoła to
                    > jestem od niego coraz dalej.
                    > Chciałem zaznaczyć że moja żona była wychowywana przez lesbijkę i ten fakt w
                    > żaden sposób nie wpłyną na jej seksualność! Mieszkalismy w Szwecji i tam znów
                    > opiekunem w szkole jednej z mych córek był gej. Zapewniam Cię że całkiem
                    > noirmalny człowiek! Z racji mego zawodu często spotykam osoby o innej
                    > orientacji seksualnej niż nasza i wiem z praktyki jakimi są ludżmi. Ale to
                    już
                    > inna historia.
                    > Jednak argumenty przeciwników które tutaj padają są tak wyssane z palca i nie
                    > mają nic wspólnego z żeczywistościa i są bardzo krzywdzące że postanowiłem
                    > troszkę sobie popisać.
                    > Pozdrawiam serdecznie.
                    • angelo73 Re: NIE UFAJ W DEKLARACJE LUDZI W CZARNYCH MUNDUR 19.11.05, 16:29
                      Myślę jednak że jest zupełnie odwrotnie. Akceptacja ludzi o odmiennej
                      orientacji seksualnej jest coraz większa zwłaszcza wśród młodych ludzi. /mówię
                      tutaj o polsce/. Samo zjawisko, jestem tego pewwien na sto procent!!!!!! nie
                      jest szkodliwe społecznie. takie zachowania istniały od zarania dziejów
                      ludzkości. Niestety bardzo ale to bardzo nie podoba mi się postawa środowisk
                      tradycyjnie katolickich w polsce.
                      Dyskryminacja istnieje, narazie nie jest formalna tylko tradycyjnie społeczna
                      lecz środowiska o których wyżej wspomniałem dążą do tego aby również prawo
                      dyskryminowało... słychać to w deklaracjach. Temu jestem zdecydowanie
                      przeciwny. Przykłądem może tu być próba zakazu pracy... adopcji dzieci... itp.
                      Przepraszam lecz proszę mi wierzyc, to kompletne bzdety! Nigdzie w europie tak
                      nie jest! Ci ludzie nikomu nie zagrażają ani nikogo nie ograniczają. Oni tylko
                      chcą mieć możliwość swobodnego poruszania się i wyrażania swych własnych
                      poglądów, chcą poczuć się bezpiecznie w XXIw w centrum europy. Przecież
                      zachowanie faszystowskiej MW czy ultrakatolickich "działaczy" świadczy
                      doskonale o dyskryminacji...
                      miłego weekendu.

> Tez ciesze sie z kulturalnej wymiany pogladow; zawsze jest to zjawisko
                      > pozytywne na forum, w szczegolnosci w odniesieniu do tematow, ktore wzbudzaja
                      > powszechne kontrowersje; nie mam nic przeciwko temu, zeby osoby o orientacji
                      > homoseksualnej mialy takie same prawa, jak heteroseksualisci: to dla kazdego,
                      > kto opowiada sie za pluralizmem i demokracja jest zrozumiale samo przez sie;
                      > napewno jednak bede walczal z wszelkimi probami zredukowania dyskusji o tym,
                      > czego spoleczenstwo jako calosc najbardziej potrzebuje, jakie reformy sa
                      > konieczne, jak poprawic funkcjonowanie panstwa (takze nauki i edukacji), do
                      > tego ciaglego pokrzykiwania homoseksualistow, ze krzywda im sie dzieje
                      (gdzie?
                      > w jaki sposob sie ich przesladuje?), i do proby narzucenia wiekszosci
                      pogladow
                      > mniejszosci; sa jednak pewne granice, i dobrze byloby, gdyby zarowno
                      krzykliwe
                      > srodowiska gejowskie, jak i tze i popierajace je massmedia sobie to
                      > uswiadomily. W przeciwnym razie zawsze bedzie prowadzilo to do sytuacji
                      > konfliktowej, i do wzrostu niecheci w stosunku do homoseksualistow (mam na
                      > mysli wszelkie proby podporzadkowania zycia spolecznego regulom politycznej
                      > poprawnosci z korzyscia tylko dla srodowisk gejowskich)
                      > .
                      > Pozdrawiam
                      >
          • katolik_polski1 NIE UFAJ KOLEGO W DEKLARACJE HOMOSEKSUALNEGO 19.11.05, 14:55
            Homoseksualistom wara od polskich dzieci !!!
            • angelo73 Re: NIE UFAJ KOLEGO W DEKLARACJE HOMOSEKSUALNEGO 19.11.05, 15:04
              a co z księżmi którzy są gejami ???....:))))))))
              • angelo73 Re: NIE UFAJ KOLEGO W DEKLARACJE HOMOSEKSUALNEGO 19.11.05, 15:06
                czy Oni zjadają te dzieci? czy uczą religii? jesteś pewien że Ciebie uczył
                heteroseksualny ksiądz? chyba że wierzysz że księza są aseksualni ?...:)))))
              • katolik_polski1 Re: NIE UFAJ KOLEGO W DEKLARACJE HOMOSEKSUALNEGO 19.11.05, 15:07
                angelo73 napisał:

> a co z księżmi którzy są gejami ???....:))))))))
                +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
                Nie ma ksiezy homoseksualnych !
                Benedykt zalatwil sprawe krotko !
    • pilsko1 marsz 19.11.05, 14:47
      Az śmiech bierze, jak się boją tego kaczorka!
    • luqas87 Homoseksualizm - kalectwo umysłowe 19.11.05, 15:05
      Nie wiem dlaczego homoseksualiści tak bardzo (nawet na ulicach) obnoszą się ze
      swoim kalectwem umysłowym . Nie mam nic przeciwko homoseksualistom , każdy jest
      inny , może sobie żyć , tak jak każdy , ma wszystkie prawa tak jak
      heteroseksualny dorosły człowiek , to czego jeszcze chcą ? Czy heteroseksualiści
      wychodzą na ulice ? Nie bo po co , każdy jest jaki jest , każdy jest inny , ale
      nikt normalny nie obnosi się tak ze swoją orientacją jak homoseksualiści .
      • angelo73 Re: Homoseksualizm - kalectwo umysłowe 19.11.05, 15:13
        demonstracje mają za zadanie ukazać jakis problem który zwykle jest
        nierozwiązywalny w społeczeństwie lub poprzez działanie państwa. tutaj właśnie
        chodzi o zasygnalizowanie że Oni są wśród nas i nie są tematem tabu spychanym
        tak chętnie na margines społeczny. to całkiem spora grupa społeczna również w
        polsce! w czym tkwi zagrożenie ze strony homoseksualistów??? w krajach
        rozwiniętych społecznie ci ludzie funkcjonują normalnie nie musząc się ukrywać.
        żyj i daj żyć innym.
        Pozdrawiam serdecznie.
        • dolenicz Re: Homoseksualizm - kalectwo umysłowe 19.11.05, 16:09
          angelo73 napisał:

> demonstracje mają za zadanie ukazać jakis problem...etc.

Rzecz w tym, ze w Polsce 90 procent, a pewnie i wiecej, tzw. szerokiej
          publicznosci, w sposob naturalny nie akceptuje homoseksualizmu, a raczej sie
          nim po prostu brzydzi. Odnosi sie to do praktyk homoseksualnych i obnoszenia
          sie z nimi na ulicach (zwlaszcza), niekoniecznie do ludzi Innym problemem jest
          zakwestionowanie tradycyjnego modelu rodziny i propagowanie tzw. modelu
          szwedzkiego, ktory w RP traktowany jest raczej jako kuriozum - moze za
          wyjatkiem kregow tzw. nowej lewicy i w srodowisk skrajnie antyklerykalnych.
          Prosze mi wierzyc, dopoki posiadanie i wychowywanie potomstwa bedzie najwieksza
          w zyciu radoscia, a do powolania nowego zycia potrzebne bedzie "ich dwoje", w
          mentalnosci i stosunku PT publicznosci do homoseksualizmu nic sie nie zmieni.
          Nie zmien tego rowniez terror olitycznej poprawnosci i organizowanie ulicznych
          prowokacji. te ostatnie odnosza skutek dokladnie odwrotny od zamierzonego.
          Rowniez odwolywanie do UE w polskich warunkach jest zalosne i kontrproduktywne.
          Przepraszam, ze mowie rzeczy znane i oczywiste od dawna, ale czasami prawdy
          oczywyste docieraja do umyslow najtrudniej. W przypadku tzw. zakutych lbow
          w szczgolnosci.
        • carlitos35 Drogi angelo73 ! Przeczytałem wszystkie... 19.11.05, 16:09
          Twoje tutejszze wypowiedzi. Jestem pod wrażeniem. Powiało czystym powietrzem.
          Tak bezpretensjonalnie i poprostu tłumaczysz sprawy, które - jak widać - nie
          mogą dotrzeć do wielu adresatów przez barierę niechęci, złej woli, braku
          edukacji itd. Z jednej strony lektura ta cieszy mnie ale tez bardzo smuci, bo
          to co piszesz - to są podstawy i oczywistości a jawią się poglądami -
          rewolucyjnymi ? I tak w większości są pewnie odbierane. Dziekuję.

angelo73 napisał:

> demonstracje mają za zadanie ukazać jakis problem który zwykle jest
          > nierozwiązywalny w społeczeństwie lub poprzez działanie państwa. tutaj
          właśnie
          > chodzi o zasygnalizowanie że Oni są wśród nas i nie są tematem tabu spychanym
          > tak chętnie na margines społeczny. to całkiem spora grupa społeczna również w
          > polsce! w czym tkwi zagrożenie ze strony homoseksualistów??? w krajach
          > rozwiniętych społecznie ci ludzie funkcjonują normalnie nie musząc się
          ukrywać.
          >
          > żyj i daj żyć innym.
          > Pozdrawiam serdecznie.
          • angelo73 Re: Drogi angelo73 ! Przeczytałem wszystkie... 19.11.05, 16:44
            Dzięki za wsparcie...:)))
            Zastanawiałem się czy jest sens tutaj dyskutować. Czasami wręcz boję się
            niektórych ludzi... i to pod płaszczykiem Jezusa. Przecież to paranoja. Jestem
            święcie przekonany o swoich racjach dlatego musiałem się włączyc. W niedzielę
            pewno też to zrobię.
            pozdrawiam.
            • bikej5 Re: Drogi angelo73 ! Przeczytałem wszystkie... 19.11.05, 16:48
              dzięki.tego co niektorzy potrzebuja na tym forum.Pozdrawiam!!!
    • kutas_wielgus o co chodzi? 19.11.05, 15:44
      Organizatorzy marszu "chcą protestować przeciwko dyskryminacji ze względu na
      płeć, kolor skóry, orientację seksualną, niepełnosprawność."

Hehe, pokażcie choć jedną osobę o innym kolorze skóry lub choć jedną osobę na
      wózku (i nie będącą homo...), które będą na tej paradzie.

Środowiska homoseksualne cynicznie wykorzystują grupy społeczne mogące
      faktycznie doświadczać nietolerancji dla promowania swoich pederastycznych
      skłonności.
      Ludzie, idźcie sobie na piwo, na kawę z ciastkiem, spędźcie miło czas w sobotnie
      popołudnie, zabawcie się w klubie, "dajcie se luz". Czy ktoś pyta się przy
      wejściu do kawiarni czy pubu o twoje preferencje seksualne? O jakiej
      dyskryminacji wy mówicie?
      Kiedy idę ulicą to widzę ludzi, kiedy chcę kogoś zapytać o drogę czy o godzinę,
      to nie pytam najpierw czy jest homo- czy hetero- a potem o to, co chcę wiedzieć.
      Sfera uczuć i zachowań intymnych generalnie nie powinna być eksponowana w
      przestrzeni publicznej - to są sprawy osobiste, z którymi normalni ludzie się
      nie obnoszą i nie demonstrują.
      Potrzeba demonstrowania swoich seksualnych upodobań wg mnie graniczy z
      ekshibicjonizmem (a to - zgodzicie się - nie jest do końca normalne). A
      dorabianie do tego polityki, powoływanie się na Konstytucję, prawa i wolności
      obywatelskie jest zwykłym cynizmem i pomieszaniem pojęć i wartości. Naprawdę
      dziwię się ludziom, którzy nie potrafią oddzielić spraw prywatnych od
      publicznych i używają wielkich (a nawet zbyt wielkich) słów na obronę swoich
      naprawdę wątpliwych racji.
    • pauline.kaczanow "Pedaly zrobimy wam to, co Hitler" 19.11.05, 16:12
      krzycza wszechpolacy na poznanskiej paradzie rownosci. Pieknie Giertych
      wychowuje mlodziez. Rzeczywiscie po katolicku....

Wstyd mi za taka Polske.
      • ksiadz.robak To dziwne: przeciez hitler sam byl gejem 19.11.05, 17:09
        wiadomo to nie od dzis, i potwierdzaja to wszyscy jego biografowie

pauline.kaczanow napisała:

> krzycza wszechpolacy na poznanskiej paradzie rownosci. Pieknie Giertych
        > wychowuje mlodziez. Rzeczywiscie po katolicku....
        >
        > Wstyd mi za taka Polske.
    • kaczkadziwaczka7 Nie ma zgody na wolnosc i demokracje w nazilandzie 19.11.05, 16:30
    • xnw4 parada 19.11.05, 20:52
      Nie specjalnie przypada mi do gustu
      ta "parada rownosci", ale jak widze
      to "interweniujaca" policje,
      nie wiadomo po co, to mnie
      natychmiast szlag trafia.
      Naprawde, jakby nie mieli co robic.
    • maniek.kilof [...] 20.11.05, 21:49

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka