Dodaj do ulubionych

Coraz więcej Kół "PO" rozpada się w terenie.

20.11.05, 01:40
Coraz więcej Kół PO rozpada się w terenie.

Coraz więcej Kół "PO" rozpada się w terenie.
Szuka się winnych nie dojścia do koalicji.
Kupa ludzi z PO liczyło na fuchy przy PO-skich wojewodach i innych.
Tak się starali w czasie kampanii wyborczej a tu żadnej nagrody tylko wstyd i
rozpacz. Po co tak harowali za friko.
Trudno im się z tym pogodzić.
Wszystko zwalają na Schetynę+Tusk.
Nie mają przy tym pretensji do Rokity.
Mówią,że jakby Rokita był szefem to wszystko by było OK.
Wielu chce się przetransportować do PISu, ale PIS nie chce wszystkich
przyjmować, bo za bardzo podpadli u nich podczas kampanii pyskówkami
Jestem ciekawy, kiedy to zjawisko obejmie samą górę. Nie mogę się doczekać.
Obserwuj wątek
    • po_godzinach możesz jakies szczegóły? 20.11.05, 01:43
      • serwisek Te informacje mam od zaufanych moich kumpli z PO. 20.11.05, 01:52
        Te informacje mam od zaufanych moich kumpli z PO.
        Nie mogę powiedzieć gdzie i o jakie Koła PO chodzi.
        Obiecałem.
        Ale nie długo nie będzie to już to już tajemnicą.
        • po_godzinach jasne 20.11.05, 01:55
          ale pamiętaj, ze na razie są to plotki)
          • serwisek Wiem to z pierwszych rąk. 20.11.05, 02:09
            • po_godzinach pozyjemy, zobaczymy) 20.11.05, 02:09
        • xcor Re: Te informacje mam od zaufanych moich kumpli z 20.11.05, 05:31
          serwisek napisał:

> Te informacje mam od zaufanych moich kumpli z PO.
          > Nie mogę powiedzieć gdzie i o jakie Koła PO chodzi.

hehe pewnie ze zlotu PO w Poznaniu ;)
    • szczurwa Re: Coraz więcej Kół "PO" rozpada się w terenie. 20.11.05, 01:44
      Stołków nie ma, kasy nie ma, to trzeba wiać z tonącego okrętu.
    • serwisek Re: Coraz więcej Kół "PO" rozpada się w terenie. 20.11.05, 02:08
      Niektórzy z tych, co PIS ich odepchnął oraz najwięksi optymiści z PO liczą
      jeszcze na stołki samorządowe po wyborach samorządowych.
      Myślę jednak, że płonne są ich nadzieje, bo chłopaki z PIS, SO, LPR i PSL już
      organizują koalicje na wzór koalicji sejmowej a PO jako koalicjant zostaje
      tylko SLD, ale chyba się na to nie odważą, bo własny elektorat by ich sam
      załatwił.
      Może w dużych miastach PO się może udać, czego bym oczywiście nie chciał.
      • po_godzinach Re: Coraz więcej Kół "PO" rozpada się w terenie. 20.11.05, 02:10
        a jak Ty byś chciał?
        Żeby w Polsce jedna partia była?
        • serwisek NIe.Wystarczy PIS,SO,LPR,PSL 20.11.05, 02:16
        • po_godzinach dla kogo wystarczy? 20.11.05, 02:16
    • projagi Re: Coraz więcej Kół "PO" rozpada się w terenie. 20.11.05, 02:12
      Co Ty gadasz??!!
      Wlasnie sie zapisalam do PO (i paru moich znajomych też)
      • pink.freud Re: Coraz więcej Kół "PO" rozpada się w terenie. 20.11.05, 02:16
        Ja też się zapisałam i jest nas coraz więcej i nieprawdą jest, że w sondażach mamy już tylko 15%. Musimy trzymać się razem i walczyć z kaczonazizmem:)))
        • serwisek Re: Coraz więcej Kół "PO" rozpada się w terenie. 20.11.05, 02:22
          Ja słyszałem,że macie nie 15 a 17% więc nie jest tak źle jak myślisz.
          • pink.freud Re: Coraz więcej Kół "PO" rozpada się w terenie. 20.11.05, 02:37
            Oczywiście, że jest dobrze i będzie jeszcze lepiej. Walą do nas tłumy, bo udowodniliśmy, że nie jesteśmy nieudacznikami. Tylko my i SLD jesteśmy w stanie powstrzymać kaczofaszyzm:)))
      • serwisek Chyba niepotrzebnie 20.11.05, 02:17
        • po_godzinach jej zdaniem potrzebnie 20.11.05, 02:17
          cos taki despota?
    • kaczkadziwaczka7 bedzie nazikaczorowata demokracja jednopartyjna 20.11.05, 02:17
    • serwisek Re: Coraz więcej Kół "PO" rozpada się w terenie. 20.11.05, 02:19
      Dodam jeszcze ,że LPR też chłopaki przechodzą do PISu.
      • kropekuk To zle, serwisek. Tu nie idee chodzi, a o dojscie 20.11.05, 02:26
        do koryta...
        • serwisek No właśnie 20.11.05, 02:31
          No właśnie.
          Nie doszli i już odechciało się im pracować dla PO.
          • po_godzinach no widzisz 20.11.05, 02:33
            a w moim miescie jest odwrotnie - do PO sie zapisują a z PiS wypisyją

i co Ty na to?
            • serwisek To dziwne.Ale jak tak mówisz.Może lepszych szefów: 20.11.05, 02:49
              To dziwne.Ale jak tak mówisz.Może lepszych szefów tam u ciebie PO ma.
              • po_godzinach u mnie na pewno lepszych 20.11.05, 02:54
                w PiSie są same bardzo nieciekawe typki

(jakby co, nie należe abi tu, ani tu)
                • serwisek Mam całkiem inne zdanie.PIS jest partią ideową: 20.11.05, 03:13
                  Mam całkiem inne zdanie.PIS jest partią ideową moim zdaniem aż za bardzo.
                  Są bardzo napaleni,żeby coś dobrego zrobić i wierzą w to.
                  Ja wiem co mówię bo znam ich jeszcze z ROP-u i z PC.

W PO jest trochę fajnych chłopaków.
                  Znam ich bo trochę z nich też kiedyś była w ROP-ie i w PC.
                  Ale niestety duża część tych drugich to ludzie nie godni szacunku.
                  Więcej tutaj nie będę o nich pisał bo nie chcę dzisiaj używać bardzo brzydkich
                  słów.
        • mirmat1 Nareszcie kropekuk kuma.PiS i PO nie laczy rzadna. 20.11.05, 04:21
          ...idea.
          kropekuk napisał:
          To zle, serwisek. Tu nie idee chodzi, a o dojscie
          > do koryta...
          Widzisz POPiS to byl taki medialny twor tych co chcieli powtorki AWS-UW.
          Glownie to Platforma liczyla, ze beda kontrolowac dalsze zazynanie gpspodarki
          na modle tego co wyprawial balcerowicz miedzy 1997 a 2000. Po tym Polacy
          mieliby wszystkiego dosc i oddali by sie Brukseli jak tania dziwka. A tu
          zamiast koalicji stolkow powstala koaliocja ideji: patriotyzmu, tradycji i
          solidaryzmu. Co ABSOLUTNIE NIE WYKLUCZA GOSPODARKI RYNKOWEJ. ALE NA SUWERENNYM
          RYNKU POLSKIM.
          • serwisek Ja akurat nie mam takich obaw jak ty. 20.11.05, 04:23
            • mirmat1 Dla mnie to nie obawy ale ulga. 20.11.05, 05:23
              > Ja akurat nie mam takich obaw jak ty.
              Mirmat: nie ma problemu by pojedyncze jednostki z patriotycznym rodowodem
              przeszly z PO do PiS-u pod warunkiem, ze zaakceptuja program i nie beda
              probowac rozbijac koalicji programowej jaka powstaje obecnie w Sejmie. Ale taka
              przemiana powinna bazowac na ideowych a nie stolkowych pryncypiach. Bedziemy
              mieli wiele potyczek z Unia i dobrze, ze wewnatrz rzadu nie bedzie V Kolumny
              jaka slychac dzis z law PO.
          • po_godzinach wytłumacz mi, proszę 20.11.05, 04:24
            solidaryzmu kogo z kim?
            • mirmat1 Solidaryzm POLAKOW 20.11.05, 05:17
              po_godzinach napisała:
              wytłumacz mi, proszę
              > solidaryzmu kogo z kim?
              Mirmat: to chyba oczywiste ! Kazdy, kto uwaza, ze interest Narodu Polskiego
              jest najwazniejszym celem politycznym i gospodarczym powinien zlaczyc sie w
              Solidaryzmie. To juz przerabialismy po 1980 a zapomnielismy w erze Balcerowicza.
      • cymber.gaj Cały naród z Partią! 20.11.05, 02:27
        Do PZPR też się najgorsza swołocz pchała.
        • serwisek No właśnie. 20.11.05, 02:32
          • serwisek Mnie też chłopaki chcą zaciągnąć do PIS-u ale ja: 20.11.05, 02:43
            Mnie też chłopaki chcą zaciągnąć do PIS-u ale ja im mówię,że żadnym partyjnym
            chłopakiem nie będę.
            Raz byłem już ROP-pie i po tym wszystkim jak nas służby specjalne rozpracowały
            i rozpiepszyły a potem się okazało,że kretami byli moi najlepsi kumple to
            powiedziałem sobie : dosyć.Nigdy nie będę już należał do żadnej partii.
            I tak trzymam.Pomagać mogę oczywiście.Ale to wszystko.
            • po_godzinach to coście tam w tym ROP przeskrobali? 20.11.05, 02:47
              że was "rozpracowali i rozpieprzyli", hę?
              • serwisek To było tak. 20.11.05, 03:32
                Po obaleniu Rządu Olszewskiego po jakimś czasie Olszewski tworzył ROP.
                My budowaliśmy struktury ROP-U w naszym województwie.
                Przychodzili ludzie.Myśmy ich weryfikowali i jeżeli było OK zostawali przyjęci.
                Niestety myśmy pilnowali aby komuchy do nas nie przenikneli i to chyba nam się
                udało ale przniknęło trochę ludzi z UW.
                Potem okazało się że pracowali też dla UOP.
                Ich zadaniem było aby przed wyborami doprowadzić do fermentu w ROP-ie ito im
                się udało.ROP się rozpadł na dwie częsci.Wszystko zostało zdeorganizowane i
                oczywiście wybory przegraliśmy.Potem były wzajemne pretensje i ROP się rozsypał.
            • kropekuk To ROP mial cokolwiek w terenie? I CO ty tu 20.11.05, 03:38
              bredzisz o silach specjalnych? A mowilem - z Macierewiczem nawet przez sciane
              sie nie macac!
              • serwisek kropekuk ty gó.. wiesz jesteś tylko teoretykiem 20.11.05, 03:50
                kropekuk ty gó.. wiesz jesteś tylko teoretykiem i z książek,gazet i coś tam
                wiesz. Z autopcji nic.
                Siedzisz tam w Londynie i myślisz, że jesteś tylko z tego powodu mądralą ale
                nie zdajesz sobie sprawy jakim jesteś cieniasem.
                Nic nie wiesz z tego co się tak naprawdę w kraju dzieje.
                A ze środków masowego przekazu prawdy napewno się nie dowiesz.
                Fakt powiedziałem na dwa obozy Olszewskiego i Maciarewicza ale nie masz napewno
                żadnego pojęcia dlaczego.
                A struktury w terenie były i to jak się okazało nawet za duże.
                • kropekuk Ja wtedy bylem akredytowany w pewnym Palacyku. 20.11.05, 03:53
                  U "Koali", maly misiu...
                  • serwisek Chyba w dysnejlandzie 20.11.05, 04:10
                    Bo z twoją głową tylko tam mogłeś być akredytowany.
                    Przestań marzyć.
                    • kropekuk Spytaj Mecenasa, synku... 20.11.05, 04:13

• serwisek Jaki ty jesteś cienias.Mam spytać czy zna kropekuk 20.11.05, 04:19
                        Jaki ty jesteś cienias.Mam spytać czy zna kropekuk-a.
                        Wstań od kompa podejdź do ściany i walnij z pięć razy w nią głową.
                        Jak ci się trochę poustawia to daj znać wtedy pogadamy.
                        • kropekuk Spytaj czy zna Angola, co 1 koale mu dostarczyl.:) 20.11.05, 04:21

• serwisek Opamiętaj się człowieku.Czy ja mam teraz dojście : 20.11.05, 04:30
                            Opamiętaj się człowieku.Czy ja mam teraz dojście do Olszewskiego?
                            A jeżeli to prawda co twierdzisz to on będzie ciebie pamiętał?
                            Angola, co 1 koale mu dostarczył.
                            Obudź się wreście albo idź spać.
                            Pa.

Re: Spytaj czy zna
                            • kropekuk Bedzie. Widywalismy sie i pozniej. I z Antkiem tez 20.11.05, 04:49
                              Jako postronny obserwator nie musialem sie na nikogo gniewac:)))
                • kropekuk PS: A Antek nazywa sie MaciErewicz. I zawsze sie 20.11.05, 03:53
                  tak nazywal:)))
                • serwisek A tak naprawdę to wierzysz w to ,że nawet dzisiaj: 20.11.05, 03:56
                  • serwisek Re: A tak naprawdę to wierzysz w to ,że nawet dzi 20.11.05, 04:00
                    A tak naprawdę to wierzysz w to ,że nawet dzisiaj partie nie są penetrowane.
                    Jak tak myślisz to jesteś śmieszny.

Ale to nie ważne.
                    Najważniejsze jest to ,że PO zaczyna wpadać w erozję i to jest cudowne.
                    • po_godzinach drogi leszabie 20.11.05, 04:09
                      Nie wiem, czy zdajesz sobie sprawę z tego, że w Polsce jest mnóstwo ludzi,
                      którzy nigdy nie będą sympatyzować ani z PiS, ani z LPR, ani z Samoobroną.
                      Dlaczego? Z tych samych powodów, dla których Ty nie sympatyzujesz z PO.
                      Czy naprawdę wierzysz w to, że ci ludzie nie umieją się zorganizować? I nie mam
                      tu bynajmniej na myśli sympatyków "komuny".

Myslę, że byłoby dobrze, gdybys zszedł na ziemię i widział świat nie tylko
                      poprzez podziały partyjne, bo - obawiam się - znakomicie zaćmiewa Ci to prawdę
                      o nim.

Pozdrawiam.
                      • serwisek Masz rację 20.11.05, 04:14
                        Możecie się dobrze zorganizować.
                        To jest proste.
                        Wywalić z PO Tuska+schetyna.
                        Niech PO prowadzi Rokita i będziecie mieli OK.
                        • po_godzinach Pozwól, że 20.11.05, 04:17
                          Zrobimy to tak, jak sami uznamy za słuszne. Ludzi jest bardzo wielu - a wsród
                          nich wielu bardzo zacnych.

• serwisek Oczywiście zrobicie jak uważacie, to nie moja spra 20.11.05, 04:21
                            Oczywiście zrobicie jak uważacie, to nie moja sprawa.
                            Ja tylko mówiłem co ja bym zrobił na waszym miejscu.
                            • po_godzinach Miło, ze 20.11.05, 04:23
                              pozwalasz ludziom o innych poglądach wspólistnieć)

dotąd na forum nie pozwalałes)
                              • serwisek Zawsze pozwalałem.Tylko akurat PO mi się nie podob 20.11.05, 04:24
                                • po_godzinach mniie też 20.11.05, 04:27
                                  PO sie nie podoba, nigdy na PO nie głosowałam

niemniej mozna na tym wiele zbudować

dobrze sie stało, ze wszyystko zrobiło sie bardziej klarowne - przynajmniej
                                  wiadomo, wokół czego budować
                                  • serwisek Teraz mnie zaskoczyłaś.Byłem przekonany,że PO 20.11.05, 04:32
                                    • po_godzinach a widzisz) 20.11.05, 04:36
                                      zawsze głosowałam na Unię Wolności (póki była)

• serwisek W PO jest dużo ludzi z UW a w PISie chyba nie 20.11.05, 04:41
                                        Cześć.
                                        Idę już spać.
                                        A jutro też jest dzień.
                                        • kropekuk Za to ogromnie wielu z PC. Spij spokojnie;) 20.11.05, 04:50

• kropekuk I PiS, i PO to partie utworzone na okolicznosc 20.11.05, 04:19
                          dorwania sie do wladzy. Stad i ta zenujaca slabosc programowa, i brak kadry
                          specjalistow resortowych (zwlaszcza w przypadku PiSuarow). Na antykomunizmie po
                          16 latach od upadku komuny europejskiego panstwa nie da sie zbudowac. Glupcy,
                          zachlanni na szmal i wladze glupcy. I tyle.
                          PS: PO mialo chociaz pomysl zmian systemowych - JOWy, ale sam nie wiem, na ile
                          to bylo serio.
                          • mirmat1 Za same JOW-y zasluzyli na przegrana 20.11.05, 05:36
                            kropekuk napisał:
                            > dorwania sie do wladzy. Stad i ta zenujaca slabosc programowa, i brak kadry
                            > specjalistow resortowych (zwlaszcza w przypadku PiSuarow).
                            Mirmat: udlawisz sie jeszcze na tym co dales w nawiasy. PO nie mial "zenujaco
                            slabego programu". Oni nie mieli ZADNEGO programu tylko sciagawke od
                            Balcerowicza.
                            > Na antykomunizmie po
                            > 16 latach od upadku komuny europejskiego panstwa nie da sie zbudowac. Glupcy,
                            > zachlanni na szmal i wladze glupcy. I tyle.
                            Mirmat: POstKomuna "antykomunistyczna"? Sprawdz z Olechowskim!
                            > PS: PO mialo chociaz pomysl zmian systemowych - JOWy, ale sam nie wiem, na
                            ile to bylo serio.
                            Mirmat: TAK TO BYLO SERIO. Kazdy aferzysta (POstKomunista)marzy o JOW-ie czyli
                            Najwieksza Mniejszosc Zabiera Wszystko. Od 30 lat obserwuje JOW w Kanadzie i
                            przeraza mnie mysl, ze taka korupcyjna ordynacja powstala by w Polsce. Tu w
                            Kanadzie afery Rywina by nie bylo. Takie przekrety sa w JOW-ie legalne. A z
                            reszta, kradnie sie tu na miliardy$.
        • pink.freud Re: Cały naród z Partią! 20.11.05, 02:34
          Do dziś nic się nie zmieniło. Myślisz, że SLD połączy się z PO?
          • po_godzinach jak zwykle nie zrozumiałeś 20.11.05, 02:36
            • pink.freud Re: jak zwykle nie zrozumiałeś 20.11.05, 02:40
              Niedługo wybory samorządowe i jeśli uda nam się stworzyć skuteczny sojusz z SLD, to damy radę kaczonazistom:)))
              • po_godzinach nie zazdroszczę oceanu odpowiedzialności) 20.11.05, 02:48
      • kum.z.antalowki Jesienne sprzątanie, wywalają interesownych, a oni 20.11.05, 02:33
        serwisek napisał:

> ... przechodzą do PISu.

• gutek.gutek Re: Coraz więcej Kół "PO" rozpada się w terenie. 20.11.05, 02:35
      Pozostali wstapia do SLD i razem z nimi zatona na zawsze.
      • kum.z.antalowki Jakaś opozycja będzie, a za nią PiSY po cywilnemu 20.11.05, 02:43
        A potem będzie zmiana. I PiSowska opozycja będzie ścigana (oficjalnie: za
        przekręty popełnione w czasie sprawowania władzy).
        C'est la vie...
        • gutek.gutek Re: Jakaś opozycja będzie, a za nią PiSY po cywil 20.11.05, 03:26
          zmiany nie bedzie. Komuna zostanie pogrzebana raz i na zawsze.
          • kum.z.antalowki Nie rozumiesz słowa "jakaś"? Jakaś antypisowska 20.11.05, 03:52
            Opozycja to nie znaczy komuna. To moze być cos wrecz przeciwnego.
            Ale jak jest rząd, to jedni go popierają, a inni - nie. I ci inni - to jest
            własnie opozycja. To sie tak, Gutku, nazywa. Ta opozycja albo jest bardziej
            demokratyczna od rządu, albo mniej, albo - nawet dokładnie taka sama, ale
            personalnie z innymi kolesiami, którzy też by chcieli trochę porządzić (i przy
            okazji się urządzić).
            W kazdym kraju jest opozycja. W demokratycznym - legalna. W niedemokratycznym -
            nielegalna. W zwykłej dyktaturze - nielegalna i prześladowana. A w dyktaturze
            zbrodniczej - emigracyjna.
            Nawet Bóg, ma w opozycji szatana. Tak to juz jest...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka